parzybroda 14.08.09, 15:11 W jakim pop.....nym kraju my żyjemy? Nie ma pieniędzy dla ludzi, którzy są nim najważniejsi! To przeciez POLACY!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rolki3 Chorzy na raka nerki proszą o ratunek 14.08.09, 15:31 To wina lobby farmaceutycznego na całym świecie!!!! Nie polskiej służby zdrowia. Dlaczego te leki są takie drogie??? KTO ustala takie ceny? KTO pozwala, żeby ktoś ustalał takie ceny? Do redkakcji GW: jak można pomóc? jest jakieś konto do wpłat? Odpowiedz Link Zgłoś
nieposkromiona_zlosnica69 Re: Chorzy na raka nerki proszą o ratunek 15.08.09, 06:23 Poczytaj najpierw w jaki sposób powstają te leki, ile osób jest zaangażowanych żeby lek trafił do szpitala czy apteki. Chyba, że wolisz preparaty które są nieprzebadane lub parafarmaceutyki królujące w aptekach o których nikt nie ma pojęcia np. jaka jest przyswajalność tych specyfików. Są tanie. Kuracja lekami nowej generacji to koszt około 15-20 tys./ miesiąc. Leczenie trwa kilka nawt kilkanaście miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Chorzy na raka nerki proszą o ratunek IP: 87.239.199.* 16.08.09, 15:16 A przepraszam ile kosztuje ludzkie życie , gdzie i za jaką cenę można je kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jp Re: Chorzy na raka nerki proszą o ratunek IP: *.pl 16.08.09, 20:09 Kolega pyta dlaczego to tyle kosztuje i kto ustala te ceny. Ja się dołączam do pytania. Z czego te leki są produkowane, że są tak drogie? I jaka jest ich skuteczność? Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Re: Chorzy na raka nerki proszą o ratunek 16.08.09, 21:58 Niestety - prawda jest brutalna. Lek kosztuje tyle- ile jest gotów za niego zapłacić pacjent. Cena leku nie pozostaje w żadnym związku z kosztem jego produkcji. I nic na to nie można poradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Chorzy na raka nerki proszą o ratunek IP: *.icpnet.pl 11.10.09, 11:13 Witam serdecznie, nie same leki lecza chorobe nowotworowa. Jestem przykladem na to ze mozna w inny sposb i okazuje sie ze jest to prosty spsosb zeby byc zdrowym tylko ze istnieje cos takiego jak teoria spisku i lekarze i koncerny farmaceutyczne poprostu wspolpracuja ze soba dzieki temy my na tym cierpimy. Witamina B17 ktora sie znajduje w pestkach sliwek leczy i w piekny spsosb zwalcza komorki nowotworowe. Wzbogacona dieta o olej lniany i jeszcze diete ktora mi tez przekazano i starajac sie do niej stosowac poprostu jestem zdrowa. Jesli chcesz sie dowiedziec to napisz do mnie annatok7@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ice Re: Chorzy na raka nerki proszą o ratunek IP: *.e-wro.net.pl 14.08.09, 18:57 iniedawno byl temat o podnoszeniu skladki zdrowotnej i polacy w przytlaczajacej wiekszosci opowiedzieli sie przeciw - po jej podniesieniu byloby wiecej kaski a tak ... dla wszystkich nie wystarcza - to co podnosimy czy nie? bo jak nie to bez takich rzewnych apeli prosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jp Re: Chorzy na raka nerki proszą o ratunek IP: *.pl 16.08.09, 20:10 Oczywiście, że nie. Bo zawsze będzie za mało pieniędzy na ceny jakie dyktują korporacje farmaceutyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żałoba Re: Chorzy na raka nerki proszą o ratunek IP: *.icpnet.pl 15.08.09, 00:13 Miesiac temu na raka nerki zmarła moja mama. Miała to "szczęście" w nieszczęściu, że "załapała" się na jeden cykl leczenia... niestety lek dostała za późno...:-(. Żyjemy w czasach gdy ludzie latają w kosmos, chodzili po księżycu, a na podstawowe, najważniejsze sprawy ciągle brakuje pieniędzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RA Re: Chorzy na raka nerki proszą o ratunek IP: 195.94.222.* 17.08.09, 11:21 przykro mi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ten Tusk wam napewno da :) IP: *.ovh.net 15.08.09, 07:53 Jak to nie ma pieniędzy - przecież wyborcza codzień pisze peany na cześć Tuska jaki jest doskonały i,że jest coraz lepiej. Jak to jest ,że na coś braknie? 'Popatrz na wspaniałe autostrady Na drogi, na których nie znajdziesz wybojów Rosną nowe bloki i nie ma wypadków W czystych szpitalach ludzie umierają rzadko Mamy extra rząd...' tra la la la :) Wyślijcie listy dziękczynne do Tuska na pewno wam odpowie i pomoże - przecież on jest znany ze swojej troski o losy kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana nie ma pieniędzy? IP: *.aster.pl 16.08.09, 23:41 64 letni mężczyzna płacił składkę zdrowotną około 40 lat i teraz nie ma pieniędzy, aby go leczyć? Nie ma nawet na częściową refundację? To po co płacimy te składki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chory z francji Re: Chorzy na raka nerki proszą o ratunek IP: *.fbx.proxad.net 09.10.09, 11:55 zadrogie? PEWNIE ZE TAK A KTO TO SLYSZAL ZEBY UBEZPIECZENIE NIE PLACILO 100 PROCENT ZA LEKI NA RAKA? FRANCUSKA SLUZBA ZDROWIA JEST ZADLUZONA ALE PLACI ZA TAKIE LEKI. NFZ TO JEDEN ZES KANDALI JAKI ZAISTNIAL PO OBALENIU KOMUNY. Odpowiedz Link Zgłoś