Dodaj do ulubionych

Wiele znaków zapytania na naszej autostradzie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.11, 20:16
Jeszcze nigdy nie spotkałem urzędnika, który powiedziałby: nie podołałem obowiązkom i z tego powodu nie udało się tego zrobić. I zapewne się nie doczekam. Chociaz Kaczor, to typowy urzędnik, nie twierdzę, że za powstałe opóźnienia, to właśnie on ponosi winę. Nie sądzę jednak, że gdyby tak właśnie było, miałby on odwagę się do tego przyznać.
Obserwuj wątek
    • sceptyk31 Wiele znaków zapytania na naszej autostradzie 09.03.11, 20:20
      A dlaczego nikt nie zapytał dyrektora co z obecnymi drogami wojewódzkimi ? Przeciez na obecnej drodze nr 4 od Łańcuta do granicy sa gorzej lub lepiej załatane dziury. A co do bydowy autostrady - problemy tkwią przede wszystkim w rzeszowskim oddziale GDDKiA , samo przygotowanie do budowy trwało za długo, więc co się dziwić że autostrady nie będzie. Teraz będa optymistyczne konferencje prasowe, wszak wybory za pasem a autostrada to główna budowa obecnej siły przewodniej.
      • Gość: ron Re: Wiele znaków zapytania na naszej autostradzie IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.11, 23:41
        \zamiast pieprzyc bez sensu lepiej zajmij sie czyms co ci lepiej wychodzi, np.pogap sie w tv.
      • Gość: Propaganda O. Re: Wiele znaków zapytania na naszej autostradzie IP: *.rzeszow.mm.pl 09.03.11, 23:55
        Ile jeszcze naiwniaków wierzy w to co wygadują ludzie PLATFORMY OBYWATELSKIEJ???? Jesienią PO poniesie zasłużoną POrażkę!
    • Gość: marco polo Wiele znaków zapytania na naszej autostradzie IP: *.ghnet.pl 09.03.11, 20:21
      panie Kaczor, nadchodzą resztki dni pana panowania... kiedy ma pan wreszcie pieniądze i możliwości na relaizację inwetsycji, nie potrafi pan tego wykorzystać. jest pan beznadziejny. mam nadzieje, że własciwy minister będzie potrafił wyciągnąć odpowiednie wnioski i wreszcie po tylu latach nic nie robienia, pokaże panu gdzie pana miejsce
    • Gość: pp Wiele znaków zapytania na naszej autostradzie IP: 79.139.92.* 09.03.11, 21:27
      Zab szuka wykonawca i co jeszcze - studnie w Lancucie itd. wydluzenia terminu o 3 lata. O TO TO.
      Panie Dyrektor Harmonogram rzeczowo-finansowy, Nadzor jaki? Skot Wilson 5 osobowy?
      - 1 kierownik projektu Rzeszów -Jarosław
      Nie ogarnie 78 obiektów, przezbrojeń, wyburzen, wycinki drzew, dróg serwisowych, dojazdowych, Cała logistyka. OK 250 ciezarowek/ h (patelń) przywozacych co? ZIEMIE
      czy piasek bez parametrów wytrzymalosciowych - NOCA itd.
      Kiedy praca? 5 miesiecy mineło i nic nie widac tylko tyczki w pasie.
    • Gość: janek Wiele znaków zapytania na naszej autostradzie IP: *.rzeszow.vectranet.pl 09.03.11, 22:32
      ehhhh... a to Polska właśnie. tzn polski urzędnik właśnie. Wszystko winne tylko nie ja. Oczywiscie za jakieś 3 miesiące na kolejnej konferencji usłyszymy już wprost "nie ma szans na zdążenie ale będziemy się starać"
      Panie Kaczor - o ile zgodzę się ze pogoda może być nieprzewidywalna, czy warunki gruntowe - to cóż takiego tajemniczego i nieprzewidywalnego tkwi w punktach:
      * olbrzymia logistyka. - To ogromne przedsięwzięcie organizacyjne, dla zobrazowania którego powiem tylko, że na podkarpacki odcinek autostrady trzeba przewieźć 34 mln metrów sześc. gruntu na nasypy.....
      * przebudowa infrastruktury technicznej. - W całym pasie autostradowym musi być ona przeniesiona, a w tym są np. międzynarodowe rurociągi gazowe.

tzn że co - że nie wiedzieliście tego wcześniej a teraz wiecie? No to piątka z planowania się należy. Brawo. Z takim planowaniem to warzywniak prowadzić....
    • Gość: *** Wiele znaków zapytania na naszej autostradzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.11, 22:52
      www.gddkia.gov.pl/669/do-progow-unijnych/ ogłoszenie nr 2 jak pana Kaczor chroni swoje cztery litery, kontrola kontrola kontrola kontrola, a może by tak skontrolować (zmonitorować) gddkia za marnotrawienie pieniędzy i nieróbstwo, trzeba było wybrać firmy w przetargu które dają normalne ceny, a nie firmy które się martwią czy wyjdą chociażby na zero i kombinują teraz, kontrole zrzucić na firmy zewnętrzne, zamiast dać zarobić Wykonawcą to teraz się głupio tłumaczcie fuchmeni z gddkia
      • Gość: ron Re: Wiele znaków zapytania na naszej autostradzie IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.11, 23:44
        Musze cie zmartwic, ale prawo unijne nie pozwala brac innych firm niz te ktore zaoferowaly najnizszą cene. Wiadomo strach przed korupcja, a w gre wchodza wszak miliardy
        • Gość: pako2 Re: Wiele znaków zapytania na naszej autostradzie IP: *.mielec254.tnp.pl 10.03.11, 00:28

hmmm, czy Niemiec , Hiszpan albo Anglik wybierze sie na Ukrainę samochodem, skończmy juz wciskać bzdury, oni albo polecą samolotem albo beda chcieli sie przemieszczać pociagami bo w ich krajach i przy poziomie tamtejszych kolei to oczywiste - nie przypuszczają jednak co ich tu czeka :-)
    • Gość: Niko autostrada.... IP: *.19.165.98.osk.enformatic.pl 10.03.11, 08:45
      Wszyscy pamiętamy to szumne i buńczutne wypowiedzi ludzi od tzw. autostrad - spokojnie,damy rade,nie ma żadnych zagrożeń, wzsystko jest zgodnie z terminem a nawet troche nadgoniliśmy a teraz jeden kretyn z drugim mówi o samych niepowodzeniach.... a to żabki a to deszcz, słońce.Jestem ciekaw czy jakiś kretyn przyzna się,że nic z tego nie będzie i poda się do dymisji
    • aimm Re: Wiele znaków zapytania na naszej autostradzie 10.03.11, 08:51
      W mojej ocenie , jako kompletnego laika te wszystkie czynniki jakie wymienił p.Kaczor,
      włacznie z nazwanymi przez niego "niespodziankami" powinny być wzięte pod uwagę od razu w fazie pierwszych przygotowań.
      Nie rozumiem jak można robiąc plany nie wiedzieć, że np. dany teren jest podmokły,
      bo to oznaczałoby, że badania geologiczne prowadzone były "per noga"? A to dość interesujące.
      No i że w związku z tym będą tam żaby...
      Niespodzianki archeologiczne...fakt...tego się nie da przewidzieć.
      Pogoda? ...w naszym klimacie deszcze nie sa niczym niezwykłym...ich opady też powinny być wzięte pod uwagę
      Olbrzymia logistyka? a co? nikt wcześniej nie zdawał sobie sprawy z tego, że to ogromne przedsięwzięcie?
      Dla mnie to dziwna wypowiedź.

No i oby te opóźnienia były 2-3 miesięczne...
      • Gość: ddd Re: ładny brecht hehehehe IP: *.2-1.cable.virginmedia.com 11.03.11, 02:47
        - Niespodzianki ujęte w terminie od razu.... a ile przewidujesz dni obsuwy na ujętą w terminie budowy niespodziankę... ile do takiego kontraktu doliczył byś dni na jedną niespodziankę?
        • aimm Re: pomyśl logicznie 12.03.11, 09:17
          Gość portalu: ddd napisał(a):

> - Niespodzianki ujęte w terminie od razu.... a ile przewidujesz dni obsuwy na u
          > jętą w terminie budowy niespodziankę... ile do takiego kontraktu doliczył byś d
          > ni na jedną niespodziankę?

Ty naprawdę uważasz, że to wszystko co zostało podciągnięte pod termin niespodzianki, takimi niespodziankami być powinny?
          Bo ja myślę, że planując tak ogromne przedsięwzięcie , bierze się pod uwagę wszystko,
          nawet coś takiego jak jakieś obowiązujące w tym przypadku terminy związane z ochroną środowiska...
          opiera się na rzetelnie przeprowadzonych badaniach geologicznych,
          bo nie rozumiem, jak to nagle może się okazać, że teren jest podmokły...
          badania tego nie wykazały?
          po prostu realnie rozpracowuje się temat.
          I to nie ja nie jestem od obliczeń obsuwy, bo od rzetelnego przygotowania całości inwestycji i od obliczeń ,w tym czasowych , byli ci co za to wzięli ciężką kasę.
          Jasne i proste.

• Gość: top Wiele znaków zapytania na naszej autostradzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.11, 09:43
      www.pressmedia.com.pl/sn/index.php?option=com_content&task=view&id=26414&Itemid=40
    • Gość: roman Wiele znaków zapytania na naszej autostradzie IP: *.tpnet.pl 11.03.11, 11:12
      od początku wiedziałem- że tak to się skończy- jak matoły niedouczone z dyplomami zabierają się za taką robotę- kit i szum to ja słyszę i widzę ponad 60 lat- jak nie praktyk robi robotę to mamy co mamy- totalna kompromitacja całej bandy - szkoda że nie żyje Dzierżyński - wszystkich by czekał PLUTON EGZEKUCYJNY- i to by było sprawiedliwie.
    • Gość: nierozumny Wiele znaków zapytania na naszej autostradzie IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.11, 21:09
      nie tak dawno gazety się rozpisywały o rodzinie Ruszelów i ich sąsiadów ( okolice Łańcuta) że za ich działkę GDDKiA nie chce wypłacić kwoty oszacowanej przez rzeczoznawcę. Zrobiono drugą wycenę znacznie obniżającą kwotę. Sprawa była nagłośniona w mediach, odgrażano się sądami i przymusowym wywłaszczeniem. I co sprawa ucichła. Od pracowników GDDKiA wiadomo ze się strony dogadały. Inna wartość w akcie notarialnym a inna faktycznie dana. Ponoć róznicę wypłaciło konsorcjum. Zapewne nikt nie dał własnej kasy tylko jest to kasa państwowa, czyli nasza. Ponoć wycena była zawyżona jeszcze na innych działkach. Może GDDKiA by nam podatnikom coś na ten temat wyjaśniła, bo jeśli to nie jest prawda to należy się wyjaśnienie tych plotek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka