Dodaj do ulubionych

Wysepki na podkarpackich drogach

IP: 217.153.103.* 18.03.02, 13:55
Czy Generalna Dyrekcja Dróg Publicznych wywaliła pieniadze w błoto budując na
podkarpackich drogach wysepki? Moim zdaniem tylko utrudniają one ruch (m.in.
okolice Boguchwały czy droga na Głogów Młp.), a powyższa sprawa jest przykładem
marnowania pieniędzy, tworzenia korków, zmniejszania przepustowości i narażania
ludzi na dodatkowe niebezpieczeństwa. Na koniec dodam, że przeznaczone środki
na tę inwestycję zamknęły się kwotą 2 mln 650 tys. zł. Jestem ciekaw co Wy na
to Drodzy Internauci. Czy nie lepiej było przeznaczyć powyższe niemałe
pieniadze na inne rzeczy np. budowę dodatkowych pasów ruchu czy obwodnic?
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: pawel Re: Wysepki na podkarpackich drogach IP: 212.160.233.* 18.03.02, 14:04
      Powiedz drogi przyjacielu ile jest warte ludzkie zycie?????Przejezdzam
      codziennie przez Boguchwale i widze ze srednia predkosc samochodow zmniejszyla
      sie znacznie,a to duzo daje jesli chodzi o potracenie pieszych lub podobne temu
      wypadki.Pozdrawiam.
      • Gość: xxx Re: Wysepki na podkarpackich drogach IP: *.pp.rzeszow.pl 18.03.02, 19:41
        Wynika to z nadopiekuńczości naszych "kochanych władz" lokalnych nad
        obywatelami,za komuny z chwilą wprowadzenia tzw. kina nocnego w tvp ówczesne
        władze woj. rzeszowskiego energicznie zaprotestowały,że obywatele tutejszego
        woj.muszą wcześnnie wstać do pracy i nie dla nich takie frykasy.Trzeba przyjść
        trzeźwym i wypoczętym do pracy.Ta nadopiekuńczość spowodowała tyle
        niepotrzebnych tragedii ,że powstaje zapytanie o problem "Zbrodni i kary". A
        poza tym nic na działkach się nie dzieje.
        • Gość: oooo Re: Wysepki na podkarpackich drogach IP: 213.25.159.* 18.03.02, 20:38
          ludzie ale perzciez kazde zycie jest wazne, kierowców równiez ale te nasze
          podkarpackie wysepki są strasznie niebezpieczne--a co do pieniedzy--mozna je
          bylo zainwestowac w rozsądniejszy sposób....
          • Gość: Guciek Re: Wysepki na podkarpackich drogach IP: 195.117.171.* 22.03.02, 20:16
            Uwazam, ze oooo ma racje. te wysepki sa naprawde niebezpieczne. Zamiast tego
            mozna bylo zapkupic radary, ktore by fotogarfowały piratow drogowych. Taki
            radar to wydatek 120,000 zł a wysepki kosztowały o wiele wiecej i o wiele
            wiecej trzeba bylo włozyc pracy i materiału. A w sumie nic z tego nie ma. Radar
            natomiast by zarabial na siebie. No 500 zł droga nie chodzi prawda - ale jak to
            w Polsce brak jest ekonomicznego myslenia... a szkoda wielka szkoda..
            • Gość: dude Re: Wysepki na podkarpackich drogach IP: *.rsk.pl 22.03.02, 20:51
              tee, Guciek:-)Mam nadzije że nie mówisz poważnie...hę?

Gość portalu: Guciek napisał(a):

> Zamiast tego
              > mozna bylo zapkupic radary, ktore by fotogarfowały piratow drogowych. Taki
              > radar to wydatek 120,000 zł ....
              A mozeby tak poratować kulejacą służbe zdrowia???
              Czy na podkarpaciu mieszkają sami prawi kierowcy?Wróć.Prawi to źle powiedziane;
              czy ani razu nie zadzylo Ci sie przekroczyć 60km/h w obszarze zabudowanym?A jesli
              tak, czy spieszno Ci z tego powodu pozbyc sie kilkuset złotych???
              ------------
              Jeśli choć na jedno z tych pytan odpowiesz NIE, oznacza to ze nie wierzysz w to
              co piszesz.
              -------------
              C o by nas sie radary i insze cholerstwa nie czepiały.
              Zdrowia
              • Gość: dude Re: Wysepki na podkarpackich drogach IP: *.rsk.pl 22.03.02, 20:53
                pragnałbym jeszcze nadmienic, iz temat wysepek był juz tyle razy wałkowany
                (wystarczy zerknąc do archiwum) ze dyskusja staje sie monotonna i nudna
                Pzdr
              • Gość: Guciek Re: Wysepki na podkarpackich drogach IP: *.gze.pl 22.03.02, 22:31
                Dude to, ze zdarzyło mi sie przekroczyc predkosc 60km/h nie oznacza, ze nie
                powinno byc radarow wymuszajacych na kierowcach owa predkosc. u nas drogi sa
                takie jakie sa i niestety nie nalezy jezdzic zbyt pochopnie :) bo to sie moze
                roznie skonczyc nie tylko dla brawurowego kierowcy. A co do pozbyca sie
                kilkuset złotych to trudno - jak jezdzsz tak płacisz :)
                A co do tych wysepek... moje zdanie jest jednoznaczne...
                • Gość: dude Re: Wysepki na podkarpackich drogach IP: *.rsk.pl 23.03.02, 00:17
                  Gość portalu: Guciek napisał(a):

>> A co do tych wysepek... moje zdanie jest jednoznaczne...
                  moje takze, choć w przypadku tych pierwszych (tj radarów)uwazam, ze dałoby sie
                  lepiej pozytkowac wydane w ten sposób pieniądze.Ale to tylko moja, subiektywna
                  opinia.
                  Pozdrawiam

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka