Dodaj do ulubionych

empik school na grudnia

07.09.09, 19:31
Witam. Mam zamiar zapisać się na kurs konwersacyjny j. angielskiego (po zdaniu
CAE od 2 lat nie mam kontaktu z jezykiem)do Empik school na 27 grudnia. Czy
ktoś uczył się tam? Jakieś opinie>
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: empik school na grudnia IP: *.echostar.pl 08.09.09, 20:12
      Musisz się przygotować na koszta większe niż 2300zł(tyle kosztuje bez zniżek
      kurs standardowy).
      Nie licz na duże zniżki, w tym roku dowiedziałam się, że zmniejszają zniżki dla
      studentów, no i jeśli się uczysz tam dłużej i jesteś uczniem/studentem możesz
      wybrać jedną z dwóch zniżek albo za kontynuacje albo za bycie uczniem/studentem.
      No i co roku podnoszą cenę.
      • kazek100 Re: empik school na grudnia 08.09.09, 21:06
        Ja się tam uczyłem, jeszcze jak było poniżej 2000/rok. Byłem
        zadowolony. Generalnie polecam.
        • dobrusia_to_ja Re: empik school na grudnia 08.09.09, 21:08
          Pod warunkiem, że chce się zapłacić z góry za cały kurs. Jeśli nie, trzeba
          podpisać umowę, która zmusza do wzięcia karty kredytowej. Dla mnie to skandal. W
          poprzednich latach tak nie było.
          • mentalica Re: empik school na grudnia 08.09.09, 22:59
            Zapropnowali mi koszt całościowy ok 1300 zł/rok za 60h kursu
            konwersacyjnego (tylko taki mnie interesuje, bo jezyk znam ale boje
            sie tracic z nim kontakt) na kredyt w gemoney banku podzielony na 9
            rat (rata około 140 zł). Jeśli zapłacę za całość z góry koszt
            oczywiście będzie niższy. Bardziej interesują mnie wasze opinie na
            temat jakości usług empiku, lektorach, materiałach dla uczniów,
            sposobów nauczania czy podejścia do ucznia. Czy ktoś kiedykolwiek
            brał udział w kursie konwersacyjnym u nich?
            • dobrusia_to_ja Re: empik school na grudnia 08.09.09, 23:42
              Jeśli tutaj nikt Ci nie odpowie na pytanie, poszperaj w Google. Tam znajdziesz
              opinie. Dotychczas byłam zadowolona z tego, co oferowali. Niestety, od tego roku
              muszę zrezygnować z tej szkoły, ponieważ kurs, który wchodzi w grę w moim
              przypadku, kosztuje 2300zł, rozłożony na osiem rat (w poprzednich latach to było
              10) i ta nieszczęsna karta, o której już wspomniałam.
            • kazek100 Re: empik school na grudnia 09.09.09, 21:40
              Ja robiłem kurs, ale na stopień opanowania, nie konwersacyjny.
              generalnie byłem bardzo zadowolony, choc własnie wśród native
              speakerów (z tym, że ja nie robiłem angielskiego) bywali różni -
              niektórzy bardzo OK, niektórzy ciut przypadkowi.

Było sporo opóźnień w dostarczaniu podręczników niestety. Inne
              materiały - OK, choc chyba bardziej dbali o nie sami wykładowcy, niż
              instytucja, co dało się odczuć.

Krótko - było bardzo OK, choć za tę cenę mozna by oczekiwac więcej.
              ja byłem bardzo zadowolony, bo po prostu trafiłem na dobrych
              wykładowców.
            • Gość: lola Re: empik school na grudnia IP: *.eaw.com.pl 04.09.14, 23:55

Nie radzę płacić z góry. Obiecali, że w razie rezygnacji bez problemu dostanę zwrot pieniędzy. Musiałam zrezygnować i teraz nie mogę odzyskać pieniędzy...Wygląda na to, że moje 1200 zł przepadło, bo byłam u nich już trzy razy i nikt nie chce mi pomóc...
              • rzecznik_empikschool Re: empik school na grudnia 11.09.14, 16:36
                Szanowna Pani,

najmocniej przepraszam za zaistniałą sytuację. W celu jak najszybszego jej wyjaśnienia, bardzo proszę o kontakt na adres rzecznik@empikschool.com oraz podanie danych osobowych, numeru studenta i wskazanie szkoły, do której Pani uczęszczała. Dołożę wszelkich starań żeby jak najszybciej rozwiązać sprawę.

Pozdrawiam serdecznie,
                Rzecznik Empik School
                Oksana Werbowy-Sankowska
                • Gość: Ja Re: empik school na grudnia IP: *.icpnet.pl 22.01.15, 11:14
                  Dołączam się do głosu pozostałych - empik school to nieuczciwa firma. Jakkolwiek oddział poznański wykazuje wolę współpracy, to centrala w Warszawie zwodzi mnie już od kilku tygodni, a ponieważ wybrałam opcję kredytową płatności, cały czas płacę do banku nienależne raty. Wszystkim odradzam współpracę z empikiem.
                  • Gość: Anka Re: empik school IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.08.15, 22:28
                    Rowniez odradzam szkole. Wszedzie sie reklamuja, bo pewnie klientów brak. Po tym co ciągle wyprawiają, to odechciewa sie ich kursikow. Strata kasy. Jak bylam na kursie to mialam takiego lektora ze pozal sie boze... Zajęcia są nudne, mimo ich wielkich zapewnien. Lektor mowil gorzej niz ja. Tragedia. Załuje ze wydałam tyle kasy na ten kurs.
                  • Gość: niedoszła uczennic Re: empik school na grudnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.15, 15:48
                    Mam podobną sytuację.W czerwcu zrezygnowałam z kursu i od tej pory zaczęła się droga przez mękę w odzyskaniu pieniędzy.Na kurs mam kredyt.Szkoła miała rozliczyć się z bankiem i nic.Zbliża się kolejna płatność raty,którą muszę zapłacić.Ciągle mnie zwodzą obietnicami,że moja sprawa zostanie załatwiona.Żebym wiedziała,że odzyskanie pieniędzy od tej szkoły to droga przez mękę,nigdy bym się na nią nie zdecydowała.Nie polecam tej szkoły.W ustach panienki,która mi oferowała tak dogodne formy płatności wszystko było bardzo proste.To straszne kłamstwa,nie dajcie się zwieść
          • kazek100 Re: empik school na grudnia 09.09.09, 21:37
            dobrusia_to_ja napisała:

> Pod warunkiem, że chce się zapłacić z góry za cały kurs. Jeśli
            nie, trzeba
            > podpisać umowę, która zmusza do wzięcia karty kredytowej. Dla mnie
            to skandal.
            > W
            > poprzednich latach tak nie było.

No to u mnie tak nie było. Płaciłem za pół roku, potem za drugie
            pół. Było jakies 100 pln drożej, ale to wszystko.

To było ja wiem? 6 lat temu?
            A to, co opisujesz faktycznie skandaliczne. dziwie się, bo szkół
            jązykowych nie brakuje...
            • dobrusia_to_ja Re: empik school na grudnia 09.09.09, 21:41
              kazek100 napisał:
              > A to, co opisujesz faktycznie skandaliczne. dziwie się, bo szkół
              > jązykowych nie brakuje...
              Właśnie i dlatego z nich rezygnuję. Problem w tym, że jest jeszcze coś, ale nie
              chcę o tym pisać na forum. Zobaczę, jak się sprawa rozwiąże.
    • Gość: ola Re: empik school na grudnia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.09.09, 11:06
      uczyłam się w empiku 2 lata, miałam roczną przerwę i w tym roku wracam do empiku.
      Zmuszają do gadania, zajęcia z native'm - fajne.
      • mentalica Re: empik school na grudnia 13.09.09, 14:08
        Okazuje się, że wspomniane konwersacje nie są z nativem... Hmmm, nie wiem co
        myśleć... Wiem, że ative bardzo przydaje się osobom, które nie mają jeszcze
        spraności w mówieniu, a ja taką mam, jednak.... hmmmm. Wolałabym native speakera
        - na pewno dowiem się wiecej, chociażby językowych ciekawostek z kanonu języka
        potocznego... Wciąż się zastanawiam. Co myslicie? A może znacie inne szkoły
        które oferują kursy konwersacyjne only - takie dla potrzymania kontatu z językiem!
        • Gość: gośc Re: empik school na grudnia IP: *.icpnet.pl 13.09.09, 22:02
          Dowiedz sie na ul. Fredry 1 Szkola Wielojęzykowa BELL (za Ciszakiem).
          Super wykładowcy.
        • Gość: uczeń Re: empik school na grudnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.09, 13:50
          ja chodziłem na taki kurs w zeszłym roku z koleżanką, ale na taki raz w tygodniu
          wieczorami, płaciłem coś koło 1200. było bardzo fajnie, mimo że prowadził je
          polak. teraz zapisuje się na CPE. polecam
          • Gość: ktoś Re: empik school na grudnia IP: *.echostar.pl 15.02.10, 13:23
            a ja zapisałem się do tańszej szkoły, i jak się okazało wcale na tym lepiej nie
            wyszedłem :( mieli mnie przygotować do CAE w grupie 15osobowej, lektor nie miał
            czasu wszystkich odpytać i była to masakra. przeniosłem się do empiku i jestem w
            małej porannej grupie. koszty są wyższe, ale przynajmniej mam darmowe
            konwersacje i za 2 tyg zdaję próbny egzamin sprawdzany w cambridge. polecam
        • Gość: ikar00 Re: empik school na grudnia IP: *.hechtsheim.wohnheim.uni-mainz.de 15.02.10, 21:42
          Jak w każdej szkole językowej wszystko zależy od lektora. Ja w empiku uczyłem się j. niem. i byłem zadowolony, słyszałem tez opinie negatywne. Najlepiej wybierz sie na lekcje próbną i potem zdecyduj.

Dobre opinie słyszałem o szkole j.ang. Native English (być może nieznacznie przekrecilem nazwe) na ul. Mickiewicza. Jak mówi nazwa, nauczycielami są osoby, których angielski jest językiem ojczystym. Życzę powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka