Dodaj do ulubionych

stacja bliska w dynowie

27.12.12, 20:07
mam pewien fenomen.
mam zwyczaj tankowania do pełna samochodu ,robię to z reguły jak zapali mi się rezerwa.bak 50 litrów,na każdej stacji wchodzi ok 40-41 litrów na wymienionej 47-48.facet krzyczy ,ze źle ustawiona rezerwa ,ale jadę na kolejną i działa dobrze.gdzie może być haczyk,uważam ,że ktoś kogoś robi w ...może ktoś miał podobnie na tej stacji
Obserwuj wątek
    • Gość: z Re: stacja bliska w dynowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.12, 21:03
      Omijam takie stacje na odludziu.
      To nie stacja własna Orlenu, ale franszyzowa, więc wszystko może się zdarzyć.
      Raz tam się zatrzymałem do wc, ale to jakaś masakra jak za komuny, bo klucz do wc trzeba odebrać przy kasie i iść do wc na zewnątrz stacji.
    • Gość: z Re: stacja bliska w dynowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.12, 21:07
      Tak wracając do tematu, to nie różnie może być z rezerwą.
      Jakađ banka powietrzna moze przekłamać pływak.
      Policz jakie wyszło Ci średne spalanie i czy się zgadza z tym, które wyświetla komputer pokładowy.
      Po tym poznasz czy wszystko OK.
      Jaki dystans do przejechania pokazał komputer po zatankowaniu?
      Taki sam jak zwykle?
      • Gość: dabecja Re: stacja bliska w dynowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.13, 23:29
        no właśnie.ponieważ jeżdżę przeważnie w trasy mam zwyczaj tankowania do pełna samochodu ,zapala mi się rezerwa wjeżdżam na najbliższą stację i tankuje do pełna.Zawsze zeruję wskazania .Na baku przejeżdzam 700-750 km .Przy zapalenie się rezerwy,na rynku w dynowie od ręki zatankowałem.Odległośc jaką przejechałem na rezerwie to 2 km.Więcej chyba nie ma .Wskazanie przed zerowaniem było oczywiście w granicach tych 700 km i po zatankowaniu ,przejechałem dalej tyle samo .
        Popytałem znajomych o tego gościa ,który prowadzi tą stację-biznes rodzinny.Pan na włościach i słyszeli o różnych ciekawych sytuacjach na tej stacji

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka