Dodaj do ulubionych

Cegielski wprowadza postoje i szuka ratunku

23.07.09, 09:39
A może tak robić konstrukcje wiaduktów i mostów na budowaną
autostradę A2? Poznań by pewnie też kilka takich konstrukcji
potrzebował...
Obserwuj wątek
    • anders76 Cegielski wprowadza postoje i szuka ratunku 23.07.09, 09:59
      "Potrzebne są nam jakiekolwiek zamówienia"
      Doslownie, a nie z uporem maniaka silniki i dmuchawy. Poznan tramwaje musi od
      obcych kupowac, stalowe konstrukcje pokrycia stadionu tez obcy robia, dzwigi
      budowlane z importu a "Ceglarz" tylko placze. SP Hipolit sie pewnie po drugiej
      stronie wstydzi.
      • Gość: PMMal28poz Re: Cegielski wprowadza postoje i szuka ratunku IP: *.centertel.pl 23.07.09, 11:46
        Co do tramwajów to jeździ taka tandeta 118N "Puma" co jakiś czas stoi na
        zajezdni bo coś się spartoliło.
        Ale ja mam inna propozycje bardzo chętnie FPS kupi PESA Bydgoszcz która od bodaj
        czterech czy pięciu lat ma plany kupna Fabryki Pojazdów Szynowych, jednak ta
        fabryczka rodem z PRLu ma ambicje produkcji drzwi od stodoły dla polskich
        pilotów i furmanek przystosowanych do jazdy po szynach. Niech znajdą ambicje i
        kasę na gruntowną modernizacje zakładu, wymianę parku maszynowego, generalną
        przebudowę obiektów z lat 20tych czy 30tych XX wieku. A później niech maja
        ambicje budowy Tramwajów niskopodłogowych, autobusów szynowych oraz modernizacje
        i budowę wagonów kolejowych. Bo z tym sprzętem i tymi ruinami to daleko FPS nie
        zajedzie. Więc moja propozycja albo sprzedajcie się PESA Bydgoszcz lub też innej
        firmie która pewnie was chętnie kupi. Albo ubłagajcie miasto oraz UE o dotacje
        na modernizacje zakładu. I ostatnie wyjście zburzyć i zaorać, a w tym miejscu
        postawić wielki pomnik Hipolitowi Cegielskiemu z napisem "W tym miejscu przez
        wiele dziesięcioleci istniała fabryka Hipolita Cegielskiego która dawała prace
        setką Poznaniaków, zginęła śmiercią naturalną przez bankrucje."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka