Dodaj do ulubionych

Szkolny koszmar Agnieszki

• Gość: 100% racji Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 14:48
      Dokładnie tak! Ale na nieszczęście zawsze znajdą się tacy "znafcy" i "cfaniacy"
      co nigdy nawet tej szkoły na oczy nie widzieli, ale już wszystko wiedzą. Nędzna
      manipulacja ze strony Gazety i matki Agnieszki
    • Gość: !!! Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 26.03.09, 14:59
      Może i dali się sprowokować, ale to nie upoważnia ich do oszczerstw i kłamstw. A
      jak Ty byś sie czuł?
    • Gość: kalafior999 Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 15:05
      to wszystko to kompletna bzdura gdyby mama agnieszki chciala dla
      dziecka dobra to dawno by ja przeniosla do klasy integracyjnej ale
      ona widocznie lubi sobie poszumiec w mediach bo to jest jej zywiol
      pszynajmniej na to wynika!!!!!!!!!!
      • Gość: poznaniak Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 15:15
        Dokładnie takie samo wrażenie odnoszę. Szukanie taniej sensacji i tyle...
    • Gość: poznaniak Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 15:12
      gim24poz.edu.pl/nowa/odp-wyborcza/odpowiedz-wyborcza.htm
      zapraszam tych, którzy chcą wiedzieć co sądzi "druga strona", a nie tylko się
      ponapinać...
    • Gość: ale siara Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 15:13
      to wszystko bzdury matka agnieszki swietnie sie bawi!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Jana Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.chello.pl 26.03.09, 15:13
      Po przeczytaniu artykułu zadaje sobie pytanie: jak to jest, że ciało pedagogiczne po półtorarocznej pracy integracyjnej daje za wygraną, czuje się bezradne. Przecież to jest problem, od którego szkoła nie może uciec. Przez ten czas wszystkie strony tego wychowawczego procesu zdążyły się poznać, zdobyły jakieś doświadczenie, które teraz należy wykorzystać aby pomału usuwać bariery dzielące strony. Na pewno to nie jest łatwe, ale przecież szkoła powinna dawać przykład wytrwałości i wysiłku. A czy 1,5 roku to długo? - w procesie wychowawczym to zaledwie chwila, i jaka może być potem satysfakcja. Przeniesienie trudnego dziecka do innej szkoły jest bezsensowne, bo nie daje gwarancji, że tam dzieci będą bardziej otwarte na nową koleżankę, i że ich rodzice wykażą więcej zrozumienia i dobrych chęci w tej niełatwej integracji.
      Czytając posty, widzę, że niektórzy rodzice obawiają się, że Agnieszka stanowi fizyczne zagrożenie. Z tego co wiem, to najczęściej właśnie te grzeczne, spokojne dzieci dopuszczają się najgorszych czynów. Skąd my to znamy, to nasze zdziwienie: " kto by przypuszczał? takie dobre, spokojne dziecko".
      Na pewno ta sytuacja dla wielu rodziców jest niewygodna, o ile prościej byłoby nie mieć takiej dziewczynki w klasie, wystarczyłoby sprawdzić lekcje, zapytać co nowego, a dlaczego tylko trója? - ale czy tak ma wyglądać wprowadzanie naszych pociech w trudny świat dorosłych, w świat, w którym z nie takimi problemami będą musiały się spotkać. Przypadek Agnieszki jest sprawdzianem dla wszystkich, którzy mają z Nią kontakt bezpośredni czy też pośredni.
      Sprawa Mamy Agnieszki: skąd ta dzika nagonka na matkę obarczoną takim nieszczęściem? Może popełnia błędy, może nie reaguje już właściwie, może nie ma już sił, ale czy to powód aby wysuwać najcięższe działa i wywlekać na forum sytuacje rodzinne??? ..chyba w ferworze dyskusji ktoś się zagalopował i może teraz czuje jakiś dyskomfort z tego powodu - mniej zapalczywości w dyskusji, nie ma co przysparzać bliźniemu dodatkowego bólu. A jeżeli - jak twierdzą niektórzy - mama Agnieszki nie uczestniczy w procesie integracyjnym, czy wręcz robi "złą robotę" i nie można tego zmienić (w co mocno wątpię, bo to by musiała być wyrodna matka, a nie lwica broniąca swej małej) to postarajcie się Drodzy Państwo, pomimo tego uczyć swoje pociechy zrozumienia zachowań odbiegających od standardów, jak i współżycia z trudnymi koleżankami i kolegami, czego z całego serca życzę.
      • Gość: poznaniak Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 15:23
        gim24poz.edu.pl/nowa/odp-wyborcza/odpowiedz-wyborcza.htm
        Zapraszam do lektury, chyba że chcesz pozostać wierny tylko zdaniu jednego
        dziennikarza.
    • Gość: aga Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 16:03
      chce nawiącac o przniesieniu do innej szkoły. mama agnieszki nie chce jej
      przenosic bo tam byloby tak samo i by sie potwierdziło ze ona naprawde jest nie
      normalna itd a nie ze to my ja dreczymy. i by sad mial potwierdzenie ze zadna
      szkola nie jest " szkola nietolerancji " jak to fachowo okreslili dziennikarze.
      po prostu agnieszka jest nie normalna i tyle nad czym tu rozmawiac...
    • Gość: asssi Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 26.03.09, 16:38
      Łatwo jest powiedzieć, że to wina szkoły... Ale to nie prawda. Znam
      ta dziewczyne, i szkoda tylko że to właśnie ona ponosi tu największą
      wine. Sama prowokuje innych swoim zachowaniem i głupimi odzywkami.
      Potrafi pierwsza zaczepiać się w innych a potem matka dziwi sie
      zachowaniem jej rówieśników. A jakoś wina nigdy nie jest po jej
      stronie...ciekawe? to takie usprawiedliwienie bo jest
      niepełnosprawna i może się pierwsza zaczepić?
    • Gość: m@rek Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 17:56
      nie znam tematu, ale można dać cynk do któregoś z magazynów w TV,
      przyjadą zrobią materiał, niestety nie mmogę pomóc nie znam sprawy.
      • Gość: szczw Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 18:08
        cynk?
        jaki cynk?
        na jakim świecie Ty kobieto żyjesz, możesz mi powiedzieć bo nie bardzo wiem? Nie
        ma sprawy - nie ma cynku. Nie znasz sprawy - a chcesz dawać cynk? Coś tutaj jest
        nie tak i leczenia wymagają chyba nie tylko Agnieszka z matką...
        • Gość: xD Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 20:43
          może mecenasie zacząć od walki o odszkodowanie od rodziców tego
          ucznia, który popchnął i przewrócił dziewczynkę, co w konsekwencji
          spowodowało u niej padaczkę? to jeszcze nie jest przedawnione...

Pewnie ona sie sama wywaliła i zwlaiła na tego chłopaka co niby ją popchnal bo
          one ( matka i agnieszka ) lubią zwalac na innych jeśli chodzi o wyrządzone jej
          krzywdy. JEsli chodzi o incydent na lekcji wosu. nie widzialem zeby ktos ja
          wtedy przygniatal lawka czy bil czy kopal czy nie wiadomo co. Pewnie wtedy
          dostala zla ocene z czegos a ona jak dostanie 2 albo 1 do beczy ze ja mama
          zabije, czy COS sie w tym domu musi dziać. pewnie matka ja pokopala i bila
          krzeslem, a potem wmawiala adze ze ktos ja pokopal. xDD
          • Gość: Iza Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.03.09, 17:42

GOŚCIU: PISZESZ ŻE NA PEWNO MATKA POKOPAŁA AGĘ ,MAM 2 PYTANIA:
            1/CZY BĘDĄC DZIECKIEM FOTOGRAFOWAŁEŚ SIĘ Z KUCYKIEM ?

2/CZY KUCYK ZMUSZONY DZWIGAĆ OSIOŁKA NIE KOPNĄŁ CIEBIE
            WÓWCZAS W GŁÓWKĘ.
    • Gość: sz Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 18:04
      przepraszam bardzo, chodzę z Agnieszką do tej szkoły i to prawda - w naszym
      gimnazjum są różni ludzie, zdarzają się ci 'mniej przystosowani do życia w
      grupie' ale tak jest wszędzie.
      Agnieszka jest przedstawiana jako ofiara, tylko dlatego, że jest
      niepełnosprawna. Nasza szkoła włącza się w akcje charytatywne, jeździ do
      fundacji 'żurawinka' oraz żurawinka przyjeżdża do nas, organizujemy im wigilię,
      konkursy itd.
      Jak natomiast wytłumaczyć zachowanie Agnieszki, która na lekcji techniki, bierze
      suwmiarkę i mierzy nią penisy kolegi z klasy? Jak wytłumaczyć to, że przez całe
      tygodnie potrafi chodzić za kimś krok w krok (dosłownie) reagując na prośby
      odczepienia się agresywnie? Jak wytłumaczyć to, że chodzi po szkole i krzyczy na
      wszystkich, popycha agresywnych chłopaków. Ona szuka zaczepki.
      Może pokazalibyście drugą stronę medalu, a nie robili z niej ofiarę - tak
      naprawdę wszystko jest wyolbrzymione. Sprawa o pobicie nie została umorzona -
      chłopcy po prostu tego NIE ZROBILI.
      Poza tym wina leży także po stronie jej matki. Izolowała Agnieszkę przez 4 lata,
      dziewczyna nie miała kontaktu z ludźmi. Składając podanie o przyjęcie do naszego
      gimnazjum wiedziała, że jej córka jest niepełnosprawna - jak taki człowiek może
      radzić sobie nawet intelektualnie w takiej szkole? Przykład: korepetycje z
      matematyki po lekcjach, pani tłumaczy różnym uczniom to, czego nie rozumieją -
      Agnieszka rozumie to chyba w ten sposób, że to ona powinna być na zajęciach
      pępkiem świata, robi aferę, krzyczy. Płacze i drze się niemiłosiernie gdy
      dostanie 2 mówiąc, że mama ją zabije (proponowałabym sprawdzić co dzieje się w
      jej środowisku domowym apropos, aferę dla 'sławy' na 5 minut potrafi zrobić
      każdy). Jej matka chyba nie zdaje sobie sprawy jaką krzywdę zrobiła własnemu
      dziecku. Wmawia jej, że świat jest zły, robi rzeczy powodujące, że otoczenie
      naprawdę zaczyna jej nie akceptować. Przecież teraz już nikt się do niej nie
      odzywa.
      Sprawa jest po prostu oszlifowana z jednej strony. Skoro Agnieszce i jej
      szanownej matce nie pasuje ta 'okropna' szkoła, to dlaczego nie przeniesie jej
      do gim nr 27? Jest to szkoła INTEGRACYJNA.
      Ale nie.
    • Gość: anna Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.09, 18:27
      Szkoda tylko, że w tym kraju tak szybko się osadza, wydaje wyroki,
      niszczy wszystkich wokół, a dlaczego???

BO LICZY SIĘ SENSACJA!!! NEWS!!! TEMAT DNIA!!!
      • Gość: szczw24 Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 18:55
        niestety. smutne jest takze to ze wlasna matka dla marnej sumki pieniedzy
        pograzy tak wlasne dziecko
        • Gość: Natalia Cz. Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 26.03.09, 19:20
          Żałosny jest tutaj profesjonalizm pana Ż. Prawdziwy reporter umie zrobić
          obiektywny i bezstronny artykuł, w którym zamieszcza wypowiedzi obu stron. Gdzie
          w tym 'artykule' jest chociaż krztyna obiektywizmu i prawdy? Jakim prawem wy
          wszyscy, którzy stoicie po stronie Agnieszki, wystawiacie opinie o nas, o naszej
          szkole, nauczycielach i całym gronie pedagogicznym, jeśli nic nie wiecie o całej
          sprawie? Stąd nie dowiecie się niczego. To jedynie wielkie halo, robienie wideł
          z igły. Żaden/żadna z was, redaktorzy, dziennikarze czy wy, którzy macie
          czelność i takt nas osądzać, nie jesteście z tej szkoły i nie stać was było na
          wysłuchanie nas - NAJBARDZIEJ poszkodowanych. Ta sprawa nas nie bawi i nie
          cieszy. Jesteśmy zniesmaczeni tym, z jaką łatwością wszyscy łyknęli te
          generalizowanie pana Ż. Zastanówcie się, ludzie, na jakiej podstawie wystawiacie
          nam takie a nie inne świadectwo. Zastanówcie się nad własną wartością, skoro
          wierzycie na słowo redaktorowi, który umie wysłuchać tylko JEDNEJ strony...
          • Gość: szczw24 Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 20:03
            tacy ludzie raczej nie potrafią tego zrobić, mają zbyt małe pole do wyobraźni.
            • Gość: tecia Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 26.03.09, 20:26
              bo gdyby redaktorzyna wysłuchal obydwu stron nie miał by o czym pisac, no ej.
              • Gość: szczw24 Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 20:28
                to już jego problem, niech zabierze się za prawdziwy temat, a nie za
                wyolbrzymianie jakiejś szopki - lecz na to go chyba nie stać.
    • Gość: absolwenttt Ta szkoła to żenada... IP: *.icpnet.pl 26.03.09, 20:22
      Moim zdaniem Agnieszka nie jest jednym dzieckiem w ten sposób traktowanym!
      Znęcanie się nad słabszymi, agresja oraz przemoc to codzienna wizja tej szkoły.
      Wg mnie problem wynika z braku wykwalifikowanych i kompetentnych pedagogów. Mama
      Agnieszki nic nie wskóra, ani prasą, ani telewizją, ani nawet kuratorium! Szkole
      wydaje się, że jest ponad prawem! Lecz cieszy mnie fakt, że ktoś wreszcie
      dostrzegł co się tam dzieje i próbuje coś z tym zrobić! Tylko szkoda, że
      nadaremnie ...
      • Gość: tecia Re: Ta szkoła to żenada... IP: *.icpnet.pl 26.03.09, 20:28
        no to chyba nie mowimy o tej samej szkole, bo ja jakos przez 3 lata nie
        zauwazylam jakiejs dyskryminacji slabszych czy niepelnosprawnych w gim24.
        • Gość: szczw24 Re: Ta szkoła to żenada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 20:36
          chyba, że ma taki problem ze sobą jak Agnieszka. Nie wykluczajmy tego
      • Gość: szczw24 Re: Ta szkoła to żenada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 20:29
        uśmiałam się.
      • Gość: ja Re: mamo Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 22:13
        proszę się nie podszywać pod absolwenta, to nieładnie znowu tak kłamać. Jaki
        przykład daje Pani córce...
    • Gość: ^^ Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 26.03.09, 20:38
      Popieram absolwenttt'a
    • Gość: wlkp Ta szkoła to żenada... IP: *.icpnet.pl 26.03.09, 20:41
      Ja też popieram absolwenttt'a ;)
    • Gość: Jana Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.chello.pl 26.03.09, 21:24
      Mogę zrozumieć rozżalenie pedagogów tej szkoły i poczucie krzywdy spowodowane
      jednostronnym ich zdaniem przedstawieniem tematu. Ale jak tu można mówić o
      powszechnej tolerancji, skoro na Forum ogromna większość wypowiadających się
      uczniów prezentuje zupełnie odmienną postawę. Poświęciłam kilka godzin na
      zapoznanie się z wyrażanymi tu opiniami - wnioski dla mnie są zatrważające. Nie
      sądziłam, że w "normalnych" dzieciach jest tyle agresji. Widocznie inne postawy
      prezentuje się nauczycielom a inne w anonimowych wypowiedziach. anonimow
      • Gość: Stawic Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 21:38
        Może w takim razie wypada się zastanowić, skąd bierze się niechęć niektórych
        (proszę nie generalizować -_-) uczniów. Przecież nie z kapelusza, prawda? Nic
        nie dzieje się bezpodstawnie, a kilkunastu innych uczniów naszej szkoły z
        orzeczeniem o niepełnosprawności lub innych chorobach jakoś nie ma żadnych
        zastrzeżeń - nigdy nie spotkali się z przejawami słownej niechęci (bo o agresji
        fizycznej w ogóle nie może być mowy) i nigdy nie twierdzili, że są w jakikolwiek
        sposób szykanowani, przeciwnie.
        Podobnie zresztą, jak naprawdę duże grono osób niepełnosprawnych, z którymi
        nasza szkoła współpracuje. Proszę zatalefonować chociażby do fundacji
        "Żurawinka" z zapytaniem, co sądzą niepełnosprawne dzieci o współpracy z naszymi
        uczniami :|
      • Gość: rodzic Re: Szkolny koszmar uczniów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 22:28
        Łatwo się wypowiadać, pozostając postronnym obserwatorem.Co tak Panią dziwi-
        oburzenie uczniów, nauczycieli i rodziców na krzywdzący i jednostronny
        osąd???Czy dziwi Panią rozżalenie dobrych uczniów, angażujących się w pomoc
        niepełnosprawnym, których potraktowano jak patologicznych, znęcających się nad
        Bogu ducha winną dziewczynką wykolejeńców? Fałszywe,niesprawiedliwe oskarżenia i
        brak możliwości obrony mogą u młodych i niewinnych ludzi wywoływać złość...Czy
        to takie dziwne? Czy ten profesjonalny , rzetelny dziennikarz pofatygował się by
        skonfrontować choć jeden zarzut??!!!Mnie to absolutnie nie dziwi.
      • Gość: Stawic Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 22:29
        gim24poz.edu.pl/nowa/odp-wyborcza/odpowiedz-wyborcza.htm proszę
        przeczytać ten tekst a później dopiero wydawać osądy, czy grono pedagogiczne i
        uczniowie z otoczenia Agnieszki nie starają się robić nic dla jej integracji.
        • Gość: gość Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 01:46
          te teksty wstawialiście juz kilka razy, jak i inne.
          Są już nudne.
          Wstawianie ciągle tego samego???
          Male pismo czyżby zrobilo wszystko, a konflikt narasta.
          Nieudolnośc szkoly, rodzicow i uczniów.
          Czytając te setki stron, bardzo zal mi jest tej dziewczynki i jej
          matki.
          Nie was, ani dyrekcji. Poniewaz nawet w postach nie ma niczego poza
          agresją.
          Ja napewno nie pośle corki do tej szkoly, choćby z tytułu kompletnej
          nieudolności dyrekcji i calej reszty.
          Bala bym sie poslać do takiej szkoly swoje dziecko.
          I nie tylko ze względu na mlodzież, bo w kazdej szkole jest róznie,
          ale dyrekcja jest do niczego. Zwolniła bym dyrektorkę szkoły,
          pedagoga, psychologa i wychowawcę.
          Wymiana kadry w szkole dobrze by zrobila.
          Dopuszczenie do takiego konfliktu jest karygodne.
          • Gość: rodzic Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 14:44
            bałabym,zwolniłabym- jak i inne czasowniki w trybie przypuszczającym
            pisze się łącznie z cząstką bym. Myślę,że poziom edukacji w
            gimnazjum gwarantuje poprawną pisownię.Ale tym nie jest nikt
            zainteresowany.Najważniejsza jest nagonka na uczniów i grono
            pedagogiczne. W sumie nawet się nie dziwię , gdybym przeczytała ten
            artykuł, nie znając szkoły pewnie za nic nie chciałabym, żeby moje
            dziecko tam uczęszczało...
            Trudno też dziwić się uczniom, nauczycielom i rodzicom, że zabierają
            głos na forum wyrażając swoje oburzenie tym artykułem- każdy
            przedstawia swoje stanowisko- to chyba naturalna polemika. Tym
            bardziej, że nie dano im takiej możliwości na łamach gazety i nie
            skonfrontowano sytuacji z drugą stroną konfliktu.
            • Gość: gość Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 16:33
              Dziękuje za darmową lekcję języka polskiego.
              Bo za godzinę nauki tego języka, placę duże pieniadze.
              Może warto zająć się wychowywaniem mlodzieży w szkole, skoro rodzice
              tego nie potrafia.
    • Gość: Goof Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 26.03.09, 21:36
      Nie dosyć, że jednostronny artykuł, to jeszcze napisane takie
      łgarstwa, ze głowa boli. Monisio3 i Ministrant gratulacje za
      obnażenie prawdy.
    • Gość: Jana Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.chello.pl 26.03.09, 22:14
      Niechęć nie bierze się z kapelusza ale z braku zrozumienia ogromnego problemu,
      jaki ma Agnieszka sama ze sobą. Ten problem to jest Jej ciężar a inni tylko mogą
      odczuwać dyskomfort tej sytuacji, to Ona jest w tym wszystkim samotna wśród
      uczniów, zabiega o zainteresowanie, szuka koleżanki, ale pędzi się Ją bo "jest
      namolna" jak to jedna uczennica napisała. Tu nie chodzi o "winę" Agnieszki ale o
      zrozumienie i nieodtrącanie. Jeżeli dzieci tak do tego podejdą, oczywiście przy
      pomocy pedagogów, i mądrych, niezacietrzewionych rodziców, to będzie szansa na
      zintegrowanie Agnieszki z klasą
      • Gość: Stawic Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 22:34
        gim24poz.edu.pl/samorzad_uczn/gwiazdka-18.12.2008/fotki/imagepages/image16.html
        proszę, taka drobna namiastka naszych imprez organizowanych dla
        niepełnosprawnych dzieci w "szkole nietolerancji". Niestety, na zaproszenia na
        owe imprezy wysyłane do redaktorów gazet czy telewizji regionalnej nigdy nikt
        nie raczył odpowiedzieć. Fakt, to nie jest sensacja, to po prostu uczniowie
        angażują swój czas wolny i chęci do pomocy innym, chorym dzieciom.
        • Gość: Jana Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.chello.pl 26.03.09, 22:48
          Tak, to na pewno przykre dla uczniów, taki brak zainteresowania dla ich
          inicjatyw. Uznanie czyjejś pracy, dokonań, wyzwala jeszcze większe
          zaangażowanie. Ale niestety to nie jest "poczytny" temat. Co do problemu
          Agnieszki to on po prostu przerósł dzieci, bo jeżeli dorośli nie umieją sobie z
          tym poradzić, to czego spodziewać się po dzieciach.
        • monisio3 Re: Szkolny koszmar Agnieszki 26.03.09, 22:59
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=633&w=93281162
          a oto na ile zdobył się Pan Redaktor po zapoznaniu się z faktami
          przedstawionymi przez drugą stronę tego konfliktu..
          żałosne jest to, że nie pisze o tym czego się dowiedział, tylko
          próbuje pokazać, że szuka rozwiązania..
          pyta Panią Mediator (swoją drogą bogu ducha winną kobietę, której
          nawet nie raczył poinformować o krokach już podjętych przez szkołę)o
          rozwiązania, które już kilka miesięcy temu zostały przez szkołę
          zastosowane..(przecież o tym wie!)
          dlaczego Pan Redaktor nie przyzna dziś na łamach swego pisma, że w
          tej chwili zna sprawę też od drugiej strony?
          czy dlatego, że musiałby przyznać, że się pomylił?..
          • monisio3 Re: Szkolny koszmar Agnieszki 26.03.09, 23:01
            miasta.gazeta.pl/poznan/1,36001,6430685,Szkola_nie_pomoze__tu_potrzeba_mediatora.html
            teraz dobrze..
            • Gość: Stawic Re: Szkolny koszmar uczniów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 23:03
              Jutro mamy zamiar podpisać gromadnie i wysłać do redakcji GW obszerne zażalenie,
              miejmy nadzieję, że nie przejdzie bez echa
              Dlatego zachęcam do podpisywania się w dniu jutrzejszym.
              • Gość: gość Re: Szkolny koszmar uczniów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 02:10
                A gdzie wasze sumienie? Dzis jestescie zdrowi a jutro juz nie.Moze
                wtedy zrozumiecie problem mamy Anieszki co przezywa i czuje.Szuka
                pomocy wszedzie zeby jej córka żyła normalnie.Szkoła powinna sie
                wstydzic ze nie umie sobie poradzic z tym konfliktem.jakie dzieci
                tam chodzą ? kipi z nich nienawiśc i jad
                • Gość: gośc Re: Co to za szalona szkola-rządy mlodziezy IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 02:33
                  a nie dyrekcji i kadry?
                  Dobrze, że opublikowano ten poważny problem.
                  Ja corki nie posle do tej szkoly, ze względu na to, że dyrekcja to
                  nieudolne osoby, ktore dopuścily do takiej tragedii dziecka, dając
                  tym samym przyzwolenie mlodzieży na dalsze szykany dziewczynki.
                  I co z tego, że odejdzie, znajdzie sie inna ofiara a dyrekcja
                  bedzie dalej zamiatala, publikując na forum kilkakrotnie ten sam
                  tekst, jacy to oni dobrzy i mili do niepelnosprawnych osob.
                  Na publike wiele sie robi.
                  A prawda i tak wyjdzie na jaw.
                  Myslę, że wielu rodzicow głeboko sie zastanowi, zanim posle do niej
                  swoje dziecko.
                  Taka dyrekcja, pedagog i psycholog, nie radzacy sobie, niczego
                  dobrego nie wróży dla dziecka, a przedewszystkim nie daje poczucia
                  bezpieczeństwa dzieci.
                  Dzięki panie redaktorze za publikacje tego artykułu.
                  Oby wiecej takich, a my rodzice możemy znając prawde z podszewki,
                  ustrzec swoje dzieci przed takimi szkolami, a szczegolnie przed
                  nieudolnością osob , tam zatrudnionych.
                  Z wypowiedzi mlodzieży, ich rodzicow, dyrekcji i kadry na tym forum,
                  widać, że edukacji jest na zerowym poziomie.
                  Natomiast szykany, agresja, pomowienia i obwinianie chorego dziecka
                  i broniącej jego matki jest na pierwszym miejscu.
                  Tam rzadzi mlodzież, a nie dyrekcja i nauczyciele.
                  Ciesze się, że moglam przeczytac ten artykuł i całe to forum i
                  ustrzec swoje dziecko, przed poslaniem do tej szkoly.
                  • Gość: rodzic Re: Co to za szkola-rządy szalonej Agnieszki.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 10:00
                    Zeby oceniać poziom edukacji, przygotowanie kadry nauczycielskiej
                    oraz atmosferę panującą w tej szkole trzeba by najpierw rozpoznać
                    problem, poznać szkołę , nauczycieli i uczniów i ich stanowisko, a
                    nie potępiać w czambuł na podstawie jednego nieobiektywnego
                    artykułu, który w mgnieniu oka zepsuł opinię szkole i zaprzepaścił
                    długoletni proces integracji z niepełnosprawnymi ( patrz fotorelacje
                    na stronie szkoły)
                  • Gość: krucha Re: Co to za szalona szkola-rządy mlodziezy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 17:19
                    my też się cieszymy, że potomek osoby z takimi poglądami i brakiem wyobraźni
                    jaki pani tutaj zaprezentowała do nas nie przyjdzie ;)
                    • Gość: gość Re: krucha proszę sie nie martwic IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 19:16
                      Gość portalu: krucha napisał(a):

> my też się cieszymy, że potomek osoby z takimi poglądami i brakiem
                      wyobraźni
                      > jaki pani tutaj zaprezentowała do nas nie przyjdzie ;)

Napewno nie i może sie pani z calą penością cieszyć, ale moge
                      osobiście przyjśc i poznać tak ciekawe osoby jak pani i poznać
                      pozostale.

Proszę sie nie martwic, bo ja i moi znajomi bedziemy szerokim lukiem
                      omijać tą szkolę. Jest wiele szkół, w ktorych dyrekcja potrafi
                      dzialac i to szybko.
                      Dopiero byśmy sie martwili. Tyle, że my szybko bysmy rozwiązali ten
                      problem.
                      Napewno by w pierwszej kolejności, nastapila zmiana dyrekcji i nie
                      czekali byśmy 1,5 roku.
                      A pani wypowiedz sama mówi za siebie, czego może pani nauczyć te
                      dzieci, bo do mlodziezy napewno jeszcze nie dorosli????
                      • Gość: krucha Re: krucha proszę sie nie martwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 20:04
                        a co pani może wiedzieć o szkole, jak może pani wyrażać opinię na jej temat po
                        przeczytaniu jednostronnego artykułu autorstwa pożal się boże redaktorzyny?
                        czego pani chce nauczyć swoje dzieci, skoro nie jest pani w stanie zapoznać się
                        ze sprawą, tylko od razu oceniać, oczerniać?
                        • Gość: gość Re: krucha proszę sie nie martwic IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 20:23

> a co pani może wiedzieć o szkole, jak może pani wyrażać opinię na
                          jej temat po
                          > przeczytaniu jednostronnego artykułu autorstwa pożal się boże
                          redaktorzyny?
                          > czego pani chce nauczyć swoje dzieci, skoro nie jest pani w stanie
                          zapoznać się
                          > ze sprawą, tylko od razu oceniać, oczerniać?

Nie sugeruje sie artykulem, ale tym co opowiada mlodziez z pani
                          szkoly. A ciekawie opowiada, tylko trochę wiecej niz pisze gazeta.
                          • Gość: ... Re: krucha proszę sie nie martwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 08:20
                            dobry żart :D
                • Gość: uczeń Re: Szkolny koszmar uczniów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 06:43
                  Doprawdy? Nie zauważyłem. Proszę przyjechać i zapoznać się z rzeczywiście
                  panującą sytuacją, a nie generalizować na podstawie iście tabloidowego artykułu.
                  Dziękuję.
                • Gość: uczeń Re: Szkolny koszmar uczniów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 06:52
                  Jak widać, jesteśmy wszyscy chuliganami. Pomijając już fakt wszechobecnej w
                  naszej szkole agresji, przemocy oraz terroru, jaki można napotkać na każdym
                  kroku, cała szkoła, łącznie z rodzicami i nauczycielami to oczywiście wierutni
                  kłamcy. Oh, jak ja mogłem być tak zły, pełen nienawiści i jadu? Jak mogłem w
                  ogóle krytykować przewspaniały artykuł Gazety, w ogóle nie godzący w nasze
                  uczucia? Jak mogłem być tak okrutny wobec Agnieszki??
                  Ach, przecież ja nie chodzę z nią do klasy... i nigdy nie zamieniłem z nią słowa...
                  Ale i tak jestem chuliganem. Z całą pewnością terroryzuję całe moje otoczenie.
                  Zaś ono mnie. Moje biedne sumienie.
                • Gość: rodzic Re: Szkolny koszmar uczniów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 10:11
                  kipi z nich rozżalenie i rozgoryczenie, że nie zostali wysłuchani a
                  ich starania obróciły się w niwecz przez jeden krzywdzący i
                  niesprawiedliwy artykuł...
                • Gość: krucha Re: Szkolny koszmar uczniów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 17:18
                  z Ciebie kipi głupota. :)
        • Gość: gość Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 02:06
          imprezy na pokaz albo na ocene .A w zyciu nie umiecie tego
          zastosować .WSTYD
          • Gość: gośc Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 02:39
            Gość portalu: gość napisał(a):

> imprezy na pokaz albo na ocene .A w zyciu nie umiecie tego
            > zastosować .WSTYD

Dokładnie. Plus wstawianie co kilka postow tych samych tekstow.
            Jak to wiele robią dla osob niepelnosprawnych.
            Rozwiązac szkołe, za nieudolnośc, lub wymienic kadre.
            Na pokaz wiele sie robi, aby zachęcić innych do zapisywania dzieci.
            Aby nie rozwiazano szkoly.
            Rozwiązala bym klase calkowicie, lub przeniosla bym kazdego oprawcę
            do innej klasy, a nawet dyscyplinarne przeniesienie do innej szkoly.
            Ale najpierw dyrekcja do zwolnienia.
            • Gość: krucha Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 17:21
              na pokaz? jeśli Wy robicie jakiekolwiek rzeczy na pokaz, to szczerzę Wam
              współczuję podejścia do życia.

Kobieto, agnieszki w tej szkole nikt NIGDY nie uderzył, więc o jakim
              przenoszeniu mówisz? o jakich karach?
              • Gość: ML Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 17:38
                Nie sciemniaj laska. Liczysz na to, ze jak 20 osob powtorzy to samo, to inni to
                kupia? Bo wasza wychowawczyni takie teksty kupuje i nie zadaje dociekliwych
                pytan? Bo wasi rodzice to kupuja?

Chodzisz z Agnieszka do klasy? Bylas na tej lekcji WOS, na ktorej bylo
                zastepstwo? Pamietasz rzucanie kurtka Agnieszki? Mam zapytac, kto byl wtedy kolo
                stojaka od mapy? Mam zapytac, czego nie widzial nauczyciel, ktory wolal zaslonic
                sie gazeta?
                • Gość: krucha Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 20:06
                  tak niestety mam wątpliwą przyjemność i znam agnieszkę... nie będę dłużej
                  ciągnąć tej jakże zawziętej dyskusji, bo widzę, że za wszelką cenę chcesz
                  przelać na tę sprawę jakieś kompleksy/nieudane dni/sytuacje/etc. I radziłabym
                  zmienić podejście do życia, bo otulanie się kłamstwem szkodzi. No i w bajki
                  wierzy się raczej w przedszkolu, nie w wieku dojrzalszym :)
                • Gość: Iza Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.03.09, 00:15

GOŚCIU ML: GRATULUJĘ ODWAGI, JAK POWIEDZIAŁEŚ A POWIEDZ TEŻ B,
                  KOGO ZASTĘPOWAŁ "NAUCZYCIEL" WŁAŚCIWIE PAN Z BIBLIOTEKI?
                  PANIĄ DYREKTOR- BRAWO.
                  ILE LEKCCJI BYŁO "ZASTĘPOWANYCH"-NIE LICZYŁEM,WIELE.
                  JAKIE OSOBY JESZCZE "ZASTĘPOWAŁY"PANIĄ DYREKTOR?- A RÓŻNE
                  CO TE RÓŻNE OSOBY ROBIŁY? CZYTAŁY TABLOIDY,ROMANSIDŁA,INNE
                  A KTO POBIERAŁ SZMAL ZA TE "ZASTĘPSTWA"-NO JAK,PRZECIE PANI.DYREKTOR.
            • Gość: Uczeń Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 14:26
              Chce zauważyć jedną bardzo ważną rzecz gi.24 nie jest z oddziałami
              integracyjnymi, wiec nauczyciele i całe grono pedagogiczne nie maja
              obowiązku wiedzieć jakie mięć podejście do NIEPEŁNOSPRAWNEGO
              dziecka, bo to jest oczywiste, ze dla takiego dziecka trzeba mięć
              inne podejście! Żeby oceniać, trzeba poznać sytuacje obydwóch stron!
              A jak na razie pokazano tylko sytuacje jednej strony – Agnieszki,
              ale my – szkoła już podjedliśmy pewne kroki, bo uważamy, że nie
              słusznie nas oceniono!
              • Gość: gośc Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 28.03.09, 17:16
                Gość portalu: Uczeń napisał(a):

> Chce zauważyć jedną bardzo ważną rzecz gi.24 nie jest z oddziałami
                > integracyjnymi, wiec nauczyciele i całe grono pedagogiczne nie
                maja
                > obowiązku wiedzieć jakie mięć podejście do NIEPEŁNOSPRAWNEGO
                > dziecka,

Maja obowiązek!!!!!!
                A jezeli nie potrafią, musza korzystać, ze wskazowek pedagoga,
                psychologa i zalecen poradni PPP.

> ale my – szkoła już podjedliśmy pewne kroki, bo uważamy, że nie
                > słusznie nas oceniono!

To zrobcie jako szkola porządek z osobami ktore znęcały sie na tą
                dziewczynką, aby nie byli bezkarni.
                Szkola i tak stracila juz opinię, chocby z tytułu ciągnącego się 1,5
                roku konfliktu i nie rozwiązania jego przez osoby odpowiedzialne za
                to.
                • monisio3 Re: Szkolny koszmar Agnieszki 28.03.09, 18:22
                  Maja obowiązek!!!!!!
                  A jezeli nie potrafią, musza korzystać, ze wskazowek pedagoga,
                  psychologa i zalecen poradni PPP.
                  po raz kolejny powtórzę, że szkoła zwróciła się do kilku poradni,
                  ale te muszą też spotkać się z Agnieszką i jej mamą.
                  mama się nie zgodziła.
                  • Gość: Iza Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.03.09, 20:44

MONISIO3: TWIRDZISZ ŻE MAMIE WSKAZYWANO KILKA PORADNI,MOŻE POWIESZ
                    KONKRETNIE ILE: 2,5,9?.GDACZESZ O TYM JUŻ BODAJ 30 RAZ,
                    TRZYDZIESTE WŁANCZANIE TEJ SAMEJ PŁYTY JEST MĘCZĄCE WIĘC
                    ODPOCZNIJ SOBIE.
                    W CIĄGU SEMESTRU AGA MA KONTAKT ZE SPECJALISTAMI WIĘCEJ
                    RAZY NIŻ KLEPEK ZAWIERA TWÓJ ŁEPEK-MASZ CZTERY,NO
                    DOBRA-REMIS
                    KAŻDY PACJĘT MA PRAWO WYBRAĆ SOBIE DOWOLNEGO LEKARZA.
                    • Gość: xyz Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 28.03.09, 21:00
                      Mysle, ze nie chodzi tu o lekarza, ale o testy psychologiczne, ktore ocenia, jak
                      Agnieszka funkcjonuje. Takim testom poddaje sie rowniez dzieci wybitnie
                      uzdolnione, wiec nie ma sie czego obawiac. Z leczeniem nie ma to nic wspolnego.
                      Na podstawie takich testow szkolna poradnia psychologiczno-pedagogiczna daje
                      szkole konkretne zalecenia, jak pracowac z dzieckiem. Nie znam wszystkich
                      poradni w Poznaniu, ale na podstawie doswiadczenia bardzo wysoko oceniam prace
                      poznanskich poradni.
                      • monisio3 Re: Szkolny koszmar Agnieszki 29.03.09, 18:53
                        ktoś jednak zrozumiał o czym pisałam..
                        • Gość: gośc Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 29.03.09, 20:52
                          monisio3 napisała:

> ktoś jednak zrozumiał o czym pisałam..

Przecież wiesz kto:-)
                    • Gość: gość Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 28.03.09, 23:51
                      Gość portalu: Iza napisał(a):

>
                      > MONISIO3: TWIRDZISZ ŻE MAMIE WSKAZYWANO KILKA PORADNI,MOŻE POWIESZ
                      > KONKRETNIE ILE: 2,5,9?.GDACZESZ O TYM JUŻ BODAJ 30 RAZ,
                      > TRZYDZIESTE WŁANCZANIE TEJ SAMEJ PŁYTY JEST MĘCZĄCE WIĘC
                      > ODPOCZNIJ SOBIE.
                      > W CIĄGU SEMESTRU AGA MA KONTAKT ZE SPECJALISTAMI WIĘCEJ
                      > RAZY NIŻ KLEPEK ZAWIERA TWÓJ ŁEPEK-MASZ CZTERY,NO
                      > DOBRA-REMIS
                      > KAŻDY PACJĘT MA PRAWO WYBRAĆ SOBIE DOWOLNEGO LEKARZA.

Nie krzycz. Czy w szkole tak samo krzyczycie na tą dziewczynkę.
                      Czy to jest wasz sposob na rozwiązanie problemu, skoro z gory
                      wiecie, że ta dziewczynka nie ma zycia w szkole u nauczycieli.

Sami wystawiacie bardzo złe swiadectwo kadrze pedagogicznej w tej
                      szkole.
                      Jesteście juz pewni, ze nie tylko wy ja będziecie gnębić, ale i
                      nauczyciele.
                      czyzby juz was w tym utwierdzili.
                      To forum i inne z waszymi wypowiedziami powinna wydrukować sobie
                      mama te dziewczynki i dostarczyć prokuratury.
                      Ponieważ to juz sa grozby karalne i zastraszanie.
                      Coraz więcej kwiatkow wychodzi.
                      Jak milo z waszych ust poznać prawde o was samych i kadrze
                      pedagogicznej w waszej szkole..
                    • monisio3 Re: Szkolny koszmar Agnieszki 29.03.09, 18:52
                      oj,oj, ortografia..
                      • Gość: gość Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 29.03.09, 20:50
                        monisio3 napisała:

> oj,oj, ortografia..

Nie wiesz juz o czym pisac? czy argumentow brakuje?
                        To nie ladnie wytykać komuś błędow, kiedy samemu się je robi.
                        A robisz ich także wiele.
                        • monisio3 Re: Szkolny koszmar Agnieszki 29.03.09, 23:53
                          nie ładnie, to bluzgać na drugą osobę. zwłaszcza jeśli ktoś walczy
                          o "tolerancję" dla swojego dziecka..
                  • Gość: zuzia Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 30.03.09, 23:11
                    monisio3:najpierw muszą spotkać sie z tobą bo masz wielkie
                    problemy.Po pierwsze wylecz się z zawiści.
          • Gość: masakrator Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.echostar.pl 27.03.09, 18:40
            Człowieku (Gościu), Ty wiesz o czym tu piszesz? Przecież to żałosne..... Na jaki
            pokaz???????
            We wszystkim szukaj drugiego dna, ludzi donoszących, CBA i CIA.....Czyżby PiS?
    • Gość: Gość Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 03:33
      Niktz rodzcow nie sadzi ,ze matka Agnieszki to zdrowa kobieta. To chodząca
      nienawiść.Myslę,ze sprawa ma duzo głębsze korzenie.Tylko jak uspokoić
      rozgoryczoną młodzież, która nie moze pogodzić się z oszczerstwami pod ich
      adresem i adresem nauczycieli???Dziennikarz wyborczej to gminny pismak, ktory
      nierzetelnie podszedl do tematu - zreszta to kolejna jego sprawa, w ktorej
      wykazal sę ignorancją.Wlasnie takich ignorantów i rządnych sensacji taniej
      pismakow ma WYBORCZA
      • Gość: troll Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.echostar.pl 27.03.09, 18:45
        >>>Dziennikarz wyborczej to gminny pismak, ktory
        nierzetelnie podszedl do tematu - zreszta to kolejna jego sprawa, w ktorej
        wykazal sę ignorancją.Wlasnie takich ignorantów i rządnych sensacji taniej
        pismakow ma WYBORCZA <<<

Czyżby Pismakowi należało przypomnieć artykuły jego o ścieżkach rowerowych w
        lubuskim???????
    • Gość: Gość Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 05:07
      Czuje się tu manipulację.sprawa wyplynęła w dniach ,gdy nastepuje rekrutacja do
      szkol gimnazjalnych. A MI PODOBA SIĘ ,ŻE UCZNIOWIE POTRAFIA POWIEDZIEC
      PRAWDE,POTRAFIA NAPISAC ,ZE CZUJA SIĘ OSZUKANI I NIE MAJA ZAUFANIA DO
      DZIENNIKARZY. PAN REDAKTOR PO PROSTU SPIEPRZYL SPRAWE ,PEWNIE ZROBIL TO NA
      ZAMOWIENIE,czego nie robi się dla KASY.BARDZO BRZYDKO, Gazeto, bardzo brzydko, i
      tak spadal na glowe wasz naklad. Tracicie kolejnych czytelnikow, niewierygodni
    • Gość: Też mama Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 05:26
      Na miejscu matki Agnieszki szybko przeniosłabym córkę do pobliskiej szkoły
      integracyjnej.Tam czułaby się niewyobcowana,bez tego bagażu w jaki zaopatrzyli
      ją sfrustrowana matka i dziadek,o ojcu nie pisze, bo też swoje z tą kobietą
      przeżył i boi się jej ...
      • Gość: gośc Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 09:03
        Przeczytajcie jeszcze raz swoje posty, a sami zauważycie w nich
        nienawiść.
        Dyrekcja, nauczyciele wykorzystuje naiwne dzieciaki, aby bronić
        swojego stanowiska i ukryć wlasna nieudolnośc.
        Podziwiam rodzica, ktory broni swojego dziecka mimo muru, czy betonu
        ze strony szkoly.
        Medal rodzicowi, za to, że glosno powiedział NIE, a w obecnych
        czasach w szkole to bardzo niewygodne slowo.
        Winię tu także rodzicow dzieci z tej klasy, jakby nie "nakrecali"
        wlasnych dzieci, a rozmawiali, tlumaczyli i sami egzekwowali
        zachowanie wlasnych dzieci, to napewno by sie cos zmieniło.
        Z wszelkich wypowiedzi na forum wynika, że narazie uwage skupiono
        tylko na tym, jak tu pozbyć sie tego dziecka ze szkoły.
        Jak mozna tak wychowywać wlasne dzieci, kiedys te dzieci mając wasz
        przyklad rodzicow, będa sie was pozbywali z domu, bo bedziecie im
        przeszkadzać. czyż nie tego ich obecnie uczycie, a dyrekcja w
        calości popiera ten model postępowania i utwierdza w tym mlodzież i
        rodziców. Stąd konflikt nie zniknie sam.
        Czy wy rodzice nie zdajecie sobie sprawy, że bedziecie starzy,
        chorzy i zniedołęzniali, to wasze wlasne dzieci pozbedą się z domu.
        Czyż nie tego ich uczycie i utwierdzacie, że to prawidlowe
        postepowanie??
        Wstyd dla rodziców i dyrekcji. Bo dzieciaki dopiero uczą się
        zachowań i sami jeszcze nie umieja postepować.
        Najlepszy psychiatra czy mediator w tym konflikcie nie pomoże.
        W całości winię Dyrekcję, kadrę tej szkoły, a centralnie rodzicow
        tych oprawców.
        Skoro doszlo do roprawy w sądzie, to rodzic sam powinien się
        zastanowić, ale po co. Skoro własne problemy wychowawcze można
        ukryć, a winnym może być ktoś inny.
        Rodzice oprawców (dziewczyny i chlopcy) sami maja problemy z
        wlasnymi dziećmi, tylko skrzetnie je ukrywają. Jakże by to ich
        dzieci, a inne chore dziecko, mozna zniszczyć, zaszczuc w klasie i
        obgadać rodzica publicznie na forum.
        Bo tak jest łatwiej i anonimowo.
        Dyrekcja i kadra w tej szkole całkowicie do wymiany, a klase z
        oprawcami rozdzielic po różnych szkolach w Poznaniu. Zdrowe
        dzieciaki mogą dojezdzac , a nie chore wyrzucić, aby dojezdzało.
        Kampania szykanów w stosunku do tego dziecka, jest po to aby pozbyć
        się jego ze szkoły i problem rozwiązany na kilka lat, zanim wypłynie
        następna góra smieci zamiatanych po dywan, bo ta "świetna" młodzież-
        oprawcy znajdzie sobie następna ofiarę.
        Słyszałam o tej szkole różne informacje i to co sie obecnie dzieje,
        to nie nowośc.
        Tyle że wyszlo poza mury szkoly.
        Dyrekcji nie udało się zamieśc problemu pod dywan.
        Zlikwidować to gimnazjum, a oprawcy niech sobie dojezdzają i zobacza
        jak to jest być nowym w klasie, w szkole, ktora takich zachowań nie
        toleruje.
        Gdzie jest wiecej rozsadnych rodzicow, rozsądnie wychowujących swoje
        dzieci.
        • ywwy Re: Szkolny koszmar Agnieszki 27.03.09, 09:56
          Nie wierzę w winę uczniów, kolegów Agnieszki z klasy i szkoły!
          Myślę, że jest nielubiana i wyśmiewana przez rówieśników, ale nie
          sądzę, żeby dochodziło do drastycznych scen opisanych w artykule. Z
          resztą gdyby to miało miejsce to powinna już się dawno toczyć sprawa
          karna! Więc chyba coś tu nie gra.

Na pewno jest to problem dla szkoły i widać, że szkoła sobie z tym
          kompletnie nie radzi. My dorośli powinniśmy pokazać jakie jest
          wyjście, a nie pomstować albo umywać ręce!
          Czasami lepiej porozumieć się z dzieciakami niż z nawiedzonymi
          rodzicami!
        • Gość: rodzic Re: Szkolny koszmar naszych dzieci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 10:08
          Aż się nie chce na to odpisywać. To dzieci są terroryzowane przez
          Agnieszkę i jej mamę. Fałszywe oskarżenia , brak współpracy ze
          szkolnymi pedagogami i psychologami...Czy to,że ta dziewczynka nie
          jest zdrowa usprawiedliwia każdą niegodziwość i daje prawo do
          przedstawiania wszystkich uczniów, nauczycieli i rodziców jako
          potwory bez serca? Tylko dlatego, że G.W opisała temat z punktu
          widzenia matki jednego dziecka, a nie trzydziestu innych dzieci- być
          może bardziej skrzywdzonych??? Nikt się nad tym nie zastanawia?
          • Gość: gość Re: Szkolny koszmar naszych dzieci IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 12:43
            Gość portalu: rodzic napisał(a):

> Aż się nie chce na to odpisywać. To dzieci są terroryzowane przez
            > Agnieszkę i jej mamę. Fałszywe oskarżenia , brak współpracy ze
            > szkolnymi pedagogami i psychologami...Czy to,że ta dziewczynka nie
            > jest zdrowa usprawiedliwia każdą niegodziwość i daje prawo do
            > przedstawiania wszystkich uczniów, nauczycieli i rodziców jako
            > potwory bez serca? Tylko dlatego, że G.W opisała temat z punktu
            > widzenia matki jednego dziecka, a nie trzydziestu innych dzieci-
            być
            > może bardziej skrzywdzonych??? Nikt się nad tym nie zastanawia?

Gazeta tylko naswietliła problem, ktory istnieje także w wielu
            szkolach, nawet podstawowych.
            Natomiast uczniowie a szczegolnie najbardziej zainteresowana ich
            częśc sama siebie opisala na forum, swoją niegodziwośc, złosliwośc i
            agresję, szykanowanie kolezanki, o rodzicach nie wspomnę.
            treści z watków, że jak sie okazalo, że dziewczynka jest
            nienormalna, to nie ma co sie dziewić, że ja wybrano na ofiare,
            takie padają na tym forum teksty ze strony jej kolezanek czy
            kolegow, oraz wiele innych.
            Przeciez mozna po adresach IP sprawdzić kto to pisze i dotrzeć do
            tych osob, skoro tak opisują anonimowo na forum, to niech to
            powtórzą glosno, podczas wyjasnien.
            Forum i internet to nie jest anonimowośc.
            Może te tak bardzo odwazne osoby, powiedzą to samo dyrekcji i
            gazecie ze zdjeciami, jak to bardzo nienawidza tej dziewczynki i jak
            bardzo zależy im na pozbyciu się jej z klasy.
            Opublikowala bym zdjecia tych odwaznych anonimowcow na forum, lub
            nagrała ich te same wypowiedzi kamera, i puścila publicznie w TV
            skoro tak dzielnie szykanuja i nienawidzą tej dziewczynki, a rodzice
            publicznie obgaduja jej mamę , to dlaczego nie w realu. Przeciez to
            także znieslawienie publiczne, a dotarcie do takich osob jest proste.
            Mama tej dziewczynki, powinna zglosić sprawe na policje za publiczne
            pomowienia i kazdy rodzic pomawiający ją tu na forum, powinien
            zostać także ukarany.
            Może czas zacząć od uczenia rodzicow jak powinny postepowac w takiej
            sytuacji, aby mogli nauczyć wlasne dzieci prawidlowych postepowan i
            szacunku do dzieci niepelnosprawnych i chorych, tolerancji i
            wlasciwych zachowan.
            Dla mnie najbardziej winnymi, po tym co czytam z wypowiedzi wielu
            forumowiczow, powiązanych z tą cała sytuacja są rodzice i kadra
            szkoły.
            I nie oceniam na podstawie tego co pisze gazeta, a tego co piszą
            forumowicze na tym forum.
            I nadal uwazam, że kadra a szczegolnie dyrekcja do wymiany, a
            oprawcy do przeniesienia i to kazdy za kare do innej szkoly, jako
            zdrowe i silne dziecki moga dojeżdzac do niej i to bez względu na to
            jaki byl wyrok sądu.
            Wiadomo co sie wydarzyło, dyrekcja dobrymi opiniami dla oprawcow,
            przykryla swoje smieci drugim dywanem. Tyle, że smieci sie uzbieralo
            za dużo i wysypały się z pod dywanu.
            Może nastał czas na porządki wiosenne w tej szkole, tak aby inne
            dzieci mogły spokojnie sie uczyć, a rodzice nie bali się zapisać tam
            swoje dzieci.
            Bo obecnie dyrekcja i kadra tej szkoly, jak i młodzież na forum,
            sama wystawiła wizytowke rekrutacjyną o szkole.
            Brawo dla dyrekcji i kadry.
            Wasze wypowiedzi na forum sa także niezle.

• monisio3 Re: Szkolny koszmar naszych dzieci 27.03.09, 12:54
              szkoła i rodzice rozmawiali (nie anonimowo) z Panem Redaktorem- ten
              jednak nie był zainteresowany ani robieniem zdjęć, ani wglądem w
              dokumenty, ani zacytowaniem ich wypowiedzi.. o czymś to świadczy.
              • Gość: Iza Re: Szkolny koszmar naszych dzieci IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.03.09, 01:38

MONISIO3 NAPISAŁA: REDAKTOR NIEBYŁ ZAINTERESOWANY ZROBIENIEM NAM ZDJĘĆ.
                WYBACZ MU,JAK ZOBACZYŁ TWOJĄ ZIEJĄCĄ JADEM I
                WYKKRZYWIONĄ
                GĘBĘ,PRZESTRASZYŁ SIĘ I UCIEKŁ.
                • monisio3 Re: Szkolny koszmar naszych dzieci 29.03.09, 18:56
                  pozwól, że nie skomentuję Twojego poziomu..
            • Gość: spic Re: Szkolny koszmar naszych dzieci IP: *.echostar.pl 27.03.09, 18:54
              << a oprawcy do przeniesienia i to kazdy za kare do innej szkoly, jako zdrowe i
              silne dziecki moga dojeżdzac do niej i to bez względu na to jaki byl wyrok sądu. >>

...Widzę że w ogóle się nie orientujesz w prawie oświatowym, jak trudno jest
              przenieść kogokolwiek z jednej do drugiej szkoły. Ty myślisz, że dyrektor, czy
              nauczyciel powie tego przenieść i już to można zrobić???? Poczytaj sobie trochę
              to prawo oświatowe, a później dopiero zacznij coś takiego pisać!
              • Gość: gośc Re: Szkolny koszmar naszych dzieci IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 19:06
                Gość portalu: spic napisał(a):
                > ...Widzę że w ogóle się nie orientujesz w prawie oświatowym, jak
                trudno jest
                > przenieść kogokolwiek z jednej do drugiej szkoły. Ty myślisz, że
                dyrektor, czy
                > nauczyciel powie tego przenieść i już to można zrobić???? Poczytaj
                sobie trochę
                > to prawo oświatowe, a później dopiero zacznij coś takiego pisać!

Oprawcow mozna przenieśc i to szybko, wystarczy troche dobrych checi.
                A prawo oswiatowe znam i to calkiem niezle.
                • monisio3 Re: Szkolny koszmar naszych dzieci 27.03.09, 19:12
                  skoro mamy tu doczynienia z całą klasą oprawców, to dlaczego nie
                  można ich tak szybciutko przenieść?
                  • Gość: gość Re: Szkolny koszmar naszych dzieci IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 19:21
                    monisio3 napisała:

> skoro mamy tu doczynienia z całą klasą oprawców, to dlaczego nie
                    > można ich tak szybciutko przenieść?

Po co pytasz, skoro wiesz?
                    • Gość: straszne.. Re: Szkolny koszmar naszych dzieci IP: *.echostar.pl 27.03.09, 19:30
                      jak sobie czytam twoje wypowiedzi to dochodzę do wniosku, że jesteś lekiem na
                      każde zło!
                      Jak skończy się kadencja p.Dyrektor G24 to może wystartujesz w konkursie na to
                      stanowisko i stworzysz wzorcową szkołę publiczną, rejonową w Poznaniu. Z chęcią
                      ją po roku twego panowania odwiedzę, a ty mi się pochwalisz czego już
                      dokonałeś/aś.
                      Miłego wieczoru życzę wszechwiedzący.
                      • Gość: Iza Re: Szkolny koszmar naszych dzieci IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.03.09, 23:11

GOŚCIU: KADENCJA PANI DYREKTOR NIE MOŻE BYĆ ROZWIĄZANA W ZGODZIE
                        Z PRAWEM NATURALNYM.MUSI SIĘ ZAKOŃCZYĆ ABORCJĄ Z BARDZO
                        WAŻNYCH WSKAZAŃ SPOŁECZNYCH.PRAWO POLSKIE TAKIE PRZYPADKI
                        PRZEWIDUJE.NIE MA CZASU DO STRACENIA,NA CO CZEKA KURATORIUM ?
                        • Gość: xyz Re: Szkolny koszmar naszych dzieci IP: *.icpnet.pl 28.03.09, 23:29
                          Iza, kuratorium nie ma wplywu na wybor dyrektora szkoly i nie moze go odwolac.
                          Dyrektorow szkoly powoluje miasto.

Jezeli dyrektor szkoly ma w dupie i wychowawca ma w dupie, to najlepszym
                          rozwiazaniem jest poszukac innej szkoly. Sa naprawde w Poznaniu szkoly, ktorych
                          dyrektorom zalezy. W tej szkole licza sie tylko papierki i wyniki testow, a nie
                          dzieci, i tego nikt nie zmieni. Nie ma takiej sily.
                        • Gość: gość Re: Szkolny koszmar naszych dzieci IP: *.icpnet.pl 29.03.09, 00:22

>
                          > GOŚCIU: KADENCJA PANI DYREKTOR NIE MOŻE BYĆ ROZWIĄZANA W ZGODZIE
                          > Z PRAWEM NATURALNYM.MUSI SIĘ ZAKOŃCZYĆ ABORCJĄ Z BARDZO
                          > WAŻNYCH WSKAZAŃ SPOŁECZNYCH.PRAWO POLSKIE TAKIE PRZYPADKI
                          > PRZEWIDUJE.NIE MA CZASU DO STRACENIA,NA CO CZEKA KURATORIUM ?

Mylisz się.
                          Może czekają i zbierają? tak ja wy dowody.
                          Pamiętaj o jednym, że to forum czyta nie tylko Polska.
                          Więc opinię o sobie, szkole, Kadrze pedagogicznej i rodzicach już
                          sobie wyrobiliście sami.
                          A artykuł nie klamie, sami to potwierdziliście, może niedlugo będzie
                          więcej artykułów o waszej szkole, i nie tylko dotyczących tej
                          dziewczynki i jej mamy.
                          Może artykuły ukarzą się także w prasie zagranicznej.
                          Może wasze gimnazjum nr. 24 w Poznaniu, dyrekcja i kadra
                          pedagogiczna bedzie slynna nie tylko w Kraju ale i za granicą.
                          No obecnie to macie wielki powód do dumy.
                          Dalej rozrabiajcie, a stracicie kompletnie przychylnośc wszystkich.
        • Gość: Jana Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.chello.pl 27.03.09, 11:15
          Ale jak dotrzeć do zasklepionych w niechęci - wręcz nienawiści - ludzi? Z postów
          wyziera nienawiść i chęć odwetu na Gazecie" a nie naprawy sytuacji. I na tym
          skupia się ciało pedagogiczne? dlaczego nie przeczytają tego wszystkiego co tu
          wypisywali uczniowie i niektórzy rodzice? wtedy zobaczyliby skąd bierze się
          rozgoryczenie i ból matki Agnieszki.
          • Gość: gość Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 12:46
            Gość portalu: Jana napisał(a):

> Ale jak dotrzeć do zasklepionych w niechęci - wręcz nienawiści -
            ludzi? Z postó
            > w
            > wyziera nienawiść i chęć odwetu na Gazecie" a nie naprawy
            sytuacji. I na tym
            > skupia się ciało pedagogiczne? dlaczego nie przeczytają tego
            wszystkiego co tu
            > wypisywali uczniowie i niektórzy rodzice? wtedy zobaczyliby skąd
            bierze się
            > rozgoryczenie i ból matki Agnieszki.

Dokładnie.
          • Gość: gośc Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 19:00
            Słuszne spostrzeżenie.
        • Gość: gość Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 18:55
          brawo gratuluje rozsadku Jestem tego samego zdania.
    • Gość: Jana Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.chello.pl 27.03.09, 10:56
      Dziennikarz, może i nie był obiektywny, ale cel został osiągnięty: ZWRÓCENIE
      UWAGI NA FALĘ NIENAWIŚCI co wyszło na jaw.
      • Gość: gosc Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 11:56
        gdyby matka agnieszki chciala dla dziecka dobra to by ja przeniosta
        ale ona w tej sytuacji czuje sie jak ryba w wodzie ja to podnieca i
        rajcuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ona sie swietnie bawi ta sytuacja bo
        moze se zaistniec w mediach
        • Gość: Jana Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.chello.pl 27.03.09, 12:10
          Jak już wcześniej pisałam, moim zdaniem zmiana szkoły nie daje gwarancji, że
          sytuacja nie powtórzy się. Proszę przeczytać mój pierwszy post, w którym
          przedstawiłam swój punkt widzenia. Zastanawiam się skąd w ludziach taka
          znajomość intencji mamy Agnieszki. Mniej zapalczywości, a więcej rozwagi w
          formułowaniu opinii Szanowny Dyskutancie - nie wystawiać sobie opinii, bo co
          rajcuje Sz. D. nie rajcuje ludzi dotkniętych nieszczęściem.
          • monisio3 Re: Szkolny koszmar Agnieszki 27.03.09, 12:56
            Gość portalu: Jana napisał(a):

> Jak już wcześniej pisałam, moim zdaniem zmiana szkoły nie daje
            gwarancji, że
            > sytuacja nie powtórzy się. Proszę przeczytać mój pierwszy post, w
            którym
            > przedstawiłam swój punkt widzenia. Zastanawiam się skąd w ludziach
            taka
            > znajomość intencji mamy Agnieszki. Mniej zapalczywości, a więcej
            rozwagi w
            > formułowaniu opinii Szanowny Dyskutancie - nie wystawiać sobie
            opinii, bo co
            > rajcuje Sz. D. nie rajcuje ludzi dotkniętych nieszczęściem.

mama głośno mówi o swoich intencjach, córka zreszta też
        • Gość: gość Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 12:53
          Gość portalu: gosc napisał(a):

> gdyby matka agnieszki chciala dla dziecka dobra to by ja
          przeniosta
          > ale ona w tej sytuacji czuje sie jak ryba w wodzie ja to podnieca
          i
          > rajcuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ona sie swietnie bawi ta sytuacja
          bo
          > moze se zaistniec w mediach

Przecież, wam nie chodzi o rozwiazanie konfliktu, tylko jak pisalam
          wczesniej, o wyrzucenie jej ze szkoly. I zamiast rozwaznie myslec,
          to skupiacie tylko uwage na tym, w jaki sposob pozbyć się tej
          dziewczynki, oczerniacie ją i jej mamę publicznie.
          Zastanów sie drugim razem co piszesz, bo internet nie jest anonimowy
          i matka tej dziewczynki, może zglosic w prokuraturze, że jest
          pomawiana publicznie, miedzy innymi przez ciebie.
          • monisio3 Re: Szkolny koszmar Agnieszki 27.03.09, 12:57
            konflikt próbujemy rozwiązac od 1,5 roku.
            mama chce rozgłosu a nie rozwiązania..
            • Gość: Jana Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.chello.pl 27.03.09, 13:53
              Tego problemu nie rozwiąże się z dnia na dzień, narosło zbyt dużo pretensji z
              obu stron, ale proszę pamiętać, że tu chodzi o dziecko, które same ze sobą ma
              kłopoty, a naskakiwanie nic nie pomoże tylko zaognia sytuację. Więcej empatii,
              dzieciom w klasie Agnieszka zawadza, co może być zrozumiałe, ale to Jej ogromne
              nieszczęście i Jej bliskich. I o tym proszę pamiętać. A to, że mama Agnieszki
              chce rozgłosu, to może tak trzeba było, kij w mrowisko aby wyszły na wierzch
              nagromadzone pretensje, żale, emocje, prawdziwy stosunek do problemu. Jeśli
              powszechnie panuje wrogi stosunek do tego dziecka, to jak tu mówić o DOBREJ
              WOLI???.. no jak?
            • Gość: Jana Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.chello.pl 27.03.09, 14:07
              Widząc duże zaangażowanie Szanownego Dyskutanta, i przypuszczalnie duży wpływ na
              kształtowanie opinii, proszę podejść z innej strony: przejść ponad podziałami,
              wczuć się w sytuację drugiej strony, zastanowić się co ja bym zrobiła dla mojego
              dziecka, odstąpić od oceny, i przede wszystkim zrozumieć. Wtedy będzie łatwiej
              integrować Agnieszkę w grupie. A przy okazji i dzieci nauczą się tolerancji i
              zrozumienia dla "inności". Wiem, że to niełatwe ale w imię dobrej sprawy może
              warto jeszcze dołożyć dobrych chęci, czego z całego serca życze.
              • monisio3 Re: Szkolny koszmar Agnieszki 27.03.09, 14:51
                pozwwoliłabym zzbadac córkę,postawić diagnozę i opracowac program
                działania! mama na to nie pozwala.
                • Gość: xyz Moniś, przestań się kompromitować!!! IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 15:04
                  Młodzież z IIb sama przyznaje na forach internetowych, że jest kilka osób, które
                  systematycznie dokuczają Agnieszce. Twoje dziecko jest jednym z nich?
                  • Gość: gośc Re: Moniś, przestań się kompromitować!!! IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 16:58
                    ja także czytalam na forum naszej klasy i to co opisuje mlodzież o
                    workach na glowie dzieci w tej szkole to normalka i stała praktyka,
                    plus wiele ciekawych spraw. Łącznie z tym, że Daria opisuje jak to
                    cyt "mama Pauliny kuka aby zapisac w bloczku coś złego o Agusi"
                    Jest tam wiele ciekawych sytuacji opisanych, lacznie z planami
                    mlodziezy, jak to "urobic" rodzicow, aby właczyli sie w akcję
                    pozbycia tej dziewczynki.
                    Wystarczy wejść na forum klasy IId w tej szkole i poczytac.
                    Włos na glowie staje, jak bardzo są okrutne dzieci i niektorzy
                    rodzice tych dzieci, łącznie pisze sie o nauczycielach, którzy
                    popieraja mlodzież twierdząć że cyt" w całości sila".
                    Nauczyciele sami zachecają mlodziez do tego co sie tam dzieje,
                    podburzaja. Sama mlodziez o tym pisze. Nawet jak wykasuja to i tak
                    portal Nasza Klasa ma kopie wszelkich informacji.
                    Nazwiska sa na Naszej Klasie osob podających informacje.
                    Co za okrucieństwo mlodzieży, nauczycieli, dyrekcji i niektorych
                    rodzicow.
                    Ta szkola z tego co czytalam jest bardzo zla. Nawet wspominają inna
                    niepełnosprawna dziewczynkę, ktorą także znali wszyscy, a ktora juz
                    sie nie uczy w tej szkole.
                    Inaczej już tego nie mozna nazwać jak wielkie Bagno.
                    Podziekowanie dla redaktora artykułu za cenne informacje dla innych
                    rodzicow.
                    • monisio3 Re: Moniś, przestań się kompromitować!!! 27.03.09, 19:02
                      tak sie składa, że nikt nas urabiać nie musi. siedzimy w tym od
                      początku. i od początku próbujemy pomóc Agnieszce i jej mamie.
                      • Gość: Iza Re: Moniś, przestań się kompromitować!!! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.03.09, 23:46

MONISIA3 NAPISAŁA: WSZYSCY OD DAWNA STARAMY SIĘ POMÓC AGUSI.
                        TAK,WSTRĘTNA ROPUSZKO KŁAMCZUSZKO,PRZECZYTAJ
                        SWE POPRZEDNIE TEKSTY PEŁNE JADU,NIENAWIŚCI,
                        BEŁKOTU,KŁAMSTW MAJĄCYCH DYSKRYMINOWAĆ MAMĘ
                        AGUSI.NIECH CIĘ BOCIAN POŁKNIE.ŻEBY SIĘ TYLKO
                        BIEDAK TWYM JADEM NIE ZATRÓŁ
                        • monisio3 Re: Moniś, przestań się kompromitować!!! 29.03.09, 18:59
                          podobne wierszydła Agnieszka na lekcjach pisze do innych uczniów na
                          karteczkach..
                          ???
                          • Gość: zuzia Re: Moniś, przestań się kompromitować!!! IP: *.icpnet.pl 30.03.09, 22:29
                            monisiu: to ta dziewczynka jest bardzo inteligentną osobą,jezeli
                            takie mądrości wypisuje,oj kochana gdzie ci do niej.
                • Gość: Jana Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.chello.pl 27.03.09, 16:39
                  Przecież Agnieszka została już zdiagnozowana, a jej wynikiem była właśnie nauka
                  indywidualna, i w dalszej kolejności przywracanie do życia społecznego w szkole.
                  Poddawanie powtórnemu zdiagnozowaniu to chyba podważanie poprzedniej opinii
                  lekarza.
                  • monisio3 Re: Szkolny koszmar Agnieszki 27.03.09, 16:54
                    aby można było wdrożyć odpowiedni program pracy - nietylko dla
                    Agnieszki ,ale i dla całej klasy, musi być aktualna diagnoza z
                    niezależnego źródła. tego nie można zrobic bez zgody matki.
                    • Gość: krucha Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 17:15
                      dobra nie pogrążaj się bo przykro na to patrzeć
                      • monisio3 Re: Szkolny koszmar Agnieszki 27.03.09, 19:03
                        nie patrz!
                    • Gość: gość Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 19:12
                      A moze przebadać cała klasę ?!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: gość Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 19:10
                  Agnieszka jest badana i jest pod stałą kontrolą
                  specjalistów.Rozumiem mame Agnieszki ale nie rozumiem dlaczego nikt
                  nie próbuje dojść do zgody.
                  • Gość: Iza Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.03.09, 23:30

GOŚCIU: CHDZI OD 1'5 ROKU /CO DO KAMILI K. ORAZ 1 ROKU CO DO
                    KRZYSZTOFA M./ TYCH SADYSTÓW NIE CHCE PRZENIEŚĆ DO
                    CHOĆBY INNEJ KLASY DUET:DYREKTOR I PSYCHOLOG SZKOLNA,
                    MIMO BŁAGAŃ MAMY AGNIESZKI.
                    • Gość: gość Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 29.03.09, 00:24

>
                      > GOŚCIU: CHDZI OD 1'5 ROKU /CO DO KAMILI K. ORAZ 1 ROKU CO DO
                      > KRZYSZTOFA M./ TYCH SADYSTÓW NIE CHCE PRZENIEŚĆ DO
                      > CHOĆBY INNEJ KLASY DUET:DYREKTOR I PSYCHOLOG SZKOLNA,
                      > MIMO BŁAGAŃ MAMY AGNIESZKI.

Dzieki za info.
                      • Gość: ps Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.echostar.pl 29.03.09, 00:34
                        Bo przeniesienie kogokolwiek gdziekolwiek to nie koncert życzeń...
        • Gość: gość Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 19:05
          Dlaczego ofiara ma uciekać?! to katów trzeba przegonić i ukarać.Nie
          wiesz co piszesz ta kobieta to kłębek nerwów.Była cierpliwa i długo
          miała nadzieję na poprawę ale miarka sie przelała.Nie dziwie sie jej
          ja JA podziwiam.
          • Gość: .. Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 20:10
            ofiara...? że niby agnieszka jest ofiarą?
            -gdy dostała prezent na gwiazdkę powiedziała tylko 'to gó.wno mi się nie podoba'
            -namolnie chce zwrócić na siebie uwagę chłopaków podchodząc do nich z zapytaniem
            'podobam ci się? przeleciałbyś mnie?'
            -gdy coś nie idzie po jej myśli, bezpodstawnie zaczyna wyzywać innych od
            'chłopków, zołz' itd.
            -na słowa w stylu 'agnieszka zostaw mnie na chwilę, muszę porozmawiać' reaguje
            tylko 'mam prawo tutaj stać, pie.rdol się'
            -jej częste słowa ostatnich dni to 'nie patrz na mnie, bo pójdę do gazety,
            jestem sławna'
            -krytykuje również bezpodstawnie koleżanki/kolegów mówiąc 'okropna bluzka'
            'ścięłaś włosy. brzydko wyglądasz' 'jesteś ohydna'

przykładów jest całe mnóstwo. taką macie ofiarę.
            • Gość: gośc Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 20:31
              To jest dziecko niepelnosprawne.
              A wy jako sprawni powinniście to zrozumiec, a nie bawić się w
              znecanie psychiczne.
              Wiadomo bylo, że to w końcu peknie.
              Jak wiadro pelnie to i smieci zaczynaja się wysypywac.
              Lepiej wczesniej niz pozniej.
              Wiosna to czas na porzadki, może kiedys inne dzieci na tych
              porządkach skorzystaja.
            • Gość: gość Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 22:20
              Przepraszam ale znam ten dom i nie wierzę w te wulgaryzmy.
              • Gość: gośc Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 30.03.09, 02:12

> Przepraszam ale znam ten dom i nie wierzę w te wulgaryzmy.

Przecież monisio3 wie, że to napisal uczeń gimnazjum 24, a może
                nawet sama, ale latwiej jest dopasować to do tej dziewczynki. Bo
                najwazniejsze dla niej jest oczernianie.
                Więc napisala i dopasowala.
                Każdy może wejśc wpisać w pozycji autor co chce i przypisać to komu
                innemu.
                Te metody, to tylko z gimnazjum 24. Cały czas je stosują.
                I cieszą się, że cos im się udało, choćby kogos oczernić a
                konkretnie tą dziewczynkę i jej mamę.
                Coraz to nowsze metody.
                Błazenada, tylko pasuje do błazna.
                Jak bardzo trzeba być okrutnym.
                Ja mogę życzyć rodzicom tych dzieci, aby zaplacili im tym, czym
                płacili tej dziewczynce w szkole. a jestem nawet pewna, że juz
                zaczynaja placic.

• Gość: Uczennica Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 31.03.09, 19:54
              TO JA DAŁAM AGNIESZCE TEN PREZENT NA GWIAZDKE..EJ NO SORRY..ZESTAW
              HELLO KITTY. AONA NA TO, ŻE TO GÓWNO MI SIĘ NIE PODOBA...NO
              DZIWNE..KUPILAM JEJ SZCZERZE FAJNY PREZENT!!!
              • Gość: gość Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 31.03.09, 22:29
                > TO JA DAŁAM AGNIESZCE TEN PREZENT NA GWIAZDKE..EJ NO SORRY..ZESTAW
                > HELLO KITTY. AONA NA TO, ŻE TO GÓWNO MI SIĘ NIE PODOBA...NO
                > DZIWNE..KUPILAM JEJ SZCZERZE FAJNY PREZENT!!!

Czyli co, tak publicznie ją osmieszylas tym Hello Kitty i czekalaś
                na podziękowanie.
                Hello Kitty interesuje dzieci w wieku 6-9 lat, a potem już żadna
                dziewczynka tego nie chce. Nawet telefony Hello kitty zadne dziecko
                10-11 letnie nie bedzie nosiło. No chyba, że jego dojrzalośc jest na
                poziomie 9 latka, co bedzie zadowolone.
                Czyżby ten prezent lezał zbędny w domu, ty wyroslaś z niego, a ta
                dziewczynka skoro jest niepelnsprawna to powinna być ucieszona??
                Bardzo slusznie ci powiedziała.

• Gość: Ta od prezentu!! Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 02.04.09, 12:58
                  GOŚCIU: CO DO PREZENTU TO ŻAŁOSNA JEST TWOJA WYPOWIEDZ..1 MIESIĄC
                  PRZED ŚWIĘTAMI SPYTAŁAM AGNIESZKI CO CHCE DOSTAĆ, A ONA POWIEDZIAŁA,
                  ŻE ŻEL DO MYCIA CIAŁA..I TO DOSTAŁA + DODATEK-WSZYSTKO HELLO
                  KITTY...NIE ZNASZ PRAWDY TO SIE NIE CZEPIAJ, BO DOSTAŁA TO CO
                  CHCIAŁA I MA PECHA..MOGŁAM POWIEDZIEĆ TAK JAK ONA NA POPRZEDNIEJ
                  WIGILI KLASOWEJ-ŻE JA NIE DOSTANE OD NIEJ PREZENTU-BO TAK SIĘ SKŁADA
                  ONA MI KUPOWAŁA PREZENT..I W KOŃCU GO OD NIEJ DOSTAŁAM...A W TYM
                  ROKU SIE ZŁOŻYŁO, ŻE TO JA JEJ KUPOWAŁAM, CZYLI NA ODWRÓT...WIĘC
                  GOŚCIU JAK NIE ZNASZ SPRAWY TO SIĘ NIE WYPOWIADAJ..A HELLO KITTY
                  TERAZ NAWET DOROSŁE OSOBY KUPUJĄ..SKLEP W KTÓRYM JE KUPISZ TO H&M
                  DLA TWOJEJ WIADOMOŚCI WIĘC O CO CI ŁAZI??
              • Gość: gość Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 31.03.09, 22:31
                Gość portalu: Uczennica napisał(a):

> TO JA DAŁAM AGNIESZCE TEN PREZENT NA GWIAZDKE..EJ NO SORRY..ZESTAW
                > HELLO KITTY. AONA NA TO, ŻE TO GÓWNO MI SIĘ NIE PODOBA...NO
                > DZIWNE..KUPILAM JEJ SZCZERZE FAJNY PREZENT!!!

To to samo co byś jej dala prezent z pokemonem, jak ją w szkole
                nazywacie.
          • Gość: Uczennica Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 17:30
            Czyli co po slowach ze to my czyli kaci-po tym artykule to niby cala
            szkola ma isc w pizdu??no fajnie..tylko ze cala szkola + nauczyciele
            bo oni tez sa ponoc nietolerancyjni-mowimy o calej szkole..to jakies
            ponad 400 osob ma odejsc i Agniesia ma zostac bo to ona jest
            ofiara...kto to wymyslil jest pojebany i tyle..a tak w ogole to
            klasa Agi chciala "cala" odejsc z klasy moze i ze szkoly ale nie
            mozemy tak od tak..dlaczego mamy poswiecac cala swoja przyszlosc
            przez jedna albo i 2 osoby??to bez sensu..w klasie Agi sa osoby
            ktore najlepiej sie ucza z calej szkoly...i mamy tak po prostu
            wszystko przekreslic??
            • Gość: gośc Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 29.03.09, 18:04
              Gość portalu: Uczennica napisał(a):

> Czyli co po slowach ze to my czyli kaci-po tym artykule to niby
              cala
              > szkola ma isc w pizdu??

A tego to uczą gdzie, w domu, szkole, czy koledzy?
              Po drugie, boicie się, że to co robicie w szkole, w zadnej innej by
              nie przeszło.

Odpowiedzi na temat obecnej waszej opini, i tego co się stało,
              powinien udzielić wam dyrektor, pedagog i psycholog w waszej szkole,
              no może kilku nauczycieli i rodzice, plus rozsądne przemyślenia z
              waszej strony.
              Jak byście od początku nie stworzyli konfliktu, nie było by tej
              sytuacji.
              Choć moge zrozumiec wiek i glupote tego wieku, ale gdzie byla wasza
              kadra pedagogiczna przez 1,5 roku.
              Dobrego imienia szkoly, po tym co potraficie robić slabszym, już
              nigdy nie uzyskacie. Tak juz pozostanie.
              I nie tylko ta dziewczynka przechodziła pieklo, wiele innych dzieci
              zdrowych także, ktore zaplaciły juz za to zdrowiem.
              Może lepiej jak byście ucichli, bo to co robicie jeszcze bardziej
              pogrąża was, kadre pedagogiczną, dyrekcje, psychologa i pedagoga.
              Swoimi wypowiedziami wzmocniliście bardzo mocno zla opinię o sobie,
              o szkole i kadrze pracującej w niej.

• Gość: gość Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 22:23
              Piszecie że Aga jest wulgarna a ty nie?! W piz..u to ty idz.
              • monisio3 Re: Szkolny koszmar Agnieszki 29.03.09, 23:55
                ups.. wymknęło się..
                • Gość: gość Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 30.03.09, 01:52
                  monisio3 napisała:
                  > ups.. wymknęło się..
                  > Piszecie że Aga jest wulgarna a ty nie?! W piz..u to ty idz.

Niezla zabawa, gimnazjalna. tylko na tyle was stac.
                  Niezly poziom w tym waszym gimnazjum.
              • Gość: gośc Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 30.03.09, 01:49

> Piszecie że Aga jest wulgarna a ty nie?! W piz..u to ty idz.

Nie komediuj minisio3. Co chcesz tymi slowami udowodnić.
                Czy może to nowa metoda? To dziecinne, na poziomie gimnazjum 24
    • Gość: gośćć:) Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 15:03
      2B jest klasą bardzo poukładaną, życzliwą i sympatyczną...
      nie stwarza większych problemów... są tolerancyjni...
      Agnieszka, nie to że psuje im teraz opinię.. Ale jak spora ilość ludzi [ a właściwie w 99,9% ] uważam , że wina stoi najbardziej po winie jej matki oraz jej samej, która zaczepia innych uczniów [byłam tego świadkiem, na normalnej 5cio minutowej przerwie!!]
      ta szkoła jest jedną z najlepszych.. nie żałowałam, i nigdy nie pożałuję że do niej chodziłam .! naczyciele...drekcja... wszystkie te osoby są naprawde odpowiedzialne! i napewno nie przeszliby koło teh sprawy obojętnie.. cały ten artykuł to jedna wielka ściema! nie wiem jak można być tak podłym i nie wysłuchać drugiej strony .. tylko z góry osądzać że ta przeciwna-jest winna..
      uczniowie, uczęszczający do tej szkoły są naprawdę zawiedzieni, i zdruzgotani tymi oszczerstwami, ze strony GAZETY W...... ! i napewno nie zostawią tego TAK !
      AGNIESZCE ŻYCZĘ MĄDRZEJSZEGO ROZUMU I POWRÓCENIA DO NORMALNOŚCI ..
    • karpfocus Szkolny koszmar Agnieszki 27.03.09, 15:09
      Burdel jak wszędzie
    • Gość: q Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 16:02
      GDY MIALA 9 LAT TO PEWNIE KTOS JA LEKKO POCHNAL WCALE SIE NIE PRZEWRÓCIŁA A
      MATKA TO WYKORZYSTAŁA ZEBY WYLUDZIC ODSZKODOWANIE DOSTALA PARE TYSIECY STARCZYLO
      JEJ NA TE PARE LAT A TERAZ SZUKA KOLEJNEGO ZEBY WYLUDZIC A ZA PARE LAT BEDZIE
      TAK SAMO ( tu zacytowalem micha z klasy mojej xD ). ta rodzina to jesyt bida z
      nedza jezdza zardzewialym tico nawet nie maja wlasnego mieszkania nie dziwie sie
      ze wykozystuja sytuacje.
    • Gość: q Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 16:03
      GDY MIALA 9 LAT TO PEWNIE KTOS JA LEKKO POCHNAL WCALE SIE NIE PRZEWRÓCIŁA A
      MATKA TO WYKORZYSTAŁA ZEBY WYLUDZIC ODSZKODOWANIE DOSTALA PARE TYSIECY STARCZYLO
      JEJ NA TE PARE LAT A TERAZ SZUKA KOLEJNEGO ZEBY WYLUDZIC A ZA PARE LAT BEDZIE
      TAK SAMO ( tu zacytowalem micha z klasy mojej xD ). ta rodzina to jesyt bida z
      nedza jezdza zardzewialym tico nawet nie maja wlasnego mieszkania nie dziwie sie
      ze wykozystuja sytuacje.
      • Gość: gość Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 17:08
        Gość portalu: q napisał(a):

> GDY MIALA 9 LAT TO PEWNIE KTOS JA LEKKO POCHNAL WCALE SIE NIE
        PRZEWRÓCIŁA A
        > MATKA TO WYKORZYSTAŁA ZEBY WYLUDZIC ODSZKODOWANIE DOSTALA PARE
        TYSIECY STARCZYL
        > O
        > JEJ NA TE PARE LAT A TERAZ SZUKA KOLEJNEGO ZEBY WYLUDZIC A ZA PARE
        LAT BEDZIE
        > TAK SAMO ( tu zacytowalem micha z klasy mojej xD ). ta rodzina to
        jesyt bida z
        > nedza jezdza zardzewialym tico nawet nie maja wlasnego mieszkania
        nie dziwie si
        > e
        > ze wykozystuja sytuacje.

A ciebie czasami nikt nie popchnął, lub nie udezył w glowe. Bo to co
        piszesz na to wskazuje.
        Dlaczego jesteście tak okrutni. Czy w ten sposob się bronicie?. Bo
        jeżeli tak, to nie dziwię sie tej mamie i jej corce, a nawet
        współczuję.
        • Gość: krucha Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 17:14
          a może to jednak z Twoją główką coś nie tak? Naucz się ortografii, a później
          wypowiadaj się w internecie, wiochę sobie robisz.
          Współczuj sobie komu chcesz, nawet takiemu Fritzlowi.
          • Gość: ML Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 17:41

> wiochę sobie robisz.

Jednym slowem chlopka, nie?
            • Gość: krucha Re: Szkolny koszmar Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 20:11
              hmmm, COŚ mi to przypomniało ;d
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka