Dodaj do ulubionych

Cubamemucho Poznań 2009

16.04.09, 13:12
Światowy Kongres Salsy Kubańskiej
Cubamemucho Poznań
1 - 3 maj 2009

W dniach 1-3 maja 2009 odbędzie się po raz pierwszy w Poznaniu Kongres Salsy
Kubańskiej Cubamemucho Poznań.
Cubamemucho to jedyny w swoim rodzaju połączenie warsztatów salsy
Kubańskiej z niezapomnianymi imprezami, koncertem salsy na żywo i
profesjonalnymi pokazami.
Podczas 3 dni warsztatów, uczestnicy z całej Europy nauczą się kroków do salsy
i innych stylów Kubańskich takich jak rumba, conga, timba, reggaeton,
guaguanco oraz popracują nad charakterystycznymi dla każdego stylu ruchami ciała.
Będą też uczestniczyć w niezapomnianych imprezach nocnych, które poprowadzą
nietuzinkowi Dj’e oraz utytułowani instruktorzy i mistrzowie salsy. Każda
impreza będzie połączona z animacją i specjalnie dla Was przygotowanymi pokazami.
Cubamemucho cieszą się ogromnym zainteresowaniem na całym świecie.
Organizowane są także we Francji, Niemczech, Austrii, Anglii, na
Ukrainie,Węgrzech a nawet w tak odległych krajach jak Australia, Kanada,
Wenezuela czy Chiny. Jest to doskonała okazja by promować zarówno Cubamemucho
Poznań jak i samego miasta Poznania.
Każdy kongres zrzesza od 600 do 1200 uczestników.
Jest to pierwsza tego typu impreza w naszym mieście.

Zapisz się już dziś!

www.cubamemucho.pl

Obserwuj wątek
    • Gość: Maciej Ogłaza Re: Cubamemucho Poznań 2009 IP: *.montecassino.trustnet.pl 17.05.09, 10:26
      Witam . Jesli chodzi o Cubamemucho w Poznaniu to cieszylem sie jak dziecko jadac
      tam . Fakt cieszylem ... Jesli chodzi o czwartkowa imprezke to powiem tak .
      Pawel z Warszawy i Pawel z Poznania stworzyli piekne ruedy na malej sali , w
      ktorej to gral Maciek . Leciala timba , cubana i przede wszystkim byla dobra
      zabawa . Tak powinno byc :) W piatek jak wiadomo na poczatkujacych zajeciach
      bylo wporzadku . Bardzo mnie cieszyl fakt iz bielsko zorganizowalo ruede na
      rynku . Dzieki Witek i tobie jacku za poprowadzienie rued . Ale potem nastapila
      godzina ,, zero ,, . Zostalem uswiadomiony iz musze brac udzial w weryfikacji
      ried . Kurcze po co bylo wpisywac przy kupnie full pasu iz jest sie instruktorem
      . Zeby instruktor musial tanczyc . Na dodatek gdy podszedlem do organizatora i
      staram sie wytlumaczyc iz nie zatancze dlugo bo mam kontuzje i jestem
      instruktorem to on mi kaze tanczyc bo nie wejde na zajecia z grupy zaawansowanej
      . Smiech na sali . Dziekuje wam poznaniacy za to iz nie moglem uczestniczyc w
      wieksziosci zajec na ktore przyjechalem specjalnie . Na imprezy na ktorych nie
      moglem sie zbytnio bawic. Jak to jedna osoba powiedziala ,, Zostal tylko rum " .
      Za przeproszeniem jestem w......... bo tak sie ludzi nie traktuje . ale co tam .
      Nie wiem jak bylo na salsotece w piatek bo przez to nie moglem na niej byc . Ale
      bylem na sobotniej i bylem bardzo zawiedziony . Tu musze odniesc sie do
      Cubamemucho w krakowie , gdzie na imprezach organizatorzy , czyli Bielsko bawilo
      sie z ludzmi , organizowali ruedy , tanczyli , ponad to byla swietna muzyka a tu
      lipa straszna az sciskalo . Gdybym nie wydal tyle kasy to juz w piatek
      pojechalbym do domu . Weryfikacja sie powiodla brawo !!! 3/4 osob ktore poszly
      na zajecia advanced to poczatkowi tanczerze . BRAWO . Wstyd na calej lini . W
      niedziele z calych zajec . wogole z calych zajec , na ktorych zreszt siedzialem
      bo nie moglem tanczyc podobala mi sie tylko jedna godzina zajec , mianowicie z
      Conga - kurcze to byly zajecia . na caly kongres jedne zajecia .. WOW . Ciesze
      sie tylko z tego iz jadac tam moje uczennice skorzystaly , bo akurat zajecia
      byly na ich poziomie i z tego iz moglem spotkac znaojomych ktorych zadko widuje
      podczas calego roku . Dziekuje tez Pawlowi z Warszawy iz tak pieknie opisal ta
      cala impreza na miasto salsy . Dziekuje . Mam nadzieje ze nastepny kongres w
      polsce beddzie lepszy od tego w poznaniu a porownywalny do krakowa .
      Pozdrawiam serdecznie Maciej Ogłaza , szkola LOs Timbaleros z Czestochowy :)
      • wiktor_l Re: Cubamemucho Poznań 2009 17.05.09, 11:23
        nie moge sie powstrzymac, nie moge....

OCH JEJ!

;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka