Dodaj do ulubionych

Miliony na rzeszowski transport. "By żyło nam s...

30.07.12, 18:16
Pożyjemy - zobaczymy.

Oby tylko kolejne środki nie zostały zmarnowane na niewiele wnoszące niespójne z innymi projekty.

To tylko 1 cześć programu, oby doczekała się dalszej realizacji bo jeśli nie to pamiętajmy - autobusy się rozlecą kiedyś i nic z nich nie pozostanie i obyśmy za 10 lat nie pomstowali na jakość komunikacji publicznej w Rzeszowie.

Życie (jak zwykle) oceni buńczuczne projekty. patrz na autostrady i siec dróg ekspresowych. tez miały zrewolucjonizować polska rzeczywistość.
Obserwuj wątek
    • ouimet Re: Miliony na rzeszowski transport. "By żyło nam 30.07.12, 18:25
      ale zapomnie w wypominkach o gownym SPONSORZE ???
      Cosik to dziwne...
      Cisza przed nastepnymi /Ryskowymi/offsetami na gebe?
    • Gość: ROMAN Miliony na rzeszowski transport. "By żyło nam s... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.12, 19:42
      wszystko pięknie cacy- pomysły/ projekty - oby nie skończyło się totalnym bankructwem tak jak w 300 tysięcznym STOCKTON w USA
    • Gość: kk Miliony na rzeszowski transport. "By żyło nam s... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.12, 20:09
      I po co im tyle nowych MPK. Powiedzmy sobie szczerze, że linie zawieszone od 1 sierpnia już nie wrócą... a gdyby wróciły to mało osób będzie z nich korzystać. Studenci w listopadzie nie będą kupować biletów semestralnych bo po prostu to się nie będzie opłacało. Te bus pasy to też nie wiem po co komu, chyba tylko żeby ruch utrudniały.
    • Gość: Młody Asfalt i teologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.12, 20:17
      Prawie wszystko w ukochany asfalt a i instytut co na innych uczelniaqch zwane by było nauką o gusłach.
      Głupiemu nawet jak dadzą pieniądze to biedaczysko nie potrafi ich stosownie wydać dla dobra mieszkańców tylko dla ukochanych samochodzików i wielbionych przewielebnych.
    • macpherson Informacje podane w artykule są niepełne! 30.07.12, 20:23
      Dziennikarz zapomniał dodać że w międzyczasie, w 2013 r., z powodu odmowy przyznania Rzeszowskiemu Obszarowi Metropolitarnemu dostępu do morza, gen. Ferenc wprowadził zamach stanu, w drodze którego utworzył Republikę Innowacji z New Rzeszow Central Millennium City jako stolicą oraz przemysłem ulokowanym w Krzemowej Dolinie Jasionka Airport produkującym podróbki ubrań znanych marek na rynki zachodnie.
      Nadanie ustroju Republice rzeszowianie przywitali z radością, malując w czynie społecznym bus pasy (wg wytycznych Marka Ustrobińskiego, ministra ds. demokratyzacji republiki).
      Dodajmy, że wspomniany w artykule autobus nr 15 może nas dowieźć bezposrednio na lotnisko, skąd mamy codzienne połączenia z Pekinem, który objął republikę patronatem.

• Gość: Zirytowany Miliony na rzeszowski transport. "By żyło nam s... IP: 31.130.106.* 30.07.12, 20:30
      Nie ma sie z czego cieszyć. Nasi włodarze miasta i okolicznych gmin zniszczyli sprawnie działającą komunikację, powstał mks, mpk zawiesza kursy w efekcie cierpia mieszkancy. Aby dojechac do pracy trzeba korzystac z dwóch biletów róznych przewoźników. Poczekajmy jeszcze chwilę i na granicy miasta będą szlabany jak w stanie wojennym.
    • Gość: archiwista Miliony na rzeszowski transport. "By żyło nam s... IP: *.opera-mini.net 31.07.12, 01:00
      Skopiujcie proszę ten artykuł, napisany niczym po wypitym duszkiem litrze szampana z bąbelkami.
      Wyciągniemy go z archiwum w 2014 roku i porównamy z już nie futurystyczną rzeczywistością.
      A gdyby co, to w tesco albo leclerku zawsze można kupić jakieś takie wino musujące.
    • Gość: Czytelnik Miliony na rzeszowski transport. "By żyło nam s... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.12, 08:49
      Mają zamiar zrobić to, co w innych miastach od lat jest standardem np. table odjazdów i opóźnień. Wielkie halo.
    • Gość: Dali z oddali Tak, jak myślałem! IP: *.home.aster.pl 31.07.12, 09:32
      Noszkur... ,ze też debile nie mogą sobie odpuścić żadnej okazji! Wszystko wam nie pasuje!!! Jakby nic nie robili, tobyście szczekali. Jak miasto zapłaciło ŚMIESZNE (tyle to niektórzy wydają na wyjazd weekendowy) 25 tysięcy za KOSZTY (w tym przelot, nocleg, papu dla przedstawiciela miasta) nagrody, to oczywiście nędzne opluwacze szczute przez nienawistnika Romana O. z jego szmatławej gazeciny zrobiły wielkie halo. Jak podpisuje się ważny dokument, który wreszcie pozwoli miastu uporządkować sprawy komunikacji, żebyście mogli wy, tak nienawidzący samochodów, że wam przeszkadza przejazd włodarza miasta przez "deptak-sreptak", wozić te wasze tyłki, to już kraczecie: zobaczymy za parę lat.
      Rzygać mi się chce, kiedy pomyślę, ile tumanów, frustratów i pospolitych chamów jest wokół mnie.
      Jakby powiedział poeta; pora umierać.
      Walcie się ze swoimi wymiocinami, leszcze.
      • jasioplo ojej ! 31.07.12, 10:19
        >>>miasto zapłaciło ŚMIESZNE (tyle to niektórzy wydają na wyjazd weekendowy) 25 tysięcy za KOSZTY (w tym przelot, nocleg, papu dla przedstawiciela miasta) nagrody, to oczywiście nędzne opluwacze szczute przez nienawistnika Romana O.<<<
        - wytłumacz mi dlaczego za jakąś nagrodę miasto (MY) musimy płacić ? koszty nagrody - a cóż to takiego ?
        - poza tym piszesz nieprawdę bo przelot i hotel był dodatkowo płatny (4 tys)
        - daruj sobie te "nędzne" ipitety, to akurat "niezależni" ludzie z Forum a nie S.N. nagłośniły tą sprawę ...

>>>Jak podpisuje się ważny dokument, który wreszcie pozwoli miastu uporządkować sprawy komunikacji, <<<
        - powiedz mi dlaczego tak późno zajęto się tą jakże ważną sprawą ?
        - Przypomnę tylko, że już w 2006 roku przyjęto przez Radę Miasta uchwałę "Zintegrowany Plan Rozwoju Transportu Publicznego Rzeszowa na lata 2005 - 2013"
        Uchwała ta zakładała zakończenie całego tzw. Programu Transportowego w 2012 roku !
        Przez cały ten czas, od uchwalenia w 2006 r. aż do roku 2011 nie zrealizowano praktycznie żadnego z jej zapisów. Identyczną wręcz uchwałę, przyjęto również w 2010 roku ...
        Wszystko tłumaczy jednak zapis końcowy: "Wykonanie tej uchwały powierza się Prezydentowi Miasta Rzeszowa ..."

>>>zobaczymy za parę lat.<<<
        co zobaczymy ?

PS
        uważaj bo Ci jakaś żyłka pęknie od tych tych emocji ...
        • Gość: antyresman Re: ojej ! IP: *.play-internet.pl 31.07.12, 10:56
          wcale bym sie nie zdziwil, gdyby ten "Dali itd" byl oplacany z tej samej puli z budzetu co nagrody i wycieczki urzedasow Tadkowych.
          a odnosnie imprezki, bedziecie sie (p)osly wstydzic tego drinka, gdy miasto stanie w mega-korku. oby Tadek dozyl tej kompromitacji
          ps. na Kwiatkowskiego 12 tez pojedzie buspasem na Budziwoj? :)
          • Gość: Dali z oddali Re: ojej ! IP: *.home.aster.pl 31.07.12, 11:11
            Zdziw się! Wali mnie to. Jestem kilkaset kilometrów od Rzeszowa. Twoje podejrzenia są tylko częścią obłędu, w jaki popadłeś. Że wszystko, wszyscy i wszędzie są opłacani przez kogoś. Mylisz się. Wq...wiam się tylko, jak opryszczone najduchy, które poza robieniem w pory niczego nie potrafią robić czepiają się kogoś tylko dlatego, że jest dużo starszy. Mimo, że prezydent Rzeszowa jest czasami śmiesznym satrapą, nie potrafiącym słuchać kogokolwiek, nie mającym komputera, to najautentyczniej w świecie jest bezgranicznie ZAKOCHANY (tak!!! tak!!! matoły) w mieście, którym kieruje.
            Wielu opluwaczy nie ma podstawowej wiedzy na temat zarządzania miastem. Wydaje im się, że taki prezydent to jak król, a ratusz to jak zamek. G... prawda!!! Miastem rządzą RADNI. Ci, których sami namaściliście w wyborach. Jeśli wam się nie podoba to, co dzieje się w mieście, to możecie mieć żal głównie do siebie. Następnym razem wybierzcie lepszych! Co? No, tak! Nie wiecie kogo. W czasie wyborów jak ślepe kocięta. Albo postawa - nie moje małpy, nie mój cyrk. Ale za to potem... Nuże do opluwania!!!
            400 milionów to jest tak gigantyczna kasa, że tyle to nawet Szlachta rocznie nie zmarnował. A tu na sam transport PUBLICZNY!
            Nie chcę się niepotrzebnie denerwować, najlepiej mieć w d... te wasze wypociny i w ogóle tu nie zaglądać.
            Zobaczcie co stało się z forum Super Podłości. I wyciągnijcie z tego wnioski.
            Wiem, że gadam do ściany.
            A ode mnie się odp...dolcie! Wielu z was nie osiągnęło setnej części tego, co ja w życiu zrobiłem. Ale tutaj to jest tylko moja słodka tajemnica.
            Bez odbioru.
            • prof.tarantoga Re: ojej ! 31.07.12, 11:25
              No tos dowalił jak łysy grzywka o parapet...

Miastem rządzi trupa artystów z najbliższego otoczenia prezydenta którego tez wybrali. Rada to tylko zatwierdza to co w ratuszu wymyśla.

Widać żes z oddali wiec tam pozostań. I jak sie na czymś ni znasz, jak nie wiesz o co chodiz, nie znasz rzeczywistości to sobie daruj..

i skoro Cie wali to pozostań w tym stanie...

i chamie niemyty nie uzywaj epitetów w stosunku do innych bo rykoszetem w ciebie wala i pokazuja z jakim elementem mamy doczynienia.
              • Gość: Dali z oddali Re: ojej ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.12, 12:08
                Masz rację. Poniosło mnie. Zawsze tak jest, gdy czytam wypoiwedzi, których nie rozumiem.
                • Gość: Dali z oddali Re: ojej ! IP: *.home.aster.pl 31.07.12, 15:24
                  Po IP widać, że to fałszywka.
                  Dzięki waszym "światłym" wypowiedziom dowiaduję się, że prezydent miasta i jego świta mają moc wpływania na decyzje wyborców (a może podmieniania kart do głosowania).
                  Eksperyment niejakiego Romana O. (właściciela śmiesznej rynsztokowej gazetki) polegający na wystawieniu orłów dziennikarstwa jako kandydatów na radnych pokazał ile warte są obelgi. Z każdym paszkwilem na łamach poparcie dla PANA Ferenca (piszę tak z uwagi na szacunek dla wieku!) rosło.
                  Bójcie się. Niedługo pojawię się całkiem blisko.
                  • Gość: :-) Re: ojej ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.12, 15:41
                    > Bójcie się. Niedługo pojawię się całkiem blisko.

ze strachu kopię bunkier, gromadzę zapasy wody pitnej i lecę zadołować kartofle.
            • jasioplo Re: ojej ! 31.07.12, 11:40
              >>>Twoje podejrzenia są tylko częścią obłędu, w jaki popadłeś.<<<
              i nawzajem ...

>>>czepiają się kogoś tylko dlatego, że jest dużo starszy. <<<
              pokaż mi kilka przykładów tego "czepiania się" z uwagi tylko na wiek prezydenta

PS
              jakoś nie przeszło Ci przez gardło sprostowanie pomyłki odn. podanej kwoty za nagrodę
              • Gość: Dali z oddali do plojasia IP: *.home.aster.pl 31.07.12, 15:31
                OK. 25 a nawet 35 tysięcy to nic dla miliardowego budżetu.
                Jeśli myślisz, że te wszystkie Solidne Firmy czy Gminy, Certyfikaty dla szpitali, statuetki wszelkiej wielkości maści są za darmo to Cię zmartwię. to się rozmaicie nazywa: koszt certyfikacji, udział w bankiecie, miejsce w szpanerskim katalogu - pomysłów na wyciągnięcie kasy jest tyle ile konkursów - wszystko to KOSZTUJE.
                Nawet Mistrz Mowy Polskiej nie był za darmo!
                Ponieważ pomysłodawca, szef lakierowanego wydawnictwa, nie żyje - to i konkurs ZDECHŁ.
                A nagroda, o którą bijecie pianę jest i ładna, i gustowna, i wręczona w eleganckim towarzystwie (to też kosztuje).
                Ale i tym może wiedzieć tylko przedwojenny inteligent, prawda?
                • jasioplo laurka za 30 tys ... 31.07.12, 16:02
                  A jaka kwota nie jest to już "nic" dla miliardowego budżetu ? od ilu zł ?

Skoro jesteś tak zadowolony (chyba) z tej "nagrody" i pochwalasz wydanie 30 tys zł za jakąś laurkę to napisz dlaczego.
                  >> nagroda .... i ładna, i gustowna, i wręczona w eleganckim towarzystwie<<<
                  Wybacz ale ta Twoja argumentacja powala na kolana ! chyba, że masz coś jeszcze do dodania konkretny argument ...
                  • Gość: Dali z oddali Re: laurka za 30 tys ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.12, 16:41
                    > Skoro jesteś tak zadowolony (chyba) z tej "nagrody" i pochwalasz wydanie 30 tys
                    > zł za jakąś laurkę to napisz dlaczego.

Już napisałem. Jak nie umiesz czytać ze zrozumieniem, spróbuj ponownie.
                    • jasioplo a Ty nie umiesz odpowiadać na temat pytania ... 31.07.12, 22:47
                      a Ty nie umiesz odpowiadać precyzyjnie na pytanie,
                      bowiem nigdzie ani jednym słowem nie napisałeś dlaczego jestes zadowolony z tej "nagrody"

chyba, że ta Twoja wypowiedź >> nagroda .... i ładna, i gustowna, i wręczona w eleganckim towarzystwie<<< jest wytłumaczeniem ...
                • dr_psychol Re: do plojasia 31.07.12, 16:11
                  Dali ma rację, zakompleksione kundle, ta nagroda była miastu niezbędna do prawidłowego funkcjonowania. Kto myśli inaczej ten jest w wielkim błędzie.
                  Co to jest 25 000 złociszy i dwa lata opóźnienia przy wdrażaniu założeń programu transportowego? Czym jest kilka milionów dla hiszpańsko-polsko-rzeszowsko-mongolskiej firmy konsultingowej, bez której opracowań nie byłoby możliwości namalowania na jezdni buc pasa? W Kielcach taki świstek zrobili urzędnicy miejscy za o ile dobrze pamiętam 300 000 z hakiem. Ale oni są biedni, zacofani i zakompleksieni. Imię nasze jest miliard i tego się trzymajmy.

Miastem rządzi rada, prezydent nie ma komputera, i doprawdy nie wie o wielu rzeczach, np o agencjach towarzyskich sportowca promującego ukochany Rzeszów. Ważne że kocha miasto, kwiaty, ptaki i dzieci.
                  I na koniec podstawowe pytanie: CO WY ZROBILIŚCIE DLA RZESZOWA? :))))))))) Mówię otwarcie że ja nic. Nie położyłem jednego metra kostki, nie namalowałem storczyka na śmietniku, nie mam nawet prawka na asfalciarkę. Bogu dzięki że mamy jednak władzę i Pana Ryśka, bo by nic u nas nie było... To jest jak z Wałęsą, dobrze że mieliśmy takiego męża stanu, bo by jak w Czechach i Niemczech, do dzisiaj ruscy u nas stali. Tam nie było mędrca Europy. Ten to dopiro ma nagród. I co zazdrościcie robaczki? Heheh szczekajcie, szczekajcie... tacy też są potrzebni. A ja przygotowuję się już do "łikendowego" wyjazdu na grilla, za 25 klocków. Pozdrawiam :)))))
                  • jakmutam Re: do doktora 31.07.12, 16:53
                    Wcześnie zaczynasz łikendowanie :))
                  • jasioplo Re: do plojasia 31.07.12, 22:54
                    nie dwa lata, ale 4 lata do tyłu ...
                    realizacja programu miała się rozpocząć w 2008 roku (jak nie wcześniej) a przecież mamy 2012 rok ! i dopiero teraz coś ruszyło ...
                    • Gość: xxx Re: do plojasia IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 01.08.12, 01:26
                      Konkretnie napisz co ruszyło, chyba że masz na uwadze konkurs na kolor autobusów :)
                      • Gość: Roman Re: Hmm IP: *.rzeszow.vectranet.pl 01.08.12, 08:09
                        I tak jest w przypadku naszej "15". Jest sygnał o opóźnieniu i sygnalizacja świetlna na skrzyżowaniu Cieplińskiego i Piłsudskiego przestawia się w taki sposób, że nasz autobus otrzymuje pierwszeństwo przejazdu

A co jeśli np:z przeciwnego kierunku będzie jechała np:13 z jeszcze większym opóźnieniem>?
                        Kogo inteligentna sygnalizacja przepuści skoro do "ronda " z każdego kierunku będą podjeżdżać spóźnione autobusy? Myślę że zgłupieje i puści zielone dla wszystkich.
                      • jasioplo info n.t "programu" są ogólnie dostępne 01.08.12, 08:34
                        informacje n.t. "programu" są ogólnie dostępne w różnych miejscach (ostatnio dużo się "tego" pojawiło)
                        tak więc jeśli chcesz "konkretów" poszukaj sobie sam ...
                        • Gość: xxx Re: info n.t "programu" są ogólnie dostępne IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 01.08.12, 09:02
                          Wiem wiem, w papierach ruszyło,z kopyta :)
                          • Gość: reformy Re: info n.t "programu" są ogólnie dostępne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.12, 09:09
                            W GACIACH DRGNĘŁO
                          • jasioplo ruszyło tylko w papierach ? 01.08.12, 10:01
                            ruszyło tylko w papierach ?
    • Gość: Hrr Miliony na rzeszowski transport. "By żyło nam s... IP: *.19.165.86.osk.enformatic.pl 31.07.12, 19:03
      Dobrze, że Rzeszów to nie tylko zjeby na forum.....właściwie, to przede wszystkim nie zjeby na forum :)
    • Gość: Antoś Miliony na rzeszowski transport. "By żyło nam s... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.12, 13:39
      wyborcza.pl/1,75248,12230596,Krakow_traci_plynnosc__Pracownicy_poczekaja_na_wyplaty.html
      • Gość: Kalkulator Re: Podpowiadam IP: *.rzeszow.vectranet.pl 01.08.12, 14:54
        Dopóki będą święte krowy zwolnione z np;abonamentu czy opłaty za jazdę komunikacją miejską to tak się to kończy. Nigdzie na zachodzie nie ma jakiegoś 65,70 czy 75 lat. Jedziesz- płacisz, oglądasz też płacisz tylko mniej bo więcej płacących to niższa cena.
    • Gość: Antoś By żyło nam się drożej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.12, 15:58
      Po zakończeniu tej szumnej imprezy opowiadano taki oto szmonces:
      Rabin Dubna przejrzawszy rękopis pewnego pseudo talmudysty, w ten oto sposób odezwał się do autora;
      -Idąc nocą nie rozstawaj się ze swoim dziełem. To talizman.
      - Czemu, to rabbi?
      - Albowiem napisane jest w księgach mędrców, że złe duchy napastują nocą uczonych ludzi. Ty, niosąc pod pachą ten rękopis, możesz śmiało zawędrować z nim na koniec świata.

Nikt z obecnych nie spytał nawet o jakikolwiek zakres i kosz realizacji tego zadania. Bicie piany jak zwykle wystarcza!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka