Dodaj do ulubionych

Kierowcy w Rzeszowie: na ulicach lód. MPGK: nie...

29.12.10, 19:23
W Reszowie rzeczywiście odśnieżanie juest marne, widać to od razu od granic miasta. Poprzednio jakas tam pani tłumaczyła jakie to dobrodziejstwo gdy na ulicy jeży snieg, bo kierowcy wtedy jeżdża ostrożnie. Dzis bzdury opowiada ten nieszczęsny dyrektor. Czyzby w Rzeszowie zapanowała jakas choroba, ktorej niestety żaden internista nie wyleczy ? Czy w tym mieśce jest jakas władza ? Podobno nawet prezydenta sobie wybraliście na trzecą kadencję, bo podobno taki dobry. Oczywiście da się przejechać, ale nie zapominajmy że jak dotad tak nap[rawdę opadów śniegu jeszcze nie było, jedynie odrobine poprószyło. Prezydent Ferenc może pamieta jak wygląda zima ? Bo gdyby rzeczywiście zapanowały zimowe warunki to przy obecnym systemie odśnieżania , Rzeszów zostanie zasypany , nawet ten "uczony" dyrektor do pracy polehgającej na opowiadaniu dyrdymałów nie dojedzie.
Obserwuj wątek
    • Gość: mac Kierowcy w Rzeszowie: na ulicach lód. MPGK: nie... IP: 79.139.91.* 29.12.10, 19:31
      Taaaak, jest świetnie.
      Praktycznie każde skrzyżowanie z podporządkowaną wzdłuż głównych rzeszowskich ulic jest pokryte lodem i to już wypolerowanym na lusterko.
      Warto np. spróbować z szybkością ok. 20 na godzinę dojechać od Kustronia do Rejtana i na 20 metrów przed wyjazdem zacząć hamować. Dojedzie się pięknie na ABS-sie do pasa zieleni na środku Rejtana.
      Nie wiem jakim cudem jeszcze tu wypadku nie było. A jest tak od 3 dni i z każdym dniem pas wyślizganego lodu się wydłuża.
    • Gość: ja Kierowcy w Rzeszowie: na ulicach lód. MPGK: nie... IP: *.rzeszow.mm.pl 29.12.10, 19:39
      Panie Sieczkowski, z innego świata to chyba pan jesteś. To co wy wyprawiacie to jest skandal i degrengolada. Ja mam nadzieję że Ferenc pana rozliczy za tego typu wypowiedzi i "seksualne" podejście do tematu. Od trzech dni nie da się jeździć po tym mieście, a pan mówisz że jest ok???
      Jeśli - nie daj Boże - coś przytrafi mi się na drodze to pozwę miasto o odszkodowanie. Ja wydam pieniądze, ale wy będziecie mieć smród na cały kraj. A ciepły stołeczek też pewnie będzie wakował. i co wtedy, panie Sieczkowski???
      • Gość: Ali Baba Re: Kierowcy w Rzeszowie: na ulicach lód. MPGK: n IP: *.ostnet.pl 29.12.10, 22:50
        Pan Sieczkowski jest z tego świata ! Desygnowany na wspomniane stanowisko jako pupil Szlachty zaraz po jego odejściu stał się pupilem Ferenca ! ( w sumie ciekawy okaz łączenia pokoleń jak i również religii i partii)
        A przy okazji dla dociekliwych, kto wie gdzie wcześniej szefował wspomniany pan i jakie miał poprzednie osiągnięcia. Poprawne odpowiedzi nagradzam w sposób tradycyjny i jak najbardziej przaśny ;-) POWAŻNIE
    • Gość: kierowca Kierowcy w Rzeszowie: na ulicach lód. MPGK: nie... IP: *.krak.tke.pl 29.12.10, 20:00
      Skrzyżowanie Wiktora z Witosa nie można ruszyć ze skrzyżowania
    • Gość: krak Kierowcy w Rzeszowie: na ulicach lód. MPGK: nie... IP: *.rzeszow.vectranet.pl 29.12.10, 20:13
      w rzeszowie mieście innowacji nic mnie już nie zdziwi, czuję się tutaj jak na Kałkazie, niby 150 km od krakowa położony a zupełnie inny świat !!!!!!!!!
      to, że się tutaj nie zajmuje miasto drogami odkryłem rok temu zaraz po przyjeździe, w tym roku dla swojego bezpieczeństwa zakupiłem łopatę do śniegu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! w ten sposób można przetrwać zimę, miasto innowacji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      władza pochodzi chyba z minionej epoki, takie historie jak w ,,Misiu" są tutaj na porządku dziennym, to samo co mówi ten prezes, usłyszałem rok temu od prezesa MZBM, na moje pismo, że blok zarządzany przez MZBM wygląda jak slams i etc. stwerdził, że wszystko jest w najlepszym porządku,
      w sumie nie dziwi mnie, że młodzież tak masowo stąd ucieka, przecież to mniasto wygląda jak skansen, szczególnie mentalny, jeśli chcecie żyć jak w PRL-u przyjedźcie do rzeszowa
      • Gość: igloopol Re: Kierowcy w Rzeszowie: na ulicach lód. MPGK: n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 21:12
        Krak skoro jesteś z KRK, czy kojarzysz nazwisko Tajster? Gość poleciał z roboty za jeden nieodśnieżony dzień -19 stycznia tylko nie pamiętam którego roku. A tutaj? K... gość twierdzi że lodu żadnego nie ma :D:D::D::D

www.rmf24.pl/fakty/news-zima-i-tajster-sparalizowali-trzy-lata-temu-krakow,nId,69717
    • Gość: aka Kierowcy w Rzeszowie: na ulicach lód. MPGK: nie... IP: *.rzeszow.vectranet.pl 29.12.10, 20:40
      Tadek wywal tego bezczelnego cwaniaka na zbitą twarz bo łże.
      Jeszcze takiego bezczelnego ściemniacza w tym mieście nie było
      • Gość: hanka Re: Kierowcy w Rzeszowie: na ulicach lód. MPGK: n IP: *.19.165.39.osk.enformatic.pl 30.12.10, 09:19
        Codziennie jeżdżę do pracy do i z Łańcuta i jak zjeżdżam z krajowej 4, to od razu wiem ze jestem w Rzeszowie; ŚNIEG, LÓD. A przecież się da oczyścić miasto, tylko okularów trzeba. Panie Prezydencie, dlaczego znany z żelaznej ręki gość trzyma takiego łgarza? Punktuje Pan za to na minus!
    • Gość: Kierowca Kierowcy w Rzeszowie: na ulicach lód. MPGK: nie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 20:54
      Przed chwilą wyjechałem na srodek Szopena wyjeżdzając z Leszczyńskiego - dobrze ze kierowca jadący Szopena zorientował sie i zatrzymał samochód widząc co się ze mna dzieje ...mam nowe zimowe opony i ABS - nie łzyj krawaciarzu ze jest dobrze i nie ma lodu ...sam jestes z kosmosu bezczelny urzędolu ...skrzyzowania powinny być oczyszczone i posolone a skoro sie nie znasz to odejdz i zwolnij miejsce dla kogos komu się chce - od twojej indolencji krawaciarzu zalezy czyjeś życie.
      • Gość: mata_kari Re: Kierowcy w Rzeszowie: na ulicach lód. MPGK: n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 20:58
        Prawda, że jest ślisko. Przed chwilą przechodziłam przez jezdnię obok Galerii Rzeszów i o mało nie wywinęłam podwójnego axla. Pod warstwą śniegu jest szklanka.
    • Gość: Boss Proponuje akcję: fotografia IP: *.adsl.inetia.pl 29.12.10, 21:17
      Temy palantowi z MPGK trzeba przesłać fotografie jak taki kozak. Co za palant, pieprzy!!! Prawie na każdy m skrzyżoniu są płaty lodu, które unimożliwiają hamowanie i ruszanie!!! Co za bezczelność tych kacyków!!!
    • Gość: top Panie Sieczkowski - pan jesteś kiep. IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 29.12.10, 21:22
      Rusz tyłek zza biurka i zobacz co się dzieje na ulicach. Każdy klnie na lód na drogach, nie da się ruszyć na skrzyżowaniach i podjazdach. Jadę 20km/h i na każdym zakręcie piruety jak na olimpiadzie. A prezio mówi że nie ma problemu! Podaj się koleś do dymisji jeśli masz honor.
    • aimm Re: Kierowcy w Rzeszowie: na ulicach lód. MPGK: n 29.12.10, 21:52
      Byłam dzisiaj w Rzeszowie i jakichś specjalnych utrudnień nie odczułam,
      wprawdzie ulice nie są w rewelacyjnym stanie, ale jechać się da zupełnie dobrze przy zachowaniu odrobiny rozsądku.
      A co do śniegu na drodze to ostatnio pojeździłam po śniegu w Bieszczadach...jedzie się po nim zdecydowanie lepiej niż po paskudnym błocie pośniegowym i lodzie jaki gdzieniegdzie bywa na ulicach Rzeszowa.
    • Gość: Wyjazd z REALA Re: Kierowcy w Rzeszowie: na ulicach lód. MPGK: n IP: 188.33.188.* 29.12.10, 21:53
      j.w.
      • aimm Re: Kierowcy w Rzeszowie: na ulicach lód. MPGK: n 29.12.10, 22:02
        A wyjazd z Reala był niefajny...fakt...aczkolwiek myślę, że gorzej było pieszym.
        Teren należący chyba do Reala...może czekają, aż ktoś złamie kończynę...oby nie.
    • Gość: Ara Kierowcy w Rzeszowie: na ulicach lód. MPGK: nie... IP: 79.139.91.* 29.12.10, 21:56
      Ten pan chyba miał zamiar jeździć po mieście, ale mu się nie udało, a podwładni zapewniają, że jest ok - to im wierzy.
      Wczoraj i dzisiaj dość dużo jeździłam po mieście. Jest fatalnie Panie Prezesie Juliuszu Sieczkowski, ot co!!!! Nawet na skrzyżowaniu przy pomniku trudno było ruszyć ze świateł, nie mówiąc już o Rejtana, którą od paru dni trudno jeździć, a skrzyżowanie z Kustronia to horror. Na każdej "zawrotce" lód itd, itd.....
    • Gość: Michał Kierowcy w Rzeszowie: na ulicach lód. MPGK: nie... IP: *.rz.izeto.pl 29.12.10, 21:56
      Właśnie wróciłem z Krakowa, tam jak i na całej drodze do Rzeszowa jest czarny asfalt - da się? Równo z granicą naszego miasta zaczyna się śnieg na ulicy a przed skrzyżowaniami lód pod śniegiem. Kopisto chyba wcale nie odśnieżane. Na bocznych ulicach Rejtana szklanka. MASAKRA! Ktoś tu chyba sobie z nas żarty robi mówiąc o innym świecie. Średnio śmieszne!
    • Gość: Popieram Cię Juli Re: Kierowcy w Rzeszowie: na ulicach lód. MPGK: n IP: *.ostnet.pl 29.12.10, 22:31
      Jest zima więc i śnieg musi być. Sypanie soli jest niezdrowe i niekologiczne. Poza tym męczą mnie szybko poruszajace się czteroślady, który wytwarzają straszliwy hałas. Dzięki zimie ten hałas został ograniczony, gdyż wszyscy zostali zmuszeni do jazdy z mniejszą predkością a nawet część osób przesiadła się do autobusów. Oby ta sytuacja się pogłębiła. Idealne miasto to miasto bez samochodów i paskudnego błota pośniegowego, ktore powstaje dzięki soli. Reasumując jest dobrze a może być jeszcze lepiej. PRECZ z samochodami!!!!!
    • Gość: Pan Tofel Wybory się skończyły... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 22:53
      ...odśnieżanie też. To chyba normalka?

Gołym okiem widać, że w tym roku z odśnieżaniem jest coś nie tak. Nie pamiętam takiej zimy by moja mała, na dodatek ślepa uliczka osiedlowa nie była odśnieżana. W tym roku pług zawitał na nią raptem jeden raz! Tak jest ze wszystkimi ulicami. Z tymi głównymi też. Śnieg sobie pada, a drogowcy zaciskają pasa i co najwyżej skąpo poprószą solą.

Jest to przemyślana strategia ratusza, by na odśnieżaniu zaoszczędzić, a nie wina drogowców. Ci by pracowali gdyby im ktoś chciał płacić.

• Gość: jeg W Święta lód był wszędzie IP: *.city.net.pl 29.12.10, 23:33
        Niech tu pan nie opowiada głupot. Lód był wszędzie. Przez całe święta jeździłem. Totlany skandal był na skrzyżowaniu Sikorskiego Rejtana Powstańców. To był tor saneczkowy a nie droga w mieście. Nawet w Tyczynie była czarna droga. Wstyd.
        • Gość: Pan Tofel Re: W Święta lód był wszędzie IP: *.multimo.pl 30.12.10, 09:58
          To chyba nie do mnie?
    • Gość: wd40 Kierowcy w Rzeszowie: na ulicach lód. MPGK: nie... IP: *.rzeszow.vectranet.pl 30.12.10, 00:26
      Panie prezes Sieczkowski.... po tej wypowiedzi widać żeś pan prezes na państwowym stołku bo w każdej normalnej prywatnej firmie poleciałbyś pan ze stanowiska...
      Jeździłeś ulicami Rzeszowa i nie widziałeś tych lodowisk???? To chyba czołgiem jeździłeś. Bo ja nie specjalnie dużo dzisiaj poruszałem się a miałem sporo sytuacji gdy mój samochód ślizgał się kilka metrów wbrew mojej woli. Rejtana i okolice.
      Rusz cztery litery człowieku zza biurka i obejrzyj co się dzieje na terenie za który odpowiadasz....
    • Gość: R Kierowcy w Rzeszowie: na ulicach lód. MPGK: nie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.10, 06:45
      Jest zima to i jest... lód.
      Normalnie jak w Misiu ;-)
      Cham się uprze i mu... odśnieżaj.

• Gość: Lodzia Re: Kierowcy w Rzeszowie: na ulicach lód. MPGK: n IP: *.rzeszow.vectranet.pl 30.12.10, 06:54
        Dopuszczać do wypowiedzi tylko w krawatach.Wypowiadający się w krawacie jest mniej awanturujący się. I nie piszczcie mu że matka siedzi z tyłu...
        • Gość: massssakra Re: Kierowcy w Rzeszowie: na ulicach lód. MPGK: n IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.10, 07:35
          Dziś tj. 30.12. rano drogi w Rzeszowie wyglądają jak na trasie w bieszczadach. Zalega pokrywa lodu oraz śniegu. Czyżby brakło już pieniędzy na pługi i sól??? Zima dopiero się rozpoczęła a Rzeszów nie odśnieżony. Rano jadąc do pracy kilka razy byłem bliski stłuczki (i nie tylko ja) - jednym słowem ślizgawica. Miasto nie dba nawet w stopniu dostatecznym o odśnieżanie dróg. Mówią to również przyjezdni którzy dziwią się takim stanem - Rzeszów wszak to miasto wojewódzkie a nie wioska w bieszczadach...
          • Gość: mieszkaniec Re: Kierowcy w Rzeszowie: na ulicach lód. MPGK: n IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.10, 07:39
            wydaje mi się, że oni już zakończyli rok i zaczną sypać dopiero po nowym roku czyli koszty do nowego roku będą zaliczać..hehe troszkę to śmieszne jest :)
        • Gość: ten adam to jeszcze w tej konwencji: IP: *.krak.tke.pl 30.12.10, 10:41
          najbliższe odśnieżone miasto wojewódzkie w Krakowie
    • Gość: kierowca Re: Kierowcy w Rzeszowie: na ulicach lód. MPGK: n IP: *.19.165.33.osk.enformatic.pl 30.12.10, 08:17
      Ja załapałem się na lód m.in. na Wyspiańskiego. Na szczęście powoli jechałem i zdążyłem wyhamować. Potwierdzam lód bywa na drodze w mieście.
    • Gość: stachu Kierowcy w Rzeszowie: na ulicach lód. MPGK: nie... IP: 79.139.55.* 30.12.10, 08:21
      A tam pie...cie i narzekacie. Jest zima ma byc lod i mabyc slisko. Na wiosne bedzie sol to sie posypie. Na wiosne nie moze byc slisko i nie moze byc lodu. Jasne tumany kierowcy. No to wypad na sanki i nie draznic jasnie panow urzednikow. A jak bedziecie dalej pyskowac to wprowadzimy oplate klimatyczna za jazde w zimie. Wtedy dopiero bedziecie mieli lod. Ale w dupach
    • Gość: żulik Kierowcy w Rzeszowie: na ulicach lód. MPGK: nie... IP: 79.139.89.* 30.12.10, 08:34
      Jak byś capie jeden z drugim mieszkał
      w Nowym Yorku-wtedy byś narzekał.
      Tam ludzie rozumieją ,jest zima i kropka!
      • Gość: m22 Re: Kierowcy w Rzeszowie: na ulicach lód. MPGK: n IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.12.10, 08:55
        Lod na skrzyzowaniach to niestety norma. Jak juz sie czlowiek zatrzyma, to nie moze ruszyc. Najgorzej jest przy wyjazdach z bocznych uliczek. Za miastem na bocznych drogach lezy snieg i jezdzi sie o wiele lepiej.
      • Gość: bywalecNY Re: Kierowcy w Rzeszowie: na ulicach lód. MPGK: n IP: *.19.165.83.osk.enformatic.pl 30.12.10, 11:17
        nowy york to ty widziales na pocztowce.jak tam nasypie to nic nie jezdzi i koniec.ale po dniu sie ogarniaja i zaczyna miasto zyc.a tu mija tydzien i nic sie nie zmienia a sypiemoze 1/5 tego co w NY.i nie pierd... glupot.
    • john2010 Kierowcy w Rzeszowie: na ulicach lód. MPGK: nie... 30.12.10, 08:42
      Od 3 dni nie ma płynnego ruchu przy przy skręcie z Armii Krajowej w Niepodległości od strony Leclerca. Podczas jednej zmiany świateł przejeżdżają 2-3 auta. Pod śniegiem lodowisko. Cała Paderewskiego - lodowisko, Krzyżanowskiego przy dojeździe do ronda jakies 100 metrów przed nim lodowisko, lepiej nie dotykac hamulca nogą.... Urzędasie pofatyguj swoje tłuste dupsko, a nie opowiadaj głupot, że jest pięknie.
    • Gość: igloopol Kierowcy w Rzeszowie: na ulicach lód. MPGK: nie... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.12.10, 08:49
      MPK, MPGK - kolejna spółka poza kontrolą żelaznego prezydenta. Jemu już pozostała tylko walka o rzeszów do kolbuszowej i zabezpieczenia interesów jasielskiego biznesu.
    • Gość: czytelnik Kierowcy w Rzeszowie: na ulicach lód. MPGK: nie... IP: 195.117.37.* 30.12.10, 09:30
      To jakaś kpina na ulicach trudno sie poruszac wszędzie oblodzone drogi a Pan Dyrektor powiada że jest dobrze . Panie Ferenc jak juz Pana wybrano to weź się Pan do roboty i pogoń Pana Dyrektora jak nie potrafi organizować pracy to może robić coś innego , ja wiem że jest mroźno ale chyba stołek nie przymarzł mu do d...py . Do roboty Panowie.
    • Gość: nik Re: Kierowcy w Rzeszowie: na ulicach lód. MPGK: n IP: *.ostnet.pl 30.12.10, 09:33
      Nie wiem co za figura z Sieczkowskiego ale znając rzeszowskie realia,to Tadzio poprostu nie daje kasy na odśnieżanie bo jest w finansowym kotle. To dlatego dalsze poszerzenie Rzeszowa byłoby dla niego deską ratunku,bo nowe podatki zasiliłyby kasę miasta.
    • Gość: MC do szefa MPGK IP: *.19.165.83.osk.enformatic.pl 30.12.10, 09:45
      sieczkowski sku*wys.... jeden, jest lod na skrzyzowaniach,wczoraj o maly wlos nie rozbilem auta bo jest jak nalodowisku osle jeden!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!jak cie dopadna ludzie to z ciebie zrobia trociny!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka