perfidzia 06.05.08, 22:02 Jak a temacie, nie jestem stad wiec nie wiem, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: abi Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: *.icpnet.pl 07.05.08, 08:30 Np. tu: www.sushisekai.pl/ albo tu: www.sushi77.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Grunwaldu Kiedyś było więcej. Moda na sushi mija. IP: *.icpnet.pl 08.03.09, 09:35 Teraz w samym centrum jest ich mało, a powstają na obrzeżach, w miejscach gdzie ludzie chodzą w przerwie w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: *.net.inotel.pl 25.10.09, 12:24 EEeee zdecydowanie polecam www.goko.com.pl Nie tylko sushi ale i dużooo więcej z kuchni japońskiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehe ___________ każdy wieśniak myśli, że w miastach jedzą sushi... IP: *.zurawinet.maverick.com.pl 14.02.11, 11:56 potem te tłumy Radomiaków i Lublinian nabijające kabzę Warszawskim sushi-barom robią swoje... do tego kredyt we frankach i etat w korporacji na stanowisku "tutaj się haruje" - buehehehehe.... Odpowiedz Link Zgłoś
sushi-ona Re: Gdzie w poznaniu sushi? 04.03.12, 01:17 Polecam sushi na wynos z Sushi Tokyo ,ale tylko wynosy-sushi jest świeże i bardzo smaczne Nie polecam natomiast sushi tej firmy,która raczej specjalizuje się w produkcji i wysyłką na sklepy-ryż jest twardy ,a ryba ...mrożona Zapiekany łosoś to tak naprawdę odpady z tej ryby ociekające tłuszczem,ryż z dnia poprzedniego,krewetka niezbyt ładnie pachnie.....Sushi na wynos TAK-gwarancja świeżości produktów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sushi-ona Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: *.centertel.pl 02.04.12, 11:49 Nie kupujcie zestawów sushi z Sushi Tokyo!!!!Sprzedają to w Piotrze i Pawle oraz w Auchan....ryba nie jest świeża,a zapiekany łosoś to tak naprawdę odpady ociekające tłuszczem ...Zamiast serka Filadelfia dodaje się serek Ostrowia lub Turek,bo są tańsze...ryż wysycha następnego dnia,a warzywa są często z dnia poprzedniego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tchórzofretka Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.12, 13:33 Najlepsze suszi jakie w życiu może zjeść, robię ja! Przepis jest banalnie prosty a efekt końcowy - porażający (zaświadczyć może znany i ceniony smakosz suszi - Borsuk - San). A więc po kolei: kupujemy w Biedronce puszkę sardynek (ew. makrela ale w tomacie), potem kilo ryżu + warzywa z niedzielnego rosołu. Wszystko to dokładnie mielimy i zawijamy w liście łopianu. Co do sosu (bo to w nim tkwi tajemnica smaku) - potrzebny będzie tłuszcz z patelni, odstała woda po białej kiełbasie (najlepsze lekarstwo na kaca!) i mąka do zasmażki. Są tacy, którzy twierdzą, że można dodawać sól i pieprz ale ja w takie wydziwiania nie wierzę i szczerze nie polecam. Wszystko razem podgrzewamy w 160 C - siup na stół i prijatnawo apietita! Cała reszta reklamująca się w tym wątku nic nie wie na temat suszi więc proszę małczat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielbicielka sushi Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.13, 15:55 gosciu jestes niesamowity, jadlam w poznaniu sushi i jestgolnie do nieczego nei podobne, twoj przepis wydaje sie znakomity Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielbicielka sushi Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.13, 15:57 podziwiam poczucie humoru, mam lzy w oczach ze smiechu. Fakt jest jednak jeden, jeszcze sushi dobregow Poznaniu nie jadlam. Jest przeslodzone, pelne jajek, krewetek, i krabow, co czyni je tanim. Mozna je porownac do zestawow sushi ze sklepu Costco w Stanach Zjednoczonych. Ladne lokale to jedyny atrybut! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borsuk Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: *.pools.arcor-ip.net 18.10.13, 16:05 Jadlas Muschi w sosie wlasnym...?? To dopiero pycha...!! :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baśka B Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.09, 18:50 Bzdura! Zdecydowanie najlepsze jest w www.goko.com.pl To najlepsze jedzenie na telefon. Jeśli myślę poznań i sushi to myślę też GOKO ! Odpowiedz Link Zgłoś
obserwatorzkraju Re: Gdzie w poznaniu sushi? 14.08.11, 16:33 Gość portalu: Baśka B napisał(a): > Bzdura! Zdecydowanie najlepsze jest w www.goko.com.pl > To najlepsze jedzenie na telefon. Jeśli myślę poznań i sushi to > myślę też GOKO ! Nie lepiej zwyczajnie wykupić reklamę albo kampanie odsłonową, przecież to śmeirdzi bardziej niż wpisy z allegro:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smakosz do GOKO IP: 188.33.227.* 26.01.10, 14:28 Szukasz czegoś wysmakowanego? www.goko.com.pl lub jak jesteś z rataj to Kuro ale nie pamietam strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: do GOKO IP: *.152.145.215.dsl.dynamic.t-mobile.pl 05.11.11, 09:17 Chyba żart. Obsługa ok reszta do bani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znawca Sushi Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: *.xdsl.centertel.pl 07.04.10, 15:42 www.sushinawynos.blubry.pl Chyba najtańsze i przy tym najlepsze jakie jadłem z całej oferty Sushi na wynos w Poznaniu. W czasie Lunchu z kumplami bralismy zestawy chyba po 25zł. Czekania ok 20-30minut, chyba że mają sporo klientów to wtedy od razu mówią, że będzie za np. godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Gdzie w poznaniu sush? zdecydowanie MATII ! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.05.10, 21:14 pychota, i szef mega przystojny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rebelia Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: *.play-internet.pl 27.12.12, 16:07 www.zrobimysushi.za.pl Czy to jeszcze pamiętasz?:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abi Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: *.icpnet.pl 07.05.08, 08:32 Ta druga - na ul. Wozna 10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: *.icpnet.pl 08.06.08, 18:40 A jakie tam sa ceny? takie jak w Sekanie, czy może jest taniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.08, 20:07 najlepsze jest w matii w budynku pfc, ceny tez ok Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszy-ania2087 Re: Gdzie w poznaniu sushi? 19.09.08, 22:42 swiety marcin 30 restauracja chinska,oraz aleje marcinkowskiego przy rynku wlkp. Odpowiedz Link Zgłoś
akabe Re: Gdzie w poznaniu sushi? 17.11.08, 20:57 Czyżby restauracje chińskie poszerzyły swoje menu o japońskie specjały? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: *.net.inotel.pl 25.10.09, 12:27 Ale co to za kuchnia japońska ???? przyjdź do GOKO na woźną 13 przy mostowej. www.goko.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drinker Przeciwnie - wszędzie IP: *.icpnet.pl 26.01.10, 14:34 Dnia następnego, ma się rozumieć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gael Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 00:27 Na ulicy Murawa jest stosunkowo tanie i dobre sushi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vikki Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 11:40 tez polecam NIGIRI na Murawie. Tak samo dobre jak w SAKANIE ale tansze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: *.mobile.playmobile.pl 09.02.09, 08:50 Super miejsce nowo otwarte na ul.Wichrowej. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meloman Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: *.aster.pl 23.02.09, 18:44 Nowootwarte sie pisze razem :-p Ja polecam NIGIRI, widac ze maja doswiadczenie.. Chyba ze lubicie przeplacac.. Wtedy Sakana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stella Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: *.gprs.plus.pl 06.03.09, 22:16 SUPER SUSHI BAR JEST NA WICHROWEJ 4 POLECAM WSZYSTKIM Odpowiedz Link Zgłoś
magdalas Re: Gdzie w poznaniu sushi? 07.03.09, 22:08 ja też polecam wichrową, Sapporo. Jest dobre i stosunkowo tanie, przy tm miła atmosfera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przyjezdny Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: *.net.inotel.pl 03.11.09, 06:39 Pięć żywiołów na Woźnej 13 przy mostowej tam znajdziesz dobre sushi www.goko.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: susz Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.09, 00:03 Polecam Sushi Sapporo na Wichrowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angie Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: 217.153.107.* 16.06.09, 22:18 a ja uwazam ze najlepsze sushi w Poznaniu mozna zjesc w Kyokai przy ul. Wojskowej niedaleko Areny, naprawde polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shizuka Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: *.chello.pl 06.01.10, 20:06 Nie polecam Art sushi w Starym Browarze. Chyba, że nie przeszkadza ci czekanie 30 min na jedną porcję. Ps. Czy ktoś był moze w kyokai i orientuje się moze jak wygląda tamtejszy vip room? Słyszałam, że podają tam świetne sushi i zastanawiam sie nad rezerwacją pokoju na przyszłe urodziny. Niestety w Pozaniu będe prawdopodobnie dopiero na początku marca,w zwiazku z tym bardzo zależy mi na waszej opini. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: 95.108.115.* 17.01.11, 17:46 Ja ze znajomymi jedliśmy w GOKO - SUUUPER!!! Odpowiedz Link Zgłoś
arteventy Re: Gdzie w poznaniu sushi? 19.08.13, 09:01 Pewnie każdemu może smakuje trochę inaczej to tu to tam. uważam że najlepiej przejść się do kilku miejsc i samemu zobaczyć gdzie nam najbardziej smakuje :) organizacja urodzin dla dziecii urodziny dla dziecka Poznań imprezy dla dzieci Organizacja Imprez Poznań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IZA Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: 188.33.2.* 27.06.09, 18:59 Uwielbiam sushi, obecnie moim faworytem jest restauracja SAPPORO.Godne polecenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: *.sta.asta-net.com.pl 29.06.09, 11:00 Ja ostatnio calkiem przypadkiem trafilam do Planet Sushi (czy jakos tak) w Malcie...cisza spokoj swietny widok.. no i jak dla mnie jedzonko bylo super :) Odpowiedz Link Zgłoś
obserwatorzkraju Re: Gdzie w poznaniu sushi? 14.08.11, 16:30 Gość portalu: ola napisał(a): > Ja ostatnio calkiem przypadkiem trafilam do Planet Sushi (czy jakos tak) w > Malcie...cisza spokoj swietny widok.. no i jak dla mnie jedzonko bylo super :) No to brawo, ja natomiast trfaiłam na zapieczoną śmierdzącą breję która nazywała się jakimś kurczakiem i sushi ktore w kształcie niczego nie przypominało, zresztą o smaku nie wspomnę. Najlepsze że ktoś dba o to by to nie wyszło na jaw bo kasuje wątki na facebooku. Zrobiłam zdjęcia bo nie wierzyłam że to się dzieje. Ludzie uważajcie na ten shit co tam podają:( Przestrzegam przed komsumpcją w Planet Sushi Odpowiedz Link Zgłoś
wojjjtek Re: Gdzie w poznaniu sushi? 11.07.09, 22:29 bardzo dobre sushi jadlem w Nigiri - blisko urzedu komunikacji na Gronowej (nie pamietam ulicy). Podobno dowoza tez do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 22:31 Tez slyszalam o NIGIRI, jeszcze tam nie jadlam, ale znajomi polecali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacko Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: 188.33.95.* 30.07.09, 13:41 Najlepsi kucharze i najlepsze sushi.Gdzie? Wiadomo SAPPORO. Odpowiedz Link Zgłoś
singsong Re: Gdzie w poznaniu sushi? 25.08.09, 17:20 Szkoda, że Sapporo musi się wspierać sztucznym reklamowaniem na forach o0 Tu pokazują adres IP jakbyście nie zauważyli. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
singsong Re: Gdzie w poznaniu sushi? 25.08.09, 17:19 Ja jadłem sushi jak na razie jedynie w 77. Jest przepyszne, ale za mniej niż 35 zł na osobę trudno się najeść :) Polecam, aż zgłodniałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: *.dsl.bell.ca 25.08.09, 19:35 ...ja znam fajne miejsce na sushi...pyszne mieso uzywaja ze swierzych kotow i psow....pycha ! ...byc moze w niedalekiej przyszlosci uzywac beda do produkcji sushi miesa ludzkiego...widzieliscie tego waryjata ktory w Londynie na marketach polewal owoce wlasnymi fekaljami....? ...albo owe szkielety tej slynnej wystawy ogladanej w Warszawie Paryzu Berlinie....dopiero pozniej wyszlo na jaw ze sa to skazancy chinscy...z typowym otworem postrzalowym w potylicy..... ...tym co chca piekla we wlasnym zyciu - zeslij pieklo ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chle chle Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.09, 23:39 dobre sushi jak w Andersii mozesz sobie kupic w "Piotrze i Pawle" za dwadziescia pare zeta, do tego wino sliwkowe za 19 zeta - to samo co w sushi barach - wszystko razem znacznie taniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi wan kenobi Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: 213.156.123.* 03.10.09, 09:58 Na forum sushi-online.pl w dziale bary sushi Poznań, możesz znaleźć wiele ciekawych odnośników i opinii o barach sushi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: *.net.inotel.pl 25.10.09, 12:29 Albo wejdź na www.goko.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
malwina.delfin Re: Gdzie w poznaniu sushi? 05.10.09, 17:44 kursy sushi najlepsze jest w Sushi sekaii prowada kursy sushi.REWELACJ!! perfidzia napisała: > Jak a temacie, nie jestem stad wiec nie wiem, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smakoszka Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.09, 09:22 Ostatnio otwarła się nowa susharnia niedaleko Kupca Poznańskiego na św. Marcinie / Placu Wiosny Ludów. Powiem szczerze - niesamowity klimat miejsca i genialne sushi. A do tego z okazji otwarcia było taniej i jeszcze dostałam prezencik do zamówienia. Polecam gorąco - znalazłam ich stronę, ale chyba na razie jest w budowie bo nie ma na niej menu. www.violetsushi.plPolecam! Odpowiedz Link Zgłoś
malwina.delfin Re: Gdzie w poznaniu sushi? 06.10.09, 10:46 A co dostalaś w prezencie? pozdro Malwina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: *.net.inotel.pl 26.10.09, 08:14 To jest gorsze Matii. Ten sam właściciel, tylko słabsi kucharze i gorszy wystrój! Nie ma po co tam chodzić:(:(:(:(:(:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska1981 Re: Gdzie w poznaniu sushi? 26.10.09, 09:51 A ja polecam oczywiście Sakanę. Może i jest snobistycznie, ale rewelacyjne jedzonko. Wg mnie najlepsze na świecie. Jadłam w Matiim i niestety tam mi w ogóle nie smakowało. Oatatnio podobno otworzyli sushi na os. Polanka SAMURAI SUSHI czy jakoś tak. Nie próbowałam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: 94.254.191.* 29.12.09, 15:01 Hej.. byłam w Samurai Sushi bardzo fajne miejsce, klimatyczne :D, sushi PYSZNE!! ceny niskie w porównaniu do innych(polecam zestaw lunch 25zl za 18 kawałków ) Dowóz gratis!! :) Zgadzam się z mamusika1981..sushi Mati trochę przereklamowane Smacznego :P Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pisarka Re: Gdzie w poznaniu sushi? 03.11.09, 07:24 kyokai sushi bar na ulanskiej w city parku www.kyokai.pl Odpowiedz Link Zgłoś
blue_tatianka Re: Gdzie w poznaniu sushi? 03.11.09, 10:31 Lubię sushi i to bardzo,mam dwa no może trzy sprawdzone miejsca w Poznaniu,gdzie sushi jest takie jak powinno być.Sakana the best,Sapporo i Art Sushi Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reb Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: 193.0.68.* 24.11.09, 15:28 www.zrobimysushi.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
fili-p Re: Gdzie w poznaniu sushi? 23.11.09, 22:47 Proponuję sushi-tokyo.pl, smakuje rewelacyjnie, co prawda mają tylko dostawy do domu, ale naprawdę warto!!! SUPER CENY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shizuka Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: *.chello.pl 06.01.10, 20:09 Nie polecam Art sushi w Starym Browarze. Chyba, że nie przeszkadza ci czekanie 30 min na jedną porcję. Ps. Czy ktoś był moze w kyokai i orientuje się moze jak wygląda tamtejszy vip room? Słyszałam, że podają tam świetne sushi i zastanawiam sie nad rezerwacją pokoju na przyszłe urodziny. Niestety w Pozaniu będe prawdopodobnie dopiero na początku marca,w zwiazku z tym bardzo zależy mi na waszej opini. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smakoosz Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: 188.33.227.* 26.01.10, 14:23 Sushi to jedzenie oczyma. Potrzeba atmosfery i detali. Dlatego ja nie zamawiam na wynos. A jesli ktoś szuka w tej chwili najlepszego miejsca na sushi w poznaniu to nic nie przebije goko na woźnej w poznaniu. www.goko.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Netway Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.10, 18:13 Osobiście jestem wielkim fanem sushi, jednak bardzo często okazywało się, że zawodziłem się na jego jakości w różnych lokalach. Właśnie dlatego postanowiłem zrobić sushi forum tak, żeby każdy mógł dzielić się opinia na temat sushi w danych miastach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość zły link do strony IP: *.centertel.pl 16.02.10, 18:50 witaj niestety ale podałeś zły odnośnik do strony... Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekzpoznania sushi jest PASSE! i tego się nie zmieni... 23.12.09, 20:47 ...podgrzewaniem w nieskończoność wątku... Miłosnicy sushi zawsze byli i będą. Ale zjawisko trendu szybko przygasło. Jak każde ma jakiś cykl życia. I tylko szkoda, że w Poznaniu kopiuje się warszawskie mody, gdy tam już wybrzmiewają. Kiedyś moda w Warszawie zaczynała się po tym jak stała się modą w Poznaniu albo Trójmieście. Teraz już nie, co w oczywiście było nieuniknione, jednak szkoda, gdyż Poznań miał zawsze więcej kontaktu z zachodnią Europą, a mody warszawskie mają zazwyczaj źródło amerykańskie. A i trochę to świadczy o nabieraniu poczucia prowincjonalizmu przez nowe pokolenia Poznaniaków, czy może nowych Poznaniaków. A tego w Poznaniu nigdy nie było. Ponieważ prowincja to nie miejsce, a stan ducha! Pomijając już całkiem fakt idiotyczności zjawiska mody jako takiego (społecznie, gdyż ekonomicznie jest oczywiście bardzo pożyteczne, tylko żal mi tych fvictims). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smakoosz Nie wiem czy przygasło. IP: 188.33.227.* 26.01.10, 14:30 Jeśli przygasło to dlaczego do Goko nie dostanie się bez rezerwacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Grunwaldu skończcie z tą naiwną reklamą IP: *.147.84.155.nat.umts.dynamic.eranet.pl 31.01.10, 20:33 Lubię czasem zjeść sushi jak pisałem, ale na pewno pasja do tej kuchni nie jest powodem utrzymywania przy życiu tego starego wątku. W ub. tygodni nawet Puls Biznesu pisał o problemach podsegementu sushi, który w pierwszej kolejności odczuł zmniejszenie wydatków Polaków na gastronomię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nie wiem czy przygasło. IP: *.centertel.pl 16.02.10, 18:43 Do goko bez rezerwacji? chyba nie mówimy o goko na woźnej Odpowiedz Link Zgłoś
marek.es Re: sushi jest PASSE! i tego się nie zmieni... 23.02.10, 00:01 Sushi jest świetne, tylko mało komu smakuje. Z takim zdaniem się spotkałem. Należy podziwiać japończyków za przekonanie innych do jedzenia surowej ryby z ryżem. Rozumiem mody, podziwiam ludzi, którzy są skłonni zainwestować w coś nowego. Mody przemijają, zostają najlepsi. Dlatego nie reaguję emocjonalnie na wysyp restauracji sushi. 15 lat temu były same kebaby, potem gyrosy, kuchnia włoska. I co? Czas zweryfikował wszystko. Kuchnię włoską na wysokim poziomie serwuje parę lokali.Restauracje to w zasadzie zbieranina. Powinni się reklamować jako "kuchnie świata". Szkoda,że będąc mieszkańcem Poznania, nie jestem w stanie polecić lokalu z kuchnia poznańską! Szare kluski, pyry z gzikiem, zupa "ślepe ryby". Wstydzimy się własnej tradycji ,tego z czego inni robią powód do dumy? Oglądałem program, w którym brali udział znani ludzie zajmujący się gotowaniem. Powiedzieli,że w Europie jest MODA na regionalizm, a tylko u nas można od Zakopanego po Hel jako danie polecane znaleźć pomidorową i schabowego z kapustą! Nie,żebym miał coś przeciw tym daniom! Zaczynamy promować w Europie rogale świętomarcińskie (inna sprawa,że co innego dla Cechu, co innego do sklepu), to może polityką małych kroków, zaszczepimy modę na kuchnię polską? Rozsialiśmy się po świecie. W Europie odzewem na hasło Polska stało się "pierogi". To świetnie! Teraz poproszę o bigos, chleb ze smalcem, ogórek kiszony! Pamiętajmy,że diaspora rosyjska jest rozsiana po całym świecie i moze liczniejsza! I mogą być szybsi w przekazywaniu,że transnarodowe dania są ich! Wracając do początku. Japończycy mieli lepszy marketing. PS. Celowo starałem się używać nazw lokali, bo wątek robi wrażenie sponsorowanego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smakoosz Do Goko jak bedziesz w marcu IP: 188.33.227.* 26.01.10, 14:26 Ja z czystym sumieniem moge polecić Goko na woźnej. Oczywiscie jesli ktos szuka czegos wyjatkowego. bo jak ma byc najtansze to niech idzie do Nigiri na murawie, tam zje za poldarmo. Ale niech kazdy odpowie sobie sam czy warto jesc najtansza surowa rybe w miescie??:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Do Goko jak bedziesz w marcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.10, 17:12 jedzienie w goko jest obrzydliwe i drogie. To jest knajpa jednego strzalu, przychodzisz raz, placisz duzo za nic specjalnego, a potem nie wracasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paluch Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: 94.254.215.* 31.01.10, 17:54 Próbowałem wszędzie na uwagę zasługuje Restauracja Poznań Paluchy lizać. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pisarka Re: Gdzie w poznaniu sushi? 31.01.10, 17:59 tylko kyokai sushi bar w city parku na ułańskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedzeniafan Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: *.centertel.pl 16.02.10, 18:40 Reklamy robione dla goko przez "smakosz" i baśkę b. która na gastronautach jest zalogowana jako barbara bryl są co najmniej żałosne... spróbujcie powalczyć uczciwie na naszym rynku sushi a nie wypisując wszędzie gdzie się da że jesteście najlepsi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleeeee Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.10, 22:45 zgadzam sie z poprzednikiem, tak perfidna reklama po prostu doprowadza mnie do mdłości, i chocby serwowali tam najlepsze sushi na swiecie, dla samej zasady nawet tam nie pójdę. nie dam zrobic z siebie idiotki.. Uważam, że kazdy powinien miec swoją własną opinię, a nie polegac a reklamie, kryptoreklamie itp.. poza tym o gustach się podobno nie dyskutuje, jeden lubi to, drugi tamto.. żal mi tych, ktorzy sadza, ze zdzialają wiele bezsensowną reklamą- my, którzy to czytamy- nie jestesmy debilami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata79 Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.10, 17:14 też zwróciłam na to uwage, a naprawde sushi z goko jest slabe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Gdzie w poznaniu sushi? - szczerze IP: *.centertel.pl 28.02.10, 22:31 Mnie też wkurzają natrętne reklamy szczególnie jak nie mają wiele wspólnego z jakości. A jak mam komuś polecać to moim zdaniem są dwa miejsca w Poznaniu gdzie można dobrze zjeść. Oba jeśli chodzi o smak i jakość są równe: Sakana i Kuro. Jest różnica w cenie na korzyść Kuro a miejsce w pobliżu Rynku na Sakanę. W Kuro jest o tyle fajnie, że można testowac różne kompozycje smakowe - nie zdradzę jakie - sprawdźcie sami. To jest moja prywatna opinia i nie każdy musi się zgodzić a odwiedziłem większość (nie wszystkie) w Poznaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
e.waskowicz Re: Gdzie w poznaniu sushi? najtaniej!!!!!!!!!!! 01.03.10, 14:38 perfidzia napisała: > Jak a temacie, nie jestem stad wiec nie wiem, pozdrawiam samurai lunch time 16szt./25zl www.samurai-sushi.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sushismakosz Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.10, 00:41 Sushi w Poznaniu tylko w Sushi Sapporo. Tanio i smacznie, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
fast_fashion Re: Gdzie w poznaniu sushi? 19.03.10, 12:13 Najlepsze sushi, które dotychczas jadłam to to w NIGIRI www.nigiri.pl/ Nie polecam natomiast SAKANY!!! łódki płyną, płyną i płyną... sushi robi się obrzydliwe, rozpada się a i w smaku nie jest najlepsze. No i te ceny :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojo Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: *.echostar.pl 25.03.10, 10:22 Na sushi forum jest specjalny dział, dotyczący sushi w Poznaniu, dodatkowo dla wszystkich sushi maniaków dział ze sklepami z produktami sushi do zrobienia w domu. sushi Poznań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zalamka Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: *.awakom.net 24.05.10, 14:17 co za wątek, same reklamy nikt nawe nie umie opisać czym różnią się smaki w danych restauracjach te pseudoopinie są żałosne, na pewno nie polecam dla wytrawnych zjadaczy sakany ani sushi77, jeśli ktoś nigdy nie jadł lub zaczyna swoją przygodę to ewentualni może tam zjeść. Myślałem, że polecę Matii, ale ostatnia 20% wzrost cen to jakiś żart chyba, smak mają bardzo dobry, wyważone. Dobrze ugotowany ryż nigdy nie dostałem w przeciwieństwie do wcześniej wymienionych np suchego ryżu czy suchej ryby, ryby mają świeże ale ludzie z cenami na głowę spadli. Resztę zamierzam dopiero posmakować. Proponuję samemu zrobić i tyle a jak znajdę odpowiednią knajpę to na pewno polecę. No jeśli ktoś ma gruby portfel to może ewentualnie pójść do matii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mita Re: Gdzie w poznaniu sushi? IP: 109.243.201.* 17.06.10, 16:37 Wyborne sushi jadłam w GOKO. Znam smaki z Berlina, Wiednia, Warszawy ale zaryzykuję stwierdzenie że w GOKO najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś