pamejudd 25.10.08, 11:26 Kwiat poznańskiej młodzieży! Kolejorz! Kolejorz! 52 Dębiec, hawudepe! Gratuluję rodzicom... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
manhu Re: pniak siekiera 25.10.08, 13:12 ...będzie inne jak się będzie karać, a jak będzie jak teraz, że lewaki wprowadzają swe debilne pomysły w życie to będzie jeszcze gorzej. Za morderstwo poprawczak? Strrrasznie wysoka kara, tak będzie odstraszać, że ho ho. Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Patologia społeczna 25.10.08, 13:37 manhu napisał: > nastepne pokolenie bedzie inne będzie inne jak się będzie karać, > a jak będzie jak teraz, że lewaki wprowadzają swe debilne pomysły > w życie to będzie jeszcze gorzej. Obecnie rządzi PO, przedtem PiS. Nie są to partie lewicowe. Gdy rządziło PZPR to przestępczość typu opisanego w artykule była niższa. Nie było bezdomnych. Napady z bronią zdarzaly się raz na 20 lat, a nie co kilka dni. Ale system demoralizował społeczeństwo budując przekonanie, że każdemu się należy od rządu "godne" życie. W efekcie wydajność pracy była bardzo niska i była powszechna bieda. Są patologiczni ludzie pozbawieni empatii, nie potrafiący wyobrazić sobie co czuje inny człowiek. Faktycznie takich trzeba zamykać dożywotnio w więzieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaaa Re: Patologia społeczna IP: *.chello.pl 25.10.08, 19:36 "Obecnie rządzi PO, przedtem PiS. Nie są to partie lewicowe. " hahaha a powiedz czy one sie roznia od pzpr?? bo pomijajac ze w po sa sami mezczyzni bez jaj to obie partie wprowadzaja coraz wiekszy socjalizm p[rawde mowiac to pzpr byla mniej lewicowa niz obecne po Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaa Re: Patologia społeczna IP: *.c192.msk.pl 26.10.08, 03:30 Gość portalu: jaaaaa napisał(a): > p[rawde > mowiac to pzpr byla mniej lewicowa niz obecne po masz koles klopoty z rozroznieniem lewicy od prawicy Odpowiedz Link Zgłoś
krycha_z_gazowni Re: Patologia społeczna 27.10.08, 07:21 Poprawczak... najlepiej w Kolumbii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Najlepsza kara to: 2 lata opieki nad bezdomnymi! IP: 193.109.212.* 27.10.08, 11:51 Po 2 latach takiej opieki inaczej patrzyli by na bezdomnych. Zabili z okrucieństwa i z głupoty ale w więzieniu nic dobrego ich nie spotka. Całkiem zejdą na złą drogę. Odpowiedz Link Zgłoś
adamp_314 Re: Najlepsza kara to: 2 lata opieki nad bezdomny 27.10.08, 12:32 Nareszcie sensowny wpis. Ja myślałem o czymś podobnym. Na przykład dożywotnio po 200 godzin w roku pracy z bezdomnymi lub podobnej. W Stanach mają jeszcze inny dobry pomysł - delikwent dostaje do wyboru albo pracę/więzienie albo ileś wizyt w szkołach, gdzie opowiada rówieśnikom, jakim to był frajerem, że coś takiego zrobił i jak bardzo tego żałuje. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu POzwolcie dzieciom sie bawic! Robta co chceta!!! 27.10.08, 13:42 Owsiak, bron ich teraz, przeciez oni tylko sie bawili jak im sie POdobalo. To w ramach "Robta co chceta". Odpowiedz Link Zgłoś
whitenegger Re: POzwolcie dzieciom sie bawic! Robta co chceta 27.10.08, 16:21 To jest w stylu PiS "Spieprzaj dziadu" się kłania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ya Re: Patologia społeczna IP: 212.160.172.* 27.10.08, 08:45 Napisz proszę czym różni się lewica od prawicy - to zobaczymy czy mamy tu partie prawicowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zumek Re: Patologia społeczna IP: 62.148.79.* 27.10.08, 11:07 Np. lewica to partia ktora chce aby jaknajwiecej firm bylo panstwowcyh a prawica chce aby jaknajwiecej firm bylo prywatnych. Z tego co widze to PO jest prawica a PiS lewica. Zreszta nie tylko na tym polu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Patologia społeczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.08, 13:36 Gość portalu: zumek napisał(a): > Np. lewica to partia ktora chce aby jaknajwiecej firm bylo > panstwowcyh a prawica chce aby jaknajwiecej firm bylo prywatnych. > > Z tego co widze to PO jest prawica a PiS lewica. > > Zreszta nie tylko na tym polu. ....... a ja myślę, że prawica chce aby jak najwięcej firm nalezało do mężczyzn w czarnych sukienkach.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kognitywna Re: Patologia społeczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.08, 20:09 Zgadzam się całkowicie.Dodam jedynie, że należy dać matkom szansę na wychowanie własnych dzieci i stworzenia więzi rodzinnych. Na to niestety potrzebny jest czas, a nie zatrudnienie przez cały dzień, w handlu dodatkowo w soboty i niedziele. Za komuny radziliśmy sobie z zamkniętymi sklepami w niedziele, dalibyśmy radę i dzisiaj. Poświęciłam wychowaniu swoich dzieci 15 lat w bardzo trudnych warunkach materialnych.Nie żałuję ani momentu. Jeśli nic się nie zmieni i nadal dzieci będzie wychowywać ulica, telewizja i komputer - możemy doczekać czasu, że na chodnikach więcej będzie trupów niż żywych. Ale to też chyba Państwo musi trochę ruszyć głową, by pomóc rodzinom n i e p a t o l o g i c z n y m, tylko po prostu biednym z tego powodu, że jedno z rodziców zajmuje się nie pracą zarobkową, a uczeniem dzieci tworzenia właściwych emocji pomiędzy ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
boulihacker Re: Patologia społeczna 27.10.08, 09:47 Tego jeszcze nie było. Zamknijmy sklepy w niedziele, a spadnie przestępczość. Czego to Polak nie wymyśli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja2 Re: do bouli... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.08, 15:26 Nie masz co robić w godzinach pracy? mrr.gov.pl Odpowiedz Link Zgłoś
winiary2 Re: Patologia społeczna 27.10.08, 22:39 boulihacker napisał: > Tego jeszcze nie było. Zamknijmy sklepy w niedziele, a spadnie przestępczość. > > Czego to Polak nie wymyśli. A spadnie. Ja swoim klientom odmawiam pracy w soboty i w niedzielę i zajmuję się dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Patologia społeczna IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.10.08, 22:01 "Gdy rządziło PZPR to przestępczość typu opisanego w artykule była niższa. Nie było bezdomnych." Gry rządziło nie użalano się nad młodocionymi zwyrodnialcami,tylko wsadzano ich do poprawczków z rygorem więziennych.Teraz poprawczak to przedszkole,z którego bandyta z łatwością ucieka i nikt go nie szuka...a będzie jeszcze gorzej,jeśli się nic w kierunku powstrzymania młodocianych morderców nie zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy pniak siekiera sznur do związania ... IP: *.netis.net.pl 25.10.08, 14:10 Jestem za. Tyle, że związać i patrzeć jak umierają. Coraz więcej podobnej znieczulicy wśród młodzieży musi skłaniać do przeciwdziałania. Nie możemy przejść obok kolejnej bezmyślności i głupio dyskutować dlaczego tak się dzieje. Musimy działać zabijając tak samo jak oni zabijali. W dodatku pokazać to tym którzy byli sprawcami podobnych wydarzeń. Trzeba tymi bandytami wstrząsnąć, a nie brać ich w obronę i gadać, gadać, gadać do następnej śmieci za nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koxiarz Re: pniak siekiera sznur do związania ... IP: 195.182.52.* 27.10.08, 12:27 Gość portalu: Jerzy napisał(a): > Jestem za. Tyle, że związać i patrzeć jak umierają. Coraz więcej > podobnej znieczulicy wśród młodzieży musi skłaniać do > przeciwdziałania. Nie możemy przejść obok kolejnej bezmyślności i > głupio dyskutować dlaczego tak się dzieje. Musimy działać zabijając > tak samo jak oni zabijali. W dodatku pokazać to tym którzy byli > sprawcami podobnych wydarzeń. Trzeba tymi bandytami wstrząsnąć, a > nie brać ich w obronę i gadać, gadać, gadać do następnej śmieci za > nic. I znalazł się obrońca życia. Pewnie jesteś zapalonym przeciwnikiem aborcji i zwolennikiem kary śmierci a wszystko to wywodzisz ze swej religii miłości- Katolicyzmu. Proszę, przeczytaj jeszcze raz artykuł, KTÓRY DOTYCZY 3 CHŁOPCÓW W WIEKU 14, 14 I 15 LAT!!!!!!!! To nie są dorośli. Ich rozumki sa naprawdę niewielkie i trudno od nich wymagać pełnej odpowiedzialności za swoje postepowanie. Sam wiem jakie głupoty robiłem za młodu (nawet po ukończeniu 15 lat) pomimo iż zawsze byłem osoba inteligentną i zdawałem sobie sprawę z wielu rzeczy. Nie zmienia to faktu, że miała miejsce tragedia i chłopcy muszą za nią odpokutować. Wsadzanie ich do paki jednak nie pomoże, gdyż wyjda z niej bardziej zdeprawowani niż obecnie. Jeżeli wogóle społeczeństwo ma szanse zresocjalizować złoczyńców, to właśnie co najmłodsi mają największą szansę na zostanie normalnymi obywatelami. Więzienie te szanse przekreśli i społeczeństwo zostanie z 3 kolejnymi bandziorami. PS. Pomyślecie, że wasze dzieci tez moga się znaleźć w podobnej sytuacji. Oczywiścia każdy rodzic zaprzeczy bo ich dzieci sa grzeczne i dobrze wyhowane jednak założe się, że podobnie o tych chłopakach wypowiadały sie ich rodziny, zapewne tez sąsiedzi i nauczyciele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nody Re: pniak siekiera sznur do związania ... IP: 193.24.24.* 27.10.08, 14:33 > Proszę, przeczytaj jeszcze raz artykuł, KTÓRY DOTYCZY 3 CHŁOPCÓW W > WIEKU 14, 14 I 15 LAT!!!!!!!! To nie są dorośli. Ich rozumki sa > naprawdę niewielkie Wystarczające żeby zabić człowieka .. > i trudno od nich wymagać pełnej odpowiedzialności za swoje > postepowanie. ooo ciekawe znaczy jak zabija 18 - latek to morderstwo, jak 15 - latek to błąd wychowawczy ?? Q.... jak ja nienawidzę takich głupich lewaków jak Ty. Życie mordercy to szanujemy, ale życia ofiary to nie ? Dał się zabić znaczy frajer ? Kocham swoje dziecko, ale bałbym się spać pod jednym dachem z kimś kto zabił dla zabawy, strach pomyśleć co się by stało gdyby takiemu biedactwu kieszonkowe obciąć ? Pewnie by torturowało rodziców biedne q.... o "małym rozumku" ? koxiarz pomyśl zanim coś napiszesz !! Tak z trzy razy, jak już pomyślałeś to nie pisz .. Jedyną terapią na takich nieuleczalnych "humanistów" jest oddanie ich w ręce takich biedactw. Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: pniak siekiera 27.10.08, 12:00 o90 napisał: > dlon prawa. > > nastepne pokolenie bedzie inne Oto do czego prowadzą PiS (czyli faszystowskie prawo i sprawiedliwość), jak widać wystarczyły dwa lata rządów tej sekty we współpracy z MWeszpolską i Szambobroną. Odpowiedz Link Zgłoś
men_53 Nie chłopcy, lecz młodociani zwyrodnialcy 25.10.08, 11:59 Przede wszystkim ... Nie chłopcy, lecz młodociani zwyrodnialcy i mordercy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komnen3 Re: Związali bezdomnego i patrzyli jak umiera IP: *.sds.uw.edu.pl 25.10.08, 12:17 Współczuję zmarłemu, jego rodzinie i znajomym, ale też i tym chłopcom. W takim wieku robi się różne durnowate rzeczy. Wątpię, by oni chcieli go zabić. Zostaną ze świadomością, że odebrali komuś życie, do końca swoich dni, a nie wkroczyli nawet w dorosłość. To ciężkie brzemię. Mam nadzieję, że sobie z nim poradzą i jeszcze wyrosną na ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex o czym ty mówisz ?!?! masz nadzieję oni beda już IP: 80.48.174.* 25.10.08, 12:49 tylko gorsi a tym co zrobili będą się chwalić. Będą żyć w poczuciu bezkarności i pewni tego że wszystkich wystrychnęli na dudka. dożywotnie więzienie to jedyna kara dla kogoś kto dla zboczonej zabawy pozbawia życia innego człowieka. Szkoda tylko że ofiara była bezdomna i nikt nie będzie się za nią ujmował w sadzie i prokuraturze. Dlatego ci zwyrodnialcy zwani przez ciebie "chłopcami" nie poniosą kary na jaką zasługują. DOŻYWOCIE i wyeliminowanie ich ze społeczeństwa to jedyna metoda obrony przed zwyrodnialcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: illi Re: o czym ty mówisz ?!?! masz nadzieję oni beda IP: 217.96.22.* 27.10.08, 11:44 Dożywocie to niestety żadne wyjście... będziemy ich musieli utrzymywać ze swoich podatków... ale przymusowa praca na siebie w tym więzieniu przez wiele lat...? Oni to zrobili z premedytacją, powinni zapłacić więcej niż poprawczakiem, który ich wypuści bardziej zwyrodniałymi niż teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Związali bezdomnego i patrzyli jak umiera 25.10.08, 13:20 > Współczuję ... ale też i tym chłopcom. > Zostaną ze świadomością, że odebrali komuś życie, Zwariowałeś? 1.Nie chłopcy, ale zwyrodnialcy! 2.Wcale nie zostaną! Mój daleki znajomy zamordował samochodem staruszkę na pasach i spłynęło to po nim, bo jakim prawem bezczelne babsko wlazło na pasy? (gdy wiadomo, że na pasach kierowca ma pierwszeństwo, jak też 120km/h po mieście jest dozwolone). Tutaj bezczelny bezdomny umarł (a raczej zdechł) od takiego czegoś? Po prostu bezczelność, jak śmiał? To był pech i dobra zabawa. I z taką świadomością zostaną: sumą dobrej zabawy i lekkiego pecha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bialostoczanin Re: Związali bezdomnego i patrzyli jak umiera IP: *.dsl.bell.ca 26.10.08, 00:48 Witam, niestety musze sie z Toba zgodzic. Wolalbym abys nie mial racji, ale ja masz. W Kanadzie jest podobnie ale tu sie nie patyczkuja tylko bawia sie pistoletami z ostra amunicja. Co za swiat, gdzie te czasy kiedy na dzielnicy mozna bylo jedynie becki zaliczyc? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komnen3 Re: Związali bezdomnego i patrzyli jak umiera IP: *.sds.uw.edu.pl 26.10.08, 10:31 Przecież ja też nie bawiłem się w wiązanie bezdomnych. Tym bardziej tego nie rozumiem i myślę, że nie zdawali sobie sprawy z konsekwencji. Za tę bezmyślność będą płacili całe życie. Należy im się, ale z drugiej strony jest to trochę smutne. Jeśli wiedzieli, że on umrze - to byłoby to potworne. Odpowiedz Link Zgłoś
szuszwol Przeciętni Polacy! 25.10.08, 13:15 Co się oburzacie? Przecież oni są grzeczni i normalni. Mówią dzień dobry sąsiadom, wynoszą śmieci gdy rodzice poproszą. Większość z was ma takie dzieci - nieuwrażliwione, bez cienia empatii boście sami tacy! Mimo że jestem oburzony tym co się stało nie będę darł mordy jak Fuckt i wy o karę śmierci dla gó...arzy. Uwrażliwiać je należy! Książką, słowem albo pasem! Które co zrozumie... Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Przeciętni Polacy! 25.10.08, 13:25 Za późno na takie metody, je należało stosować wcześniej, teraz musi być kara. Jeśli nie dla małych zwyrodnialców, to dla rodziców, w sumie powinni dostać ok.dożywocia (zgodnie z zasadą: 2latek kogoś zamorduje, wiadomo nieświadomie, jednak ktoś musi dostać dożywocie, jeśli nie on - co oczywiste - to jego rodzice). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bu-gaj Re: Przeciętni Polacy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.08, 14:27 Współczuję takiej znajomości Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Przeciętni Polacy! 25.10.08, 14:21 kara śmierci dla tych dzieci? NIE! nie wolno. natomiast jest faktem że społeczeństwo winno bronić w pierwszej kolejności swoje istnienie i swoje bezpieczeństwo. innymi słowy winno eliminować takie przypadki jako zagrazajace społeczeństwu. eliminować do końca, tak aby te wszy nie mogły w tym społeczeństwi istnieć. i ku ostrzerzeniu następnych wszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Re: Przeciętni Polacy! IP: *.izacom.pl 26.10.08, 02:23 Zanim zaczniesz nawoływać publicznie do zabójstwa, zajrzyj do słownika ortograficznego. Hasło: ostrzeŻenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lEn Re: Przeciętni Polacy! IP: *.198.cgg.com 25.10.08, 18:01 > Co się oburzacie? Przecież oni są grzeczni i normalni. Mówią dzień dobry > sąsiadom, wynoszą śmieci gdy rodzice poproszą. Większość z was ma takie dzieci > - nieuwrażliwione, bez cienia empatii boście sami tacy! Mimo że jestem > oburzony tym co się stało nie będę darł mordy jak Fuckt i wy o karę śmierci > dla gó...arzy. Uwrażliwiać je należy! Książką, słowem albo pasem! Które co > zrozumie... nie byl bym takim optymista ze to tylko Polacy, to taka nasza ludzka wrazliwosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Przeciętni Polacy! IP: *.eranet.pl 27.10.08, 10:44 I masz niestety rację... Kiedy byłam w ciąży i ledwo chodziłam, mało kto mnie przepuszczał w kolejce; kiedy dzieci w moje wsi idą skrajem drogi, mało który kierowca jedzie choćby 60km/h(przy ograniczeniu do 40); kiedy koleżanka córki poważnie się przewróciła, inne koleżanki ją tylko obśmiały - mamy wszystko gdzieś, nie cenimy życia, życie nie jest wartością i zachwytem, fajny jest tylko ubaw. Oczywiście podane przykłady nie świadczą, że jestem zgryźliwa i jędzowata, ale naprawdę trudno mi czasem odnależć trochę wrażliwości w ludziach. Nie pomoże tu żadno wspomnienie np o Janie Pawle II, żadne autorytety, jeśli w rodzinie nie nauczą dzieciaka szacunku dla życia... "Boście tacy sami" - no jasne, przecież widząc bezdomnego myślimy o nim ze wstrętem, jak o smieciu. Dzieci mają być inne? Smutne... Odpowiedz Link Zgłoś
kretowski Wszelkie zło i nietolerancja to Poznańczycy 25.10.08, 13:47 Ale przecież jakie to "europejskie" miasto! Jestem z Lublina, i jakoś tu nie dzieją się tak często takie rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta Re: Wszelkie zło i nietolerancja to Poznańczycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.08, 14:03 no bo Wy tam jeszcze na drzewach siedzicie...a zbrodnia to już wynalazek. Wracaj za piec leżeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grucha Re: Wszelkie zło i nietolerancja to Poznańczycy IP: *.chello.pl 27.10.08, 16:23 Mam szwagra poznaniaka. Jak jara maryśkę albo wraca nachlany po nocy, to mamusia mu zupki odgrzewa i okłady robi. Ale jak z panienką dwa dni mieszkał u mamusi,to go pogoniła, że to nie po katolicku. Niemcy powinni byli zostać w Poznaniu. Poszli i nikt sobie nie może poradzić z blokersami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bu-gaj Lubelska głupota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.08, 14:25 Mędrku z Lublina! Dobrze zaznaczyłeś, że nie często, ale bardzo często w Twoim mieście dochodzi do gorszących sytuacji. Tyle tylko, że u Ciebie tego biednego człowieka by pochowali w worku i nie szukali winnych bo po co. W miastach typu Warszawa, Kraków czy Poznań nie bywaj bo się zgubisz. Nie to co jedna na krzyż lubelska ulica i Starówka. Zjadłeś dziś już cebulkę? Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plwacz Nieważne skąd jesteś, kretynowski IP: 89.100.69.* 25.10.08, 20:33 Ważne, że jesteś głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
kretowski Oczywiście, wszyscy poza Poznaniem 26.10.08, 11:05 Poza Poznaniem i jego "wspaniałym" prezydentem są głupi. Gwoli wiedzy? Po pierwszej wojnie światowej Poznańczycy obrażali mieszkańców Polski i uważali się za coś lepszego bo to były zabór niemiecki a nie rosyjski (specjalnie używam określenia "niemiecki", bo niemcy nie mają prawa używać określenia "pruski" o sobie samych), a w czasie II wojny światowej twoje dziady masowo podpisywały volkslistę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal krwi! IP: *.gprs.plus.pl 27.10.08, 01:22 > kretowski napisała: > > a w czasie II wojny światowej twoje dziady masowo podpisywały > volkslistę. Masz szczęście że produkujesz się przez internet. Takim .... (brak mi słów słów dostatecznie obelżywych, których nie wstydziłbym się użyć) jak ty kulturalna perswazja nie pomoże. "Gwoli wiedzy" dostałabyś parę płaskich w swoją żałosną twarz za to, że dla dopieczenia nielubianemu regionowi obrażasz pamięć ludzi zamęczonych przez Niemców choćby w poznańskim Forcie VII i w Żabikowie. Tu masz coś na początek (długiej i ciernistej w twoim wypadku) ścieżki wychodzenia z ciemności: www.zobaczpoznan.pl/index.php?content=display&pan_id=1762 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kretowski Ciekawe skąd się bierze sknerstwo poznańskie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.08, 13:07 Z tego zadręczania? Każdy Poznańczyk zasługuje na napad rabunkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kartoszka Cos z tym Poznaniem jednak jest nie tak... IP: *.pools.arcor-ip.net 27.10.08, 10:31 dochodzi tam do wielu dziwacznych i ekstremalnych przestepstw. Pamietamy jeszcze jak policja zastrzelila chlopaka bo im sie "pomylilo" a potem ta cala seria afer homoseksulno-pedofilskich. Ponoc przyczyna jest glaboko siedzaca w ludziach dulszczyzna i zaklamanie... Odpowiedz Link Zgłoś
bagienne_dno Czas zamykać do pudła od 13 roku życia 25.10.08, 14:10 niezamykanie nie pomoze to swołocz która powinna siedzieć i tyrać w kamieniołomach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona1 Związali bezdomnego i patrzyli jak umiera IP: *.wfd74a.dsl.pol.co.uk 25.10.08, 14:19 Dzieci trepow i wszystko w temacie.... Odpowiedz Link Zgłoś
es_zet_pe Pokolenie wnuków Jaruzelskiego 26.10.08, 00:41 To przecież osiedle byłych oficerów i podoficerów LWP, wnuki tatusia politruka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szerszeń Nie obrażajcie Generała IP: *.chello.pl 27.10.08, 10:52 on w dzieciństwie i młodości cierpiał na zesłaniu, przeżywał śmierć bliskich. Nawet jeśli później popełnił w swoim życiu naganne błędy, to potrafi zachować godność jakiej od tych zwyrodnialców trudno by oczekiwać. A najłatwiej zrzucić wybryki młodocianych przestępców na ... kogokolwiek, byle dalej od siebie. Na Kaczyńskiego i Tuska, na Jaruzelskiego i na Bieruta. Na Cyrankiewicza i Gomółkę. A może na kogoś dalej? Na Salazara i na Pinocheta. Na Envera Hoxdę i na Mao Tse Tunga. I w końcu okaże się, że winnym wszystkich zabójstw dokonanych przez polskich zwyrodniałych wyrostków jest POL POT. Jak to mawiano w XIX-wieczniej Polsce pobismarckowskiej: "Zmarzła komuś w polu jarka, czy zawiodła koniczyna, Naturalnie - to Bismarcka i Kulturkampfu to wina!" (Artur Bartels, Bismarck i Kulturkampf) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szentopry Re: Pokolenie Jurka Owsiaka - róbta co chceta IP: *.gprs.plus.pl 25.10.08, 15:42 a ty jesteś pokoleniem solidaruchów ze świętej moralnie IV RP Odpowiedz Link Zgłoś
filologini Związali bezdomnego i patrzyli jak umiera 25.10.08, 15:40 Takie dzieciątka uczy w szkole polski nauczyciel. Nauczycielowi nie wolno dziś nawet zrócić uwagi ani krzywo popatrzeć na klasowego chuligana, bo zaraz mamuśka leci z buzią do dyrektora. W szkole rządzą rodzice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Związali bezdomnego i patrzyli jak umiera IP: *.acn.waw.pl 25.10.08, 17:52 A najgorsze jest, ze w dzisiejszych czasach to juz nawet ojciec nie moze porzadnie przetrzepac skory smarkaczowi bo odrazu jest "lamanie praw dziecka", straszenie sadami rodzinnymi itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szentopry Re: Związali bezdomnego i patrzyli jak umiera IP: *.gprs.plus.pl 25.10.08, 15:41 morda bydlaku, ty pewnie nigdy nie przydepnąłeś żaby na drodze, albo kota nie podpaliłeś, czy coś takiego. dzieci jak to dzieci, nie myślały że robią komuś krzywdę, pewnie miały frajdę, a u nas jest takie durnowate myślenie. Przykładanie jednakowego oceniania do czynów - bo jak zrobi źle, to wszyscy drą ryja że źle, a co się dzieje w TV? obecny prezydent powiedział do bezdomnego "spiperzaj dziadu" i media to powtarzają, więc może wniosek jest taki że nie należy szanować ludzi bezdomnych, jak nie szanować to może cegłówką przyłożyć albo związać...... Mało brakuje ? . Co może rodzice ich tego uczyli? Młodych oczywiście nie zwalnia ich z odpowiedzialności za czyn. nie wiem czemu ale jestem przekonany o tym że gdyby miały jeszcze raz to zrobić to by nie zrobiły tego. Odpowiedz Link Zgłoś
killatha Re: Związali bezdomnego i patrzyli jak umiera 27.10.08, 09:12 nie nadepnełam nigdy żaby, nie krzywdziłam ani nie krzywdzę rozmyślnie - tak zostałam wychowana, na zasadzie "nie rób drugiemu...." i "zwierzę też czuje" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Związali bezdomnego i patrzyli jak umiera IP: *.icpnet.pl 25.10.08, 15:55 "Tymczasem, po wczorajszym przesłuchaniu na komisariacie zostali zwolnieni do domów" Super. Zabili człowieka i zostali zwolnieni do domów gdzie być może w ciepełku będą czekać na rozprawę. Skoro wymiar sprawiedliwości w taki sposób traktuje młodocianych sprawców zabójstwa to naprawdę nie ma co się dziwić, że nieletni niczego się nie obawiają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Związali bezdomnego i patrzyli jak umiera IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.10.08, 21:52 "Tymczasem, po wczorajszym przesłuchaniu na komisariacie zostali zwolnieni do domów" No,teraz mogą mordować kolejną osobę;sąsiadkę staruszkę,nielubianego kolegę,pochwalić się kolegom.Gratuluje wymiarowi sprawiedliwości... Swoją drogą za umyślną śmierć powinna być czapa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Związali bezdomnego i patrzyli jak umiera IP: *.icpnet.pl 26.10.08, 11:40 taa, a na procesie zmienią zdanie i powiedzą, że owszem byli tam ale to nie oni, już mamusie ich odpowiednio nauczą kłamać Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek Żenada 25.10.08, 16:36 kotdachowy napisał: > Zadne wiezienie ale prace spoleczne po 10h dziennie do konca ich dni. Hehehe, a co mu zrobisz jak w pierwszym miesiącu "prac społecznych" będzie tylko leżał pod płotem ? Kopniesz go, czy walniesz go pejczem ? Takim "pejczem lewicowym" z jedwabiu, aby nie zbaolało, broń Marksie ? A co zrobisz, gdy od drugiego miesiąca w pierwszej godzinie "pracy" będzie zajęty łamaniem każdej łopaty czy grabi, które dostanie do ręki ? Wlepisz mu dodatkową grzywnę do "odpracowania" ? Odpowiedz Link Zgłoś
damianbsc Re: Żenada 25.10.08, 17:04 NIe ma pracy, nie ma jedzenia i picia....moze wybierac Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek Re: Żenada 25.10.08, 22:27 damianbsc napisał: > NIe ma pracy, nie ma jedzenia i picia....moze wybierac Metody z narodowo-socjalistycznych obozów i łagrów lewicy bolszewickiej. Tyle, że te metody nie sprawdzały się jako wymuszanie prawdziwej efektywności pracy (o czy boleśnie przekonał się Sralin mający konika na punkcie efektywności pracy w łagrach). Nie wspomnę, że kompletnie idiotyczne jest propagowanie metod z łagrów i obozów koncentracyjnych, jeśli współczesna lewica (aby się wyróżnić marketingowo) zabrania stokroć łagodniejszych metod traktowania więźniów. Chodzi o wolność gospodarczą więźniów w więzieniach i odpowiedzialność więźniów za jakość swojego życia w więzieniu. To jest nieporównywalne z głodzeniem za niewykonanie normy. Zresztą, idiotyzm takiego postulatu jak twój widać już od samego początku: "nie wyślemy ich do ciężkiego więzienia za zbrodnię, ale ... zagłodzimy ich jeśli będą olewali przymusowe prace społeczne ... wyślemy im do domu nadzorcę, który będzie sprawdzał czy aby rodzina ich nielegalnie nie dokarmi". Odpowiedz Link Zgłoś
damianbsc Re: Żenada 26.10.08, 10:06 Sluchaj, wg mnie na to zasluzyli odbierajac czlowiekowi zycie, moze jak ktos zabije kiedys kogos z Twojej rodziny to bedziesz mu do wiezienia przynosil wlasnoreczne wypieki...bo przeciez on musi miec jakosc zycia. Dla mnie taki ''czlowiek'' powinien odejsc z tego swiata, ale dac powinno mu sie szanse - praca albo smierc. Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek z jaką tezą polemizujesz ? 27.10.08, 11:29 damianbsc napisał: >Sluchaj, wg mnie na to zasluzyli odbierajac czlowiekowi zycie, moze jak >zabije kiedys kogos z Twojej rodziny to bedziesz mu do wiezienia przynosil >wlasnoreczne wypieki...bo przeciez on musi miec jakosc zycia.Dla mnie taki >''czlowiek'' powinien odejsc z tego swiata, ale dac powinno mu sie szanse - >praca albo smierc. Wpiąłeś się komentarzami w moją krytykę bzdur kompletnych jakie piszą czasami forumowicze tacy jak "kotdachowy". A okazuje się, że zupełnie o czymś innym rozmawiasz. Ja też jestem zwolennikiem surowych kar. I nie z jakimś wyborem: praca albo śmierć. Zbrodniarz nie ma mieć żadnego wyboru. Jeśli Sąd decyduje, że stopień okrucieństwa i demoralizacji uprawnia do skazania mordercy na karę śmierci to morderca nie ma prawa do "propozycji", że odpracuje w kamieniołomach. Temat, który ja komentowałem dotyczył właśnie bełkotu lewico-lubnych o tym, że skazany "powinien odpracować". Lub jak tutaj wstawił "kotdachowy", że nawet nie wsadzać go do więzienia tylko "kazać" mu odpracować. Ja wiem, że lewicowy są ludźmi o małych rozumkach i dlatego naśmiewając się prowadziłem ich za rączkę logicznej argumentacji. Może zrozumieją i przestaną pleść jak to zwyrodnialcowi można dziś cokolwiek "kazać" w państwach z lewodawstwem pochodzącym od lewicy ustawodawczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eco-Osholom Re: z jaką tezą polemizujesz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.08, 17:43 Mysle, ze ty i wiekszosc z was, jestescie znacznie gorsi niz te glupie i okrutne gnojki. Bo zrobilibyscie im w odwecie, z zadzy zemsty i tez ze strachu znacznie gorsze rzeczy, niz zrobili oni, sami o tym piszecie. Ale wy zroblibyscie im to na zimno, z planem i kalkulacja, z wyrachowaniem. I jestescie jednak dorosli. Okrutne, obrzydliwe, bezwzgledne bestie w ludzkiej skorze. Zaslugujecie na pogarde. Ale zapewne wasze dzieci sa takie same, przez nasladownictwo i one wezma na was odwet, jak tylko stana sie od was silniejsze i bardziej niezalezne. A oprocz tego za okrucientwo w sercu czeka was wieczne potepienie. A te gnojki zostaly stworzone przez was... Odpowiedz Link Zgłoś
4v Hodowcy Dzieci. 25.10.08, 18:02 wątpie, czy te dzieciaki są tak bardzo złe. być może JUŻ są. ale z kosmosu sie to im nie wzieło, tylko z tego, że za dużo czasu przebywają jedynie we własnym gronie. we własnym roczniku. jak trędowatych traktują już 3 lata od siebie starszych. ot po prostu, kolejne ofiary hodowania dzieci. rodzice zapracowani. dzieci zostawione samym sobie. przeciez dostają na szkołe, kieszonkowe, kino i komputer. dobrzy rodzice, tak. śmieci, nie rodzice. hodowcy dzieci. nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Hodowcy Dzieci. IP: *.aster.pl 25.10.08, 18:27 woow, co za błyskotliwa diagnoza, tylko na jakiej podstawie takie wnioski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ashanti77 pogratulowac rodzicom IP: *.ed.shawcable.net 26.10.08, 07:58 Pogratulowac rodzicom splodzenia i wychowania takich ludzkich 'chwastow'...Nie od rzeczy istnieje trafne przyslowie o zgnilej jabloni rodzacej zgnile owoce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: pogratulowac rodzicom IP: 78.8.136.* 27.10.08, 11:48 Gó...arstwu w dresach policja nie powinna dawać spokoju. Legitymować, spisywać, trzymać w areszcie do odbioru rodziców, aż im zejdą z twarzyczek te głupawe uśmieszki. Odpowiedz Link Zgłoś
4v Re: Hodowcy Dzieci. 27.10.08, 12:12 > woow, co za błyskotliwa diagnoza, tylko na jakiej podstawie takie wnioski? na podstawie obserwacji. dwa najbardziej destrukcyjne czynniki w życiu nastolatka to: 1. rodzice co nie mają czasu na rozmowę 2. przebywanie tylko w środowisku rówieśniczym. nastolatek pozostawiony samemu sobie, bez kontroli choćby pare lat starszych kolegów - dziczeje społecznie. grupują się w takie bandy, w ktorych liczy sie tylko bezmyślność, równają do najniższego poziomu, bez jakiejkolwiek refleksji nad sobą. a rodzice - hodowcy? albo w pracy, albo pod budką z piwem. to akurat bez różnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Związali bezdomnego i patrzyli jak umiera 25.10.08, 18:40 Wiadomo: pokolenie JP II ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morda Re: Związali bezdomnego i patrzyli jak umiera IP: *.chello.pl 25.10.08, 22:34 Morda socjalisyo Odpowiedz Link Zgłoś
phemieh_tusk #### Uzywasz czasem rozumu? #### 27.10.08, 11:41 Moge sie zalozyc, ze ci chlopcy nie uczeszczali co miesiac do spowiedzi, a co tydzien do kosciola. Odpowiedz Link Zgłoś
fast.kamilsz Związali bezdomnego i patrzyli jak umiera 25.10.08, 19:23 Już wiecie dlaczego jestem za przywróceniem kary śmierci? Zero litości! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Związali bezdomnego i patrzyli jak umiera IP: *.izacom.pl 26.10.08, 02:26 A pomyślałeś, zwolenniku kary śmierci, o tym, że sam możesz zostać na taką karę skazany na skutek pomówienia i zmowy świadków? I co wtedy? Byłbym ostrożny z propagowaniem takich kar, bo niechcący można w ten sposób niewinnego człowieka uśmiercić. Były już takie przypadki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shem Re: Związali bezdomnego i patrzyli jak umiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 11:09 > A pomyślałeś, zwolenniku kary śmierci, o tym, że sam możesz zostać > na taką karę skazany na skutek pomówienia i zmowy świadków? I co > wtedy? Byłbym ostrożny z propagowaniem takich kar, bo niechcący > można w ten sposób niewinnego człowieka uśmiercić. Były już takie > przypadki... W przypadku watpliwosci nie orzeka sie kary smierci.A tu mamy do czynienia z ewidentnym morderstwem,dokonanym w dodatku dla zabawy. Nie ma zadnych watpliwosci,kto popelnil zbrodnie. Zbrodnia pozostanie bez kary.Zamordowali czlowieka,po czym wypuszczono ich do cieplutkiego domu. Zaklad poprawczy dla mordercow ? Ciekawa koncepcja. Nie badzmy naiwni - zaden poprawczak ich nie zresocjalizuje. Resocjalizacja to w naszych warunkach mit i klamstwo. Ale oczywiscie swietujmy nadal Dzien Przeciwko Karze Smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sd Re: Związali bezdomnego i patrzyli jak umiera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.08, 11:17 w przypadku wątpliwości nie orzeka się ŻADNEJ kary, znawco. Nigdzie na świecie nie stosuje się kary śmierci dla 14-latków. Jak uważasz kary więzienia za łagodne to spróbuj wytrzymać 24 godziny w zamkniętym pokoju, z prawem do jednego godzinnego wyjścia na spacer. Odpowiedz Link Zgłoś
superobserwator Związać ich i zostawić w tym samym miejscu, 25.10.08, 20:22 niech zdychają z zimna, ale ten pomysł, choć dobry, chyba jednak nie przejdzie. Dobrze wiedzieli, co robili mimo tych 14 czy 15 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
seattle92 Związali bezdomnego i patrzyli jak umiera 25.10.08, 20:46 Trzeba dać ten temat na forum Dziecko. Niech się tam polskie kwoki rozczulają nad tym, jakie te dzieci biedne i niekochane musiał być. A teraz przez tego bezdomnego, który stanął im na drodze zostały przestępcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alpepe Re: Związali bezdomnego i patrzyli jak umiera IP: *.pools.arcor-ip.net 27.10.08, 10:01 a na które podforum tak dokładnie, co? Bo na żadnym, na którym bywam, nie zauważyłam takiej tendencji. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna302 Re: Związali bezdomnego i patrzyli jak umiera 27.10.08, 10:35 A swoją drogą dobrze piszesz - te dzieciaki na pewno nie wyrosły w kochających rodzinach. Odpowiedz Link Zgłoś
zohen Chłopięta są napewno z bogobojnej 25.10.08, 21:05 prawdziwie katolickiej rodziny. Co wiecej - nie można wykluczyć, że bezdomny mógł być niewierzący i mieć pochodzenie.... (wiadomo jakie), co tym bardziej usprawiedliwia chłopców i uzasadnia ich zwolnienie do domu! Odpowiedz Link Zgłoś
es_zet_pe Raczej z rodzin komunistyczno-LWPowskich 26.10.08, 00:39 Raczej z rodzin komunistyczno-LWP-owskich. To stare wojskowe osiedle, w blokach mieszkają rodziny trepowskie. A więc nie pokolenie JPII, a raczej pokolenia Jaruzelskiego i Napieralskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość portalu: To już zbadano i dlatego nic im nie grozi.. IP: *.ists.pl 26.10.08, 01:34 Bezdomny był katolickim ortodoxem i nędzarzem, którego uprzednio lichwiarze /wiadomego pochodzenia/ wyrzucili z mieszkania. Chłopięta mają pochodzenie aktualnie jak najbardziej słuszne chociaż w okresie niemieckiej okupacji takie pochodzenie było jak najbardziej niesłuszne. To zadecydowało, że OBECNIE nic im nie grozi i zostali zwolnieni do domów. Jedynie prasa coś tam napisze, że to było "be" i kwita. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: To już zbadano i dlatego nic im nie grozi.. IP: *.izacom.pl 26.10.08, 02:27 Wszędzie widzisz Żydów, psycholu? Lecz się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość portalu: Kogo????? IP: *.ists.pl 26.10.08, 08:18 Ja miałem na myśli cyklistów... Odpowiedz Link Zgłoś
dag-ome Re: Chłopięta są napewno z bogobojnej 27.10.08, 09:46 Ty zohen masz zapewne jakieś kompleksy związane z własnym pochodzeniem, stąd tyle jadu w Twoim poście. Wg mnie ma miejsce ogólny brak szacunku dla ludzi z tzw. marginesu i pogarda wobec nich. Gdyby nastolatkowie zamordowali jakąś szanowaną osobę kara dla nich byłaby może surowsza.... Odpowiedz Link Zgłoś
haniluk Związali bezdomnego i patrzyli jak umiera 26.10.08, 06:58 jak nie było nauki religji w polskich szkołach , to nastolatkowie o stosowaniu sposobów zbawiania zbłąkanych dusz nie wiedzieli , czym więcej boga , tym powszedniejsze okrucieństwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dragon Re: Związali bezdomnego i patrzyli jak umiera IP: 195.205.76.* 27.10.08, 15:20 To jedna z najgłupszych wypowiedzi jakie kiedykolwiek słyszałem, na prawdę aż żal czytać, to jest wbrew jakiejkolwiek logice, pokaż mi w jakim kościele, synagodze nawołują do zabijania bezdomnych? Odpowiedz Link Zgłoś
primum_non No i czym się to różni od Hitlerjugend ? 26.10.08, 07:25 A dokładniej tortur w obozach koncentracyjnych i hitlerowskiej pacyfikacji ?Hitlerjugend była szkolona od najmłodszych lat do okrucieństwa(perfidnymi metodami o cechach samobójczych).Które zamierzano wykorzystać do ludobójstwa.To się już wcześniej nasuwało.Ale nigdy nie będzie już w Polsce powrotu do tego co było i tolerancji:tego nie robią polacy Polakom,ludzie ludziom,dzieci ludziom.Kropka.Bye Bye. Odpowiedz Link Zgłoś
qv13 Związali bezdomnego i patrzyli jak umiera 26.10.08, 07:29 -Ostatni trzech gosci pobiło mnie na garbarach Przejezdzalo mnostwo samochodów zaden sie nie zatrzymał Jaki sens miało potem zgłaszac policji ten wypadek skoro nigd nie reagował Bezdomni geje itp sa najlepszymi ofiarami dla takich gnojków jak ci co zabili tego bezdomnego a gdzie jest policja...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacław Związali bezdomnego i patrzyli jak umiera IP: *.aster.pl 26.10.08, 09:46 glupie matki realizuja lecza swoje kompleksy w pracy a bezpanskie dzieci rozrabiaja. takie czasy, ze glupie kobiety wychowuja sieroty spoleczne. gdyby kobieta umiala szanowac meza to mialaby czas zajmowac sie dziecmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Związali bezdomnego i patrzyli jak umiera IP: *.eranet.pl 27.10.08, 12:51 Co ty chrzanisz??? Głupie kobiety? Tylko? A Faceci, którzy albo nie są w stanie utrzymać rodziny albo wcale nie chcą tego robić? I czym te dzieci nakarmisz, tynkiem z baraku czy resztkami śmieci? Winni są rodzice, ale oboje ty szowinistyczna świnio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Związali bezdomnego i patrzyli jak umiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 10:42 brawo rodzice, pięknie ich wychowaliście, a nie wykluczone, że za parę lat odpowiednio wam się odwdzięczą za to wychowanie. Oby nie tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeb Związali bezdomnego i patrzyli jak umiera IP: *.nycap.res.rr.com 26.10.08, 16:56 dlaczego przecietny polak jest tak nieprzecietnie glupi? Odpowiedz Link Zgłoś