Gość: Michał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 08:39 Jakbym jej nie znał to bym jej uwierzył :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bigos To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 08:47 Pani radna wybierająca się na posłowanie kompletnie się zbłaźniła bo nie rozumie znaczenia słowa "informacyjna". jesli to ma być "informacja" to brakuje podstawowych jej elementów: - gdzie sa te porady (chyba ze zaprasza do siebie do diomu albo na ławeczkę na Bulwarach) - w jakich godzinach mozna do niej przyjść (do domu ?, na ławeczekę?) - jakie ona ma kompetencje by porady prowadzić (okazuje sie ze to nie ona) - wypadało by tez podac jakikolwiek sposób kontaktu (tel, maila itp) Bez tych elementów to nie jest kampania informacyjna ba tak naprawde to DEZINFORMACJA (bo to nie ona bedzie udzieląc porad) Skoro tak to w jakim celu i za czyje pieniądze ta kampania. Odpowiedź jest tylko jedna - wybory ! Wiec niech nie struga idioty tylko niech powie baba uczciwie - to moja kampania wyborcza. której teraz nie wolno prowadzić bo prawo tego zabrania ale ja w d... mam prawo bo jam jest Prawo i Sprawiedliwość Byłoby jeszcze barziej głupio ale przynajmniej uczciwie. Odpowiedz Link Zgłoś
jakmutam Nie zawracajmy sobie głowy takimi kandydatami 21.07.11, 09:00 Jeżeli potencjalne posłowanie tej pani będzie równie profesjonalne jak ta "kampania informacyjna" to myślę że nie warto sobie zawracać głowy tą kandydaturą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G@BK Re: To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna IP: *.wolv.cable.virginmedia.com 21.07.11, 10:55 Rzeszów ul. Kreczmera 4 w każdy poniedziałek od godz. 16-17 oraz ul. Zygmuntowska 9a w piątki od godz.16-17 po co kontakt? masz sprawe to wpadasz to bylo napisane na fb wiec moim zdaniem nie masz sie o co czepiać Odpowiedz Link Zgłoś
jakmutam Re: To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna 21.07.11, 11:20 Gość portalu: G@BK napisał(a): > Rzeszów ul. Kreczmera 4 w każdy poniedziałek od godz. 16-17 oraz ul. Zygmuntows > ka 9a w piątki od godz.16-17 > po co kontakt? masz sprawe to wpadasz > > > to bylo napisane na fb wiec moim zdaniem nie masz sie o co czepiać A czy na banerze było napisane, że szczegóły na fb? Czy jak ogłoszę na banerze , że rozdaję wódkę a regulamin pojenia , bez odnośnika na banerze, powieszę na chińskim serwerze, to będzie znaczyło że chcę ludziom polać, czy że chcę ich zrobić w bambuko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bigos Re: To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 12:07 Rozumiem, ze jak wpadnę to dowiem sie jak skutecznie obchodzić prawo wzorując sie na radnej. Czy kancelarie prawne które weszły w to "sprzysiężenie" nie powinne się wstydzić że poruszają się na granicy prawa i to po tej ciemniejszej jego stronie ? A które to kancelarie tak pomagaja pni radnej ? Poseł Ożóg już się zdenerwował bo wyrosła mu konkurencja do jego "porad prawnych". Odpowiedz Link Zgłoś
virtuoz83 Banda hipokrytów! 21.07.11, 08:56 Bulwersuje się billboardami. Zlikwidujcie finansowanie partii politycznych z budżetu państwa, a potem pomyślimy o billboardach! Odpowiedz Link Zgłoś
prof.tarantoga Re: Banda hipokrytów! 21.07.11, 09:36 Nie masz racji. Problemem nie jest czy finansować z budżetu ale w jakiej wysokości a przede wszystkim na co takie środki moga być wydawane. Alternatywa dla finansowania budżetowego jest samofinansowanie sie partii poprzez składki (bez szans) lub poprzez darowizy, cegiełki i inne wynalazki a to już jest niebezpieczne bo było by mozliwe "kupienie" sobie partii. Finansowanie z budzetu jest najbardziej przejrzyste ale jego polski model jest zdegenerowany. Zbyt duże pieniądze i bez ograniczen. A powinne byc celowe np na ekspertyzy, publikacje anie na spoty emitowane w najlepszych czasach antenowych pomiędzy reklama podpasek i pasty do zębów. Odpowiedz Link Zgłoś
virtuoz83 A skąd myśl, że partia finansowana z budżetu... 21.07.11, 09:47 ...nie zadowoli się wziątkami od przedsiębiorców/obywateli/lobby/kogokolwiek? W USA partie są finansowane z datków, zbiórek i składek członkowskich i jakoś nie widzę patologii. Dlaczego w Polsce tak nie może być? Odpowiedz Link Zgłoś
prof.tarantoga Re: A skąd myśl, że partia finansowana z budżetu. 21.07.11, 11:04 teraz takie "wziątki" to nielegalne finansowanie i jako takie jest sprzeczne z prawem więc ścigane (inna sprawa z jakim skutkiem) Ty chcesz aby to zalegalizować ! W Stanach mamy nieco inna kulture polityczna, wiekszszą niezależnośc polityków od lobbystów i ogólny poziom "wybranców narodu". U nas niestety, ciągle selekcja negatywna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaradna radna Podziękowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 09:39 Bardzo uprzejmie dziękuję za bezpłatne nagłosnienie mojego pomysłu. W ten sposób arealizowane zostanie hasło: nieważne, źle czy dobrze, byle mówili. A ciemny lud zapamięta nazwisko - i o to chodziło. Pozdrawiam - zaradna radna (w którą wcielił się MistrzRiposty) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk13 To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 11:17 Bardzo dobry pomysł z tymi poradami prawnymi. Jest wielu ludzi pokrzywdzonych których nie stać na porade prawnika. Natomiast nalezy Pania Krystyne docenić za to , że nie chowa diety do kieszonki tylko inwestuje chociazby w reklame nagłaśniającą swoja akcję. Trzymam za Panią kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk13 Re: To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 11:36 Mnie zreszta też obiecała, ze coś z tej diety dostanę jeśli ładnie na forum o tym napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miotła Re: To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 12:55 Hmmm gość obija się o zniesławienie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pr To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 11:21 Znam Pania Krystyne od paru lat jest to szlaona kobieta która pomaga innym. Nie jest nadętym bufonem który liznął polityki i sie zachłysnął. Stara sie pomagac innym i za to trzeba oddac swój głos na nia w nadchodzących wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
michalm1993 Re: To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna 21.07.11, 18:52 Proszę o podanie konkretnych przykładów działalności tej pani. Czarno na białym. Jeśli nikt nie potrafi ich wymienić to znaczy, że ich nie ma. Czekam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiaterek Re: To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 11:22 To chyba ja Panie Michałe kiepsko znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HYM Re: To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 13:06 ...ja znam! I powiem tyle, to takie płytkie rzucać się na ludzi służących pomocą. Może i coś niefortunnego się stało, ale litości, od razu z zębami? Ta Pani ma za sobą armię ludzi wdzięcznych jej za pomoc, dobre słowo, porady... A tu dziennikarz stara się udowodnić.. no właśnie co? Kim jesteśmy? Ja się nie zgadzam na takie uogólnienia... Popieram każde działanie, każdą inicjatywę. Niech się popisze dziennikarz co takiego uczynił dla społeczeństwa? Chętnie posłucham. Ta Pani nie ucieka w ksywki ze strachu przed choćby reklamodawcą, gdy się napisze coś "nie halo":)))) - twarz i nazwisko jest. Szanowna Pani niech Pani działa. Gdyby nie było w tym czegoś dobrego hieny by się nie rzuciły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksandra To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 11:26 Skrzętnie zapisałam nazwisko tej pani, nie omieszkam powiadomić znajomych i rodzinę ze działa pro bono i zwrócimy sie do Niej za jakieś 6 miesięcy z prośbą o porady, akurat będzie już po wyborach to będzie miała więcej czasu....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Na pewno piszemy o tej samej osobie? IP: *.ostnet.pl 21.07.11, 11:33 Gdy czytam peany @sceptyka czy @pr to nie wiem czy znamy na pewno tą samą osobę, chyba że piszą o sobie i widocznie ja mam mylny ogląd tej pani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna IP: *.rzeszow.pl 21.07.11, 11:45 Chyba jednak jej nie znasz, bo K. Wróblewska, to osoba, która na pierwszym miejscu ma dobro drugiego człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ortodonta Re: To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 13:00 Zgoda. Znam Panią Wróblewską od lat. Zawsze dla kogoś, czasu dla siebie nigdy nie ma. Co za czasy... zamiast weprzeć działania, docenić, ech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna IP: *.rzeszow.pl 21.07.11, 11:52 a ja na Nią zagłosuję :) nie obchodzi mnie, czy chce zrobić sobie kampanię, ważne jest, że stara się coś zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Zostałam przekonana IP: *.ostnet.pl 21.07.11, 12:02 Czytając dalszą część wpisów ku czci poczułam się przekonana. JA TEŻ ZAGŁOSUJĘ na panią Krystynę W. - krynicę wszelkiego dobra, pocieszycielkę strapionych, osobę nie prowadzącą kampanii wyborczej lecz dostarczającą informację. Pozdrawiam wszystkich nie prowadzących kampanii dla pani K.M a wpisujących na tym forum swoje dość nieudolne wyrazy poparcia. Na podkarpaciu mawia się że "rodzina to potęga" Odpowiedz Link Zgłoś
frakcjaak To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna 21.07.11, 12:35 Kiedy czytam niektóre posty myślę, że złośliwość ludzka nie ma granic. Krystyna Wróblewska podejmowała udane inicjatywy społeczne przed wszystkimi wyborami, w których mogła mieć osobisty interes. Zawsze robiła to z ogromną skutecznością i angażując się w nie całkowicie. Jeśli widzi, że istnieje taka potrzeba, to reaguje na nią i za to należy się jej jakaś wdzięczność, a nie uszczypliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghj Re: To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna IP: *.krak.tke.pl 16.08.11, 13:00 Tak sie wszedzie angazuje a wlasna rodzine ma w dupie ! Odpowiedz Link Zgłoś
frakcjaak To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna 21.07.11, 12:35 Kiedy czytam niektóre posty myślę, że złośliwość ludzka nie ma granic. Krystyna Wróblewska podejmowała udane inicjatywy społeczne przed wszystkimi wyborami, w których mogła mieć osobisty interes. Zawsze robiła to z ogromną skutecznością i angażując się w nie całkowicie. Jeśli widzi, że istnieje taka potrzeba, to reaguje na nią i za to należy się jej jakaś wdzięczność, a nie uszczypliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyszka Re: To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 12:51 Panowie i Panie - nie narzekać, nie złorzeczyć, nie mieszać, nie zazdrościć - tylko DO ROBOTY. Kobieta chce działać - niech działa - tak ma być. Kurka same psy ogrodnika. Toż przecież niech sobie "wisi" przy okazji może być z tego coś dobrego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bigos Re: To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 13:14 Skoro ona tak wspaniała jest to mozę leieej zeby na nia nie głosowac. Szkoda bedzie ja wysyłac do warszawy bo wtedy opuści nasz padół pełen łez i stracimy ten skarb nasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyszka Re: To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 13:53 trafiłeś w samo deko - niechcący - ale jednak. Zaś bez uszczypliwości - poznaj, oceń i dopiero wystawiaj cenzurkę. Ja poznałem, oceniłem i piszę - porządna kobieta - niewiele takich na padole jak to ująłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bigos Re: To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 14:47 Czyżbyś nie zauważył ironni w moim poście ? Przy okazji przyznałeś mi rację że nie powinna starac się o mandat :) ja tego nie powiedziałem ze nie powinna. Każdy może. Nie powinna tylko bedąc kandydatka z ugrupowania które "Prawo" wprowadziło na swe sztandary jednoczęsnie kpic sobie z niego w żywe oczy. jest litera prawa która pewnie nie została złamana. Ale jest tez coś takiego jak kultura prawna w której obszarze nie powinno byc miejsca nawyszukiwanie tzw luk prawnych. To nie nie powinno dotyczyc osób które chcą być "wybrańcami narodu". To dobre dla drobnych krętaczy, cwaniaczków i szarej strefy. Mysle że pani radna chciała by byc jak najdelej od takiego towarzystwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdumiony To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 12:46 Witam wszystkich. Dziwię się jak można zarzucać cokolwiek Pani Wróblewskiej to po pierwsze. Zdumiewające jest mówienie o kampanii PIS na billboardzie, gdy wyraźnie widnieje tam napis "Radna Rzeszowa" - hmmm. Po drugie wiele osób poszukuje porad prawnych - zazwyczaj sporo kosztujących - Pani Radna oferuje swoją pomoc - a my zamiast być wdzięczni... wiadomo, jak to my. Wstyd Państwo drodzy. To że my nic nie robimy nie oznacza, że nikt nie powinien. Ja stawiam na Panią Radną. Pomagała Pani, pomaga i jak widać chce dalej pomagać - oby tak dalej. Pani Krystyno - jestem z Panią. Odpowiedz Link Zgłoś
jakmutam Re: To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna 21.07.11, 12:49 Gdzie ty człowieku widzisz realne oferowanie darmowych porad? Pokaż mi informację na banerze jak z tych porad skorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdumiony Re: To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 12:53 Stary - toć to osoba publiczna - telefon - zadzwoń i będziesz wiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bigos Re: To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 13:15 Nie znam numeru - mozesz mi podac ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdumiony Re: To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 13:20 zadzwoń sobie do UM - tam o radnych wiedzą wsio - 17 875 40 00, grzecznie zapytaj - odpowiedzą, dadzą namiar... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bigos Re: To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 13:09 Szczyt hipokryzji ! Nie chodzi o to że ona pomaga ludziom w pozyskaniu tych porad prawnych. Nikt sie tego nie czepia. bardzo dobrze że tak robi. Chodzi o to że omija prawo mówiące o kampanii wyborczej a że jest to kampania przed wyborami wie kazdy. I nie ważne jest jakie poczucie ma pani Wróblewska ("nie traktuje tego jako kampanii-cytuje) tylko co w rzeczywistości chce przez to osiągnąć a to jednoznacznie wynika tez z jej wypowiedzi cytuję: "do Sejmu powinni kandydować ludzie, którzy są aktywni i coś robią dla ludzi. Pobieram dietę i chciałam ją wykorzystać w sensowny sposób" Gdyby chciała tylko pomóc wystarczył by tylko wpis na facebooku lub informacja w kancelarii zwłaszcza że jak juz zauwazono ten baner NIE ZAWIERA NAJWAŻNIEJSZYCH INFORMACJI - GDZIE I KIEDY dostępne sa te porady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyszka Re: To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 13:15 To w takim razie zawalił PR a nie sama radna - dajcie spokój. Ktoś walnie błąd a tu huzia:)))) Zabawne... Podkarpacie. Chyba mało się tu dzieje w kwestii pomocy skoro brak adresu wzbudza takie kontrowersje. To w takim razie potwierdza moją teoryjkę - nikt tu nie pomaga - dowalić wyłamującym się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bigos Re: To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 13:20 Masz rację ale to chyba radna decydowała jak to ma wyglądac prawda ? powinna od razu zakumac że cos jest nie tak a skoro nie zareagowała i nie zmieniła tak oczywistej rzeczy to znaczy że nie bardzo nadaje się na posła. Brak kompetencji, zresztą sama mówi ze nie zna sie na prawie. A co robi poseł - ustanawia prawo. jak narobi w wawie błedów to tez zwalisz na PR. Ona odpowiada za to wiec nie zasłąniaj jej PRem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyszka Re: To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 13:28 Nikogo nie oceniam, nikogo nie obwiniam - wspieram działania. tylko ten co działa może się pomylić. Osoby siedzące za biurkiem z założonymi rękami - działanie 0 - pomyłki - 0. Nie o to przecież chodzi. A tę panią znam - zrobi wiele dobrego - jeśli damy jej szansę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bigos Re: To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 14:39 Wspieraj, to twoja decyzja (problem?) Każdy sie może pomylić. To oczywiste. Ale Jesli się jest osobą publiczna i aspiruje do waznych stanowisk to trzeba trzy razy się zastanowić nad tym co się robi. A jak juz się zdaży wpadka to wypada sie przyznac do błędu. Moze wspierając ja nawówisz ją do tego bo jak na razie to pani radna niczego niestosownego nie zauważa i błędu nie widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RG To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna IP: *.rzeszow.hypnet.pl 21.07.11, 13:19 W tym przypadku akurat Pani Krystyna chce pomóc w jakis sposób mieszkańcom Rzeszowa i myślę , że nie ma nic złego w tym , że promuje siebie na telebimach, udzielając przy tym korzystnych rad. W Rzeszowie Pani Wróblewska zawsze z zapałem pracowała na rzecz miasta w przeciwieństwie do innych radnych czy osób związanych z urzędem miasta... nie pisze tego jako zagorzały zwolennik Pisu lecz jako osoba która widzi co się dzieje w mieście... do tego w sposób korzystny wpływa na środowisko nauczycielskie... oby więcej takich inicjatyw które normalnie kosztują a teraz są za darmo. Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bigos Re: To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 13:34 No normalnie ręce opadają. Czy nie potraficie czytac ze zrozumieniem ! Nie chodzi o to co ona robi, jak się udziela na rzecz społeczenstwa i kim jest. jak już sobie wymysliła ten sposób reklamowania swojej osoby to powinna to zrobić z głową i poprawnie. A tak nie jest co obnaża albo jej stosunek do prawa albo niekompetencję. W obydwu przypadkach dezawuuje takim spsobem swoje osiągnięcia narażając sie na śmieszność i drwiny. Już bardziej łopatologicznie nie mozna chyba tego wyjasnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Akurat przed wyborami! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 14:25 Akurat przed wyborami radna postanowila wynajac kancelare do porad. Czemu nie zrobila tego w zeszlym roku? Dwa lata temu? Trzy? Nie wazne z jakiej parti jest posel naciagajacy prawo. Liczy sie to, ze z pewnoscia ma mieszkancow za bande idiotow. Ja nigdy nie glosuje na "cwaniaczkow" ktozy lubia obchodzic przepisy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna IP: *.230.91.103.rzeszow.mm.pl 21.07.11, 14:39 uważam, że to bardzo pozytwyny gest ze strony osób których staći które mogą sobie pozwolic na tego typu pomysły. Jest wielu innych ludzi tzw. z możliwościami któe też by mogły tak zrobić ale wolą się skupiąc tylko na obietnicach. Popieram pomysł Pani Wróblewskiej mając na uwadze faktyczny brak znajomosci prawa przez zwykłych ludzi, a okres wakacyjny to okres kiedy mysłimy o róznych inwestycjach i sprawach które zazwyczaj wymagajć konsultacji prawnej. Mnie osobiście nie stać na wizytę prywatną więc bardzo jestem za takimi inicjatywami któa odciązają moj budzet i dają możliwośc odbycia konsultacji. Tak trzymac i brac z tego przykład a nie krytykować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowany Re: To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna IP: *.rzeszow.mm.pl 21.07.11, 16:07 Jak można wynajmować biuro prawne do porad, skoro samemu to prawo się łamie. A Pani KW robi to nagminnie i nie tylko jeśli chodzi o politykę. A wszystko jest w imię Prawa i Sprawiedliwości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna IP: *.230.91.103.rzeszow.mm.pl 21.07.11, 14:43 powiem jeszcze jedno szkoda ze ludzie zamiast popierac takie inicjatywy to zaraz biora sie za krytykę. KAzdy taki gest jest mile widziany i przede wszytskim sprawia ze ludzie z możliwościami powinni sie wzorować na tego typu inicjatywie. KAzdy ma swój rozum i umie ocenic czy taki pomysł darmowych porad jest dobry czy nie. Uwazam ze na pewno nikomu nie szkodzi a dla chetnych to bardzo fajna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZoZo To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna IP: *.rz.izeto.pl 21.07.11, 18:03 A czemu ta pani W. nie zawiesiła tego banera rok temu albo dwa - skoro od zawsze jest "dla innych". To "społecznictwo" obudziło się 3 miesiące przed wyborami - dajcie spokój!!! Dane kiedy i gdzie porady - odpowiada kobieta, ze na fb. A kto np. ze starszych ludzi wie, co to fb? Chytre - płaci ryczałtem za porady, czy według liczby chętnych? Jak może ktoś udzielać porad prawnych, jeśli nawet wynajmuje kancelarię za swoje pieniądze - jeśli nie słyszy co Państwowa Komisja Wyborcza mówi na ten temat. Jak to się nazywa? Ano hipokryzja! No i PISowi wyrósł pod boczkiem taki mały pisek. Odpowiedz Link Zgłoś
zofiarz To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna 21.07.11, 18:09 Uważam, że powinniśmy docenić to co robi Krystyna Wróblewska dla nas teraz a nie atakować ją za to, że czegoś nie zrobiła dwa lata temu. Ważne, że chce pomagać i to robi a nie tylko obiecuje gruszki na wierzbie. Tacy ludzie są nam bardzo potrzebni i doceńmy to!! Odpowiedz Link Zgłoś
jakmutam Re: To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna 21.07.11, 18:35 Co mam doceniać? Moim zdaniem to jest cwaniactwo. Ta pani aspiruje do funkcji w organie stanowiącym prawo i czego może od niej nauczyć się przeciętny Kowalski? Że prawo trzeba przestrzegać wtedy gdy to jest dla nas korzystne? A w innym przypadku kombinować jakby tu je obejść? Piszą tutaj apologeci pani W o jej rzekomych działaniach prospołecznych. To poproszę o konkretne przykłady. Tylko nie o to co robi w ramach swoich dobrze opłacanych z pieniędzy podatników, obowiązków służbowych. Odpowiedz Link Zgłoś
michalm1993 Re: To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna 21.07.11, 19:11 A co ona robi ? Proszę o podanie konkretnych przykładów działalności tej pani. Czarno na białym. Jeśli nikt nie potrafi ich wymienić to znaczy, że ich nie ma. Czekam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cząsteczka Re: To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna IP: *.krak.tke.pl 21.07.11, 19:59 Michalmie 1993 chcesz wiedzieć co, to wymienię kilka przykładów: - 60 mln pozyskane na oświatę nie jest tylko frazesem, jest to efekt wielu różnych programów, - no właśnie, nie bała się zaangażować we wiele projektów POKL -unijnych- przed czym w oświacie wiele osób miało pietra - również w Urzędzie Marszałkowskim, - zorganizowała akcje dokształcania jak sporządzać wnioski o projekty (jedną z pierwszych w województwie) i jak zarządzać nimi, - wyremontowała obiekty dydaktyczne i bazę hotelową w Czudcu, - w zasadzie stworzyła salę gimnastyczną w Czudcu, - doposażyła ośrodki PCEN, stworzyła pracownie przedmiotowe i komputerowe, stworzyła galerie nauczycvielskie (obrazy), - otworzyła nowe kierunki działalności dydaktycznej PCEN, zwróciła większą uwagę na dydaktykę przedmiotową i kształcenie zawodowe (dotychczas zaniedbane), i t.d. itd. - a poza swoją zasadniczą pracą dyrektora np. zorganizowała jedną z największych akcji pomocowych dla dzieci powodzian, za którą została odznaczona krzyżem zasługi przez prezydenta Bronisława Komorowskiego - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz i dobrze IP: *.rzeszow.vectranet.pl 21.07.11, 18:32 p. Ożóg, p. Szlachta, Rynasiewicz, kibol-karierowicz Tomuś Kamiński i cała reszta tych pseudo-polityków wogóle niech nie zabiera głosu. Kolesie nie zrobili nic dla podkarpacia, totalnie i zupełnie nic. Mam serdecznie dośc oglądania twarzy tych wszystkich pseudo-polityków w momencie kiedy zależy im tylko na głosach. Pani Krystyna przynajmniej ściąga pieniądze na podkarpacką edukacje i jeśli uważa, ze nadaje sie na posła to niech nim -z woli narodu- zostanie. Myśle, że Wróblewska nie jestem "człowiekiem dla ludzi na chwile". Obojętnie na kogobyście nie głosowali niech to będą ludzie świezi, a nie starzy wyjadacze, którzy nic nie robią. Odpowiedz Link Zgłoś
michalm1993 Re: i dobrze 21.07.11, 18:52 Ściąga pieniądze ? Co to oznacza. Proszę o podanie konkretnych przykładów działalności tej pani. Czarno na białym. Jeśli nikt nie potrafi ich wymienić to znaczy, że ich nie ma. Czekam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość wybiórcza IP: *.183.237.35.dsl.dynamic.t-mobile.pl 21.07.11, 19:35 Gazeta wybiórcza jak zawsze wybiórcza. Jechałem ostatnio przez miasta podkarpacia i zauważyłem, że pełno jest banerów z tym co zrobili lub jeszcze zrobią do końca kadencji obecni posłowie. Jakoś redaktorzy GW nie zauważają, że to początek ich przedterminowej kampanii wyborczej. Pani redaktor jeżeli chce Pani zrobić newsa na jakiś temat to rzetelność dziennikarska powinna zobowiązać Panią do tego aby sprawdzić czy to o czym Pani będzie pisać nie jest rzeczą powszechną lub często spotykaną. W tym przypadku wystarczyłoby ruszyć się poza ulicę na którym stoi rzeczony baner. Tekst napisany w ten sposób sprawia wrażenie jakoby bohaterka artykułu zrobiła coś nadzwyczaj niegodziwego i wyjątkowego, a tak nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: wybiórcza IP: *.ostnet.pl 21.07.11, 19:45 Jeżdżę codziennie po ok 200 km po Podkarpaciu i nie zauważyłam tych banerów. Podaj szczegóły - kto i gdzie. Myślę jednak, że jest to typowa Pisowska zagrywka - rzucić jakieś ogólne oskarżenie - może nikt tego nie zweryfikuje i trochę gówna przylgnie do oskarżanego - w tym przypadku wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cząsteczka Re: i dobrze IP: *.krak.tke.pl 21.07.11, 20:02 Michalmie 1993 chcesz wiedzieć co, to wymienię kilka przykładów: - 60 mln pozyskane na oświatę nie jest tylko frazesem, jest to efekt wielu różnych programów, - no właśnie, nie bała się zaangażować we wiele projektów POKL -unijnych- przed czym w oświacie wiele osób miało pietra - również w Urzędzie Marszałkowskim, - zorganizowała akcje dokształcania jak sporządzać wnioski o projekty (jedną z pierwszych w województwie) i jak zarządzać nimi, - wyremontowała obiekty dydaktyczne i bazę hotelową w Czudcu, - w zasadzie stworzyła salę gimnastyczną w Czudcu, - doposażyła ośrodki PCEN, stworzyła pracownie przedmiotowe i komputerowe, stworzyła galerie nauczycvielskie (obrazy), - otworzyła nowe kierunki działalności dydaktycznej PCEN, zwróciła większą uwagę na dydaktykę przedmiotową i kształcenie zawodowe (dotychczas zaniedbane), i t.d. itd. - a poza swoją zasadniczą pracą dyrektora np. zorganizowała jedną z największych akcji pomocowych dla dzieci powodzian, za którą została odznaczona krzyżem zasługi przez prezydenta Bronisława Komorowskiego - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hipek To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 20:48 Nie ma nic gorszego w społeczeństwie tego kraju, który mimo wszystko ma wielu światłych i mądrych ludzi, jak permanentna zawiść i zazdrość niektórych jego członków. Osobiście nie znam Pani Krystyny, ale dzięki temu, że wpadła na tak sympatyczny pomysł skorzystałem z usług polecanej przez nią kancelarii prawnej względem spadku po mojej ukochanej babci. Pan Mecenas nie wziął za to ani grosza, a siedziałem u niego blisko 30 minut. Dodam, iż nie należę do ludzi zbyt bogatych, wręcz uważam się za osobę biedną. Stąd pomysł bezpłatnych porad prawnych choćby trwał tylko 2 tygodnie uważam za znakomity, zwłaszcza dla takich jak ja bidoli. Nie rozumiem tego pastwienia się niektórych na tym forum nad Panią Radną. Zrobiła kobieta coś dobrego, to zamiast być jej wdzięcznym, niektórzy za wszelką cenę próbują jej dokopać, że kampania, że to, że tamto... . Ludzie doceńcie inicjatywę tej mądrej kobiety i nie wypisujcie bzdur w sposób dodatkowo całkowicie bezmyślny. Ps. I jeszcze jedno: Pani Krysiu dziękuję za cenną inicjatywę (skorzystałem - było warto), proszę się trzymać i nie słuchać zawistników i zazdrośników - ma Pani pełne poparcie wielu osób, które potrafią docenić Pani działania dla Rzeszowian. Życzę wszystkiego naj... - Hipek . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zofiarz Re: To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna IP: *.189.216.237.skyware.pl 22.07.11, 07:48 Mądre słowa...popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZoZo To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna IP: *.rz.izeto.pl 21.07.11, 21:11 - 60 mln pozyskane na oświatę nie jest tylko frazesem, jest to efekt wielu różnych programów, - no właśnie, nie bała się zaangażować we wiele projektów POKL -unijnych- przed czym w oświacie wiele osób miało pietra - również w Urzędzie Marszałkowskim, - zorganizowała akcje dokształcania jak sporządzać wnioski o projekty (jedną z pierwszych w województwie) i jak zarządzać nimi, - wyremontowała obiekty dydaktyczne i bazę hotelową w Czudcu, - w zasadzie stworzyła salę gimnastyczną w Czudcu, - doposażyła ośrodki PCEN, stworzyła pracownie przedmiotowe i komputerowe, stworzyła galerie nauczycvielskie (obrazy), - otworzyła nowe kierunki działalności dydaktycznej PCEN, zwróciła większą uwagę na dydaktykę przedmiotową i kształcenie zawodowe (dotychczas zaniedbane), i t.d. itd. PRZEPRASZAM BARDZO - TO JEST ODPOWIEDŹ NA NIE ZADANE PYTANIE: CO ZROBIŁA KANDYDATKA NA POSŁANKĘ Z PiS JAKO DYREKTOR PODKARPACKIEGO EDUKACJI NAUCZYCIELI. CZYLI: ZA CO BRAŁA PIENIĄDZE SPRAWUJĄC FUNKCJĘ. A praca tzw. spoleczna? moze to ostatnie zdanie wpisu: - a poza swoją zasadniczą pracą dyrektora np. zorganizowała jedną z największych akcji pomocowych dla dzieci powodzian, za którą została odznaczona krzyżem zasługi przez prezydenta Bronisława Komorowskiego. Ciekawe czy przyjęła to odznaczenie od prezydenta RP, którego wybór prezes PiS określił jako wynik nieporozumienia. Jej własna notka na stronie PCEN: Wykształcenie: Wyższa Szkoła Pedagogiczna w Rzeszowie - historia Kursy, szkolenia: kurs kwalifikacyjny "Organizacja i zarządzanie oświatą", kurs kwalifikacyjny przygotowujący do pracy edukatorskiej, kurs kwalifikacyjny przygotowujący do sprawowania nadzoru pedagogicznego, kurs w ramach programu TERM.IAE "Organizacja i zarządzanie oświatą", kursy doskonalące m.in.: Twórczy nauczyciel - kształcenie umiejętności kluczowych wg programu KREATOR, Wykorzystanie teorii pomiaru dydaktycznego w procesie oceniania zewnętrznego, Studium wiedzy o regionie, Kluczowe umiejętności konsultanta i doradcy w warunkach reformy oświatowej, liczne inne formy doskonalące z zakresu: dydaktyki, metodyki historii i wos-u, zarządzania projektami, pomiaru dydaktycznego i.t.p. TO NIBY SAMA OPŁACAŁA TE KURSY, CZY ZNOWU BYŁY OPŁACANE Z PODATKÓW? Inne informacje: - w latach ubiegłych Przewodnicząca Komitetu Okręgowego Olimpiady: "Wiedzy o prawach człowieka" - Organizator licznych konkursów interdyscyplinarnych m.in. konkursów regionalnych 640 i 650 lat Rzeszowa. 1995-2005, "Bóg bogaty w miłosierdzie" z okazji 25- lecia pontyfikatu Jana Pawła II - bogate doświadczenie w zakresie prowadzenia kursów konferencji i warsztatów na terenie województwa podkarpackiego dotyczących reformy edukacji, edukacji regionalnej, gospodarki rynkowej, edukacji patriotycznej i obywatelskiej, pozyskiwania funduszy strukturalnych Unii Europejskiej, mierzenie jakości pracy szkoły, prowadzenie zajęć na kursach kwalifikacyjnych i studiach podyplomowych - wieloletni doradca metodyczny i działacz społeczny, - posiada licencję pilota szybowcowego i skoczka spadochronowego. I TU POINTA; SKOCZKA SPADOCHRONOWA k.w. ZAPRASZA NA WSPÓLNE SKOKI SPADOCHRONOWE. DANE NA FB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zofiarz To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna IP: *.189.216.237.skyware.pl 22.07.11, 04:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna IP: *.rzeszow.mm.pl 22.07.11, 11:30 Bzdury i jeszce raz bzdury. Jak można przypisywać sobie wszystko. A poprzednicy nic nie zrobili? Najlepiej się chwalić czymś co się zastało. Poza tym za coś się bierze wcale nie małą pensję. A jeżeli chodzi o pomoc dla powodzian, to zasługi ma bardzo dużo innych osób, także spoza oświaty, ale o tym się nie mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Faja To nie kampania wyborcza, tylko informacyjna IP: *.rz.izeto.pl 28.07.11, 08:42 Teraz prócz bilboardów wisi w autobusach MPK. Reklama ważna do 30 VII. Jak to nie jest kampania wyborcza - to co to jest pani dyrektor? Odpowiedz Link Zgłoś