Dodaj do ulubionych

Za przejazd Lutycką trzeba płacić?

28.07.09, 07:43
BZDURY. Jeżdżę codziennie co prawda Św Wawrzyńca, ale na dole przy
Niestachowskiej tez myją. Są bardzo mili i kiedy pokazuję im, że nie mają myć
- nie robia tego lub mówią Honda gratis. Czasem daję im grosz nawet bez mycia.
Wolę żeby tak zarobili niż sprzedając dragi lub włamując sie do sklepów. Nigdy
nie spotkałem sie w poznaniu z tym by kogoś wyzwali lub okopali auto. Gdyby
tak zrobili, wyszedłbym z auta i sam im wpie*dolił
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Za przejazd Lutycką trzeba płacić? IP: 212.126.10.* 28.07.09, 08:16
      Jasne jasne, chojrak sie znalazł. Na Lutyckiej (rondo Lutycka wlot od strony
      szpitala) na Lechickiej jadąc w kierunku piątkowa przy skrzyżowaniu z
      Naramowicką. No i najczęściej oblegane miejsce to wjazd Lechicką od strony
      Gniezna przy skrzyżowaniu z drogą na Koziegłowy. Notorycznie tam stoją w
      większych grupach. Często z osiłkami. Nie piernąłbyś nawet żeby im powietrza
      nie psuć. Jedyny sposób na nich jaki stosuje to omijam te drogi. Ale nie jest to
      niestety metoda na wyeliminowanie problemu.
      • Gość: sickie Re: Za przejazd Lutycką trzeba płacić? IP: *.karolin.pl 28.07.09, 18:22
        akurat przy zjeździe do czerwonaka stoją rojbry z działek koło amino i ekipa z
        gnieźnieńskiej... jak kogoś tam ruszysz to możesz mieć kłopoty z wybiciem szyb
        włącznie
        • Gość: macho_internetowy Jedna i ta sama banda lachociągów... IP: *.jmdi.pl 30.07.09, 17:30
          • pensioner63 Trzeba ich łapać i skutecznie karać 30.07.09, 17:51
            Zdecydowanie powinno być prawo zakazujące mycia szyb na ulicy. Szantaż jest
            karany we wszystkich cywilizowanych krajach.
    • piotrek.szm Za przejazd Lutycką trzeba płacić? 28.07.09, 08:18
      Około dwa tygodnie temu w niedziele na ul. Bałtyckiej przy przejeździe
      kolejowym i skrzyżowaniu z drogą na Gniezno podskoczył do samochodu właśnie
      taki leser. Prowadziła akurat żona a ja siedziałem z tyłu z małym dzieckiem.
      Zwykłe prośby nie pomagały więc otwarłem drzwi i bardziej stanowczo
      powiedziałem, że nie ma myć szyb. W odpowiedzi usłyszałem, że jestem "łysym
      grubym pedałem i mam wypie...lać". Na szczęście dla niego odgrażał się z
      dystansu...
      • Gość: marian123 Re: Za przejazd Lutycką trzeba płacić? IP: *.tbs-net.rekin.net 28.07.09, 10:31
        Po prostu wstyd dla Poznania i kolejny dowód na to, że policja w naszym mieście
        NIE ISTNIEJE!
    • maniek_ok Re: Za przejazd Lutycką trzeba płacić? 28.07.09, 08:25
      To chyba zyjesz w innym swiecie - albo miales takiego fuksa.
      Wybryki gowniarstwa przy Obornickiej badz przy Naramowickiej mnie doprowadzaja
      do szalu i wkur***ienia - i zdarza sie to od wielu lat! Ulica Baltycka do
      Naramowickiej staralem sie rano w ogole nie jezdzic, bo moznabylo dostac taka
      wiazke i pogrozki ze wolalem omijac te holote. I jestem takiego samego zdania
      jak policja - wyplenic to cos, niech se komentuja i wygrazaja swoim matkom i
      ojcom a nie normalnym ludziom.

Tyle ze ja widze to tez inaczej! Tu nie chodzi o MYCIE!!!!! Niech sobie
      chlopaki myja, odkurzaja, co tam chca robia! Nawet niech dziewczyny pokazuja za
      zlotowke brzoskwinki! Mam to gdzies - niech to robia!
      ALE NIE MAJA PRAWA NA KIMKOLWIEK TEGO WYMUSZAC! Jezeli kierowca pokazuje - NIE,
      to maja odejsc bez zadnego komentowania i tekstow! Bez jakichkolwiek odzywek! I
      o to w tym chodzi - ten kto chce - ten mowi tak, kto nie - NIE - i koniec tematu.
      Natomiast 100% zgody w przypadku skrzyzowania z Niestachowska/sw.Wawrzynca -
      sam to kilka razy widzialem i TAK TO POWINNO WYGLADAC! Pokazuje - NIE, chlopaki
      spokojnie i normalnie przechodza dalej. ZAWSZE maja kogos do mycia! Kogos kto
      pokazuje - TAK, mi umyjcie. I to chodzi, a nie o jakies gowniarskie mafie,
      straszace metalowymi koncowkami myjek, ktorymi moga porysowac szybe. Jezeli
      policja przegoni tez tych z Wawrzynca - to szkoda, ale bedzie to skutek
      dzialalnosci ich kolegow przy rondzie Obornickim i w innych pewnie rejonach - bo
      gdzies sie gowniarstwo spod Naramowickiej musialo przeprowadzic.
      • Gość: dd Re: Za przejazd Lutycką trzeba płacić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 09:02
        a to nawet ciekawe, jesli dziewczyny beda pokazywaly cycki na
        przejazdach to chetnie dam te 2 złote :) byle byly pelnoletnie...
        • drhuckenbush Re: Za przejazd Lutycką trzeba płacić? 28.07.09, 09:21
          Byle pelnoletnie, aczkolwiek mlode, i byle ladne - jakies wymagania w koncu
          trzeba miec :)
      • Gość: anonim-pracujący Re: Za przejazd Lutycką trzeba płacić? IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.09, 15:20
        Kiedyś czyli nie całe 3 miesiące temu uczęszczałem na św wawrzyńca myć szyby....
        Dzieki za poparcie xD
        Ale to juz niema sensu poznieważ Psy (policjia), zaczeły tam przyjeżdżać i łapać nas... Nie rozumiem tego , chciałem se dorobić na wakacje... Mam iść do pracy gdzie i tak nigdzie mnie nie przyjmą bo mam 16 lat. To co mam kraść???!!! Wybijać szyby w samochodach i kraś radja gps i telefony... Albo Iść wieczorem pod kościuł i wyrwać babci torebkę !!!!!!!!! Nie nigdy w zyciu Ja już mam drugą sprawę w sądzie za to mycie szyb teraz prawdopodobnie będe miał kuratotra.. I co wy na to... Bo ja sie smieje z tych wszystkich Policjantów i tą sędzinę całą tez tak szczerze mam w dupie.....
      • dobry9215 Re: Za przejazd Lutycką trzeba płacić? 18.10.09, 15:28
        Kiedyś czyli nie całe 3 miesiące temu uczęszczałem na św wawrzyńca myć szyby....
        Dzieki za poparcie xD
        Ale to juz niema sensu poznieważ Psy (policjia), zaczeły tam przyjeżdżać i łapać nas... Nie rozumiem tego , chciałem se dorobić na wakacje... Mam iść do pracy gdzie i tak nigdzie mnie nie przyjmą bo mam 16 lat. To co mam kraść???!!! Wybijać szyby w samochodach i kraś radja gps i telefony... Albo Iść wieczorem pod kościuł i wyrwać babci torebkę !!!!!!!!! Nie nigdy w zyciu Ja już mam drugą sprawę w sądzie za to mycie szyb teraz prawdopodobnie będe miał kuratotra.. I co wy na to... Bo ja sie smieje z tych wszystkich Policjantów i tą sędzinę całą tez tak szczerze mam w dupie.......
    • Gość: lynx Re: Za przejazd Lutycką trzeba płacić? IP: 217.153.201.* 28.07.09, 08:29
      W zeszłym tygodniu byłem świadkiem, jak na skrzyżowaniu Niestachowskiej ze Św.
      Wawrzyńca policja do spółki ze strażą miejską zawijała akurat tych gó...arzy.
      Tak trzymać.
      • maniek_ok Re: Za przejazd Lutycką trzeba płacić? 28.07.09, 08:33
        Akurat Ci to elita - tak jak napisal kolega i tak jak ja potwierdzam.
        Ci nigdy niczego nie wymuszaja - spokojnie i przyjacielsko podchodza i pytaja
        czy umyc i jezeli kierowca pokazuje ze nie - to spokojnie przechodza dalej.
        Tak powinno to wygladac - i tych akurat mi naprawde szkoda. To chyba przyklad
        tego jak z tych "normalnych" policja swoimi dzialaniami zrobi w koncu takich
        samych gnojow jak Ci ktorzy potrafia na poczatek dnia obrzucic wyzwiskami
        normalna osobe, ktora nie chce umycia szyb. Tak pewnie to sie skonczy - bo to
        polska przeciez.
        • drhuckenbush Re: Za przejazd Lutycką trzeba płacić? 28.07.09, 08:55
          Widocznie nie tylko Ty wiesz, ze ci z Wawrzynca/Niestachowskiej sa w porzadku.
          Pewno wie tez o tym policja, ale zawsze lepiej do statystyki ich wziac, zamiast
          zajac sie powaznie prawdziwym problemem.
        • Gość: coecomos Re: Za przejazd Lutycką trzeba płacić? IP: 194.174.65.* 28.07.09, 10:42
          Policja zwykle zajmuje się mniej szkodliwymi 'przestępcami'. Po co
          polować na chuliganów myjących szyby i obrzucających wyzwiskami,
          skoro można zatrzymać babcię, która jedzie rowerem po chodniku?
          Wykroczenie to wykroczenie, a statystyki rosną :/
          • xaliemorph Re: Za przejazd Lutycką trzeba płacić? 28.07.09, 11:33
            Niestety ale to prawda. Od dawna policja nie chroni obywateli ale represjonuje.
            Co jest tego przyczynkiem? Komunistyczny system statystyczny. Nie liczy się
            samopoczucie obywateli. Liczy się kolejny punkt w statystyce. Dlatego idioci
            wymuszający pierwszeństwo przy wyprzedzaniu to codzienność jak i bieganie
            policjantów (przepraszam, MILICJANTÓW) za pijaczkami na rowerach w parku. Nie
            szuka się złodziei samochodów. Robi się tylko mapę zagrożeń ze statystyki
            zgłoszeń a policja (przepraszam MILICJA) zajmuje się spisywaniem nastolatków
            siedzących na ławkach. Ech ...
            • Gość: kola patolik Policja ma pełne rece roboty IP: 80.54.202.* 30.07.09, 23:30
              łapiąc morderców za kółkiem na radar co pędzą 70 na 40.. i zawsze pare stówek
              wleci za takiego skajanego kierowcy a nie wyzwiska do pomywacza..
    • drhuckenbush Re: Za przejazd Lutycką trzeba płacić? 28.07.09, 08:52
      A ja widzialem na rondzie Obornickim, jak nie chcieli "puscic" samochodu, ktory
      byl za mna. Nie wiem jak sprawa sie zakonczyla, bylo zielone swiatlo to ruszylem
      - ale przez to, ze skur***yny blokowaly busa, caly pas nie mogl przez to ruszyc.
      Wpie***l sie takim nalezy.
      Zadzwonilem na policje, niestety efekt jesli byl to krotkotrwaly, bo kolejego
      dnia znow byli.
      • zdzichu_bhp Re: Za przejazd Lutycką trzeba płacić? 28.07.09, 09:30
        To jest chamstwo. Stoisz sobie na swiatlach z czystymi szybami bo dopiero co
        wyjechales z myjni albo z domu czystym autem a taki jeden z drugim zasyfia szyby
        i karoserie swoimi brudnymi szmatami i myjkami i jeszcze kase za to chca a jak
        nie dasz to sa wielce wkurzeni. Nie dociera do nich jak sie mowi ze sie nie chce
        mycia! Chyba jedyne wyjscie to karanie mandatami bo stanowia zagrozenie dla
        ruchu. No chyba ze jakis kozak przejedzie jednego to dotrze do nich ze to jest
        raczej niebezpieczny biznes. Straz miejska albo policja nie moze rozwiazac tej
        sprawy? Jak taka sprawa jest za trudna dla strazy to co dopiero inne no chyba ze
        oni sa tylko od zakladania blokad na kola a reszta to juz przewyzsza mozliwosci
        intelektualno-manualne. Ostatecznoscia bylo by spuszczenie lomotu takiemu
        "brudzicielowi". Jak nie nie dociera slownie to moze "jezyk migowy" zda egzamin?
        • Gość: ~hiena Re: Za przejazd Lutycką trzeba płacić? IP: *.192.109.111.psi.de 28.07.09, 09:42
          mi kiedys chcieli umyc szybe,.. ktora 10 minut wczesniej byla wstawiona jako
          nowka w warsztacie ;))
        • Gość: we Re: Za przejazd Lutycką trzeba płacić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 12:16
          niech myja szybu elkom, moze sie nowi kierowcy czego nowego naucza...
        • everettdasherbreed Re: Za przejazd Lutycką trzeba płacić? 09.08.09, 19:03
          Toć każdy samochód jest obowiązkowo wyposażony w gaśnicę. Istnieje bardzo wiele sposobów użycia gaśnicy, aby odpędzić brudasów.

Ja tam mam w samochodzie saperkę. Na wypadek wjechania w piach, błoto, śnieg...
    • Gość: KRET Re: Za przejazd Lutycką trzeba płacić? IP: *.173.29.63.tesatnet.pl 28.07.09, 10:06
      Pewnego pieknego dnia jeden z myjących załapał sie na małe obicie twarzy :)
      • drhuckenbush Re: Za przejazd Lutycką trzeba płacić? 28.07.09, 11:05
        I tak trzymac! Zniszczyc chamstwo!
    • xaliemorph Za przejazd Lutycką trzeba płacić? 28.07.09, 10:17
      Wreszcie zajmicie się tą plagą. Jest to wielce irytujące wyciąganie haraczu od
      ludzi. Pal licho jak to widzi lokalny miejscowy ale też udziela się opinia o
      azjatyckim Poznaniu wśród przejezdnych. Bo co zrobić jak taki niedoceniony
      nastolatek porysuje lakier? Nic nie idzie bo zwieje i nikt nie będzie wiedział
      kto to a lakierowanie jest dużo droższe od 2zł - 5zł za usługę mycia.
      Jednoznacznie takie wymuszanie haraczu powinno być bezwzględnie karane.
    • mmmmmm000 Ale za przejazd nowym mostem na Warcie 28.07.09, 10:31
      gdyby taki powstał, to bym chętnie zapłacił, byleby tylko nie stać w
      korkach na Rataje...
    • anders76 Za przejazd Lutycką trzeba płacić? 28.07.09, 10:49
      Problem cholernie irytujacy ale mozliwy do rozwiazania. Straz Miejska tez musi
      miec zajecie albo postawic emeryta policjanta z wygodnym krzeslem a na pol
      etatu. Nie chodzi mi o mandat tylko o pozbawienie zarobku. W zadnym wypadki
      nie powinni nic robic na czerwonym swietle. Natomiast spotkalem sympatyczna
      pare na stacji benzynowej. Zapytali, fachowo umyli z masa wody szyby dookola w
      czasie tankowania i bez gadania dostali dyche, bo robota dobrze zrobiona.
      Mam wiec pomysl, moze stacje benzynowe wpuszcza tych solidnych na swoj teren ?
      A na swiatlach proponuje solidarne trabienie, jak paredziesiat samochodow da
      glos to albo uciekna albo policja sie znajdzie.
    • rf174 najlepiej włączyć wycieraczki 28.07.09, 10:58
      • Gość: przelotem Re: najlepiej włączyć wycieraczki IP: *.dip.t-dialin.net 28.07.09, 11:53
        Zirytowany zrobilem to odruchowo, i rzeczywiscie zafunkcjonowalo.
        Mimo wszystko pytanie, gdzie jest policja, dalej jest aktualne. Taka sytuacja to
        zagrozenie ruchu drogowego, a to chyba wystarczajacy powod do interwencji
        (pomijam juz aspekt zebraczy i wymuszen).
        • drhuckenbush Re: najlepiej włączyć wycieraczki 28.07.09, 11:59
          Zawsze jak dzwonie i im mowie o zulerii, to przez telefon obiecuja ze wysla
          patrol. Czy tak robia naprawde? Nie wiem...
    • l.george.l Re: Za przejazd Lutycką trzeba płacić? 28.07.09, 11:05
      tomashec napisał:

[...] Czasem daję im grosz nawet bez mycia. Wolę żeby tak zarobili niż
      sprzedając dragi lub włamując sie do sklepów. [...]

Szczury też dokarmiasz, by Ci schabowego ze stołu nie ściągnęły? Wcześniej czy
      później to zrobią. Takich jak Ty powinno się karać. Przez takich jak Ty nie
      można spokojnie przejść przez Rynek, nie można spokojnie zjeść obiadu w
      restauracyjnym ogródku. Rozwiązania widzę dwa: wariant humanitarny: karać
      dających, albo wariant brazylijski: polować na żebrzących.
      • drhuckenbush Re: Za przejazd Lutycką trzeba płacić? 28.07.09, 11:07
        Niestety u nas zwyciezy wariant polski, albo inaczej policyjny: karac
        niewinnych, a na winnych przymykac oko.
      • tomashec Re: Za przejazd Lutycką trzeba płacić? 28.07.09, 14:16
        ale bzdury wypisujesz. zawsze dawałem jałmużnę tym co jej potrzebują. nie każdy
        jest elokwentny, niekarany, mądry etc by miec pracę. Spójrz na przyczyny biedy
        to może zrozumiesz o czym piszę
        • Gość: Toni Re: Za przejazd Lutycką trzeba płacić? IP: *.167.216.81.static.h.siw.siwnet.net 28.07.09, 14:36
          Z tych myjacych to nigdy i zaden nie przypominal mi jalmuznika, wielu natomiast
          wyraznie tesknili za piwkiem.
          • Gość: ~hiena Re: Za przejazd Lutycką trzeba płacić? IP: *.192.109.111.psi.de 28.07.09, 14:53
            w dodatku zazwyczaj to sa mlode szczyle, ktore zamiast zajmowac sie wyciaganiem
            kasy powinny siedziec przy ksiazkach ;)
        • l.george.l Re: Za przejazd Lutycką trzeba płacić? 28.07.09, 14:40
          Od udzielenia pomocy są jednostki samorządowe, fundacje, stowarzyszenia. Masz
          potrzebę dzielenia się - wpłacaj na konto. Dając pieniądze na ulicy przyczyniasz
          się do rozpowszechniania żebractwa. Jesteś społecznym szkodnikiem.
        • drhuckenbush Re: Za przejazd Lutycką trzeba płacić? 28.07.09, 14:47
          Jak ktos naprawde potrzebuje, to idzie do kosciola, Caritasu, MOPR - na pewno
          dostanie potrzebna pomoc.
          • slonbe Re: Za przejazd Lutycką trzeba płacić? 30.07.09, 17:48
            drhuckenbush napisał:

> Jak ktos naprawde potrzebuje, to idzie do kosciola, Caritasu, MOPR - na pewno
            > dostanie potrzebna pomoc.

Buhahahahahahahahahahaha no to widać ze nigdy życie cie nie zmusiło do
            korzystania z tych instytucji i gó... wiesz wiec po co się wypowiadasz???
    • kurza_twarz Na nich jest bardzo prosty sposób 28.07.09, 16:13
      widząc, że zbliża się pacan z gąbką włączasz spryskiwacz szyby... pójdzie dalej. Oczywiście nie rozwiązuje to problemu, uważam że jakieś służby powinny zrobić porządek z tym towarzystwem.
      • diapazon Re: Na nich jest bardzo prosty sposób 01.08.09, 22:38
        nie wiem, bo ja włączyłem spryskiwacz, wycieraczki a koleś zaczął pryskać jakimś
        syfem i myć-musiałem dosadnie powiedzieć kilka razy że sobie nie życzę...poszła
        wiązanka ale tez poszedł sobie.
        Pytam-gdzie w tym momencie jest Policja w cywilu???
    • grzesbor Za przejazd Lutycką trzeba płacić? 28.07.09, 17:19
      Każdego dnia około 10.00 jadę ze Swarzędza do ronda Obornickiego.
      Czyściciele szyb próbuja mi myć szybę: przed torami na skrzyżowaniu
      Bałtyckiej z Gnieźniśńską, 3 km dalej przed torami na skrzyżowaniu
      Bałtyckiej z Gdyńską oraz po raz trzeci 3 km dalej przed
      skrzyżowaniem Lechickiej z Naramowicką. Są tacy, którzy są grzeczni,
      są tacy którzy zachowują się hamsko i jest ich większość. Godne
      pochwały jest to, że zarabiają zamiast kraść, ale nie każdy sposób
      zarobkowania należy chwalić. Są takie które trzeba potepiać,
      likwidować i karać. Ci chłopcy przynoszą dużo więcej szkody miastu,
      które traci na swym wizerunku, niż gdyby ich zebrać z tych krzyżówek
      i zapłacić za mycie szyb w budynkach samorządowych, sprzątanie
      parków czy dopłacić do ich pracy w prywatnych myjniach
      samochodowych. Jestem za tym by kierowcy im nie płacili, ale to nie
      jest całkowite rozwiązanie problemu. Wówczas pójdą kraść radia i
      zamiast myć szyby w pojazdach zaczną je wybijać. Tymi osobami -
      które mają jako-taką chęć to pracy powinni zająć się odpowidnie
      placówki, ochotnicze hufce pracy itp., a może kuratorzy sądowi,
      skoro w ten sposób zarabiają - narażając swoje i innych życie a ich
      rodzice godzą się na to lub nie wiedzą co robią ich dzieciaki.
      • l.george.l Re: Za przejazd Lutycką trzeba płacić? 28.07.09, 18:07
        Kolejny hodowca robactwa się znalazł. Tępić, tępić i jeszcze raz tępić, przede
        wszystkim tych co dają. Nie chcę być nagabywany przez sku...eli na skrzyżowaniach.
    • Gość: baba za kółkiem Re: Za przejazd Lutycką trzeba płacić? IP: *.se.com.pl 30.07.09, 15:43
      Widzę, ze problem robi się problemem większych i dużych miast.
      Chciałam zabrać głos w temacie wyjscia z auta. Przyznam szzczerze,
      ze byłam niestety uczestnikiem takiego zdarzenia, kiedy czekając na
      zielone światło podeszło do mojego samochodu dwóch wyrostków
      (wyglądających na Rumunów) i zaczęli mazać mi po szybie. Grzecznie
      podziękowałam za usługę, niestety nie pomogło, kiedy kilka razy
      mówiłam, ze dziękuję i nie chcę aby myli mi szyby,
      usłyszałam "p....l się stara k....o", przyznam ze skok adrenaliny
      spowodował że wysiadłam do delikwenta z samochodu. Był zaskoczony
      reakcją "głupiej baby siedzącej za kółkiem" wiec sie odczepił. Nie
      wiem czy bylo to bezpieczne zachowanie z mojej strony. Niestety pan
      który siedział w aucie za mną nie zareagował, przykre. Uważam, ze
      służby miejskie powinny zająć sie tym problemem, bo w pewnych
      przypadkach moze to być niebezpieczne zarówno dla kierowcy jak i
      myjącego.
    • robsonrb Za przejazd ulicami Poznania trzeba płacić? 30.07.09, 15:54
      gonić to ścierwo - w warszawie to też teraz plaga, a królują rumuni
      i cygani; służby typu straż miejska ma to w dupie wolą wypisywać
      mandaty za złe parkowanie lub babci co handluje sznurówkami (czysty
      pieniądz) zamiast zajmowac się takimi "bzsetami" które kasy miastu
      nie przynoszą - smutne ale prawdziwe!!!!
    • the_rapist Ja wiem co zrobic 30.07.09, 16:06
      Wybrac sie w kilku chlopa, poczekac na ''czysciciela'', porzadnie mu obic
      morde, jak trzeba polamac co nieco. Po kilku razach na pewno plaga zniknie.
      • Gość: nick Re: Ja wiem co zrobic IP: *.icpnet.pl 30.07.09, 17:11
        tej chołoty jest niestety więcej, połowa siedzi w krzakach
        • robert.zimnicki Re: Ja wiem co zrobic 31.07.09, 12:05
          Gość portalu: nick napisał(a):

> tej chołoty jest niestety więcej, połowa siedzi w krzakach

z czego jeden zostanie, a reszta spierd.....

strach, strach i jeszcze raz strach - albo oni nas, albo my ich
    • pj.pj Za przejazd ulicami Poznania trzeba płacić? 30.07.09, 17:22
      W Krakowie czasami spotykam w tej roli całkiem sympatycznych chłopaków w wieku
      gimnazjalnym, daję im np. 50 gr i są zadowoleni, ale jak parę razy nie miałam
      nic drobnych w portfelu, to nie powiedzieli złego słowa. Mam nawet swojego
      "ulubieńca", takiego miłego grubaska, bardzo kulturalny, myje porządnie i
      zawsze uprzejmie mówi "dziękuję". Może warto by raczej spróbować jakoś taką
      działalność uregulować, żeby dać szansę chcącym zarobić uczciwą pracą
      małolatom, a wykosić tych zdzierców, co kopią samochody.
    • model.testowy Rozbójnicze wymuszenia 30.07.09, 17:22
      "Co wyróżnia pracujących w ten sposób czyścicieli..."

Nie wiedziałem, że rozbójnicze wymuszenia można nazywać pracą...
      • slonbe Re: Rozbójnicze wymuszenia 30.07.09, 17:40
        "Chwile, chwile, chwile, jedną małą chwile
        W dzisiejszych czasach praca stanowi przywilej
        Jadę w miasto, mijam światła, patrzę ma problemy typ
        Psy chcą udaremnić jego prace, mycie w furach szyb
        I odbiorą mu chleb, jego sposób na kasę...

To normalka, jak to, że przy każdej większej krzyżówce
        Znajdziesz biedotę zbierającą drobne w puszkę
        Pomóż, daj na zupkę, nie trudno zauważyć
        Nikt nie wie jak siły, możliwości zrównoważyć
        Od zawsze tak było, nędza nigdy się nie skończy
        Trzeba przetrwać wszystko tak jak plakat przedwyborczy
        Ślad zostawię po sobie, daj mi bańkę więcej zrobię
        Chcesz wiedzieć co mi się marzy?
        Stworzenie nowych miejsc pracy
        Żeby nie nie musiał iść kraść, chłopak ciągle się narazić
        By utrzymać rodzinę, dziecku nie wytłumaczysz
        Dlaczego nie ma co do garnka włożyć, jarzysz?
        Jarzysz, jarzysz, ku... jarzysz?"
        • model.testowy Re: Rozbójnicze wymuszenia 30.07.09, 19:06
          I niby po co ten hiphopowy bełkot, dziecko?
          • robert.zimnicki Re: Rozbójnicze wymuszenia 31.07.09, 12:04
            model.testowy napisał:

> I niby po co ten hiphopowy bełkot, dziecko?

bo na nutę bayer full nie da się takiego tekstu "zaśpiewać" - jak na disko polo
            tekst jest trochę za trudny do zrozumienia dla przeciętnego dresa

a niestety z dresów skłąda się nasz kraj - debile u włądzy pozwalają debilom na
            dole przeszkadzać normalnym obywatelom

dlaczego jeden pojeb z drugim nie przyjadą po cywilu patrolować skrzyżowania?

bo mają tyle samo w bani co ci kolesie myjący szyby i stwarzający zagrożenie
            przy zmianie świateł

a jeśli kogoś by złapano, to zazwyczaj pojeb w todze wyda orzeczenie, że to czyn
            nieszkodliwy i nakaże odszkodowanie ze strony kierowcy

dopóki nie wyplenimy bandyctwa na dole, będziemy mieć bandytów na górze

jeśli pozwala się na takie praktyki jak mycie szyb na skrzyżowaniach, to nie ma
            się co dziwić, że bandzior pójdzie cało a psy spałują poszkodowanego

dlaczego w dojczlandzie burdele są na parkingach?

a dlaczego w polandzie nie można dać pozwolenia na mycie szyb na parkingach? lub
            wyznaczyć specjalnych miejsc na tą działalność?
    • Gość: Beata Re: Za przejazd Lutycką trzeba płacić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 22:50
      Bo jesteś mężczyzną i Ciebie się boją, a kobieta sama w aucie jest traktowana w
      sposób obelżywy, jak nie pozwala umyć szyby.
      • agpagp Re: Za przejazd Lutycką trzeba płacić? 30.07.09, 23:02
        dlatego włączam wycieraczki i z reguły działa. raz tylko musiałam użyc wiązanki
        a że głos mam donośny jak chcę to podziałało.
    • lucastm W Warszawie na Żwirki i Wigury też dziś byli!!!!! 30.07.09, 23:10
      Jak się bronić?
      • jaceq Re: W Warszawie na Żwirki i Wigury też dziś byli! 30.07.09, 23:35
        lucastm napisał:

> Jak się bronić?

Strzał z .22 powinien wystarczyć aż nadto.
    • ulanzalasem Za przejazd ulicami Poznania trzeba płacić? 31.07.09, 00:21
      "wyskakują panowie zarabiający myciem szyb." nie panowie, a bandyci bo to
      wymuszenie, zastraszanie itp. 48 powinno otrzeźwić, a jak nie to w łańcuchy i
      do budowania autostrad.
    • zap1957 Za przejazd ulicami Poznania trzeba płacić? 31.07.09, 06:43
      We Wrocławiu ten problem też występuje. Wydaje się że jedynym
      rozwiązaniem jest nie dawanie pieniędzy. Za darmo nie bądą tego
      robić. Może jeszcze... gaz?
      • Gość: tutaj_podpis Re: Za przejazd ulicami Poznania trzeba płacić? IP: *.poznan.agora.pl 31.07.09, 12:21
        Można spróbować zrobić ich w przysłowiowego ciula - kupić w
        paiernicznym lub w sklepie z zabawkami sztuczną odznakę i jak
        szybomyj się zbliży, to mu mignąć nią przez szybę. Gó...arz pewnie
        będzie za szybko spierniczał, żeby się przyjrzeć.
    • Gość: gosc Re: Za przejazd Lutycką trzeba płacić? IP: 95.108.44.* 01.08.09, 23:23
      Na tych baranów jest jeden sposób, który bym polecił szczególnie kobietom.
      Spryskać szyby i włączyć na maks wycieraczki zanim do Was podbiegną.

Dużo opinii padło, ale prawda jak zwykle leży po środku. Otóż większość z tych
      chłopaków to faktycznie ostatnie pół-gówki, czasami lepiej im pozwolić umyć
      szybę i rzucić 2 złote, bo się gnoje nie odp....lą, i nie przepuszczą auta. Ale
      raz spotkałem takich dwóch gości na skrzyżowaniu lechicka/naramowicka. Miałem
      totalnie brudną szybę po kilku trasach, pozwoliłem im umyć szybę, chyba bardziej
      z ciekawości. Całą zmianę świateł chłopaki się z nią męczyli (może to złe słowo,
      bo było po nich widać, że wiedzieli z czym będą mieli do czynienia). Skończyli
      tuż, przed zielonym, szyba czyściutka - byłem w szoku, aż miło było dać im parę
      złotych.
      • everettdasherbreed Re: Za przejazd Lutycką trzeba płacić? 09.08.09, 19:22
        Modyfikacja:

Gdy gnojek dotknie szyby łapskiem, włączyć wycieraczki na najwyższą prędkość. Połamie łapska i może się nauczy.

Modyfikacja modyfikacji:

Tak zatrzymać swój samochód, aby było około 1 m odstępu od samochodu poprzedzającego. Gdy gó...arz zbliża się do szyby, ruszyć z miejsca.

Nie jestem Poznaniakiem ale właśnie w Poznaniu wynalazłem te sposoby, w tej konkretnej sytuacji.
    • dobry9215 Za przejazd ulicami Poznania trzeba płacić? 18.10.09, 15:30
      Dzieki za poparcie xD
      Ale to juz niema sensu poznieważ Psy (policjia), zaczeły tam przyjeżdżać i łapać nas... Nie rozumiem tego , chciałem se dorobić na wakacje... Mam iść do pracy gdzie i tak nigdzie mnie nie przyjmą bo mam 16 lat. To co mam kraść???!!! Wybijać szyby w samochodach i kraś radja gps i telefony... Albo Iść wieczorem pod kościuł i wyrwać babci torebkę !!!!!!!!!!! Nie nigdy w zyciu Ja już mam drugą sprawę w sądzie za to mycie szyb teraz prawdopodobnie będe miał kuratotra.. I co wy na to... Bo ja sie smieje z tych wszystkich Policjantów i tą sędzinę całą tez tak szczerze mam w dupie.........

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka