Dodaj do ulubionych

['][']['] prof. Geremek ...

13.07.08, 15:02

Obserwuj wątek
    • energy52 Re: ['][']['] prof. Geremek ... 13.07.08, 15:05
    • Gość: Karols Re: ['][']['] prof. Geremek ... IP: 195.78.67.* 13.07.08, 15:49
      Jeden z ludzi którzy upokorzyli prawdziwych Polaków. O zmarłych źle się nie mówi
      ale nie mogę przejść obojętnie. Zasiadał przy okrągłym stole i dogadywał z
      PZPRowskimi prominentami podział władzy. Później utrwalał ten chory układ a dziś
      będzie się robić z niego świętego - jak już to świętoszka z powieści Moliera. W
      dodatku na każdym kroku dawał do zrozumienia ,że czuje się bardziej żydem niż
      Polakiem.
      • kazek100 Re: ['][']['] prof. Geremek ... 13.07.08, 18:05
        ot, klasa narodowego bolszewika.

Poglądy można mieć różne, ale pisać takie rzeczy w takiej chwili...
        Pomilczałbys choć parę dni.
        • Gość: jkm Re: ['][']['] prof. Geremek ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 21:35
          A to niby dlaczego? Podobno o zmarłych to albo dobrze albo wcale - w takim wypadku historycy musieliby en masse być bezrobotni.

PS Czekamy na T-shirt "Nie płakałem po Geremku", w ramach walki ze stereotypami, tak zwalczanymi przez światłą "Wyborczą".
          • drhuckenbush Re: ['][']['] prof. Geremek ... 13.07.08, 21:51
            To mnie zastanawia. Chetnie sam bym taka koszulke wyprodukowal. I dostarczyl na
            biurko samego ojca redaktora. Mysle, ze bym zostal wyklety i uznany za
            wstretnego i obrzydliwego nieczlowieka.
            Jakie to typowe dla ludzi tego pokroju.
            • Gość: jp Re: ['][']['] prof. Geremek ... IP: *.173.29.28.tesatnet.pl 13.07.08, 22:05
              Nie mam pojęcia skąd taki wielki lament. Przecież jego partyjka miała śladowe poparcie. Co ten człowiek zrobił dla Polski, aby tak go wychwalać. Nie przesadzajmy. Zginął człowiek, to smutne. Ale na litość boską, nie róbmy z tego kolejnej żałoby narodowej.
    • p3nisista skasowanie komentarzy potępiających go 13.07.08, 17:42
      dobitnie świadczy o konieczności wymiany moderatorów.
      ciekawe czy ten post też poleci:)
    • qwardian Re: ['][']['] prof. Geremek ... 13.07.08, 18:10
      Mercedesy nie wydają się na tyle bezpieczne na ile są oceniane,
      podobnie z poduszkami.

Co do Geremka, to całe życie spędził na propagowaniu idei
      oświeceniowych, czyli walce z Bogiem. prawdę mówiąc nie wiem co
      czują ateiści w takim momencie, ale duchowo daleki jestem od
      rozpaczania, nie chciałbym się z nim spotkać na drugim świecie i
      dzielić z nim wieczność.
    • dobrusia_to_ja Zginął człowiek 13.07.08, 19:16
      Zgadzam się z Kazkiem. Nie każdy musi darzyć sympatią prof. Geremka, ale zmarłym
      należy się choć odrobina szacunku, więc może niektórzy pomilczą przez jakiś czas...
      • pan.nikt Re: Zginął człowiek 13.07.08, 20:10
        To ja POMILCZĘ

I milcząc nad działalnością Pana Geremka spytam tylko, czy narażanie zycia innych uzytkowików dróg, przez zbyt wiekowych kierowców jest w porządku???

Jedną z większych madrości zyciowych, jest WIEDZIEĆ KIEDY SIE WYCOFAĆ, KIEDY ODPOCZĄĆ.
        • drhuckenbush Re: Zginął człowiek 13.07.08, 20:27
          A to inny temat i masz oczywiscie racje.
          Cale "szczescie" smiertelne bylo jedynie dla sprawcy. Oczywiscie, lepiej, zeby
          wszyscy przezyli - ale zawsze czuje pewien niesmak, gdy czytam o smiertelnym
          wypadku, ktorego sprawca uchodzi bez szwanku. Wypadek byl bardzo ciezki, Geremek
          musial jechac bardzo szybko - w koncu zginal jadac samochodem, ktory nalezy do
          najbezpieczniejszych.

Faktem jest, ze w pewnym wieku nie powinno sie jezdzic samochodem. Az strach
          pomyslec jakby sie to moglo skonczyc, gdyby z przeciwka nie jechal dostawczak, a
          cala rodzinka w cinquecento.
          • energy52 Re: Zginął człowiek 13.07.08, 20:42
            Czy Ty naprawdę nie masz większych zmartwień w obecnej chwili?

Może to wina PO?

Przynajmniej miał prawo jazdy, bo jeśli dobrze pamiętam Twój
            mlaskający mentor zatrzymał się na etapie karty rowerowej ( jeśli
            wogóle )
            • drhuckenbush Re: Zginął człowiek 13.07.08, 21:08
              Oczywiscie, ze to nie jest wina PO. Za kilka lat bede mogl tak powiedziec, bo w
              kwestii drog (podobnie zreszta jak w wielu innych kwestiach) sporo naobiecywali.
              Tzn ja wiem, ze nic nie zrobia, tak jak i w kazdej innej materii - ale wtedy
              dowody beda bardziej namacalne.
              To, czy premier Kaczynski ma prawo jazdy czy nie jest bez znaczenia. Donald Tusk
              niby tez ma, ale od lat dupe wozi mu kierowca. Czyli jest takim
              kierowca-teoretykiem - tacy sa najgorsi.

To, co wczesniej napisalem pozostaje aktualne.
              Dodam jeszcze, ze w mediach dosc malo mowia o tym, ze w wyniku wypadku, ktory
              spowodowal Geremek bardzo mocno ucierpial niewinny kierowca fiata ducato. I to
              na nieszczesciu tego czlowieka powinnismy sie bardziej skoncentrowac.
              • pan.nikt Re: Zginął człowiek 14.07.08, 08:36
                "...Co się stało? Być może profesor był zmęczony. W weekend wygłaszał wykład w letniej szkole we włoskiej miejscowości Cortona. W sobotę rano samolotem wyleciał do Polski. A wczoraj pędził już na ostatnią przed wakacjami sesję Parlamentu Europejskiego....."

To cytat z dzisiejszego se.
                www.se.pl/wydarzenia/kraj/profesor-zgina-na-autostradzie_60372.html
                Ludzie, przecież tego niejeden młody by nie wytrzymał.

Stąd powtórzę pytanie (które dotyczy nie tylko Pana Geremka)

GDZIE JEST GRANICA, KIEDY TRZEBA SKOŃCZYĆ SZLEĆ, KIEDY TRZEBA ODPOCZĄĆ???
      • vipunia Re: Zginął człowiek 13.07.08, 20:50
        Dobrusiu, mnie tak zaskoczyła śmierć Geremka, że nie byłam wstanie napisać nic,
        milczałam...
        ale nie potrafię zrozumieć jak można w tym momencie być tak bezdusznym, odchodzą
        ostatni z Polski ludzie szanowani na całym świecie... nie zostało już ich wielu...
        • drhuckenbush Re: Zginął człowiek 13.07.08, 21:10
          Kazdy szanuje kogo innego. Jedni szanowali jego, ale zapewniam Cie, ze na calym
          swiecie znajdziesz tez mnostwo osob, ktore szanuja innych Polakow.
          Nie trzeba sie o nic bac. Idac za "Psami" - "Bedzie tak samo...".
          • energy52 Re: Zginął człowiek 13.07.08, 21:15
            Kogo szanuje się na świecie z obecnie żyjących Polaków?
            • drhuckenbush Re: Zginął człowiek 13.07.08, 21:26
              Kazdy szanuje kogo innego - jeden Walese, Kwasniewskiego i Geremka, inny ojca
              Rydzyka i prezydenta Kaczynskiego.
              • energy52 Re: Zginął człowiek 13.07.08, 21:29
                Dziękuje, właśnie takiej odpowiedzi się spodziewałem.
                • drhuckenbush Re: Zginął człowiek 13.07.08, 21:30
                  Powiem wiecej - nie uwazam, by Ci co szanowali Walese, Geremka czy Kwacha byli
                  gorsi - sa po prostu mniej swiadomi i nie rozumieja rzeczywistosci.
                  • vipunia Re: Zginął człowiek 14.07.08, 06:03
                    Jasne człowieku, Ty rzeczywistość rozumiesz najlepiej - zwłaszcza w kontekscie
                    działań Geremka w latach '80 czy podczas pracy w Parlamencie Europejskim, wiesz
                    co - może nie siedź tyle w internecie, ale podziałaj kilka godzin dziennie pro
                    publico bono, OK?
                    Może wtedy sobie podyskutujemy, w tej chwili to szkoda czasu i miejsca.
                    • drhuckenbush Re: Zginął człowiek 14.07.08, 09:16
                      Do jego dzialalnosci miedzynarodowej od czasu kiedy jest europoslem zastrzezen
                      nie mam.
                      Natomiast do tego co bylo w latach 80-tych mam zastrzezenia i to duze. Do jego
                      pozniejszej dzialalnosci w Polsce rowniez.
                      No i do tego te problemy z lustracja...
                    • Gość: d Geremek w PE donsosil na Polske vipunio IP: *.eastwest.com.pl 15.07.08, 17:07
                      za kapusiami Polska nie placze
    • lili_marleen Re: ['][']['] prof. Geremek ... 13.07.08, 19:24
      Gość: Karols napisał:
      "Jeden z ludzi którzy upokorzyli prawdziwych Polaków...."

Myślę że "prawdziwi Polacy" byli upokarzani w przeszłości
      wielokrotnie - w większości na własne życzenie. Ostatnie poważne
      upokorzenie przeżyli gdy formacja polityczna z którą się
      identyfikowali dostała baty od społeczeństwa w czasie ubiegłych
      wyborów parlamentarnych.

"Prawdziwi Polacy" różnią się bowiem tym od Polaków zwyczajnych iż
      są trudni na dłuższą metę do strawienia przede wszystkim przez
      własnych ziomków, których paranoicznie próbują uszczęśliwiać na siłę.

Dzięki takim ludziom jak Geremek - można w demokratycznych wyborach
      takim "prawdziwym Polakom" powiedzieć: "Przeproscie i Spadajcie" co
      społeczeństwo radośnie czyni ilekroć okaże się że zza pozornie
      atrakcyjnego szafarzu wylezie gęba zakompleksionego i małostkowego
      intryganta okreslającego się reprezentantantem szczęsliwie
      nielicznej grupy "prawdziwych Polaków"

Panu Geremkowi ( jak widać ) jego największego osiągnięcia - wolnej
      i demokratycznej Polski, "prawdziwi Polacy" nawet w majestacie
      śmierci nie mogą darować.

Panu Profesorowi świeczka i obol na drogę, a
      szczekajacym "prawdziwym Polakom" - pogarda....

• qwardian Re: ['][']['] prof. Geremek ... 14.07.08, 06:30
        lili_marleen 13.07.08, 19:24

"Dzięki takim ludziom jak Geremek - można w demokratycznych wyborach
        takim "prawdziwym Polakom" powiedzieć: "Przeproscie i Spadajcie"

Tutaj już nie wytrzymałem, to był najstarszy stażem PZPR-owiec
        pamiętający czasy żydokomuny, najbardziej krwawego okresu w
        państwowości polskiej... Taki z niego demokrata jak koziej ....
        trąba, bo III RP bardziej na intrygowaniu czas spędzała niż na
        budowaniu dróg przez te prawie dwadzieścia lat. Teraz rezultaty są...

Co do ludzi szanowanych to ta cywilizacja szanuje sportowców,
        muzyków i karierowiczów. Elity są lansowane przez media, autorytety,
        przez elity i tak w kółko. Powtarzam nie był on dla mnie żadnym
        autorytetem, raczej unikałbym go jak ognia, autorytet dla mnie to
        ten, kto przestrzega dekalog, wartości moralne i rodzinne. Do tego
        nie jest mi potrzebna tuba propagandowa, żeby mi to objawiać. Jeżeli
        przez 20 lat drogi nie powstały, to znaczy że brak autorytetów, bo
        ja tylko na konkrety patrzę a nie na bajki z Disneya....
        • drhuckenbush Re: ['][']['] prof. Geremek ... 14.07.08, 09:27
          Denerwuje mnie tworzenie i wmuszanie ludziom autorytetow. Z ludzi probuje sie
          robic legendy, swietych. Falszywe autorytety, z ktorymi dyskutowac nie wolno. Na
          szczycie falszywych autorytetow jest oczywiscie dziadunio Bartoszewski. Ale
          osoby takie jak Geremek, Mazowiecki czy Frasyniuk rowniez sa na tej liscie osob,
          ktore probuje nam sie na sile wmusic jako autorytety.
          A jezeli ktos jest rzeczywiscie autorytetem, to nikt nam nie powinien tego
          narzucac, sami powinnismy to czuc.
          Dlatego zawsze cenilem w PISie to, ze potrafia walczyc z falszywymi autorytetami
          i miec ich zdanie gleboko w dupie.
          • grendelek Re: ['][']['] prof. Geremek ... 14.07.08, 11:53
            drhuckenbush napisał:

> Dlatego zawsze cenilem w PISie to, ze potrafia walczyc z falszywymi autorytetam
            > i
            > i miec ich zdanie gleboko w dupie.

Tworzac na sile inne... Kaczynskich - papierowych opozycjonistow... nota bene
            takze uczestnikow okraglego stolu, paranoikow pokroju Maciarewicza,
            niedouczonych teoretykow typu Ziobro i im podobnych nieudacznikow.

Smiech mnie pusty bierze czytajac takie farmazony.
            Niestety, w takich smutnych okoliczonsciach.
            • drhuckenbush Re: ['][']['] prof. Geremek ... 14.07.08, 12:27
              Tylko widzisz, nikt z nich nie probuje i nie uwaza sie za autorytet. Mimo, ze
              uwazam J. Kaczynskiego za wybitnego polityka i bardzo go lubie - to nie
              nazwalbym go autorytetem. I nikt nie oczekuje, by za autorytet go traktowac.
              Malo tego, sa i wybitniejsi swoim zyciorysem, jak np. senator Romaszewski - i
              nikt na sile z niego autorytetu nie robi, nikt nie narzuca nam by zgadzac sie z
              kazdym jego pogladem.

Kaczynscy owszem, brali udzial w okraglym stole. Ale w wiekszosci tajnych rozmow
              w Magdalence (te kiedy to Walesa, Kiszczak, Michnik, Jaruzelski, Rakowski i inni
              wodeczke popijali) udzialu nie brali. Malo tego, byli pierwszymi politykami,
              ktorzy po rzekomym obaleniu komuny chcieli dokonac pewnej weryfikacji tego, co
              dal nam okragly stol. Oni pierwsi zaczeli ujawniac uklad okraglostolowy.
        • Gość: Toni Re: ['][']['] prof. Geremek ... IP: *.167.216.81.static.h.siw.siwnet.net 14.07.08, 19:30
          Te gwardian ! poczytaj ty sobie troche o niejakim Chruszczowie a potem takze
          Gorbaczowie, nawet Jelcynie. Wszystcy byli zasluzeni "komunisci" na poczatek.
          Gdybys zyl w tamtych czasach to bys tez ZMS-owskie piosenki spiewal w pochodzie
          1-szo majowym. Nie wiem osobiscie jak Profesora oceniac, ale ma bardzo duzo
          pozytywnych ocen za swoja dzialnosc, jak zwykle, wiecej za granica niz w Polsce.
          Z twojej wypowiedzi wynika jedno tylko, se jak rozmawiaja inni to powinienes
          inteligentnie milczec.
          • Gość: jp Re: ['][']['] prof. Geremek ... IP: *.173.29.28.tesatnet.pl 14.07.08, 22:04
            Nie bądź żałosny. Po drugiej wojnie światowej do partii jako pierwsi zaczęli wstępować oportuniści i nienawidzący Polski, wolnego kraju. Z tą żydokomuną to także kolega Gwardian ma rację. Należałoby najpierw poczytać o genezie tego słowa zamiast pisać farmazony. Radzę poczytać o stosunkach polsko-żydowskich po wojnie.
    • drhuckenbush bez komentarza 13.07.08, 19:54
      Ponoc o zmarlych mowi sie dobrze albo wcale...
      Wiec w tej sytuacji jestem zmuszony milczec...

A watek IMHO niepotrzebny, tylko dolewa oliwy do ognia.
    • drhuckenbush powazne pytanie 13.07.08, 21:54
      Zastanawia mnie w jakim obrzadku bedzie pogrzeb.
      Katolickim, swieckim, czy koszernym? Biorac pod uwage pochodzenie - powinien byc
      ten trzeci. Patrzac na postawe oraz to co zawsze deklarowal - ten drugi. Znajac
      zycie - ten pierwszy.
      • Gość: H.H. Re: powazne pytanie IP: *.sky24.pl 13.07.08, 22:12
        "W oczach Pana nie masz Żyda ni Greczyna, poganina czy
        Samarytanina". Wszystko jasne?
        • drhuckenbush Re: powazne pytanie 13.07.08, 22:18
          Niemniej otoczka calosci mnie bardzo zastanawia. Geremkowi to roznicy nie zrobi,
          bo Pan Bog go osadzi wedle jego czynow, a nie pogrzebu.
          Ale pytanie zadalem, bo zastanawia mnie zachowanie ludzi w takiej sytuacji.
          Ja osobiscie uwazam, ze nie powinno byc pogrzebu z ksiedzem. To sie oczywiscie
          tyczy kazdej osoby, ktora nie chodzi do kosciola lub swoja postawa sie od
          kosciola odcina. Ale niestety, ludzie wieszaja psy na kosciol, a w chwili
          smierci rodzina blaga ksiedza, ze "on taki dobry byl i przyda sie pogrzeb
          koscielny".
          • Gość: jp Re: powazne pytanie IP: *.173.29.28.tesatnet.pl 13.07.08, 22:20
            No i tyle zrobił dla Polski!
            No właśnie... ile?
            • Gość: koszulka Agory Co zrobil? Byl w PZPR? Nie plakalem po Geremku. IP: *.eastwest.com.pl 13.07.08, 22:44
            • grendelek Re: powazne pytanie 14.07.08, 11:59
              Gość portalu: jp napisał(a):

> No i tyle zrobił dla Polski!

Tak, w przeciwienstwie do wielu plujacych na jego grob...

> No właśnie... ile?

A ile Ty zobiles dla Polski?
              A ile zrobili twoi idole?
              • drhuckenbush Re: powazne pytanie 14.07.08, 12:28
                A Wy tylko ping-pong. Odbijanie pileczki.
                Na pytanie "co zrobil" - zero odpowiedzi :) Ciekawe...
                • grendelek Re: powazne pytanie 14.07.08, 13:33
                  drhuckenbush napisał:

> A Wy tylko ping-pong. Odbijanie pileczki.
                  > Na pytanie "co zrobil" - zero odpowiedzi :) Ciekawe...

A co to jest do cholery, egzamin z historii najnowszej Polski?
                  Każdy, kto ma zamiar świadomie uczestniczyć w życiu naszego kraju pewne fakty
                  powinien znać i jeśli świadomie zadaje pytanie o to, co takiego zrobił dla
                  Polski Bronisław Geremek albo jest ignorantem (i do tego nieudacznikiem, bo nie
                  potrafi zatrudnić Googla do tego jakże trudnego działania) albo kieruje sie
                  istotnie złą wolą. Działalność prof. Geremka jest dobrze udokumentowana w
                  internecie, po co więc zatem mam ją tu cytować?
                  • drhuckenbush Re: powazne pytanie 14.07.08, 15:35
                    Z kilku powodow.

1) Zeby przekonac osoby co maja inne zdanie, ze nie maja racji.
                    2) Zeby pokazac, ze skoro uwazasz go za czlowieka co zrobil cos dla Polski -
                    potrafisz wymienic co takiego zrobil.
                    3) Zeby odpowiedzia na pytanie o jego dokonania byly te wlasnie dokonania, a nie
                    bicie piany i wyzywanie rozmowcow od ignorantow.

Dochodze do przerazajacego wniosku - fanatyczni wielbiciele profesora Geremka
                    nie potrafia wymienic zadnej jego zaslugi... Dziwne...
                    • Gość: jp Re: powazne pytanie IP: *.173.29.28.tesatnet.pl 14.07.08, 22:05
                      To tak jak z wyborcami PO, gdy ich zapytać dlaczego na nich głosowali. :)
                      • Gość: W105N4 Re: powazne pytanie IP: *.devs.futuro.pl 15.07.08, 08:41
                        > To tak jak z wyborcami PO, gdy ich zapytać dlaczego na nich głosowali. :)

Ale tez tak jak z wyborcami piss kiedy ich zapytac gdzie sa.
                        • drhuckenbush Re: powazne pytanie 15.07.08, 08:44
                          Tu jestem.
          • Gość: H.H. Re: powazne pytanie IP: *.sky24.pl 13.07.08, 22:51
            drhuckenbush napisał:
            "Niemniej otoczka calosci mnie bardzo zastanawia. Geremkowi to
            roznicy nie zrobi(...) Ale pytanie zadalem, bo zastanawia mnie
            zachowanie ludzi w takiej sytuacji.

Geremkowi istotnie róznicy nie zrobi... A ludzie? Cóż, jeden zapali
            świeczkę lub przyniesie różę a inny położy kamień - wedle gustu i
            światopoglądu.
            • drhuckenbush Re: powazne pytanie 13.07.08, 22:59
              A jeszcze inny nic nie zrobi.
    • mankut400 ['][']['] prof. Geremek ... 14.07.08, 14:49
      n/t
      • Gość: W105N4 ['][']['] prof. Geremek ... (n/t) IP: *.devs.futuro.pl 14.07.08, 17:30
    • Gość: z Poczytajcie IP: *.eastwest.com.pl 14.07.08, 19:39
      www.dziennik.pl/opinie/article206562/Wirtuoz_politycznych_cwierctonow.html
      • Gość: Remont Geremek nie miał tytułu profesora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 19:58
        a podróbki nie liczą sie
        • grendelek Re: Geremek nie miał tytułu profesora 14.07.08, 23:25
          Gość portalu: Remont napisał(a):

> a podróbki nie liczą sie

Jestes malutkim, zakompleksionym czlowieczkiem. To tego ignorantem lub zwyklym
          klamca.... w 1989 uzyskał tytuł profesora nauk humanistycznych.
          • drhuckenbush Re: Geremek nie miał tytułu profesora 15.07.08, 08:46
            Moze kolega wczesniej pomylil Geremka z Bartoszewskim? Bo to z Bartoszewskiego
            zaden profesor nie jest, ot po prostu - dobrze mature zdal i tyle...
            • grendelek Re: Geremek nie miał tytułu profesora 15.07.08, 09:26
              drhuckenbush napisał:

> Moze kolega wczesniej pomylil Geremka z Bartoszewskim? Bo to z Bartoszewskiego
              > zaden profesor nie jest, ot po prostu - dobrze mature zdal i tyle...

Kolega wykazal sie po prostu ignorancja. W dobie internetu sprawdzenie takich
              informacji to kwestia chwili. Ale do tego trzeba miec jeszcze dobra wole...

A co do Bartoszewskiego to jego profesura jest taka sama jak niejakiego Nowaka.
              Jerzego Roberta z reszta. ;-)
              • drhuckenbush Re: Geremek nie miał tytułu profesora 15.07.08, 09:43
                Chwila moment!
                Jest zasadnicza roznica - profesor Jerzy Robert Nowak skonczyl studia, obronil
                doktorat, zrobil habilitacje. Na kilku uczelniach pracowal/pracuje na etacie
                profesora - wiec mowienie o nim profesor jest jak najbardziej uzasadnione.
                Natomiast Wladyslaw Bartoszewski nie zrobil habilitacji, nie obronil doktoratu
                ani zadnej innej pracy, nie skonczyl tez studiow. Przez kilka lat gdzies w
                Niemczech wykladal i tam sobie go profesorem zrobili. Jaki z niego profesor?
    • lili_marleen Re: ['][']['] prof. Geremek ... 15.07.08, 00:31
      Czytając niektóre powyższe wpisy trudno oprzeć się refleksji, iż ich
      autorzy są niczym miejskie gołebie. Jedynym widocznym przejawem ich
      aktywności są obsrane pomniki. Niemniej pomniki trwają, a gołebie
      stają się co najwyżej nawozem dla otaczajacych je trawników...
      • pan.nikt Re: ['][']['] prof. Geremek ... 15.07.08, 08:07
        Pomału z tym stawianiem pomników Panu Geremkowi, żeby ich później nie rozbierać jak pomników Stalina, czy Lenina
      • grendelek Re: ['][']['] prof. Geremek ... 15.07.08, 09:27
        lili_marleen napisała:

> Czytając niektóre powyższe wpisy trudno oprzeć się refleksji, iż ich
        > autorzy są niczym miejskie gołebie. Jedynym widocznym przejawem ich
        > aktywności są obsrane pomniki. Niemniej pomniki trwają, a gołebie
        > stają się co najwyżej nawozem dla otaczajacych je trawników...

Tuche!
        Lili... czy moge to sobie wziac do sygnaturki, nad wyraz celna uwaga...
        • drhuckenbush Re: ['][']['] prof. Geremek ... 15.07.08, 09:49
          IMO bardziej celna jest uwaga Pana Nikta - ilu to juz mielismy takich, ktorym
          stawiano pomniki (niektorym juz za zycia!!!), a potem z najwieksza przyjemnoscia
          i dzika rozkosza je burzono?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka