Gość: Ola IP: 193.37.139.* 15.02.10, 15:10 Czy ktoś próbował pozbyć się nałogu z tabletkami Tabex.Jeżeli tak to proszę o podzielenie się doświadczeniem z przebiegu "odwyku". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bolo Re: Rzucam palenie IP: *.rzeszow.mm.pl 15.02.10, 15:47 Bardzo dobra rzecz (stosunek jakości do ceny). Trochę dołów miałem, ale to chyba tak się ma przy odstawianiu, no i mogą Ci się przydarzyć "ciekawe sny" - poszukaj innych opinii w sieci. Czytaj dokładnie instrukcję i powodzenia! Ja nie palę pół roku. Chyba coś tam pokręciłem, albo to już była kolejna kuracja tym środkiem, bo musiałem dokupywać paczkę, ale póki co jest OK. Jeśli masz wątpliwości, pytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: typ-r Re: Rzucam palenie IP: *.189.216.38.skyware.pl 15.02.10, 16:28 sugeruję wstać rano i po prostu przestać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wit... Re: Rzucam palenie IP: *.rz.izeto.pl 15.02.10, 16:58 taką odpowiedź może dać jedynie niepalący.....gdyby to takie proste było .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Rzucam palenie IP: 193.37.139.* 16.02.10, 13:31 Bardzo dziękuję za wypowiedzi.Nadmieniam,że jestem pod kontrolą lekarza rodzinnego,który konsultuje ze mną pozbycie się nałogu.Sugestia "wstać rano i nie palić" nie jest dobra dla każdego palacza ja tą próbę już podejmowałam i o mało nie wylądowałam w szpitalu.Jestem długoletnią palaczką ( 35 lat około paczka dziennie) Rada mojego lekarza to ograniczanie stopniowo wypalania i wspomaganie się Tabexem właśnie zaczęłam.Co do snów to już mam pewne doznania ale chyba to wytrzymam,żeby tylko pozbyć się tych papierochów.Ciekawa jestem czy tylko będą te sny czy też spodziewać się czegoś gorszego.Serdecznie dziękuję za dyskusję .To mi pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Rzucam palenie IP: *.rzeszow.vectranet.pl 16.02.10, 14:24 Pani Olu powodzenia. Ja na razie tydzień nie palę, bez wspomagaczy rzucania i nie jest źle. Paliłam ok 15 lat paczka na 2-3 dni. Może tym razem się uda, choć cos z tymi snami jest.... Życzę powodzenia i prosze napisac jak Pani idzie . Pozdrawim :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Rzucam palenie IP: *.rzeszow.vectranet.pl 17.02.10, 10:04 Ciekawa sprawa z tą książką, też muszę przeczytać skoro tak polecacie. Ósmy dzien bez fajek i jeszcze nikogo nie pogryzłam ;-)) Podobno najgorzej jest między 2 a 3 tygodniem niepalenia? Czy ktoś coś wie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opelek Re: Rzucam palenie IP: *.rz.izeto.pl 17.02.10, 11:14 mam dobry sposób na rzucenie palenia.paliłem bardzo dużo nawet brakowało mi nieraz dwóch paczek dziennie i wiedziałem że musze to rzucić.przez około dwa miesiące wczesniej nastawiałem się do tego psychicznie a termin rzucenia wyznaczyłem sobie na nowy 2002 rok.bez żadnej hemiudalo mi się(a paliłem ponad 20-cia lat i to ostro).pierwszy kryzys miałem dopiero po 4-5 -ciu miesiącach. zyczę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek Re: Rzucam palenie IP: 91.150.169.* 16.02.10, 15:42 www.gandalf.com.pl/b/prosta-metoda-jak-skutecznie-rzucic/ gorąco polecam dzięki niej rzuciłem bez problemu i nie pale już ponad rok, jest to jedyna działająca metoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek Re: Rzucam palenie IP: 91.150.169.* 16.02.10, 15:43 dodam że książke bez problemu można ściągnąć z netu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Rzucam palenie IP: 193.37.139.* 16.02.10, 16:31 Pozdrawiam wszystkich Gości.Książkę postaram się przeczytać.Walczę usilnie z nałogiem.Myślę,że za 2 dni będę wiedzieć czy kuracja przynosi skutek, ponieważ po 5 dniach zażywania Tabaxu powinno się przestać palić.Jestem dobrej myśli,bo palę już dużo mniej.Serdecznie dziękuję jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Rzucam palenie IP: *.rzeszow.mm.pl 16.02.10, 20:37 Mimo, że ta książka zabrania stosowania wspomagaczy, to ją polecam choćby po to, aby wzmocnić motywację. Jest w tym rewelacyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu Re: Rzucam palenie IP: *.ostnet.pl 16.02.10, 21:25 rzucanie palenia to bardzo prosta sprawa,robiłem to z 30 razy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary Re: Rzucam palenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 22:31 Po roku, półtora, będziesz już wiedzieć czy palisz czy nie. :) Wspomagacz + ograniczenie dobowej ilości wypalanych papierochów to początek ofensywy. W czasie jej trwania jeszcze się trzeba nauczyć a) trzymać z dala od idiotów i nie dać im wyprowadzić z równowagi b) w etapie drugim albo dalszych przy którymś wyprowadzeniu z równowagi jednak nie zapalić. Ktoś powiedział że rzucenie palenia jest tylko po części walką z nałogiem, a w większym stopniu nauką nowej mentalności i innego sposobu przeżywania życia. Mogę potwierdzić, coś w tym jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Rzucam palenie IP: *.rzeszow.vectranet.pl 17.02.10, 10:07 Ciekawa sprawa z tą książką, też muszę przeczytać skoro tak polecacie. Ósmy dzien bez fajek i jeszcze nikogo nie pogryzłam ;-)) Podobno najgorzej jest między 2 a 3 tygodniem niepalenia? Czy ktoś coś wie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taki_ja Re: Rzucam palenie IP: 83.53.196.* 23.02.10, 21:05 Ja rzucilem - nie pale juz 2 dni i tez nikogo nie gryze - zobaczymy jak dlugo wytrzymam. Trzymam za Was kciuki ;) PZDR Taki_ja Chcemy latac z Rzeszowa do Madrytu!: www.facebook.com/group.php?gid=291983275387 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazart Re: Rzucam palenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 22:28 ja rzuciłem stosując plastry niquitin i po plastrach gumę nikoret - zresztą gumę zawsze mam ze soba i jak mnie dopada kryzys zuję jedną zawsze trzymając ją pod językiem - nie miałem paierocha od 4 lat w pyszczydle - rozpoznaję smaki ,zapachy i jestem zdrowy ...polecam niepalenie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Rzucam palenie IP: 193.37.139.* 24.02.10, 09:23 Witam.Stosuję nadal kurację z Tabexem.Nie palę już ale przybieram na wadze może dlatego,że podjadam.Mam nadzieję,że to też minie.Póki co mam ochotę na dyma,ale to jakoś przezwyciężam,z czego jestem dumna.Uczucie w ustach rano jest świetne a nie jak w trampku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Rzucam palenie IP: 62.29.173.* 24.02.10, 09:38 Powodzenia!!! Trzymam kciuki za wszystkich rzucających palenie !!! Ja nie palę 6 miesięcy. Życie zupełnie inaczej smakuje a i w portfelu widać różnicę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie Re: Rzucam palenie IP: *.rz.izeto.pl 24.02.10, 14:57 Nie paliłem od nowego roku, póltora miesiąca. Ale wszystko szlag trafił, jak popie...ny szef wkurzył swoja bucowatością wrodzoną. Więc nie udalo mi się. Dwa opakownia nikquitinu na darmo. Nie żałuję, bo widze, ze można, tylko trzeba robotę zmienić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Rzucam palenie IP: *.rzeszow.vectranet.pl 24.02.10, 17:34 Hejka a ja dzielnie 15 dzień nie palę i może tym razem się uda :-) Nawet nie mam głodu nikotyny, troszke podjadam i nastrój przyzwoity. Zaczelam czytać książkę A. Carra - Łatwy sposób na rzucenie palenia ale jak to mówią "szału ni ma" jakieś zmiany nie odczułam. Napiszcie jesli ktoś czytał jakie byly odczucia. Pozdrawiam :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taki_ja Re: Rzucam palenie IP: 83.40.187.* 24.02.10, 17:57 Szef z zasady musi byc bucem. Ja czesto rzucam palenie i po prostu musi nadejsc "ten" dzien. Nie mam problemow z paleniem pol roku, 9 miesiecy, rok. Problem, ze zawsze po tych kilku miesiacach nadchodzi jaks mega impreza, zaleje sie w trupa i zapale jednego " jak za starych dobrych czasow", oczywiscie nie smakuje mi nic a nic a w glowie sie kreci jakbym skreta zapalil, po dzielnie spalonym pierwszym nadchodzi pora na drugiego i mowienie sobie - imprezka jest - tylko dzisiaj zapale, potem kupuje paczke - "tylko jedna" na dzisiejsza noc no i wracam do nalogu. Zobaczymy ile wytrzymam tym razem. Ostatnio palilem ponad 3 paczki Marlboro na dzien. Nieraz potrafilem spalic cala paczke w 4 godziny siedzac w nocy przed komputerem. Pzdr Taki_ja Chcemy latac z Rzeszowa do Madrytu! Dolacz do nas: www.facebook.com/group.php?gid=291983275387 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: a ja lanie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.10, 08:23 a ja lanie w krzaki Odpowiedz Link Zgłoś