Dodaj do ulubionych

Kupili w Zodiaku mieszkania, nie mają aktów not...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.12, 19:56
Przed laty w tejże sp-ni kupiłem dom. Wpłaciłem wszystkie pieniądze a aktu nie otrzymałem, też było coś z gruntami..... Po póltora roku przyszło nowe rozliczenie w którym sp-nia informowała że muszę dopłacić! Poszedłem do sądu, miałem pełnomocnika i co i nic, bo to jedna sitwa. Ile wyciągnął pełnomocnik mozna się domyśleć, może będziecie mieli więcej szczęścia chocby dlatego że jest wasz duża grupa.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jon Lord Kupili w Zodiaku mieszkania, nie mają aktów not... IP: *.19.165.96.osk.enformatic.pl 09.10.12, 20:42
      Bardzo źle od lat mówi się o prezesie tej spółdzielni, ale jest z tego jedynego urupowania i się pilnują na wzajem niestety, Jego czas powinien już dobiec końća....
      • Gość: Prima Re: Kupili w Zodiaku mieszkania, nie mają aktów n IP: *.prz.edu.pl 10.10.12, 08:34
        > Bardzo źle od lat mówi się o prezesie tej spółdzielni, ale jest z tego jedynego
        > urupowania i się pilnują na wzajem niestety, Jego czas powinien już dobiec koń
        > ća....
        Z tego co wime to on nie jest z PiSu tylko z PSL (przynajmniej kandydował chyba ostatnio). Ale mówisz, że do PiS się już przepisał?
    • Gość: ewa Kupili w Zodiaku mieszkania, nie mają aktów not... IP: *.saite.com.pl 09.10.12, 21:03
      no tak kupuja mieszkania w tzw. nowym budownictwie bo zwlaszcza osobom spoza Rzeszowa to synonim luksusu... niestety a sie potem okazuje ze jakkies kruczki i mankamenty, albo niedorubki techniczne o czym penlo na forach albo problemy z prawna kwestia. Jednak moda na tzw. nowe budownictwo przemija na rzecz starszych zadbanych osiedli/blokow w centrum i najblizszej okolicy i ten trend coraz jest wyrazniejszy !!
      • Gość: ola Re: Kupili w Zodiaku mieszkania, nie mają aktów n IP: *.180.138.127.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.10.12, 07:14
        ok, coraz wiecej osob decyduje sie na mieszkania na starszych osiedlach zwlaszcza w centrum gdzie do wsyztskiego jest blisko, jednak to nie zmienia faktu ze jak kupione zostalo od spodzielni mieszkanie to akt wlasnosci sie nalezy !!!!
    • Gość: DarthVader Kupili w Zodiaku mieszkania, nie mają aktów not... IP: *.rzeszow.hypnet.pl 09.10.12, 21:39
      Taka sama sytuacja jest w S.M.Projektant.Kupiłem w tejże spółdzielni mieszkanie,miało być oddane 30 sierpnia 2011,zostało oddane 30 sierpnia 2012 do tej pory zliczamy braki i usterki,a rzeczona spółdzielnie ma w nosie mieszkańców, nie mówiąc już o wykonawcy...co sie tyczy aktów notarialnych to jest ten sam problem,bank mi nalicza kary od roku,pracownicy spółdzielni zwalają winę na urzędników,a urzędnicy na spółdzielnie,że ma bałagan w dokumentacji,a na dodatek spółdzielnia już nalicza jakiś horrendalne wzięte z kosmosu wyliczenia!!!! Pan Węgrzyn to zwykły hochsztapler i jedna sitwa z resztą prezesów spółdzielni do kupy z preziem Ferencem!!!
      • Gość: Egon Re: Kupili w Zodiaku mieszkania, nie mają aktów n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.12, 14:40
        [i]Brawo prawnicy Zodiaka z prezesem na czele. Szkoda tylko ludzi. Myślę ,że miasto znajdzie wyjście i pomoże Wam. Prezes Zodiaka do zmiany.
    • Gość: michagx Kupili w Zodiaku mieszkania, nie mają aktów not... IP: *.205.99.18.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.10.12, 21:59
      Pan prezes nie dopilnowal bo nie mial czasu kandyduje we wszystkich wyborach z jednej najbardziej pazernych partii.Jest walne zgromadzenie - to czas na zmiany ,najwyższy.
    • mal49 Kupili w Zodiaku mieszkania, nie mają aktów not... 09.10.12, 22:07
      Chyba ponad rok temu już był news gazety Rzeszów, bo nawet droga dojazdowa do osiedla nie miała uregulowanej własności. I to akurat z winy miasta!
      Teraz też czuję jakieś nieczyste zagranie.
    • Gość: wodnik szuwarek Kupili w Zodiaku mieszkania, nie mają aktów not... IP: *.230.90.215.rzeszow.mm.pl 09.10.12, 22:08
      Czy jak się nie spłaca kredytu, to zawsze od Spółdzielni trzeba mieć akt notarialny? Ja dostałem ze SM Projektant dostałem tylko
      - protokół odbioru mieszkania
      - umowę ustanowienia spółdzielczego własnościowego prawa do lokalu.
      Aktu na oczy nie widziałem (mieszkanie w bloku)
      Jak mam to rozumieć?
      • Gość: gosc Re: Kupili w Zodiaku mieszkania, nie mają aktów n IP: 81.15.190.* 10.10.12, 08:39
        Jeśli człowiek zobaczył by jakie jest powiązanie pomiędzy rzeszowskimi spółdzielniami a osobami wysokiej rangi w urzędzie to wcale by nie dziwił się że wszystko robione jest na wariackich papierach. Przekazuja grunty deweloperom jak chca, blokuja działki prywatnym inwestorom bez realizacji planów od poczatku kadencji, miasto realizuje prywatny dojazd do osiedli za publiczne pieniadze tylko wybranemy gronu deweloperow.
      • Gość: Lu Re: Kupili w Zodiaku mieszkania, nie mają aktów n IP: *.commit.pl 10.10.12, 10:50
        Nie masz aktu własności, nie jesteś właścicielem.. jest nim dalej Spółdzielnia, powodzenia:) Jakbyś chciał sprzedać takie mieszkanie to raczej nikt nie kupi, ja bym nie kupił:)
        • Gość: Misiek Re: Kupili w Zodiaku mieszkania, nie mają aktów n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.12, 14:48
          Kolego bzdury opowiadasz !
      • Gość: Egon Re: Kupili w Zodiaku mieszkania, nie mają aktów n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.12, 14:46
        To było zgodne z ówczesnym prawem. Od kilku lat nie można już ustanawiać spółdzielczego prawa do lokalu i dlatego są akty notarialne i odrębna własność lokalu.
    • Gość: lol Banda frajerów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.12, 12:07
      Jakim cudem od lutego nie pozwaliście spółdzielni? :P Liczycie, że mikołaj akty przyniesie wam na gwiazdkę? na którą gwiazdkę? :P

Nie rozumiem jak ludzie mogą pozwalać aż tak się dymać - banda z was frajerów!
    • Gość: gm Re: Kupili w Zodiaku mieszkania, nie mają aktów n IP: *.centertel.pl 10.10.12, 15:12
      Mieszkaniowe Amber Gold.

----------------
      Liderpracy.pl
    • Gość: madziek Kupili w Zodiaku mieszkania, nie mają aktów not... IP: *.fbx.proxad.net 11.10.12, 21:07
      Witam, ciekawa jestem czy ów problem dotyczy również bloku V, który jest w trakcie budowy. Przewidywany okres zakonczenia budowy to koniec kwietnia 2014.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka