Gość: ratler IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.12, 09:45 Ło matko! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sdf Sterylizacja kotów. Miasto: Dlaczego tak drogo? IP: *.res.pl 12.10.12, 11:24 " Nasze oczekiwania były takie, że z roku na rok sterylizacja będzie kosztować coraz mniej - mówi Kurnik . " - Oczekiwania mieszkańców tez są podobne - ze będzie was co roku coraz mniej a jest coraz wiecej do wyżywienia ...rozmnazacie się jak króliki w Australii a wysterelizować nie można - to dopiero plaga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joe Re: Sterylizacja kotów. Miasto: Dlaczego tak drog IP: 89.174.101.* 12.10.12, 15:40 Gdyby ta akcja sterylizacji miala sens to by byla prawda - w kazdym kolejnym roku powinno byc coraz mniej bezdomnych kotow do wysterylizowania. Ale jak widac sensu nie ma. Wystarczy nie dokarmiac, nie sterylizowac i niech to reguluje natura. Bedzie tyle kotow ile moze sie wyzywic z polowan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XT Re: Sterylizacja kotów. Miasto: Dlaczego tak drog IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.12, 15:44 No właśnie! W ogóle powinno się też zlikwidować służbę zdrowia - niech natura to reguluje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Sterylizacja kotów. Miasto: Dlaczego tak drogo? IP: 62.93.43.* 12.10.12, 11:34 Smutne, że wydaje się niewyobrażalne pieniądze na rzeczy które tak naprawdę nikomu nie są potrzebne, do niczego nie prowadzą, a brakuje chęci (bo raczej tak naprawdę nie środków) na wzięcie się za to, co faktycznie jest problemem. W cywilizowanym społeczeństwie (a zdaje się że 'urzędnicy' chcieliby pretendować do takiego miana) powinno być miejsce na trzeźwe, ludzkie spojrzenie na kwestię bezdomnych zwierząt - chodzi o to, aby po prostu wziąć się w garść i im pomóc, bo taka też jest nasza rola, a nie pozbywać się ich najmniejszym kosztem lub udawać że wcale nie istnieją... Cywilizowany świat to przecież taki w którym liczą się też potrzeby innych, pomoc, a nie tylko my sami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Sterylizacja kotów. Miasto: Dlaczego tak drog IP: 89.174.101.* 12.10.12, 15:33 I co, proponujesz akcje - kazdy trzyma w domu kota, zeby nie bylo bezdomnych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Sterylizacja kotów. Miasto: Dlaczego tak drog IP: *.rzeszow.mm.pl 12.10.12, 16:27 Proponuję właśnie sterylizację. Dzięki temu w humanitarny sposób, bez szkody dla nikogo, ogranicza się ich liczbę. Ale po co zawracać sobie głowę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec osiedl taniej uspic IP: *.sbr801.nsw.optusnet.com.au 12.10.12, 11:37 taniej uspic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary rzeszowiak Dlaczego tak drogo? IP: *.sbr801.nsw.optusnet.com.au 12.10.12, 11:41 Co za idiota wylapuje dzikie koty po to aby je sterylizowac ? Na mozg mu padlo ! Chojny dziad z cudzej torby daje ! Odpowiedz Link Zgłoś
baba8012 Re: Dlaczego tak drogo? 12.10.12, 12:28 Taka wypowiedź świadczy tylko o ignorancji i znieczulicy. Prościej topić albo truć, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Dlaczego tak drogo? IP: *.aster.pl 12.10.12, 14:23 Ja jestem taka idiotka ;) co wyłapuje... jakby nie to to zamiast czterech głodomorów do wyzywienia w ogrodzie miałabym 20 albo wiecej a jakos sumienie nie pozwala mi zeby patrzec na głodnego zwierzaka....odrobina dobrej woli i po problemie.... Co miałam zrobic jak tuz za ogrodzeniem domu okociła mi sie dzika kotka i przyprowadziła mi 3 głodne zmarzniete biedactwa... wyłapałam okazało sie ze był jeden kocurek i dwie małe kotki plus mama... wyobrazasz sobie co miałabym za rok ... a tak mam cztery dzikusy na 'stołówce' w ogrodzie...:) PS. zeby było ciekawiej wcale nie jestem specjalną miłosniczka kotów,ale krzywdy bym im nie zrobiła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Dlaczego tak drogo? IP: *.rzeszow.mm.pl 12.10.12, 15:09 Jesteś bardzo mądrą, myślącą trzeźwo osobą, a do tego widać że nie ogarnęła Ci obojętność. Dziękuję Ci za to. Nie trzeba być 'fanatykiem' żeby pomagać (tak jak niektórzy myślą). Trochę dobrej woli i mniej 'samozapatrzenia'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Dlaczego tak drogo? IP: *.rzeszow.mm.pl 12.10.12, 15:06 Co za bezmyślna wypowiedź... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Sterylizacja kotów. Miasto: Dlaczego tak drog IP: 89.174.101.* 12.10.12, 15:31 Przynajmniej mniej szczurow bedzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
jakmutam Re: Sterylizacja kotów. Miasto: Dlaczego tak drog 12.10.12, 16:47 Wszystkim biadolącym nad wyrzuconymi pieniędzmi na sterylizację i rzekomymi brakami efektów doradzam wycieczkę. Niedaleko , na Ukrainę. Tam się nie sterylizuje ale raz na jakiś czas pali żywcem wszystko co się "plącze". Sam jestem posiadaczem przygarniętej menażeryjki - 2 nieszczęść kocich i jednego psiego (chociaż czasami nie wiem kto kogo posiada , ja je czy one mnie:) ) i jako taki wszystkim apelującym w hitlerowskim stylu o "definitywne rozwiązanie kwestii bezdomnych zwierząt" mogę jedynie szczerze pokazać dorodny środkowy palec. A do zacnych ludzi zaapelować : przygarniajmy, sterylizujmy i kochajmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dociekliwy Re: Sterylizacja kotów. Miasto: Dlaczego tak drog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.12, 18:30 A kto decyduje o tym czy kot jest bezdomny czy domny po czym się takiegoż różnicuje. Czy aby nie decyduje o tym przynależność do Towarzystwa wzajemnej adoracji? Czy kot dochodzący zasługuje na darmowe podwiązanie tylko jednego jajnika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: Sterylizacja kotów. Miasto: Dlaczego tak drog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.12, 21:48 Na szczęście wyżej wymienione towarzystwo, a właściwie jego prezesko-dyrektorko-kierowniczka nie rządzi wetami wykonującymi te sterylizację. Trzeba być mieszkańcem Rzeszowa i podpisać specjalne oświadczenie. Chociaż ... skoro UM się się musiał konsultować z w.w. to może się mylę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: schuwald Sterylizacja kotów. Miasto: Dlaczego tak drogo? IP: *.connected.pl 12.10.12, 21:50 Czekam na zabawne komentarze, że źródłem finansowania sterylizacji powinny być pensje starych panien, a nie podatki płacone przez zapracowanych polskich rodziców. Nic dziwnego, że jest jak jest. Polska to kraj psiarzy, gdzie koty się truje, bo fałszywe i wredne. A tak naprawdę zbyt czyste jak na standardy polskiego chlewu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Sterylizacja kotów. Miasto: Dlaczego tak drog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.12, 22:08 A i owszem skoro singielka z kotem czy psem chce robić za pańcie zamiast z chłopem wspomagać ZUS to dlaczegoż nie miała by za swój zwierzyniec nie płacić. Co do polskich chlewów schuwaldzie to odkąd wdepliśmy do unii naszej kochanej znikneły one z podkarpackiego krajobrazu alebowiem Niemcy otrzymują dotacje do deptania gnoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miau praktyki studenckie. IP: *.play-internet.pl 13.10.12, 07:23 Sprawę mogłyby rozwiązać np obowiązkowe praktyki studenckie, podczas miesiąca praktyk student przez miesiąc praktykowałby masowo na kotach swoje zdolności chirurgiczne , oczywiście myślę o studentach weterynarii. Wyszłoby taniej a studenci mieliby doświadczenie. Sprawa do zorganizowania każdego lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: branzowiec Re: praktyki studenckie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.12, 08:16 Blad- student to nie lekarz i zabiegow prawnie robic nie moze. Zreszta o co cale zam ieszanie o 4 tys zl? Jakie to sa pieniadze dla urzedu? ZADNE! Po co ten caly artykul, szkoda czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Sterylizacja kotów. Miasto: Dlaczego tak drogo? IP: *.19.165.94.osk.enformatic.pl 13.10.12, 08:13 widzę, ze dotacja na sterylizację bezdomnych kotów wzbudza emocje. Zupełnie niepotrzebnie, bo jest to mądre rozwiązanie. Człowiek udomowił koty aby pomogły mu w walce z gryzoniami. jak do tej pory nie ma lepszego na to sposobu jak kot właśnie. a dokarmiać zwierzaki trzeba, bo jak wymordują wszystkie gryzonie to zdechłyby z głodu. Byle nie przekarmiać, bo przekarmiony kot, polował nie będzie. Z natury też to kotki są bardziej łowne ot kocurków. Odpowiedz Link Zgłoś
jael53 Re: Sterylizacja kotów. Miasto: Dlaczego tak drog 13.10.12, 11:12 Tu emocje wzbudza wszystko, co wymaga niejakiej przytomności, rozwagi i umiejętności współpracy. Przy okazji - obraża wetów ten, kto uważa, że "studenci mogliby praktykować" na zwierzakach. A jakoś tak się składa, że znam wielu świetnych lekarzy od zwierzaków, przy tym ze znacznie wyższymi "parametrami" etycznymi, niż się trafiają u ich kolegów od leczenia ludzi., Odpowiedz Link Zgłoś
dr_psychol Re: Sterylizacja kotów. Miasto: Dlaczego tak drog 14.10.12, 16:54 Gdyby rzecznik Chłodnicki wygłoszał regularne pogadanki dla kotów, na pewno przestałyby się rozmnażać. Wcale nie trzeba by na to więcej pieniędzy, a tylko trochę chęci :))) Odpowiedz Link Zgłoś
dr_psychol Re: Sterylizacja kotów. Miasto: Dlaczego tak drog 14.10.12, 16:58 Wygłaszał nie wygłoszał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Sterylizacja kotów. Miasto: Dlaczego tak drog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.12, 17:29 Zapewne po takich prelekcjach libido spadałoby kocórkom do zera ale w sierpniu 1997 roku weszła ustawa o ochronie zwierząt która zabrania je dręczyć. Odpowiedz Link Zgłoś