Gość: 100% racji Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 14:48 Dokładnie tak! Ale na nieszczęście zawsze znajdą się tacy "znafcy" i "cfaniacy" co nigdy nawet tej szkoły na oczy nie widzieli, ale już wszystko wiedzą. Nędzna manipulacja ze strony Gazety i matki Agnieszki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 26.03.09, 14:59 Może i dali się sprowokować, ale to nie upoważnia ich do oszczerstw i kłamstw. A jak Ty byś sie czuł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalafior999 Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 15:05 to wszystko to kompletna bzdura gdyby mama agnieszki chciala dla dziecka dobra to dawno by ja przeniosla do klasy integracyjnej ale ona widocznie lubi sobie poszumiec w mediach bo to jest jej zywiol pszynajmniej na to wynika!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 15:15 Dokładnie takie samo wrażenie odnoszę. Szukanie taniej sensacji i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 15:12 gim24poz.edu.pl/nowa/odp-wyborcza/odpowiedz-wyborcza.htm zapraszam tych, którzy chcą wiedzieć co sądzi "druga strona", a nie tylko się ponapinać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale siara Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 15:13 to wszystko bzdury matka agnieszki swietnie sie bawi!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jana Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.chello.pl 26.03.09, 15:13 Po przeczytaniu artykułu zadaje sobie pytanie: jak to jest, że ciało pedagogiczne po półtorarocznej pracy integracyjnej daje za wygraną, czuje się bezradne. Przecież to jest problem, od którego szkoła nie może uciec. Przez ten czas wszystkie strony tego wychowawczego procesu zdążyły się poznać, zdobyły jakieś doświadczenie, które teraz należy wykorzystać aby pomału usuwać bariery dzielące strony. Na pewno to nie jest łatwe, ale przecież szkoła powinna dawać przykład wytrwałości i wysiłku. A czy 1,5 roku to długo? - w procesie wychowawczym to zaledwie chwila, i jaka może być potem satysfakcja. Przeniesienie trudnego dziecka do innej szkoły jest bezsensowne, bo nie daje gwarancji, że tam dzieci będą bardziej otwarte na nową koleżankę, i że ich rodzice wykażą więcej zrozumienia i dobrych chęci w tej niełatwej integracji. Czytając posty, widzę, że niektórzy rodzice obawiają się, że Agnieszka stanowi fizyczne zagrożenie. Z tego co wiem, to najczęściej właśnie te grzeczne, spokojne dzieci dopuszczają się najgorszych czynów. Skąd my to znamy, to nasze zdziwienie: " kto by przypuszczał? takie dobre, spokojne dziecko". Na pewno ta sytuacja dla wielu rodziców jest niewygodna, o ile prościej byłoby nie mieć takiej dziewczynki w klasie, wystarczyłoby sprawdzić lekcje, zapytać co nowego, a dlaczego tylko trója? - ale czy tak ma wyglądać wprowadzanie naszych pociech w trudny świat dorosłych, w świat, w którym z nie takimi problemami będą musiały się spotkać. Przypadek Agnieszki jest sprawdzianem dla wszystkich, którzy mają z Nią kontakt bezpośredni czy też pośredni. Sprawa Mamy Agnieszki: skąd ta dzika nagonka na matkę obarczoną takim nieszczęściem? Może popełnia błędy, może nie reaguje już właściwie, może nie ma już sił, ale czy to powód aby wysuwać najcięższe działa i wywlekać na forum sytuacje rodzinne??? ..chyba w ferworze dyskusji ktoś się zagalopował i może teraz czuje jakiś dyskomfort z tego powodu - mniej zapalczywości w dyskusji, nie ma co przysparzać bliźniemu dodatkowego bólu. A jeżeli - jak twierdzą niektórzy - mama Agnieszki nie uczestniczy w procesie integracyjnym, czy wręcz robi "złą robotę" i nie można tego zmienić (w co mocno wątpię, bo to by musiała być wyrodna matka, a nie lwica broniąca swej małej) to postarajcie się Drodzy Państwo, pomimo tego uczyć swoje pociechy zrozumienia zachowań odbiegających od standardów, jak i współżycia z trudnymi koleżankami i kolegami, czego z całego serca życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 15:23 gim24poz.edu.pl/nowa/odp-wyborcza/odpowiedz-wyborcza.htm Zapraszam do lektury, chyba że chcesz pozostać wierny tylko zdaniu jednego dziennikarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 16:03 chce nawiącac o przniesieniu do innej szkoły. mama agnieszki nie chce jej przenosic bo tam byloby tak samo i by sie potwierdziło ze ona naprawde jest nie normalna itd a nie ze to my ja dreczymy. i by sad mial potwierdzenie ze zadna szkola nie jest " szkola nietolerancji " jak to fachowo okreslili dziennikarze. po prostu agnieszka jest nie normalna i tyle nad czym tu rozmawiac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asssi Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 26.03.09, 16:38 Łatwo jest powiedzieć, że to wina szkoły... Ale to nie prawda. Znam ta dziewczyne, i szkoda tylko że to właśnie ona ponosi tu największą wine. Sama prowokuje innych swoim zachowaniem i głupimi odzywkami. Potrafi pierwsza zaczepiać się w innych a potem matka dziwi sie zachowaniem jej rówieśników. A jakoś wina nigdy nie jest po jej stronie...ciekawe? to takie usprawiedliwienie bo jest niepełnosprawna i może się pierwsza zaczepić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m@rek Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 17:56 nie znam tematu, ale można dać cynk do któregoś z magazynów w TV, przyjadą zrobią materiał, niestety nie mmogę pomóc nie znam sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczw Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 18:08 cynk? jaki cynk? na jakim świecie Ty kobieto żyjesz, możesz mi powiedzieć bo nie bardzo wiem? Nie ma sprawy - nie ma cynku. Nie znasz sprawy - a chcesz dawać cynk? Coś tutaj jest nie tak i leczenia wymagają chyba nie tylko Agnieszka z matką... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xD Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 20:43 może mecenasie zacząć od walki o odszkodowanie od rodziców tego ucznia, który popchnął i przewrócił dziewczynkę, co w konsekwencji spowodowało u niej padaczkę? to jeszcze nie jest przedawnione... Pewnie ona sie sama wywaliła i zwlaiła na tego chłopaka co niby ją popchnal bo one ( matka i agnieszka ) lubią zwalac na innych jeśli chodzi o wyrządzone jej krzywdy. JEsli chodzi o incydent na lekcji wosu. nie widzialem zeby ktos ja wtedy przygniatal lawka czy bil czy kopal czy nie wiadomo co. Pewnie wtedy dostala zla ocene z czegos a ona jak dostanie 2 albo 1 do beczy ze ja mama zabije, czy COS sie w tym domu musi dziać. pewnie matka ja pokopala i bila krzeslem, a potem wmawiala adze ze ktos ja pokopal. xDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.03.09, 17:42 GOŚCIU: PISZESZ ŻE NA PEWNO MATKA POKOPAŁA AGĘ ,MAM 2 PYTANIA: 1/CZY BĘDĄC DZIECKIEM FOTOGRAFOWAŁEŚ SIĘ Z KUCYKIEM ? 2/CZY KUCYK ZMUSZONY DZWIGAĆ OSIOŁKA NIE KOPNĄŁ CIEBIE WÓWCZAS W GŁÓWKĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 18:04 przepraszam bardzo, chodzę z Agnieszką do tej szkoły i to prawda - w naszym gimnazjum są różni ludzie, zdarzają się ci 'mniej przystosowani do życia w grupie' ale tak jest wszędzie. Agnieszka jest przedstawiana jako ofiara, tylko dlatego, że jest niepełnosprawna. Nasza szkoła włącza się w akcje charytatywne, jeździ do fundacji 'żurawinka' oraz żurawinka przyjeżdża do nas, organizujemy im wigilię, konkursy itd. Jak natomiast wytłumaczyć zachowanie Agnieszki, która na lekcji techniki, bierze suwmiarkę i mierzy nią penisy kolegi z klasy? Jak wytłumaczyć to, że przez całe tygodnie potrafi chodzić za kimś krok w krok (dosłownie) reagując na prośby odczepienia się agresywnie? Jak wytłumaczyć to, że chodzi po szkole i krzyczy na wszystkich, popycha agresywnych chłopaków. Ona szuka zaczepki. Może pokazalibyście drugą stronę medalu, a nie robili z niej ofiarę - tak naprawdę wszystko jest wyolbrzymione. Sprawa o pobicie nie została umorzona - chłopcy po prostu tego NIE ZROBILI. Poza tym wina leży także po stronie jej matki. Izolowała Agnieszkę przez 4 lata, dziewczyna nie miała kontaktu z ludźmi. Składając podanie o przyjęcie do naszego gimnazjum wiedziała, że jej córka jest niepełnosprawna - jak taki człowiek może radzić sobie nawet intelektualnie w takiej szkole? Przykład: korepetycje z matematyki po lekcjach, pani tłumaczy różnym uczniom to, czego nie rozumieją - Agnieszka rozumie to chyba w ten sposób, że to ona powinna być na zajęciach pępkiem świata, robi aferę, krzyczy. Płacze i drze się niemiłosiernie gdy dostanie 2 mówiąc, że mama ją zabije (proponowałabym sprawdzić co dzieje się w jej środowisku domowym apropos, aferę dla 'sławy' na 5 minut potrafi zrobić każdy). Jej matka chyba nie zdaje sobie sprawy jaką krzywdę zrobiła własnemu dziecku. Wmawia jej, że świat jest zły, robi rzeczy powodujące, że otoczenie naprawdę zaczyna jej nie akceptować. Przecież teraz już nikt się do niej nie odzywa. Sprawa jest po prostu oszlifowana z jednej strony. Skoro Agnieszce i jej szanownej matce nie pasuje ta 'okropna' szkoła, to dlaczego nie przeniesie jej do gim nr 27? Jest to szkoła INTEGRACYJNA. Ale nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.09, 18:27 Szkoda tylko, że w tym kraju tak szybko się osadza, wydaje wyroki, niszczy wszystkich wokół, a dlaczego??? BO LICZY SIĘ SENSACJA!!! NEWS!!! TEMAT DNIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczw24 Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 18:55 niestety. smutne jest takze to ze wlasna matka dla marnej sumki pieniedzy pograzy tak wlasne dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Cz. Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 26.03.09, 19:20 Żałosny jest tutaj profesjonalizm pana Ż. Prawdziwy reporter umie zrobić obiektywny i bezstronny artykuł, w którym zamieszcza wypowiedzi obu stron. Gdzie w tym 'artykule' jest chociaż krztyna obiektywizmu i prawdy? Jakim prawem wy wszyscy, którzy stoicie po stronie Agnieszki, wystawiacie opinie o nas, o naszej szkole, nauczycielach i całym gronie pedagogicznym, jeśli nic nie wiecie o całej sprawie? Stąd nie dowiecie się niczego. To jedynie wielkie halo, robienie wideł z igły. Żaden/żadna z was, redaktorzy, dziennikarze czy wy, którzy macie czelność i takt nas osądzać, nie jesteście z tej szkoły i nie stać was było na wysłuchanie nas - NAJBARDZIEJ poszkodowanych. Ta sprawa nas nie bawi i nie cieszy. Jesteśmy zniesmaczeni tym, z jaką łatwością wszyscy łyknęli te generalizowanie pana Ż. Zastanówcie się, ludzie, na jakiej podstawie wystawiacie nam takie a nie inne świadectwo. Zastanówcie się nad własną wartością, skoro wierzycie na słowo redaktorowi, który umie wysłuchać tylko JEDNEJ strony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczw24 Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 20:03 tacy ludzie raczej nie potrafią tego zrobić, mają zbyt małe pole do wyobraźni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tecia Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 26.03.09, 20:26 bo gdyby redaktorzyna wysłuchal obydwu stron nie miał by o czym pisac, no ej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczw24 Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 20:28 to już jego problem, niech zabierze się za prawdziwy temat, a nie za wyolbrzymianie jakiejś szopki - lecz na to go chyba nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwenttt Ta szkoła to żenada... IP: *.icpnet.pl 26.03.09, 20:22 Moim zdaniem Agnieszka nie jest jednym dzieckiem w ten sposób traktowanym! Znęcanie się nad słabszymi, agresja oraz przemoc to codzienna wizja tej szkoły. Wg mnie problem wynika z braku wykwalifikowanych i kompetentnych pedagogów. Mama Agnieszki nic nie wskóra, ani prasą, ani telewizją, ani nawet kuratorium! Szkole wydaje się, że jest ponad prawem! Lecz cieszy mnie fakt, że ktoś wreszcie dostrzegł co się tam dzieje i próbuje coś z tym zrobić! Tylko szkoda, że nadaremnie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tecia Re: Ta szkoła to żenada... IP: *.icpnet.pl 26.03.09, 20:28 no to chyba nie mowimy o tej samej szkole, bo ja jakos przez 3 lata nie zauwazylam jakiejs dyskryminacji slabszych czy niepelnosprawnych w gim24. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczw24 Re: Ta szkoła to żenada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 20:36 chyba, że ma taki problem ze sobą jak Agnieszka. Nie wykluczajmy tego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczw24 Re: Ta szkoła to żenada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 20:29 uśmiałam się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: mamo Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 22:13 proszę się nie podszywać pod absolwenta, to nieładnie znowu tak kłamać. Jaki przykład daje Pani córce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ^^ Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 26.03.09, 20:38 Popieram absolwenttt'a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlkp Ta szkoła to żenada... IP: *.icpnet.pl 26.03.09, 20:41 Ja też popieram absolwenttt'a ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jana Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.chello.pl 26.03.09, 21:24 Mogę zrozumieć rozżalenie pedagogów tej szkoły i poczucie krzywdy spowodowane jednostronnym ich zdaniem przedstawieniem tematu. Ale jak tu można mówić o powszechnej tolerancji, skoro na Forum ogromna większość wypowiadających się uczniów prezentuje zupełnie odmienną postawę. Poświęciłam kilka godzin na zapoznanie się z wyrażanymi tu opiniami - wnioski dla mnie są zatrważające. Nie sądziłam, że w "normalnych" dzieciach jest tyle agresji. Widocznie inne postawy prezentuje się nauczycielom a inne w anonimowych wypowiedziach. anonimow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stawic Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 21:38 Może w takim razie wypada się zastanowić, skąd bierze się niechęć niektórych (proszę nie generalizować -_-) uczniów. Przecież nie z kapelusza, prawda? Nic nie dzieje się bezpodstawnie, a kilkunastu innych uczniów naszej szkoły z orzeczeniem o niepełnosprawności lub innych chorobach jakoś nie ma żadnych zastrzeżeń - nigdy nie spotkali się z przejawami słownej niechęci (bo o agresji fizycznej w ogóle nie może być mowy) i nigdy nie twierdzili, że są w jakikolwiek sposób szykanowani, przeciwnie. Podobnie zresztą, jak naprawdę duże grono osób niepełnosprawnych, z którymi nasza szkoła współpracuje. Proszę zatalefonować chociażby do fundacji "Żurawinka" z zapytaniem, co sądzą niepełnosprawne dzieci o współpracy z naszymi uczniami :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Szkolny koszmar uczniów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 22:28 Łatwo się wypowiadać, pozostając postronnym obserwatorem.Co tak Panią dziwi- oburzenie uczniów, nauczycieli i rodziców na krzywdzący i jednostronny osąd???Czy dziwi Panią rozżalenie dobrych uczniów, angażujących się w pomoc niepełnosprawnym, których potraktowano jak patologicznych, znęcających się nad Bogu ducha winną dziewczynką wykolejeńców? Fałszywe,niesprawiedliwe oskarżenia i brak możliwości obrony mogą u młodych i niewinnych ludzi wywoływać złość...Czy to takie dziwne? Czy ten profesjonalny , rzetelny dziennikarz pofatygował się by skonfrontować choć jeden zarzut??!!!Mnie to absolutnie nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stawic Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 22:29 gim24poz.edu.pl/nowa/odp-wyborcza/odpowiedz-wyborcza.htm proszę przeczytać ten tekst a później dopiero wydawać osądy, czy grono pedagogiczne i uczniowie z otoczenia Agnieszki nie starają się robić nic dla jej integracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 01:46 te teksty wstawialiście juz kilka razy, jak i inne. Są już nudne. Wstawianie ciągle tego samego??? Male pismo czyżby zrobilo wszystko, a konflikt narasta. Nieudolnośc szkoly, rodzicow i uczniów. Czytając te setki stron, bardzo zal mi jest tej dziewczynki i jej matki. Nie was, ani dyrekcji. Poniewaz nawet w postach nie ma niczego poza agresją. Ja napewno nie pośle corki do tej szkoly, choćby z tytułu kompletnej nieudolności dyrekcji i calej reszty. Bala bym sie poslać do takiej szkoly swoje dziecko. I nie tylko ze względu na mlodzież, bo w kazdej szkole jest róznie, ale dyrekcja jest do niczego. Zwolniła bym dyrektorkę szkoły, pedagoga, psychologa i wychowawcę. Wymiana kadry w szkole dobrze by zrobila. Dopuszczenie do takiego konfliktu jest karygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 14:44 bałabym,zwolniłabym- jak i inne czasowniki w trybie przypuszczającym pisze się łącznie z cząstką bym. Myślę,że poziom edukacji w gimnazjum gwarantuje poprawną pisownię.Ale tym nie jest nikt zainteresowany.Najważniejsza jest nagonka na uczniów i grono pedagogiczne. W sumie nawet się nie dziwię , gdybym przeczytała ten artykuł, nie znając szkoły pewnie za nic nie chciałabym, żeby moje dziecko tam uczęszczało... Trudno też dziwić się uczniom, nauczycielom i rodzicom, że zabierają głos na forum wyrażając swoje oburzenie tym artykułem- każdy przedstawia swoje stanowisko- to chyba naturalna polemika. Tym bardziej, że nie dano im takiej możliwości na łamach gazety i nie skonfrontowano sytuacji z drugą stroną konfliktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 16:33 Dziękuje za darmową lekcję języka polskiego. Bo za godzinę nauki tego języka, placę duże pieniadze. Może warto zająć się wychowywaniem mlodzieży w szkole, skoro rodzice tego nie potrafia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goof Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 26.03.09, 21:36 Nie dosyć, że jednostronny artykuł, to jeszcze napisane takie łgarstwa, ze głowa boli. Monisio3 i Ministrant gratulacje za obnażenie prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jana Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.chello.pl 26.03.09, 22:14 Niechęć nie bierze się z kapelusza ale z braku zrozumienia ogromnego problemu, jaki ma Agnieszka sama ze sobą. Ten problem to jest Jej ciężar a inni tylko mogą odczuwać dyskomfort tej sytuacji, to Ona jest w tym wszystkim samotna wśród uczniów, zabiega o zainteresowanie, szuka koleżanki, ale pędzi się Ją bo "jest namolna" jak to jedna uczennica napisała. Tu nie chodzi o "winę" Agnieszki ale o zrozumienie i nieodtrącanie. Jeżeli dzieci tak do tego podejdą, oczywiście przy pomocy pedagogów, i mądrych, niezacietrzewionych rodziców, to będzie szansa na zintegrowanie Agnieszki z klasą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stawic Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 22:34 gim24poz.edu.pl/samorzad_uczn/gwiazdka-18.12.2008/fotki/imagepages/image16.html proszę, taka drobna namiastka naszych imprez organizowanych dla niepełnosprawnych dzieci w "szkole nietolerancji". Niestety, na zaproszenia na owe imprezy wysyłane do redaktorów gazet czy telewizji regionalnej nigdy nikt nie raczył odpowiedzieć. Fakt, to nie jest sensacja, to po prostu uczniowie angażują swój czas wolny i chęci do pomocy innym, chorym dzieciom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jana Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.chello.pl 26.03.09, 22:48 Tak, to na pewno przykre dla uczniów, taki brak zainteresowania dla ich inicjatyw. Uznanie czyjejś pracy, dokonań, wyzwala jeszcze większe zaangażowanie. Ale niestety to nie jest "poczytny" temat. Co do problemu Agnieszki to on po prostu przerósł dzieci, bo jeżeli dorośli nie umieją sobie z tym poradzić, to czego spodziewać się po dzieciach. Odpowiedz Link Zgłoś
monisio3 Re: Szkolny koszmar Agnieszki 26.03.09, 22:59 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=633&w=93281162 a oto na ile zdobył się Pan Redaktor po zapoznaniu się z faktami przedstawionymi przez drugą stronę tego konfliktu.. żałosne jest to, że nie pisze o tym czego się dowiedział, tylko próbuje pokazać, że szuka rozwiązania.. pyta Panią Mediator (swoją drogą bogu ducha winną kobietę, której nawet nie raczył poinformować o krokach już podjętych przez szkołę)o rozwiązania, które już kilka miesięcy temu zostały przez szkołę zastosowane..(przecież o tym wie!) dlaczego Pan Redaktor nie przyzna dziś na łamach swego pisma, że w tej chwili zna sprawę też od drugiej strony? czy dlatego, że musiałby przyznać, że się pomylił?.. Odpowiedz Link Zgłoś
monisio3 Re: Szkolny koszmar Agnieszki 26.03.09, 23:01 miasta.gazeta.pl/poznan/1,36001,6430685,Szkola_nie_pomoze__tu_potrzeba_mediatora.html teraz dobrze.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stawic Re: Szkolny koszmar uczniów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 23:03 Jutro mamy zamiar podpisać gromadnie i wysłać do redakcji GW obszerne zażalenie, miejmy nadzieję, że nie przejdzie bez echa Dlatego zachęcam do podpisywania się w dniu jutrzejszym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szkolny koszmar uczniów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 02:10 A gdzie wasze sumienie? Dzis jestescie zdrowi a jutro juz nie.Moze wtedy zrozumiecie problem mamy Anieszki co przezywa i czuje.Szuka pomocy wszedzie zeby jej córka żyła normalnie.Szkoła powinna sie wstydzic ze nie umie sobie poradzic z tym konfliktem.jakie dzieci tam chodzą ? kipi z nich nienawiśc i jad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Co to za szalona szkola-rządy mlodziezy IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 02:33 a nie dyrekcji i kadry? Dobrze, że opublikowano ten poważny problem. Ja corki nie posle do tej szkoly, ze względu na to, że dyrekcja to nieudolne osoby, ktore dopuścily do takiej tragedii dziecka, dając tym samym przyzwolenie mlodzieży na dalsze szykany dziewczynki. I co z tego, że odejdzie, znajdzie sie inna ofiara a dyrekcja bedzie dalej zamiatala, publikując na forum kilkakrotnie ten sam tekst, jacy to oni dobrzy i mili do niepelnosprawnych osob. Na publike wiele sie robi. A prawda i tak wyjdzie na jaw. Myslę, że wielu rodzicow głeboko sie zastanowi, zanim posle do niej swoje dziecko. Taka dyrekcja, pedagog i psycholog, nie radzacy sobie, niczego dobrego nie wróży dla dziecka, a przedewszystkim nie daje poczucia bezpieczeństwa dzieci. Dzięki panie redaktorze za publikacje tego artykułu. Oby wiecej takich, a my rodzice możemy znając prawde z podszewki, ustrzec swoje dzieci przed takimi szkolami, a szczegolnie przed nieudolnością osob , tam zatrudnionych. Z wypowiedzi mlodzieży, ich rodzicow, dyrekcji i kadry na tym forum, widać, że edukacji jest na zerowym poziomie. Natomiast szykany, agresja, pomowienia i obwinianie chorego dziecka i broniącej jego matki jest na pierwszym miejscu. Tam rzadzi mlodzież, a nie dyrekcja i nauczyciele. Ciesze się, że moglam przeczytac ten artykuł i całe to forum i ustrzec swoje dziecko, przed poslaniem do tej szkoly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Co to za szkola-rządy szalonej Agnieszki.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 10:00 Zeby oceniać poziom edukacji, przygotowanie kadry nauczycielskiej oraz atmosferę panującą w tej szkole trzeba by najpierw rozpoznać problem, poznać szkołę , nauczycieli i uczniów i ich stanowisko, a nie potępiać w czambuł na podstawie jednego nieobiektywnego artykułu, który w mgnieniu oka zepsuł opinię szkole i zaprzepaścił długoletni proces integracji z niepełnosprawnymi ( patrz fotorelacje na stronie szkoły) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krucha Re: Co to za szalona szkola-rządy mlodziezy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 17:19 my też się cieszymy, że potomek osoby z takimi poglądami i brakiem wyobraźni jaki pani tutaj zaprezentowała do nas nie przyjdzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: krucha proszę sie nie martwic IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 19:16 Gość portalu: krucha napisał(a): > my też się cieszymy, że potomek osoby z takimi poglądami i brakiem wyobraźni > jaki pani tutaj zaprezentowała do nas nie przyjdzie ;) Napewno nie i może sie pani z calą penością cieszyć, ale moge osobiście przyjśc i poznać tak ciekawe osoby jak pani i poznać pozostale. Proszę sie nie martwic, bo ja i moi znajomi bedziemy szerokim lukiem omijać tą szkolę. Jest wiele szkół, w ktorych dyrekcja potrafi dzialac i to szybko. Dopiero byśmy sie martwili. Tyle, że my szybko bysmy rozwiązali ten problem. Napewno by w pierwszej kolejności, nastapila zmiana dyrekcji i nie czekali byśmy 1,5 roku. A pani wypowiedz sama mówi za siebie, czego może pani nauczyć te dzieci, bo do mlodziezy napewno jeszcze nie dorosli???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krucha Re: krucha proszę sie nie martwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 20:04 a co pani może wiedzieć o szkole, jak może pani wyrażać opinię na jej temat po przeczytaniu jednostronnego artykułu autorstwa pożal się boże redaktorzyny? czego pani chce nauczyć swoje dzieci, skoro nie jest pani w stanie zapoznać się ze sprawą, tylko od razu oceniać, oczerniać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: krucha proszę sie nie martwic IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 20:23 Gość portalu: krucha napisał(a): > a co pani może wiedzieć o szkole, jak może pani wyrażać opinię na jej temat po > przeczytaniu jednostronnego artykułu autorstwa pożal się boże redaktorzyny? > czego pani chce nauczyć swoje dzieci, skoro nie jest pani w stanie zapoznać się > ze sprawą, tylko od razu oceniać, oczerniać? Nie sugeruje sie artykulem, ale tym co opowiada mlodziez z pani szkoly. A ciekawie opowiada, tylko trochę wiecej niz pisze gazeta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: krucha proszę sie nie martwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 08:20 dobry żart :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń Re: Szkolny koszmar uczniów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 06:43 Doprawdy? Nie zauważyłem. Proszę przyjechać i zapoznać się z rzeczywiście panującą sytuacją, a nie generalizować na podstawie iście tabloidowego artykułu. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń Re: Szkolny koszmar uczniów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 06:52 Jak widać, jesteśmy wszyscy chuliganami. Pomijając już fakt wszechobecnej w naszej szkole agresji, przemocy oraz terroru, jaki można napotkać na każdym kroku, cała szkoła, łącznie z rodzicami i nauczycielami to oczywiście wierutni kłamcy. Oh, jak ja mogłem być tak zły, pełen nienawiści i jadu? Jak mogłem w ogóle krytykować przewspaniały artykuł Gazety, w ogóle nie godzący w nasze uczucia? Jak mogłem być tak okrutny wobec Agnieszki?? Ach, przecież ja nie chodzę z nią do klasy... i nigdy nie zamieniłem z nią słowa... Ale i tak jestem chuliganem. Z całą pewnością terroryzuję całe moje otoczenie. Zaś ono mnie. Moje biedne sumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Szkolny koszmar uczniów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 10:11 kipi z nich rozżalenie i rozgoryczenie, że nie zostali wysłuchani a ich starania obróciły się w niwecz przez jeden krzywdzący i niesprawiedliwy artykuł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krucha Re: Szkolny koszmar uczniów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 17:18 z Ciebie kipi głupota. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 02:06 imprezy na pokaz albo na ocene .A w zyciu nie umiecie tego zastosować .WSTYD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 02:39 Gość portalu: gość napisał(a): > imprezy na pokaz albo na ocene .A w zyciu nie umiecie tego > zastosować .WSTYD Dokładnie. Plus wstawianie co kilka postow tych samych tekstow. Jak to wiele robią dla osob niepelnosprawnych. Rozwiązac szkołe, za nieudolnośc, lub wymienic kadre. Na pokaz wiele sie robi, aby zachęcić innych do zapisywania dzieci. Aby nie rozwiazano szkoly. Rozwiązala bym klase calkowicie, lub przeniosla bym kazdego oprawcę do innej klasy, a nawet dyscyplinarne przeniesienie do innej szkoly. Ale najpierw dyrekcja do zwolnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krucha Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 17:21 na pokaz? jeśli Wy robicie jakiekolwiek rzeczy na pokaz, to szczerzę Wam współczuję podejścia do życia. Kobieto, agnieszki w tej szkole nikt NIGDY nie uderzył, więc o jakim przenoszeniu mówisz? o jakich karach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ML Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 17:38 Nie sciemniaj laska. Liczysz na to, ze jak 20 osob powtorzy to samo, to inni to kupia? Bo wasza wychowawczyni takie teksty kupuje i nie zadaje dociekliwych pytan? Bo wasi rodzice to kupuja? Chodzisz z Agnieszka do klasy? Bylas na tej lekcji WOS, na ktorej bylo zastepstwo? Pamietasz rzucanie kurtka Agnieszki? Mam zapytac, kto byl wtedy kolo stojaka od mapy? Mam zapytac, czego nie widzial nauczyciel, ktory wolal zaslonic sie gazeta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krucha Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 20:06 tak niestety mam wątpliwą przyjemność i znam agnieszkę... nie będę dłużej ciągnąć tej jakże zawziętej dyskusji, bo widzę, że za wszelką cenę chcesz przelać na tę sprawę jakieś kompleksy/nieudane dni/sytuacje/etc. I radziłabym zmienić podejście do życia, bo otulanie się kłamstwem szkodzi. No i w bajki wierzy się raczej w przedszkolu, nie w wieku dojrzalszym :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.03.09, 00:15 GOŚCIU ML: GRATULUJĘ ODWAGI, JAK POWIEDZIAŁEŚ A POWIEDZ TEŻ B, KOGO ZASTĘPOWAŁ "NAUCZYCIEL" WŁAŚCIWIE PAN Z BIBLIOTEKI? PANIĄ DYREKTOR- BRAWO. ILE LEKCCJI BYŁO "ZASTĘPOWANYCH"-NIE LICZYŁEM,WIELE. JAKIE OSOBY JESZCZE "ZASTĘPOWAŁY"PANIĄ DYREKTOR?- A RÓŻNE CO TE RÓŻNE OSOBY ROBIŁY? CZYTAŁY TABLOIDY,ROMANSIDŁA,INNE A KTO POBIERAŁ SZMAL ZA TE "ZASTĘPSTWA"-NO JAK,PRZECIE PANI.DYREKTOR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczeń Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 14:26 Chce zauważyć jedną bardzo ważną rzecz gi.24 nie jest z oddziałami integracyjnymi, wiec nauczyciele i całe grono pedagogiczne nie maja obowiązku wiedzieć jakie mięć podejście do NIEPEŁNOSPRAWNEGO dziecka, bo to jest oczywiste, ze dla takiego dziecka trzeba mięć inne podejście! Żeby oceniać, trzeba poznać sytuacje obydwóch stron! A jak na razie pokazano tylko sytuacje jednej strony – Agnieszki, ale my – szkoła już podjedliśmy pewne kroki, bo uważamy, że nie słusznie nas oceniono! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 28.03.09, 17:16 Gość portalu: Uczeń napisał(a): > Chce zauważyć jedną bardzo ważną rzecz gi.24 nie jest z oddziałami > integracyjnymi, wiec nauczyciele i całe grono pedagogiczne nie maja > obowiązku wiedzieć jakie mięć podejście do NIEPEŁNOSPRAWNEGO > dziecka, Maja obowiązek!!!!!! A jezeli nie potrafią, musza korzystać, ze wskazowek pedagoga, psychologa i zalecen poradni PPP. > ale my – szkoła już podjedliśmy pewne kroki, bo uważamy, że nie > słusznie nas oceniono! To zrobcie jako szkola porządek z osobami ktore znęcały sie na tą dziewczynką, aby nie byli bezkarni. Szkola i tak stracila juz opinię, chocby z tytułu ciągnącego się 1,5 roku konfliktu i nie rozwiązania jego przez osoby odpowiedzialne za to. Odpowiedz Link Zgłoś
monisio3 Re: Szkolny koszmar Agnieszki 28.03.09, 18:22 Maja obowiązek!!!!!! A jezeli nie potrafią, musza korzystać, ze wskazowek pedagoga, psychologa i zalecen poradni PPP. po raz kolejny powtórzę, że szkoła zwróciła się do kilku poradni, ale te muszą też spotkać się z Agnieszką i jej mamą. mama się nie zgodziła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.03.09, 20:44 MONISIO3: TWIRDZISZ ŻE MAMIE WSKAZYWANO KILKA PORADNI,MOŻE POWIESZ KONKRETNIE ILE: 2,5,9?.GDACZESZ O TYM JUŻ BODAJ 30 RAZ, TRZYDZIESTE WŁANCZANIE TEJ SAMEJ PŁYTY JEST MĘCZĄCE WIĘC ODPOCZNIJ SOBIE. W CIĄGU SEMESTRU AGA MA KONTAKT ZE SPECJALISTAMI WIĘCEJ RAZY NIŻ KLEPEK ZAWIERA TWÓJ ŁEPEK-MASZ CZTERY,NO DOBRA-REMIS KAŻDY PACJĘT MA PRAWO WYBRAĆ SOBIE DOWOLNEGO LEKARZA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 28.03.09, 21:00 Mysle, ze nie chodzi tu o lekarza, ale o testy psychologiczne, ktore ocenia, jak Agnieszka funkcjonuje. Takim testom poddaje sie rowniez dzieci wybitnie uzdolnione, wiec nie ma sie czego obawiac. Z leczeniem nie ma to nic wspolnego. Na podstawie takich testow szkolna poradnia psychologiczno-pedagogiczna daje szkole konkretne zalecenia, jak pracowac z dzieckiem. Nie znam wszystkich poradni w Poznaniu, ale na podstawie doswiadczenia bardzo wysoko oceniam prace poznanskich poradni. Odpowiedz Link Zgłoś
monisio3 Re: Szkolny koszmar Agnieszki 29.03.09, 18:53 ktoś jednak zrozumiał o czym pisałam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 29.03.09, 20:52 monisio3 napisała: > ktoś jednak zrozumiał o czym pisałam.. Przecież wiesz kto:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 28.03.09, 23:51 Gość portalu: Iza napisał(a): > > MONISIO3: TWIRDZISZ ŻE MAMIE WSKAZYWANO KILKA PORADNI,MOŻE POWIESZ > KONKRETNIE ILE: 2,5,9?.GDACZESZ O TYM JUŻ BODAJ 30 RAZ, > TRZYDZIESTE WŁANCZANIE TEJ SAMEJ PŁYTY JEST MĘCZĄCE WIĘC > ODPOCZNIJ SOBIE. > W CIĄGU SEMESTRU AGA MA KONTAKT ZE SPECJALISTAMI WIĘCEJ > RAZY NIŻ KLEPEK ZAWIERA TWÓJ ŁEPEK-MASZ CZTERY,NO > DOBRA-REMIS > KAŻDY PACJĘT MA PRAWO WYBRAĆ SOBIE DOWOLNEGO LEKARZA. Nie krzycz. Czy w szkole tak samo krzyczycie na tą dziewczynkę. Czy to jest wasz sposob na rozwiązanie problemu, skoro z gory wiecie, że ta dziewczynka nie ma zycia w szkole u nauczycieli. Sami wystawiacie bardzo złe swiadectwo kadrze pedagogicznej w tej szkole. Jesteście juz pewni, ze nie tylko wy ja będziecie gnębić, ale i nauczyciele. czyzby juz was w tym utwierdzili. To forum i inne z waszymi wypowiedziami powinna wydrukować sobie mama te dziewczynki i dostarczyć prokuratury. Ponieważ to juz sa grozby karalne i zastraszanie. Coraz więcej kwiatkow wychodzi. Jak milo z waszych ust poznać prawde o was samych i kadrze pedagogicznej w waszej szkole.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 29.03.09, 20:50 monisio3 napisała: > oj,oj, ortografia.. Nie wiesz juz o czym pisac? czy argumentow brakuje? To nie ladnie wytykać komuś błędow, kiedy samemu się je robi. A robisz ich także wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
monisio3 Re: Szkolny koszmar Agnieszki 29.03.09, 23:53 nie ładnie, to bluzgać na drugą osobę. zwłaszcza jeśli ktoś walczy o "tolerancję" dla swojego dziecka.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 30.03.09, 23:11 monisio3:najpierw muszą spotkać sie z tobą bo masz wielkie problemy.Po pierwsze wylecz się z zawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masakrator Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.echostar.pl 27.03.09, 18:40 Człowieku (Gościu), Ty wiesz o czym tu piszesz? Przecież to żałosne..... Na jaki pokaz??????? We wszystkim szukaj drugiego dna, ludzi donoszących, CBA i CIA.....Czyżby PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 03:33 Niktz rodzcow nie sadzi ,ze matka Agnieszki to zdrowa kobieta. To chodząca nienawiść.Myslę,ze sprawa ma duzo głębsze korzenie.Tylko jak uspokoić rozgoryczoną młodzież, która nie moze pogodzić się z oszczerstwami pod ich adresem i adresem nauczycieli???Dziennikarz wyborczej to gminny pismak, ktory nierzetelnie podszedl do tematu - zreszta to kolejna jego sprawa, w ktorej wykazal sę ignorancją.Wlasnie takich ignorantów i rządnych sensacji taniej pismakow ma WYBORCZA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troll Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.echostar.pl 27.03.09, 18:45 >>>Dziennikarz wyborczej to gminny pismak, ktory nierzetelnie podszedl do tematu - zreszta to kolejna jego sprawa, w ktorej wykazal sę ignorancją.Wlasnie takich ignorantów i rządnych sensacji taniej pismakow ma WYBORCZA <<< Czyżby Pismakowi należało przypomnieć artykuły jego o ścieżkach rowerowych w lubuskim??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 05:07 Czuje się tu manipulację.sprawa wyplynęła w dniach ,gdy nastepuje rekrutacja do szkol gimnazjalnych. A MI PODOBA SIĘ ,ŻE UCZNIOWIE POTRAFIA POWIEDZIEC PRAWDE,POTRAFIA NAPISAC ,ZE CZUJA SIĘ OSZUKANI I NIE MAJA ZAUFANIA DO DZIENNIKARZY. PAN REDAKTOR PO PROSTU SPIEPRZYL SPRAWE ,PEWNIE ZROBIL TO NA ZAMOWIENIE,czego nie robi się dla KASY.BARDZO BRZYDKO, Gazeto, bardzo brzydko, i tak spadal na glowe wasz naklad. Tracicie kolejnych czytelnikow, niewierygodni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Też mama Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 05:26 Na miejscu matki Agnieszki szybko przeniosłabym córkę do pobliskiej szkoły integracyjnej.Tam czułaby się niewyobcowana,bez tego bagażu w jaki zaopatrzyli ją sfrustrowana matka i dziadek,o ojcu nie pisze, bo też swoje z tą kobietą przeżył i boi się jej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 09:03 Przeczytajcie jeszcze raz swoje posty, a sami zauważycie w nich nienawiść. Dyrekcja, nauczyciele wykorzystuje naiwne dzieciaki, aby bronić swojego stanowiska i ukryć wlasna nieudolnośc. Podziwiam rodzica, ktory broni swojego dziecka mimo muru, czy betonu ze strony szkoly. Medal rodzicowi, za to, że glosno powiedział NIE, a w obecnych czasach w szkole to bardzo niewygodne slowo. Winię tu także rodzicow dzieci z tej klasy, jakby nie "nakrecali" wlasnych dzieci, a rozmawiali, tlumaczyli i sami egzekwowali zachowanie wlasnych dzieci, to napewno by sie cos zmieniło. Z wszelkich wypowiedzi na forum wynika, że narazie uwage skupiono tylko na tym, jak tu pozbyć sie tego dziecka ze szkoły. Jak mozna tak wychowywać wlasne dzieci, kiedys te dzieci mając wasz przyklad rodzicow, będa sie was pozbywali z domu, bo bedziecie im przeszkadzać. czyż nie tego ich obecnie uczycie, a dyrekcja w calości popiera ten model postępowania i utwierdza w tym mlodzież i rodziców. Stąd konflikt nie zniknie sam. Czy wy rodzice nie zdajecie sobie sprawy, że bedziecie starzy, chorzy i zniedołęzniali, to wasze wlasne dzieci pozbedą się z domu. Czyż nie tego ich uczycie i utwierdzacie, że to prawidlowe postepowanie?? Wstyd dla rodziców i dyrekcji. Bo dzieciaki dopiero uczą się zachowań i sami jeszcze nie umieja postepować. Najlepszy psychiatra czy mediator w tym konflikcie nie pomoże. W całości winię Dyrekcję, kadrę tej szkoły, a centralnie rodzicow tych oprawców. Skoro doszlo do roprawy w sądzie, to rodzic sam powinien się zastanowić, ale po co. Skoro własne problemy wychowawcze można ukryć, a winnym może być ktoś inny. Rodzice oprawców (dziewczyny i chlopcy) sami maja problemy z wlasnymi dziećmi, tylko skrzetnie je ukrywają. Jakże by to ich dzieci, a inne chore dziecko, mozna zniszczyć, zaszczuc w klasie i obgadać rodzica publicznie na forum. Bo tak jest łatwiej i anonimowo. Dyrekcja i kadra w tej szkole całkowicie do wymiany, a klase z oprawcami rozdzielic po różnych szkolach w Poznaniu. Zdrowe dzieciaki mogą dojezdzac , a nie chore wyrzucić, aby dojezdzało. Kampania szykanów w stosunku do tego dziecka, jest po to aby pozbyć się jego ze szkoły i problem rozwiązany na kilka lat, zanim wypłynie następna góra smieci zamiatanych po dywan, bo ta "świetna" młodzież- oprawcy znajdzie sobie następna ofiarę. Słyszałam o tej szkole różne informacje i to co sie obecnie dzieje, to nie nowośc. Tyle że wyszlo poza mury szkoly. Dyrekcji nie udało się zamieśc problemu pod dywan. Zlikwidować to gimnazjum, a oprawcy niech sobie dojezdzają i zobacza jak to jest być nowym w klasie, w szkole, ktora takich zachowań nie toleruje. Gdzie jest wiecej rozsadnych rodzicow, rozsądnie wychowujących swoje dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
ywwy Re: Szkolny koszmar Agnieszki 27.03.09, 09:56 Nie wierzę w winę uczniów, kolegów Agnieszki z klasy i szkoły! Myślę, że jest nielubiana i wyśmiewana przez rówieśników, ale nie sądzę, żeby dochodziło do drastycznych scen opisanych w artykule. Z resztą gdyby to miało miejsce to powinna już się dawno toczyć sprawa karna! Więc chyba coś tu nie gra. Na pewno jest to problem dla szkoły i widać, że szkoła sobie z tym kompletnie nie radzi. My dorośli powinniśmy pokazać jakie jest wyjście, a nie pomstować albo umywać ręce! Czasami lepiej porozumieć się z dzieciakami niż z nawiedzonymi rodzicami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Szkolny koszmar naszych dzieci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 10:08 Aż się nie chce na to odpisywać. To dzieci są terroryzowane przez Agnieszkę i jej mamę. Fałszywe oskarżenia , brak współpracy ze szkolnymi pedagogami i psychologami...Czy to,że ta dziewczynka nie jest zdrowa usprawiedliwia każdą niegodziwość i daje prawo do przedstawiania wszystkich uczniów, nauczycieli i rodziców jako potwory bez serca? Tylko dlatego, że G.W opisała temat z punktu widzenia matki jednego dziecka, a nie trzydziestu innych dzieci- być może bardziej skrzywdzonych??? Nikt się nad tym nie zastanawia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szkolny koszmar naszych dzieci IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 12:43 Gość portalu: rodzic napisał(a): > Aż się nie chce na to odpisywać. To dzieci są terroryzowane przez > Agnieszkę i jej mamę. Fałszywe oskarżenia , brak współpracy ze > szkolnymi pedagogami i psychologami...Czy to,że ta dziewczynka nie > jest zdrowa usprawiedliwia każdą niegodziwość i daje prawo do > przedstawiania wszystkich uczniów, nauczycieli i rodziców jako > potwory bez serca? Tylko dlatego, że G.W opisała temat z punktu > widzenia matki jednego dziecka, a nie trzydziestu innych dzieci- być > może bardziej skrzywdzonych??? Nikt się nad tym nie zastanawia? Gazeta tylko naswietliła problem, ktory istnieje także w wielu szkolach, nawet podstawowych. Natomiast uczniowie a szczegolnie najbardziej zainteresowana ich częśc sama siebie opisala na forum, swoją niegodziwośc, złosliwośc i agresję, szykanowanie kolezanki, o rodzicach nie wspomnę. treści z watków, że jak sie okazalo, że dziewczynka jest nienormalna, to nie ma co sie dziewić, że ja wybrano na ofiare, takie padają na tym forum teksty ze strony jej kolezanek czy kolegow, oraz wiele innych. Przeciez mozna po adresach IP sprawdzić kto to pisze i dotrzeć do tych osob, skoro tak opisują anonimowo na forum, to niech to powtórzą glosno, podczas wyjasnien. Forum i internet to nie jest anonimowośc. Może te tak bardzo odwazne osoby, powiedzą to samo dyrekcji i gazecie ze zdjeciami, jak to bardzo nienawidza tej dziewczynki i jak bardzo zależy im na pozbyciu się jej z klasy. Opublikowala bym zdjecia tych odwaznych anonimowcow na forum, lub nagrała ich te same wypowiedzi kamera, i puścila publicznie w TV skoro tak dzielnie szykanuja i nienawidzą tej dziewczynki, a rodzice publicznie obgaduja jej mamę , to dlaczego nie w realu. Przeciez to także znieslawienie publiczne, a dotarcie do takich osob jest proste. Mama tej dziewczynki, powinna zglosić sprawe na policje za publiczne pomowienia i kazdy rodzic pomawiający ją tu na forum, powinien zostać także ukarany. Może czas zacząć od uczenia rodzicow jak powinny postepowac w takiej sytuacji, aby mogli nauczyć wlasne dzieci prawidlowych postepowan i szacunku do dzieci niepelnosprawnych i chorych, tolerancji i wlasciwych zachowan. Dla mnie najbardziej winnymi, po tym co czytam z wypowiedzi wielu forumowiczow, powiązanych z tą cała sytuacja są rodzice i kadra szkoły. I nie oceniam na podstawie tego co pisze gazeta, a tego co piszą forumowicze na tym forum. I nadal uwazam, że kadra a szczegolnie dyrekcja do wymiany, a oprawcy do przeniesienia i to kazdy za kare do innej szkoly, jako zdrowe i silne dziecki moga dojeżdzac do niej i to bez względu na to jaki byl wyrok sądu. Wiadomo co sie wydarzyło, dyrekcja dobrymi opiniami dla oprawcow, przykryla swoje smieci drugim dywanem. Tyle, że smieci sie uzbieralo za dużo i wysypały się z pod dywanu. Może nastał czas na porządki wiosenne w tej szkole, tak aby inne dzieci mogły spokojnie sie uczyć, a rodzice nie bali się zapisać tam swoje dzieci. Bo obecnie dyrekcja i kadra tej szkoly, jak i młodzież na forum, sama wystawiła wizytowke rekrutacjyną o szkole. Brawo dla dyrekcji i kadry. Wasze wypowiedzi na forum sa także niezle. Odpowiedz Link Zgłoś
monisio3 Re: Szkolny koszmar naszych dzieci 27.03.09, 12:54 szkoła i rodzice rozmawiali (nie anonimowo) z Panem Redaktorem- ten jednak nie był zainteresowany ani robieniem zdjęć, ani wglądem w dokumenty, ani zacytowaniem ich wypowiedzi.. o czymś to świadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Szkolny koszmar naszych dzieci IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.03.09, 01:38 MONISIO3 NAPISAŁA: REDAKTOR NIEBYŁ ZAINTERESOWANY ZROBIENIEM NAM ZDJĘĆ. WYBACZ MU,JAK ZOBACZYŁ TWOJĄ ZIEJĄCĄ JADEM I WYKKRZYWIONĄ GĘBĘ,PRZESTRASZYŁ SIĘ I UCIEKŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
monisio3 Re: Szkolny koszmar naszych dzieci 29.03.09, 18:56 pozwól, że nie skomentuję Twojego poziomu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spic Re: Szkolny koszmar naszych dzieci IP: *.echostar.pl 27.03.09, 18:54 << a oprawcy do przeniesienia i to kazdy za kare do innej szkoly, jako zdrowe i silne dziecki moga dojeżdzac do niej i to bez względu na to jaki byl wyrok sądu. >> ...Widzę że w ogóle się nie orientujesz w prawie oświatowym, jak trudno jest przenieść kogokolwiek z jednej do drugiej szkoły. Ty myślisz, że dyrektor, czy nauczyciel powie tego przenieść i już to można zrobić???? Poczytaj sobie trochę to prawo oświatowe, a później dopiero zacznij coś takiego pisać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Szkolny koszmar naszych dzieci IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 19:06 Gość portalu: spic napisał(a): > ...Widzę że w ogóle się nie orientujesz w prawie oświatowym, jak trudno jest > przenieść kogokolwiek z jednej do drugiej szkoły. Ty myślisz, że dyrektor, czy > nauczyciel powie tego przenieść i już to można zrobić???? Poczytaj sobie trochę > to prawo oświatowe, a później dopiero zacznij coś takiego pisać! Oprawcow mozna przenieśc i to szybko, wystarczy troche dobrych checi. A prawo oswiatowe znam i to calkiem niezle. Odpowiedz Link Zgłoś
monisio3 Re: Szkolny koszmar naszych dzieci 27.03.09, 19:12 skoro mamy tu doczynienia z całą klasą oprawców, to dlaczego nie można ich tak szybciutko przenieść? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szkolny koszmar naszych dzieci IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 19:21 monisio3 napisała: > skoro mamy tu doczynienia z całą klasą oprawców, to dlaczego nie > można ich tak szybciutko przenieść? Po co pytasz, skoro wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: straszne.. Re: Szkolny koszmar naszych dzieci IP: *.echostar.pl 27.03.09, 19:30 jak sobie czytam twoje wypowiedzi to dochodzę do wniosku, że jesteś lekiem na każde zło! Jak skończy się kadencja p.Dyrektor G24 to może wystartujesz w konkursie na to stanowisko i stworzysz wzorcową szkołę publiczną, rejonową w Poznaniu. Z chęcią ją po roku twego panowania odwiedzę, a ty mi się pochwalisz czego już dokonałeś/aś. Miłego wieczoru życzę wszechwiedzący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Szkolny koszmar naszych dzieci IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.03.09, 23:11 GOŚCIU: KADENCJA PANI DYREKTOR NIE MOŻE BYĆ ROZWIĄZANA W ZGODZIE Z PRAWEM NATURALNYM.MUSI SIĘ ZAKOŃCZYĆ ABORCJĄ Z BARDZO WAŻNYCH WSKAZAŃ SPOŁECZNYCH.PRAWO POLSKIE TAKIE PRZYPADKI PRZEWIDUJE.NIE MA CZASU DO STRACENIA,NA CO CZEKA KURATORIUM ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Szkolny koszmar naszych dzieci IP: *.icpnet.pl 28.03.09, 23:29 Iza, kuratorium nie ma wplywu na wybor dyrektora szkoly i nie moze go odwolac. Dyrektorow szkoly powoluje miasto. Jezeli dyrektor szkoly ma w dupie i wychowawca ma w dupie, to najlepszym rozwiazaniem jest poszukac innej szkoly. Sa naprawde w Poznaniu szkoly, ktorych dyrektorom zalezy. W tej szkole licza sie tylko papierki i wyniki testow, a nie dzieci, i tego nikt nie zmieni. Nie ma takiej sily. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szkolny koszmar naszych dzieci IP: *.icpnet.pl 29.03.09, 00:22 Gość portalu: Iza napisał(a): > > GOŚCIU: KADENCJA PANI DYREKTOR NIE MOŻE BYĆ ROZWIĄZANA W ZGODZIE > Z PRAWEM NATURALNYM.MUSI SIĘ ZAKOŃCZYĆ ABORCJĄ Z BARDZO > WAŻNYCH WSKAZAŃ SPOŁECZNYCH.PRAWO POLSKIE TAKIE PRZYPADKI > PRZEWIDUJE.NIE MA CZASU DO STRACENIA,NA CO CZEKA KURATORIUM ? Mylisz się. Może czekają i zbierają? tak ja wy dowody. Pamiętaj o jednym, że to forum czyta nie tylko Polska. Więc opinię o sobie, szkole, Kadrze pedagogicznej i rodzicach już sobie wyrobiliście sami. A artykuł nie klamie, sami to potwierdziliście, może niedlugo będzie więcej artykułów o waszej szkole, i nie tylko dotyczących tej dziewczynki i jej mamy. Może artykuły ukarzą się także w prasie zagranicznej. Może wasze gimnazjum nr. 24 w Poznaniu, dyrekcja i kadra pedagogiczna bedzie slynna nie tylko w Kraju ale i za granicą. No obecnie to macie wielki powód do dumy. Dalej rozrabiajcie, a stracicie kompletnie przychylnośc wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jana Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.chello.pl 27.03.09, 11:15 Ale jak dotrzeć do zasklepionych w niechęci - wręcz nienawiści - ludzi? Z postów wyziera nienawiść i chęć odwetu na Gazecie" a nie naprawy sytuacji. I na tym skupia się ciało pedagogiczne? dlaczego nie przeczytają tego wszystkiego co tu wypisywali uczniowie i niektórzy rodzice? wtedy zobaczyliby skąd bierze się rozgoryczenie i ból matki Agnieszki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 12:46 Gość portalu: Jana napisał(a): > Ale jak dotrzeć do zasklepionych w niechęci - wręcz nienawiści - ludzi? Z postó > w > wyziera nienawiść i chęć odwetu na Gazecie" a nie naprawy sytuacji. I na tym > skupia się ciało pedagogiczne? dlaczego nie przeczytają tego wszystkiego co tu > wypisywali uczniowie i niektórzy rodzice? wtedy zobaczyliby skąd bierze się > rozgoryczenie i ból matki Agnieszki. Dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 19:00 Słuszne spostrzeżenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 18:55 brawo gratuluje rozsadku Jestem tego samego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jana Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.chello.pl 27.03.09, 10:56 Dziennikarz, może i nie był obiektywny, ale cel został osiągnięty: ZWRÓCENIE UWAGI NA FALĘ NIENAWIŚCI co wyszło na jaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 11:56 gdyby matka agnieszki chciala dla dziecka dobra to by ja przeniosta ale ona w tej sytuacji czuje sie jak ryba w wodzie ja to podnieca i rajcuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ona sie swietnie bawi ta sytuacja bo moze se zaistniec w mediach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jana Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.chello.pl 27.03.09, 12:10 Jak już wcześniej pisałam, moim zdaniem zmiana szkoły nie daje gwarancji, że sytuacja nie powtórzy się. Proszę przeczytać mój pierwszy post, w którym przedstawiłam swój punkt widzenia. Zastanawiam się skąd w ludziach taka znajomość intencji mamy Agnieszki. Mniej zapalczywości, a więcej rozwagi w formułowaniu opinii Szanowny Dyskutancie - nie wystawiać sobie opinii, bo co rajcuje Sz. D. nie rajcuje ludzi dotkniętych nieszczęściem. Odpowiedz Link Zgłoś
monisio3 Re: Szkolny koszmar Agnieszki 27.03.09, 12:56 Gość portalu: Jana napisał(a): > Jak już wcześniej pisałam, moim zdaniem zmiana szkoły nie daje gwarancji, że > sytuacja nie powtórzy się. Proszę przeczytać mój pierwszy post, w którym > przedstawiłam swój punkt widzenia. Zastanawiam się skąd w ludziach taka > znajomość intencji mamy Agnieszki. Mniej zapalczywości, a więcej rozwagi w > formułowaniu opinii Szanowny Dyskutancie - nie wystawiać sobie opinii, bo co > rajcuje Sz. D. nie rajcuje ludzi dotkniętych nieszczęściem. mama głośno mówi o swoich intencjach, córka zreszta też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 12:53 Gość portalu: gosc napisał(a): > gdyby matka agnieszki chciala dla dziecka dobra to by ja przeniosta > ale ona w tej sytuacji czuje sie jak ryba w wodzie ja to podnieca i > rajcuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ona sie swietnie bawi ta sytuacja bo > moze se zaistniec w mediach Przecież, wam nie chodzi o rozwiazanie konfliktu, tylko jak pisalam wczesniej, o wyrzucenie jej ze szkoly. I zamiast rozwaznie myslec, to skupiacie tylko uwage na tym, w jaki sposob pozbyć się tej dziewczynki, oczerniacie ją i jej mamę publicznie. Zastanów sie drugim razem co piszesz, bo internet nie jest anonimowy i matka tej dziewczynki, może zglosic w prokuraturze, że jest pomawiana publicznie, miedzy innymi przez ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
monisio3 Re: Szkolny koszmar Agnieszki 27.03.09, 12:57 konflikt próbujemy rozwiązac od 1,5 roku. mama chce rozgłosu a nie rozwiązania.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jana Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.chello.pl 27.03.09, 13:53 Tego problemu nie rozwiąże się z dnia na dzień, narosło zbyt dużo pretensji z obu stron, ale proszę pamiętać, że tu chodzi o dziecko, które same ze sobą ma kłopoty, a naskakiwanie nic nie pomoże tylko zaognia sytuację. Więcej empatii, dzieciom w klasie Agnieszka zawadza, co może być zrozumiałe, ale to Jej ogromne nieszczęście i Jej bliskich. I o tym proszę pamiętać. A to, że mama Agnieszki chce rozgłosu, to może tak trzeba było, kij w mrowisko aby wyszły na wierzch nagromadzone pretensje, żale, emocje, prawdziwy stosunek do problemu. Jeśli powszechnie panuje wrogi stosunek do tego dziecka, to jak tu mówić o DOBREJ WOLI???.. no jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jana Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.chello.pl 27.03.09, 14:07 Widząc duże zaangażowanie Szanownego Dyskutanta, i przypuszczalnie duży wpływ na kształtowanie opinii, proszę podejść z innej strony: przejść ponad podziałami, wczuć się w sytuację drugiej strony, zastanowić się co ja bym zrobiła dla mojego dziecka, odstąpić od oceny, i przede wszystkim zrozumieć. Wtedy będzie łatwiej integrować Agnieszkę w grupie. A przy okazji i dzieci nauczą się tolerancji i zrozumienia dla "inności". Wiem, że to niełatwe ale w imię dobrej sprawy może warto jeszcze dołożyć dobrych chęci, czego z całego serca życze. Odpowiedz Link Zgłoś
monisio3 Re: Szkolny koszmar Agnieszki 27.03.09, 14:51 pozwwoliłabym zzbadac córkę,postawić diagnozę i opracowac program działania! mama na to nie pozwala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Moniś, przestań się kompromitować!!! IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 15:04 Młodzież z IIb sama przyznaje na forach internetowych, że jest kilka osób, które systematycznie dokuczają Agnieszce. Twoje dziecko jest jednym z nich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Moniś, przestań się kompromitować!!! IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 16:58 ja także czytalam na forum naszej klasy i to co opisuje mlodzież o workach na glowie dzieci w tej szkole to normalka i stała praktyka, plus wiele ciekawych spraw. Łącznie z tym, że Daria opisuje jak to cyt "mama Pauliny kuka aby zapisac w bloczku coś złego o Agusi" Jest tam wiele ciekawych sytuacji opisanych, lacznie z planami mlodziezy, jak to "urobic" rodzicow, aby właczyli sie w akcję pozbycia tej dziewczynki. Wystarczy wejść na forum klasy IId w tej szkole i poczytac. Włos na glowie staje, jak bardzo są okrutne dzieci i niektorzy rodzice tych dzieci, łącznie pisze sie o nauczycielach, którzy popieraja mlodzież twierdząć że cyt" w całości sila". Nauczyciele sami zachecają mlodziez do tego co sie tam dzieje, podburzaja. Sama mlodziez o tym pisze. Nawet jak wykasuja to i tak portal Nasza Klasa ma kopie wszelkich informacji. Nazwiska sa na Naszej Klasie osob podających informacje. Co za okrucieństwo mlodzieży, nauczycieli, dyrekcji i niektorych rodzicow. Ta szkola z tego co czytalam jest bardzo zla. Nawet wspominają inna niepełnosprawna dziewczynkę, ktorą także znali wszyscy, a ktora juz sie nie uczy w tej szkole. Inaczej już tego nie mozna nazwać jak wielkie Bagno. Podziekowanie dla redaktora artykułu za cenne informacje dla innych rodzicow. Odpowiedz Link Zgłoś
monisio3 Re: Moniś, przestań się kompromitować!!! 27.03.09, 19:02 tak sie składa, że nikt nas urabiać nie musi. siedzimy w tym od początku. i od początku próbujemy pomóc Agnieszce i jej mamie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Moniś, przestań się kompromitować!!! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.03.09, 23:46 MONISIA3 NAPISAŁA: WSZYSCY OD DAWNA STARAMY SIĘ POMÓC AGUSI. TAK,WSTRĘTNA ROPUSZKO KŁAMCZUSZKO,PRZECZYTAJ SWE POPRZEDNIE TEKSTY PEŁNE JADU,NIENAWIŚCI, BEŁKOTU,KŁAMSTW MAJĄCYCH DYSKRYMINOWAĆ MAMĘ AGUSI.NIECH CIĘ BOCIAN POŁKNIE.ŻEBY SIĘ TYLKO BIEDAK TWYM JADEM NIE ZATRÓŁ Odpowiedz Link Zgłoś
monisio3 Re: Moniś, przestań się kompromitować!!! 29.03.09, 18:59 podobne wierszydła Agnieszka na lekcjach pisze do innych uczniów na karteczkach.. ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Moniś, przestań się kompromitować!!! IP: *.icpnet.pl 30.03.09, 22:29 monisiu: to ta dziewczynka jest bardzo inteligentną osobą,jezeli takie mądrości wypisuje,oj kochana gdzie ci do niej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jana Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.chello.pl 27.03.09, 16:39 Przecież Agnieszka została już zdiagnozowana, a jej wynikiem była właśnie nauka indywidualna, i w dalszej kolejności przywracanie do życia społecznego w szkole. Poddawanie powtórnemu zdiagnozowaniu to chyba podważanie poprzedniej opinii lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
monisio3 Re: Szkolny koszmar Agnieszki 27.03.09, 16:54 aby można było wdrożyć odpowiedni program pracy - nietylko dla Agnieszki ,ale i dla całej klasy, musi być aktualna diagnoza z niezależnego źródła. tego nie można zrobic bez zgody matki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krucha Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 17:15 dobra nie pogrążaj się bo przykro na to patrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 19:12 A moze przebadać cała klasę ?!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 19:10 Agnieszka jest badana i jest pod stałą kontrolą specjalistów.Rozumiem mame Agnieszki ale nie rozumiem dlaczego nikt nie próbuje dojść do zgody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.03.09, 23:30 GOŚCIU: CHDZI OD 1'5 ROKU /CO DO KAMILI K. ORAZ 1 ROKU CO DO KRZYSZTOFA M./ TYCH SADYSTÓW NIE CHCE PRZENIEŚĆ DO CHOĆBY INNEJ KLASY DUET:DYREKTOR I PSYCHOLOG SZKOLNA, MIMO BŁAGAŃ MAMY AGNIESZKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 29.03.09, 00:24 Gość portalu: Iza napisał(a): > > GOŚCIU: CHDZI OD 1'5 ROKU /CO DO KAMILI K. ORAZ 1 ROKU CO DO > KRZYSZTOFA M./ TYCH SADYSTÓW NIE CHCE PRZENIEŚĆ DO > CHOĆBY INNEJ KLASY DUET:DYREKTOR I PSYCHOLOG SZKOLNA, > MIMO BŁAGAŃ MAMY AGNIESZKI. Dzieki za info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ps Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.echostar.pl 29.03.09, 00:34 Bo przeniesienie kogokolwiek gdziekolwiek to nie koncert życzeń... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 19:05 Dlaczego ofiara ma uciekać?! to katów trzeba przegonić i ukarać.Nie wiesz co piszesz ta kobieta to kłębek nerwów.Była cierpliwa i długo miała nadzieję na poprawę ale miarka sie przelała.Nie dziwie sie jej ja JA podziwiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 20:10 ofiara...? że niby agnieszka jest ofiarą? -gdy dostała prezent na gwiazdkę powiedziała tylko 'to gó.wno mi się nie podoba' -namolnie chce zwrócić na siebie uwagę chłopaków podchodząc do nich z zapytaniem 'podobam ci się? przeleciałbyś mnie?' -gdy coś nie idzie po jej myśli, bezpodstawnie zaczyna wyzywać innych od 'chłopków, zołz' itd. -na słowa w stylu 'agnieszka zostaw mnie na chwilę, muszę porozmawiać' reaguje tylko 'mam prawo tutaj stać, pie.rdol się' -jej częste słowa ostatnich dni to 'nie patrz na mnie, bo pójdę do gazety, jestem sławna' -krytykuje również bezpodstawnie koleżanki/kolegów mówiąc 'okropna bluzka' 'ścięłaś włosy. brzydko wyglądasz' 'jesteś ohydna' przykładów jest całe mnóstwo. taką macie ofiarę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 20:31 To jest dziecko niepelnosprawne. A wy jako sprawni powinniście to zrozumiec, a nie bawić się w znecanie psychiczne. Wiadomo bylo, że to w końcu peknie. Jak wiadro pelnie to i smieci zaczynaja się wysypywac. Lepiej wczesniej niz pozniej. Wiosna to czas na porzadki, może kiedys inne dzieci na tych porządkach skorzystaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 22:20 Przepraszam ale znam ten dom i nie wierzę w te wulgaryzmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 30.03.09, 02:12 Gość portalu: gość napisał(a): > Przepraszam ale znam ten dom i nie wierzę w te wulgaryzmy. Przecież monisio3 wie, że to napisal uczeń gimnazjum 24, a może nawet sama, ale latwiej jest dopasować to do tej dziewczynki. Bo najwazniejsze dla niej jest oczernianie. Więc napisala i dopasowala. Każdy może wejśc wpisać w pozycji autor co chce i przypisać to komu innemu. Te metody, to tylko z gimnazjum 24. Cały czas je stosują. I cieszą się, że cos im się udało, choćby kogos oczernić a konkretnie tą dziewczynkę i jej mamę. Coraz to nowsze metody. Błazenada, tylko pasuje do błazna. Jak bardzo trzeba być okrutnym. Ja mogę życzyć rodzicom tych dzieci, aby zaplacili im tym, czym płacili tej dziewczynce w szkole. a jestem nawet pewna, że juz zaczynaja placic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczennica Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 31.03.09, 19:54 TO JA DAŁAM AGNIESZCE TEN PREZENT NA GWIAZDKE..EJ NO SORRY..ZESTAW HELLO KITTY. AONA NA TO, ŻE TO GÓWNO MI SIĘ NIE PODOBA...NO DZIWNE..KUPILAM JEJ SZCZERZE FAJNY PREZENT!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 31.03.09, 22:29 > TO JA DAŁAM AGNIESZCE TEN PREZENT NA GWIAZDKE..EJ NO SORRY..ZESTAW > HELLO KITTY. AONA NA TO, ŻE TO GÓWNO MI SIĘ NIE PODOBA...NO > DZIWNE..KUPILAM JEJ SZCZERZE FAJNY PREZENT!!! Czyli co, tak publicznie ją osmieszylas tym Hello Kitty i czekalaś na podziękowanie. Hello Kitty interesuje dzieci w wieku 6-9 lat, a potem już żadna dziewczynka tego nie chce. Nawet telefony Hello kitty zadne dziecko 10-11 letnie nie bedzie nosiło. No chyba, że jego dojrzalośc jest na poziomie 9 latka, co bedzie zadowolone. Czyżby ten prezent lezał zbędny w domu, ty wyroslaś z niego, a ta dziewczynka skoro jest niepelnsprawna to powinna być ucieszona?? Bardzo slusznie ci powiedziała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ta od prezentu!! Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 02.04.09, 12:58 GOŚCIU: CO DO PREZENTU TO ŻAŁOSNA JEST TWOJA WYPOWIEDZ..1 MIESIĄC PRZED ŚWIĘTAMI SPYTAŁAM AGNIESZKI CO CHCE DOSTAĆ, A ONA POWIEDZIAŁA, ŻE ŻEL DO MYCIA CIAŁA..I TO DOSTAŁA + DODATEK-WSZYSTKO HELLO KITTY...NIE ZNASZ PRAWDY TO SIE NIE CZEPIAJ, BO DOSTAŁA TO CO CHCIAŁA I MA PECHA..MOGŁAM POWIEDZIEĆ TAK JAK ONA NA POPRZEDNIEJ WIGILI KLASOWEJ-ŻE JA NIE DOSTANE OD NIEJ PREZENTU-BO TAK SIĘ SKŁADA ONA MI KUPOWAŁA PREZENT..I W KOŃCU GO OD NIEJ DOSTAŁAM...A W TYM ROKU SIE ZŁOŻYŁO, ŻE TO JA JEJ KUPOWAŁAM, CZYLI NA ODWRÓT...WIĘC GOŚCIU JAK NIE ZNASZ SPRAWY TO SIĘ NIE WYPOWIADAJ..A HELLO KITTY TERAZ NAWET DOROSŁE OSOBY KUPUJĄ..SKLEP W KTÓRYM JE KUPISZ TO H&M DLA TWOJEJ WIADOMOŚCI WIĘC O CO CI ŁAZI?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 31.03.09, 22:31 Gość portalu: Uczennica napisał(a): > TO JA DAŁAM AGNIESZCE TEN PREZENT NA GWIAZDKE..EJ NO SORRY..ZESTAW > HELLO KITTY. AONA NA TO, ŻE TO GÓWNO MI SIĘ NIE PODOBA...NO > DZIWNE..KUPILAM JEJ SZCZERZE FAJNY PREZENT!!! To to samo co byś jej dala prezent z pokemonem, jak ją w szkole nazywacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczennica Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 17:30 Czyli co po slowach ze to my czyli kaci-po tym artykule to niby cala szkola ma isc w pizdu??no fajnie..tylko ze cala szkola + nauczyciele bo oni tez sa ponoc nietolerancyjni-mowimy o calej szkole..to jakies ponad 400 osob ma odejsc i Agniesia ma zostac bo to ona jest ofiara...kto to wymyslil jest pojebany i tyle..a tak w ogole to klasa Agi chciala "cala" odejsc z klasy moze i ze szkoly ale nie mozemy tak od tak..dlaczego mamy poswiecac cala swoja przyszlosc przez jedna albo i 2 osoby??to bez sensu..w klasie Agi sa osoby ktore najlepiej sie ucza z calej szkoly...i mamy tak po prostu wszystko przekreslic?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 29.03.09, 18:04 Gość portalu: Uczennica napisał(a): > Czyli co po slowach ze to my czyli kaci-po tym artykule to niby cala > szkola ma isc w pizdu?? A tego to uczą gdzie, w domu, szkole, czy koledzy? Po drugie, boicie się, że to co robicie w szkole, w zadnej innej by nie przeszło. Odpowiedzi na temat obecnej waszej opini, i tego co się stało, powinien udzielić wam dyrektor, pedagog i psycholog w waszej szkole, no może kilku nauczycieli i rodzice, plus rozsądne przemyślenia z waszej strony. Jak byście od początku nie stworzyli konfliktu, nie było by tej sytuacji. Choć moge zrozumiec wiek i glupote tego wieku, ale gdzie byla wasza kadra pedagogiczna przez 1,5 roku. Dobrego imienia szkoly, po tym co potraficie robić slabszym, już nigdy nie uzyskacie. Tak juz pozostanie. I nie tylko ta dziewczynka przechodziła pieklo, wiele innych dzieci zdrowych także, ktore zaplaciły juz za to zdrowiem. Może lepiej jak byście ucichli, bo to co robicie jeszcze bardziej pogrąża was, kadre pedagogiczną, dyrekcje, psychologa i pedagoga. Swoimi wypowiedziami wzmocniliście bardzo mocno zla opinię o sobie, o szkole i kadrze pracującej w niej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 22:23 Piszecie że Aga jest wulgarna a ty nie?! W piz..u to ty idz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 30.03.09, 01:52 monisio3 napisała: > ups.. wymknęło się.. > Piszecie że Aga jest wulgarna a ty nie?! W piz..u to ty idz. Niezla zabawa, gimnazjalna. tylko na tyle was stac. Niezly poziom w tym waszym gimnazjum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 30.03.09, 01:49 Gość portalu: gość napisał(a): > Piszecie że Aga jest wulgarna a ty nie?! W piz..u to ty idz. Nie komediuj minisio3. Co chcesz tymi slowami udowodnić. Czy może to nowa metoda? To dziecinne, na poziomie gimnazjum 24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośćć:) Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 15:03 2B jest klasą bardzo poukładaną, życzliwą i sympatyczną... nie stwarza większych problemów... są tolerancyjni... Agnieszka, nie to że psuje im teraz opinię.. Ale jak spora ilość ludzi [ a właściwie w 99,9% ] uważam , że wina stoi najbardziej po winie jej matki oraz jej samej, która zaczepia innych uczniów [byłam tego świadkiem, na normalnej 5cio minutowej przerwie!!] ta szkoła jest jedną z najlepszych.. nie żałowałam, i nigdy nie pożałuję że do niej chodziłam .! naczyciele...drekcja... wszystkie te osoby są naprawde odpowiedzialne! i napewno nie przeszliby koło teh sprawy obojętnie.. cały ten artykuł to jedna wielka ściema! nie wiem jak można być tak podłym i nie wysłuchać drugiej strony .. tylko z góry osądzać że ta przeciwna-jest winna.. uczniowie, uczęszczający do tej szkoły są naprawdę zawiedzieni, i zdruzgotani tymi oszczerstwami, ze strony GAZETY W...... ! i napewno nie zostawią tego TAK ! AGNIESZCE ŻYCZĘ MĄDRZEJSZEGO ROZUMU I POWRÓCENIA DO NORMALNOŚCI .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 16:02 GDY MIALA 9 LAT TO PEWNIE KTOS JA LEKKO POCHNAL WCALE SIE NIE PRZEWRÓCIŁA A MATKA TO WYKORZYSTAŁA ZEBY WYLUDZIC ODSZKODOWANIE DOSTALA PARE TYSIECY STARCZYLO JEJ NA TE PARE LAT A TERAZ SZUKA KOLEJNEGO ZEBY WYLUDZIC A ZA PARE LAT BEDZIE TAK SAMO ( tu zacytowalem micha z klasy mojej xD ). ta rodzina to jesyt bida z nedza jezdza zardzewialym tico nawet nie maja wlasnego mieszkania nie dziwie sie ze wykozystuja sytuacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 16:03 GDY MIALA 9 LAT TO PEWNIE KTOS JA LEKKO POCHNAL WCALE SIE NIE PRZEWRÓCIŁA A MATKA TO WYKORZYSTAŁA ZEBY WYLUDZIC ODSZKODOWANIE DOSTALA PARE TYSIECY STARCZYLO JEJ NA TE PARE LAT A TERAZ SZUKA KOLEJNEGO ZEBY WYLUDZIC A ZA PARE LAT BEDZIE TAK SAMO ( tu zacytowalem micha z klasy mojej xD ). ta rodzina to jesyt bida z nedza jezdza zardzewialym tico nawet nie maja wlasnego mieszkania nie dziwie sie ze wykozystuja sytuacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 17:08 Gość portalu: q napisał(a): > GDY MIALA 9 LAT TO PEWNIE KTOS JA LEKKO POCHNAL WCALE SIE NIE PRZEWRÓCIŁA A > MATKA TO WYKORZYSTAŁA ZEBY WYLUDZIC ODSZKODOWANIE DOSTALA PARE TYSIECY STARCZYL > O > JEJ NA TE PARE LAT A TERAZ SZUKA KOLEJNEGO ZEBY WYLUDZIC A ZA PARE LAT BEDZIE > TAK SAMO ( tu zacytowalem micha z klasy mojej xD ). ta rodzina to jesyt bida z > nedza jezdza zardzewialym tico nawet nie maja wlasnego mieszkania nie dziwie si > e > ze wykozystuja sytuacje. A ciebie czasami nikt nie popchnął, lub nie udezył w glowe. Bo to co piszesz na to wskazuje. Dlaczego jesteście tak okrutni. Czy w ten sposob się bronicie?. Bo jeżeli tak, to nie dziwię sie tej mamie i jej corce, a nawet współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krucha Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 17:14 a może to jednak z Twoją główką coś nie tak? Naucz się ortografii, a później wypowiadaj się w internecie, wiochę sobie robisz. Współczuj sobie komu chcesz, nawet takiemu Fritzlowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ML Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 17:41 Gość portalu: krucha napisał(a): > wiochę sobie robisz. Jednym slowem chlopka, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krucha Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 20:11 hmmm, COŚ mi to przypomniało ;d Odpowiedz Link Zgłoś