Gość: abc IP: *.icpnet.pl 22.10.03, 01:04 Zakłady pracy chronionej VOX wypracują zyski, za które pan Voelkel sobie ją kupi... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: VIPunia - Iwona Re: Rzeźba Mitoraja zostanie w Poznaniu IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 22.10.03, 10:14 Jak się domyślam intencją autorki artykuł było poinformowanie nas, że być może jedna rzeźba Mitoraja zostanie w Poznaniu dzięki hojności jednego z Panów, ale z artykułu można było zrozumieć, że jedna z rzeźb się zawieruszyła i nikt nie mógł jej znaleźć, że ją ukradziono... - jeśli celowo było to napisane w takim tonie, aby czytelnik nie wiadomo co podejrzewał, to wg mnie trochę autorka przesadziła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej (ch) Re: Rzeźba Mitoraja zostanie w Poznaniu IP: *.ch.abb.com 22.10.03, 17:30 I bardzo dobrze! Jezeli zostanie wystawiona na stale w miejscu publicznym bedzie nawet wspaniale! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIPunia - Iwona Re: Rzeźba Mitoraja zostanie w Poznaniu IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 22.10.03, 23:56 Oczywiście, że jeśli będzie w miejscu publicznym to będzie wspaniale !!! Dlaczego tylko odbywało się to w "zaciszu" gabinetów, rzeźba zniknęła, zdziwienie Krakowa, że dotarło do nich tylko 12, a miało być 13, gdzie jest ta 13 rzeźba... itd... takie to jakieś ... no przykro, że zakombinowane niż piękne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdabi Re: Rzeźba Mitoraja zostanie w Poznaniu IP: 217.153.88.* 05.11.03, 10:44 Piękne. Naprawdę. Trudno, że zakombinowane, inaczej by się nie dało. Miała być tajemnica. Ale w końcu to decyzja Mitoraja, że sprzedał. Jego rzeźba, jego pieniądze. A rzeźba idealna na prezent dla kobierty. Taka miękkość rysów. Podobała mi się najbardziej z wystawianych na Rynku. Słyszałam już, że kupił ją właściciel VOXa i że stoi w Janikowie na podwórku w VOXie. Myślałam, że tam już zostanie i nikt jej już nie zobaczy. Jeszcze nałożyła mi się na to wypowiedź p. Voelkela, że będzie stała w ważnym dla Poznaniaków miejscu. No tak, w VOXie!! A tu niespodzianka. W ogóle to najlepsze życzenia dla p. Kulczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Niech ją zamienią na ......... IP: *.echostar.pl 22.10.03, 10:23 .... na to badziewie z opery. Może się komu te rurki na jakiś szalunek na budowie przydadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlx Re: Rzeźba Mitoraja zostanie w Poznaniu IP: *.echostar.pl 22.10.03, 18:02 Gość portalu: abc napisał(a): > Zakłady pracy chronionej VOX wypracują zyski, > za które pan Voelkel sobie ją kupi... No i co??? Zakłady pracy chronionej same wypracowuja te zyski czy sa wlasnoscia Voelkela?Czy to zle ze kupi dzielo sztuki? Puknij sie w glowe czlowieku zanim cos znow napiszesz... Odpowiedz Link Zgłoś
anka9009 Re: Rzeźba Mitoraja zostanie w Poznaniu 22.10.03, 19:32 postawią ją w miejscu publicznym i będzie mi przypominalam koszmar. dostałam juz buta, bo nie byłam na wystawie. teraz dostanę drugiego, bo nie zrobie, tego, co mi każą zrobic w ramach pokuty.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajzol Re: Rzeźba Mitoraja zostanie w Poznaniu IP: *.icpnet.pl 05.11.03, 05:28 To po prostu wstrząsające. Czy GW przekaże fotorelację z urodzin Pani Grażyny Kulczyk. Czy będą kwiaty? A jakie? A które to urodziny? Oj zapomniałem że kobiet się o wiek nie pyta! To ile będzie Pani miała rabatu w Vision Express? Szaleństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajzol Urodziny Pani Grażyny Kulczyk IP: *.icpnet.pl 05.11.03, 05:29 To po prostu wstrząsające. Czy GW przekaże fotorelację z urodzin Pani Grażyny Kulczyk. Czy będą kwiaty? A jakie? A które to urodziny? Oj zapomniałem że kobiet się o wiek nie pyta! To ile będzie Pani miała rabatu w Vision Express? Szaleństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
yashoo Re: Rzeźba Mitoraja zostanie w Poznaniu 05.11.03, 07:39 Nie rozumiem skąd w ludziach tyle zawiści - powstaje fenomenalny obiekt, który ma szanse przyciągnąć do Poznania turystów, dać nowe miejsca pracy, zadziałać jak magnes na kolejnych inwestorów i wogóle korzystnie wpłynąć na klimat miasta - a w dyskusji przeważają wątki nie nt. walorów architektonicznych czy też samego wyglądy budynku, tylko nt. p. Kulczyków ich interesów. Jeżeli p. Kulczyka stać na to, żeby zafundować żonie na urodziny taki prezent, a przy okazji wszystkim Poznaniakom (!!!) to chyba świetnie; każdy chyba marzy żeby swoją kobietę wyróżnić czymś szczególnym, na miarę swoich możliwości. A przy okazji cały Poznań na tym skorzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: El Comendante frustraci, utopcie się :) IP: 62.233.186.* 05.11.03, 08:51 Dajcie święty sposób Kulczykom. Zżerają was wasze frustracje, kiepskie samochody, marne wykształcenie, brak marzeń, brydkie żony (ew. niedomyci mężowie) oraz złe warumki mieszkaniowe. ZAZDROŚĆ - to permanentny stan waszych małych umyślików. Kulczykowie be, Tarasiewicz be. Utopcie się, please! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajzol Re: frustraci, utopcie się :) IP: *.icpnet.pl 05.11.03, 11:10 Jakoś tak samochodu nie mam, bo mnie nie ciągnie, wykształcenie wyższe, marzeń to aż za dużo, co do żony to się niewypowiadam, ale narzeczona pierwsza klasa (ostatnio w GW nawet było jej zdjęcie), myję się dosyć często, bywa że kilka razy dziennie, dwa pokoje z kuchnią nawet nie ciemną. Nawet angielski znam, także zrozumiałem ostatnie zdanie. Co do Tarasiewicza, to może nie jestem znawcą sztuki, ale zielono-żółte paseczki na kolumnach opery, to chyba nie jest szczyt marzeń i szczęścia tysięcy poznaniaków. Co autor chciał przez to powiedzieć??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alchemik Re: frustraci, utopcie się :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 12:48 GW jest prywatną gazetą i może sobie pisać o czym chce jak nie chcesz czytać to nie czytaj. Może poczytaj "fakt" po 1zł. Odpowiedz Link Zgłoś