Dodaj do ulubionych

mam silne bole głowy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.12, 19:59
mam silne bole głowy.
zażyłem Tramal. co myslicie na temat tego leku. moze za silny?????????????? przeszlo mi od razu, nie wiem czy mozna go stosowac czesto
prosze o sugestie w tej sprawie, wizyte u lekarza neurologa mam dopiero za tydzien

z gory dzieki
grzesiek
Obserwuj wątek
    • Gość: q Re: mam silne bole głowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.12, 21:45
      Teoretycznie trzeba z nim uważać, bo to opioid, więc może uzależniać, ale przy krótkim stosowaniu raczej nie powinno się nic złego dziać. Tyle że powinien Ci to zlecić lekarz, a nie takie branie na własną rękę.
    • Gość: gosc Re: mam silne bole głowy IP: *.rzeszow.vectranet.pl 07.02.13, 12:44
      siemka masz jeszcze może ten tramal?
      • gregorianhusky Re: mam silne bole głowy 07.02.13, 13:43
        uważajcie na takie leki . one uzalezniaja i sa przepisane tylko konkretnej osobie a wiec odstepowac nie wolno. to silny lek.
        jak cos to tylko konsultacja z lekarzem, moze cos on poradzi.

duzo zdrowia zycze
    • Gość: Donald von Rudy Re: mam silne bole głowy IP: *.189.223.138.skyware.pl 07.02.13, 14:15
      Mnie też zaczyna łupać w bańce jak widze pierwszego po prezydencie.
      • lodowy_pl Re: mam silne bole głowy 07.02.13, 15:18
        Łepetyna siada, za oknami syf, słońca daaaawno tu nie widziano. Trzymajta się!
        • gregorianhusky Re: mam silne bole głowy 07.02.13, 17:15
          wiosna juz niedługo, coraz wiecej słonca, humor sie poprawi to i glowa przestanie bolec.
          Duzo zdrowia dla wszystkich forumowiczów
          • karaczan_wschodni Re: mam silne bole głowy 08.04.13, 12:15
            gregorianhusky napisał:

> wiosna juz niedługo,
            Trafiłeś bracie jak kulą w płot.
        • Gość: gość Re: mam silne bole głowy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.02.13, 17:21
          Nie ma nic gorszego jak leczyć się samemu czy być leczonym przez wszechwiedzących forumowiczów.Tramal jest przede wszystkim silnym lekiem przepisywanym przez lekarzy.Działa szybko,daje ulgę-to fakt,ale nie likwiduje przyczyny bólu,a przecież powinno Ci zależeć,aby ją wykryć i zlikwidować.Czekanie jeszcze tydzień na wizytę u neurologa,który zleci albo i nie jakieś badania(np.tomografię, na którą będziesz musiał czekać w najlepszym razie ok.miesiąca) w tym przypadku jest bezsensowne.Spróbuj mojej metody,gdy każą mi czekać kilka miesięcy na wizytę.Otóż idę do szpitala,który ma w tym dniu ostry dyżur i tam przebadają mnie "na wylot"w dość szybkim czasie.Bóle głowy mogą mieć bardzo poważne przyczyny i dlatego nie należy zamazywać obrazu choroby silnymi lekami przeciwbólowymi.Wskakuj w butki i goń na izbę przyjęć-powodzenia!Weź dowód osobisty.
    • Gość: domza2 Re: mam silne bole głowy IP: *.rzeszow.vectranet.pl 07.02.13, 17:21
      Nie ma co czekać, aż wiosna przyjdzie, a silne bóle głowy mogą być syndromem wielu chorób, więc trzeba się przebadać. Najpierw lekarz rodzinny, potem może i neurolog. Tramalu na własną rękę nie ma co brać. Ibuprom nie działa? pozdr
      • Gość: gość Re: mam silne bole głowy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.02.13, 17:27
        Ale jaja!Nie popatrzyłam na datę rozpoczęcia wątku(19.10.12).No nic,może moje rady przydadzą się innym.Mam nadzieję,że Grzesiek już jest zdrowy!
    • Gość: ja Re: mam silne bole głowy IP: *.adsl.inetia.pl 07.02.13, 17:26
      za mało spacerów... nie ma za co...
    • Gość: esrdtfhj Re: mam silne bole głowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.13, 15:26
      polecam BUNONDOL 0,4mg
    • Gość: ADAM Re: mam silne bole głowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.13, 15:37
      co wybrac?
      - Tramal czy
      - Bunondol

nie wiem ktory lek bedzie lepszy na noje bole krzyza
      z gory dziekuje
      • gregorianhusky Re: mam silne bole głowy 08.02.13, 16:59
        Gość portalu: ADAM napisał(a):

> co wybrac?
        > - Tramal czy
        > - Bunondol
        >
        > nie wiem ktory lek bedzie lepszy na noje bole krzyza
        > z gory dziekuje

oba leki to leki opioidowe.
        Tramal - słaby opioid;
        Bunondol - silny opioid.

Oba a szczegolnie drugi to sa bardzo silne leki. Nie konsultuj sie na formum tylko u lekarza
    • gregorianhusky Re: mam silne bole głowy 09.02.13, 21:03
      Gość portalu: grzesiek5886 napisał(a):

> mam silne bole głowy.
      > zażyłem Tramal. co myslicie na temat tego leku. moze za silny?????????????? prz
      > eszlo mi od razu, nie wiem czy mozna go stosowac czesto
      > prosze o sugestie w tej sprawie, wizyte u lekarza neurologa mam dopiero za tydz
      > ien
      >
      > z gory dzieki
      > grzesiek
      idz do lekarza. tramal jest b. silny, uwazaj
      • Gość: aeo Re: mam silne bole głowy IP: 62.93.47.* 10.02.13, 16:34
        popatrz na datę postu, po jaką koorvę odgrzewasz stare kotlety ? ;/
    • Gość: mama Re: mam silne bole głowy IP: *.centertel.pl 10.02.13, 09:40
      mnie boli co innego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka