Dodaj do ulubionych

PWD Smardzewska czy Ataner Palacza ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 21:41
zastanawiam się nad zakupem miezkania w tych dwóch lokalizacjach, proszę o poradę, za pwd przemawia stosunkowo niska cena i mniejszy dostępny metraż niż w Atanerze, za Atanerem wiadomo - jakość wykonania.

jak myślicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Karol Re: PWD Smardzewska czy Ataner Palacza ? IP: *.icpnet.pl 23.06.08, 22:09
      odnośnie PWD - przeczytaj sobie chociażby
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=441&w=80712355
      co do Atanera ... nie wierz w mity - poczytaj chociażby o Polance ...

Jeżeli interesuje Ciebie mieszkanie w Poznaniu za dobrą cenę to rzuć okiem na
      ofertę Nickla - Mały i Duży - mieszka tam moja siostra i sobie chwali. Ja
      zastanawiam się nad zakupem mieszkania w MSM Enklawa, bardzo dobra cena, ale
      lokalizacja .... Chciałbym kupić na wynajem, bo mieszkać to chyba nie bardzo.
      • Gość: pduw Re: PWD Smardzewska czy Ataner Palacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 23:31
        ten nickel to gdzie dokładnie?
        • Gość: Developer Re: PWD Smardzewska czy Ataner Palacza ? IP: *.ip.netia.com.pl 25.06.08, 12:56
          na os. Lotnictwa Polskiego
          nickel.com.pl/maly-i-duzy-opis/?fv=2&id=3
      • Gość: E. Re: PWD Smardzewska czy Ataner Palacza ? IP: *.era.pl 24.06.08, 13:28
        Polecam Atanera. Mieszkam już w drugim mieszkaniu kupionym od
        Atanera - nigdy nie było problemów.

Nie za bardzo wiem o jakich problemach na Polance pisze Karol -
        właśnie tam mieszkam i nie narzekam.
    • queenet PWD 24.06.08, 07:15
      Jeśli chodzi o PWD,nie przesadzajmy z tym "nieuczciwy deweloper". Nawet,jeśli
      budowa klatki 5 nie szła zgodnie z planem, to oba budynki zostały oddane z
      zaledwie miesięcznym poślizgiem,co dla większości ludzi nie jest problemem. Ceny
      są przystępne,bardzo fajne metraże w drugim etapie,który będzie do odbioru w I
      kwartale 2009.
      Jak się mieszka-jeszcze nie wiem,jestem na etapie wykańczania wnętrz.

A jeśli chodzi o Mały i Duży, owszem, jest dobrze wykończony, wygląda świetnie,
      w dobrej lokalizacji, ładne rozkłady pomieszczeń. Usterki się zdarzają-jak
      wszędzie (np. brak kawałka rury odprowadzającej wodę, dzięki czemu pewna pani
      miała zalewane mieszkanie bodajże 5 razy). Plusem jest to,że budynek jest
      zamieszkany od chyba roku,więc wady które miały się pojawić,są już chyba
      usunięte.No ale to zawsze będzie 10 lub 12 piętrowiec. Jak to się ma do budynków
      dwa razy niższych budowanych przez PWD- odpowiedź jest oczywista.

Atanera znam tylko z opowiadań,więc nie zajmę stanowiska.

Osobiście poczekałabym na stabilizację na rynku i kupiłabym mieszkanie w dobrej
      lokalizacji, z tarasem, oknem w kuchni i łazience oraz drewnianymi oknami po
      dużo bardziej niż dziś korzystnych cenach. Mam nadzieję,że coś takiego wybudują...
      • Gość: 4 Re: PWD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 07:28
        nie wiem czy jest na co czekać. to, że ceny spadną to tylko spekulacje, a z nimi wiadomo, jak bywa... co jeśli ceny wzrosną?
      • Gość: marcelo28 Re: PWD IP: *.eastwest.com.pl 24.06.08, 17:51
        kontynuujaca watek PWD i Smardzewskiej nadal uwazam ze to nieuczciwy
        developer; mieli opoznienia w realizaji prac i to jest fakt; watek
        ten juz opisalem wiec nie ma do czego wracac
        na klatach shodowych panuje totalny balagan; hala garazowa nie jest
        gotowa i nie wiadomo kiedy bedzie; zastanawiam sie co bedzie jesli
        zaczna sie sprowadzac mieszkancy - miejc parkingowych nie ma tam
        przeciez w ogole
        • queenet Re: PWD 24.06.08, 19:03
          Na mojej klatce trwają ostatnie prace porządkowe, jest pomalowana i uprzątnięta.
          Winda zabezpieczona kartonami już jeździ.
          Miejsce parkingowe w hali mam oznaczone, nie leżą w niej śmieci,można wjechać
          samochodem. Brakuje jeszcze skrzynek pocztowy, nie mam pilota do bramy itp.Ale
          póki się nie wprowadzam,to mi to niech przeszkadza.

A co do klatki E-kto chce,niech się procesuje,jeśli gra jest warta świeczki.
          • Gość: jez Re: PWD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.08, 08:39
            potwierdzam nieuczciwośc PWD
            na Jezyckiej walki cigna sie dalej
            po niemal roku dopiero akt notarialny przemoszący własność ale uwaga
            ciekawostka: BEZ HALI GARAZOWej!(mimo ze umowa zobowiązywał ich do
            przeniesienia wlasnosci mieszkan wraz z przynaleznym meijscem
            parkingowym) co to oznacza? dodatkowe 700zl za notaruisza
            to kolejny cios i kretactwo
            nie chce mi sie juz rozpisywac o inne wczesniej poruszane kwestie

by the way wlasnie sie dowiedzialem(w rozliczeniu rocznym
            zlozonym przez ich zarzadce WCN ze za skrzynki zaplacila wspolnota
            JEZYCKA 38/40 SKANDAL!!!! wiec uwazajcie
            na pytanie wyjasniajce padła odpowiedź "z tego co wiemy taki jaest
            stndard PWD" rece opadają.....
            • Gość: a Re: PWD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 19:19
              no to chyba wybiorę Atanera, zresztą lokalizacja też ciekawsza. smardzewska jest jednak otoczona ciasnym blokowiskiem z wielkiej płyty, na palacza jest już nieco przyjemniej.
              • Gość: Phantom Re: PWD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.08, 11:44
                Bezcelowe jest porownanie tych dwoch deweloperow. PWD to najnizsza polka
                cenowo-jakosciowa. Ataner to sprawdzony poznanski deweloper, ktorego ostatnie
                projekty zaczynaja coraz bardziej odstawac niestety od zagranicznej konkurencji,
                ale nadal trzymaja jakis poziom.

Jesli masz kase - bierz Atanera.
                • Gość: K Re: PWD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.08, 13:09
                  No nie wiem?
                  Gadałem ostatnio z gościem, który jest podwykonawcą u Atanera i
                  mówił, że z tą jakością to na dwoje babka wróżyła. Wzrosły koszty
                  materiałów, a ceny spadają więc Ataner próbuje na materiałach
                  zaoszczędzić!
                  Skoro mam mieć to samo, tyle tylko że na dachu będe miał niebieski
                  napis ATNER to chyba wole taniej!
                  • Gość: gosc Re: PWD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.08, 14:24
                    gościu nie sciemniaj ze Ataner i PWD to to samo tylko różnica jest w
                    cenie
                    albo jesteś naprawdę niepoinformowany albo celowo uprawiasz
                    kryptoreklamę
                    konkrety z oszustwem?
                    proszę bardzo:
                    JEŻYCKA-
                    • Gość: K Re: PWD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.08, 09:43
                      Nie napisałem że PWD jest lepsze od ATANERA tylko że ATANER się
                      ostatnio opuścił w wykonawstwie i nie można o nim mówić jako o
                      deweloperze bez wad! Moje mieszkanie od PWD jest OK więc mówie że
                      PWD jest OK i nie zmieni tego że Wy na Jeżyckiej macie problemy!
                      Zobaczymy jak będzie dalej. Narazie denerwuje mnie tylko brak
                      oddanej hali garażowej bo dostęp do mojego miejsca winnem mieć w
                      dniu odbioru lokalu. Jak nie zmieszczą się w terminie z aktem to też
                      ich pozwe tak jak Wy to robicie na Jeżyckiej ale narazie jest OK i
                      nie będe mówił o "nieuczciwym deweloperze".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka