bayah 22.11.03, 05:47 Czy jest ktos z I Lo kto sobie przychodzi na Forum? Wiem ze troche nas siedzi za granicami, ale ciekawa jestem czy sie wirtualnie czasem tu mijamy. pozdr B Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piotrek Re: Marcinek IP: 193.54.67.* 24.11.03, 18:53 tak, siedze od czasu do czasu! Odpowiedz Link Zgłoś
bayah Re: Marcinek 24.11.03, 22:59 A gdzie od czasy do czasu? I z jakich czasow marcinkowych jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mniam Re: Marcinek IP: *.range217-42.btcentralplus.com 30.11.03, 22:32 Ja tez przylaze... A skonczylam 2 lata temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Marcinek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.04, 18:43 Cieszę się, że zawitał tu ktoś z Marcinka. Wprawdzie nie jestem za granicą, ale miło byłoby powspominać.Moje lata to 1982-1986. Czekam na odzew. Odpowiedz Link Zgłoś
tamill Re: Marcinek 18.11.05, 12:06 Moje lata to 1992-1997. Wywialo mnie z Poznania w inny rejon Polski. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoan Re: Marcinek IP: *.w81-250.abo.wanadoo.fr 13.01.04, 23:19 tak, choc zajrzalam tutaj po raz pierwszy, coz emigracja powoduje, ze szukam rozmaitych info w sieci; pozdrawiam zatem z deszczowej francji! a bientot... Odpowiedz Link Zgłoś
jachum Re: Marcinek 14.06.04, 17:03 a ja sobie siedze w niemczech we fryburgu, matura 2000! he,he...klaniam sie- jachu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcinek Re: Marcinek IP: *.dip.t-dialin.net 30.06.04, 23:03 jachu piszesz o freiburgu w szwardzwaldzie czy fryburgu tylko gdzie to jest wiem ze fryburg jest w szwajcarii pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominika Re: Marcinek IP: *.kemi.lu.se 06.09.05, 15:10 ja siedze w szwecji, tez matura 2000, w ktorej klasie byles? Dominika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcinek 2 Re: Marcinek IP: *.dip.t-dialin.net 30.06.04, 22:58 bayah ciekawe z ktorego rocznika jestes kto cie uczal matmy czy takie przezwiska jak pazdzior,mongol,waliza sa tobie znane czy nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bayah Re: Marcinek 07.07.04, 23:21 Gość portalu: marcinek 2 napisał(a): > bayah ciekawe z ktorego rocznika jestes kto cie uczal matmy czy takie > przezwiska jak pazdzior,mongol,waliza sa tobie znane czy nie > pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bayah Re: Marcinek 07.07.04, 23:30 Cos sie zle wyslalo. Waliza nienawidzila mnie roznie intensywnie jak Fibaka. Nie wiem za co, moze za niedokonczony doktorat z chemii mojeje mamy :) A moze tak sobie, bo sie chyba jednak niespecjalnie wyroznialam wsrod paru innych klasowycyh miernot chemicznych. Pazdzior - nie kojarze, jaki przedmiot. Mongol chyba tez nie. Czyzby 'artysta plastyk, autor, znajdujacych sie na terenie calej Wielkopolski, 39-ciu reklam swietlnych'? Franio! A tak w ogole to matura 93 (o ile sie nie kopnelam w obliczeniach, z matmy bylam niewiele lepsza niz z chemii...) Pozdrawiam z Belgii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amicus Re: Marcinek IP: *.p-s-inter.net 14.04.05, 23:28 Paździor, to przezwisko Prof. Jakubowskiego, uczyl matematyki, o ile mnie pamiec nie zawodzi, w okresie kiedy pobieralem nauki w Marcinku. To dawne dzieje, matura w 1967 roku. Polecam stronę www.marcinek.net tam jest wiele fotografii, takze prof. Jakubowskiego. Pozdrawiam wszystkich "Marcinków". Amicus z Poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Redka Re: Marcinek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 16:31 No widzę, że tu dużo pokoleń się przewija :) Ja jestem z rocznika matura2004, moi rodzice '83, a dziadka już nie pamiętam :P Paździocha pamiętam z opowiadań, był matematykiem, no i jest dziadkiem najlepszego maturzysty z 2004 :) Pozdrowienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
ulinha Re: Marcinek 02.06.05, 12:58 Pozdrowienia i buziaki z Portugalii;-) Zdawalam mature w 1995 roku w klasie "D" (profil podstawowy z poszerzonym jezykiem angielskim). W tym roku mija 10 lat... a mam wrazenie ze to juz wieki... Odpowiedz Link Zgłoś
dorota402 matura 1982 02.06.06, 23:12 Pozdrawiam wszystkich Marcinkowców. Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcinkowa Re: Marcinek IP: *.cstb.ch / 195.70.16.* 09.07.05, 11:44 A ja Was pozdrawiam ze Szwajcarii :) Jestem z klasy francuskiej, super czasy, późniejsze studia to już zupełnie nie to. Odpowiedz Link Zgłoś
leggetta Re: Marcinek 13.08.05, 23:08 Czesc:) Milo jeat Was tu wszytkich "widziec". Tez jestem z Marcinka. Matura, jesli dobrze licze 1996. Jestem od dluzszego czasu w Anglii i slyszalam ze jest tu nas sporo. POzdrowki. Odpowiedz Link Zgłoś
zas_ale_pyra Re: Marcinek 20.08.05, 17:31 Ja NIE "Marcinek" ale Trojka (Kasprzak, czyli obecny Jan Kanty). Usiluje otworzyc podobny watek (co prawda od 2 czy 3 dni) i, jak na razie, nikt nie odpowiada. Moja matura to 1966. PS. Czy wiecie o stronie "Sciaga"? www.sciaga.pl/ Tam pod "Klasa" mozna sie zarejestrowac i szukac kolegow/kolezanek z klasy. Z "Trojki" jest 6 osob, NIKT z mojego rocznika. Co do "Marcinka', z reka na sercu przyznaje, ze nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
prudent1 Re: Marcinek 23.10.05, 03:16 Moje Drogie Dzieci z Marcinka! Calkiem przypakowo wszedlem na te strone i serce moje zabilo zywiej. Co powiecie na to, ze mature w Marcinku zdalem w 1959 r ??? Od tej chwili mozecie zwracac sie do mnie per "Dziadku". Mieszkam w USA w okolicy Detroit i tu wlasnie poznalem mocno starszego pana, bylego profesora politologii i historii, ktory zdal mature w naszym Marcinku w roku...1936 !!! Natychmiast, pomimo 23 lat roznicy, zostalismy bliskimi przyjaciolmi, chociaz ja akurat jestem matematykiem...Tylko jedna kwestia: mysmy zdawali mature w liceum dla chlopcow,czyli jak to sie mowilo z blyskiem w oku,w meskim, natomiast np. moja corka zdala mature w Marcinku w r.1987, czyli w liceum koedukacyjnym. Tez znalazla sie w USA i wyklada informatyke na Wayne State University.Jak do tej pory, to nie mialem szczescia poznac tutaj innego marcinkowszczaka, teraz mowi sie chyba marcinkowca. Tak wiec nestorem zyjacych marcinkowszczakow jest prawdopodobnie ten moj przyjaciel lat 87. Niebywale zywotny fizycznie i umyslowo.Chcialbym dozyc tak dostojnego wieku w taaaaakiej formie! Oczywiscie bywam na wszystkich leciach Marcinka i mam zamiar dozyc 50- lecia mojej matury. Ale plany planami, a zycie dosc czesto plata rozne niezbyt mile figle. Ktos tu wspominal Pazdziora. Otoz prof.Zygmunt Jakubowski uczyl mnie w Marcinku logiki, byl natomiast matematykiem. I wlasnie te figle zyciowe sprawily, iz po latach, ja uczylem jego syna Tomasza matematyki w szkole..... muzycznej! Marcinka wspominam fantastycznie, po prostu kocham te nasza stara bude.Jezeli ktos chce, tp rosze napisac na moj "gazetowy" adres, tylko bez tego jakiegos NOSPAM. Pozdrawiam Was serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.W. matura 1969 Re: Marcinek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 19:24 DRODZY PRZYJACIELE z "MARCINKA" WITAM SERDECZNIE STARSZYCH KOLEGÓW ORAZ KOLEŻANKI I KOLEGÓW nazwanych w jednym z postów DROGIMI DZIECIAKAMI (tak się składa, że wszyscy, którzy zdążyli zrobić maturę wczśniej ode mnie to wyłącznie KOLEDZY a Ci po mnie to KOLEŻANKI I KOLEDZY). Nazywam się Włodzimierz Wójcicki i pozostałem w Poznaniu. Niemniej czuję się upoważniony do zabrania(napisania) głosu na tym forum albowiem chcę Was zaprosić do odwiedzania serwisu internetowego, w którym informuję o historii i dniu dzisiejszym naszego "MARCINKA" Dopiero dzisiaj dowiedziałem się o istnieniu 'marcinkowskiego" forum. Zawiadomił mnie forumowicz prudent1, który zajrzał na strone www.marcinek.net obejrzał archiwalne zdjęcia i napisał kogo z rozpoznaje na zdjęciach grona pedagogicznego. Wspomniał przy tym, że informacje o stronie www.marcinek.net znalazł właśnie na forum w gazecie.pl. Na moją prośbę - wyjaśnił mi jak tu trafić i dzięki niemu zajrzałem tutaj. Bardzo się ucieszyłem, że tyle osób zgłosiło swoją obecnośc. Przeczytałem wszystkie posty (ciekawe, że nikt nie zapytał o matematyczkę "ZOCHĘ"?, a co do "Paździora" - to uczył mnie fizyki przez jakiś czas (choć jest matematykiem). Miałem okazje rozmawiać z nim 14Xbr (DZIEŃ NAUCZYCIELA) i tak jak każdego wypytywałem go o zdjęcia dokumentujące historię "MARCINKA". Ponieważ przyznał, że posiada trochę zdjęć, więc umówiliśmy się na dalsze rozmowy o jego kolekcji zdjęć. Niestety jeszcze nie nastąpił ciąg dalszy tej sprawy ale jak mnie popędzicie to może zaraz na początku Nowego Roku... ? W 1989 roku powstało i działa coraz skuteczniej STOWARZYSZENIE WYCHOWANKÓW "MARCINKA" (oficjalna nazwa jest trochę dłuższa). W Stowarzyszeniu funkcję Prezesa pełni od kilkunastu lat profesor Gerard Sowiński zwany BARNABĄ - polonista w Marcinku w latach 1964 do 1980(?). Obaj jego synowie - Ryszard i Mikołaj są absolwentami "MARCINKA" BARNABA to mój wychowawca w latach 1965 do 1969. To on w marcu 2004 zainspirował mnie do stworzenia internetowej witryny dla wychowanków "MARCINKA". Miało to ułatwić przekazywanie ogłoszeń i innych informacji związanych ze zbliżającym się 85-leciem naszej Szkoły. Prapoczątki witryny www.marcinek.net znajdziecie na stronie www.wojcicki.pl Aby obejrzeć te zdjęcia, które tam jeszcze są i dotąd nie zostały przeniesione na www.marcinek.net - trzeba wpisać hasło barnaba, małymi literami. Nie wszystkie obecne tam linki prowadzą do zbiorów ze zdjęciami albowiem spora część już jest przerzucona do www.marcinek.net ale można na przykład obejrzeć zdjęcia z Balu Maturalnego 1969 i trochę innych z tamtych czasów. A niektórzy bardziej dociekliwi znajdą tam zdjęcie autora tych słów i jego rodziny oraz kilka aktualnych zdjęć moich kolegów z klasy. Za to na www.marcinek.net znajdziecie kilka tysięcy zdjęć związanych z "MARCINKIEM". Współczesne znajdują się w KALENDARIACH 2004 i 2005 roku. Są ogólnodostępne. Zobaczycie np jak powstawał i jak w bieżącym roku - odsłaniano posąg naszego patrona. Natomiast dużą kolekcję zdjęć archiwalnych może obejrzeć osoba, która zna hasło. Nie chcę tu pisać jakie to hasło ale zapewniam, ze każdy kto zapyta o to poprzez wysłanie listu na adres: my_z_marcinka@marcinek.net - natychmiast otrzyma odpowiedź. Szczególnie lata 60 i 70 są dobrze obfotografowane. Są też świetne zdjęcia z lat 1951 do 1955 (wszystkie przypisane do roku 1955) Tak się jednak składa, że lata osiemdziesiąte i dalej są beznadziejnie udokumentowane. Brak mi kontaktu z tymi rocznikami. Kompletnie nie mam co przedstawić w częsci archiwalnej. ...to co pomożecie? (to cytat) Ale precz polityka!. Mam nadzieję, że dysponujecie jakimiś pamiątkami (najbardziej liczę na zdjęcia), które będę mógł wystawić w części archiwalnej. Mój adres ww@wojcicki.pl. Napiszcie co macie, co pamiętacie z Marcinka. Ma powstać takie nasze marcinkowskie WHO IS WHO, nie jakieś napuszone dumne ale normalne ludzkie, z którego można będzie dowiedzieć się kto, gdzie przebywa i co robi. Będą też fragmenty filmów (do pobrania), na których zostały pokazane szkolne uroczystości, spotkania itp. Jeśli macie jeszcvze jakiś pomysł co powinno znależć się w serwisie "marcinkowskim" - to napiszcie. Z Waszych listów - bardzo ucieszy się Prezes gerard.sowinski@marcinek.net . Stowarzyszenie... tworzy bazę adresów mailowych wychowanków "MARCINKA". Jeśli znacie adresy szkolnych koleżanek i kolegów - piszcie nam o tym. Przekazujcie informacje o Stowarzyszeniu i stronie www.marcinek.net - każdemu wychowankowi "MARCINKA", którego pamiętacie. Z ciekawostek przekażę Wam jeszcze informację, że odwiedzając stronę www.marcinek.net możecie zapoznać się z listą absolwentów od początku aż do 2004 roku. Listę opracowała młodzież z "MARCINKA" na ubiegłoroczny Jubileusz 85-lecia naszej Szkoły. Strasznie się rozpisałem. Ale już nie będę. Obiecuje poprawę. Wszystkim Wam życzę WSPANIAŁYCH ŚWIĄT i SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU Włodzimierz Wójcicki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Marcinek IP: *.ip.fastwebnet.it 05.12.05, 14:45 Matura 2004, klasa mat-fiz, obecnie we Wloszech. No i coz, jestem dumny, ze chodzilem do tej szkoly... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tygma Re: Marcinek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.05, 00:57 a ja nadal chodzę, i uwielbiam tą szkołę! Marcinek jest fantastyczny! A Ty "J" będący we Włoszech, nie byłeś ostatnio opowiadać o swoich studiach na lekcji u prof. Dymitrowskiego? :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Marcinek IP: *.uni / *.sm.uni-bocconi.it 20.01.06, 18:52 Istnieje takie prawdopodobienstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: af Re: Marcinek IP: *.manc.cable.ntl.com 14.07.06, 11:50 Pozdrawiam z Manchesteru...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Marcinek IP: 198.28.92.* 13.02.07, 21:38 Czesc, Matura 1988, w Marcinku oczywiscie. Pozdrawiam z poludniowo-wschodniej Anglii. Odpowiedz Link Zgłoś
bayah Re: Marcinek 27.02.07, 23:01 A byliscie na wiazy? Pamietam, ze zaliczylismy mala grupka wejscie na wieze na poczatku pierwszej klasy. Z pieknym widokiem na Jezyce :) Jakos nikt nas specjalnie nie sciagal z tej wiezy, moze w miare dyskretni bylismy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktoria Re: Marcinek IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.07, 11:22 a ja matura 2005, teraz biologia. do wyjazdu mi się nie pali, nie stawiam sobie tego jako celu, ale może kiedyś się zdarzy tak przy okazji... a na wieżę nie doszłam, ale na strych nielegalnie wlazłam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Marcinek IP: *.in-addr.btopenworld.com 17.09.07, 17:33 Ja skonczylam w tym roku, z przebywam w Manchesterze...studia i praca. Ale jak milo jest powspominac Marcinka, wspinanie sie na wieze w czasie festiwalu, przemycanie alkoholu na studniowke i wagary w zapiecku. Jak milo bylo! Odpowiedz Link Zgłoś