Dodaj do ulubionych

Jak zwalczyć pszczoły sąsiada?

IP: *.krak.tke.pl 28.03.11, 22:10
Jakim sposobem zwalczyć pszczoły sąsiada?? Atakują bez powodu nawet teraz gdy jeszcze nie jest tak ciepło!!! Prosze podajcie sposoby nawet te "niekonwencjonalne". Musze je wytepić bo mam małe dzieci!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: konrad Re: Jak zwalczyć pszczoły sąsiada? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.11, 23:18
      Pasieka winna mieć jakąś strefe ochronną- warto to sprawdzić czy gość zlokalizował ule zgodnie z prawem czy może Ty włazłaś pszczołom w szkode budując się w ich pobliżu.
      • Gość: Yacho Re: Jak zwalczyć pszczoły sąsiada? IP: 77.252.97.* 29.03.11, 12:03
        Wydaje mi się, że wieczorem to są łagodne owady i można z nimi zrobić wszystko :)
        A tak poważnie , jak już sąsiad musi mieć ule to może zmieniłby gatunek pszczół , słyszałem że są takie które boja si ludzi i ich unikają.
        • Gość: gość Re: Jak zwalczyć pszczoły sąsiada? IP: 213.241.1.* 29.03.11, 14:39
          możesz zrobic to co ja zrobiłem z szczekającym ciągle po nocach psem sasiada. Otruć.
          • Gość: ahuman Re: Jak zwalczyć pszczoły sąsiada? IP: *.230.90.113.rzeszow.mm.pl 29.03.11, 23:28
            Najlepiej wytępmy wszystkie stworzenia, a co. Byle male sku...ele mialy dobrze. Nie cierpie ludzi.
            • Gość: gl Re: Jak zwalczyć pszczoły sąsiada? IP: *.kdw.pl 30.03.11, 11:30
              "Kiedy wycięte zostanie ostatnie drzewo, ostatnia rzeka zostanie zatruta, i zginie ostatnia ryba - odkryjemy, że nie można jeść pieniędzy."
              • Gość: marajka Re: Jak zwalczyć pszczoły sąsiada? IP: *.aster.pl 01.04.11, 16:52
                Jak ludzie nie potrafią rozumieć słowa pisanego, to przerażające! Nikt nie mówi, żeby truć i zabijać bez sensu, ale jak pszczoły cię atakują (co jest dziwne), to się przed nimi bronisz, to chyba naturalne?

Ja bym sprawdziła, czy pasieka jest prowadzona zgodnie z prawem.
                • Gość: Gosc Re: Jak zwalczyć pszczoły sąsiada? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 17:06
                  "muszę zwalczyć" , "wytępić" to chyba wprost pytanie o to jak je pozabijać, a nie prośba o poradę jak rozwiązac problem choćby przekonując sąsiada, żeby przenióśl ule gdzie indziej.
            • Gość: gość Re: Jak zwalczyć pszczoły sąsiada? IP: *.krak.tke.pl 31.03.11, 20:49
              to zamieszkaj z kurami.
          • Gość: gość Re: Jak zwalczyć pszczoły sąsiada? IP: *.krak.tke.pl 31.03.11, 20:48
            ale czym??
          • Gość: d Re: Jak zwalczyć pszczoły sąsiada? IP: *.230.90.228.rzeszow.mm.pl 01.04.11, 20:53
            kolejny idiota..rozmnażają się przez pączkowanie?
          • Gość: Krzysztof kurowo Re: Jak zwalczyć pszczoły sąsiada? IP: *.centertel.pl 09.01.19, 17:53
            Otruć ty SK.. Ur te maleńkie pożyteczne owady co byś jadł bez pszczulek a potem wiadomości otruto pasieke za łeb i do kryminału
    • mal49 Re: Jak zwalczyć pszczoły sąsiada? 30.03.11, 14:24
      Gość portalu: gość napisał(a):

> Musze je wytepić bo mam małe dzieci!!!

Może spróbuj najpierw przyzwyczaić dzieci do pszczół. Nie muszą ich głaskać, wystarczy, że pozostawią w spokoju.

Prywiduje temat Twego nastepnego postu dlacyego nie mam owocow na dryewach
      --------------
      ;-)
      • Gość: tiaaaa Re: Jak zwalczyć pszczoły sąsiada? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.11, 17:18
        hej ja mam niezawodny sposob na pasieke ale hhmmm nie podam tutaj. napisz na koszele@o2.pl to sie dogadamy :D
      • Gość: gość Re: Jak zwalczyć pszczoły sąsiada? IP: *.krak.tke.pl 31.03.11, 20:48
        to źle "prywidujesz".... przyzwyczaić... cos brałas jak to pisałaś???
        • Gość: Prześmiewca Re: Jak zwalczyć pszczoły sąsiada? IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.11, 21:25
          Zapisz się na kurs pszczelarstwa , załóż pasiekę i czekaj aż sąsiada stado się wyroi, jeśli sąsiad nie zdąży przejmujesz kolejny rój itd.Wszystko czego nie napisałem dowiesz się na kursie.
        • mal49 Re: Jak zwalczyć pszczoły sąsiada? 01.04.11, 17:13
          gość :

> to źle "prywidujesz".... przyzwyczaić... cos brałas jak to pisałaś???

Nieee, tylko krzaczki jakieś wychodziły z klawiatury i nie można było nad tym chochlikiem zapanować.
          Ale możliwe, że i miodzik zawinił...
          --------------
          ;-)
    • Gość: . Re: Jak zwalczyć pszczoły sąsiada? IP: *.197.110.239.threembb.co.uk 31.03.11, 21:31
      Jak zwalczyć?
      Okrążyć je.
      Albo poprzez uderzenie z flanki.
      Tylko nie zapomnij o zasłonie dymnej.
      • Gość: ja Re: Jak zwalczyć pszczoły sąsiada? IP: *.rzeszow.vectranet.pl 31.03.11, 23:41
        Jak was czytam to myślę podobnie jak Lem, dopiero internet wykazuje ilu kretynów opanowało sztukę pisania.
        Czy musisz jeden z drugim się kompromitować?
        Myślicie, że to dowcipne co piszecie?
        Co za kretyny.
    • mjot1 Re: Jak zwalczyć pszczoły sąsiada? 01.04.11, 13:28
      Święte słowa doktora Strosmajera pasują tu jak ulał...
      • Gość: MistrzRiposty Re: Jak zwalczyć pszczoły sąsiada? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.11, 13:42
        Zanm odpowiedź na pytanie Jak zwalczyć sąsiada. "Zaopiekować się" jego żoną. :D
      • Gość: . Re: Jak zwalczyć pszczoły sąsiada? IP: *.197.53.88.threembb.co.uk 01.04.11, 14:42
        Ależ Drogi adwersarzu...
        Jaki wątek, takie komentarze...
        Pszczoły są czyjąś własnością i podlegają pewnym uregulowaniom prawnym, więc w zasadzie zakładający ten wątek mógłby być pociągnięty do odpowiedzialności za zamiar/usiłowanie popełnienia przestępstwa zniszczenia cudzej własności.
        Jeżeli ule ustawione są w wymaganej przepisami odległości od sąsiednich parceli, to wszystko jest zgodnie z prawem.
        Następnym wątkiem będzie: "Jak wytruć konie sąsiada?" bo komuś się coś nie spodoba...
        Pozdrawiam
    • dr_psychol Re: Jak zwalczyć pszczoły sąsiada? 01.04.11, 17:31
      Postraszyć je Wodeckim :)
    • conan74 problem z pszczołami całe kłębowiska... 09.08.15, 16:09
      widać że wypowiadają się aby osoby które nie znają tego problemu i mają go w dupie....
      mam podobny problem rozmowy z sąsiadem nie pomogły pszczoły kłębią się koło mojego oczka wodnego... sąsiad na działce gdzie posiada ule ma pustynie, ani drzewek ani kwiatów ani nic... dostęp do wody zapewnia mizerny parę kubków z wodą i tyle, efektem jest to, że u mnie jest cały czas około 100-200 pszczół i mam ich serdecznie dosyć, jak można je wytruć, wyłapać? się ich pozbyć?! i wcale nie uważam tego za czyjąś własność skoro to siedzi u mnie na działce non stop....

proszę o odpowiedź tych którzy wiedzą jak się tego pozbyć a nie jakiś debilnych humanitarnych tekstów możecie sobie od razu je darować bo jak nie wytępie ich czym innym to zawsze można zrobić to mechanicznie chociażby paletką tylko będzie to zajebiście czasochłonne.... zna ktoś szybszy sposób ?
    • rz2014 Re: Jak zwalczyć pszczoły sąsiada? 09.08.15, 17:48
      Zwalczyć sąsiada :)
    • chris1970 Re: Jak zwalczyć pszczoły sąsiada? 10.08.15, 08:51
      Jeżeli pszczoły masowo przylatują do twojego ogrodu, znaczy się, że nie mają w pobliżu tego, czego szukają, czyli kwiatów, chwastów, gdzie mogłyby się zaopatrzyć w nektar.
      Pewnie sąsiad ma wykoszony ogród, ty masz wykoszony ogród, pobocza dróg są wykoszone, to gdzie te pszczoły mają się posilić? Szukają, latają, są zdenerwowane, bo nie mają źródła pożywienia.
      Upewnij się, w jakich warunkach te pszczoły żyją, co mają dookoła do dyspozycji.
      Wiem, że niektórzy robią w swoich ogrodach paśnik dla pszczół i motyli. Wystarczy zostawić metr na metr nieskoszonej trawy i już owady lecą w to miejsce, a nie po całym ogrodzie, bo mają dokąd latać. Żeby nie były to przypadkowe chwasty, warto wysiać jakieś zioła, ładne kwiatki, najlepiej mieszanka o różnej porze kwitnienia.
    • franek Re: Jak zwalczyć pszczoły sąsiada? 15.08.15, 15:44
      Może należałoby zacząć od sąsiada?he
    • Gość: Krzysztof kurowo Re: Jak zwalczyć pszczoły sąsiada? IP: *.centertel.pl 09.01.19, 17:31
      Nie krzywdzic pszczulek winny jest pszczelasz sam rasy pszczoły łagodnej wystarczy chcieć moje dzieci biegajom od 2 lat koo uli i pszczulki nie zondlom nakazać sonsiadowi zmianę matek zyska na miodzie i spokoju sąsiadów współczuję Ci
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka