Dodaj do ulubionych

Hausner Deweloper z Poznania

26.02.09, 14:03
szukam informacji na forum ale wiekszosc jest z 2007 roku i malo mowia o tej
firmie dlatego bede wdzieczna za opinie osob ktore mialy do czynienia z ta
firma. z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: Phantom Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.09, 15:09
      Sama firma stabilna i majaca swoja niewielka, ale bezpieczna nisze na rynku.
      Jakosci ich deweloperki nie znam, architektura raczej slaba.
    • Gość: klient Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.173.16.54.tesatnet.pl 11.05.09, 23:21
      Kupiłem u nich mieszkanie, i właśnie czekam na odbiór. Na razie
      spóźniają się 40 dni od daty oddania zapisanej w umowie. Na
      realizację inwestycji mieli rok, ale przez pierwsze pół roku brali
      pieniążki i nic się na budowie nie działo. Potem ruszyli z kopyta,
      ale zaraz przyszła zima, i nie dało się budować. Ogólnie jestem
      poirytowany, bo chcą na siłę zrobić odbiór, a wszystkie
      niedokończone rzeczy wypisać jako usterki (nazbiera się tego
      trochę). Za dużo mają budów w stosunku do swojego potencjału.

Poza nieterminowością to nie mam większych zastrzeżeń.
      • Gość: Tom Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.net.perfekt.pl 12.06.09, 14:31
        Niestety, od początku nie płaci swoim dostwacom, a przynajmniej jednemu zalega już 50 tys. zł.
        • Gość: Tom ...od początku kwietnia br. miało być... IP: *.net.perfekt.pl 12.06.09, 14:31
      • Gość: lux Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.ghnet.pl 15.06.09, 08:22
        Jakby ktoś szukał dobrej firmy to polecam jandach.pl ja nie miałem takich
        przygód jak pozostali forumowicze. Wszystko było ok. Na czas, dobrej jakości i
        bez stresówy. Dom oddali pod klucz i serio nie było nic do poprawek. Mieszkam
        już ponad 2 lata i jestem/śmy zadowoleni. Polecam bo o dobrą firmę w tych
        czasach trudno.
        • Gość: madzik82 Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.icpnet.pl 26.11.09, 00:28
          jandach.pl nie polecam również słabe tynki i jakość - ogólnie kaszana
      • chocieslaw Re: Hausner Deweloper z Poznania 29.03.10, 01:31
        czy coś Wam wiadomo, kiedy rozpocznie się inwestycja w Rokietnicy - podobno jeszcze nic się nie dzieje na budowie
        • Gość: Klient Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.10, 16:27
          Budowa w Rokietnicy ma się niby rozpocząć w połowie Kwietnia tak mi powiedziała Pani M.Z.
    • Gość: gość Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.centertel.pl 10.11.09, 14:23
      Sredni deweloper...krzywe ściany, słabe tynki, przy remoncie wychodzą same
      problemy i niedoróbki...
      • sunsine26 Re: Hausner Deweloper z Poznania 26.11.09, 16:49
        dzieki ale o tym sie juz sama zdarzylam przekonac:)
    • Gość: Halskee Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: 188.33.191.* 07.12.09, 19:39
      Witam
      Próbuje rozkręcić takie forum www.hausner.fora.pl narazie jest puste ze względu
      na to że być może dopiero stanę się mieszkańcem nowobudowanego budynku i
      wolałbym aby informacje które się tam znajdą pochodziły od osób które miały do
      czynienia z tym developerem. Jednak wszelkie info od obecnych jak i przyszłych
      mieszkańców powinno rozkręcić to forum podobnie jak www.kalbud.fora.pl.
      • Gość: Phantom Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.afekt.pl 08.12.09, 12:15
        U Hausnera mieszka kilkadziesiat razy mniej ludzi niz na osiedlu Kalinowym
        Kalbudu, zatem jakiegos megaruchu raczej sie nie spodziewaj.
      • Gość: cleo Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 18:53
        Faktycznie z tym forum nie był by to zły pomysł. Sama kupuję właśnie mieszkanie z tym, że w Plewiskach i też chętnie bym się czegoś dowiedziała, może nawet chętnie poznałabym moich przyszłych sąsiadów.
    • Gość: bob1 Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.10, 13:51
      Podłączam się do wątku - czy może ktoś ocenić wykonanie szeregowców w
      Komornikach (Kalinowa) - interesuje mnie ta oferta. Niestety nie mogę znaleźć
      informacji na temat developera. Czy jest raczej taki jak większość - trochę
      usterek i czy szybko je usuwają, czy raczej full usterek i mają klienta w
      4literach? Jaka jakość wykonania i kontaktu z developerem?
      • Gość: gor Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: 213.156.122.* 13.01.10, 01:12
        witam co do komornik to nie wiem ale wiem jak wyglada sprawa z budynkami w
        Rokietnicy.
        Usterki usuwają z opóźnieniem najlepiej sprawę załatwiać przez biuro.
        Standard wykończenia i jakoś poprawna choć mogli by w tej cenie bardziej się
        przyłożyć. Przejrzyj projekty zdarzają się drobne błędy.
        Ogólnie oceniam na 4 no 4+.
      • sunsine26 Re: Hausner Deweloper z Poznania 13.01.10, 12:36
        jakosc wykonania srednia. sposob traktowania klienta juz na samej
        budowie srednia. jak sobie przypilnujesz tak bedzie mial. ekipe do
        wykonczenia najlepiej wziac z zewnatrz. wiecej odpowiem na priv.
        • Gość: matwo Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.146.158.163.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.01.10, 15:47
          sunsine26 proszę o więcej informacji na adres matwo@gazeta.pl
          • matwo Re: Hausner Deweloper z Poznania 17.01.10, 19:01
            sunshine26 napisz na matist@poczta.fm jak możesz
            • Gość: lucyna Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.icpnet.pl 30.01.10, 22:35
              ja z nimi mialam doczynienia kiedys szukajac domu i ogolnie nie polecam
              niekompetentni i slyszalam od ludzi ktorzy mieszkaja w rokietnicy ze nie
              dokonczyli budowy tak jak powinni moze warto rozwazyc oferte kalbud? Hochtief
              gwarantuje jakosc, cena ok, we wrzesniu oddaja mieszkania i ogolnie bardzo dobry
              deweloper
        • Gość: widzim Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.10, 11:48
          Hej. Zamierzam się do kupna 68.4 m mieszkania w nowej inwestycji
          planowanej na początek 2011 r. Obecnie jestem przed podpisaniem umowy
          rezerwacyjnej. Jeśli możesz napisz proszę jakie masz uwagi odnośnie
          Hausnera. Z góry wielkie dzięki
          • magduch.1 Re: Hausner Deweloper z Poznania 16.02.10, 21:09
            Witam!
            Również jestem bardzo zainteresowana powyższym
            developerem.Zarezerwowałam mieszkanie w inwestycji planowanej na os.
            Parkowym przy ul. Lipowej.Jeśli ktoś ma jakie szczegóły to poproszę
            na magduch@poczta.onet.pl Kobieta zajmująca się sprawą wywarła na
            mnie bardzo dobre wrażenie, ale jak wiemy to nie wszystko ....
            • Gość: andziulka84 Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.icpnet.pl 17.02.10, 09:31
              a co sadzicie o inwestycji hausnera rokietnica? prosze pomozcie jestem
              zainteresowana ich nieruchomoscia
              • Gość: malt Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 25.02.10, 21:43
                Też chętnie posłuchałbym opini na ten temat szczególnie od mieszkańców wybudowanego już budynku na osiedlu Parkowym w Rokietnicy. W planowanym budynku zarezerwowałem sobie mieszkanie na poddaszu. Ciekaw jestem czy mi nie będzie na głowę kapać. Długo się zastanawiałem bo bo firma do wielkich nie należy a inni deweloperzy np. w Krośnie k.Mosiny mieli ciekawsze oferty: komórki lokatorskie, garaże albo chociaż gwarantowane miejsce parkingowe dla każdego mieszkania bo w Rokitnicy III jest 24 mieszkań i 16 miejsc parkingowych w tym 2 dla niepełnosprawnych i żadnych komórek.
                Poza tym co sądzicie o lokalizacji tego osiedla czy lepsza od Mosiny? Pozdrawiam przyszłych sąsiadów
                • Gość: malt Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 25.02.10, 21:55
                  A jeszcze jedno czy próbowaliście negocjować ceny mieszkań? Z jakim efekem?
                  • Gość: Magduch5 Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.10, 09:44
                    Jesteśmy już po rezerwacji mieszkanka na 1 piętrze, i niestety próby
                    negocjacji ceny nie wyszły, ale temat nie zakończony, zaproponowaliśmy
                    żeby wzamian dorzucili coś więcej na koniec przy wykończeniu np.
                    wstawienie zakupionych przez nas drzwi, lub wygładzenie tynków pod
                    malowanie. NIe powiedzieli nie ale temat jeszcze wisi w powietrzu
                    zobaczymy przy podpisaniu umowy
                    • Gość: Karman Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.afekt.pl 01.03.10, 12:23
                      Slaba lokalizacja (Komorniki), do tego meganedzny projekt (sprzed dobrych 15
                      lat) z obciachowa proba liftingu w postaci tych drewnianych paneli...
                      Jedyne co korzystne, to cena.
                      • Gość: malt Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 02.03.10, 00:16
                        Miałem na myśli lokalizację osiedla w Rokietnicy w porównaniu z osiedlami w Krośnie koło Mosiny. Wg. lokalizacja w Rokietnicy lepsza bo tylko kilka km. od granicy Poznania a z Mosiny to do granic Poznania z 16 km i cały czas praktycznie przez tereny zabudowane. Poza tym z osiedla w Rokietnicy do wjazdu na zachodnią obwodnicę Poznania wg. planów tylko jakieś 1.5 km
                        • Gość: gosc Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.icpnet.pl 08.03.10, 18:45
                          Potwierdzam średnią jakość wybudowanych segmentów na osiedlu parkowym,w skali
                          0-6,na jakies 3+...szczególnie nie polecam wykończenia! Zapłaciłam za gładzie
                          gipsowe,szpachlowanie i gruntowanie bardzo duzo kasy,a efekt jest po prostu
                          tragiczny! Juz nie moge doczekac sie pierwszego remontu.
                          Poza tym polecam jak najczestsze pilnowanie i dogladanie wykonywanych prac.
                          Jesli nie dopilnuje sie budowy od samego poczatku bedzie co poprawiac.
                          Poza tym pekaja lekko sciany, chociaz to jest podobno normalne, bo budynek cały
                          czas pracuje.
                          Kupujacym polecam zmienic położenie puszki elektrycznej,która w oryginalnych
                          planach znajduje sie na samym srodku sciany w przedpokoju,gdzie mogłaby stanac
                          szafa!!!
                          • Gość: Anka Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.147.135.236.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.04.10, 18:05
                            Czy przypadkiem nie powinni już ruszyć z budową? Byłam ostatnio w Rokietnicy i
                            kompletnie nic się nie dzieje, nawet teren budowy nie został ogrodzony...
                            • Gość: malt2 Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 09.04.10, 08:01
                              Czy podpisywał już ktoś umowy deweloperskie na mieszkanie w tym budynku czy tylko umowy rezerwacyjne?
                              • Gość: Anka Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.147.135.254.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.04.10, 21:35
                                Na razie tylko rezerwacyjną z klauzulą urzeczywistnienia do końca
                                kwietnia. Sami chcieli zacząć budowę przed podpisaniem umowy
                                przedwstępnej, żeby banki chętniej udzielały kredytów, ale jak tak
                                dalej pójdzie, to się nie wyrobią. A tak w ogóle to nie odpowiadają na
                                maile, ciekawe czy to z powodu targów, czy coś innego zaprząta im
                                głowy, chyba że do kogoś z Was się odzywali? :)
                                • Gość: Łuki Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.10, 16:40
                                  No niby budowa ma ruszyć w połowie kwietnia tak usłyszałem od Pani M.Z. Oczywiście sam się na ten temat dowiadywałem bo nikt nie raczył się odezwać-na maile nie odp. Już się zastanawiałem czy nie zrezygnować. Zobaczymy jak to będzie.
                                  • Gość: jola Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.icpnet.pl 11.04.10, 21:44
                                    Do nas też się nikt nie odezwał a nasza umowa rezerwacyjna teoretycznie wygasła w połowie marca;-)! dzisiaj wybraliśmy się na targi mieszkaniowe i spotkaliśmy tam Panią MZ i zapytaliśmy kiedy mają zamiar zacząć budowę i podpisywać umowy przedwstępne, otrzymaliśmy odpowiedź, że zaczną dopiero w maju!! nie powiedziała Nam dokładnie kiedy. tym samym odbiory już nie na pierwszy kwartał 2011 by się przesunęły ale trochę dalej - pewnie kwiecień lub maj 2011 r.
                                    My chyba zrezygnujemy bo ile można czekać!!!!!!!! a i ona powiedziała, że chyba w tym tygodniu będą wysyłać jakieś info!! zobaczymy!!
                                • Gość: malt2 Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 11.04.10, 22:03
                                  Niestety ja na razie się nie doczekałem żadnej wiadomości od dewelopera. Chętnie nawiąże kontakt z osobami, którzy zawarli jakiekolwiek umowy na mieszkania w Rokietnicy. Zawsze w grupie lepiej działać we wspólnej sprawie, szczególnie jeżeli chodzi o nasze pieniądze i to wcale niemałe. Nic się nie dzieje a zechcą pieniądze brać. Na osiedlu Olszynka w Mosinie już budowa wre
                                  forum.gazeta.pl/forum/w,778,100648543,100648543,Switalski_Osiedle_Olszynka_Mosina.html już 3 pięterka są na początek chcą 20% sumy teraz może więcej a resztę po zakończeniu budowy. Nie wiem czy dobrze zrobiłem nie decydując się na Mosinę. Mój mail malt2@tlen.pl czekam na kontakt zainteresowanych. Pozdrawiam mam nadzieję przyszłych sąsiadów
                                  • Gość: daras Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.icpnet.pl 19.04.10, 00:07
                                    tylko nie hausner, szukam teraz z zona mieszkania i nigdy bym od nich nie kupil,
                                    nie dotrzymuja terminow, ekipy budowlane nie dotrzymuja terminow a kontakt z
                                    nimi niemozliwy. nie polecam. my kupujemy od kalbudu - porzadna firma!
                                  • Gość: Łuki Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.10, 21:29
                                    Witam!
                                    I jak tam otrzymał ktoś już jakąś informację od firmy? Bo ja nadal czekam aż się ktoś z Hausnera odezwie. Czy im nie zależy na tej inwestycji i na klientach? Nic nie robią , żadnego przepływu informacji, po prostu olewają przyszłych mieszkańców! Nawet na swojej stronie żadnej informacji nie umieszczą.
                                    • Gość: Anka Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.146.113.88.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.04.10, 00:46
                                      To prawda, żadnej informacji, kiedy zaczną, a skoro nie budują, to co ich
                                      wstrzymuje, a tymczasem aż się prosi, by zacząć budowę. Podobno do końca
                                      miesiąca mają rozpocząć całą akcję - już sama nie wiem, czy czekać.
                                      • Gość: malt2 Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 22.04.10, 08:10
                                        Ja niestety też nie otrzymałem żadnej informacji od nich
                                        • 21olek21 Re: Hausner Deweloper z Poznania 24.04.10, 18:31
                                          Hej Wszystkim :)
                                          Dziś byliśmy na placu budowy tzn. budowy na niby. Jak zauważyłem jest
                                          już na tym forum kilkanaście par które zarezerwowały mieszkanie u
                                          tych Ściemniaczy. Nie dalej jak w środę lub czwartek Pani Zarzycka z
                                          Hausnera dzwoniła z informacją że w końcu ruszyli. BYła to już
                                          kolejna taka informacja na przełomie ostatnich miesięcy że
                                          zaczynają.Oczywiście za każdym razem pakowałem się z dziewczyną w
                                          samochód i jechaliśmy sprawdzić co sie tam dzieje. Dziś również
                                          odwiedziłem Rokietnicę oczywiście bez skutku. Na placu- działce stoi
                                          jakaś rozwalająca się buda od kilku miesięcy i nic poza paroma
                                          deskami i innym syfem. Oczywiście trawa jak rosła tak rośnie. W około
                                          kilka inwestycji wraz z nadejściem wiosny ruszyło w górę a Hausner
                                          cały czas hoduje trawkę i inne chwasty. PORAŻKA jedno słowo które
                                          idealnie określa tego developera, my w tym tygodniu jedziemy po zwrot
                                          kasy i szukamy dalej i Wam drodzy nie-doszli sąsiedzi radzę zrobić to
                                          samo. Jaja sobie z nas robią, radzę dobrze się zastanowić czy
                                          jesteście gotowi brać życiowy kredyt dla tak nieodpowiedzialnych
                                          ludzi. Co jeśli w trakcie budowy tak samo staną ???? My dziękujemy.
                                          Jeśli ktoś z Was również zdecyduje się zrezygnować możemy wszyscy
                                          razem uderzyć na ul.Prusa do siedziby. W razie czego czekam tu na
                                          info. Pozdrawiam i życzę Wam LEPSZEGO DEVELOPERA .
                                          • Gość: jola Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.icpnet.pl 24.04.10, 18:51
                                            witam wszystkich;-)!
                                            my byliśmy z mężem długo cierpliwi ale już nasza cierpliwość się skończyła!!! po wizycie na ostatnich targach mieszkaniowych i usłyszanej informacji od pani MZ wycofaliśmy się z tej oferty zabierając swoje pieniądze!!! jedyny plus był taki, że napisałam jedno zdanie na piśmie, osobiście zaniosłam świstek i za dwa dni miałam zwrot zaliczki (oczywiście w gotówce, bo w takiej formie wpłacaliśmy i na żaden przelew się nie zgodziłam bo nie wiadomo ile musiałabym może czekać)!! Nie wiem czy oni w ogóle zaczną cokolwiek budować, bo podczas rozmowy z panią MZ dowiedzieliśmy się, że oni mają jakieś nie uregulowane sprawy z gruntem (chodzi o jakieś przepisanie gruntu z właścicielki firmy HAusner na jej teraz firmę czyli HAusnera, bo najprawdopodobniej ona kupiła tą ziemię jako osoba fizyczna)!! na szczęście my już nie musimy z nimi współpracować i radzę Wam wszystkim żebyście sie nad tym zastanowili!!!
                                            Znaleźliśmy innego dewelopera też w Rokietnicy - LEO-BUD i póki co jest oki;-)a tym bardziej, że oni już postawili parter i ruszają z pierwszym piętrem;-)!! Deweloper do dogadania, dokumenty sprawnie załatwiliśmy i już lada dzień składamy wniosek do banku o kredyt;-)!!
                                            Powodzenia życzę wszystkim!!
                                            • Gość: Anka Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.147.228.195.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.04.10, 00:06
                                              no nieźle, są pierwsi rezygnujący (21olek21, jola), a to pewnie nie koniec (widzim, widziałam na innym forum, że Ty też rezygnujesz - to prawda? jesteś już po wycofaniu pieniędzy?); ja się jeszcze waham, ale jak tak dalej bd, to faktycznie mogą się wstrzymać z budową :(
                                              • Gość: widzim Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.10, 17:00
                                                Dzień dobry. Tak jak pisałem na innym forum, zrezygnowałem i już mnie
                                                Hausner nie interesuje. Blok, mieszkanie, rynek w centrum... wszystko
                                                to miało być ładne ale chyba ważniejszy jest spokój o wykonawcę niż
                                                względy wizualne.Niech widzą, że My potencjalni kupcy mamy wybór.
                                                Hausner nie jest jedyny i radzę zastanówcie się mocno zanim podpiszecie
                                                z nimi umowę.
                                                • Gość: Łuki Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 21:47
                                                  Witam! Dzisiaj rozmawiałem z jakąś panią z Hausnera i oświadczyła mi że umowy przedwstępne bedą zawierane do pierwszej połowy maja. Mam nadzieje że tak się stanie, bo jeżeli nie to i ja zrezygnuje z zarezerwowanego mieszkania. Już rozmawiałem z innym developerem i za podobne pieniadze są fajne mieszkania (i już we wrześniu będzie stan surowy otwarty zrobiony).
                                                  • Gość: malwinka Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: 94.254.238.* 01.05.10, 21:19
                                                    ja zrezygnowałam, oni oszukują nam mówili już z 3 razy, że rozpoczną budowę a
                                                    nadal jest dziura w ziemi!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                                  • natalia281084 Re: Hausner Deweloper z Poznania 02.05.10, 14:23
                                                    Również oczekujemy na wieści z Hausnera szkoda, że wszystko tak się
                                                    przedłuża jesteśmy zaniepokojeni. Owszem mogą mieć poślizg rozumiem
                                                    ale nawet nas o nim nie informowali To my jako pierwsi
                                                    skontaktowaliśmy się z pytaniem kiedy podpisujemy umowę a na umowie
                                                    rezerwacyjnej ewidentnie podali termin 30 kwiecień. Poczekamy
                                                    jeszcze na ich kolejne posunięcia, może faktycznie czekają na
                                                    dokumenty z urzędów. banki nie udzielą kredytów jak Hausner nie
                                                    będzie miał kompletu dokumentów. na szczęście nie tylko my ich
                                                    prześwietlamy ale i banki. Bądzmy dobrej mysli. Informujcie na forum
                                                    o wszystkim czego sie dowiecie. pozdrawiam
                                                  • Gość: jola Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.icpnet.pl 02.05.10, 19:48
                                                    witam ponownie,
                                                    nie chcę tych którzy jeszcze nie zrezygnowali "straszyć" ale jeżeli oni teraz
                                                    wzięli się dopiero (w kwietniu) za przepisywanie ziemi z osoby fizycznej (bo
                                                    chyba tak obecna właścicielka kupiła ową ziemię) na firmę to trochę późno!! a po
                                                    2 - żeby się nie okazało, że wzięty został na tą ziemię kredyt i jest teraz w
                                                    jakiś sposób obciążona!! zastanawiam się czy oni w ogóle ruszą z budową jeżeli
                                                    już kilka osób zrezygnowało (m.in. ja)!!
                                                    życzę wszystkim wytrwałości i powodzenia;-)!!
                                                  • Gość: Łuki Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: 194.114.145.* 06.05.10, 10:13
                                                    Witam! Czy ma ktoś już jakieś info odnośnie budowy????
                                                  • Gość: bizon Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 23:08
                                                    witam, ja też zrezygnowałam z mieszkania w Plewiskach. Czekałam
                                                    miesiąc aż otrzymam umowę przedwstępną. Ze strony pani MARTY cisza.
                                                    Gdy ją w koncu otrzymałam poszłam z nią do radcy prawnego. I okazało
                                                    się że umowa to kupowanie kota w worku. Zabezpieczają się tylko
                                                    przed rezygnacją i opóźnieniami w oddaniu do użytku a brak
                                                    konkretnych informacji o samej nieruchomości. Poza tym ich kapitał
                                                    zakładowy 125 000 zł - śmieszny, nie ma szans na uzyskanie roszczeń
                                                    gdyby coś nie wypaliło, nie opublikowali też sprawozdania
                                                    finansowego za 2008 - może mają coś do ukrycia. Nie mogę też
                                                    doczekać się zwrotu zaliczki. Znów ściemniają. Stanowczo odradzam tą
                                                    firmę i mam wrażenie że pani Marta nie wyrabia sie z obsługą
                                                    wszystkich zainteresowanych. Ja znalazłam gotowe mieszkanie od firmy
                                                    z wieloletnim doświadczeniem. Zastanówcie sie bo można wybrać wśród
                                                    gotowych mieszkań, przynajmniej wiadomo co sie kupuję.
                                                    Pozdrawiam i zachęcam do zmiany dewelopera
                                                  • chocieslaw Re: Hausner Deweloper z Poznania 07.05.10, 01:47
                                                    Jeśli chodzi o brak przedstawienia sprawozdania finansowego, to nie sądzę, żeby
                                                    zapomnieli o jego wysłaniu. W spółkach z o.o. w ciągu 14 dni od przeprowadzenia
                                                    zwyczajnego zgromadzenia wspólników zarząd powinien złożyć do KRS wniosek o
                                                    rejestrację uchwały wraz ze sprawozdaniem finansowym i ewentualnie ze
                                                    sprawozdaniem biegłego rewidenta. Jeżeli tego nie uczyni, sąd rejestrowy
                                                    wyznacza dodatkowy, siedmiodniowy termin. W razie niedotrzymania go, nakłada
                                                    grzywnę w celu przymuszenia, która w zasadzie jednorazowo nie przekracza 1 tys.
                                                    zł. Może jednak być ponawiana. Co gorsza, sądy rejestrowe informują też
                                                    prokuratury o podejrzeniu popełnienia przestępstw przewidzianych w ustawie o
                                                    rachunkowości (kara pozbawienia wolności do lat 2). Ponadto zgodnie z ustawą o
                                                    podatku dochodowym od osób prawnych sprawozdanie z protokołem zawierającym
                                                    uchwałę i ewentualnie z opinią biegłego rewidenta należy złożyć w US w ciągu
                                                    dziesięciu dni od jego zatwierdzenia. W przypadku naruszenia terminów złożenia
                                                    sprawozdania finansowego urzędy skarbowe sięgają po kodeks karny skarbowy, żeby
                                                    nałożyć sankcję.
                                                    Może po prostu Hausner nie przekroczył 2 z 3 wartości (średnioroczne
                                                    zatrudnienie, suma aktywów bilansu na koniec roku obrotowego, przychód netto ze
                                                    sprzedaży towarów i produktów oraz operacji finansowych za dany rok obrotowy) i
                                                    przez to nie musiał przesyłać sprawozdania finansowego do KRS.

Nic nie stoi na przeszkodzie, by przed podpisaniem umowy przedwstępnej poprosić
                                                    o sprawozdania finansowe z ostatnich 3 lat. Pomocne mogą też być statystyczne
                                                    sprawozdania finansowe F-02 sporządzane na koniec roku kalendarzowego i wysyłane
                                                    do GUS. Jeśli firma jest transparentna, to nie powinno być problemu z uzyskaniem
                                                    takich dokumentów, ani też innych, jak pozwolenie na budowę, wypis z księgi
                                                    wieczystej, rzuty mieszkania, schematy instalacji, szczegółowy opis materiałów etc.
                                                    Jeśli zaś idzie o kapitał zakładowy - jego niska kwota jeszcze nic nam nie mówi
                                                    poza tym, że jest dwu i pół krotnie wyższa niż wymagane minimum dla spółki z
                                                    o.o. Ważniejsze jest to, czy firma posiada i w najbliższym roku będzie posiadać
                                                    płynność finansową oraz czy nie jest bądź w najbliższej przyszłości nie będzie
                                                    zadłużona.

Za to niewątpliwie firma ta ma problemy z komunikacją i dotrzymywaniem terminów.
                                                    Stąd ważne będzie zwrócić uwagę w umowach na te aspekty.
                                                  • cameron81 Re: Hausner Deweloper z Poznania 07.05.10, 18:01
                                                    My czekamy na umowę developerską od września...moja cierpliwość się
                                                    też kończy, ale musimy wytrzymać, bo nic innego nie znajdziemy w tej
                                                    cenie.
                                                    Martwi mnie, że już tyle osób zrezygnowało. Ja z Panią Martą
                                                    rozmawiałam wczoraj i powiedziała, że po weekendzie wysyła umowy.
                                                    Najgorsze jest to, że przed weekendem majowym mówiła to samo, że
                                                    wysyła zaraz po weekendzie.
                                                    Ja chyba jestem naiwna, co?? i wierzę, że ona je faktycznie wyśle???
                                                    A mam pytanie do tych którzy już zrezygnowali lub mają zamiar. Na co
                                                    chcecie zamienić, macie coś na oku? Ja myślę jeszcze o Leo Budzie
                                                    ale nie wiem czy oni mają jeszcze jakieś wolne mieszkanie 3 pokojowe?
                                                  • cameron81 Re: Hausner Deweloper z Poznania 07.05.10, 19:27
                                                    Małe sprostowanie

Zadzwoniłam do znajomych, którzy mieszkają obok w bloku i
                                                    potwierdzili, że Hausner ma postawione już fundamenty i budują już
                                                    parter. Informacje potwierdzone przez budowlańców, że to Hausner, a
                                                    nie inny developer.

Tak więc ruszyło i mam nadzieje, że na dniach znajdziemy w
                                                    skrzynkach umowy developerskie.
                                                  • Gość: jola Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.icpnet.pl 07.05.10, 22:12
                                                    my zrezygnowaliśmy i kupiliśmy mieszkanie w Leo- Budzie. Zebranie od nich dokumentów zajęło nam nie cały tydzień!! bardzo dobrze się z nimi rozmawia, rzeczowi i konkretni a do tego mili w przeciwieństwie do obsługi w Hausnerze! do tego wszystko załatwiliśmy na telefon a potem tylko po odbiór dokumentów pojechaliśmy do nich!! obecncie jesteśmy po weryfikacji wniosku o kredyt w Poznaniu, przeszliśmy ją pozytywnie, a teraz tylko 2,5 tyg. na decyzje z centrali;-)!! a czy na pewno to Hausner tyle postawił? bo tydzień temu jeszcze nic nie było!!! a mając doświadczenie w branży budowlanej to nie sposób w tydzień wybudować aż tyle!!
                                                  • cameron81 Re: Hausner Deweloper z Poznania 08.05.10, 09:29
                                                    Mi juz znajoma pisała, że budują 22 kwietnia. Może patrzyłaś na
                                                    działkę obok, bo oni budują przed sklepem Kasia, a mnie też się
                                                    wydawało, że to będzie za sklepem.
                                                    Wczoraj znajomi zagadali panów z budowy i zapytali dla kogo budują i
                                                    powiedzieli, że dla Hausnera. Więc jak czarne na białym, że budowa
                                                    ruszyła.
                                                  • Gość: jola Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.icpnet.pl 08.05.10, 12:27
                                                    co masz na myśli pisząc przed sklepem?? z tego co powiedziała nam pani z
                                                    Hausnera to mieli budować obok sklepu - jak wjeżdza się to po prawej stronie
                                                    obok sklepu (nie vis a vis sklepu)! a nawet jak zaczęli budowę tak jak piszesz
                                                    22 kwietnia i niby juz wybudowali parter (w 3 tygodnie) to jestem ciekawa
                                                    jakości wykonania;-)!! i życzę powodzenia!!
                                                  • cameron81 Re: Hausner Deweloper z Poznania 08.05.10, 13:12
                                                    No zgadza się obok sklepu, a dokładnie na rogu Cyprysowej i Lipowej.
                                                    A swoją drogą nie napisałam, że wybudowali parter, tylko stawiają
                                                    dopiero parter, a dokładnie pierwsze cegły do parteru. A blok nie
                                                    jest podpiwniczony, więc nie wiem, nie znam się, ale 2 tygodnie to
                                                    chyba nie mało na postawienie fundamentów.
                                                  • Gość: Anka Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.147.236.200.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.05.10, 20:22
                                                    Na rogu Cyprysowej i Lipowej? Wg katastru (sprawdźcie np. na
                                                    www.maps.geoportal.gov.pl) na przecięciu tych dwóch ulic znajdują się, idąc
                                                    zgodnie z ruchem wskazówek zegara począwszy od działki położonej na północnym
                                                    zachodzie, następujące działki: 154/165, 154/166 (na tej stoi sklep), 154/170 i
                                                    154/241. Nasz dom, zgodnie z zapisem z umowy rezerwacyjnej, ma stanąć na
                                                    działkach 154/186 i 171/8, a więc leżących w całości przy ul. Lipowej, dodatkowo
                                                    działka 154/186 sąsiaduje od północnego zachodu z terenem, na którym stoi sklep.
                                                  • cameron81 Re: Hausner Deweloper z Poznania 08.05.10, 23:14
                                                    No to już nic nie wiem :(

W poniedziałek dzwonię do Hausnera i domagam się wyjaśnień.

Ale zadziwia mnie to, że budowlańcy potwierdzili, że budują dla
                                                    Hausnera i znajomi widzą codziennie samochody i ciężarówki Hausnera

Wiem, że nic już nie wiem :(
                                                  • Gość: Florcia Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.05.10, 08:27
                                                    To proszę po wykonanym telefonie o info na forum ;) Jak tam byłam to były 2
                                                    działki, na których było by miejsce na blok (przed sklepem i obok istniejącego
                                                    bloku hausnera na przeciwko sklepu) jednak z tej mapki trudno się domyślić gdzie
                                                    to ma być! Miejmy tylko nadzieję, że to rzeczywiście hausner buduje, bo już mnie
                                                    się cierpliwość kończy!!! Pozdrawiam
                                                  • natalia281084 Re: Hausner Deweloper z Poznania 09.05.10, 14:31
                                                    Hejka dzisiaj byliśmy w Rokietnicy. Jadąc ul Lipową przed sklepem po
                                                    lewej stronie buduje się Bajerline, także to nie jest dom Hausnera,
                                                    chyba że ta firma buduje dla nich. Za sklepem po lewej stronie nic
                                                    się nie dzieje, jest ogrodzona działka i nic poza tym. Jesteśmy
                                                    załamani bo konkurencyjni developerzy idą w górę. Chyba rezygnujemy
                                                    i przechodzimy do konkurencji obok (ceny i metraże podobne). Piszcie
                                                    czegokolwiek się dowiecie, my jutro kontaktujemy się z Hausnerem. O
                                                    niczym nas nie informują.
                                                  • cameron81 Re: Hausner Deweloper z Poznania 09.05.10, 14:47
                                                    Wygooglałam tego Bajerlina i to są usługi budowlane, a nie
                                                    developer, więc wnioskuję, że oni budują dla Hausnera. Jutro też
                                                    będę się kontaktować z M.Z i spiszemy się tu na forum. Zobaczymy czy
                                                    wszystkim będzie mówić to samo.
                                                    A swoja drogę jaką masz na myśli konkurencję obok. Leo Bud??
                                                    Ja też o nich myślałam, ale nie mają już wolnego 3 pokojowego
                                                    mieszkania.
                                                  • natalia281084 Re: Hausner Deweloper z Poznania 09.05.10, 16:33
                                                    Myślę razem z mężem o Kal Bud - dzie. Mają podobną ofertę jeżeli
                                                    chodzi o ceny i powierzchnie. Do uślyszenia jutro. Powodzenia.
                                                  • cameron81 Re: Hausner Deweloper z Poznania 09.05.10, 17:01
                                                    Jeśli zdolność pozwoli to też bierzemy Kalbud.

Znajomy poszedł z psem na rozeznanie tej budowy i jak coś będę
                                                    wiedzieć to napiszę. Niby wczoraj im powiedzieli, że to Hausner
                                                    buduje, ale może się okaże, że Hausner wynajął swoich budowlańców w
                                                    co nie chce mi sie wierzyć. W każdym razie tajemnicza ta cała sprawa
                                                    i chcę ją jutro wyjaśnić z panią Martą
                                                  • Gość: Załamana :( Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.05.10, 19:05
                                                    Właśnie wróciłam z Rokietnicy i...
                                                    blok, który się buduje to NIE HAUSNERA!!!
                                                    za sklepem po lewej stronie jest tylko ogrodzona działka i nawet niema tablicy
                                                    informacyjnej- prawdopodobnie tam właśnie ma stanąć nasz blok- tylko pytanie kiedy!
                                                    Byłam tam w święta i blok, który kończy budować 1-szy poziom wtedy jeszcze nie
                                                    miał nic zrobione- nawet fundamentów wylanych- więc jeśli się chce to można!
                                                    Już nie wiem co mam robić, bo może Szanowna Pani Marta specjalnie nie interesuje
                                                    się klientami żeby większość porezygnowała i podniosą ceny skoro teraz takie
                                                    zainteresowanie było! Wiem, że na pewno pracownicy hausnera tu zaglądają, więc
                                                    przynajmniej wiedzą co sądzimy o tej firmie- ŻENADA!!!
                                                  • cameron81 Re: Hausner Deweloper z Poznania 09.05.10, 19:42
                                                    Ja niestety mam potwierdzone informacje od znajomych, że to jednak
                                                    nie Hausner :( Załamka

Ale powęszyłam dziś i podzwoniłam i wyobraźcie sobie, że rozmawiałam
                                                    z Panem, który buduje ten blok i chce dopiero rozpocząc sprzedaż
                                                    przy etapie surowym zamkniętym czyli koło września. Teraz nie chce
                                                    nic sprzedawać:(

Ale jutro będzie dym, bo pani Marta jeszcze parę dni temu
                                                    oświadczyła, że ruszyli z budową.
                                                    Jutro dzwonię i domagam się wyjaśnień

Oszuści !!!

No idzie się wkurzyć
                                                  • Gość: Anka Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.182.0.59.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.05.10, 01:37
                                                    Tak, w tym miejscu buduje Bajer-bud; to smutne, że już tyle czasu minęło, pomimo
                                                    zapewnień p. Marty, że już budowa się rozpoczęła - niepotrzebne te słowa,
                                                    wystarczyło uczciwie powiedzieć, że firma ma opóźnienie, nie naruszałoby to ani
                                                    zaufania do dewelopera, ani nie narażałoby go na jakiekolwiek odszkodowania - w
                                                    końcu podpisane zostały tylko umowy rezerwacyjne, więc na dobrą sprawę żadne
                                                    terminy nie ciążą nad deweloperem (chyba że o czymś nie wiemy), nie musi więc
                                                    firma obowiązkowo wypełniać każdy szczegół umowy, aczkolwiek wymagałoby tego
                                                    dobre wychowanie.
                                                    Z drugiej strony przynajmniej jesteśmy pewni, że już teraz zaczną budowę, skoro
                                                    teren został ogrodzony, pakamery przywiezione, tylko brak materiałów i żółtej
                                                    tablicy. Ten ostatni element jest ważny, ale niestety nie zawsze jest on
                                                    pozytywny - np. na rogu Warszawskiej i Krańcowej ma stanąć tzw. Corner Point;
                                                    inwestorem jest Agrobex, duża, znana firma, są zbierane rezerwację mieszań,
                                                    teren jest ogrodzony i postawione zostało ogrodzenie wraz z tablicą
                                                    informacyjna, brakuje tylko na stronie www informacji o tym, kiedy ta inwestycja
                                                    ma się skończyć - jest to mianowicie, wg żółtej tablicy, maj 2013 r., to musi
                                                    być duże rozczarowanie dla klienta; a więc nie tylko małe firmy nie wywiązują
                                                    się z umów, ale także zapominalscy są wśród nas...

pzdr. wszystkich

PS. pozdrowienia dla kwiatowego ogródka
                                                  • natalia281084 Re: Hausner Deweloper z Poznania 10.05.10, 09:10
                                                    Czy słyszeliście coś o tym, że w okolicach osiedla parkowego i
                                                    kalinowego ma powstać fabryka pasz?? Ta informacja (nie
                                                    potwierdzona) dobiła mnie. Nawet jeśli mielibyśmy zmienić developera
                                                    taka fabryka w sąsiedstwie to nic dobrego. Napiszcie czy coś o tym
                                                    wiecie??
                                                  • cameron81 Re: Hausner Deweloper z Poznania 10.05.10, 11:03
                                                    Witam w nowym tygodniu
                                                    Rozmawiałam przed godziną z Panią Martą i na czwartek jesteśmy
                                                    umówieni na podpisanie umowy developerskiej. Mają na pewno ruszyć z
                                                    budową w tym tygodni. Powiedziałam, że jeśli nie wywiążą się z tego
                                                    w tym tygodniu to my rezygnujemy. Mamy juz na oku inne mieszkanie,
                                                    też na Lipowej.
                                                    A jak u was?
                                                  • natalia281084 Re: Hausner Deweloper z Poznania 10.05.10, 11:14
                                                    Również się do nas odezwali i pod koniec tygodnia także podpisujemy
                                                    umowę, ale jeżeli budowa nie ruszy nic nie podpiszemy, poza tym
                                                    chcemy przejżeć umowę z naszym prawnikiem także nie podpiszemy
                                                    napewno nic na miejscu i odrazu.
                                                  • Gość: .... Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.05.10, 21:33
                                                    A u nas cisza!!! Czekamy na ich krok... zobaczymy jak długo jeszcze?! Może
                                                    zaczną wysyłać te cholerne umowy jak Wy jesteście już umówieni na podpisanie!
                                                  • Gość: Anka Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.146.7.177.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.05.10, 23:49
                                                    u nas też cisza :(
                                                    a dostaliście mailem projekt umowy? są jakieś kontrowersyjne zapisy? może
                                                    zamieście jakieś fragmenty

co do przemysłu w gminie:
                                                    ma powstać mieszalnia pasz roślinnych od strony Tarnowa Podgórnego, ale w którym
                                                    dokładnie miejscu to nie wiem; poza tym mieszalnia pasz roślinno-zwierzęcych
                                                    jest w Cerekwicy, na szczęście daleko, rozlewnia chemikaliów w Rostworowie przy
                                                    Sobockiej i oczyszczalnia ścieków przy topolowej, a także farma wiatrowa koło
                                                    Żydowa i linia wysokiego napięcia na wschód od Rokietnicy, która ma zostać
                                                    przebudowana z 220 kV na 400 kV
                                                    więcej na:
                                                    www.rfo.org.pl/portal/printview.php?t=797&start=0&sid=cd8931243719864ca2c9ebe19e0cee06
                                                  • Gość: ??? Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.05.10, 06:36
                                                    Nie żadnych projektów, a wy coś dostaliście? Co za gnoje;/
                                                  • natalia281084 Re: Hausner Deweloper z Poznania 11.05.10, 08:28
                                                    Też jesteśmy zdziwieni bo dostaliśmy maila, że w tym tyg możemy
                                                    podpisywać umowy a przecież mieliśmy je najpierw dostać do wglądu na
                                                    jakieś dwa tyg. przed ich podpisaniem noi budowa miała być na etapie
                                                    fundamentów podczas podpisywania. Również to mnie dziwi więc po
                                                    spotkaniu czwartkowym dam Wam znać o co chodzi.
                                                  • cameron81 Re: Hausner Deweloper z Poznania 11.05.10, 09:27
                                                    Ja sie z samego rana w poniedzialek sama odezwalam. Powiedziałam, że
                                                    nie ma wysyłać umowy do domu, bo jej sie nie doczekam.
                                                    Umówiłam się na czwartek zaznaczając, że jak do tego czasu nie ruszą
                                                    z budową to rezygnujemy. Jutro rano jedziemy do Rokietnicy obejrzeć
                                                    inną ofertę i zajrzymy co się dzieje na Lipowej i dam znać
                                                  • cameron81 Re: Hausner Deweloper z Poznania 11.05.10, 15:39
                                                    Ruszyli.....

Podobno latają jak poparzeni z łopatami i koparkami.
                                                    Jutro tam będę. Jestem ciekawa ile zdołają zrobić w 1 dzień

A jak wasze nastroje ???

Co sądzicie??? Czy jak zaczęli to teraz pójdzie gładko?
                                                  • Gość: ... Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.05.10, 16:18
                                                    Tak pójdzie gładko dopóki nie podpiszemy umów! Z drugiej strony na pewno nie
                                                    podpisze umowy w ciemno! Chce ja najpierw do wglądu i konsultacji z prawnikiem!
                                                    Tu nie chodzi o 200 zł tylko o grubą kase! Dajcie znać... Pozdrawiam
                                                  • Gość: malt2 Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: 109.243.193.* 11.05.10, 19:43
                                                    Nie wiem czy coś się zmieniło od czwartku? Kiedy tam byłem widziałem dwóch robotników przerzucających deski z miejsca na miejsce i 3 baraki
                                                  • Gość: widzim Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.10, 12:58
                                                    Cameron.. Aniu... Jolu... i inni :) Dziewczyny przepraszam, że tak z
                                                    góry Was osądzę ale czy Wy nie jesteście NAIWNE ???? No ile można
                                                    pisać o tym samym i przedłużać swoje nadzieje ??? Gdzie Wasi faceci??
                                                    Gdzie konkretne męskie decyzje ??? Zrozumcie proszę że na miejscu
                                                    budowy Hausnera nic się nie dzieje, płot buda i te graty leżą na
                                                    działce grubo od zeszłego roku, info mam od Pani ze sklepu obok.
                                                    Jeździcie na miejsce i sami oszukujecie swoje oczy.Co gorsza
                                                    słuchacie jakiś opinii znajomych, którzy ewidentnie kłamią albo są
                                                    niespełna rozumu. HAUSNER NIC NIE BUDUJE W MIEJSCU PLANOWANEJ
                                                    INWESTYCJI !!!!!!!!!!! NIE ZACZĄŁ, W OSTATNIM CZASIE RÓWNIEŻ NIC NIE
                                                    OGRODZIŁ ANI NIE DOWIÓZŁ NA DZIAŁKĘ.
                                                    Podpisaliście umowy rezerwacyjne a nie wiecie nawet gdzie ma stanąć
                                                    Wasze wymarzone M. Ludzie ogarnijcie się trochę bo to że Hausner jest
                                                    żenadą to już wszyscy powinni wiedzieć ale Wasze zachowanie mnie też
                                                    przeraża. Mieliśmy być Wszyscy sąsiadami... Z całej dobroci serca
                                                    radzę Wam zrezygnujcie, weźcie kasę i szukajcie dalej i nie
                                                    słuchajcie bajek Zarzyckiej bo to wyimaginowana przyszłość.
                                                    Zobaczcie ilu już nas tu napisało, kilkanaście mieszkań(mieszkańców)
                                                    sprawdzacie KRS, pozwolenia, budowlańców i Bóg jedyny wie co jeszcze
                                                    a mało kto wie gdzie stanie dom, czy to jest poważne podejście do
                                                    tematu który zajmie nam prawie całe życie ??? Nie sądzę.. Pozdrawiam
                                                    i raz jeszcze przepraszam koleżanki za słowa ale taka jest niestety
                                                    prawda - bardzo bolesna prawda :(
                                                  • Gość: Phantom Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.poligrafia-sj.pl 12.05.10, 15:12
                                                    W pelni zgadzam sie z przedmowca. Nic od Hausnera nie chce i nie chcialem kupic,
                                                    ale z redaktorskiego obowiazku monitoruje sobie co ludzie pisza o roznych
                                                    deweloperach na tym forum.
                                                    Wieksza czesc wypowiedzi tu gloszonych oparta jest na mysleniu zyczeniowym i
                                                    kompletnym braku zdrowego rozsadku. Rzeczywiscie proponuje sie ogarnac, a nie
                                                    bazowac na pojawiajacych sie tu plotkach i podniecac na kazde haslo typu
                                                    "ruszyli z kopaniem fundamentow"...
                                                  • cameron81 Re: Hausner Deweloper z Poznania 12.05.10, 20:08
                                                    A czy możemy jeszcze zrezygnować z podpisania umowy i odzyskać
                                                    pieniądze. Zostaliśmy jednak już poinformowani o możliwości
                                                    podpisania umowy, a wtedy chyba developer ma prawo zatrzymać kasę

Czy jak to jest prawnie??
                                                  • Gość: jola Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.icpnet.pl 12.05.10, 20:09
                                                    witaj widzim!!
                                                    na marginesie-jakbyś uważniej czytał posty to byś wiedział, że ja wraz z moim
                                                    mężem już dawno zrezygnowaliśmy;-), więc nie mam mowy o naiwności z mojej strony
                                                    i braku męskiej decyzji!!! ja taką decyzję podjęłam po tym jak dowiedziałam się,
                                                    że oni mają jakieś problemy z przepisaniem ziemi - oby się nie okazało, że na
                                                    kupno tej ziemi był brany jakiś kredyt i że jest hipoteka na niej!!
                                                    odebraliśmy swoje pieniądze (w gotówce, bo w takiej wpłacaliśmy) i kupiliśmy u
                                                    dewelopera gdzie już budują!! mając przekonanie, że Hausner w ogóle nie ruszy z
                                                    tą inwestycją dawno zabrałam swoje zabawki z tej całej farsy!!!
                                                    potwierdzę to, że te graty stoja tam faktycznie od zeszłego roku!! nadzieje
                                                    tych, którzy je jeszcze mają, że oni wybudują to w ogóle są raczej zgubne!!
                                                    pozdrawiam wszystkich!!
                                                  • cameron81 Re: Hausner Deweloper z Poznania 12.05.10, 20:19
                                                    A że tak zapytam Jola. Co kupiliście jeśli można :)
                                                  • cameron81 Re: Hausner Deweloper z Poznania 12.05.10, 20:21
                                                    Już doczytałam

Leo Bud
                                                  • natalia281084 Re: Hausner Deweloper z Poznania 12.05.10, 20:40
                                                    Jutro rezygnujemy - bez komentarza!!! :( :( :( Chcemy kupic u
                                                    konkurencji na Kalinowym.
                                                  • cameron81 Re: Hausner Deweloper z Poznania 13.05.10, 10:53
                                                    czy zaszły jakieś nowe okoliczności, że rezygnuejecie?

My też rezygnujemy swoją drogą. Mamy już zarezerwowane coś innego.
                                                  • Gość: Anka Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.146.229.238.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.05.10, 20:52
                                                    Widzim, nie mów, że nie dostrzegasz różnicy ;)
                                                    Do tej pory opłotowana była tylko część działki i stała na niej jakaś buda, a
                                                    teraz osiatkowana jest cała działka, na której ma stanąć budynek, jak również
                                                    pojawiły się pakamery i deski.
                                                    Co zaś do lokalizacji - na umowie rezerwacyjnej zostały wskazane numery działek,
                                                    w biurze Hausnera można było zobaczyć, gdzie one leżą, sama też przed kilkoma
                                                    dniami podawałam stronkę, na której można je znaleźć i zobaczyć ich otoczenie
                                                    (np. położenie w stosunku do wymienionego przez Ciebie sklepu).
                                                    OK. podaj lepiej, co porabiasz - podpisałeś umowę przedwstępną? jeśli tak, to z
                                                    kim? również ktoś z Rokietnicy? a może kupiłeś już coś na rynku wtórnym? Podziel
                                                    się informacjami, to i może my skorzystamy :)
                                                  • Gość: poznaniak Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 16:19
                                                    a ja śmiało Łuki mogę Ci polecić firmę deweloperską long bridge, mieszkam przy
                                                    kościelnej, kupiłem mieszkanie od nich w tamtym roku. Mieszka się bardzo fajnie,
                                                    okolica sympatyczna, żywa a co fajne to to że deweloper nie zapomniał o zieleni
                                                    na osiedlu i jest tego całkiem sporo. Dodatkowo dużo elementów jest ze szkła, co
                                                    pozwala na większe przepuszczanie światła słonecznego w ciągu dnia. Miło tutaj
                                                    mieszkać, i sąsiedzi też się udali :) POLECAM LONG BRIDGE'A a nie jakieś firemki
                                                    które bóg wie skąd się wzięły na rynku i mają jakieś niepewne inwestycje
    • natalia281084 Re: Hausner Deweloper z Poznania 13.05.10, 21:36
      Otrzymaliśmy umowę, przejżymy ją z naszym prawnikiem. Byliśmy dziś w
      Rokietnicy, coś się faktycznie ruszyło. Powodzenia dla Was
      wszystkich. Pozdrawiam
      • Gość: Łuki Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.10, 22:19
        a tak na Wasze oko to ta umowa jakaś konkretna? czy dużo niejasności? macie może ją na mailu?
        • natalia281084 Re: Hausner Deweloper z Poznania 14.05.10, 09:39
          Naprawdę umówcie się na spotkanie z Panią Martą, otrzymacie umowy i
          wszystkie niezbędne informacje. Nie chcę pisać, że umowa jest
          klarowna lub jest w niej coś niepokojącego ponieważ się na tym nie
          znam a z naszym prawniekiem zobaczymy się we wtorek. Dobra wiadomość
          jest taka, że budowę prowadzi firma, która robiła już dla Hausnera
          inwestycje w Komornikach i Plewiskach, a oni mieli dość dobra opinię
          (zdecydowanie lepszą niż ekipy z Rokietnica 1 i 2). Monitorujemy i
          sam proces budowy i kwestie formalne także radzimy podobnie.Napewno
          rozmowa rozwieje Wasze pewne wątpliwości. Pozdrawiam
          • Gość: jola Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.icpnet.pl 14.05.10, 09:58
            tak z ciekawości zapytam (chociaż my zrezygnowaliśmy) - a jaka firma dla nich
            buduje? pytam, bo pracowałam kiedyś w budownictwie (w bardzo dużej firmie i znam
            trochę firm budowlanych, ciekawa jestem czy to jakaś duża firma;-)!!
            • Gość: swojarek Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.10, 01:04
              jakieś mniejsze firemki, więc nie warto bo to ponoć jakieś szemrane powiązania
              mają. szczerze moge polecić long bridge i ich inwestyje www.przy-koscielnej.pl
              jesli chodzi o poznań
          • Gość: Florcia Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.05.10, 16:50
            Nie rozumiem dlaczego trzeba upominać się o swoje umowy!!! Miały do cholery być
            przesłane na maila!!! Oni nic nie potrafią zorganizować, już mnie krew zalewa!!!
            • Gość: jola Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.icpnet.pl 14.05.10, 17:37
              witam ponownie;-)!!
              stwierdzam, że niezły mają burdel w tym Hausnerze!! ja zrezygnowałam prawie
              miesiąc temu, a oni dzisiaj dzwonią do mnie żeby mi umowę deweloperską przesłać
              na e-maila;-)!! trochę zdziwiona p. Marta była gdy usłyszała, ze my
              zrezygnowaliśmy!!
              też jestem zdania, że jeżeli takie problemy są już teraz to co będzie potem!! i
              właśnie te problemy na początku przekonały mnie do rezygnacji i wszystkim
              pozostałym radzę tak samo!! pozdrawiam i dużo spokoju i wytrwałości życzą!!
            • Gość: Florcia Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.05.10, 17:52
              Oj małe sprostowanie: właśnie dostałam umowę na maila. Trzeba się z tym
              porządnie zapoznać, przedstawić prawnikowi i zobaczymy co z tego będzie.
        • Gość: bizon Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 13:53
          Mój radca prawny że w umowie nic konkretnego nie ma , tylko zabezpieczają
          sie przed opóźnieniami w zakończeniu budowy i przy spoźnieniach z
          transzami. Ja odzyskałam pieniądze z rezerwacji ale trwało to 2 tyg
          proszeni. Odzyskałam pieniądze mimo że termin rezygnacji minął poniewaz do
          tego dnia nie otrzymałam umowy przedwstępnej. Ale najlepiej po otrzymaniu
          korekty oddać ją osobiście w biurze razem z oświadczeniem na jakie koto
          przelać zwrot zaliczki rezerwacyjnej. Jak teraz macie takie kłopoty z
          developerem zanim coś zaczął to pomyślcie co dopiero będzie jak się
          rozpocznie budowa. Ja zmieniłam developera, kupuję gotowe mieszkanie, choć
          za większe pieniądze i jestem spokojniejsza. Będziecie spłacać kredyty
          średnio 30 lat więc zastanowcie sie dobrze w co sie ładujecie. Ogólnie
          pani Marta to porażka, swoim słodkim głosikiem wszystkich zwodzi więc nie
          ma co jej wierzyć . Naprawdę odradzam tego developera
          • Gość: jola Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.icpnet.pl 14.05.10, 18:20
            ja na szczęście uparłam się żeby zwrot kasy z rezerwacji dokonali gotówką, bo w
            takiej formie wpłacałam!! i trwało to tylko dwa dni!!
            dzisiaj już pisałam, ze Hausner ma bałagan w papierach bo dzwonił żeby nam umowę
            deweloperską przesłać mimo ze zrezygnowalismy!! a największe moje zdziwienie
            było takie, że gdy zajrzałam do e-maila to znalazłam tam ową umowę od nich
            przesłaną!! chyba im napiszę parę zdań, bo zastanawiam się co to ma na celu!!
            • Gość: Florcia Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.05.10, 14:29
              Właśnie wróciłam z Rokietnicy. Przez cały tydzień zdążyli zrobić "wykopek"- 50cm
              pod fundament! Tablicy informacyjnej nadal brak!!!
              • Gość: ... Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.beyond.pl 15.05.10, 16:02
                Bo za dużo osób zrezygnowało i opóźnią się pewnie prace
                • natalia281084 Re: Hausner Deweloper z Poznania 15.05.10, 19:42
                  To co im więcej osób zrezygnuje tym mniejsze prawdopodobieństwo, że
                  to wybudują?? :/
                  • Gość: Anka Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.147.129.175.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.05.10, 01:06
                    Florciu, to chyba dobrze, że w tym deszczu nie wylewali betonu.
                    Natalio, w umowie przedwstępnej jest mowa o wzięciu kredytu i obciążeniu
                    hipoteką działki, a zatem mają pieniądze na rozruch budowy, no chyba że wzięli
                    te pieniądze na inną inwestycję, to trzeba sprawdzić.
                    • Gość: michalina Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: 109.243.48.* 17.05.10, 16:39
                      A jak to sprawdzisz? Oni kręcą od zawsze!!!! Moja koleżanka u nich kupowała dom
                      w plewiskach i odradzała nam cokolwiek od nich kupować. Nie wiem jak taka firma,
                      może się utrzymywać ....
                      • Gość: Anka Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.146.162.20.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.05.10, 18:39
                        > A jak to sprawdzisz?
                        Prosząc w biurze o przedstawienie umowy kredytowej z bankiem.
                        > Oni kręcą od zawsze!
                        A co konkretnego wiesz od swojej koleżanki? Dlaczego odradzała?

Co do postępów na budowie - zdjęcia z 15.05.2010 r. wykonane przez remik44992:
                        img72.imageshack.us/img72/9161/img4585d.jpg
                        img189.imageshack.us/img189/8805/img4589sw.jpg
                        img338.imageshack.us/img338/9237/img4586tw.jpg
                        • natalia281084 Re: Hausner Deweloper z Poznania 18.05.10, 20:46
                          Zdjęcia z dnia 13.05 mamy podobne.
                          • Gość: Florcia Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 21:43
                            A jak tam wasze umowy? Prawnicy coś mówili? Ja dzisiaj rozmawiałam ze znajomą która miała biuro nieruchomości (sprawdzi mi umowę), mówiła że Hausner to dosyć dobra firma,(zna tam pare osób) i że jak każda firma miewa czasami lepszy oraz gorszy okres.
                            • Gość: arek Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: 109.243.196.* 18.05.10, 22:36
                              tam są sami krętacze, ta pani m.z. jest żenująca, ja dałam im pod wynajem
                              mieszkanie, kilka miechow mieli ta oferte w biurze pozniej agent zaczal
                              kombinowac na boku zeby wziasc prowizje. konkretnie odradzam
                              • Gość: Anka Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.146.236.239.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.05.10, 23:50
                                Jeśli ktoś będzie miał kolejne zdjęcia, to niech prześle.
                                Hmm, Arku (bądź Arko), a co ma wspólnego ze sobą budowa domu i obrót
                                nieruchomościami? To są dwie różne działalności, zupełnie inne osoby są za to
                                odpowiedzialne.
                        • Gość: remik44992 Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: 95.108.8.* 19.05.10, 19:37
                          Tak, toczy się dyskusja i są moje fotki na forum budowlanym:

www.forumbudowlane.pl/vt/20518/0/rokietnica-poznan-prosba-o-opinie-o-developerze?p=127218&t=0#127218
                          remik44992
                      • Gość: Roman Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: 79.173.0.* 08.06.10, 20:39
                        Na plewiskach oni nie stawiali domów.
                        Jest tam jedynie zabudowa szeregowa. Kupuje na Plewiskach - jestem
                        zadowolony z materiałów (pustak ceramiczny Brass - nie oszczędzają),
                        cement Lafarge - nie jakieś gó... z Łodzi, okna, stropy, tynki (Knauf)
                        widziałem - wszystko "pierwyj sort". Jeszcze jedno - mają obrót
                        nieruchomościami i popchneli mi w rozliczeniu stare mieszkanie. Rewelacja
                        Jest tam taka Pani - Marta od sprzedaży - bardzo pomocna. Jak chcecie coś
                        z nimi załatwić - to z nią. NIE SŁUCHAJCIE - zadzwońcie i pogadajcie. Wy
                        tam będziecie mieszkać....
                        • Gość: golik Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: 77.252.32.* 09.06.10, 12:26
                          oo witamy pana Romana Hausnera!
                        • Gość: bogus Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.10, 20:38
                          Wszystko jakościowe??? a cha!!! mają swoją hurtownię i w niej robią co
                          chcą, chyba że ci się naklejki podobają ??? tyle o nich wiesz !!
                      • Gość: 7bT2sDDBRCKV Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: 67.225.233.* 10.04.14, 01:35
                        If anyadone was part of the house of prayer minadistry and the aweadsome ipcnat it had, please post. Would love to get back in touch. Neil Siladveradberg and Shelly were maradried the same day we were. They were part of the Jesus Moveadment that took over the Grande in the 70s.. I cant believe that we were maradried there. After seeading all the hisadtory that was part of this building
                      • Gość: 2Ky6O7LXWtQO Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.bta.net.cn 12.04.14, 00:06
                        online poker gaming quote car insurance free auto insurance queots cialis mobile
                      • Gość: sXq9UW0Nfo Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: 58.205.228.* 12.04.14, 20:06
                        auto insurance fun online poker click here over the counter viagra wwwhomeinsuranceorg.com
                      • Gość: 6dBNXvk9eY6 Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: 186.90.154.* 13.04.14, 00:04
                        Where to Buy Cialis on Line 247 Meds Online Order Cialis Black Online cheap car insurance cheap car insurance florida state thebestautoinsurancequotes.net
                      • Gość: LaVQv9a2 Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: 190.200.250.* 13.04.14, 03:49
                        buy viagraonline mobile pharmacy cialis free auto insurance quotes online viagra sales
                      • Gość: d4fKPSCRkh Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.bbtec.net 13.04.14, 08:25
                        link buy cialis viagra generic 20wwwcialiscom.com real cialis cheap
                      • Gość: dbh96LsjJrR Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.dyn.dsl.cantv.net 19.04.14, 06:54
                        link catholicandlovinit.com outlines for research papers cheaper auto insurance do my homework
                      • Gość: HTaaVEzG6 Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: 141.189.204.* 19.04.14, 17:38
                        leviotra editing services best online store for cialis writing essay accredited online college
                      • Gość: gholBc3v5 Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: 74.113.231.* 20.04.14, 12:37
                        algebra 2 help writing an essay what can I write on my essday? write persuasive essay
                      • Gość: JoX0mbQts Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.compute.is-1.greenqloud.com 20.04.14, 14:51
                        homework help buy research papers college research papers college research papers mymedsaccess.com issa final exam case study help
                      • Gość: 9EpGsQ3jPpY Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.dyn.dsl.cantv.net 21.04.14, 05:47
                        doessayonline.com maternity insurance cheap where to buy viagra discount code paperwrittings news
                      • Gość: VCLFfsrK Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: 37.236.167.* 21.04.14, 10:48
                        Viagra without Prescription cheap auto insurance nj writing essay buy cialis generic Cialis Daily Use Buy Online
                  • Gość: robson Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.echostar.pl 26.08.10, 13:59
                    widziałem ostatnio ze jednak budują te mieszkania w Rokietnicy. Przy takim
                    postępowaniu odradzam tego dewelopera. Ich postępowanie zakrawa na kpiny z
                    klientów. Tak jak ktoś pisał wcześniej jeżeli tak postępują na tym etapie to
                    wyobrażam sobie jaki mają stosunek do mieszkańców później. Ma to związek również
                    z poprawkami których jak słyszę jest dużo.
                  • Gość: paula Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.icpnet.pl 07.02.11, 21:09
                    Odświeżam temat, bo zaczęliśmy zastanawiać się nad kupnem mieszkania w Plewiskach u tego dewelopera...Jak toczą się sprawy wczesniejszych lokalizacji? Jak z terminami i jakością wykonania?
          • Gość: dr.dom Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.foebud.org 30.07.10, 00:45
            co do umowy, jak podpisywałem z long bridgem umowę na mieszkanie z inwestycji
            Przy Kościelnej, to analizowałem ją z moim radcą prawnym z firmy, jednak gość
            zna się na rzeczy, stwierdził że poza normalnymi paragrafami jakie każdy
            deweloper wsadza nie ma żadnych haków. wspominał o deweloperze z poznania
            którego nazwy nie sposób sobie teraz przypomnieć, że w umowie aż roiło się od
            kruczków i zapisów dwuznacznie brzmiących, jednak na korzyść dewelopera
            oczywiście, z niekorzyścią co ważne dla kupującego. porażka z tymi deweloperami
            czasami, ja się cieszę że trafiłem na normalnego.
    • natalia281084 Re: Hausner Deweloper z Poznania 20.05.10, 17:42
      Dzis dalismy pismo, ze rezygnujemy. Otrzymalismy fakture korygujaca.
      W przyszlym tyg. mamy odzyskac wplacone pieniadze. A jak Wam idzie??
      jakie decyzje i opinie?? Pzdr
      • Gość: Florcia Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.05.10, 18:30
        Hej a dlaczego zrezygnowaliście? Pisałaś że dostaliście umowę i że prawnik ma ją
        zobaczyć.
      • Gość: XXX Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.05.10, 18:42
        A co się stało że zrezygnowaliście? przecież mieliście jechać z umową do prawnika.
        • Gość: Florcia Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.05.10, 18:46
          A jest w ogóle ktoś, kto podpisał już umowę, albo chociaż ją sprawdził???
      • cameron81 Re: Hausner Deweloper z Poznania 21.05.10, 09:40
        My też zrezygnowaliśmy w zeszłym tygodniu.
        Dostaliśmy po 2 dniach pieniądze na konto. W środę podpisaliśmy
        umowę z Arielem, który buduje mieszkania na początku Lipowej, a
        wczoraj złożyliśmy wniosek do banku o kredyt.....
        czekamy na decyzję !!!
        • natalia281084 Re: Hausner Deweloper z Poznania 21.05.10, 11:08
          Nie byliśmy z umową u prawnika poprostu sami przemyśleliśmy i
          zdecydowaliśmy o rezygnacji. Również przeszliśmy do konkurencji. Ale
          nie będę straszyć, że coś w umowie było nie tak. nam nie podobało
          się wiele rzeczy od początku noi stąd nasza decyzja. Skoro jednak
          budowa i podpisywanie umów rusza możliwe, że wszystko się uda. Tego
          Wam wszystkim życzę. Pozdrawiam
          • cameron81 Re: Hausner Deweloper z Poznania 21.05.10, 11:59
            A pochwal się na co zmieniliście :)
            Leo czy Kal bud??
        • natalia281084 Re: Hausner Deweloper z Poznania 21.05.10, 11:10
          Nie dziwię się cameron21,że juz staracie się o kredyt u nas też
          teraz wszystko idzie migiem, aż za szybko :)
        • Gość: Bogus Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.10, 20:47
          Dobrze robicie że rezygnujecie, budują z najtańszych materiałów. W
          blokach gdzie wybudowali sąsiedzi się słyszą przez ściany a na
          poddaszach marzną
    • natalia281084 Re: Hausner Deweloper z Poznania 21.05.10, 21:13
      Wczoraj daliśmy rezygnację a już dziś otrzymaliśmy pieniądze także
      tym razem Hausner naprawdę uczciwie, profesjonalnie i szybko
      zadziałał. ja już się z Wami żegnam na tym forum, życząc
      powodzenia :)
    • natalia281084 Re: Hausner Deweloper z Poznania 27.05.10, 16:53
      Hej!!! I co u Was?? Coś się klaruje?? Cos się zmieniło??
      • cameron81 Re: Hausner Deweloper z Poznania 27.05.10, 22:07
        Natalia na co się zdecydowaliście w zamian Hausnera??

Ja dzis pojechałam zobaczyć jak się buduje nasz blok i
        przejechaliśmy obok inwestycji Hausnera i są już wykopy na fundamenty
        • Gość: Florcia Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.05.10, 19:12
          To oni jeszcze fundamentów nie wylali??? Przecież wykopy były już w zeszłym
          tygodniu zrobione!!!

• Gość: Bogus Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.10, 20:59
          No brawo jak szybko idą z tą inwestycją !!! ale lepiej sprawdź z czego
          budują, w sąsiednim bloku sąsiedzi skażą się, że się słyszą przez
          ściany a na poddaszach marzną, mają swoja hurtownie i jak zażądasz
          certyfikatów to ci je dadzą z innego materiału, pomyśl ??? po co
          otwierali by hurtownie, poważni developerzy nie bawią się w hurt, zyski
          są zbyt małe
    • natalia281084 Re: Hausner Deweloper z Poznania 28.05.10, 21:15
      Hejka!!! My przeszliśmy na Kalinowe, już jesteśmy po podpisaniu
      umowy deweloperskiej noi oczekujemy na decyzję kredytową wszystko
      idzie narazie sprawnie, budowa rusza ostro już pod koniec lipca ma
      stać cały budynek z dachem a z końcem grudnia odbieramy mieszkanie.
      Ponieważ Hausner jest tak blisko zawsze będziemy podjeżdżać i
      obserwować co i w jakim tempie się buduje. Tydzień temu było
      niegłęboka dziura. Może pojedziemy w tą niedzielę zobaczymy co i jak.
      • Gość: sebka Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.icpnet.pl 29.05.10, 18:05
        hej/my zarezarwowaliśmy mieszkanie na poddaszu.Byłem u p.marty i
        wszystko wydaje się ok.Zastanawia mnie tylko jak to się wszystko
        potoczy z czasem budowy,z zagospodarowaniem tego całego terenu,jak
        to będzie wyglądało w praktyce
        • Gość: Florcia Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.05.10, 21:27
          Masakra! Byliśmy dziś w Rokietnicy i od 3 tyg. cały czas są wykopane tylko ławy
          fundamentowe, a ostatni tydzień była piękna pogoda i spokojnie mogli wylewać, a
          tu nic :( Czyżby teraz kolejne pół roku nic nie robili? :(
          • Gość: a Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.icpnet.pl 31.05.10, 16:29
            maję się wyrobić,a jak nie to będą nam płacić odsetki
            • Gość: :) Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.06.10, 18:37
              Masz rację. Teraz to już chyba nie ma się co przejmować ;)
              • Gość: Anka Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.147.166.137.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.06.10, 00:06
                Przejmować się należy, chociażby finansowo - przecież większość, jeśli nie
                wszyscy, bierzemy kredyt hipoteczny. Dopóki nie zawrzemy umowy w postaci aktu
                notarialnego i nie nastąpi wpis do KW, dopóty będziemy płacić ubezpieczenie
                kredytu w okresie przejściowym.
                Skoro już o przejmowaniu się, to zajmijmy się kwestią psychologiczną całej
                sprawy, tzn.: jak bardzo jesteśmy odporni na stres w sytuacji oczekiwania na
                swoje wymarzone M.
                • natalia281084 Re: Hausner Deweloper z Poznania 02.06.10, 13:25
                  Dokładnie Aniu bardzo dobrze mówisz jak to nie martwić się raty
                  będziecie spłacać od każdej wypłaconej transzy a domu jak nie ma tak
                  nie będzie....kwestia psychologiczna to już wogóle inna sprawa,
                  fajnie jest płacić za coś i widzieć efekty, a w okolicy konkurencja
                  idzie do przodu ... ja jestem w Rokietnicy co tydzień, nasze
                  mieszkanie rośnie za każdym razem porównujemy zdjęcia i widać efekty.
                  • cameron81 Re: Hausner Deweloper z Poznania 02.06.10, 14:05
                    Natalia a dostaliście już pozytywną decyzję z banku? My złożyliśmy 3
                    wnioski i cały czas czekamy.

Nasza budowa też pnie się w górę i to mnie napawa optymistycznie :)
                    Tylko trzeba kredyt dostać !!!
                    • natalia281084 Re: Hausner Deweloper z Poznania 03.06.10, 13:15
                      Cameron81 czekamy w tej chwili na wycene nieruchomosci przez
                      rzeczoznawce co przez ten dlugi week sie ciagnie noi pod koniec
                      przyszlego tyg doniesiemy papiery sama juz nie moge sie doczekac
                      decyzji kredytowej :)
                  • michas007 Re: Hausner Deweloper z Poznania 02.06.10, 15:35
                    Co poniektóre banki trochę się zapchały więc czasy analiz są
                    wydłużone.
                    Nie mogłem tak na szybko znaleźć informacji kiedy Hausner planuje
                    zakończyć inwestycję w Rokietnicy. Ktoś może z zainteresowanych wie
                    jak wygląda na dziś ich deklaracja (wg umowy)?

Pozdrawiam
                    • Gość: ,, Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.icpnet.pl 03.06.10, 22:24
                      na umowie jest do końca kwietnia odbior
                  • Gość: M Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.06.10, 16:29
                    No dobrze macie rację dziewczyny, tylko jeśli bierze się kredyt na mieszkanie,
                    które jest w trakcie budowy to banki wysyłają inwestorów, którzy sprawdzają czy
                    coś się rusza! Jeśli chodzi o inne mieszkania w Rokietnicy to też juz się
                    interesowaliśmy, ale przeważnie są 2 pokojowe (jeśli 3 pok to drogie) :(
                    • cameron81 Re: Hausner Deweloper z Poznania 04.06.10, 17:09
                      A zobaczcie ofertę Ariela. Oni mają na 2 pietrze mieszkanie 2
                      pokojowe z użytkowym poddaszem, które można zaadoptować na kolejny
                      pokój za niecałe 200 tys. Mieszkania oddają w grudniu 2010
                      My właśnie od nich kupujemy ale czekamy na decyzję z banku.
            • Gość: Pharell Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: 77.252.32.* 02.06.10, 16:08
              Uwazaj zebys rentierem od takich odsetek nie zostal!
              Tak jak ktos trzezwo tu napisal, wzrost wysokosci raty kredytu przy braku ksiegi
              wieczystej i hipoteki (a wiec konsekwencji opoznienia w oddaniu budynku)
              generuja duzo wieksze koszty niz te smieszne odsetki z umowy przedwstepnej. Oby
              sama ta umowa byla podpisana notarialnie, inaczej nie ma na jej bazie prawa
              domagac sie praktycznie niczego od dewelopera - w wypadku opoznien czy jego
              plajty...
              • Gość: :( Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.06.10, 16:32
                Dziś biegaliśmy po bankach i jesteśmy strasznie zmartwieni! Banki nie chcą dawać
                kredytów na budowy, które nie są choć w 50% wybudowane! Jeden bank jak usłyszał
                HAUSNER to od razu nam powiedział, że nie ma takiej opcji! :((( Nie wiem co teraz...
                • cameron81 Re: Hausner Deweloper z Poznania 04.06.10, 17:04
                  Idźcie do PKO BP i Eurobanku. Oni na szczęście kredytują nawet
                  dziurę w ziemii i współpracują jako tako z Hausnerem.
                  • Gość: jola Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.icpnet.pl 05.06.10, 14:47
                    witam wszystkich cieplutko;-)
                    dzisiaj byłam z mężem w Rokietnicy zobaczyć jak idzie budowa deewelopera od którego kupiliśmy mieszkanie (bo z hausnera zrezygnowaliśmy już dawno) i muszę powiedzieć, ze idą jak burza - bo nawet dzisiaj (sobota) pracowali chłopaki na budowie;-)
                    Przejeżdżaliśmy koło budowy Hausnera a tam dalej tylko ławy i nic się nie rusza - czyli stan sprzed miesiąca!! nie chcę nikogo martwić ale nie wiem czy oni się wyrobią w terminie!! tym bardziej, że my mamy też odbiór w umowie zapisany na kwiecień 2011 a oni już 2 piętro zaraz zaczynają a Haunser nic!! a jak nawet się (powiedzmy) wyrobią to ciekawa jestem jaka będzie tego jakość!!??
                    życzę powodzenia i wytrwałości a przede wszystkim dużżżżżżżo cierpliwości i stalowych nerwów!!
                    pozdrawiam!!
                    • iwonawisniewska.1 Re: Hausner Deweloper z Poznania 06.06.10, 21:25
                      Witam, jestem zainteresowana inwestycją Hausnera na osiedlu Zmysłowo
                      koło Rokietnicy. Konkretnie rzecz biorąc domkiem w zabudowie
                      bliźniaczej. Czy ktoś słyszał o posunięciu prac w tym miejscu lub
                      zna osoby, które przymierzały się do kupna czegoś na tym osiedlu od
                      Hausnera ?

Proszę o odpowiedź.
                      • Gość: Anka Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.146.32.35.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.06.10, 23:04
                        A to oni to budują? Z ich strony wynika, że zajmują się pośrednictwem w
                        sprzedaży tego domu.
                        • cameron81 Re: Hausner Deweloper z Poznania 07.06.10, 14:36
                          Z tego co się orientuję to w Zmysłowie buduje Ariel
                  • michas007 Re: Hausner Deweloper z Poznania 07.06.10, 15:47
                    "Dziurę w ziemi" można spróbować jeszcze w kilku innych, np. ING,
                    Alior, KB, BOŚ.
                    • Gość: Pit Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.icpnet.pl 08.06.10, 20:14
                      Witam wszystkich !!
                      Czy jest na tym forum ktoś kto kupuje mieszkanie od Hausnera na Fabianowskiej w Plewiskach ??
                      • natalia281084 Re: Hausner Deweloper z Poznania 08.06.10, 21:40
                        A o co chodzi z ta inwestycją w Plewiskach??
                        • Gość: Fl Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 23:02
                          Witam Czy może ktoś podpisał umowę deweloperską na zakup mieszkania w Rokietnicy?
                      • Gość: Mila Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.10, 11:19
                        Tak ja jestem przed podpisaniem umowy z Hausnerem.
                        • Gość: Pit Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.icpnet.pl 11.06.10, 07:22
                          Hej Mila,
                          Niedługo podpisuje umowę deweoperska i chciałbym wiedzieć co Ci się udało z nimi wynegocjować. Terminy płatności, usunąć niekorzystne zapisy i kary itp?
                          pozdrawiam
                          • Gość: Pit Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.06.10, 08:45
                            Może moglibyśmy skontaktować się jakoś prywatnie? (mail?)
                            • Gość: M Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.06.10, 17:51
                              Widzę, że sprawa ucichła, nie ma zainteresowania :( Swoją drogą zaczęli wylewać
                              fundamenty- W KOŃCU!!!
                              • natalia281084 Re: Hausner Deweloper z Poznania 15.06.10, 21:27
                                Byłam w weekend na os Parkowym na budowie. na oko nic się nie
                                ruszyło (z punktu widzenia laika) ale było kilku panów na budowie i
                                coś tam robili łopatami. Na tą chwilę z mojego pkt widzenia wygląda
                                to mało profesjonalnie noi patrząc na to, że było tyle ciepłych dni
                                idzie to bardzo wolno aczkolwiek potwierdzam coś ruszyło. mam
                                nadzieję robota ruszy, jeżdżę tam z czystej ciekawości...
                              • Gość: jaaa Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.06.10, 11:40
                                Bardzo długo szukaliśmy czegoś odpowiedniego dla nas w Rokietnicy i nie tylko. Przebrnęliśmy przez Hausnera- o zgrozo!!! zero profesjonalizmu. wieczne kłamstwa i zwodzenie ad terminu rozpoczęcia budowy i podpisywania umowy wstępnej. Aż strach się bać i to od samego początku. Ewentualni nabywcy mieszkania u Nich to mega "optymiści" w najgorszym wydaniu. Później LEO-Bud, niby wszystko ok, ale są b blisko Traktu Napoleońskiego, gdzie niebawem poprowadzona będzie zjazdówka z obwodnicy Poznania. Czyli hałas i spaliny. Później myśleliśmy o os. Kalinowym. standard dość dobry i obsługa bdb, ale.... no właśnie: teren za osiedlem jest przeznaczony na P3, czyli działalność o najwyższej uciążliwości. Dowiedzieliśmy się o tym na 2 dni przed podpisaniem umowy. Już naprawdę odechciewało się nam szukać czegokolwiek. Aż tu raptem wpadła nam w ręce oferta Ariela - i to jest to!!!!
                                Standard jest bardzo dobry!!!!! Mamy rolety zewnętrzna w cenie mieszkania, drzwi antywłamaniowe klasa C (najlepsza), ścianki działowe wykończone w nida gips, więc odpada gipsowanie całego mieszkania, teren zamknięty z placem zabaw i monitoringiem + wideofon Płacimy za mieszkanie w całości dopiero po odbiorze tech i podpisaniu aktu notarialnego, więc zero stresu, że coś nie wyjdzie, itd.......... Widać, że Firmie zależy na jakości, bo dopiero wchodzą na rynek deweloperski (od chyba 20 lat robią słupy itp). W związku z tym i obawami , że mogą nawalić z oddaniem mieszkań, pojechaliśmy do Zmysłowa, gdzie już stoją ich szeregowce. Dowiedzieliśmy się od mieszkańców, że Firma robi solidnie i nie ma większego problemu z naprawami usterek.
                                Obsługa bardzo rzetelna. Większość spraw załatwiam nie ruszając się z domu (przez net) polecam Panią Beatę Kosicką. No i cena-sami sprawdźcie-jest baaaardzo konkurencyjna, biorąc pod uwagę wykończenie mieszkań. Zobaczymy jak ustosunkują się do naszych uwag ad umowy. Nasz prawnik stwierdził, że to jedna z lepiej napisanych umów dewewloperskich, jakie czytał:)))) Jest napisana z korzyścią dla obu stron. za tydzień może już podpiszemy umowę wstępną i NARESZCIE KOSZMAR POSZUKIWAŃ MINIE!
                                Pozdrawiam!

ps: nie jestem ich przedstawicielką, kto chce niech wierzy, papa!

• cameron81 Re: Hausner Deweloper z Poznania 16.06.10, 15:55
                                  Czy to ty Florcia piszesz :) bo takie samo IP wyskakuje :)
                                  • Gość: Florcia Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.06.10, 18:20
                                    Nie to nie ja :) My jeszcze tkwimy nad decyzją w hausnerze!
                                    • cameron81 Re: Hausner Deweloper z Poznania 16.06.10, 18:51
                                      Florcia to przechodźcie obok do Ariela.
                                      Tam wszystko jasne i klarowne :)
                                      Mieszkania do oddania w grudniu i stoi już piętro, a może już nawet
                                      więcej.
                                      • Gość: Florcia Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.06.10, 17:44
                                        Wiem wiem tylko tam kiepsko z mieszkaniami 3 pokojowymi :(
                                        • cameron81 Re: Hausner Deweloper z Poznania 17.06.10, 18:34
                                          Jest tam jeszcze kilka wolnych mieszkań 3 pokojowych, ale oni maja
                                          duże metraże i przez to wyższe ceny w porównaniu do Hausnera.
                                          • natalia281084 Re: Hausner Deweloper z Poznania 17.06.10, 18:53
                                            Mieszkania 3 pokojowe, ustawne i w zbliżonych do Hausnera cenach są
                                            w kal budzie na os. kalinowym (odbior mieszkan grudzien 2010).
                                            podjedzcie i zobaczcie. naprawde fajne osiedle, monitorowane z
                                            drodami, oswietleniem, placem zabaw i wkrotce ryneczkiem
                                            (przychodnia, przedszkole itp). powodzenia
                                            • cameron81 Re: Hausner Deweloper z Poznania 17.06.10, 20:28
                                              Chyba robimy niezłą reklamę developerom :)
                                      • Gość: zadowolona Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.07.10, 23:28
                                        zarezerwowaliśmy mieszkanie u Ariela i jest wszystko BDB! Na opisanie perypetii z Hausnerem szkoda zdzierać linie papilarne ;))
                                        Cóż, gratuluję niektórym "wiary"! Nie widzieci a uwierzyliscie;))))
                                        Pozdrawiam i życzę by niektórzy się otrząsnęli i przejrzeli na oczy: HAUSNER BLEFUJE!

• Gość: kuriozal Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: 61.32.46.* 01.08.10, 23:51
                                      To nie tkwijcie już nad ta decyzją. Albo w jedną albo w druga stronę idźcie.
                                      Gdybyście się rozmyślili to polecam firmę long bridge'a w poznaniu.
                                      • Gość: Anka Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.146.83.96.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.08.10, 00:15
                                        A co to za brzydactwo ten Twój Longbridge sprzedaje? Zauważ, że na tym forum
                                        pisują ludzie, którzy zdecydowali się na mieszkanie poza miastem, a nie w jego
                                        centrum.
                                        • Gość: Phantom Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: 77.252.32.* 02.08.10, 13:25
                                          Mowienie "brzydki" o Longbridge w kontekscie kupowania koszmarku od
                                          Hausnera jest troche nie na miejscu.
                                          No ale o gustach sie nie dyskutuje, poza tym faktycznie jest to forum
                                          dla wypedzonych.
                            • Gość: Mila Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.slubice.vectranet.pl 19.06.10, 10:11
                              Pit, oczywiście, skontaktujmy się, podaj maila- napiszę. Jestem po
                              podpisaniu umowy, byłam na budowie, nic nie wydaje mi się podejrzane
                              u Hausnera, może nie dopieszczają nabywców no i to dopiero początek,
                              ale zdecydowałam się i mam zamiar za rok tam zamieszkać :-), Mila
                              • Gość: Pit Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.06.10, 15:28
                                Ok Mila w takim razie podaję namiary- prywatneprzedszkole@tlen.pl-proszę odezwij
                                się jak najszybciej! Pozdrawiam!
                                P.S- kto chętny oprócz Mili- proszę pisać na maila ;)
                                • Gość: Pit Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.icpnet.pl 21.06.10, 21:27
                                  Hej Pit !! Dlaczego korzystasz z cudzego nika żeby wyciągnąć e-maila ??
                                  Może nie jesteś tym za kogo się podajesz ??

Mila w sprawie plewisk możesz pisać na gg 24408143
                                  • Gość: PLEWISKA Plewiska hausner - zbiórka kontaktów (moze forum?) IP: *.piastlan.net 01.07.10, 11:09
                                    Witam

Osoby które podpisały umowę na budowę na Plewiskach lub mają taki zamiar niech
                                    się ze mną skontaktują. Zbierzemy emaile można będzie założyć jakieś forum i
                                    wymieniać się informacjami. PISZCIE: plewiska@onet.pl

Pozdrawiam

plewiska@onet.pl plewiska@onet.pl
                                    • Gość: forum Re: Plewiska hausner - zbiórka kontaktów (moze fo IP: *.piastlan.net 02.07.10, 10:13
                                      www.plewiska.fora.pl

Zapraszam do rejestracji =)
    • Gość: plewiska Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.piastlan.net 02.07.10, 09:15
      Witam

Forum dla osiedla z Plewisk:

www.plewiska.fora.pl/
      zapraszamy!
      • Gość: Florcia Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.07.10, 21:14
        Widać, że w Rokietnicy ostro zabrali się do roboty!!! Oby tak dalej ;)
        • cameron81 Re: Hausner Deweloper z Poznania 16.08.10, 14:45
          Byłam wczoraj z rodzinką w Rokietnicy i oglądaliśmy naszą budowę,
          ale przechodziliśmy obok Hausnera i mają postawione już całe piętro.
          Znajomi, którzy mieszkają obok mówią, że niby budowa idzie, ale jak
          krew z nosa, bo na miejscu tylko parę osób.
          Na kiedy przełożyli termin oddania mieszkań ???

• Gość: Łuk Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.10, 13:22
            Terminu mieszkań nie zmienili. Pracują pracują i to całkiem nieźle. Byłem tam w którąś sobotę i zaskoczyło mnie to że robota szła całą parą. Oby tak dalej. Nawet udało nam się wynegocjować parę rzeczy:)
            • Gość: Miniek Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.icpnet.pl 22.08.10, 08:48
              Witam Łuk

Tak z ciekawosci co udalo Ci sie wynegocjowac, o co z nimi mozna tam powalczyc?:)
              • Gość: Luk Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.10, 12:10
                Dodatkowa ilość punktów elektryki, gruntowanie , prawdopodobnie uda się załatwić rolety zewnętrzne-jesteśmy w trakcie rozmów.
                • Gość: Miniek Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.icpnet.pl 27.08.10, 13:23
                  Aha dzieki wielkie za odpowiedz, mozesz mi powiedziec co to jest to gruntowanie
                  czy to jest to samo co szpachlowanie?
                  • Gość: Miniek Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.icpnet.pl 29.08.10, 16:38
                    Jeszcze mam jedno pytanie czy ktos z was orientuje sie ile kosztuje
                    zaadaptowanie poddasza bo slyszalem ze w poprzednich inwestycjach ludzie tak robili?
            • Gość: Bogus Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.10, 21:10
              dla uśpienia twojej uwagi !! ciekawe ! ciekawe ! wiem z dobrych mi
              źródeł że budują z pustaków kl 10 a to jest nie dopuszczalne przy
              budynkach wielokondygnacyjnych. mają swoją hurtownię więc nie problem
              żeby ci przedstawić certyfikat z innego materiału,lepiej wezwijcie
              nadzór budowlany puki jeszcze widać cegły
    • Gość: Bogus Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.10, 20:29
      Kantują na jakości materiałów mają swoją hurtownię i ciężko jest
      sprawdzić wiarygodność materiału, np. klasa cementu, czy cegły
      kiepsko widzę te domy po 20 latach.większość developerów korzysta z
      innych hurtowni, żeby mieć potwierdzenie jakości towaru, po przez
      faktury
      • magda20101983 Re: Hausner Deweloper z Poznania 15.09.10, 18:56
        My jednak zdecydowaliśmy się i kupiliśmy mieszkanie od Hausnera w Rokietnicy. Zdecydowała przede wszystkim cena jak i układ mieszkania, z deweloperów budujących mieszkania w Rokietnicy to właśnie Hausner ma bardzo fajne mieszkania tzn pod względem powierzchni, która nas interesuje, układu pomieszczeń jak i ceny. Bardzo chętnie poznamy przyszłych sąsiadów:)
        • snoopy_ar Re: Hausner Deweloper z Poznania 21.09.10, 13:20
          Witam,

Chętnie poznamy przyszłych sąsiadów z ul. Lipowej, proszę o wymianę e-maili: snoopy_ar@gazeta.pl

Pozdrawiam,
          AJR
        • Gość: M Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.10.10, 21:09
          Hej magda20101983 ;)
          Z chęcią również się poznamy ;)
          • magda20101983 Re: Hausner Deweloper z Poznania 17.10.10, 19:25
            Cieszę się bardzo, że ta drogą możemy poznać nowych sąsiadów. Wraz z mężem kupiliśmy mieszkanie nr 19. W niedziele wybieramy się do Rokietnicy, żeby zobaczyć jak daleko poszli z budową:) Pozdrawiamy
            • Gość: M&M Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.lanet.net.pl 01.11.10, 08:27
              Hej!:)
              My (ja wraz z narzeczoną) jedziemy w środę zarezerwować mieszkanie nr 20. Mieliśmy dużo różnych obiekcji na temat mieszkania w tej lokalizacji, ale myślę, że to dobra decyzja. Mam do Was pytania typu: jaki kredyt i gdzie wzieliście (czy RNS, czy w EURO), gdzie, oraz jakie warunki udało Wam się wynegocjować z Hausnerem?
              Napiszcie proszę do nas: matipoznan@o2.pl w końcu będziemy tworzyć "wspólnotę" :-)
              Pozdrawiam przyszłych sąsiadów!
              Mateusz C.
              • Gość: Miniek Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.icpnet.pl 23.11.10, 20:53
                Budowa ruszyła pełna para ostatnio jak bylem to widzialem ze parter i 1 pietro mialy juz zamontowane okna. Napewno to napawa optymizmem. Pozdrawiam przyszlych sasiadow.
                • Gość: M&M Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: 87.99.2.* 29.11.10, 21:15
                  dokładnie, również byłem w zeszłym tygodniu i okna wstawione, dach stawiany.
                  Rozmawiałem z kierownikiem budowy, w ciągu ok 2-3 tygodni będą montować elektrykę.

Ps: mieliście jakieś aluzje do umowy deweloperskiej?
                  • inspektor_budowlany Re: Hausner Deweloper z Poznania 28.12.10, 21:22
                    CHCESZ KUPIĆ - KUPIŁEŚ MIESZKANIE LUB DOM W POZNANIU OD DEWELOPERA.
                    NIE WIESZ JAK SPRAWDZIĆ STANDARD - JAKOŚĆ WYKONANIA DOMU, A DEWELOPER WZYWA DO ODBIORU.
                    POPROŚ O POMOC INSPEKTORA Z UPRAWNIENIAMI BUDOWLANYMI I PROFESJONALNYMI NARZĘDZIAMI, KTÓRY WYSZUKA USTERKI, NIEDORÓBKI. OCENI DOM ZGODNIE Z POLSKIMI NORMAMI ORAZ STANDARDEM TECHNICZNO-MATERIAŁOWYM DEWELOPERA.

ZADBAJ O ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ I WARTOŚĆ SWOJEGO MIESZKANIA.
                    ZA NIEWIELKIE PIENIĄDZE OSZCZĘDZASZ TYSIĄCE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    Umów się już teraz aby zarezerwować termin przeglądu.

tel. 784 930 185
                    e-mail: biuro@borabud.pl
                    www.odbiormieszkaniapoznan.pl
                    • Gość: :) Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.01.11, 23:00
                      Witajcie drodzy sąsiedzi...
                      Czy moglibyście napisać na kiedy macie odbiór mieszkań?
                      Bo ja na KWIECIEŃ- a to już tuż tuż!!!
                      Pozdrawiam
                      • Gość: M&M Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.11, 14:23
                        my po lewej stronie budynku patrząc na front budynku na czerwiec
                        • Gość: :) Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.01.11, 18:31
                          No to robi się ciekawie...
                          Może ktoś jeszcze napisze inny termin?
                          • Gość: Miniek Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.icpnet.pl 28.01.11, 12:34
                            Ja mam kwiecień.

Pozdrawiam

Ps. Bylem ostatnio ogladac mieszkanko i wszystko fajnie zaczyna wygladac, zaczeli juz zakladac dach.
                            • Gość: :) Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: 95.108.88.* 29.01.11, 15:28
                              Może jakieś spotkanko? ;p
                          • Gość: **** Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.11, 11:21
                            Skoro powstały rozbieżności w terminie oddania mieszkań, może warto by się spotkać drodzy sąsiedzi :) i poprosić o ewentualne wyjaśnienia developera.
                            • Gość: M&M Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.internetia.net.pl 01.02.11, 18:22
                              Ci, którzy mają termin na kwiecień bez wahania powinni iść do dewelopera zgłosić fakt, że inne osoby mają na czerwiec i spytać co jest grane. Ja na umowie bankowej mam np. napisane, że jeśli w ciągu 30 dni od daty ostatniej przypadającej transzy nie będzie skończony etap (w tym przypadku zakończenie mieszkania) to Bank może się wycofać z umowy kredytowej.
                              • Gość: **** Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 16:35
                                Może istnieć taki zapis aczkolwiek na pewno developer zrobi wszystko byś nie zrezygnował z mieszkania a co za tym idzie by nie cofnęli kredytu. tak więc spokojnie :)
                                • Gość: Miniek Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.icpnet.pl 05.02.11, 14:17
                                  Sprawdzilem w umowie i dokladnie mam odbior na 30 kwietnia, nie wiem od czego to zalezy. A powiedzcie kiedy podpisywaliscie umowy? Moze osoby ktore podpisywaly umowy pozniej maja inny termin bo firma zorientowala sie ze nie wyrobi sie w czasie. Zawsze latwiej poradzic sobie z kilkoma lokatorami ktorzy beda mieli pretensje co do terminu niz ze wszystkimi.
                                  • Gość: P Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.icpnet.pl 06.02.11, 16:44
                                    a czy ktos przerabial mieszkanie poddaszowe - powiekszenie lazienki?

mozna podzielic sie paroma informacjami na www.plewiska.fora.pl
                                    • Gość: M&M Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.internetia.net.pl 06.02.11, 21:33
                                      ostatnich kilka odpowiedzi dotyczyło Rokietnicy...

My podpisywaliśmy umowę w listopadzie- kredyt uruchomiliśmy na poczatku stycznia i mamy oddanie na czerwiec. Tak mi się wydaje również- osoby, które podpisywąły umowę później mają wpisany późniejszy termin oddania mieszkań. Praca idzie na miejscu bardzo do przodu, tynkowane są ściany, w ciągu kilku tygodni zaczną instalować instalacje wod-kan-gaz i wylewać podłogi. No, jeszcze zostało wykończenie z zewnątrz, to również pewnie trochę potrwa.
                                      Czy ktoś z Was kontroluje jakości i zgodność użytych materiałów do budowy?
                      • Gość: mm Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.01.11, 19:39
                        My również mamy odbiór mieszkania przewidziany na koniec czerwca.
                        • Gość: karnita Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.146.61.195.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.02.11, 11:13
                          oj tego dewelopera trzeba mocno pilnować .....
                          • Gość: Miniek Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.icpnet.pl 15.02.11, 22:44
                            Mozesz cos wiecej napisac?

U mnie wczoraj na budowie byl przedstawiciel banku i przekazal mi ze prace ida bardzo dobrze nie ma zadnych opoznien.
                            • Gość: **** Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.11, 16:33
                              no właśnie ,, może rozwiń tę myśl w jakim sensie bardziej pilnować? chodzi o terminy czy może coś więcej wiesz na temat jakości wykonania przez nich mieszkań?
                              • Gość: gość Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.centertel.pl 08.03.11, 18:27
                                Witam
                                mam pytanie do tych, który podpisali już umowę. jak sobie wyobrażacie parkowanie ?
                                Oczywiście do każdego mieszkania przyporządkowane jest miejsce parkingowe ale tylko jedno, a decydując się na taką lokalizację większość "gospodarstw domowych" będzie posiadała 2 samochody. Dopóki wszystkie budynki nie zostaną wybudowane pewnie nie będzie problemu (jeżeli ktoś lubi parkować w polu:) ale co potem? znaleźliście na to jakieś rozwiązanie?
                                • Gość: Miniek Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.icpnet.pl 08.03.11, 21:24
                                  Wiesz mozna zobaczyc jak to robia mieszkancy innych budynkow powstalych w okolicy. Wsumie sam sobie odpowiedziales na pytanie, pozostaje parkowanie w polu ewentualnie ustawienie a raczej zastawienie jednego auta drugim. Szczerze mowiac jakos nie zastanawialem sie nigdy nad tym.

Ps. Idac twoim tokiem myslenia mamy miejsc na 24 auta a pozostale 24 beda okupywac okolice budynku troche przy takiej liczbie moze to komplikowac sprawe :D
                        • magda20101983 Re: Hausner Deweloper z Poznania 09.03.11, 12:27
                          W sobotę byliśmy w Rokietnicy. Budynek z zewnątrz zaczynają ocieplać i jeden szczyt jest wytynkowany. Udało nam się wejść do środka i pierwszy raz zobaczyć jak nasze mieszkanie wygląda "na żywo" a nie tylko na papierze. Wszystko robi dobre wrażenie, elektryka jest podłączona. Jak mówił nam pan z budowy to przygotowują się do tynkowania pierwszego piętra, ponoć parter i drugie piętro już tynkują.
                          • Gość: M&M Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.11, 14:43
                            My byliśmy również na miejscu budowy w sobotę. Ale Ty Magda, chyba mówisz o mieszkaniach po prawej stronie budynku prawda?
                            My zakupilśmy mieszkanko nr 7 czyli na piętrze po lewej stronie i jest ono już otynkowane, oraz położona w pełni isnstalacja elektryczna, wod-kan, gazowa, oraz podłączenie do grzejników. Pozostały sufity i podłogi.
                            Kier. budowy zapowiedział, że oddanie mieszkań do dewelopera nastąpi do końca kwietnia.
                            Ja w mieszkaniu byłem już 4 razy, oraz dokonałem zniam elektryki, przesunięcia ścian, oraz podłączenia wody.
                            To co nas z żoną zwartwiło to onko w salonie- jest osadzone wyżej, więc mniejsze niż w pozostałych 2 pokojach z uwagi na takie samo okno w kuchni. No cóż, tego niedopatrzenia już się nie da zmienić z wiadomych przeczyn, ale nie zrozumiełe dla nas jest tak małe okno w salonie, gdzie światła powinno być dużo.

Co do miejsc parkingowych, to macie chyba nieaktualne informacje. MIEJC PARKINGOWYCH JEST MNIEJ NIŻ MIESZKAŃ co jest już poważnym problemem, ale nic na to nie poradzimy. Miałem nadzieję- wyprowadzając się z "blokowiska" nie mieć problemu z miejscami, ale widzę, że chyba jednak problem będzie. No cóż, wątpie aby można było by coś z tym zrobić.
                            Mam nadzieję, że deweloper wywiązę się z terenem zielonym wokół budynku i "wybrukowaniem" miejsc przed budynkiem.

Pozrdrawiamy
                            M&M
                            • Gość: M Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.03.11, 11:24
                              Też wiem, że jest mniej miejsc parkingowych niż mieszkań! Czyżby kto pierwszy ten lepszy? Masakra!!! Pozdrawiam
                            • magda20101983 Re: Hausner Deweloper z Poznania 13.03.11, 13:43
                              Tak ja mówię o prawej części budynku, w której prace nie są aż tak posunięte jak w lewej! Kupiliśmy mieszkanie nr 19 czyli lustrzane odbicie Waszego:) Nam również okno w salonie wydawało się małe a pokój ciemny jednak stwierdziliśmy, że jak przyjdą tynki to się trochę pokój rozjaśni, teraz widzę, że chyba jednak nie. No ale trudno teraz już z tym nic nie zrobimy. My też wprowadzaliśmy zmiany w elektryce i przesuwaliśmy jedną ściankę ale pierwszy raz byliśmy w mieszkaniu. Wydaje mi się, że chyba w sobotę tego 05.03 mieliśmy okazję Was zobaczyć ponieważ jak my podjechaliśmy ktoś wychodził właśnie z lewej części budynku:) Co do terminu oddania mieszkań, to my mam termin czerwcowy, może faktycznie jest tak, że lewa cześć będzie oddana już w kwietniu, a prawa w czerwcu, ponieważ nam również kierownik budowy powiedział, że nasze mieszkanie będzie oddane w terminie tzn w czerwcu. Co do miejsc parkingowych to na rysunku przedstawiającym cały budynek jest zaznaczonych tyle miejsc parkingowych co mieszkań tj.24. Problem w tym, że najczęściej na jedno mieszkanie przypadają dwa samochody!!! Pozdrawiam
                              • Gość: M&M Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.11, 08:09
                                :) no to musimy się w takim razie spotkać na kawie!:) Będzie już Nas 6 :-) sąsiadów.
                                My również mamy oddanie na czerwiec i możliwe, że firma , która buduje odda deweloperowi na końcu kwietnia, ale deweloper odda dopiero mieszkania w czerwcu.
                                Okno w salonie nas bardzo zmartwiło, ale cóż, nie jesteśmy w stanie nic zrobić, więc trzeba się z tym pogodzić.
                                Jaką ścianę przesuneliście, również tę sąsiadującą między kuchnią a sypialnią?:)
                                • Gość: Marta Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.03.11, 21:29
                                  A ja myślę, że czas na spotkanie INTEGRACYJNE i poznanie kolejnych sąsiadów ;p
                                  Chętnych proszę o kontakt:
                                  martaflorek22@wp.pl
                                  Pozdrawiam
                                  • Gość: Miniek Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.icpnet.pl 18.03.11, 15:19
                                    Jak cos dajcie znac ja sie pisze. Moj mail pyper7@wp.pl
                                    • Gość: lenek Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 16:32
                                      My jak najbardziej jesteśmy za....... :)
                                      lenapoznan@o2.pl
                                • magda20101983 Re: Hausner Deweloper z Poznania 21.03.11, 13:16
                                  My również chętnie się spotkamy i poznamy przyszłych sąsiadów:) Co do ścianki to przesunęliśmy o kilka centymetrów wnękę w korytarzu bo zależało nam na tym aby zmieściła się tam szafa o szerokości 150cm. Byliśmy ostatnio w Hausnerze i pytaliśmy się o te miejsca do parkowania no i faktycznie miałeś racje nie ma 24 miejsc parkingowych jest ich niestety mniej! Dowiedzieliśmy się, że planowali zrobić 24 miejsca ale odległość między miejscami parkingowymi a oknami na parterze była zbyt mała i musieli zrezygnować! Osoby które mają termin oddania mieszkania na koniec czerwca ponoć na 100% będą mieli oddane mieszkania w terminie! Pozdrawiam
                                  • Gość: Marta Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.03.11, 19:50
                                    Hej Magda
                                    Jeśli jesteście zainteresowani spotkaniem proszę kontakt na maila martaflorek22@wp.pl
                                    Pozdrawiam
                                    Marta
                                    • Gość: M&M Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.echostar.pl 22.03.11, 18:46
                                      Czy jesteście za, aby "skrzyknąć się" i wynająć zewnętrznego kierownika budowy na odbiór naszych mieszkań?
                                      • Gość: Marta Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.03.11, 19:35
                                        Myślę, że to idealny temat na spotkanie integracyjne ;)
    • Gość: S11 Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 21:36
      a czy decydując się na zamieszkanie w Rokietnicy wiedzieliście o tym?

rfo.org.pl/portal/viewtopic.php?p=9419&sid=3ea880ac73e9c655a367dc44e7851ca4
      • Gość: M&M Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.11, 09:00
        a czy to coś wielkiego? Przecież te słupy i tak nie będą przebiegać nad naszymi głowami tylko gdzieś obok...
        • Gość: M Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.04.11, 20:47
          Ciekawe na kiedy będzie odbiór, bo coś mnie się wydaje, że nawet na czerwiec nie zdążą...
          • Gość: M&M Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.internetia.net.pl 07.04.11, 08:32
            dlaczego uważasz, że nie zdążą? Mi się wydaje, że z terminem odbioru nie powinno być problemu. Prawa strona budynku ma tynki, podłogi, kładą kafelki na korytarzach, tynki na zewnątrz... dużo jest zrobione
            • Gość: Ł Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.04.11, 16:24
              Spokojnie dadzą radę ,oddadzą nawet wcześniej.
              • Gość: **** Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.11, 14:32
                Szanowni Sąsiedzi czy jakieś spotkanie planujemy?
                • Gość: Miniek Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.icpnet.pl 15.04.11, 15:59
                  No wsumie byla ostatnio mowa o spotkaniu w okolicach 15 kwietnia jesli dobrze pamietam.

Pozdrawiam

Ps. Jak cos ja sie pisze.
                  • Gość: M&M Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.11, 21:40
                    Spotkanie się odbyło, tylko Was nie było ;-)

Z uwagi, że w najbliższy weekend są święta, a później weekend majowy, nie wiem, czy Wam spotkanie pasuje. Za to na najbliższą niedzielę również chyba nie zdołamy się umówić...
                    Proponujemy jakiś weekend, sobota lub niedziela do południa na cytadeli, tam jest bardzo przyjemna restauracja. Napiszcie co myślicie.
                    • Gość: Miniek Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.icpnet.pl 19.04.11, 14:46
                      Dostalismy informacje ,ze 30 kwietnia o godzinie 15,30 mamy odbior mieszkania :). Z tego wynika , ze sie wyrobia :). Pozdrawiam
                      • Gość: M&M Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.11, 21:47
                        o kurcze! szok, a jaki macie numer mieszkania?
                        • Gość: M&M Hausner Rokietnica - Spotkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.11, 21:55
                          Drodzy przyszli sąsiedzi. Proponuję spotkanie dnia 03 maja na cytadeli w restauracji Umberto o godzinie 18.00. Napiszcie co o tym sądzicie. Pozdrawiam. Mati
                          • Gość: Miniek Re: Hausner Rokietnica - Spotkanie IP: *.icpnet.pl 20.04.11, 08:50
                            Nr. mieszkania 9

Jezeli chodzi o spotkanie to musze to skonsultowac z moja druga polowka i dam znac :)
                            • Gość: M&M Re: Hausner Rokietnica - Spotkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.11, 22:56
                              a my nr 7. Super więc, że będziecie mieli za chwilę odbiór!!! My mamy wpisane na umowie dopiero 30 czerwiec, a transza ostatnia pójdzie dopiero koło 30 maja.. wiec pewnie szybciej mieszkanka nam nie oddadzą. Można wiedzieć, czy u Was transze już wszystkie poszły?
                              • Gość: Miniek Re: Hausner Rokietnica - Spotkanie IP: *.icpnet.pl 21.04.11, 09:00
                                Poszly juz poszly :)
                          • Gość: rr Re: Hausner Rokietnica - Spotkanie IP: 95.108.108.* 21.04.11, 20:37
                            Termin i miejsce pasuje 03 maja 18:00 Umberto.

rr
                            • Gość: lenek Re: Hausner Rokietnica - Spotkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.11, 15:51
                              Termin , miejsce jak najbardziej pasuje..... :)
                              Prosiłabym tylko o potwierdzenie tego spotkania
                              lenapoznan@o2.pl
                              • Gość: M&M Re: Hausner Rokietnica - Spotkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.11, 18:59
                                ach żonka, żonka :-)
                                więc jeśli już jest ktoś chętny na spotkanie, to spotkanie się odbędzie. Jest już nas czworo:)
                                Wpisujcie tutaj swoją obecność lub piszcie na email.
                                Pogoda mam nadzieję, że dopisze.
                                Dziś byłem w mieszkanku (7) i wszystko jest skończone wraz z kafelkami na balkonach, grzejnikami i piecem :)
                                wygląda mieszkanko dobrze, tylko trzeba będzie ściany poprawiać (ubytki w tynku) lub wygipsować na gładko.
                                • Gość: M Spotkanie Integracyjne!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.04.11, 14:28
                                  Kto chętny na spotkanie integracyjne, a nie dostał info na @, proszę o kontakt
                                  martaflorek22@wp.pl
                                  Pozdrawiam
                                  • Gość: M&M Re: Spotkanie Integracyjne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.11, 14:50
                                    Z uwagi na przejęcie "pałeczki" w sprawie spotkania przez Martę spotkanie dnia 03.05 jest odwołane. Proponowany termin spotkania to 06,05.
                                    Tylko proszę nie przekładajmy tego na inne dni (ewentualnie sobotę 07.05) bo nigdy się nie spotkamy- zawsze komuś nie będzie pasować.
                                    Kontaktujcie się z Martą na email i piszczcie tutaj na forum, aby każdy miał pogląd.
                                    Miejsce chciałbym aby zostało, Czyli Cytadela, restauracja Umberto.
                                    Pozdrawiamy
                                    Marlena i Mati
                        • Gość: Miniek Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.icpnet.pl 30.04.11, 22:49
                          Witam

Bylismy dzisiaj na odebraniu mieszkania. Ogolnie mieszkankow bez wiekszych wad i usterek jakies tam delikatne regulacje drzwi i okien. Natomiast dwie rzeczy nas bardzo zaskoczyly po pierwsze wykonczenie mieszkania bylismy przekonani ze sciany i sufity beda wyszpachlowane i pomalowane na zwykly bialy kolor. Okazalo sie ze sa porobione zwykle wyprawki i cale mieszkanie jest do szpachlowania czyli dodatkowe koszty. Druga rzecza bylo to ze na projekcie "pogladowym" w lazience byla narysowana wanna i co sie okazalo ze ten projekt pogladowy jest wyznacznikiem i mamy wyjscie wody pod wanne. Dziwne jest to ze nikt nas nie zapytal co planujemy wstawic w lazience i wsumie za nas podjeli ta decyzje.

Ale podsumowujac jestesmy zadowoleni naprawde nie znalezlismy wiekszych usterek.

Ps. Ktos jeszcze dzisiaj odbieral mieszkanie?
                          • Gość: M&M Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.11, 21:02
                            Hej, my mamy odbiór dopiero na koniec czerwca, ale byliśmy w mieszkaniu w piątek.
                            Ja mieszkanie moje (nr 7) odwiedzałem co kilka dni, a zmiany w elektryce i instalacji wodnej dokonywałem około 2 miesiące temu.
                            Elektrykę "dorabiał" mój brat- elektryk, oczywiście po uprzedniej zgodzie dewelopera, a instalacje wodne w łazience i kuchni zmieniałem po otrzymaniu rysunku. Przesunąłem podłączenie zlewu w kuchni i podłączenie w łazience- ale i tak jest zrobione na wysokość wanny,. Wszystko robił deweloper w cenie i również nie pytali co chcemy mieć, czy prysznic czy wannę. Według mnie, nie jest to problem- i tak w łazience kładzie się płytki, więc kucie w ścianach to normalne. Do tej pory nie wiemy czy zrobimy wannę, czy prysznic.
                            Co do ścian- na umowie przedwstępnej i umowie deweloperskiej było wpisane, że tynki są położone "maszynowo", czyli nie "na gładko", więc ja zaskoczony nie jestem. Zauważyłem, że nie są one położone idealnie i zakładam możliwe tynkowanie, ale chyba nie wszystkie ściany, może jak już to salon i korytarz...
                            Cały czas jest pytanie co do obiorów mieszkań. My razem z Martą i Łukaszem chcemy wziąć zewnętrznego kierownika budowy do odbiorów mieszkań, aby sprawdzić poziomy itd...
                            Co Wy na to? Ja mam jedną osobę "nagraną" i tatę koleżanki, który się trudni nadzorem budowlanym, koszt to 200-250 zł. jeśli będzie nas kilka osób (kilka mieszkań).
                            Piszczcie proszę tutaj.

Pozdrawiamy Marlena & Mati
                          • Gość: M&M Spotkanie 07,05,2011 Cytadela 18h IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.11, 09:05
                            Drodzy sąsiedzi:)
                            Marta przekazała, że zainteresowanie spotkaniem cieszy się powodzeniem, więc bardzo nas to cieszy :)
                            Do tej pory spotkania odbyły się dwa i na ostatnim było nas 6 osób (3 pary), tym razem wygląda na to, że doszły by jeszcze co najmniej 2 pary, więc było by nas 10 osób:)
                            Myślę, że takie spotkania to bardzo dobry sposób na zapoznanie się, tym bardziej kiedy pogoda dopisuję i można usiąść, lub przejść się na spacer.
                            Porządek obrad:) :
                            - poznanie "nowych sąsiadów" (tych, którzy jeszcze nie uczestniczyli w spotkaniach)
                            - przedstawienie się
                            - omówienie w jaki sposób doszło do zakupu mieszkanka od Hausnera i czym się kierowaliście
                            - jakie mieszkanie zakupiliście?
                            - jakie do tej pory spotkaliście problemy z deweloperem i czy wprowadziliście zmiany
                            - omówienie kwestii odbioru mieszkania- kiedy i czy planujecie odbiór poprzez "swojego" wynajętego nadzorce budowlanego
                            - "przyszłość w Rokietnicy"- czyli jak będzie nam się mieszkać
                            - itp itd :)

Serdecznie zapraszamy na spotkanie dziś 07,05,2011 roku (sobota) na cytadeli ok godziny 18,00 w restauracji Umberto- na przeciw Muzeum wojskowego visa-vi płotu gdzie widać armaty i pojazdy.

Marlena, Marta, Łukasz i Mati :)
                            • Gość: M Re: Spotkanie 07,05,2011 Cytadela 18h IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.05.11, 09:58
                              Mati wariat ;) Żartuję
                              Normalnie oferta nie do odrzucenia ;)
                              Liczmy na obecność wszystkich ;)
                              Pozdrawiam
                              M
                              • Gość: M&M Re: Spotkanie 07,05,2011 - podsumowanie:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.11, 21:32
                                Dziękujemy za spotkanie.
                                Dołączyły do "znającej się grupy sąsiadów" 2 osoby- bardzo nam miło:)
                                Podsumowując najważniejszą kwestię: pod koniec maja planujemy umówić odbiory mieszkań z wynajętym nadzorcą budowlanym. Dlatego na końcu maja, ponieważ wtedy planowane jest oddanie mieszkań po lewej stronie budynku.
                                Jeśli ktoś jeszcze jest zainteresowany takim odbiorem piszczcie tutaj lub do mnie: matipoznan@o2.pl
                                Pozdrawiam
                                Mateusz C.
                                • Gość: Ania i Remik Re: Spotkanie 07,05,2011 - podsumowanie:) IP: 95.108.109.* 10.05.11, 20:57
                                  Dziękujemy, nam również było miło poznać przyszłych sąsiadów.

Pozdrowienia
                                  Ania i Remik
                                  • Gość: Autor kuchnia IP: 95.108.103.* 16.05.11, 22:04
                                    dlaczego do aneksów kuchennych, w budynku hausnera, jest doprowadzona instalacja gazowa, a mowa była o kuchence elektrycznej?
                                    • Gość: M&M Re: kuchnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 15:16
                                      My od początku rozmów i jeszcze przed podpisaniem umowy wstępnej wiedzieliśmy że będzie poprowadzona instalacja gazowa i elektryczna. Możecie wybrać sobie albo to albo to. Nie ma problemu aby taką rurę obciąć i nie mieć podłączenia gazu do kuchni. Ja nie widzę w tym żadnego problemu
                                      • Gość: M&M Mieszkanie - odbiory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.11, 16:37
                                        Jeśli ktoś jeszcze jest zainteresowany sprawdzeniem mieszkania poprzez nadzorce budowlanego dajcie znać.
    • Gość: gosc Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 07:40
      nie polecam! zapraszam na ul. Fabianowska do Plewisk. to co wykonal tam developer wola o pomoste do nieba. od brudnych kominow od fugi, zagruzywane rynny, popekane dachówki, krzywe tynki, klatki schodowe bez balustrad, nie pomalowane. bylem u znajomych mieszkanie dwupoziomowe. nie polecam.
      • Gość: M&M Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 09:39
        wpisałeś się na forum dotyczące Rokietnicy, a nie Plewisk - wątek od kilku miesięcy dotyczy Rokietnicy. Jełsi piszesz o niedokończonych mieszkania to nic dziwnego. Jelsi piszesz o krzywych tynkach, gruzach itp.. to po to się robi kontrolę. Ja taką kontrolę przeprowadziłem kilka dni temu i prócz małych uchybień (nie ma budowy skończonej bez błędów) pytanie, czy są to powazne błędy, czy takie które można usunąć. Z tego co piszesz, to jest kwestia wyrównać tynków i porzadków.
        • Gość: gość Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.06.11, 22:53
          Witam! Byłem ostatnio w mieszkaniu którego planowany odbiór jest na koniec czerwca i to co tam zobaczyłem przechodzi ludzkie pojęcie...Chodzi tu głównie o instalacje gazową. Mianowicie rura od gazu wchodząca z korytarza przez przedpokój do łazienki poprowadzona jest nie pod sufitem tylko mniej więcej w połowie odległośc między drzwiami a sufitem, a najlepsze jest to, że przecina kratke wentylacyjną w łazience tak ,że nie można jej ściągnąć (uśmiałem się do łez). Podłączenie instalacji wodnej i gazowej do pieca wygląda bardzo ordynarnie, wielkie rury w otulinach wychodzące z podłogi praktycznie nie możliwe do ukrycia w żaden sposób. Nie znam się na tym za bardzo,ale czy nie można było ich wpuścić w ściane i wykonać podłączenie bezpośrednio ze ściany pod piecem? w każdym razie wygląd tego jest fatalny. Pomijam fakt, że projektant nie przewidział,iż niektórzy chcieliby mieć prysznic a nie wannę i umieścił grzejnik na środku ściany. Kupiłem kabinę 90cm wcześniej i nie ominie mnie przenoszenie tego kaloryfera. A co do grzejników to w salonie już chyba większych nie szło wmontować:)
          • Gość: :) Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.06.11, 19:29
            Poniekąd zgadzam się, ponieważ, jak w większości mieszkań mamy poprowadzoną wodę pod wannę, a chcemy prysznic ;/ No cóż... dziwne, że projekt elektryki przesyłali, a wody i kanalizy nie ;/ Co do reszty to myślę, że wina stoi po obu stronach, bo z naszej strony też powinno być trochę zainteresowania (przecież, właściwie w każdej chwili można było wejść na budowę), a niestety niektórzy czekali na odbiór, bez kontrolowania mieszkania.
            Co do rur gazowych wiem, że muszą być na widocznym miejscu, ale jeśli u Was jest tak jak piszesz to lekkie przegięcie.
            Trzymamy kciuki oby wszystko było ok!
            Pozdrawiam
            • Gość: M Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.06.11, 19:32
              Po to właśnie między innymi były spotkania integracyjne, aby każdy mógł wymienić się swoimi spostrzeżeniami i zwrócić większą uwagę na roboty na budowie ;)
              Nasze mieszkanko wygląda fantastycznie (no, tylko drobne poprawki)
              Ale jest ok :)
              • Gość: gość:) Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.06.11, 22:51
                Ja jestem takiego zdania,że nie po to człowiek wiąże się z bankiem kredytem na 30 lat i płaci deweloperowi grube pieniądze,żeby co chwila jeździć na budowę i prowadzić ich za rączke co i jak mają zrobić.Tym bardziej, że to nie jest jakiś nowy deweloper na rynku i to nie ich pierwsza budowa. Wg mnie cała ta instalacja jest zrobiona "na odpier*ol" bez zachowania jakiejkolwiek estetyki,a ten co przeprowadzał odbiór wewnętrzny też najprawdopodobniej jej nie ma. Na pewno nie odbiorę tego mieszkania przy pierwszym podejściu chociażby przez tą rurę, która przechodzi przez kratkę wentylacyjną. No chyba,że coś się zmieni do czasu odbioru:). Jutro rano będe na budowie zrobić pomiary pod parapety wewnętrzne, może uda mi się z kimś pogadać na ten temat. Pozdrawiam
                • Gość: M&M Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.echostar.pl 15.06.11, 21:40
                  "Gość", my jesteśmy generalnie zadowoleni z mieszkania. Prócz kilku małych poprawek kontów i płaszczyzn na ścianach jest ok. Nie wiem z czym masz aż taki problem- jesli tuta jest rażąco źle położona to muszą to zmienić- nie ma co się unosić. Pisałem również wcześniej, że wzielismy nadzorce budowlanego, który dokładnie mieszkanie sprawdził i wszystko zostało spisane, a raport został dołączony jako załącznik przy odbiorze. Pozdrawiam i życzę cierpliwości.
                  • Gość: M Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.06.11, 22:15
                    <brawo> :)
                  • magda20101983 Re: Hausner Deweloper z Poznania 20.06.11, 12:19
                    Witam.
                    Dostał może ktoś maila z terminem odbioru mieszkania?
                    • Gość: M Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.06.11, 09:49
                      Niestety nie, hausner ma czas...
                      • Gość: Miniek Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.icpnet.pl 23.06.11, 09:26
                        Witam

Jak tam mieszkania poodbierane? Jak wrazenia? Ktos juz zaczol remont?

Pozdrawiam
                        MichAŁ
                        • Gość: M&M Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.11, 21:55
                          hej Michał:)
                          Tak, My (7) odebraliśmy. Nie obyło się bez poprawek... których tylko część wykonali.
                          remont rozpoczęta, jak na razie gipsowanie ścian. A u Was? Pewnie wszystko macie gotowe:)
                          Mati
                          • Gość: Miniek Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.icpnet.pl 25.06.11, 11:50
                            Nie no u nas jeszcze troche pracy zostalo ale planujemy koniec na polowe Lipca. Moze w sierpniu sie wprowadzimy zobaczymy jeszcze jak to bedzie. A co tam za usterki znalezliscie?
                            • magda20101983 Re: Hausner Deweloper z Poznania 26.06.11, 00:16
                              Witam! My również odebraliśmy mieszkanie 21/7 i niestety również nie obyło się bez poprawek. Dziś byliśmy w mieszkaniu i część z nich już wykonali, a dokładnie piony ścian w dwóch pokojach. Czekamy jeszcze,aż zmniejszą wysokość otworów drzwiowych bo 214cm to stanowczo za dużo! Poza ty wszystko ok i mieszkanie wygląda całkiem fajnie!:)
                              • Gość: ***** Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.11, 13:05
                                Szanowni sąsiedzi widzę, że forum umarło śmiercią naturalną ( brak wpisów) :( ale to zrozumiałe każdy urządza swoje gniazdko. Zwracam się z pytaniem mianowicie czy wie może ktoś coś na temat podstawienia pojemników na śmieci? Hausner zabrał swoje i zostawił nas z niczym. no w sumie to zostawił nas z boksami na śmieci z których się wysypuje. Nie wiadomo jak dotąd co dalej z naszą zielenią - jakoś jej nie widać. Martwi mnie jednak sprawa oświetlenia.
                                Wracając z Lipowej po godzinie 22 jest bardzo ciemno. nie ma na naszej posesji żadnej lampy. A stoją tam zapakowane nasze auta drodzy sąsiedzi - może to być kuszące dla potencjalnego złodzieja.
                                Czy ktoś ma jakiś pomysł jak się z tymi problemami uporać. Czy napiszemy jakieś zbiorcze pismo od lokatorów z ul. Lipowej 19 i 21 ???
                                • Gość: M&M Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: 78.133.191.* 30.08.11, 09:41
                                  Przwepraszam, że dopiero teraz. Masz rację z oświetleniem. Myślałem o zbiorczym piśmie jakiś czas temu. Przygotuję więc takie pismo i postaram się skontaktować z prawnikiem czy możemy "czymś" się podeprzeć. Później przejdę się "po Was" pukając do drzwi z takim pismem, aby znalazły się tam wszystkie podpisy. Lipowa w okolicy naszych mieszkań jest bardzo ciemna, co nie jest bezpieczne dla nas i samochodów.
                                  • Gość: k_m Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.173.1.118.tesatnet.pl 09.09.11, 09:15
                                    Podobno jako firma mają jakieś problemy...
                                    Chyba trzeba uważać.
                                    • Gość: aaa Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: 78.133.226.* 20.09.11, 13:57
                                      Witam,
                                      a jakie problemy?
                                      • Gość: Florcia Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.09.11, 16:43
                                        Dziwne...
                                        Hausner oddał już mieszkania, a teraz nagle ktoś puszcza plote, że ma jakiej problemy...?
                                        My jesteśmy mega zadowoleni z mieszkanka :)
                                        • Gość: Gość Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.pse-operator.pl 25.10.11, 15:47
                                          Witam wszystkich, jesli ktoś podpisał umowe przedwstępną lub tez zarezerwował mieszkanie na Plewiskach III oraz wykupił juz mieszkanie na Plewiskach II niech podzieli się opinią o delevoperze. Proponuję założyc forum o Plewiskach. Pisać na maila bawl@wp.pl lub na forum
                                        • Gość: klientka Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.11, 12:03
                                          ja jakoś nie zauważam problemów...szczególnie, że byłam dziś w ich biurze na Prusa i spotkałam samą Panią Prezes...w bardzo dobrym stanie.
                                          • Gość: gosc Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.pse-operator.pl 07.12.11, 12:53
                                            Zapraszam sasiadów plewiska III na forum. www.plewiska.fora.pl
    • Gość: alina.garstka Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.cable.net-inotel.pl 28.12.11, 23:43
      Witam,

gdyby ktos poszukiwał projektanta wnętrz.

Zapewniam kompleksową i profesjonalna obsługę wszystkich etapów inwestycji, opierając się na zdobytym doświadczeniu pomagam Inwestorom podejmować właściwe decyzje. Opiekuję się Klientami od momentu zarysowania koncepcji projektowych, poprzez dobór materiałów wykończeniowych i kolorystyki, nadzór autorski, aż do momentu zakończenia realizacji.

Oferuję:

■projekty i aranżację wnętrz mieszkalnych (dużych jak i małych powierzchni)
      ■projekty i aranżację wnętrz użyteczności publicznej
      ■projekty poszczególnych pomieszczeń mieszkalnych np. łazienek, kuchni
      ■projekty przez Internet
      ■konsultacje projektowe-porady w zakresie projektowania
      ■ergonomii i kolorystyki wnętrza oraz oświetlenia pomieszczeń
      Proces projektowy rozpoczyna się od pierwszego spotkania z Klientem (po uprzednim umówieniu się telefonicznym lub za pomocą poczty elektronicznej), na którym wspólnie określamy ogólne wytyczne projektu, środki finansowe jakimi dysponuje inwestor, ustalenie zakresu prac projektowych, terminy. Spotkanie to jest niezobowiązujące i bezpłatne, po nim następuje wycena projektu.

Następnie opracowuję projekt koncepcyjny, przedstawajac Inwestorowi rzuty, przekroje i widoki 3D, mając na celu wybranie jednej koncepcji wnętrz.

Alina Garstka

tel:507 239 652
      e-mail: alina.garstka@o2.pl
    • Gość: Gosc Re: Hausner Deweloper z Poznania IP: *.echostar.pl 30.11.12, 13:24
      Zapraszam do dyskusji nowych mieszkanców

www.sady.fora.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka