Dodaj do ulubionych

Nie ma Polsatu, to obniżcie abonament

IP: 89.171.40.* 19.01.10, 19:00
Prawda o Multimediach jest taka , że robią co chcą z programami, miałem u nich
cyfrówkę , podpisałem umowę na czas określony , po pół roku zmienili programy
, część zakodowali ale kasę brali taką samą jak przy podpisaniu umowy , choć
programów miałem mniej i dużo gorszej jakości , np NGMusic , z muzyką np
afrykańską zamiast motor tv za co płaciłem , niestety sam zawaliłem , że nie
udałem się do rzecznika praw konsumenta, po prostu nie wiedziałem że tak
można sprawę załatwić. Teraz jak mnie zaczną znowu robić w ch.. to napewno im
nie odpuszczę
Obserwuj wątek
    • Gość: golwes Re: Nie ma Polsatu, to obniżcie abonament IP: 79.139.55.* 19.01.10, 19:20
      dlaczego piszecie tylko o multimedia??
      przeciez vectra zrobiła to samo, tzn skasowała z oferty polsat sport
      i sport extra dając w zamaian jakąś dyrną n, tvp sport(tak na
      marginesie nie wiem jak ktoś dobrowolnie może płacic za te kanały??)
      a abonament pozostał bez zmiany
      Czyli nie jest to jedynie program abonentów multimedia ale także
      vectry, dlaczego rzecznik nie zajmnie się problemem kompleksowo??
      • chris1970 Re: Nie ma Polsatu, to obniżcie abonament 20.01.10, 00:44
        Gość portalu: golwes napisał(a):

> dlaczego piszecie tylko o multimedia??
        > przeciez vectra zrobiła to samo, tzn skasowała z oferty polsat
        sport
        > i sport extra dając w zamaian jakąś dyrną n, tvp sport(tak na
        > marginesie nie wiem jak ktoś dobrowolnie może płacic za te
        kanały??)
        > a abonament pozostał bez zmiany
        > Czyli nie jest to jedynie program abonentów multimedia ale także
        > vectry, dlaczego rzecznik nie zajmnie się problemem kompleksowo??

Vectra w listopadzie wysłała pismo do każdego abonenta wraz z
        rachunkiem. Komunikat był napisany jasno i czytelnie. Poza tym,
        informacja pojawiała się na planszy na kanale informacyjnym.
        Podobno Polsat zażądał kilku złotych za program sportowy i dlatego
        kablówki nie zdecydowały się na tak postawione warunki.
    • Gość: tx Nie ma Polsatu, to obniżcie abonament IP: *.rzeszow.vectranet.pl 19.01.10, 20:24
      golwes:
      Moze dlatego, ze Vectra podeszla do tematu ze zrozumieniem i nie robila
      problemow z rozwiazaniem umowy jesli ktos chcial, nawet nie kazali odczekac
      miesiecznego okresu wypowiedzenia, a Multimedia po prostu maja daleko gdzies
      klientow?
    • Gość: jjj Nie ma Polsatu, to obniżcie abonament IP: *.rzeszow.mm.pl 19.01.10, 20:32
      Jutro zadzwnie!!!! Goście się bawią sponsorują różnych typów np. z
      Unii Tarnów
      • Gość: Arek ReZmienili regulamin,masz prawo zerwać umowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.10, 20:54
        Umowa obowiązują dwie strony, jeśli jedna ze stron zrywa lub zmienia lub
        wprowadza zmiany jednostronnie masz prawo zerwać umowę i zmienić operatora bez
        konsekwencji.Dlaczego rzecznik nie poinformował cię o tym ,że możesz zerwać
        umowę to nie wiem.
    • Gość: slawo_99 Re: Nie ma Polsatu, to obniżcie abonament IP: *.rzeszow.vectranet.pl 19.01.10, 22:25
      W Vectrze jest tak samo - tylko oni nie robią problemów z
      wypowiedzeniem umowy. Na infolinii powiedziano mi, że umowy można
      wypowiadać do końca stycznia.
      Ale jest super alternatywa - dzisiaj byłem w TV Stream - i jest
      super promocja (eurosport, polsat sport, polsat sport extra, tvp
      sport, sport klub, espn itd. - razem 75 programów w jakości cyfrowej
      + internet 3 Mb - wszystko za 69 zł/mies - umowa tylko 12 mies.) Na
      Nowym Mieście chyba wszędzie jest instalacja zarówno Stream jak i
      Vectry, więc nie ma się co zastanawiać - tylko przenieść się do
      Stream. Ja tak robię!
      Tylko mam jedno pytanie - czy ktoś korzysta z internetu Streamu i TV
      Cyfrowej - jak to działa, czy nie ma przerw i kiepskiej jakości
      obrazu?
      • Gość: Fredek Re: Nie ma Polsatu, to obniżcie abonament IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.10, 07:32
        Stream - dno!
        • Gość: dysk Re: Nie ma Polsatu, to obniżcie abonament IP: *.rzeszow.vectranet.pl 20.01.10, 10:55
          Dlaczego Stream to dno - bo zamierzam do nich przejść?
    • Gość: piotr Nie ma Polsatu, to obniżcie abonament IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.10, 08:56
      Na ence jest Liga Mistrzów a na Eurosporcie olimpiada będzie i dużo
      sportów zimowych. te programy są lepsze niż polsat
    • Gość: Krecik Nie ma Polsatu, to obniżcie abonament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 09:35
      No a ja jestem na przykład zadowolony ze zmiany. Wprawdzie narazie
      na nce nie ma nic ale liczę na to, że jak zaczną się mecze to bedzie
      dobrze. A z Eurosportu jestem bardzo zadowolony - bardziej niż z
      Polsatowskich powtórek. Siatkówka często jest w sobotę i niedzielę
      na TV4 (no może nie wszystko ale nasza drużyna często jest
      pokazywana). Ja jestem ogólnie zadowolony i ja na przykłąd wolę te
      zmiany. Myślę, że wszystkim nie dogodzi bo zawsze będą dwie strony
      medalu.
      Pozdrawuiam :)
    • Gość: jerzy 49 Nie ma Polsatu, to obniżcie abonament IP: *.multimo.pl 20.01.10, 10:01
      Niech się Multimedia i Vectra wypchają. Złożyłem wypowiedzenie, kupiłem
      Cyfrowy Polsat i mam kablówkę gdzieś. W CP mam więcej programów za dużo niższą
      cenę. Po nowych antenach CP widać, że coraz więcej ludzi odchodzi od
      operatorów kablowych. Chytry dwa razy traci.
    • Gość: jerzy 49 Nie ma Polsatu, to obniżcie abonament IP: *.multimo.pl 20.01.10, 10:05
      Na Cyfrowym Polsacie mam 8 programów sportowych plus programy sportowe
      niekodowane z telewizji niemieckich, włoskich i innych i to za jedyne 37,90 zł.
      • Gość: Były abonent Multi Re: Nie ma Polsatu, to obniżcie abonament IP: *.rzeszow.mm.pl 20.01.10, 15:05
        "Na Cyfrowym Polsacie mam 8 programów sportowych plus programy sportowe
        niekodowane z telewizji niemieckich, włoskich i innych i to za jedyne 37,90 zł. "
        NIEPRAWDA!!!
        37,90 zł kosztuje pakiet Familijny, który zawiera tylko 3 kanały sportowe:
        Polsat Sport, Polsat Sport Ekstra i Eurosport. Pozostałe 5 programów sportowych
        (Polsat Futbol, Eurosport 2, TVP Sport, ESPN Classic i Extreme Sport) dostępne
        są w pakiecie Relax Mix. Łączny abonament miesięczny za pakiety Familijny i
        Relax Mix wynosi 57,90 i tyle trzeba płacić chcąc mieć 8 kanałów sportowych (i
        trochę innych). Zapewne drogi jerzy 49 jesteś nowym abonentem Cyfrowego Polsatu
        dlatego w ramach promocji otrzymałeś przez miesiąc (ewentualnie trzy) gratiowy
        dostęp do wyższego pakietu. Jeżeli zostaniesz przy abonamencie w wysokości
        37,90, to po okresie promocyjnym zostaną Ci 3 kanały sportowe. Jeżeli kogoś nie
        interesują filmy, bajki itd. to może ewentualnie do pakietu Familijnego (za
        37,90) dokupić pakiet Sport za 13,90 zł, który zawiera pozostałe 5 kanałów
        sportowych (z pakietu Relax Mix). Wówczas też będzie miał 8 programów sportowych
        za 51,80 zł miesięcznie. Odnośnie sportowych kanałów zagranicznych, to też nie
        jest tak różowo, bo po likwidacji rosyjskiego RTR Sport jest tylko jeden
        niekodowany kanał: włoski Rai Sport Sat. Oczywiście oferta za 57,90 z Cyfrowego
        Polsatu pod względem atrakcyjności dla kibiców bije na głowę to, co proponują
        Multimedia w pakiecie analogowym Komfort za zbliżoną kwotę. To tyle odnośnie
        Cyfrowego Polsatu. Natomiast akcja rzecznika praw konsumenta nie przyniesie
        żadnych efektów. Prawo Telekomunikacyjne pozwala na rozwiązywanie umów
        okresowych bez konsekwencji, z miesięcznym okresem wypowiedzenia do momentu
        wprowadzenia zmian programowych. Jeżeli abonenci tego nie zrobią (w tym wypadku
        do 31 grudnia), znaczy, że zmiany zaakceptowali. Owszem, forma poinformowania
        abonentów (mikroskopijny druczek, informacja umieszczona w mało widocznym
        miejscu na fakturze) może być podstawą do kierowania sprawy do sądu, ale na
        wiele bym nie liczył...
    • Gość: best Vectra problemów nie robi IP: *.19.165.99.osk.enformatic.pl 20.01.10, 13:13
      bez kłopotu rozwiązałem umowe z tym, że czas minał 15 stycznia teraz już się
      nie da zrezygnować z powodu braku polsatu
      • Gość: luk1414 Re: Vectra problemów nie robi IP: *.siedlce.vectranet.pl 20.01.10, 13:40
        a może włączą kanały polsatu
      • Gość: jerzy 49 Re: Vectra problemów nie robi IP: *.multimo.pl 20.01.10, 14:59
        Wszystko się da wypowiedzieć. Wystarczy zajrzeć do regulaminu pkt.11. Obowiązuje
        miesięczne wypowiedzenie i wcale nie trzeba podawać przyczyny. Nikt na wieczność
        nie brał ślubu z operatorami.
        • Gość: Były abonent Multi Re: Vectra problemów nie robi IP: *.rzeszow.mm.pl 20.01.10, 15:23
          I znowu trochę mijasz się z prawdą drogi jerzy49. Rozwiązywać można w dowolnym
          czasie z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia (tak na marginesie w
          Cyfrowym Polsacie okres wypowiedzenia wynosi aż 3 miesiące) umowy zawarte na
          czas nieokreślony. W przypadku umów zawartych na czas oznaczony (rocznych,
          dwuletnich itd.) nie można ich tak bez konsekwencji zerwać. Z reguły operatorzy
          zachęcają abonentów obniżonymi opłatami do zawierania umów terminowych. Jej
          przedwczesne zerwanie skutkuje koniecznością wypłaty odszkodowania operatorowi.
          W przypadku korzystania z kilku usług jednego operatora (telewizja, internet,
          telefon), kiedy na każdą dostajemy ulgę za to, że korzystamy z innych, może być
          to spora kwota...
          Zresztą poczytajcie treść ustawy:
          isap.sejm.gov.pl/Download?id=WDU20041711800&type=3
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka