wisnia 08.04.09, 12:02 kończ waść, wstydu oszczędź i tak nikt na ciebie nie zagłosuje jaszczurze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mark6 Współpraca z "wywiadem" iest w modzie.Byrt-kapuś 08.04.09, 12:39 został przy pomocy dawnych mocodawców szefem MTP to dlaczego "włos z głowy" ma spaść Libickiemu. Trzeba było poczytać wypowiedzi obrońców Byrta.Bo miły , uprzejmy, działał na korzyść jakiejś "Polski" bo kapował tylko swoich rozmówców handlowych etc. W zasadzie zaczynam żałować, że wtedy też nie kapowałem/ a ofert miałem kilka/.Okazuje się,że moralność "Polaka" jest gó... warta więc się nic by nie stało gdybym poszedł w ślady tych parszywców. Niestety dla znajomych Byrta - SZPICEL to brzmi dumnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajtek "Pogoda dla kapusi"Krótka pamięć Polaków zadziwia IP: *.bredband.comhem.se 08.04.09, 13:46 To sbeckie śmiecie na zawsze pozostanie dla mnie padliną niezależnie jak "kulturalnym" jest barachłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kat Historycy bronią Libickiego IP: *.icpnet.pl 08.04.09, 12:58 tym dwom "historykom" takie same materiały starczyłby, by uznać przeciwników PiSu za niewątpliwych tajnych współpracowników służb PRL, taka moralność PiSokomuny! Odpowiedz Link Zgłoś
krystian10 Re: Historycy bronią Libickiego 08.04.09, 13:19 Wałęsa wygrał proces lustracyjny, został uznany za poszkodowanego przez SB, ale dla niektórych "historyków" jest TW. Libicki jeszcze procesu nie rozpoczął, ale dla tych samych "historyków" jest czysty jak łza, ciekawe spojrzenie na historie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Historycy bronią Libickiego 08.04.09, 13:34 krystian10 napisał: , ciekawe spojrzenie na > historie... :) masz rację. Ciekawe - i jakież dla nich typowe. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian10 Re: Historycy bronią Libickiego 08.04.09, 13:46 Ta dwulicowość jest dla nich normą. Odpowiedz Link Zgłoś
stalinowiec1 Re: Historycy bronią Libickiego 08.04.09, 20:40 Znam jedną wypowiedź prof. Jasińskiego oskarżającego kogoś o bycie kapusiem służb. To oskarżenie dotyczyło wyjątkowego świni na wydziale historii, (sam w sobie był ten donosiciel człowiekiem bardzo sympatycznym). Prof. posiada wspaniały warsztat badawczy o czym świadczą Jego prace. To, że jest zwolennikiem lustracji na uniwerku nie oznacza, że rzuca oskarżenia na prawo i lewo. Nie znam uzasadnień prof. do obrony Libickiego, ale skoro zebrany przez Niego materiał wskazuje na co innego to widocznie "tak było". Prof. Jasiński jest historykiem przez wielkie H i nie pozwolę na to by nazywać go "tym samym historykiem", który oskarża każdego na kogo w aktach IPN pojawia się jakakolwiek informacja. Proszę o więcej szacunku. Podkreślam, że podobnie jak jeden z poniższych uczestników dyskusji nie jestem zwolennikiem Libickiego a już nie można mnie nazwać wielbicielem partii na której czele stoi J. Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Historycy bronią Libickiego IP: *.chelmnet.pl 09.04.09, 21:33 A czy Kaczor musi przy ustalaniu list słuchać historyków? Niech Libicki sobie startuje, jak mu tak bardzo zależy jako niezależny. Że nie wybiorą? A mandacik był taki pewny. Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Re: Historycy bronią Libickiego 08.04.09, 15:58 Libicki mnie ani parzy ani ziębi i mało mnie obchodzi czy jest agentem czy nie. Nie moja bajka. Ale strasznie podobają mi się wielcy przeciwnicy Lustracji, którzy w euforie popadają gdy lustrowany jest PISowiec. Nie uważacie, że to trochę schizofreniczne. Jak lustrowany jest Wasz to be a jak ich to cacy? Odpowiedz Link Zgłoś
kiyad Historycy bronią Libickiego 08.04.09, 16:13 Co to za historycy, zapytajmy ludzi którzy mają wiedzę na temat lustracji. Libicki powinien przeprosic a nie urzadzać dziwne spektakle wraz z swoimi kolegami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubi miecz tzw obusieczny, hehehe... IP: 123.19.101.* 08.04.09, 17:06 Lubie p.Libickiego za stalosc przekonan, a zwlaszcza za mila ksiazeczke o palacach wielkopolskich. Natomiast pekam ze smiechu, jak ktos z gownianego pis-u wpada w gowniana pulapke zastawiona na "nich", a nie na "naszych". No bo wicie w ukladach z "tamtymi", to byli, wicie, tylko "oni", a "nasze", wicie, to sa tylko opluwani przez straszne, wicie, pelo!!! Nie zycze pis-owi ani jednego pozytywnego usmiechu ze strony normalnych ludzi, za jad, msciwosc, sklocenie wszystkich miedzy soba, za malostkowosc, za splugawienie wszelkich autorytetow jakie mielismy, za osmieszenie nas w swiecie, za sprowadzenie naszego narodowego EGO do poziomu z czasow zaborow, za babranie sie w nieodpowiedzialny sposob w pomyjach niewiadomego pochodzenia, i twierdzenia, ze to chodzi o "czystosc historyczna"!, za sprowadzenie naszego zycia politycznego do poziomu PGR-owskiego sklepu, za uzywanie kundli w rodzaju Kurskiego do obrazania paru milionow ludzi w Wielkopolsce, Slasku i na Pomorzu, za nieliczenie sie z nikim i z niczym, jesli chodzi o dobro PARTII!, a nie spoleczenstwa i Polski (jawnie stalinowsko-NSDAPowskie metody), i za wiele innych drobniejszych, ale rownie dokuczliwych i paskudnych rzeczy. A p. Libickiemu zycze, zeby sie wyplatal z tych samobojczych sidel (zastawionych nie na niego), mimo, ze nam nie po drodze razem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: miecz tzw obusieczny, hehehe... IP: *.chelmnet.pl 09.04.09, 21:52 Przcież tych pisowców jest już tak mało ("Poznań bez pisu"), to z czym Ty masz problem? Żyj, twórz, kochaj, pracuj (i co tam jeszcze chcesz), a nie jątrz na forach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Historycy bronią Libickiego IP: *.solarme.pl 08.04.09, 18:19 Taaa, ciekawe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks Re: Historycy bronią Libickiego IP: *.solarme.pl 08.04.09, 18:19 Prorok, jaki czy co????? Odpowiedz Link Zgłoś
pantau07 Re: Historycy bronią Libickiego 09.04.09, 13:22 pozatym Libicki odtracal jaja lwom przed opra,ale jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Historycy bronią Libickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 15:30 Nawet jak nie ma dowodów na współpracę to popatrzmy ile lat ma pan poseł . A był przecież już wcześniej posłem do Sejmu . Może by tak ustąpił miejsca młodszym . Najwyższa pora . To także należy brać pod uwagę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bzdura Historycy bronią Libickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 06:01 Te rzekome 3 propozycje które dostał Libicki i o których mówi w tv to kłamstwo nikt niczego mu nie proponuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszolom Historycy bronią Libickiego IP: *.chello.pl 10.04.09, 12:20 po co pytać kogokolwiek? przecież dwa największe w tym kraju autorytety od spraw lustracyjnych już zajęły jednoznaczne stanowisko... WINNY!! Cenckiewicz oskarżył, Kaczyński osądził... czego więcej trzeba? Zresztą kogo to obchodzi czy był? MA BYĆ! i koniec dywagacji, nie po to Kurtyka i chłopaki z IPNu zebrali pokaźne ilości metaloplastyki żeby się teraz okazało, że nie był... Zresztą każdy był, kto miał jakąkowiek styczność z niejakim Lechem W... (TW Bolek) Strach pomyśleć... ale Prezes Kaczyński i jego czcigodny brat, zwany Prezydentem też z nim swojego czasu kolaborowali... No chyba, że to było genialne z ich strony posunięcie... i pod pozorem uczciwie i po obywatelsku na niego donosili! W dalszym wszelako ciągu pozostaje bez odpowiedzi pytanie NAJISTOTNIEJSZE... Na kogo to właściwie donosił Lech W? Na samego siebie, czy też na swoich popleczników? Zresztą oni wszyscy poza takimi dwoma od księżyca, też podobno byli agentami... Oddział Zamknięty chłopaki i prosze za bardzo nie gmerać przy kaftanikach, TAK to normalne że zapinane są na plecach... ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
shia2 Historycy bronią Libickiego 10.04.09, 12:34 Poznałam do we Wrocławiu. Wstrętny typ! Niech spada zostawi miejsce dla młodych spoza rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś