Chciałem podzielić się z wami moimi odczuciami, co do kolektorów słonecznych. Długo zastanawiałem się, o co chodzi, jak to działa i czy to się właściwie opłaca. Poszperałem w internecie, poczytałem nieco o różnych firmach, markach itd. Znalazłem ciekawe opinie o instalacjach solarnych, czy inaczej - panelach słonecznych. Dzięki nim można znacząco obniżyć koszty ogrzewania domu, bo słońce zrobi to za nas - nawet w zimie.
Bardzo ciekawe rzeczy przeczytałem na tej stronie -
kolektory słoneczne Wrocław. Piszą, że chcą propagować wiedzę o energii odnawialnej i właśnie kolektorach, ale również ogniwach fotowoltaicznych. Osobiście przeczytałem wszystkie artykuły od deski do deski i dowiedziałem się wielu istotnych dla mnie rzeczy. Zamierzam w najbliższym czasie zamontować ich solary i pewnie opowiem o wszystkim na foum, gdy już będę znał efekty. Dla zainteresowanych podam też adres strony i namiary na gościa, który to robi i ma wiedzę.
Strona internetowa: www.solarstyle.pl
Osoba kontaktowa: Janusz Lech
Adres: Reymonta 28, Trzebnica k. Wrocławia
Telefon: 606 644 111
E-mail: j.lech@ekosun.pl
Pan jest ponoć doświadczonym doradcą technicznym w firmie Ekosun. Na pewno załatwia też dotacje z NFOŚiGW.
Możecie dopisywać swoje wrażenia, co do kolektorów słonecznych i różnych firm! Wymieniajmy się opiniami!