Dodaj do ulubionych

Lechicka - jazda po nowej jezdni

20.07.09, 22:17
Jeszcze zróbcie wiadukt nad naramowicka/lechicka i powinno być ok. Bez tego cały misterny plan w p***u
Obserwuj wątek
    • zdzichu_bhp Lechicka - jazda po nowej jezdni 20.07.09, 22:58
      Co za szpan!!! Cale kilkaset metrow zrobili i wielkie halo. Poprostu korek
      przesunie sie o te kilkaset metrow do naramowickiej gdzie droga juz taka
      szeroka nie jest. Oczywiscie cieszymy sie wszyscy z tego bo moze za jakis czas
      moze juz za kilka lat nawet cala ta trasa bedzie 2 pasmowa :)
    • nexus6 Lechicka - jazda po nowej jezdni 20.07.09, 23:00
      Zwracam uwagę, że to bubel. Na nowej nitce w czasie silnych opadów jakich
      ostatnio nie brakuje stoi woda jak w jeziorze. Zaraz za Serbską jest
      zagłębienie i po ulewie osobówka nie da rady przejechać.
      Ostatnio widziałem jak forsował ten odcinek traktor. Cała opona przedniego
      koła od jezdni do felgi była pod wodą.
      pozdrawiam projektanta.
      nexus
      • wiktor_l Re: Lechicka - jazda po nowej jezdni 20.07.09, 23:34
        ale bedzie jazda, przy dojezdzie do skrzyzowania z Naramowicką. Oczywiscie
        zdolnosc polskich, wybitnych przecież kierowcow do jazdy "na zamek" spowoduje
        to, ze korek jak byl tak będzie:)
        • Gość: ~hiena Re: Lechicka - jazda po nowej jezdni IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.09, 08:25
          a ja myślałem, że właśnie jazda "na zamek" poprawia płynność.
          • ksmx Re: Lechicka - jazda po nowej jezdni 21.07.09, 08:36
            Nie zrozumiales ironii? :-D Jazda "na zamek" w wydaniu Polskim oznacza, korek na
            prawym pasie i pusty pas lewy. Spoleczenstwo uwaza, ze lewym pasem jezdza
            cwaniacy. Niestety spoleczenstwo sie myli.
          • Gość: Żorż Re: Lechicka - jazda po nowej jezdni IP: *.cs.put.poznan.pl 21.07.09, 08:41
            Owszem poprawia, ale my nie potrafimy tej umiejętności przyswoić - i o to
            chodziło Wiktorowi.

Ja z kolei mam żal, że ekrany akustyczne przed mostem Lecha zasłonią piękny
            widok na dolinę Warty - no chyba, że ekrany będą przezroczyste, ale jak znam
            życie to nikt o tym nie pomyślał i będziemy jechać betonowym korytarzem.
            • Gość: ~hiena Re: Lechicka - jazda po nowej jezdni IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.09, 08:49
              to już nie mój problem. jeżdżę lewym i się "wpycham" na zamek na prawy na końcu.
              • whitenabuchodonozor Re: Lechicka - jazda po nowej jezdni 21.07.09, 09:20
                Ale trzeba przyznać, że to też drogowcy nas uczą jak nie jeździć na zamek.
                Np. zjeżdżając w Wojska Polskiego w lewo w Niestachowską pasy są namalowane w
                taki sposób, że wszyscy wpadają od razu na prawy pas, który powinien być dla
                zjeżdżających z Wojska w prawo i dla autobusów, które przejeżdżają skrzyżowanie
                na wprost.
              • Gość: Swosh Re: Lechicka - jazda po nowej jezdni IP: *.dalkia.poznan.pl 21.07.09, 10:43
                I właśnie przez takich debili jak Ty tworzą się korki. Naucz się kultury na
                drodze albo inni Cię nauczą. Większość cierpliwie potrafi zaczekać ale zawsze
                znajdzie się kilku debili, którzy swoją jazdą do końca widocznego z daleka
                zwężenia powodują spowolnienie ruchu wpychając się na chama. Trafisz na mnie i
                za próbę wymuszenia będę lakierował auto z Twojego OC.
                • wiktor_l Re: Lechicka - jazda po nowej jezdni 21.07.09, 10:57
                  Gość portalu: Swosh napisał(a):

> I właśnie przez takich debili jak Ty tworzą się korki. Naucz się kultury na
                  > drodze albo inni Cię nauczą. Większość cierpliwie potrafi zaczekać ale zawsze
                  > znajdzie się kilku debili, którzy swoją jazdą do końca widocznego z daleka
                  > zwężenia powodują spowolnienie ruchu wpychając się na chama. Trafisz na mnie i
                  > za próbę wymuszenia będę lakierował auto z Twojego OC.

Te, ciepłownik, bo zaraz Ci żyłka pęknie. Jak ktoś się ma uczyć kultury to chyba
                  nie do końca on. Pooglądaj i pomyśl.

ww6.tvp.pl/6287,20080901782382.strona
                  • Gość: Swosh Re: Lechicka - jazda po nowej jezdni IP: *.dalkia.poznan.pl 21.07.09, 11:00
                    Przeczytaj jeszcze raz jego posta to zrozumiesz o co mi chodzi. Nie mam nic
                    przeciwko kulturalnej jeździe na zamek i takich ludzi wpuszczam. Przejedź się
                    Niestachowską przy zjeździe z Wojska Polskiego i zobacz co się dzieje na prawym
                    pasie. Już przed wiaduktem są strzałki by zmienić pas a ludzie lecą tam do końca
                    i wpychają się na wysepce na siłę nierzadko grożąc pięścią. Nie bez powodu
                    podpisał się "Hiena" bo sam podkreślił że wpycha się na końcu
                    • wiktor_l Re: Lechicka - jazda po nowej jezdni 21.07.09, 11:03
                      Bo to jest taka nasza narodowa maszynka - sami się nakręcamy. Jedni walczą o to
                      żeby się wepchnąć, inni ich nie puszczają. Jak na wojnie.

Oczywiście nie popieram wpychania na chama, po wysepkach, ale nie jest to
                      wytlumaczeniem dla stawania na jednym pasie kilka km od zwężenia. A tak będzie
                      na Lechickiej/Naramowickiej.
                    • Gość: ~hiena Re: Lechicka - jazda po nowej jezdni IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.09, 13:44
                      Swoshu, dzięki za dogłębną analizę mojej psychiki na podstawie nicka. Na
                      Niestachowskiej po to są trzy pasy, żeby na nich jeździć. Skoro wg ciebie
                      istnieje jakiś przepis, który nakazuje zjechać z kończącego się pasa, jak tylko
                      pojawi się w oddali strzałka, to mi go wskaż.

Podobnie:
                      Przy wjazdach na autostradę - twoim obowiązkiem jest rozpędzić się na CAŁYM
                      pasie wjazdowym, a nie tak jak niektórzy kierowcy wjeżdżać na autostradę od razu
                      jak się skończy ciągła linia i często mając 50 km/h na liczniku.
            • Gość: sickie Re: Lechicka - jazda po nowej jezdni IP: *.karolin.pl 21.07.09, 10:26
              ostatnio jechałem przez Konin... jaką tam zbudowali piękną dojazdówkę z mostem
              za pieniądze z UE aż głowa mała, taka sobie mieścina ale inwestycja na medal!
              oni potrafią a co u nas? nich przebiją Ryszardowi Lwie Serce tunel na Morasko!
              prosto pod jego fortece!
      • Gość: nnn Re: Lechicka - jazda po nowej jezdni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 11:01
        Pan Libich natychmiast na budowe i sprawdzic - jesli to fakt to
        poprawiać jeszcze przed odbiorem. Swoja drogą czy ktoś jeszcze robi
        odbiór techniczny wykonanych prac drogowych? bo łatanie dziur w
        Poznaniu to jakaś paranoja. Wygląda na to,że inspektorzy nadzoru z
        ZDM "siedzą w kieszeni" u wykonawców.
      • swosh77 Re: Lechicka - jazda po nowej jezdni 21.07.09, 11:18
        A takich miejsc jest więcej, np. przebudowa Bułgarskiej. Nowy chodnik przy
        biurowcach (Bułgarska 69 bodajże) po deszczu znika. Jego miejsce zajmuje rzeka.
        Ta rzeka przechodzi później w stojące długi czas jezioro. Tak wygląda droga
        pieszego kibica na Euro 2012...
    • beemen Lechicka - jazda po nowej jezdni 21.07.09, 11:21
      Nowe pasy wyglądają dobrze, tylko dlaczego nie zrobiono przy nich chodnika/
      ścieżki rowerowej? Mówię o odc od kładki do mostu. Znów duża inwestycja bez
      pomyślunku. Pozdrawiam projektanta, zna się na robocie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka