Gość: Borki IP: *.icpnet.pl 24.10.03, 21:54 Wszystko pieknie tylko nie widze zdjec ;-( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gregoryt Re: Światowej sławy architekt chce zaprojektować IP: *.icpnet.pl 24.10.03, 21:59 Gość portalu: Borki napisał(a): > Wszystko pieknie tylko nie widze zdjec ;-( Bo to sztuka dla niewidomych ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebar Re: Ten basenik widzialem przynajmniej IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.10.03, 22:55 w dwoch teledyskach MTV..... Co do calej idei...., z krytyka bym poczekal, bo za malo szczegolow, brak projektu, a cala idea zbyt interesujaca by zrzucac na starcie na nia pomyje... Sebar sebar_rysiu@yahoo.co.uk Gość portalu: Gregoryt napisał(a): > Gość portalu: Borki napisał(a): > > > Wszystko pieknie tylko nie widze zdjec ;-( > > Bo to sztuka dla niewidomych ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMKa Re: Ten basenik widzialem przynajmniej IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.03, 11:09 super!!!! niech sie ludzie odwaza i zbuduja cos nieprzecietnego, cos ponad mass-gusta, taka biblioteke w ktorej rzeczywiscie bedzie mozna odnalezc skupienie... projektu nie znam ale znajac prace pana Architekta jestem ZA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolobolo Re: Ten basenik widzialem przynajmniej IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 25.10.03, 11:55 :) oby nie bylo tak jak we Wro. z projektem centrum miedzy Poltegorem a Hotelem Wroclaw... Swiatowej slawy architekt - vasco jakistam - stworzyl projekt, ktory moglby byc ciekawy ale w Kielcach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Ten basenik widzialem przynajmniej IP: *.122.62.81.dial.bluewin.ch 25.10.03, 15:43 Ty Lobotolo, masz cos przeciw Kielcom? To ladne miasto i w dodatku moje ;-) Gość portalu: lolobolo napisał(a): > :) oby nie bylo tak jak we Wro. z projektem centrum miedzy > Poltegorem a Hotelem Wroclaw... > Swiatowej slawy architekt - vasco jakistam - stworzyl projekt, > ktory moglby byc ciekawy ale w Kielcach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kordian Re: POLECAM claudiosilvestrin.com IP: *.dialup.xtra.co.nz 25.10.03, 12:19 Silvestrin jest mistrzem operowania swiatlem. Jego projekty naleza do tych ktore albo zachwycaja prostota i czystoscia arcitektury lub odpychaja zimnem wrecz brutalnoscia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaco Wygląda jak mauzoleum Lenina IP: *.antoniuk.sdi.tpnet.pl 25.10.03, 13:25 Będzie się komponować z tym śmiesznym socrealistycznym budynkiem na środku rynku w Poznaniu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KoszNaSmieci mam wielkiego IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 25.10.03, 13:38 talenta ale jakos nie moge znalezc zdjec tej biblioteki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Silvestrin? W jego kraju brakl Silvestrin? W jego kraju braklo juz miejsca na budowe IP: *.31.19.151.Dial1.NewYork1.Level3.net 25.10.03, 14:41 Silvestrin? W jego kraju braklo juz miejsca na budowe pomnikow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Silvestrin? W jego kraju braklo juz miejsca n IP: *.poz1.cyber-cafe.pl 25.10.03, 15:00 Architektura, a zwlaszcza nowoczesna interesuje sie od z gora 20 lat a o panu Silvestrinim jakos nigdy nie zdarzylo mi sie uslyszec, tak ze chyba z duza ostroznoscia bralbym zapewnienia Gazety o jego swiatowej slawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Silvestrin? W jego kraju braklo juz miejsca n IP: *.122.62.81.dial.bluewin.ch 25.10.03, 15:59 Cuz nie jestem, kilka nazwisk slyszalem ale raczej nie to? Kiedy chce poogladac ciekawa wspolczesna architekture raczej szukam projektow Mario Botta'y, (w sumie podobny styl ale w duzo ciekawszym wykonaniu, z przyjmnoscia obsofografowalem kilka budynkow). Gość portalu: Jurek napisał(a): > Architektura, a zwlaszcza nowoczesna interesuje sie od z gora 20 lat a o panu > Silvestrinim jakos nigdy nie zdarzylo mi sie uslyszec, tak ze chyba z duza > ostroznoscia bralbym zapewnienia Gazety o jego swiatowej slawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katode Re: Silvestrin? W jego kraju braklo juz miejsca n IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.03, 16:33 Gość portalu: Pawel napisał(a): > Cuz nie jestem, kilka nazwisk slyszalem ale raczej nie to? Kiedy > chce poogladac ciekawa wspolczesna architekture raczej szukam > projektow Mario Botta'y, (w sumie podobny styl ale w duzo > ciekawszym wykonaniu, z przyjmnoscia obsofografowalem kilka > budynkow). > > > Gość portalu: Jurek napisał(a): > > > Architektura, a zwlaszcza nowoczesna interesuje sie od z gora > 20 lat a o panu > > Silvestrinim jakos nigdy nie zdarzylo mi sie uslyszec, tak ze > chyba z duza > > ostroznoscia bralbym zapewnienia Gazety o jego swiatowej > slawie. a panowie swoja wiedze o architekurze czerpia z krajowej "architektury" i albumow taschen'a? czy z bardziej wiarygodnych zrodel, bo moze na kurs czytania trzeba wyslac? Mario Botta to z calym szacunkiem ale lata 80 i pojawilo sie po nim znacznie wiecej slawnych szwajcarow ktorzy wniesli znacznie wiecej do swiatowego dyskursu architektonicznego. to tyle dygresji na temat wiedzy "medrcow" ktorzy czesto lubia zarzucac niekompetencje gazecie. a teraz od siebie: troche nie fair pisac o uczestnikach konkursu przed nie tylko rozstrzygnieciem ale nawet zlozeniem prac! 1> to ze ktos nabyl warunki nie znaczy ze zlozy prace 2> opis jednego z uczestnikow sugeruje nieobiektywnosc osadu jury konkursowego 3> prace sa oceniane anonimowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Silvestrin? W jego kraju braklo juz miejsca n IP: 5.3.1R2DEBUG* / *.noos.net 26.10.03, 16:48 to sie przynajmniej do tego nie przyznawaj na forum, bo to dziwnie wyglada w odniesieniu do ludzi ktorzy nie zajmuja sie tak dlugo architektura albo wcale a znaja wiele budynkow Silvestrina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Silvestrin? W jego kraju braklo juz miejsca n IP: *.poz1.cyber-cafe.pl 27.10.03, 13:12 Osobiscie o Silvestrinim nigdy nie slyszalem, co nie znaczy , ze nie jest on znany w niektorych srodowiskach profesjonalnych (np. wsrod studentow architektury).....jest to jednak dosc waskie grono osob i w zadnym wypadku nie uprawnia autora artykulu do okreslania go mianem architekta swiatowej slawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Silvestrin? W jego kraju braklo juz miejsca n IP: *.poz1.cyber-cafe.pl 27.10.03, 13:27 szukalem hasla "silvestrini" za pomoca wyszukiwarki google oraz yahoo i znalazlem profesora medycyny oraz kardynala....niestety, architekta nie udalo mi sie odnalezc, tak ze bylbym bardzo wdzieczny za podanie konkretnych linkow... z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silvestrin Re: Silvestrin? W jego kraju braklo juz miejsca n IP: *.icpnet.pl 26.11.03, 16:18 szukalem hasla "silvestrini" za pomoca wyszukiwarki google oraz yahoo i znalazlem profesora medycyny oraz kardynala....niestety, architekta nie udalo mi sie odnalezc Nic dziwnego - facet nazywa się CLAUDIO SILVESTRIN , a nie Silvestrini. Po wpisaniu prawidłowego nazwiska na yahoo wyskakuje ok. 800 linków. Pzdr Ktoś już podał www.claudiosilvestrin.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas Re: Światowej sławy architekt chce zaprojektować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.03, 15:56 Mysle ze to bedzie cos podobnego do tego sklepu (gorne zdjecie). Biblioteka to bedzie taki dlugi tunel w ktorym co 2 metry bedzie ustawiona ksiazka. dla mnie super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marekk15 to jest konkurs IP: 195.116.153.* 25.10.03, 18:28 jesli to jest konkurs architektoniczny to nie wiadomo kto go wygra, a z pewnoscia nie tylko jeden uczestnik konkursu ma apetyt na zwyciestwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brutt Re: Światowej sławy architekt chce zaprojektować IP: *.75.19.46.Dial1.Phoenix1.Level3.net 25.10.03, 18:56 Wszystko cacy ale jak to zwykle u nas bywa, ktos z kims sie nie bedzie mogl dogadac, wybuchnie afera, ktos nie wezmie tyle ile bedzie chcial wziasc, a architekt straci cierpliwosci i zrezygnuje. Powie, "Polska to smieszny kraj. Ja chcialem mi dac sztuke a oni tylko o w wlasnej du.pie mysla" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babs Re: Światowej sławy architekt chce zaprojektować IP: *.pl / 81.210.122.* 26.10.03, 14:29 ...no i dobrze! W Polsce jest tylu bardzo zdolnych architektów,że lepiej jak SŁAWA zaprojektuje sobie coś gdzie indziej. Damy sobie w tej materii świetnie radę. Za darmo tej "sztuki" nie chciał nam dać, tylko jak zwykle na biednej Polsce się obłowić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Światowej sławy architekt chce zaprojektować IP: *.telepac.pt 25.10.03, 23:20 Juz jeden swiatowej slawy architekt postawil w zeszlym roku fascynujaca szklanometalowa stodole przy grobie nieznanego zolnierza w Warszawie. Teraz nastepny sie najwyrazniej szykuje do tego zeby wcisnac Polaczkom jakies badziewie ktorego na zachodzie by sie wstydzil nawet komus zaproponowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Światowej sławy architekt chce zaprojektować IP: *.dip.t-dialin.net 25.10.03, 23:39 Wpiszcie w Googlach nazwisko Claudio Silvestrini,a bedziecie mogli przeczytac o nim pare tysiecy linkow.Ciekawe gdzie pisza o Was pseudointeligenci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Światowej sławy architekt chce zaprojektować IP: *.telepac.pt 26.10.03, 01:05 A o czym to niby ma swiadczyc? O Fidelu Castro jest pol miliona linkow. A O Psie Pluto jeszcze wiecej. Nie wszystko co jest swiatowej slawy musi byc najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Światowej sławy architekt chce zaprojektować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.03, 14:28 Bo i Castro i Pluto cos zrobili - zlego lub dobrego. A o tobie nadal glucho. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SS Re: Światowej sławy architekt chce zaprojektować IP: *.echostar.pl / *.echostar.pl 26.10.03, 07:46 Najlepszy jest Stanisław Sipiński bo zna wolę ludu i władzy a nie jakiś tam amerykan będzie nam tu projektował i jeszcz weżmie pieniądze a Stanisław Sipiński to jak weżmie to w Poznaniu wyda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva O ranyy IP: *.nsm.pl 26.10.03, 11:19 Tradżedia! Luudzie, to chyba tak będzie zaprojektowane, żeby się po książkę już zupełnie nie chciało sięgnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
yalung Re: O ranyy 26.10.03, 16:33 Czytam te komentarze i oczom nie wierze. Jakies teksty ze na zachodzie by sie wstydzili, ze polscy zdolni architekci, ze od 20 lat sie interesuje architektura a zwlaszcza wspolczesna... Boze, co za ignorancja! Ignorancja - wobec wszystkiego: wlasnej niewiedzy, swiata najblizszego, otaczajacego, i tego dalekiego, tzw. Zachodu Poznaniowi - zazdroszcze. Claudio Sivestrin to mistrz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Światowej sławy architekt chce zaprojektować IP: 5.3.1R2DEBUG* / *.noos.net 26.10.03, 16:52 stanislaw sipinski - zaraz otworze wyszukiwarke...buahahahaahahaha!!!!!!!!!! pozdrowienia dla stasia-gluptasia! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasjer Re: A kto da kasę na to cudo??? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.10.03, 14:13 Mnie interesuje, kto da kasę na ten efekt mozolnej pracy tej sławy? Bo przecież nie Rychu(z własnej kieszeni). W zeszłym tygodniu prasa podała, że ów wymarzony dla naszego miasta prezydent, kupił troszkę obligacji miejskich, to i pewno się spłukał, więc w sprawie projektu sięgnie do kasy miejskiej, czyli po nasze - Drodzy Forumowicze - pieniądze. I trzeba dać mu po łapach! Ostatni, tak wspaniały i piękny projekt opatulenia kilku kolumn opery strojem w paski - poziome, co oczywiste - za jedyne 100 tys. naszego (Drodzy Forumowicze)siana, rozniósł po świecie famę wśród wszelkiej maści dorobionych i niedorobionych artystów, że jak zarobić to tylko w Poznaniu!!! No i zaczynają pielgrzymować do nas, do Poznania. Bo ktoś chce zaprojektować coś... Też to jest paradne! Jak chce zaprojektować, to niech to robi za darmo. A jak ja będę chciał mieć coś zaprojektowane, to wtedy ja zapłacę. Jasne?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ a może by tak IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.03, 19:27 wybudować bibliotekę Kaczyńskich, braci? Odpowiedz Link Zgłoś