Dodaj do ulubionych

Szukam Koordynatorów regionalnych

IP: *.acnielsen.pl 06.03.02, 17:30
Szanowni Państwo,

Pracuję w międzynarodowej firmie badań rynku .
Obecnie planujemy rozszerzenie naszej sieci regionalnej z powodu dużej ilości
badań konsumenckich.
Poszukuję Koordynatorów sieci w różnych miastach. Chodzi mi o osoby dysponujące
zorganizowaną siecią ankieterską oraz posiadających zarejestrowaną działalność
gospodarczą i oczywiście posiadających doświadczenie w realizacji badań
konsumenckich.
Obecnie planujemy rozpoczęcie badania na skalę ogólnopolską (powtarzanego 6
razy do roku). Po otrzymaniu zgłoszenia prześlę szczegóły i poproszę o wycenę
kosztów takiego badania.
Serdecznie pozdrawiam
Dagmara
Obserwuj wątek
    • Gość: zak Re: Szukam Koordynatorów regionalnych IP: *.pp.rzeszow.pl 07.03.02, 18:31
      Na zatrudniene pracowników was nie stać?
      Słowem potrzeba wam kogoś kto by zechciał to wam zrobić za darmo.
      No,prawie za darmo.
      Wymagania typowe.
      Najlepiej gdyby to była długonoga blondynka w wieku 20-21 lat, bezpłodna,z
      conajmniej dzieśięcioletnim doświadczeniem na podobnym stanowisku i gustujaca w
      otyłych, dojrzałych mężczyznach. Czy tak ;-)
      • dagapolska Re: Szukam Koordynatorów regionalnych 08.03.02, 10:47
        Co za bełkot... Jak widzę nie masz pojęcia o co chodzi i nie mam zamiaru ci
        tego tłumaczyć. To jest informacja dla ludzi, którzy chcą zarabiać pieniądze i
        to porządne. W tym kraju nie zatrudnia się pracowników na etacie Koordynatora
        regionalnego Skarbie. Ale to ogłoszenie jak widzę nie dotyczy ciebie.
        Pozdrawiam
        • Gość: x Re: Szukam Koordynatorów regionalnych IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 08.03.02, 11:02
          Oj, Daga.
          Pomyłka.
          Istnieje taki etat (w szanującej się firmie).
          Sam na nim pracuję (na umowę o pracę).
          • Gość: dagapols Re: Szukam Koordynatorów regionalnych IP: *.acnielsen.pl 08.03.02, 11:31
            Oczywiście, masz racje. Ja też miałam koordynatorów na stały etat do stycznia
            tego roku. Postanowiłam to zmienić, dlatego , że żenująca jest pensja 1200 na
            rękę za tak ciężką pracę. Jest to już druga siec w mojej karierze, którą
            zmieniam w ten sposób i wiem , że dzięki włąsnym firmom ci ludzie zarobią kilka
            razy więcej pieniędzy. Oczywiście kolejna sprawa to taka, że narzędzia
            motywowania ludzi na etat są żadne.

Pozdrawiam
            Daga
            • Gość: x Re: Szukam Koordynatorów regionalnych IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 08.03.02, 11:42
              nie zdradzę ile zarabiam, ale nie chcę pracować u Ciebie ;-))
      • Gość: RJ Re: Szukam Koordynatorów regionalnych IP: *.ifpan.edu.pl 08.03.02, 12:13
        I z nowu z nas wyłazi małomiasteczkowość.
        Zamiast chęci podjęcia współpracy, bo z pracą
        w naszym regionie naprawde trudno, to wypisujesz
        Zaku jakieś brednie. Przecież taki koordynator
        mógłby dać kila lub nawet więcej miejsc pracy.
        Chyba, że Cię nie interesuje taka współpraca
        to lepij nic nie pisz zamiast odstraszać potencjalnych
        pracodawców.

Z wyrazami szacunku
        Zadziwiony RJ
        • Gość: zak Re: Szukam Koordynatorów regionalnych IP: *.pp.rzeszow.pl 08.03.02, 12:28
          Gość portalu: RJ napisał(a):

> I z nowu z nas wyłazi małomiasteczkowość.
          > Zamiast chęci podjęcia współpracy, bo z pracą
          > w naszym regionie naprawde trudno, to wypisujesz
          > Zaku jakieś brednie. Przecież taki koordynator
          > mógłby dać kila lub nawet więcej miejsc pracy.
          > Chyba, że Cię nie interesuje taka współpraca
          > to lepij nic nie pisz zamiast odstraszać potencjalnych
          > pracodawców.
          >
          > Z wyrazami szacunku
          > Zadziwiony RJ
          To oczywiste ,że mógłby dać pracę wielu.
          Mój sprzeciw budzi tylko ostatnio stosowana praktyka bezlitosnego żerowania na
          trudnej sytuacji na rynku pracy. Nie tworzy ona nowych miejsc pracy tylko
          korzysta już z istniejących podmiotow. Zauważ, że nasza miła koleżanka w zeszłym
          roku ztrudniała swoich ankieterów na etat a teraz ich zwolniła czyli pogorszyła
          już trudną sytuacje, powiększyła bezrobocie.
          Nikogo nie staram się odstraszać od naszego regionu a moja reakcja jest podobna
          do innych po ukazaniu się tego wątku rownież na forach innych miast.
          Pozdrawiam

• Gość: zak Re: Szukam Koordynatorów regionalnych IP: *.pp.rzeszow.pl 08.03.02, 11:40
      Jak sama widzisz jednak to nie bełkot.
      Zwyczajnie, prawda w oczy kole :-P
    • Gość: zak Re: Szukam Koordynatorów regionalnych IP: *.pp.rzeszow.pl 08.03.02, 11:43
      Wszystkiego najlepszego z okazji Twego święta :-)
      • Gość: zak Re: Szukam Koordynatorów regionalnych IP: *.pp.rzeszow.pl 08.03.02, 11:44
        Skarbie
      • Gość: x Re: Szukam Koordynatorów regionalnych IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 08.03.02, 11:47
        Jeszcze jedno, co do narzędzi.
        Zapewniasz telefon komórkowy z limitem 250 minut, laptopa z nieograniczonym
        dostępem do internetu i samochód służbowy bez limitu kilometrów?
        Samo wynagrodzenie to nie wszystko.
        • Gość: daga Re: Szukam Koordynatorów regionalnych IP: *.acnielsen.pl 08.03.02, 11:54
          Chyba nie mówimy o badaniach konsumenckich. Zajrzyj na strony inernetowe firm
          badawczych (top 20 starczy) zobacz ile z nich zatrudnia koordynatorów na etat.
          Laptop nie jest potrzebny w moich badaniach. limit na telefon i samochód nie
          istnieją. Nie chodzi tylko o pieniądze - i tu się zgadzamy.

Drogi Zak: Jak sama widzisz jednak to nie bełkot.
          Zwyczajnie, prawda w oczy kole :-P

Bełkotem nazywam Twoją spiskową teorię świata nie X-a. X ma po prostu swój
          punkt widzenia. Dzięki za życzenia - nawzajem :)
          Pozdrawiam
          • Gość: x Re: Szukam Koordynatorów regionalnych IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 08.03.02, 12:01
            Ja także życzę powodzenia... w szukaniu pracownika i nie tylko :-)).
            Masz przewagę (jak każdy pracodawca).
            Przy dzisiejszym poziomie bezrobocia i tak znajdziesz pracownika, chociaż nie
            oferujesz mu zbyt wiele za (jak sama powiedziałaś) ciężką pracę.

I jeszcze jedno.
            Nie wyobrażam sobie pracy bez laptopa i internetu.
            Jak ten Twój biedny koordynator będzie tworzył i wysyłał np. raporty?
            • Gość: daga Re: Szukam Koordynatorów regionalnych IP: *.acnielsen.pl 08.03.02, 12:08
              Jak widzę rozmawiamy o dwóch różnych rzeczach. Moi koordyantorzy nie tworzą i
              nie wysyłają raportów. Robią badanie i jesteśmy w stałych kontakcie na
              telefonie, więc nie potrzebuję żadnych raportów.
              Jest takie stare powiedzenie : zamiast dawać biedakowi banany daj mu maczetę ,
              żeby sobie je sam ściął - tyle ile potrzebuje.
              Nie muszę brać bezrobotnych. Interesują mnie ludzie mający firmy - ci nie są
              bezrobotni jak się domyślasz. Zdziwiłbyś się ilu jest już chętnych :)

Pozdrawiam
              • Gość: x Re: Szukam Koordynatorów regionalnych IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 08.03.02, 12:15
                Nie dziwi mnie ilu jest chętnych.
                Znam podkaropacki rynek pracy.

Dziwi mnie natomiast ustne przekazywanie danych.
                Szanująca się firma przekazuje dane elektronicznie (taniej, szybciej,
                wygodniej, łatwe do przetworzenia).

Tą maczetą dla mnie jest właśnie komputer.
    • Gość: zak Re: Szukam Koordynatorów regionalnych IP: *.pp.rzeszow.pl 08.03.02, 12:12
      Za zyczenia dziękuje ale to troszkę za wcześnie;-)
      Jesteś inteligentną kobietą i wiesz, że słowa zawsze niosą jakąś myśl.
      To co napisałem traktujesz bardzo dosłownie a tymczasem pisząc te słowa
      chciałem oddać ducha stosowanych ostratnio praktyk.
      Broń Boże nikogo nie zatrudnić. Całe ryzyko przedsięwzięcia niech ponosi kto
      inny.
      Bez urazy ale to się nazywa żerowaniem na trudnej sytuacji na rynku pracy.
      Z Twojego punktu widzenia to pewnie jest korzystaniem z nadarzającej się okazji.
      Twoja troska o dobre zarobki ankieterów to tylko słowa. Co się stało z tymi
      ktorych zwolniłaś decydując się na zmiane sposobu pracy w Twojej(Waszej) Firmie?
      Pozdrawiam.
      • Gość: daga Re: Szukam Koordynatorów regionalnych IP: *.acnielsen.pl 08.03.02, 12:17
        I tu zawód : nikogo nie zwolniłam i nie mam zamiaru tego robić. Chcę rozszerzyć
        sieć. Ci którzy pracują ze mną teraz albo wejdą w "firmę" albo nie - i nie
        stanie im się nic złego. Są zbyt doświadczeni aby z nich rezygnować. Niestety
        nie ma tu przypadku żerowania, choć wiem, że jest to powszechne. Trudno sobie
        wyobrazić, że ktoś może podchodzić do współczesne tzw. ekonomii uczciwie ,
        wiem. To nie są słowa - w to tez trudno uwierzyć. Ja szanuję moje odbicie w
        lustrze.
        Hej
        • Gość: x Re: Szukam Koordynatorów regionalnych IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 08.03.02, 12:28
          Droga Dago!

Nie słyszymy słowa podzięki, a rozkręciliśmy Ci wątek i masz cały czas reklamę
          na topie forum ;-))

• dagapolska Re: Szukam Koordynatorów regionalnych 08.03.02, 12:34
            Oj Chłopaki !!!! Nie wiedziałam, że trudno jest rozkręcić wątek w Rzeszowie!
            Najśmieszniejsze, że poruszamy w nim tematy odbiegające od samej "oferty". MOJE
            SERDECZNE PODZIĘKOWANIA (gdzie jest bold ?)
            Jeszcze trochę pogaduszek i wszyscy będziemy sobie szukać nowej pracy ....:)

Hej.
        • Gość: zak Re: Szukam Koordynatorów regionalnych IP: *.pp.rzeszow.pl 08.03.02, 12:36
          Gość portalu: daga napisał(a):

> I tu zawód : nikogo nie zwolniłam i nie mam zamiaru tego robić. Chcę rozszerzyć
          >
          > sieć. Ci którzy pracują ze mną teraz albo wejdą w "firmę" albo nie - i nie
          > stanie im się nic złego. Są zbyt doświadczeni aby z nich rezygnować. Niestety
          > nie ma tu przypadku żerowania, choć wiem, że jest to powszechne. Trudno sobie
          > wyobrazić, że ktoś może podchodzić do współczesne tzw. ekonomii uczciwie ,
          > wiem. To nie są słowa - w to tez trudno uwierzyć. Ja szanuję moje odbicie w
          > lustrze.
          > Hej

Z Twojego postu z 11.31 wyraznie wynika ze Twoi byli ankieterzy musieli chcąc
          dalej pracowac dla Ciebie zarejestrować działalność gospodarczą. Czyli wcześniej
          stracić posadę u Ciebie;-)

• Gość: trigger Re: Szukam Koordynatorów regionalnych IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 08.03.02, 12:42
            A może Daga zaczniesz od tego jakie są koszty zarejestrowania działalności
            gospodarczej i jaka jest minimalna składka ZUS jaką ci ludzie bedą musieli
            opłacać co miesiąc. Dla potencjalnych chętnych będzie to bardzo ważna
            informacja.
            • dagapolska Re: Szukam Koordynatorów regionalnych 08.03.02, 13:00
              Zakładając własną firmę wiele rzeczy trzeba wziąć pod uwagę. Niestety coś
              takiego jak planowanie jest wskazane. Założenie firmy kosztuje różnie w różnych
              województwach. Jeśli pracujesz z firmą znasz jej potencjał i wiesz ile badań
              robi. Z tego prosta droga do określenia średniego dochodu i stwierdzenia czy Ci
              się to opłaca czy nie. Nic na siłę. Jeśli człowiek nie wierzy w powodzenie tej
              zabawy - nie założy firmy. Ważne są perspektywy - i nie bez znaczenia płynność
              finansowa zleceniodawcy - a to na szczęście jest OK.
              Póki co nikt z mojego obecnego fieldu nie boi się tej perspektywy - nie oznacza
              to , że nie mają pytań i wątpliwości. Ze swojej strony mogę im zapewnić pomoc
              prawną i księgową, więc nie robię krzywdy.Jak już pisałam - ryzyko jest zawsze.
              Szczególnie gdy decydujesz się na odpowiedzialność za siebie ale i innych.

Hej

• dagapolska Re: Szukam Koordynatorów regionalnych 08.03.02, 13:01
            sprawa dotyczyła tylku 2 osób - nie miały problemu z założeniem firm. Umieją
            liczyć.

:)
            • Gość: x Re: Szukam Koordynatorów regionalnych IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 08.03.02, 13:17
              Tak jak już pisałem wcześniej-kasa nie jest najważniejsza.
              Będą mieć sympatyczną szefową ;-))
              • Gość: trigger Re: Szukam Koordynatorów regionalnych IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 08.03.02, 13:29
                Chodzi mi tylko o to żebyś podała przybliżone koszty zarejestrowania
                działalności gospodarczej i minimalnych comiesięcznych składek ZUS. Potencjalni
                koordynatorzy bedą tym na pewno bardzo zainteresowani jako dobrą informacją na
                wejście. Na tej podstawie mogą zacząć rozważać czy dalej się w to angażować.
                Oszczędzisz im czasu i ewentualnych rozczarowań. Jeżeli dalej będziesz
                niechętna ;-) w udzieleniu tych informacji, mogę cię wyręczyć.
                • Gość: trigger Re: Szukam Koordynatorów regionalnych IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 08.03.02, 13:33
                  Zapomniałem jeszcze dodać o kosztach ubezpieczenia - NW i OC zawodowe. Czy
                  Twoja firma zapewnia je koordynatorom, czy też jako osoby fizyczne prowadzące
                  działalność gospodarczą muszą je samodzielnie pokrywać. Jeżeli tak przedstaw
                  zainteresowanym przybliżone kwoty. Jeżeli nie, ja też to mogę zrobić.
    • Gość: Zibi Re: Szukam Koordynatorów regionalnych IP: *.rsk.pl 08.03.02, 13:50
      Baaardzo nieprofesjonalne podejscie do potencjalnych przyszlych
      wspolpracownikow.Wiesz dlaczego nie masz jak do tej pory zadnego zgloszenia na
      tym forum?Poniewaz nie podalas , ani swojego maila , ani telefonu .Nic.Gdyby
      nie Twoj adres w prawym gornym rogu (IP) , bylabys zupelnie niewiarygodna .Tak
      naprawde to Ty nie szukasz pracownikow tylko ludzi tak jak Ty prowadzacych
      wlasny biznes i tak naprawde to nie Ty rozdajesz karty lecz oni . Jesli to
      sobie uswiadomisz i nie bedziesz doswiadczenia wymieniac na samym koncu listy
      wymagan to moze bedzie lepiej .
      • Gość: daga Re: Szukam Koordynatorów regionalnych IP: *.acnielsen.pl 08.03.02, 14:05
        1. Forum nie jest kanałem oficjalnym - zarzucasz tylko temat.
        2. Są tacy, którzy znaleźli mnie bez problemu i wysłali swoje oferty (z
        Rzeszowa też)Na forum wypowiadają się głównie Ci którzy mają wątpliwości lub
        inny punkt widzenia :)
        3. Nie prowadzę własnej firmy
        4. Jeśli ktoś ma firmę i sieć ankieterską to nie wyobrażam sobie żeby nie miał
        doświadczenia. Robi w tej branży. Jest to dla mnie absolutnie oczywiste - a
        wymienianie założeń nie jest rankingiem.

Nie odpowiem wszystkim - sorry - dorwała mnie praca. Do zobaczenia w
        poniedziałek.

Hej
        • Gość: Zibi Re: Szukam Koordynatorów regionalnych IP: *.rsk.pl 08.03.02, 14:16
          Jesli forum nie jest kanalem oficjalnym to po co zostawiasz tutaj ogloszenie?
          Tak wiec nie masz wlasnej firmy hmm... to zmienia postac rzeczy .W sumie tym
          gorzej , swoim nieprofesjonalnym podejsciem wystawiasz jej tylko zla
          wizytowke .Pozdrawiam i zycze udanych przedsiewziec .
        • Gość: trigger Re: Szukam Koordynatorów regionalnych IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 08.03.02, 14:28
          Gość portalu: daga napisał(a):

> 1. Forum nie jest kanałem oficjalnym - zarzucasz tylko temat.
          > 2. Są tacy, którzy znaleźli mnie bez problemu i wysłali swoje oferty (z
          > Rzeszowa też)Na forum wypowiadają się głównie Ci którzy mają wątpliwości lub
          > inny punkt widzenia :)
          > 3. Nie prowadzę własnej firmy
          > 4. Jeśli ktoś ma firmę i sieć ankieterską to nie wyobrażam sobie żeby nie miał
          > doświadczenia. Robi w tej branży. Jest to dla mnie absolutnie oczywiste - a
          > wymienianie założeń nie jest rankingiem.
          >
          > Nie odpowiem wszystkim - sorry - dorwała mnie praca. Do zobaczenia w
          > poniedziałek.
          >
          > Hej

Dziwne, osoba, która proponuje pracę (czyli piastuje wyższe stanowisko w swojej
          firmie) na zasadach samozatrudnienia nie potrafi odpowiedzieć na podstawowe
          pytania, na które odpowiedzieć może bezrobotny z wykształceniem podstawowym.
          Wymawia się pracą. Czyżby w jej firmie nie było casual Friday? Wyluzuj się
          panienko, mamy piątkowe popołudnie. Coś dziwna ta twoja praca. Sam pracuję w
          zachodniej firmie i często zasuwa się długo po godzinach, ale piątek jest rzeczą
          świętą. Podobnie jest w prawie wszystkich firmach jakie znam.

• Gość: daga Re: Szukam Koordynatorów regionalnych IP: *.acnielsen.pl 08.03.02, 16:28
            Już jestem - niestey tylko na chwilkę.
            Nie rozumiem Zibi - skąd tyle agresjii i przy okazji "profesjonalizmu" ?
            Czyżbyś był Head Hunterem ? Ci, którzy się już zgłosili z propozycją współpracy
            nie mieli nic przeciwko temu. Może po prostu każda metoda wynajdywania pracy
            jest OK ?
            Trigger - sorry - jesteś szczęśliwym człowiekiem w piątki. NIestety nie
            wszystkie firmy są takie same.... choć nie narzekam. Piątek niczym nie różni
            się od środy. Pracuję 5 dni w tygodniu i za to mi płacą. Nie widzę powodu
            dlaczego akurat w piątek ma być inaczej.
            Nudne są te Wasze ataki i pseudo-psychologia.
            Nie pojawiłam się tu by szkolić, informować czy pouczać kogokolwiek. Jak widzę
            specjalistów jest tu dużo. Nawet takich co doskonale wiedzą co robię w piątek...
            Chyba to ty musisz sie wyluzować koleś, bo uzurpujesz sobie prawo do
            wszechwiedzy :)

Pozdrowionka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka