koko1957 "1981 r. zabili 70 irańskich dygnitarzy" 15.06.09, 04:04 a Iran uwaza ich za organizacje terorystyczna? lol Ile fanatycy co teraz rzadza w Iranie zabili w tamtym okresie ludzi? Amerykanie prowadzili dyskryminacje czarnych jeszcze w latach 60 tych. Moim zdaniem trzeba im zabronic wjazdu do Polski. Nie mowiac juz o zamykaniu 14letnich dzieci w guantanamo Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Szmaciarstwo 15.06.09, 08:12 Jadą tam, bo mają wycieczkę za friko. A, że cel taki czy inny... Nieistotne. Jak to ktoś wcześniej ujął: prostytucja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Szmaciarstwo IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.09, 08:32 Można to nazwać rodzajem prostytucji, podobnie jak wyjazdy do Izraela "celem poznania kultury narodu Żydowskiego" coś tam, coś tam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin student Re: Szmaciarstwo IP: *.devs.futuro.pl 15.06.09, 08:59 dla mnie prostytucja jest pisanie takich artykulow! to manipulacja najnizego poziomu kierowana do warstwy zafascynowanej "odkrywaniem nowej prawdy" przez takie gazety jak ta... jestem studentem 5 roku stosunkow miedzynarodowych i to czego sie nauczylem na studiach, mowi mi, ze nie warto isc przez zycie z klapkami na oczach. jesli chodzi o informacje, to te czerpane z jednego zrodla sa g warte (jeszcze takiego zrodla jak to). pilsudzki tez byl terrorysta (wie o tym kazdy, kto skonczyl liceum), a mimo tego jest naszym bohaterem narodowym. gazeta wyborcza musi bardzo bac sie pogladow, jakie glosza mudzahedini, skoro obraza tych, ktorzy chca je poznac. no ale co sie dziwic, kazda organizacja nieprzychylna polityce mordu i terroru izraela, oraz jego zbrodniom wojennym i przeciw ludzkosci jest ostro tepiona przez wyborcza. Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Re: Szmaciarstwo 15.06.09, 09:59 Wcześniej również inne media informowały o studentach jeżdżących na takie wycieczki na zasadzie "bo jest okazja". Zarzucasz gazecie niewiarygodność, a sam nie jesteś wiarygodny o czym świadczy skrajność zaprezentowana w twojej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
michaelus_maximus - Czy wiesz, że w latach 70. i 80. Mudżahedini mor 15.06.09, 08:44 "- Czy wiesz, że w latach 70. i 80. Mudżahedini mordowali ludzi? - pytamy jedną z organizatorek wyjazdu." a czy Ty wiesz, ze izraelscy zolnierze otwarcie przyznaja sie, ze podczas ostatniej interwencji w strefie gazy z pelna premedytacja, za przyzwoleniem, lub tez na rozkaz swoich zwierzchnikow strzelali do dzieci i starcow, ktorzy nie stanowili dla nich zadnego zagrozenia? czy wierz, ze armia izraela stosowala zakazany miedzynarodowymi konwencjami bialy fosfor? czy wiesz, ze stany zjednoczone morduja tysiace ludzi, zeby zabezpieczyc swoje interesy energetyczne? czy wiesz, ze zamykaja w guantanamo ludzi, ktorym nie potrafia postawic zadnych zarzutow przez pare lat pomimo stosowanych przez siebie tortur? czy wiesz, ze trzymaja tam rowniez dzieci? uzywacie taniej manipulacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aJaToLach mam 40 lat i sam bym pojechał IP: *.cust.tele2.pl 15.06.09, 09:08 skoro Lech mógł pojechać na imprezę za którą dostał kasę a mimo to mógł zachować swoje poglądy i wpływać na kształt dyskusji, to dlaczego potępia się studentów którzy czynnie włączają się w proces demokracji, czy po dobrej stronie oceni historia, ale nawyk wpływania i uczestniczenia może pozostać, a to jest pozytywne.Do samej oceny Mudżachedinów mam dystans szczególnie do tego co pisze Gzeta Wrcza Odpowiedz Link Zgłoś