Dodaj do ulubionych

Dopalacze kontratakują i żądają milionów

13.01.09, 20:08
"Ale PiS chce pójść dalej i dać wojewodom prawo zamykania sklepów i hurtowni,
w których sprzedawane będą "środki prowadzące do uzależnienia lub uszczerbku
na zdrowiu"

Rozumiem, że w takim razie monopolowe też będą zamykać :) A co z nikotyną?
Zamknąć kioski ruchu, żabki i inne świątynie zła :)
Obserwuj wątek
    • bogulo2 Może i jestem przeciwnikiem prochów 13.01.09, 21:24
      Ale ta firma działa legalnie i to co robi władza jest karygodne
      • Gość: pi Re: Może i jestem przeciwnikiem prochów IP: 212.160.137.* 13.01.09, 21:32
        władza też działa legalnie, czy to tylko legalnie można naginać prawo do
        sprzedawania narkotyków a w drugą stronę jest to karygodne? to jest lustrzane
        działanie, tylko w drugą stronę i mi się podoba :-)
        • Gość: żal Re: Może i jestem przeciwnikiem prochów IP: *.icpnet.pl 13.01.09, 23:49
          Do póki nie dotknie Cie to osobiście. Gratuluje wspierania faszyzmu.
          Żeby nie było jestem odbiorcą dopalaczy i nie zajżałbym do takiego
          sklepu.
          • dzikowy Re: Może i jestem przeciwnikiem prochów 14.01.09, 08:14
            "Dopalacze" to środki legalne, ale nieobjęte akcyzą i dlatego bardziej szkodzą
            niż papierosy. Właściciele sieci wygrają, nie w Polsce to w Strasburgu, a za
            głupie populistyczne zabawy z bronią kto zapłaci? - Pani zapłaci, Pan zapłaci...
            • Gość: dopalacz Dopalacze to konkurencja dla mafii narkotykowej IP: *.acn.waw.pl 14.01.09, 08:38
              A mafia narkotykowa nie moźe sobie pozwolić na istnienie legalnej,
              płacącej podatki konkurencji. Rola polityków jest tu jednoznaczna
              - pomagają prawdziwym środowiskom przestępczym, które gdyby wszystkie
              narkotyki były legalne, miałyby odcięte ogromne źródło dochodów.
              • Gość: dopalacz Mafiozo Tsuk i Sechytna walczą o monopol mafii nar IP: *.acn.waw.pl 14.01.09, 08:42
                kotykowej!!!
          • Gość: PO ssie po całości i bardzo dobrze, skarżcie neokomuchów.. IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.01.09, 08:17
            ..oraz służalczą policję i domagajcie sie grubych milionów nawet w Starsburgu -
            precz z pajacami dławiącymi wolność! tak gospodarczą, jak i wyboru!

czy Schetyna i Ćwiąkalski przeprosili już za akcję policji wobec kibiców w
            Warszawie, którą sądy w tych dniach nazywają 'bezprawną'? gdzie jest Tusk?
            Palikota dręczy za prawdę a wobec prawdziwych przestępców we własnym rządzie
            milczy, fajfus jeden?!

hiPOkryzja!!!
            • Gość: ciekawy Re: i bardzo dobrze, skarżcie neokomuchów.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 08:33
              Właśnie. Sprawa w mediach ucichła. Jest ktoś w stanie powiedzieć jak dalej
              potoczyła się w sadach, prokuraturze itd. ? Skazano kogoś, wydano jakieś zakazy,
              obwiniono policję ?
              Dzięki za jakieś informację i sorry za off top.
              • Gość: PO ssie po całości za Legia live! IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.01.09, 08:39
                Wtorek, 13 stycznia 2009 r. godz. 15:11
                2 września policja się skompromitowała?
                Piotr Lisiewicz, źródło: Gazeta Polska/wp.pl

Po czterech miesiącach od akcji policji przeciwko kibicom, którą chwalili się
                ministrowie Schetyna i Ćwiąkalski, decyzje sądów potwierdzają, że działania
                organów ścigania były bezprawne. Sądy nie zgodziły się na aresztowanie żadnego z
                kibiców, a teraz unieważniają zarządzony wobec nich przez prokuraturę dozór
                policyjny. Decyzją sędziów zatrzymani kibice mogą też znowu chodzić na mecze.
                Tymczasem w płockiej prokuraturze trwa śledztwo w sprawie łamania prawa przez
                policję - czytamy w Gazecie Polskiej.

Coraz więcej ustaleń sądów oraz sejmowych komisji wskazuje na to, że mieliśmy do
                czynienia z najbardziej drastycznym, ze względu na liczbę poszkodowanych,
                złamaniem praw obywatelskich w Polsce po 1989 r.

Były sędzia Trybunału Konstytucyjnego: przestępcy z policji

– Cała ta akcja przypominała mi najgorsze czasy stanu wojennego – mówi mecenas
                Wiesław Johann, były sędzia Trybunału Konstytucyjnego. – Nie ulega najmniejszej
                wątpliwości, że wszystko było znacznie wcześniej zaplanowane i przygotowane.
                Odpowiedzialnością powinno się przede wszystkim obciążyć osobę, która
                podejmowała decyzje i wydawała rozkazy. To, co 2 września zrobiła policja, jest
                przestępstwem ściganym przez polskie prawo karne.

Tymczasem ustalenie, kto stał za akcją policji, nie wydaje się trudne. Cenne
                wskazówki zawierają materiały z konferencji prasowych, podczas których
                wicepremier Schetyna i minister Ćwiąkalski chwalili się udaną policyjną akcją.
                Ćwiąkalski zapowiedział, że będzie namawiał prokuratorów do twardej postawy
                wobec chuliganów.

W tych samych dniach policjanci biciem wymuszali na kibicach przyznawanie się do
                winy, a jeden z prokuratorów anonimowo przyznał mediom, że zwierzchnicy
                naciskali na niego, by postawił kibicom zarzuty.

Sąd: brak dowodów, gołosłowne zarzuty, nie ma nawet czego skontrolować

Postanowienie Sądu Rejonowego dla Warszawy-Śródmieścia z 10 grudnia jest dla
                prokuratury druzgocące. Sąd uchyla w nim dozór policyjny wobec studentki
                Agnieszki Góreckiej.

W uzasadnieniu sędzia Krzysztof Ptasiewicz stwierdza, że jeśli chodzi o
                postanowienie prokuratury, to nie ma nawet czego badać ze względu na „niemożność
                poddania orzeczenia kontroli”. Prokuratura nie przedstawiła bowiem... żadnych
                dowodów: „w nadzwyczaj lakonicznym uzasadnieniu zaskarżonego postanowienia
                powołano jedynie (powtarzając ustawowe sformułowanie) w sposób gołosłowny
                potrzebę zabezpieczenia prawidłowego toku postępowania, nie przedstawiając ani
                dowodów wskazujących na duże prawdopodobieństwo popełnienia przez podejrzanego
                zarzucanego mu czynu, ani okoliczności uzasadniających podniesioną przez
                prokuratora potrzebę zabezpieczenia toku postępowania”.

– Podobnych postanowień sądy wydały już ponad 50, uchylając dozór wobec
                wszystkich osób, w których sprawie występowali nasi adwokaci – mówi Wojciech
                Wiśniewski ze Stowarzyszenia Kibiców Legii Warszawa.

Sądy masowo uchylają też drugi zastosowany przez prokuraturę środek
                zapobiegawczy – zakaz udziału w imprezach sportowych.

– To decyzja bardzo ważna dla kibiców, ponieważ wolno im znowu chodzić na mecze
                – mówi mecenas Andrzej Pleszkun, adwokat poszkodowanych. Nie uwzględniają
                natomiast zażaleń na samo zatrzymanie. – Takie zażalenie trudno w naszych
                realiach skutecznie przeprowadzić, gdyż sądy uznają, że policja może zatrzymać
                również niewinne osoby w celu wyjaśnienia sprawy. Na przykład obejrzenia
                monitoringu – mówi mecenas Pleszkun.

Były działacz PO nie odpuszcza policji

Przypomnijmy, że podczas akcji 2 września policja zatrzymała 752 kibiców.
                Ostatecznie prokuratura wystąpiła o areszt dla zaledwie ośmiu z nich. Ale sąd
                odmówił aresztowania kogokolwiek. Jak twierdzą nasi informatorzy, prokuratura
                szuka obecnie sposobów honorowego wycofania się z zarzutów. Mogłoby to być
                umorzenie spraw kibiców z powodu niskiej szkodliwości czynów lub umorzenie
                warunkowe. – Ten drugi sposób, zakładający uznanie kibiców winnymi, a
                jednocześnie zwolnienie ich z kary na próbę, bardziej odpowiadałby prokuraturze,
                gdyż pozwoliłby jej wyjść z twarzą. Prokuratura liczy, że kibice będą się
                zgadzać na takie rozwiązanie dla świętego spokoju – twierdzą.

Ale sprawy nie zamierza odpuścić policji i prokuraturze wielu rodziców
                zatrzymanych młodszych kibiców. Jacek Smalcerz, były przewodniczący rady gminy
                Wilanów i były działacz Platformy Obywatelskiej, wynajął renomowaną warszawską
                kancelarię prawniczą. Ma dochodzić praw jego córki studentki i syna maturzysty.
                – Córkę policjanci trzymali najdłużej, bo nie podobało im się, że opowiada coś o
                prawach obywatelskich – mówi Smalcerz. Prokuraturze dostarczył jak najlepsze
                opinie o swoich dzieciach ze szkoły, uczelni i parafii. – Policjanci mieli
                zdziwione miny, gdy zobaczyli, jacy „bandyci” zgłaszają się do nich na dozór –
                wspomina Smalcerz.

Były marszałek Sejmu: policja złamała prawo

Sprawą kibiców zajęły się również sejmowe komisje spraw wewnętrznych i
                sprawiedliwości. Do historii praworządności w Polsce przejdzie wypowiedź
                komendanta stołecznego policji Adama Mularza, który wyjaśnił posłom
                rozbrajająco: „Trudno było w godzinach wieczornych wyłuskać pojedynczych
                sprawców, więc postanowiliśmy zatrzymać wszystkich”.

– Policja pokazała komisji zdjęcia, z których kompletnie nic nie wynikało, poza
                tym, że szła grupa młodych ludzi w policyjnej obstawie. Nie można z każdej
                zorganizowanej grupy fanów robić chuliganów i bandytów. Nie wyobrażam sobie, by
                na podstawie takiego materiału dowodowego jakikolwiek sąd w Polsce kogokolwiek
                skazał – uważa poseł PiS Andrzej Dera.

O sprawie pobicia kibiców napisał też rzecznik praw obywatelskich Janusz
                Kochanowski do komendanta głównego policji w liście z 28 listopada. Konferencję
                na temat wydarzeń z 2 września zorganizowało też Stowarzyszenie Wolnego Słowa.
                Wypowiadali się na niej m.in. mecenas Johann, poseł Dera oraz były marszałek
                Sejmu Maciej Płażyński. – 2 września policja przekroczyła prawo, ponieważ
                ograniczyła wolność kibiców – stwierdził marszałek.

Tymczasem płocka prokuratura zajmuje się łamaniem prawa przez policję. Trafiły
                do niej obdukcje bitych i torturowanych kibiców. – Postępowanie trwa, ale na
                pewno będzie długotrwałe, może nawet nie zakończyć się w tym roku. Sprawa
                dotyczy ponad 700 osób, trzeba przesłuchać wielu świadków, w dodatku spoza
                naszego terenu – mówi „GP” prokurator Iwona Śmigielska-Kowalska, rzecznik
                Prokuratury Okręgowej w Płocku.
                • Gość: PO ssie po całości Re: za Legia live! IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.01.09, 08:44
                  ciekawe, że o tym 'wybiurcza' nie napisze i wsi-tvn nie powie, a?
                  • artctrl Re: za Legia live! 14.01.09, 08:59
                    Nie mowia o tym bo glowny odpowiedzialny czyli premier Schetyna teraz bedzie sie
                    zajmował Jurkiem Owsiakiem i naszymi pieniedzmi.
        • Gość: Zenio Re: Może i jestem przeciwnikiem prochów IP: *.acn.waw.pl 14.01.09, 06:45
          > władza też działa legalnie, czy to tylko legalnie można naginać prawo do
          > sprzedawania narkotyków a w drugą stronę jest to karygodne? to jest lustrzane
          > działanie, tylko w drugą stronę i mi się podoba :-)

Władza nie działa legalnie. Władza na instrument którym jest tworzenie prawa. To
          ona te prawo tworzy. Obywatele sie do tego prawa dostosowują. Jeśli władza chce
          "zwalczyć" dopalacze powinna zmienić prawo a nie szykanować legalnie działający
          interes.
        • Gość: Tomek Re: Może i jestem przeciwnikiem prochów IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 14.01.09, 07:12
          Nie jest prawdą, że władza działa legalnie. Władza ma procedury, które tutaj
          łamie. W demokratycznym państwie prawa urzędnik nie może podejmować decyzji
          według własnego osądu moralnego.
        • bogulo2 naginać? 14.01.09, 14:10
          naginają prawo?? oni działają zgoodnie z polskim prawem i to władza (bezkarna) nagina prawo, a własciwie to je łamie gnębiąc przedsiąbiorcę. Wystarczy jedna ustawa i po sprawie. Nie tą drogą...nie tą droga poszli i za to powinni beknąć.

Czy mam zastanawiać się, czy to co sprzedaję przez większość obywateli (sic!!!) jest uznawane za coś dobrego??? Bo jak nie to władzuchna chcąc podnieśc sobie slupki naśle na mnie służby by mnie męczyły NAGINAJĄC/ŁAMIĄC prawo???

Weź stary zamilcz...nie chodzi o szkodliwość dopalaczy ale o formę rozprawiania się z nimi - forma jest KARYGODNA i ją POTĘPIAM!!
      • Gość: balbin Re: Może i jestem przeciwnikiem prochów IP: *.acn.waw.pl 14.01.09, 07:39
        masz racje. narazie dziala legalnie wiec takie 'naloty' sa proba nekania
        wlasciciela.

mam nadzieje ze kiedy sad przyzna racje dopalaczom to panowie z policji jak i
        poslowie pisiaki sami zrzuca sie na zaplacenie odszkodowania.

Niestety to jest kolejny przyklad kiedy glupia decyzje jednego czlowieka lub
        kilku osob odpowiedzialnych za wymyslenie i zorganizowanie tej 'szopki" zwanej
        nekaniem odpowie spoleczenstwo placac odszkodowania.
        Na podobnej zasadzie dziala urzad skarbowy..najpierw bzdurna decyzja urzedasa i
        klopoty firmy X, a pozniej skarb panstwa musi placic..

Wprowadzic jak najszybciej odpowiedzialnosc karna/finansowa (dla urzedasow, jak
        i policji i innych organow panstwa)
        Moze jak raz czy drugi ktorys z nich zaplaci z wlasnej kieszeni za taka szopke
        nastepnym razem pomysli 5 razy.
      • Gość: K Re: Może i jestem przeciwnikiem prochów IP: *.chello.pl 14.01.09, 08:32
        bogulo2 napisał:

> Ale ta firma działa legalnie i to co robi władza jest karygodne

Ale mafia działa nielegalnie i to co robi właściciel sklepu jest karygodne

Chodzi o konkurencje i mniejsze zyski, bądź jeszcze gorzej możliwość legalizacji np. lekkich narkotyków, a to już by był ciężki cios dla mafii.
        • bogulo2 Re: Może i jestem przeciwnikiem prochów 14.01.09, 14:15
          Przyczyny są oczywiste:
          - władza walczy o słupki
          - mafia walczy z konkurencją
      • klip-klap to sie nzaywa przyjazne panstwo 14.01.09, 18:43
        Nie czytales programu Socjaldemokratycznej Platformy Obywatelskiej ?
    • Gość: Gość Zakupy dla celów Kolekcjonerskich IP: *.mantykora.net 13.01.09, 22:19
      To jest granda i śmianie się prosto w twarz polskiemu wymiarowi
      sprawiedliwości. Sprzedają prochy nie do spożycia dla ludzi,
      przecież wiadomo, że dzieciaki się tym szprycują. Informują na
      stronie, że kupuje się to dla celów kolekcjonerskich i nie jest to
      przeznaczone dla ludzi. Pozamykać tą watachę !
      • Gość: hfuti Re: Zakupy dla celów Kolekcjonerskich IP: *.icpnet.pl 14.01.09, 08:26
        Puknij się w łeb, alkohol to także narkotyk, a sprzedaje się go w sklepach
        • Gość: barnaba Re: Zakupy dla celów Kolekcjonerskich IP: *.toya.net.pl 14.01.09, 09:06
          Tylko za alkohol Państwo zbiera haracz
      • bogulo2 tak pozamykać 14.01.09, 14:17
        ale najpierw zmienic prawo by ono stanowiło, że to co robi przedsiębiorca od dopalaczy jest nielegalne, po czym sprawdzić czy działa dalej. jak tak to to mamra, jak nie to nie ma temtu. na dziś dzień władza łamie prawo
      • Gość: tamTen Re: Zakupy dla celów Kolekcjonerskich IP: 212.106.31.* 15.01.09, 17:38
        Nie poprzestawiało się w tej główce?? wskaż mi choćby jeden przykład pobicia
        np.żony lub dziecka przez osobę po trawie... jeden wypadek samochodowy
        spowodowany przez zjaranego kierowce... ... a dopalacze nie mają aż tyle w swoim
        składzie substancji psychoaktywnych co marihuana, którą politycy na zlecenie
        mafii, nazwali narkotykiem. mówisz ze dopalacze to narkotyki. W takim razie
        jesteśmy narodem ćpunów bo alkohol powoduje więcej szkód niż marihuana i mocniej
        uzależnia. nie mówiąc o papierosach... tylko zauważ że te ci.y z rządu mają z
        tego ogromną akcyzę + podatki. ale co ja będę ci pisał sam wiesz najlepiej,
        niech cię rydzyk prowadzi... ;p
    • pamejudd Wiedziałem, że frajerzy zaatakują. 13.01.09, 22:35
      Z kretynów robiących kasę kosztem wzrostu przestępczośći i uzależnień wśród młodzieży teraz obwoła się męczennikami walki o wolność gospodarczą itp. Wunderbar!, jak mawiali prekolumbijscy Indianie...
      • Gość: Sol Invictus Re: Wiedziałem, że frajerzy zaatakują. IP: *.chello.pl 14.01.09, 00:31
        Wzrost przestępczości będzie teraz - bo mafia będzie miała monopol na
        obrót większością używek. A niewolnik się cieszy, bo ciężej będzie mu
        sobie samemu zaszkodzić.

Żałosne.
      • bogulo2 Re: Wiedziałem, że frajerzy zaatakują. 14.01.09, 14:20
        Oni robią legalny w poslce biznes. jak większość (największa wada demokracji to władza idiotycznej większosci :)) nie chce dopalaczy to neich ich reprezentanci zmienią prawo i potem jak ktoś się nie zastosuje to niech wsadzą do kicia. tak być powinno, ale na dziś to władzuchna może zamknać twój sklep z kapustą, bo tak im sie zachce, bo większość nie lubi sklepów z kapustą i kapusty.

1. Zmiana prawa
        2. Kontorla czy jest przestrzegane
    • oranvag Dopalacze kontratakują i żądają milionów 14.01.09, 07:12
      "środki prowadzące do uzależnienia lub uszczerbku na zdrowiu"

Czyli na przykład cokolwiek zawierającego alkohol?
    • Gość: guest Dopalacze kontratakują i żądają milionów IP: *.icpnet.pl 14.01.09, 07:12
      A ja głosowałem za PIS`em :-(((

PANIE KACZYŃSKI JESTEŚMY W UNII!!! HELOOOOOOOOOOOOO!!!

Bierzcie przykład z Holendrów!

Zaczłąłęm sie bać o swoją hurtownie monopolową :-/ Sprzedaje tam tez kawe, a po
      5 łyżeczkach sypanej mam niezła jazdę!!!

Co teraz bedzie <płacze>?

Do DOPALACZY nie mam nic! Sam jestem ich kolekcjonerem... Tak jak mój sąsiad
      który kolekcjonuje Johny Walery... Brzydal!!!

POZDRO.
      14.02.2009 ARENA POZNAŃ TranceXplosion zapraszam!!!
    • Gość: gnago Dopalacze kontratakują i żądają milionów IP: *.cust.tele2.pl 14.01.09, 07:13
      Ci dilerzy są bezczelni ,mafię chcą wyrolować, sprzedając zamienniki ich towaru. I tak potraktowali ich łagodnie nie nasłali cyngli, tylko organa.
      • wujaszek_joe Re: Dopalacze kontratakują i żądają milionów 14.01.09, 08:33
        :))))
        społeczeństwo obywatelskie, państwo prawa itd a jak trzeba to władza działa jak
        za komuny. żałosne
    • Gość: kolega_slonia Legalny-nielegalny biznes ??? IP: 146.81.200.* 14.01.09, 07:16
      "Dopalacze to pigułki, kapsułki i zioła, które w Polsce nie są zakazane, ale wg
      specjalistów mogą szkodzić."

Ciekawe kiedy "specjalisci" dojda do wniosku ze papierosy i alkohol sa szkodliwe
      i sa "ewidentnym zlem" a sa przecie w pelni legalne i panstwo czerpie z tragedii
      milionow ludzi zyski???
      Skoro cos nie jest zakazane to jest dozwolone i domniemam ze dopalacze mialy to
      na uwadze rozpoczynajac dzialalnosc w polsce.

"Ale PiS chce pójść dalej i dać wojewodom prawo zamykania sklepów i hurtowni, w
      których sprzedawane będą "środki prowadzące do uzależnienia lub uszczerbku na
      zdrowiu", czyli dopalacze o innym składzie."

Zamknijcie PiS i w ogole politykow bo sluchanie ich wypowiedzi prowadzi w
      prostej linii do uszczerbku na zdrowiu.
      • Gość: K Re: Legalny-nielegalny biznes ??? IP: *.chello.pl 14.01.09, 08:37
        Gość portalu: kolega_slonia napisał(a):

Dosyć ciekawa myśl przyszła mi do głowy, przecież w takim razie będzie można w końcu w imię prawa wycofać sporą cześć produktów żywnościowych zawierających sztuczne barwniki, konserwanty, aspartam, bo przecież te produkty będą mieścić się w kategorii "środki prowadzące do uzależnienia lub uszczerbku na zdrowiu".
        Mafia działa, widać że ma mocne lobby w pisie...
      • kakens Re: Legalny-nielegalny biznes ??? 14.01.09, 08:37
        I bardzo dobrze. Taki wojewoda z PiS będzie mógł pójść do dowolnego sklepu i
        powiedzieć:
        - Pański sklep sprzedaje kawę, która "prowadzi do uzależnienia lub uszczerbku na
        zdrowiu" i muszę zamknąć tę jaskinię zła. No chyba, że się jakoś dogadamy...
        <mryg> <mryg> (tradycyjne "oczko")

Podoba mi się ta swoboda w formułowaniu przepisów. Może wywalmy wszystkie
        kodeksy, a wprowadzimy jedno prawo: robienie złych rzeczy jest karalne. Sąd
        będzie orzekał co jest złe, a co dobre.
    • el_bigos ci z PISu to debile 14.01.09, 07:35
      "środki prowadzące do uzależnienia lub uszczerbku na zdrowiu", czyli papierosy
      i alkohol też zabronią sprzedawać? rozumiem, ze należy zająć się dopalaczami,
      ale trzeba to robić mądrze, a nie generować kolejne bezsensowne ustawy
    • Gość: StraszliwyBandzior To ma być Prawo (i Sprawiedliwość)? IP: *.e-wro.net.pl 14.01.09, 07:41
      Pan poseł udowodnił ponad wszelką wątpliwość, że nie jest PiS-uarem,
      a SS-manem (od SS - Sprawiedliwość Społeczna). Prawo pan poseł ma
      głęboko, niestety...
    • sifenty mają rację 14.01.09, 07:50
      i niech wygrają i zrobią pokazówkę;

sam mam mieszany stosunek do sklepów z dopalaczami, ale akcja
      wymierzona w te sklepy od początku budziła moje wątpliwości;

i pewnie wygrają w sądzie, a za kolejne katofanaberie naszej władzy
      zapłacimy my - zrzucając się solidarnie z podatków na odszkodowanie
      dla Dopalaczy...

szkoda
      • Gość: Nemo Re: mają rację IP: 199.67.138.* 14.01.09, 08:03
        Zapłacimy podwójnie. Dolicz te dzieciaki szprycujące się "kolekcjonerskim" towarem.
        • n0e2008 Re: mają rację 14.01.09, 08:28
          ich zycie, ich wybor.
          • Gość: Nemo Re: mają rację IP: *.acn.waw.pl 17.01.09, 23:10
            ...a moja składka zdrowotna na leczenie wyniszczonych organizmów...
            • Gość: ech Re: mają rację IP: *.mobile.playmobile.pl 23.01.09, 13:07
              Zwłaszcza że 3/4 środków jest od 18 lat:-) więc o jakich dzieciakach mowa...
            • esteczka Re: mają rację 05.02.09, 15:47
              Gość portalu: Nemo napisał(a):

> ...a moja składka zdrowotna na leczenie wyniszczonych organizmów...

A nie oburza Cię, że z Twojej składki leczone są osoby chore na miażdżycę, które
              opychały się z własnego wyboru, utuczyły się i dorobiły choróbska? albo palacze
              i alkoholicy? Jest ich znacznie więcej niźli tych "kolekcjonerów"
        • Gość: hfuti Re: mają rację IP: *.icpnet.pl 14.01.09, 08:28
          Dopalaczami nie można się szprycować. Właśnie dlatego są "legalnymi
          zamiennikami". Alkohol dla odmiany można wstrzyknąć sobie w żyłę.
          • Gość: lol Re: mają rację IP: *.chello.pl 14.01.09, 08:43
            A co próbowałeś? Raczej nie, bo już byś tu nie pisał.
            • esteczka Re: mają rację 05.02.09, 15:48
              Gość portalu: lol napisał(a):

> A co próbowałeś? Raczej nie, bo już byś tu nie pisał.

Znam takich co próbowali i żyją dalej normalnie. Głupot więc nie opowiadaj.
          • Gość: Nemo Re: mają rację IP: *.acn.waw.pl 17.01.09, 23:12
            szprycować
            1. pot. «podawać, często w zastrzykach, lekarstwa lub używki w dużych ilościach»

Dlaczego dopalaczami nie można się szprycować?
            • 1984orwell Re: mają rację 11.02.09, 22:21
              Bo to nie są substancje dostosowane do wstrzykiwania w żyłę (w przeciwieństwie
              do alkoholu) tylko do palenia, albo połykania barania głowo.
        • Gość: ... Re: mają rację IP: *.netair.pl 14.01.09, 13:15
          dzieciaki kupują na ulicy, w Dopalaczach nawet jak wyglądasz na 70 lat to bez
          dowodu niczego nie kupisz
        • bogulo2 Re: mają rację 14.01.09, 14:25
          Nemo niech rodzice a nie państwo martwia sie o swoje dzieci..
          • Gość: Nemo Re: mają rację IP: *.acn.waw.pl 17.01.09, 23:09
            Krótkie myślenie. Wolę jak jest mniej ćpunów to przyjemniej po mieście chodzić.
            Tak więc z moich podatków akcje ukracania dystrybucji zamienników dla narkotyków
            mogą być przeprowadzane.
        • Gość: Nemo Re: mają rację IP: *.acn.waw.pl 17.01.09, 23:17
          Podsumowując:

Miałem do czynienia z gościem biorącym te wspaniałe specyfiki. Nie zapomnę jak
          spieraliśmy się co jest gorsze alkohol czy Dopalacze. Dziś ja ciągle
          okazjonalnie spożywam alkohol w gronie znajomych bez żadnych efektów ubocznych.
          On leczy się psychiatrycznie, nie wiadomo czy jego związek się utrzyma...
        • 1984orwell Re: mają rację 11.02.09, 22:19
          Puknij się w głowę, poczytaj trochę analiz naukowych i przekonasz się, że jednym
          z najbardziej szkodliwych narkotyków jest alkohol, a najbardziej uzależniającym
          jest władza. Koniec i kropka, ręce precz od wolności obywatelskich!!!
    • zbyszko045 Dopalacze kontratakują i żądają milionów 14.01.09, 07:54
      dlaczego przez glupote urzednikow marnujemy czas pracy policjiantow służb
      celnych oraz pieniadze podatnikow na ewentualne odszkodowania.Czy nie lepiej
      sporzadzic odpowiednie prawo a pozniej je przestrzegać zamiast na
      odwrót.Przeciez takie dzialania jak to opisane jest niezgodne z wszelkimi
      prawami w Polsce i Unii.Takie działania mialy miejsce gdy "ubowcy" wpadali do
      mieszkań i je pladrowali niby w poszukiwaniu ulotek,dolarow itp atrybutow.
    • Gość: Pan Kordek Dopalacze kontratakują i żądają milionów IP: 81.26.0.* 14.01.09, 08:08
      Racja stanu (z fr. raison d'État) - nadrzędny interes państwowy, wyższość interesu państwa nad innymi interesami i normami, wspólny dla większości obywateli i organizacji działających w państwie lub poza jego granicami ale na jego rzecz./za wikipedią
      Póki problem nie zostanie rozwiązany ustawowo państwo podejmuje inne kroki, zgodnie z racją stanu. Bo chyba nie bedzie dobrze jak wszyscy całekiem legalnie "odjadą". nie można być troche najarany. albo0 jestes, albo nie.
      • Gość: rajder Re: Dopalacze kontratakują i żądają milionów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 08:42
        Gość portalu: Pan Kordek napisał(a):
        > Bo chyba nie bedzie dobrze jak wszyscy całekiem legalnie "o
        > djadą". nie można być troche najarany. albo0 jestes, albo nie.

można można, i to nawet nie trochę a troszeczkę. Poza tym zważ że to nie są
        "przymulacze" tylko "dopalacze" - i nie chodzi tu o formę przyjmowania tylko o
        efekty ich działania.
        • Gość: futszak Re: Dopalacze kontratakują i żądają milionów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 09:03
          no patrz, a dostępny w dopalaczach SMOKE uspokaja, żeby nie powiedzieć przymula,
          i nie zawiera BZP
    • shroeder1970 Dopalacze kontratakują i żądają milionów 14.01.09, 08:11
      "służby działały w interesie społecznym"
      Panie pośle PIS - to nie interes społeczny decyduje, co jest przestępstwem,
      tylko kodeks karny. Inne rozumienie sprowadza nas do zasad funkcjonowania
      milicji, która niemal samodzielnie uznawała. co jest przestępstwem.
    • Gość: QA Dopalacze kontratakują i żądają milionów IP: *.mpk.krakow.pl 14.01.09, 08:14
      jeżeli zatłukę na ulicy wielokrotnego mordercę to będzie to działanie moralnie
      właściwe, ale czy zgodne z prawem ????
    • k31459 Dopalacze kontratakują i żądają milionów 14.01.09, 08:16
      Policja określiła dokładnie,że ta benzenopipa jest psycho-to trzeba
      ją wycofać,bo mnie jeszcze który znowu będzie chciał rozjechać po
      pijaku
    • dziodu "To działanie moralnie właściwe" 14.01.09, 08:18
      to policja działa według prawa czy według moralnych wytycznych
      społeczeństwa?Nie popieram dostępu do szajsu zwanego dopalaczami, ale co to za
      brednie pan poseł wygłasza?To niech policja już zaczyna naloty na kioski z
      gazetami bo pornografia z moralnego punktu widzenia jest nie do przyjęcia!
    • tenare Wystarczy wprowadzić akcyzę na dopalacze. 14.01.09, 08:29
      Np. stawkę 100.000 %. I po kłopocie.
      A jak zejdą do podziemia, to na to są organa ścigania.
      • Gość: hfuti Re: Wystarczy wprowadzić akcyzę na dopalacze. IP: *.icpnet.pl 14.01.09, 08:39
        No właśnie - to co ty mówisz to szowinistyczny sposób załatwienia sprawy.
        Przecież alkohol jest legalny, a bez wątpienia jest bardziej szkodliwy niż
        dopalacze. Może jego też zakazać, a w podziemiu dystrybucji nie będzie? Poczytaj
        trochę o historii prohibicji i o prawie w krajach Unii.
      • Gość: futszak Re: Wystarczy wprowadzić akcyzę na dopalacze. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 09:09
        o krzywej Laffera (nie mylić z Lepperem) Szanowny Kolega słyszał ?
        na dzień dzisiejszy sklepy (bo sprzedaż przez net jest wstrzymana) działają i
        płacą podatki. proponowanej 100000000% akcyzy i tak nikt nie zapłaci, więc
        korzyści dla społeczeństwa się skończą, a i tak koszty związane z zażywaniem
        nielegalnych dragów przez copo niektórych będziemy musieli ponosić
    • kakens Re: Dopalacze kontratakują i żądają milionów 14.01.09, 08:31
      Tak to w tym kraju wygląda. Rekwiruje się komputery, towar, dokumentację,
      praktycznie wynosi całą firmę ot tak, na wszelki wypadek, żeby sprawdzić czy aby
      nie są nielegalni.
      Zamyka się ludzi na wiele lat w areszcie żeby sprawdzić czy przypadkiem nie są
      przestępcą. Potem wychodzą ze zniszczoną reputacją i z jakimś śmiesznym
      odszkodowaniem za bezprawny pobyt w areszcie.
      Niby wolny kraj, a mentalnie w głębokim totalitaryzmie.
      Mam nadzieję, że właściciele dopalaczy nie odpuszczą i będą konsekwentnie
      walczyć o swoje prawa. Szkoda tylko, że nawet jeśli wygrają, to taki precedens
      nic nie zmieni, a konsekwencje finansowe poniesie społeczeństwo.
    • ambl Dopalacze kontratakują i żądają milionów 14.01.09, 08:33
      Panie prezesie Kaczyński!Przemów pan do rozsądku tej"grupie posłów"za pomocą
      kilku kopniaków w d..ę bo się ośmieszają a przy okazji pana
    • Gość: olewus1 Mam nadzieję, że wygrają te miliony. Uspokoją się IP: 80.50.68.* 14.01.09, 08:45
      decydenci, którzy dzailaja jak za dawnych czasow. Banda zaklamanych skorwysynow.
      Jak cos jest legalne to niech to zmienia na poziomie ustawy anie jak za UBeckich
      czasow. "Moralnie sluszne" - ku... jak stalinowcy. Moralni politycy. Zlodzieje
      maja wiecej zasad niz oni.
    • Gość: futszak przenieście hurtownie do Niemiec... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 09:20
      skoro w Poznaniu tak strasznie kontrolują, to może przenieście centralny magazyn
      z Poznania do Frankfurtu nad Odrą (w Niemczech te zabawki są legalne i można je
      kupić przez net), a że mamy Schengen to nie powinno być problemu z codziennymi
      wysyłkami
      • Gość: tamTen Re: przenieście hurtownie do Niemiec... IP: 212.106.31.* 15.01.09, 17:55
        tak jak zrobił rydzyk z nadajnikami ;p lol
        • esteczka Re: przenieście hurtownie do Niemiec... 05.02.09, 15:59
          a też szkodzą zdrowiu...
    • jhabba Dopalacze kontratakują i żądają milionów 14.01.09, 09:42
      Poznań powinien przeprosić za [p]osła Libickiego! :]
    • Gość: julek musicie to zobaczyć!!!! IP: 193.227.131.* 14.01.09, 10:31
      gazetaolsztynska.wm.pl/sondy?field=6681&snd_id=1620
    • kijwoko Dopalacze kontratakują i żądają milionów 14.01.09, 10:41
      "Wczoraj akcję policji i UKS poparł poseł PiS Jan Filip Libicki. - Służby
      działały w interesie społecznym. To działanie moralnie właściwe. Sklepy z
      dopalaczami są ewidentnym złem. Państwo musi wykorzystać wszystkie narzędzia,
      by temu złu przeciwdziałać - mówił podczas konferencji prasowej."

A "ewidentnym dobrem" i "w interesi spolecznym" sa sklepy z alkoholem. Ktory
      nie rujnuje zdrowia, nie powoduje przestepczosci "po spozyciu" itp. Ktos
      slyszal kiedys o jakichs "pijanych kierowcach", zwyrodnialcach katujacych "po
      pijaku" zone i dzieci?!? Skadze znowu...
      Tyle ze to zbojeckie panstwo ma z tego krociowe zyski (akcyza na litr
      spirytusu to jakies... 45 zl!!!!), wiec jakby problemu nie bylo...
      Cholerna podwojna moralnosc.

A czemu nie zostawic ludziom (doroslym oczywiscie) wyboru czym sie chca
      ewentualnie truc?!?
      Niech kazdy ma prawo sp...rzyc sobie zycie jesli chce i jak chce. Chocby
      wstepujac do pis. (czy tego tez chcecie zabronic?)

Zadnych kaczorow, zadnych donaldow!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka