Dodaj do ulubionych

Pozdrawiam wszystkich.

21.01.13, 22:12
Pozdrawiam, wszystkich umiejących się cieszyć z rzeczy małych i dużych. Nawet nie do końca pozbawionych błędów i wad. Ludzi pogodnych, którzy z uśmiechem potrafią jechać ścieżką rowerową mimo, że jest w niej dziura i czasem trzeba ominąć latarnię. Nie rwą włosów i nie uprzykrzają życia otoczeniu z powodu braku urody ławek na 3-Maja i nie jest dla nich problemem graniczącym z kataklizmem wybudowanie jakiejś tam, kolejnej galerii handlowej.

Pozdrawiam, tych którzy nie są idealni, w życiu popełniają błędy i potrafią zrozumieć, że inni też mogą je popełniać. Tych, którzy nie uzurpują sobie prawa do wchodzenia w kompetencje innych, bo wydaje im się, że tylko ich punkt widzenia i pomysł na ... jest najwspanialszy, a tak naprawdę nawet porządnie nie znają tematu.

Pozdrawiam umiejących myśleć samodzielnie. Indywidualistów wolnych od syndromu stada, nie uprawiających klepania po pleckach, bo to jest trendy.

Generalnie wszystkich, z którymi fajnie, wesoło i sympatycznie się żyje. Nie plują, nie judzą, nie ujadają, nie składają pozwów do sądu o pierdoły i nie promieniują czernią. Ludzi, których się zaprasza na kilkumiesięczny rejs. Wraca z niego we wspaniałym humorze, z jeszcze większym przyjacielem, a nie z obłędem w oczach i myślą "nigdy więcej".

Pozdrawiam i dziękuję za kolejną lekcję życia tym, po drugiej stronie. To dzięki Wam zorientowałem się, że samo tylko przebywanie w zasięgu osób nastawionych negatywnie szkodzi. Uświadomiłem sobie, że zaczynam z zajadłością godną prostaka walczyć o "moje prawdy". Nie ma na to usprawiedliwienia. Chamstwo się ignoruje, a nie zwalcza chamstwem. Nie ma znaczenia szlachetność intencji. Kulturalny człowiek, w żadnych okolicznościach nie może się zachowywać jak ja w kilku postach. Przepraszam.

Nie zobaczycie już tu lowcy_intelektow. Może zaglądnę pod innym nickiem, ale nie sądzę bym miał ochotę dyskutować.

Do zobaczenia w miejscu radośniejszym i pełniejszym różnorodnych, indywidualnych poglądów fajnych ludzi. Nie takim smutnym, monotonnym, by nie powiedzieć nudnym i nihilistycznym.

Obserwuj wątek
    • Gość: konrad Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.13, 22:28
      Dzięki za pozdrowienia.Dedykuje Tobie moje motto życiowe- na wszelką ludzką siłe składa się czas i cierpliwość i cierpliwie czekam na polemike z Tobą zwłaszcza w tematach prozwierzęcych.
    • kmdr_rohan Re: Pozdrawiam wszystkich. 21.01.13, 22:38
      Próżnoś polemik się spodziewał,
      Nie dam Ci prztyczka, ani klapsa...
    • Gość: obserwator Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.30.41.54.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.01.13, 22:46
      nie chciałbym cytować jednego bywającego tu psychola (nie mylić z doktorem!), ale miał trochę racji pisząc, żeś się przestraszył konfrontacji. rejterując, przyznajesz jemu i jemu podobnym rację.
    • dr_psychol Jaaaad :) 22.01.13, 01:11
      Krótko pisząc, cieszmy się z byle czego, zawsze mogli spieprzyć bardziej :)))

Płyń Pan po morzach i oceanach, sław Pan Stolicę Innowacji i imię Wielkiego Innowatora.
      Po drodze życzę samych atrakcji i swojskich klimatów, np latarni morskich świecących na czarno :)

Pozdrawiam umiejących myśleć samodzielnie. Indywidualistów wolnych od syndromu
      > stada, nie uprawiających klepania po pleckach, bo to jest trendy.
      >

Dziękuję :)))
      • Gość: Cqpx/15 Re: wielki łowcz Kubusia Puchatka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.13, 01:31
        zapałętał się na tym forum niejaki łowczy,uszczęśliwiacz wszystkich i wszystkiego,gościu,dla mnie jesteś w tym towarzystwie zbyt toksyczny i trzeba na ciebie uważać jak na pożytecznego idiotę.A tak naprawdę to ilu złowiłeś, coś mi się zdaje myśliweczku że oni inteligentniejsi od ciebie.
    • lowca_lowcow Re: Pozdrawiam wszystkich. 22.01.13, 08:39
      Rozbeczałem się, jak pensjonarka.. Jakież epickie posłowie, przepojone dramatyzmem i poczuciem tęsknoty za "nowym, lepszym światem". Rezygnacja? Brak argumentów?Zniechęcenie? Czy też miałkość argumentów? Niewazne, bądź zdrów łowco...
      NIE będzie nam tu Ciebie brakować :)
      • kmdr_rohan Re: Pozdrawiam wszystkich. 22.01.13, 08:47
        lowca_lowcow napisał:
        Rezygnacja? Brak argumentów?Zniechęcenie? Czy też miałkość argumentów?

Zwykły foch, Łowco. Księżniczka strzeliła klasycznego focha. Jakież to urocze ;)
    • Gość: ann Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.static.sl-net.pl 22.01.13, 10:34
      a o soochodzi?
    • mata_kari Re: Pozdrawiam wszystkich. 22.01.13, 13:30
      No co Ty Maciek? Nie żartuj. To Tadzio dał Ci urop?
      • Gość: ds16 Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: 91.225.135.* 22.01.13, 14:49
        No popatrztysie... nawet poznać nie zdążyłem, żałować nie żałować ?
      • Gość: iwabradyna Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.13, 14:41
        Na Maćka styl zdecydowanie zbyt wysublimowany. Nie to pióro.
    • jamamota Re: Pozdrawiam wszystkich. 22.01.13, 15:43
      Hmmmm..... Żal...
      Ale starcie było przednie.
      • Gość: Felicjan Dulski Łubu, dubu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.13, 16:38
        Nie ma to jak samemu się pochwalić :)
      • Gość: rico Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.205.60.14.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.01.13, 17:43
        > Hmmmm..... Żal...
        > Ale starcie było przednie.

Istotnie; jednego łowca walnął nosem w pięść a drugiego, żołądkiem w kolano.
    • e_w_a_21 Re: Pozdrawiam wszystkich. 22.01.13, 16:48
      Smutno będzie bez Ciebie. Żegnaj przyjacielu !!
    • Gość: ex_lowca Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.static.sl-net.pl 23.01.13, 13:39
      Zaglądnąłem z zapytaniem, co słychać?
      Konrad i jamamota. Dziękuję za ciepłe słowa, podziwiam za upór i cierpliwość w czyszczeniu tych stajni Augiasza. Mnie niestety los poskąpił tych cech charakteru i ukarał alergią na smród kurzeńca, z którym nieodłącznie mi się kojarzą „Podkarpacczycy”.

Nie ukrywam, że zaglądając tu liczyłem, iż może na koniec, niektórych adwersarzy stać będzie na pożegnanie się z klasą. Że jednak słowo kindersztuba nie jest dla nich odległą i niezrozumiałą abstrakcją. Jest mi miło, bo nie pomyliłem się.
      Dzięki e_w_a_21. Też mi smutno, ale to naprawdę nie jest miejsce dla człowieka wybrakowanego, bo pozbawionego skłonności sadomasochistycznych ;-).

Niestety pozostałych, jak widać, nie stać nawet na taki mały gest. Trwają nieugięcie wierni zasadzie „chłop żywemu nie przepuści”, a ja durny liczyłem po cichutku, że jednak błysną choć cieniem kultury osobistej. Niech będzie nawet ta nabyta lub udawana. Taki obcy implant w jestestwie mentalnego prostaka. Przecież już się otarli się o cywilizację i powinni wiedzieć jak powinien się zachowywać człowiek na poziomie. Niestety....
      Mówi się trudno.

Na komentowanie karkołomnych wyczynów osobników mających ewidentne problemy z formułowaniem własnych myśli i zamianą ich w słowo pisane, tudzież zwracających się do
      mnie per „gościu” lub „walących po żołądkach” szkoda czasu. Może kiedyś się doczekam, że otrą się o cywilizację?

Pozostał jeszcze ostatni segment. To wielbiciele, a dokładniej twórcy sensacji. Każdy ma prawo czekać na desant cyklistów oraz dopatrywać się wszędzie kłamstw i oszustw. To ostatnie można nawet odebrać bardzo pozytywnie, jako ostrożność i formę przezorności. Jednak jedynie wtedy, gdy ma szansę mieć cokolwiek wspólnego z rzeczywistością. W innym wypadku są podstawy do niepokoju. Jednak nie jestem lekarzem i na tym komentarza zakończę.

To by było na tyle, jak mawiał znany prześmiewca.

Aaaaa... jeszcze osobistość nie mieszcząca się w żadnych ramach, czyli Dottore.
      Bardzo chciałbym mieć nr telefonu jego dilera ;-)

Jeszcze raz pozdrawiam ciepło.
      Trzymam kciuki za Was wszystkich. Szczególnie tych, którzy jeszcze nie potrafią przyjąć gestu wyciągniętej dłoni. Jestem pewny, że już niedługo Wam się uda.
      • yanan2 Re: Pozdrawiam wszystkich. 23.01.13, 13:58
        Po pierwszwsze.Czasami dobrze się dyskutowało z tym łowcą "yntelektów".Po prostu róznica zdań.Mogła zaistnieć.Ale moment prostował jak zabrnął za daleko.Poza tym by wjtkowo zasadniczy.Koniec mysli.Cenzura dziala.Juz widze.nie skomentuje.Pa! to cala gazeta,Wypierdzielajcie!!!Koniec komentu z braku mozliwosci pisania.WON GAZETA!!!Jesli tych cenzorow zatrudniacie.Szkoda!!!
        • Gość: zyzol a ja to ... IP: *.ip.netia.com.pl 23.01.13, 14:04
          a ja to się czeszę byle czym. I czeszy mnie bydle co. No bo fajnie jest i nima co psuć.
          kolo nas pełno takich co walą konia w negatywnym podnieceniu na widok rondla koło UWu, którzy czekają co tu Ferenc spieprzy i jak u dokopać. A mnie to wali bo ja sze czesze bydle czym
      • shepard102 Re: Pozdrawiam wszystkich. 23.01.13, 14:00
        Bolało? Jak miło... ;-)))
        Z całym szacunkiem, ale... chrzanisz Asan aż tynk z sufitu leci... :-)
        Szczególnie w temacie tej tzw. "odtrąconej ręki"...
        Spuściłeś na drzewo zaproszenie - o.k. Mogę zacytować na forum publicznym naszą korespondencję... ja tam nie mam nic do schowania pod stołem, a zawsze ogół rozstrzygnie czy było mało... elegancko czy zbyt wiele chamstwa.
        Niby napisałeś odpowiedź - a tutaj czas cały komunikat pt. "Użytkownik nie zgadza się na otrzymywanie wiadomości od nieznajomych"... Więc jak to jest? Kto jest mały a kto większy kłamczuszek? ;-)
        Ale... Wiesz Ty co? Nie jesteś jedynym, który odpuścił wyjście zza krzaka. Jeszcze nigdy, żaden - żeby największy orator tutaj - nie zdecydował się na przeniesienie dialogu do realnego świata. Pozorna anonimowość w sieci jest MOCNĄ stroną SŁABYCH jednostek ;-)

Pozdrawiam, mimo wszystko, ciepło,
        Shep
        • Gość: ex_lowca Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.static.sl-net.pl 23.01.13, 22:13
          > Bolało? Jak miło... ;-)))

To jedno stwierdzenie i emotikon wskazujący czerpanie satysfakcji mówią wszystko. Naprawdę nie potrzeba niczego więcej.
          Czy bolało?. Bolało oraz boli i to bardzo. Szczególnie, gdy czytam takie wypowiedzi, popełniane przez ludzi, których do dziś traktowałem z szacunkiem. Gdy takim chamstwem błyskał jakiś tam kmdr, czy yanan spuszczam zasłonę tłumacząc sobie, że w polskim społeczeństwie, to niestety norma. Do każdej społeczności zawsze usiłuje się dokleić jakieś dno, a inteligencji u nas jak na lekarstwo.
          Popisów tego pierwszego, ze względu na poziom oraz „smród kurzeńca” czytać nie mogę, a drugiego nie potrafię. Może to moja ułomność, ale ten pokręcony, wręcz poszatkowany tok myślenia i totalny chaos wypowiedzi, upakowane w formę rodem z malaksera, nie mają nic wspólnego z językiem komunikacji i są dla mnie niestrawialne. Ba, niewiele z tego słownego ADHD rozumiem.

Ogólnie masz zdecydowanie rację. Bardzo mnie boli żenujący poziom intelektualny i kulturowy naszego społeczeństwa. Niestety Polska od kilku wieków ma pecha. Wszyscy nam wycinają inteligencję. Zaborcy, trzy grosze dorzucił Hitler, a dokończył Stalin rękami NKWD i „naszych braci” spod znaku UBP, UB itd. W międzyczasie nastąpiła promocja chłoporobotnika, która doprowadziła do załamania się wszystkiego.
          Po rewolucji (czytaj zamianie jedynie środka sprawowania władzy za pomocą aparatu ucisku na ekonomiczną) zafundowano nam reformę oświaty, która zmieniła się w linię produkującą patologiczne, nastawione na konsumpcję, zdalnie sterowane, tępe masy.
          Pojęcia etyki, moralności, szacunku i kultury, zostały zastąpione żądzą pieniądza, konsumpcji i posiadania. Patriotyzm, solidarność i tradycja – internacjonalizmem, podziałami, nienawiścią i tolerancją dla wszelkich patologii. Szczególnie w wykonaniu władzy.

Podobnie boli mnie to, że jako społeczeństwo pozwoliliśmy się skłócić. PR-owcy Tuska zrobili majstersztyk wmawiając schamiałym, plebejskim, mentalnym tępakom, że głosując na PO awansują społecznie. Staną się automatycznie „wykształciuchami”. Swoją drogą trzeba oddać sprawiedliwość. Pomysł genialny w prostocie i skuteczności.

Teraz mamy „dziel i rządź”, czyli świętą wojnę między wykształciuchami, a manipulowanymi przez czarnych moherami i nikt nie zwraca uwagi na złodziejstwo, przekręty i afery, które doprowadziły do tego, że Polski już praktycznie nie ma. A to, co powinno się nazywać społeczeństwem można kupić za dowolne papierki. Razem i oddzielnie. Na kupki, jednostki, tony i stołki.
          Cholera! Toż średnio wychowany pies nie weźmie żarcia od każdego. Nawet wiejski burek zeżre i owszem, ale czołgał się i lizał po pupci nowego pana nie będzie. A przeciętny „nowy” Polak?

A wiesz, co mnie boli najbardziej?
          Od zawsze moi przodkowie i ja sam robiliśmy wszystko, co w naszej mocy, by Polska była Polską, a Polak brzmiało dumnie. Kilku za tą sprawę oddało życie, wielu zdrowie i majątki. Dziś chamstwo ma to gdzieś. Jakaś poczęta w chlewie forma życia śmie dobitnie określić gdzie ma Katyń, zadać pytanie, kto to był Kaczorowski i stwierdzić, że Powstanie Warszawskie było bez sensu lub pitolić jakieś brednie o szlachcie zagrodowej. Po czym, po raz kolejny wybiera ekipę, której członkowie od ponad 20 rozkradają dorobek pokoleń Polaków i robią wszystko by nas upokorzyć. Głosują na pogrobowców Unii Wolności, AWS, członków Grupy Bilderberg, Komisji Trójstronnej lub spadkobierców linii KGB, bo im się wydaje, że tym sposobem awansują na wykształciuchów.
          Raz jeszcze bym mógł spuścić na karb głupoty, ograniczenia intelektualnego lub innych zapóźnień, ale dwukrotnie??? Toż nawet intelektualna rozwielitka musiała dawno zauważyć, że Polska zaczyna być dla Polaków krajem trzeciego świata, a rajem odzyskanym dla wszelakiej maści hochsztaplerów „różnego pochodzenia”.
          W efekcie wartościowi ludzie niestety nie widzą możliwości godnego życia i swojej tu przyszłości. Wybierają emigrację.

Jednak wracając do tematu.

> Spuściłeś na drzewo zaproszenie - o.k. Mogę zacytować na forum publicznym naszą
          > korespondencję... ja tam nie mam nic do schowania pod stołem, a zawsze ogół ro
          > zstrzygnie czy było mało... elegancko czy zbyt wiele chamstwa.

Jak myślisz, co jest dla mnie ważniejsze, herbatka z Tobą, czy załatwienie za granicą tematów związanych z budową nowego miejsca do życia mojej rodziny? Czyż nie pisałem Ci o tym?

Cytowanie na forum prywatnej korespondencji, choć faktycznie nie ma w niej niczego do ukrycia, jest zaiste kolejnym przejawem odebrania starannego wychowania. Staraj się przynajmniej zachować pozory - proszę. W przeciwnym wypadku pomyślę, że biję pianę bez sensu, bo i tak nic z tego nie dotrze.

> Niby napisałeś odpowiedź - a tutaj czas cały komunikat pt. "Użytkownik nie z
          > gadza się na otrzymywanie wiadomości od nieznajomych"
          ... Więc jak to jest?

A skąd ja mam to wiedzieć? Piszesz, że odpowiedź ode mnie otrzymałeś, więc dostałem Twoją i odpisałem, a dlaczego się wyświetla jakiś komunikat, to pytanie do twórców lub adminów tego oprogramowania. Nie do mnie.

> Kto jest mały a kto większy kłamczuszek? ;-)

Daruj sobie takie insynuacje, proszę.

> Ale... Wiesz Ty co? Nie jesteś jedynym, który odpuścił wyjście zza krzaka. Jesz
          > cze nigdy, żaden - żeby największy orator tutaj - nie zdecydował się na przenie
          > sienie dialogu do realnego świata. Pozorna anonimowość w sieci jest MOCNĄ stron
          > ą SŁABYCH jednostek ;-)

Zaczynam odnosić wrażenie, że mocno przeceniasz swoją osobę.
          Uważasz, że kiwniesz palcem, a inni mają biec, bo Twą wolą jest oglądnięcie delikwenta?
          Do dzisiaj jawiłeś mi się jako osoba, z którą kontakt może być ciekawym, a może i sympatycznym doświadczeniem. Zapewne byśmy się spotkali. Jednak po dzisiejszym Twym zachowaniu straciłem zainteresowanie. Nie jestem eksponatem do oglądania przez megalomana. A „zaproszeń” w formie szantażyków emocjonalnych z zasady nie przyjmuję.
          Możesz sobie moją decyzję interpretować dowolnie. Słabością, chęcią zachowania anonimowości lub wielkopańskim wywyższaniem się. Jest mi to obojętne.

> Pozdrawiam, mimo wszystko, ciepło,
          > Shep

Na szczere to nie wygląda, ale zawsze lepiej późno niż wcale ;-)

Również pozdrawiam, mimo wszystko, ciepło,
          ex łowca
          • shepard102 Re: Pozdrawiam wszystkich. 24.01.13, 12:21
            Oj, niepotrzebnie się Kolega tak strasznie postarał. Niegodnym tak poważnego traktowania. Ale doceniam. lepiej późno niż później...
            Ale żeby już tak rzecz we części przynajmniej wyjaśnić...:

"... A skąd ja mam to wiedzieć? Piszesz, że odpowiedź ode mnie otrzymałeś, więc dostałem Twoją i odpisałem, a dlaczego się wyświetla jakiś komunikat, to pytanie do twórców lub adminów tego oprogramowania. Nie do mnie...."

Nie udawaj, że nie Wiesz. Komunikat generowany jest automatycznie wtedy, gdy zarejestrowany użytkownik NIE CHCE otrzymywać korespondencji od innego zarejestrowanego użytkownika, gdy ten - nie jest "znajomym"... Proste?

I czytaj ze zrozumieniem: nie napisałem, że DOSTAŁEM odpowiedź na priva. Napisałem, że to Ty - tu na forum odpisałeś, że ODCZYTAŁEŚ i ODPOWIEDZIAŁEŚ. Niestety - sam najlepiej Wesz, że nie mogłem niczego otrzymać - bo wyłączyłeś taką możliwość (patrz: komunikat).

Doskonale zdaję sobie sprawę z priorytetów: spotkania przy kawie vs praca czy inne hobby. Jednak sam przyznaj: przesunięcie kontaktu to jedno, a blokada na korespondencję - to drugie... Interpretuj jak chcesz. Tylko nie pisz, że chamstwo w 100 procentach wygrywa z komunikacją, bo to mija się z prawdą. Nie wiem jak inni, ale ja jestem zawsze chętny i gotowy na konstruktywne (i mniej :-) rozmowy. W realu szczególnie.

Ot, i tyle. :-)

Pozdrawiam,
            S.
            • Gość: ex_lowca Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.static.sl-net.pl 24.01.13, 12:38
              > Nie udawaj, że nie Wiesz. Komunikat generowany jest automatycznie wtedy, gdy za
              > rejestrowany użytkownik NIE CHCE otrzymywać korespondencji od innego zarejestro
              > wanego użytkownika, gdy ten - nie jest "znajomym"... Proste?

Jasne, że proste. Najprostszy w w tym jest fakt, że mimo iż sugerujesz, że niby nie chciałem otrzymywać korespondencji jednak ją otrzymywałem na prv i odpisałem, co potwierdzasz tu:

> I czytaj ze zrozumieniem: nie napisałem, że DOSTAŁEM odpowiedź na priva. Napisa
              > łem, że to Ty - tu na forum odpisałeś, że ODCZYTAŁEŚ i ODPOWIEDZIAŁEŚ.

Jakim cudem mogłem odczytać skoro nie mogłem dostać?

Z resztą jakie to ma znaczenie, czy Shep'owi wyświetla się jakiś komunikat, czy nie? To mydlenie oczu i odwracanie uwagi od spraw ważnych, o których prawiłem w poprzednim poście.

Wybrałeś zrobienie uniku i zajęcie się pierdołami OK. Żyjemy w wolnym kraju, a opinię na Twój temat już sobie wyrobiłem.

• shepard102 Re: Pozdrawiam wszystkich. 24.01.13, 12:44
                "... Wybrałeś zrobienie uniku i zajęcie się pierdołami OK. Żyjemy w wolnym kraju, a opinię na Twój temat już sobie wyrobiłem... "

Ze zgrozy upuściłem banana... Jak tu teraz żyć?
                JAK ŻYĆ????

:-)
                • Gość: ex_lowca Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.static.sl-net.pl 24.01.13, 13:34
                  > Ze zgrozy upuściłem banana... Jak tu teraz żyć?
                  > JAK ŻYĆ????

Z upadłym bananem najniechybniej ;-))))

A poważniej.
                  To nie deszcz pada.
                  • shepard102 Re: Pozdrawiam wszystkich. 24.01.13, 13:44
                    "... Z upadłym bananem najniechybniej ;-)))) ..."

Tak. Siedzę z nim na gębie przez cały czas tego... dialogu?

Pozdr,
                    S.
                    • Gość: ex_lowca Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.static.sl-net.pl 24.01.13, 17:47
                      > Tak. Siedzę z nim na gębie [bananem dopisek ex_łowca]

W ogóle chyba masz tendencje do owoców, niekoniecznie tropikalnych.
                      Jak tam Twoje "poziomkowe" billboardy, którymi za pieniądze podatników chciałeś "rozsławiać" miasto Rzeszów w całej Polsce?
                      Ferenc nie dał pieniążków i go nie lubisz? A może dał i lubisz? Jak tam sponsorzy ;-))))
                      • Gość: lowca tajemnic Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.180.11.13.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.01.13, 21:35
                        > Jak tam Twoje "poziomkowe" billboardy, którymi za pieniądze podatników chciałeś
                        > "rozsławiać" miasto Rzeszów w całej Polsce?
                        > Ferenc nie dał pieniążków i go nie lubisz? A może dał i lubisz? Jak tam sponsor
                        > zy ;-))))

z tego co pamiętam Ferenc nie dał też pieniążków na piknik naukowy; który jak się potem okazało okazał się sukcesem bijącym rekordy popularności. szklanka jest w połowie pusta albo w połowie pełna.
                        • Gość: ex_lowca Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.static.sl-net.pl 24.01.13, 22:52
                          > z tego co pamiętam Ferenc nie dał też pieniążków na piknik naukowy; który jak (...)

Być może tak było. Nie znam tematu. Jednak to niczego nie zmienia. To argument w stylu "a u was biją murzynów".
                          Wyobraź sobie, że ja stwierdzę, że pan X jest dziadowskim mechanikiem, a Ty się nie zgodzisz i użyjesz argumentu, że co roku daje milion na dom dziecka. Czy to, że jest jest dobrym człowiekiem i sponsoruje sieroty zmieni fakt, że jako mechanik się nie sprawdza?

Podobnie tutaj.
                          Nie pytałem Ferenca na co dał, czy nie dał pieniędzy lub o jego błędy. Tylko Sheparda, czy dostał kasę na zrobienie przez Jego firmę, w całej Polsce "poziomkowo - poduszkowej" promocji billboardowej? To mogłyby być całkiem sensowne pieniążki.
                          Jeśli dostał, to czy lubi z tego powodu Ferenca, a jeśli nie dostał, to czy nie lubi?

Po prostu ciągle się staram zrozumieć dlaczego, za co lub skąd się wzięła u nich taka nienawiść do Ferenca? Jej poziom zakrawa już na poważną chorobę. Zrobił źle. Nie zrobił jeszcze gorzej. Koń wlazł w łajno - pewnie się zapatrzył na Ferenca. No paranoja!

Wojciecha Jamę nawet rozumiem. Z konstrukcją wszystko lepiej wiedzącego pieniacza, który w ogóle nie czuje relacji służbowych i hierarchii, a do tego jest absolutnie zafascynowany swoim hobby pt. kolekcjonowanie dobranocek, które to stały się tematem najważniejszym na świecie. Ba, w pewnym sensie mu go przesłoniły. Nietrudno wylądować na bruku i być przekonanym o bezprawnym gwałcie dokonanym na Jego osobie. Stąd tylko kroczek do żądzy zemsty.

Ale Pawła Pasterza jeszcze nie rozgryzłem.
                          Dlatego szukam powodów. Szczególnie od momentu, gdy się okazało, że Go znam i wiem co nieco o różnych tematach.

• Gość: autor Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.31.44.105.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.01.13, 23:17

> Ale Pawła Pasterza jeszcze nie rozgryzłem.
                            > Dlatego szukam powodów. Szczególnie od momentu, gdy się okazało, że Go znam i w
                            > iem co nieco o różnych tematach.
                            >

ja nie. tylko z widzenia i od czasu do czasu z gazet i tv. jesli to tego chodzi (pr rzeszów). Ale wnoszę, że nieźle Ci musieli dać się we znaki skoro nie możesz spać.
                            • Gość: ex_lowca Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.static.sl-net.pl 24.01.13, 23:55
                              Pisałeś, że już się zdecydowałeś na jeden nick, a tu widzę już trio osobowości. Ehhhh... dobra... niech Ci będzie.

> Ale wnoszę, że nieźle Ci musieli dać się we znaki skoro nie możesz spać.

Nic z tych rzeczy. Spać się kładę w okolicach 3, czasem nawet 4 rano. Śpię do 11 - 12.
                              W lecie to się zmienia, ale teraz lubię noc.
                              Biznes przekazałem młodzieży, więc mogę sobie pozwolić na bardzo luźny i jeszcze bardziej hedonistyczny tryb życia.

Z Jamą chyba nigdy się nie spotkałem. Pamiętam tylko Jego radiową papalninę. To była straszna kompromitacja. Po prostu katastrofa. Pozom tych programów mógł konkurować jedynie z ludowizną Jurka Dyni. Żebyśmy się dobrze zrozumieli. Nie Jurkiem, bo choć to nie orzeł, ale i tak dobrych kilka klas wyżej od Jamy, tylko Jego ukochaną ludowizną. Żenujące były te infantylne, uprawiane bardzo "nieskomplikowanym, niepewnym językiem peany pochwalne o dobranockach. Taka naiwna promocja muzeum dla baaaardzo prostych ludzi.

A Paweł nigdy mi nic złego nie zrobił i nie podpadł. Z resztą z Jego, praktycznie zerowymi możliwościami nic nie mógł nawet gdyby bardzo chciał.

• Gość: autor Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.31.44.105.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.01.13, 00:01
                                > A Paweł nigdy mi nic złego nie zrobił i nie podpadł. Z resztą z Jego, praktyczn
                                > ie zerowymi możliwościami nic nie mógł nawet gdyby bardzo chciał.
                                >

tym bardziej się dziwię. ale nie moja rzecz. nic to nie wnosi.

ps nie chwytam z tym trioosobowści, ale późno jest.
                                • Gość: ex_lowca Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.static.sl-net.pl 25.01.13, 00:20
                                  > tym bardziej się dziwię. ale nie moja rzecz. nic to nie wnosi.

A co można robić w środku nocy, po kolejnym drinku, gdy na stu iluś tam programach nie ma co oglądać? Tym bardziej, że psychologia i socjologia zawsze była i jest jednym z moich koników. Szczególnie jako narzędzia pomocne w wyzwaniach pt. zrozum: kobietę, miliardera, syna, córkę, sportowca, sąsiada, krowodojarkę, gnojorozrzutnik i różne inne indywidua.
                                  Dopiero za tydzień, dwa ruszam w świat na przeciw przygody. Do tego czasu nie chcę się zbytnio nudzić.

> ps nie chwytam z tym trioosobowści, ale późno jest.

Odniosłem wrażenie, że jesteś kolejnym wcieleniem lowcy tajemnic vel xxx vel kilka innych nicków. Jeśli wrażenie okazało się błędne przepraszam.
                                  • Gość: ciekawy Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.13, 08:42
                                    Wywlekasz na publicznym forum jakies 'prywatno-koleżeńskie' sprawy niejakiego Pawła Pasterza. Mówiesz 'wiem to i owo ale nie powiem'. Taka zabawa słowna która sugeruje, że coś jest nie tak.
                                    A co konkretnie?
                                    Jak masz jaja to powiedz od a do zet albo skończ tego typu insynuacje. To ryzykowna gra ale to Ty ja podjąłeś.
                                    stchórzysz... to pewne
                                    • Gość: ex_lowca Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.static.sl-net.pl 25.01.13, 11:31
                                      Naprawdę liczysz na to, że ulegnę tak banalnej manipulacji?
                                      Chyba musisz popracować nad właściwą oceną rzeczywistości.
                  • shepard102 P.s. 24.01.13, 13:46
                    Tak na marginesie: nie żebym miał coś przeciwko, ale czy czasem nie miał to być Twój temat pożegnalny? Rozumiem, że gawędzimy sobie tak dla podtrzymania rozmowy... i tematu na wierzchu listy? ;-)

S.
      • kmdr_rohan Re: Pozdrawiam wszystkich. 23.01.13, 14:00
        No czyż ona nie jest slodka? nasza Księżniczka słowotoku. :)
        • Gość: zyzol Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.ip.netia.com.pl 23.01.13, 14:06
          I tyż pozdrawiam wszystkich - środkowym palcem :) bo ja to sze czesz bydle czym
          • yanan2 Re: Pozdrawiam wszystkich. 23.01.13, 14:34
            W sczeglnosci pozdrowka dla niejakiego sheparda.To cenzor gazetowy.Nie jest tylko wiadomo czy gazeta jako taka o tym wie.Po prostu pomylil powolania !!!Powinien pracowac w komunizmie na Mysiej.Mam jeszcze osobicie kilka klawiatur do zniszczenia!Rachunek w tle!!!Po co ci to?Czekasz na dalsze psucie,czy tak juz masz.Uwazaj!!!Moze byc groznie.Poki co proponuje ugodowo wypad!Moze byc w drodze na drzewo lub schodzac z niego,kasa zdecyduje.Poki co odradzam psucia klawiatury.Jesli nie!No to sobie policzymy,mam kilka na zbyciu,ale policze.Wypad durniu!!!Myslalem,ze gazeta pl,to jednak wolne medium..Niestety!!!Eureka,dJest shepard lokalny psuj jak wynika z ostatniego wpisu.WEG!!!Nie piszcie tu wiecej.Shepard czuwa!!!
            • shepard102 Re: Pozdrawiam wszystkich. 23.01.13, 14:58
              "... Shepard czuwa!!!..."

Ja. Ich kann den Weg zeigen... ;-) Prosit!
              S.
              • yanan2 Re: Pozdrawiam wszystkich. 23.01.13, 15:18
                Won !!!Wszystko rejestrowane.Dość psucia sprzętu i wprowadzania wirusów.Licz waść kasę.Bedzie potrzebna,bo cię znajdę po IP.

Ludziska!!!!
                Nie wpisujcie się już tu więcej.Cenzura komunistyczna z Mysiej działa! Więc po co wywnętrzać się na takim medium z zasady wolnym typu gazeta .Pl jak lokalny cenzor czy tam moderator gazety która nawet wiedziec nie powinna lub nie wie po prostu,ze działa tu taki nawiedzony od gaszenia wszelkiej wolnej myśli.Za Ural TOWARZYSZU shepard.A za psucie (udowodnione i czytelne) no to pomyśl człowieku czy warto!!!Póki co spadaj.Następ-0nego ostrzeżenia nie będze.Wyłącznie powiastka,Dowody mam.WON!!!
              • yanan2 Re: Pozdrawiam wszystkich. 23.01.13, 15:38
                shepard102 napisał:

> "... Shepard czuwa!!!..."
                >
                > Ja. Ich kann den Weg zeigen... ;-) Prosit!
                > S.

Ja ,ja.Ichkann Cesz eben Sie? Slaubst du,dass ei ne Anderung der Nichtname genung.

Ruki po szwam i mołczt!!!To wsio!
                • Gość: cz Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.31.237.101.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.01.13, 16:04
                  > Póki co spadaj.Następ-0nego ostrzeżenia nie będze.Wyłącznie powiastka,Dowody mam.WON!!!

> Ruki po szwam i mołczt!!!To wsio!

dyskusja na poziomie. jestem pod wrażeniem.
                  • yanan2 Re: Pozdrawiam wszystkich. 23.01.13, 16:37
                    kmdr_rohan napisał:

> yanan2 napisał:
                    >
                    > > Ruki po szwam i mołczt!!!To wsio!
                    >
                    > этo вcе...
                    > ...чтo ocтaнетcя пocь

> 83;е меня.
                    Tak toczno..Zapomniałem .Literówka"eto wsio".Tak brzmieć powinno.Ale to powód do przepychanek!?Wyżej sobie ceniłem ten nick.Niestety celowa niekiedy kpina,satyra czy obśmianie tematu jest nie zawsze zrozumiałe.Nie wymagam zresztą zrozumienia.Ale pojęcia ironii.,..było by wskazane.Póki co! mnie nie "nada"uczyć się "jazyka" naszych pobratymców,ja jewo znaju i bukwów iskat nie budu.Ja po prostu wiem z praktyki za Uralem powiedzmy.Ze czto to nie znacze szo i natychmiast jesteś dookreślony w mowie i zwyczajach tamtejszych.Pewno wiesz o czym mówię.Ale język znam.W mowie i piśmie.Bez jaj.Wyżej sobie ceniłem ten nick.A niemieckiego pokrętnie nauczył mnie dziad oficer F.Josifa.Tak wyszło.Mogę nie rozumieć gramatyki,ale dogadam się z obojgoma zaborców bez problemu.
                    • kmdr_rohan Re: Pozdrawiam wszystkich. 23.01.13, 16:59
                      Yupi! To nie "przepychanka"!
                      Skojarzyło mi się po prostu z piękną piosenką, którą chciałem sie z Toba podzielić. Eto wsio!
                      :)
                      • yanan2 Re: Pozdrawiam wszystkich. 23.01.13, 17:11
                        Sorry!!!O! Chyba żle oceniłem>Jeszcze raz Sorry!
                        • kmdr_rohan Re: Pozdrawiam wszystkich. 23.01.13, 17:24
                          Nic się nnie stało :)
                          Miłego wieczoru!
                        • yanan2 Re: Pozdrawiam wszystkich. 23.01.13, 17:38
                          yanan2 napisał:

> Sorry!!!O! Chyba żle oceniłem>Jeszcze raz Sorry

Sorry jeszcze raz .Coś m,i przypierdziełio na umysł.Przepraszam( wyłączeniem niejaki nick shepard,już wiem)Za nic mnie miała moja nauczycielka,że wcześniej liczebniki znałem po niemiecku (austriacku)m niż we własnym języku.Szkoda!Ale dumny jestem z tego,że mój dziad batem przyciął po chałacie przed wojną jeszcze w Tyczynie jednemu ze spożywców macy.Szkoda że popłynął.Wiadomo dlaczego.Ale nie chałat wchodzi w rachubę,tylko nowy styl myślenia.Bat to prymityw dziadka.Ale bywają lepsze metody.

Unikajce sheparda.Unikajcie róZnych łowców talentów.Uniajcie róznych przechszczonych nicków (sorki za Yupi,ale uprzedziłem) i sorki jak kogoś myslących uraziłem.
            • Gość: czytający Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.31.237.101.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.01.13, 15:54
              Oj, coś mi się zdaje, że ktoś tutaj deklarował dyskusję na argumenty, ale zdaje się że mu nerwy puściły i zaczyna gonić w piętkę; dorobił się rozdwojenia jaźni . tak trudno znieść porażkę?!
              • yanan2 Re: Pozdrawiam wszystkich. 23.01.13, 16:21
                Przynajmniej a niczego nie deklarowałem.To raz.Drugi raz,no to jak zacząłem coś pisać nawet z "argumentów" wte i wew wte .No to po pierwszych trzech słowach znalazłem przypadkowo tego co mi psuł klawiaturę zmieniając litery lub wprowadzał wirusy.Teraz mam jasną sytuację,Tu nic nie pomoże zmiana nicka z łowcfy na sheparda.To jest to samo .Cenzura!!!ięc o czym"gawarimy"!Trzeba po prostu takiego przepuścić przez tryby wymiaru sprawiedliwości.Dość sobie zasłużył przez ostatnie dwa lata.Więc nie widzę przeciwswskazań.Pytanie tylko po co.Pytanie czy gazeta.pl to jednak wolne medium bez cenzury sheparda czy jak on tam zwie się inaczej.Ja sobie nic nie mam do zaqrzucenia.,Po prostu opinie lub postrzeganie świata po mojemu.Jedno jest pewne.Nie zniosę trolli,zminiy nicków czy psucia sprzętu. Poradzę sobie z takimi "uczonymi"Tylko uprzedzaqm!Nie po raz pierwszy zresztą.Ze jak załapię konkretne IP jak w tym przypadku po dwu latach poszukiwań "psuja",no to litości być nie może.Pozdrówka
                • Gość: pałą w łeb Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.play-internet.pl 23.01.13, 17:35
                  ty naćpałeś się?
                • Gość: zmartwiony Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.180.174.76.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.01.13, 17:46
                  > No to po pierwszych trzech słowach znalazłem przypadkowo tego co mi psuł klawiaturę
                  > zmieniając litery lub wprowadzał wirusy.

to jest poważna sprawa. to nie żarty. mój świętej pamięci dziadek w pewnym wieku miał podobnie; twierdził, że przychodzi do niego gajowy marucha i mu chowa sztuczną szczękę. nie dał sobie wytłumaczyć niczego. smutne.

• yanan2 Re: Pozdrawiam wszystkich. 23.01.13, 17:56
                    Gość portalu: zmartwiony napisał(a):

> > No to po pierwszych trzech słowach znalazłem przypadkowo tego co mi psuł
                    > klawiaturę
                    > > zmieniając litery lub wprowadzał wirusy.

To ty shepard!? Ja to wiem i ty także.Spróbuj jeszcze raz!Nawet moja szczęka ci nie pomoże.Wypad na drzewo o!.Wskazane jest aby z jednego IP wyszło.Mniejsza o kompa,To ty będziesz się tłumaczyl,a mnie to w zasadzie zwisa i powiewa.Ja już wiem,A ty kontynuuj jak to u mocherów bywa.Czekaj!.Pa.
                    • Gość: rz Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.204.61.230.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.01.13, 18:19
                      > Gość portalu: zmartwiony napisał(a):
                      >
                      > > > No to po pierwszych trzech słowach znalazłem przypadkowo tego co mi
                      > psuł
                      > > klawiaturę
                      > > > zmieniając litery lub wprowadzał wirusy.
                      >
                      > To ty shepard!?

przykro ale nie. ale proponuję; nie otwieraj lodówki!
                      • yanan2 Re: Pozdrawiam wszystkich. 23.01.13, 18:30
                        Dość!!!Dales się zlapać w dziecinny sposób zprzedszkola.Lepiej zamilcz>nielogowanie i jako gość o niczym nie świadczy Z jednego jedynego kompa wychodzi.he he,lodówki nie otwieram!Celowo tez kranu.Uprzedzam!!!Przestań!Cierpliwość ma jakieś tam granice .Wypad!
                        • mata_kari Re: Pozdrawiam wszystkich. 24.01.13, 08:23
                          Co Ty Yupi? Co Ci? Ty zawsze raczej spokojny byłes. Wiesz, że to co piszesz, to bardzo poważne oskarżenia?
                          A dla mnie Lowca vel jamamota to ewidentnie nicki powołane do życia tylko w celu załatwienia jednej osoby na forum - oba nicki charakteryzowały się dziwną obsesją na punkcie tylko jednego forumowocza, doszło nawet do grzebania w teczkach personalnych. Syfa, malaria, kacze doły!
                          • yanan2 Re: Pozdrawiam wszystkich. 24.01.13, 09:24
                            mata_kari napisała:

> Co Ty Yupi? Co Ci? Ty zawsze raczej spokojny byłes. Wiesz, że to co piszesz, to
                            > bardzo poważne oskarżenia?
                            Raczej nie wdaję się w takie "bitwy".Ale wczoraj wprowadzono mi jakieś diabelstwo w kompa.Zresztą nie pierwszy raz.Zmienia litery w kalawiaturze,Przykładowo "y" na "z",brak znaków interpunkcyjnych i polskich liter.Nietrudno się domyślić kto to może robić.Wychodził bełkot.Więc nieco mnie poniosło.Sorki.Poza tym zalodziałem(samochody nie wejdzie),jeszcze ropa mi zamarzła tak zatankowałem taniej i mnie nosi z kąta w kąt.Z nieróbstwa przepychanki.Komuś nie w smak też celowo dosadny lub kpiący język,czasami gwarowo o!
                            • jasioplo ... coż za teoria spiskowa ;-) 24.01.13, 09:41
                              >>>diabelstwo w kompa.Zresztą nie pierwszy raz.Zmienia litery w kalawiaturze, Przykładowo "y" na "z",brak znaków interpunkcyjnych i polskich liter.
                              - a ja obstawiam - jestem wręcz tego pewien - że sam bezwiednie, przez przypadek (naciśnięcie kilku klawiszy) zmieniłeś po prostu swój układ klawiatury,
                              Osobiście "przerabiałem" to kilkukrotnie ;-) hhehhhe
                            • shepard102 Re: Pozdrawiam wszystkich. 24.01.13, 12:06
                              Spotkałem w życiu całą masę świrów... ale nigdy nie miałem okazji poznać PIERWOWZORU... :-)

Też zakładam, że Kolegę poniosło i stąd ten słowotok i teoria spiskowa. Niech i tak będzie.

A co do literek: (zamiana z na y i tak dalej...) Nacisnął sobie kolega coś podczas nerwowego pisania i stąd ten problem. ABSOLUTNIE SAMODZIELNIE, gwarantuję! :-) Jeśli problem się pojawi znów, zamiast pisać dziwne teorie o zdalnym ataku cybernetycznym, proszę zjechać na dolną belkę (prawy dolny róg ekranu), odszukać obok znaczka PL ikonkę "klawiaturka", wjechać i wybrać "POLSKI". Jeśli zamiast tego włączy się "POLSKI (214)" - klawiatura przełączy się w taki właśnie tryb, że pod niektórymi znakami będą całkiem inne znaki... :-)
                              Ot, tajemnica,
                              Pozdrawiam,
                              S.
                          • Gość: ex_lowca Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.static.sl-net.pl 24.01.13, 12:22
                            > to ewidentnie nicki powołane do życia tylko w celu załatwienia jednej osoby na forum

Kilka postów wyżej scharakteryzowałem jedną z kategorii forumowiczów. Ty tylko się do niej wpisałaś.
                            Przecież facet nie mógł tak po prostu wpaść na forum w zupełnie innych tematach. Zobaczyć jakie szambo tu panuje i zareagować zgodnie z własnymi poglądami i sumieniem. Musiał "zostać powołany do życia w celu..." Do tego urzędowo.
                            Tacy się nie zdarzają w szarej masie narzekaczy - nihilistów, do której jestem przyzwyczajona. To musi być spisek opłacany przez obcych.
                            Nie możliwe, by w naturalny sposób ktoś myślał inaczej niż produkty masowej indoktrynacji, które mnie otaczają. Kładka mu się podoba? Jakieś jaja!!! Jadąc rowerem potrafi ominąć latarnię oraz dziurę i nie stanowi to dla niego problemu na miarę egzystencjalną? Nieeeeee, to nie możliwe... do tego jeszcze się uśmiecha i pozytywnie patrzy.... nieeeeeee.... wróg klasowy i publiczny.... sowicie opłacany szpieg obcych....

Ciekawe czy w realnym życiu też prezentujesz analogiczną chorobliwą podejrzliwość, graniczącą z manią prześladowczą. Jeśli tak, to przekaż proszę ode mnie wyrazy współczucia Twoim najbliższym (o ile jeszcze ktoś wytrwał).

> A dla mnie Lowca vel jamamota to (...)

Dziękuję za potwierdzenie.

> oba nicki charakteryzowały się dziwną obsesją na punkcie tylko jednego forumowocza,
                            > doszło nawet do grzebania w teczkach personalnych.

Jasne. Teczki personalne przekazali nam obcy, czy WSI, a może obcy wywiad faworyzujący Ferenca?
                            Przecież zupełnie niemożliwe jest by wrzucić w Googla "wojciech jama", a za chwilę "shepard radio rzeszów jama".
                            Faktycznie spec służby musiały udostępnić teczki osobowe, by w ten sposób dowiedzieć, że Shepard to Paweł Pasterz - Polimedia (reklama, poligrafia itd.). Panowie Jama i Pasterz to kumple. Razem działali w "dobranockach" i nie tylko, czyli Ferenc razem spuścił ich po drucie.
                            Później samo "Wojciech Jama", by otrzymać obraz pieniacza owładniętego manią zemsty na Ferencu.

Zaiste tylko czekać na desant cyklistów i spisek Kół Gospodyń Wiejskich.

• shepard102 Re: Pozdrawiam wszystkich. 24.01.13, 12:42
                              "... Razem działali w "dobranockach"..."

Jak nie jesteś czegoś pewien, to nie pisz bzdur, chłopie - bo pośmiewisko jeno czynisz... ;-)

• Gość: ex_lowca Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.static.sl-net.pl 24.01.13, 13:06
                                > "... Razem działali w "dobranockach"..."
                                >
                                > Jak nie jesteś czegoś pewien, to nie pisz bzdur, chłopie - bo pośmiewisko jeno
                                > czynisz... ;-)

====================================

"Tymczasem do księgarń trafił właśnie przepięknie wydany album "Pora na dobranoc", czyli - jak podpowiada podtytuł - unikatowy zbiór pamiątek z popularnych dobranocek. Jego autorzy - Wojciech Jama i Paweł Pasterz - prezentują w nim fotograficzną dokumentację części zbiorów Muzeum Dobranocek. Album to - jak chcą autorzy - "wspomnienia nie tylko dla dzieci".(...)

(...) Prace nad albumem trwały rok. - Pomysł jego wydania zrodził się dokładnie w sierpniu ub.r., kiedy z ideą muzeum było naprawdę źle, gdy wydawało się, że nic z tego nie będzie. Wtedy pomyśleliśmy, żeby przynajmniej wydać album - wspomina Pasterz.
                                źródło

Do końca lutego będzie można tam oglądać prywatną kolekcję zabawek Wojciecha Jamy i Pawła Pasterza, założycieli znanego rzeszowskiego Muzeum Dobranocek.
                                źródło

Wystawa "Prezent pod choinkę czyli zabawki z duszą" jest prezentacją prywatnej kolekcji zabawek Wojciecha Jamy i Pawła Pasterza, twórców m.in. „Muzeum Dobranocek”. Zabawki obejmują okres od lat 50 do lat 80 XX wieku i w przeważającej większości są produkcji polskiej.
                                źródło

To tak na szybko tylko 3 "kwiatki" z wujka Googla.
                                Kwestię "pisania bzdur" i "czynienia pośmiewiska" pozostawię bez komentarza, bo nie zwykłem "kopać leżących".

• shepard102 Re: Pozdrawiam wszystkich. 24.01.13, 13:25
                                  Oj, chłppie... rżniesz z uporem maniaka tę gałąź na której siedzisz... i do tego: wierzysz jak Mariolka w to co piszą w sieci.

Przeczytaj tedy ze zrozumieniem, bo powtarzać nie będę:

Nigdy nie byłem twórcą ani założycielem Muzeum Dobranocek w Rzeszowie.
                                  Muzeum Dobranocek - to od początku do końca projekt, pomysł i prywatna kolekcja Wojtka Jamy, który zresztą za działalność swoją został uhonorowany przez Ministra Kultury odpowiednim odznaczeniem...

Kombinuj dalej...

• Gość: ex_lowca Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.static.sl-net.pl 24.01.13, 15:27
                                    > Oj, chłppie... rżniesz z uporem maniaka tę gałąź (...)
                                    > i do tego: wierzysz jak Mariolka w to co (...)

Po co to agresywne chamstwo i prostackie teksty?
                                    Nie umiesz normalnie rozmawiać?
                                    Mamusia z tatusiem nie nauczyli?

> Nigdy nie byłem twórcą ani założycielem Muzeum Dobranocek w Rzeszowie.

W jakim celu wypisujesz takie oświadczenie?
                                    Toż ja nigdy nie twierdziłem, że byłeś twórcą lub założycielem.

> Przeczytaj tedy ze zrozumieniem, bo powtarzać nie będę:

Ręce opadają i stare porzekadło traktujące o świni wór drącej się przypomina.
                                    Może pomogę, skoro kłopot masz i wspomnę precyzyjnie, co napisałem "Panowie Jama i Pasterz to kumple. Razem działali w "dobranockach".

Zauważyłeś różnicę i cudzysłów?

=========================

Muszę się przyznać do błędu.
                                    Nie wiem dlaczego, ale jeszcze kilka dni temu wydawało mi się, że w odróżnieniu od różnej maści "komandorów i stopów_", nie mówiąc o jakiś tam"pałach w coś" prezentujesz poziom człowieka, z którym warto zamienić kilka słów, a nawet "stuknąć się filiżanką herbaty".

Dziś po skojarzeniu Sheparda z Pawłem - okołoDidotowym satelitą, którego kiedyś znałem life i nie zrobił na mnie, delikatnie mówiąc, pozytywnego wrażenia, zmieniłem zdanie.
                                    Co prawda to inny temat, ale może ul. Sasanki coś Ci mówi?
                                    Do tego dzisiejszy język, treść i forma wypowiedzi plus prostacko - cwaniacki unik od merytorycznej dyskusji pt. "upuszczony banan" + "jak żyć". Oskarżenia i zarzuty pod moim adresem tak samo realne i wyważone jak obiektywność i bark osobistych motywów zemsty na Ferencu Wojciecha Jamy, a może nawet Waszych, wspólnych. Niestety tylko pogłębiły rozczarowanie.

Mógłbym tak jeszcze dłuższą chwilę, tylko po co?
                                    Ja mam swój świat, Ty swój.
                                    Ja mam swoje zasady, etykę oraz poziom kolegów i dyskusji. Ty swoje.
                                    W moich nie ma miejsca dla człowieka, który w kierunku adwersarza pisze coś o "rżnięciu z uporem". W Twoim, jak widać jest.
                                    Twój świat nigdy nie będzie moim i vice versa.
                                    Myślę, że będzie lepiej dla nas obydwu gdy tak pozostanie.

Pozdrawiam ponownie cieplutko,
                                    ex_łowca

• Gość: pytajnik Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.13, 16:02
                                      Co to jest okołoDidotowy satelita ?

rzucacie na forum publicznym teksty zrozumiałe tylko dla Was, więc albo wyjaśnijce o co chodzi to publicznie albo wypad z tego forum - spotkajcie sie na mostku i dajcie sobie po pysku.
                                      • Gość: ex_lowca Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.static.sl-net.pl 24.01.13, 16:27
                                        > albo wypad z tego forum - spotkajcie sie na mostku i dajcie sobie po pysku.

Jaki jest poziom sporej części forumowiczów widać wyżej. Akurat troglodyta pytajnik trafił idealnie w temat. Ba, punkt dyskusji.
                                        Jestem pewny, że nie dla wszystkich forumowiczów takie zachowania są normą. Że żyjemy w zupełnie różnych od "pytajnikowych" światach. Dlaczego w takim razie, ci kulturalni dają się zakrzyczeć prostakom? Dlaczego widać tu jedynie kilka osób, które nie popierają jadoplujstwa, osobistych zemst, cwaniactwa i hipokryzji? Czy naprawdę można nas policzyć tylko na palcach jednej dłoni?
                                        Nie namawiam do agresji lecz uważam, że chamstwo i wszelkie patologie społeczne na każdym kroku należy uświadamiać, piętnować, a nawet karać.

P.S.
                                        Czy to aby nie dr_psychol niedawno proponował mi podobne rozwiązanie sporu w dyskusji?
                                        TWA anty normalności i kulturze osobistej jak widać działa.

• dr_psychol Re: Pozdrawiam wszystkich. 24.01.13, 20:17
                                          Czy to aby nie dr_psychol niedawno proponował mi podobne rozwiązanie sporu w dy
                                          > skusji?
                                          > TWA anty normalności i kulturze osobistej jak widać działa.

Pudło Stasiek. Ja Ci nigdy niczego nie proponowałem, ale dzisiaj targnę się na taką propozę: kończ Pan, jakżeś Pan zapowiedział, swoją logoreę, boś Pan nawet już śmiszny nie jest :P

Ładnie się pożegnałeś i miałeś się bujać na łajbie, więc się bujaj w pokoju i dej se chłopie siana, jak mawiają rasowe orczyki :)))
                                          • Gość: ex_lowca Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.static.sl-net.pl 24.01.13, 20:37
                                            > Pudło Stasiek. Ja Ci nigdy niczego nie proponowałem (...)

"Autor: dr_psychol ☺ 12.01.13, 18:18

Pytam zatem znowu: dlaczego nie spotkasz się z zagadkowym Wojciechem w cztery oczy, w samo południe, jak prawdziwy facet z nabiałem, a nie baba z hali targowej? :)))"

Fakt. Tamten troglodyta proponował "spotkanie" na mostku i na pięści,
                                            a Ty w samo południe, z nabiałem i na Colty ;-)))

• dr_psychol Re: Pozdrawiam wszystkich. 24.01.13, 20:55
                                              Czyly, mam rozumieć, na każde spotkanie w cztery oczy zabierasz pukawkę?
                                              Pewnie masz na myśli tę ładowaną żołędziem...

(przebąkiwałeś coś o jajach ... stąd ten nabiał) :-)

ps: swoją drogą, trza być konkretnym maniakiem, żeby prowadzić taką ewidencję wpisów i czatować na każdą wypowiedź innych uczestników, tego "panelu dyskusyjnego", hehe.
                                              • dr_psychol Re: Pozdrawiam wszystkich. 24.01.13, 20:59
                                                Przepraszam najmocniej, powinno być żołądzią ... ach tyn potoczny chłopski dialekt :)))
                                                • Gość: lowca tajemnic Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.204.78.191.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.01.13, 21:03
                                                  nie kram trolla; jest w rozpaczy pattrz odezwa do narodu; kosy na sztorc, w walce o normalność i prawdę! ahoj!

> Jestem pewny, że nie dla wszystkich forumowiczów takie zachowania są normą. Że żyjemy w
                                                  > zupełnie różnych od "pytajnikowych" światach. Dlaczego w takim razie, ci kulturalni dają się
                                                  > zakrzyczeć prostakom? Dlaczego widać tu jedynie kilka osób, które nie popierają jadoplujstwa,
                                                  > osobistych zemst, cwaniactwa i hipokryzji? Czy naprawdę można nas policzyć tylko na palcach
                                                  > jednej dłoni?
                                                  > Nie namawiam do agresji lecz uważam, że chamstwo i wszelkie patologie społeczne na każdym
                                                  > kroku należy uświadamiać, piętnować, a nawet karać.
                                                  • Gość: ex_lowca Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.static.sl-net.pl 24.01.13, 21:26
                                                    Panie xxx vel lowca tajemnic!
                                                    Zdecyduj się w końcu pod którym nickiem chcesz występować. Proszę.
                                                    Tylko w tym poście masz rozdwojenie jaźni, a całością, w ramach dobrego uczynku, mógłbyś zainteresować jakiegoś młodego psychiatrę, który chciałby robić doktorat.
                                                  • Gość: ex_lowca Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.180.11.13.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.01.13, 21:29
                                                    > Zdecyduj się w końcu pod którym nickiem chcesz występować. Proszę.

oki. zdecydowałem się.
                                              • Gość: ex_lowca Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.static.sl-net.pl 24.01.13, 21:22
                                                > ps: swoją drogą, trza być konkretnym maniakiem, żeby prowadzić taką ewidencję wpisów

A ja durny myślałem, że wystarczy względnie sprawny umysł i opcja szukaj.
                                                Fiuuuu... fiuuuu... a tu trzeba ewidencję wpisów prowadzić. Straszne. Tyle ludzi, tyle postów i tematów - katastrofa. A tylko swoje wpisy, tak z choćby 2 ostatnich tygodni pamiętasz? Czy niekoniecznie i ewidencja potrzebna?
                                                • dr_psychol Re: Pozdrawiam wszystkich. 24.01.13, 21:30
                                                  Znów masz rację. Co zrobić, takiś się udał. Pozostaje przytakiwać, ano ano ano, hej, panie kochany hehe.

• Gość: ex_lowca Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.static.sl-net.pl 24.01.13, 22:56
                                                    > Co zrobić, takiś się udał.

W takich momentach zaczynam Cię lubić. Potrafisz mnie rozbroić i rozbawić :-)))))))
                                                  • dr_psychol Re: Pozdrawiam wszystkich. 24.01.13, 23:52
                                                    Ehe :)
                          • jamamota Re: Pozdrawiam wszystkich. 24.01.13, 13:53
                            > A dla mnie Lowca vel jamamota to ewidentnie nicki powołane do życia tylko w cel
                            > u załatwienia jednej osoby na forum - oba nicki charakteryzowały się dziwną obs
                            > esją na punkcie tylko jednego forumowocza, doszło nawet do grzebania w teczkach
                            > personalnych. Syfa, malaria, kacze doły!

jamamota nie ma nic wspólnego z Łowcą to dwie rożne osoby opluwające się wzajemnie w jednym z tematów poruszonych na forum nie szczędząc sobie przytyk rożnego kalibru. A "obsesja" moja wywodzi się z HIPOKRYZJI Wojciecha Jamy skierowanej na Rzeszów i magistrat. Dla przypomnienia:
                            Hipokryzja (od gr. ὑπόκρισις hypokrisis, udawanie) – fałszywość, dwulicowość, obłuda. Zachowanie lub sposób myślenia i działania charakteryzujący się niespójnością stosowanych zasad moralnych. Udawanie serdeczności, szlachetności, religijności, zazwyczaj po to, by wprowadzić kogoś w błąd co do swych rzeczywistych intencji i czerpać z tego własne korzyści
                            • Gość: ex_lowca Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.static.sl-net.pl 24.01.13, 15:37
                              > jamamota nie ma nic wspólnego z Łowcą to dwie rożne osoby opluwające się wzaje
                              > mnie w jednym z tematów poruszonych na forum nie szczędząc sobie przytyk rożneg
                              > o kalibru.

Przepraszam za nieszczędzenie przytyków różnego kalibru i równocześnie dziękuję za naprowadzenie ze stop_n_rz na Wojciecha Jamę. To umożliwiło mi, na razie, częściowe odkrycie kart tych panów. Już wiem, że to tylko fragment TWA i ich działalności nie tylko na tym forum.

A "obsesja" moja wywodzi się z HIPOKRYZJI (...)
                              To nie jest obsesja (nawet w cudzysłowie ;-), to po prostu normalna, ludzka uczciwość i sprzeciw dla hipokryzji.

> (...) po to, by wprowadzić kogoś w błąd co do swych rzeczywistych intencji
                              > i czerpać z tego własne korzyści

Otóż to, ale to temat na inną okazję.
                              • Gość: Toudi Błeeeeee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.13, 19:44
                                Panowie nie karmcie trolla :)

Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
                              • Gość: xxx Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.30.72.5.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.01.13, 20:23
                                > Przepraszam za nieszczędzenie przytyków różnego kalibru i równocześnie dziękuję
                                > za naprowadzenie ze stop_n_rz na Wojciecha Jamę. To umożliwiło mi, na razie,
                                > częściowe odkrycie kart tych panów. Już wiem, że to tylko fragment TWA i ich d
                                > ziałalności nie tylko na tym forum.

i to jest zdaje się cały problem; chciałeś zabrylować a tu paru gości skopało ci tyłek aż miło. miotasz się teraz od ściany do ściany aż wstyd, jak ci to talk wisi to po co ten słowotok? ale poniekąd rozumiem; każda porażka to porażka. taka jest prawda niestety. płacz, że nikt cię nie wesprze "normalny" nic nie pomoże; możesz się ewentualnie sklonować.
    • Gość: iwabradyna Cytat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.13, 14:43
      Aaa… mądrego to i przyjemnie posłuchać. No koniem podjechać można, a na człowieku… się tylko potknąć.

Kazimierz Pawlak

PS. Szkoda. Pozdrawiam
    • Gość: I'm Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.play-internet.pl 23.01.13, 18:18
      Ja też
    • Gość: pałą w łeb Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.d-com.pl 24.01.13, 09:22
      Widzę, że na koniec swojej żenującej obecności na forum przynajmniej zdobyłeś się na przeprosiny. Szacunek (choć bez przesady).
    • shepard102 Re: Pozdrawiam wszystkich. 25.01.13, 09:05
      Ojojojoj ale się porobiło. Jak miło... choć z drugiej strony: przykro trochę...: tyle trudu i czasu i pracy i literek i noc nieprzespana... A WSZYSTKO NA NIC.

Nie napinaj się tak, bo ci bajpasy puszczą albo zwieracze i bidy sobie narobisz…
      Strzelasz chłopie ślepakami do ściany.
      Podziwiam, że ci się tak w ogóle chce: ja jedno zdanie – ty dziesięć.
      Metoda na ilość sprawdza się, ale bardziej przy przewalaniu gnoju…

Podjąłeś się misji, która cię przerosła. Znieś z pokorą tę porażkę, rozważ w skupieniu, bo tylko ostatni idiota nie wyciąga wniosków z historii…

„… Ale Pawła Pasterza jeszcze nie rozgryzłem…”

I będziesz musiał z tym jakoś żyć, bidoku…

„… Szczególnie od momentu, gdy się okazało, że Go znam i wiem co nieco o różnych tematach… „

Jakoś nie pamiętam, żebyśmy zostali sobie przedstawieni. Ale tak to już jest: podobno książka jest wtedy coś warta, kiedy ludzie, którzy jej nie czytali chwalą się, że ją ZNAJĄ.
      (Ja na ten przykład ZNAM Andrzeja Wajdę i Georga Lucasa i też wiem to i owo. Głównie to co można w sieci wystukać. Ale kiedyś ich rozgryzę. Raczej na pewno rozgryzę. Jak tylko wrócę z Dubaju… :-)

„.. A Paweł nigdy mi nic złego nie zrobił i nie podpadł. Z resztą z Jego, praktycznie zerowymi możliwościami nic nie mógł nawet gdyby bardzo chciał…. „

No, no, nie pozwalaj sobie. OWIEC razem nie przeganialiśmy po hali… :-) Może dlatego, że PASTERZOM towarzyszą rasowe OWCZARKI a nie KUNDLE…

Sayonara,
      S.
      • Gość: ex_lowca Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.static.sl-net.pl 25.01.13, 11:28
        No i w emocjach nasz Shepardzik objawił nam wizje człowieka renesansu.
        Jak rasowy aktor zagrał przepięknie ról kilka.

Tu mamy prostaka. Chłopskiego filozofka.

> Nie napinaj się tak, bo ci bajpasy puszczą albo zwieracze i bidy sobie narobisz
        > Metoda na ilość sprawdza się, ale bardziej przy przewalaniu gnoju…
        > No, no, nie pozwalaj sobie. OWIEC razem nie przeganialiśmy po hali…

Tu spiskowe teorie i wróżbiarstwo stosowane.

> Aaaaaa.... TU CIĘ BOLI, Don Pedro... Znaczy się: KAMPANIA SIĘ ZACZĘŁA... Nie za
        > wcześnie?

Tu tępego nieuka i pieniacza po omacku szukającego paragrafów.

> Nie znam się na przepisach, ale czy nie wygląda to na jakąś - nieudolną, to fakt, ale jak
        > by nie patrzył: próbę publicznego nawoływania do artykułowania agresywnych treści?

A tu małego cwaniaczka z gumą do żucia, wielbiciela disco-polo retro.

> Wzruszyłem się jak stary siennik... Na otarcie łez dedykuję piosenkę zespołu Happy
        > End, pt. "Kiedy Ci będzie źle, nadaj S.O.S."... :-)))))

Dziękuję.
        Dokładnie o to mi chodziło. Pokazałeś spory kawałek i to mi wystarczy. Faktycznie z stop_n_rz stanowicie dobraną parę. Tyle, że on aż tak głupio nie dał się podpuścić i nie podłożył. Policyjna praktyka to jest to ;-))))
        Konstrukcja niemal ta sama, tyle że jesteś odrobinę inteligentniejszy i zdecydowanie bardziej wyszczekany od niego. No i Jemu brak cwaniactwa. Za to popada w idealizm, często w stylu Don Kichota.

Pozdrawiam cieplutko i żegnam się na dłużej.
        Pa! Możesz już się schować .... jak to pisałeś? ... "za krzaka", czy jakoś tak ;-)))

Ex_łowca ;-))))
        • shepard102 Re: Pozdrawiam wszystkich. 25.01.13, 12:18
          "... Pozdrawiam cieplutko i żegnam się na dłużej.
          Pa! Możesz już się schować .... jak to pisałeś? ... "za krzaka", czy jakoś tak ;-))) ..."

Płyń, płyń... :-)
          Dla mnie to rutyna. Dla ciebie - jak widać - szczyt możliwości...
          Choć na ilość artykułowanych epitetów - jesteś trochę lepszy. Przyznaję.

W następnej, nierównej walce: ty przeciw światu – stań po stronie świata...

• Gość: ex_lowca Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.static.sl-net.pl 25.01.13, 12:33
            > W następnej, nierównej walce: ty przeciw światu – stań po stronie świata...

A gdzie Ty tu świat widzisz? Kolejny megaloman?
            Ty, dobranockowy Wojtuś, nieskomplikowany komandore i garstka średniorozgarniętych potakiwaczy to ma być świat?

Halo tu Ziemia! Shepard zauważ w końcu, że ten Twój niby świat to tylko kilku facetów, z których jeden chciał zarobić na promocji, drugi się procesował o naganę i wylądował na bruku, trzeci "tak po prostu ma", a reszta poklepuje po pleckach skrzywdzonych biedaczków i leje im wazelinkę, bo bidulki nic nie mogą, zero skuteczności, więc niech choć pocieszenie mają.
            • shepard102 Re: Pozdrawiam wszystkich. 25.01.13, 12:41
              "... Ty, dobranockowy Wojtuś, nieskomplikowany komandore i garstka średniorozgarniętych potakiwaczy to ma być świat?... "

Wystarczy.

"...Halo tu Ziemia! Shepard zauważ w końcu, że ten Twój niby świat to tylko kilku facetów, z których jeden chciał zarobić na promocji, drugi się procesował o naganę i wylądował na bruku, trzeci "tak po prostu ma", a reszta poklepuje po pleckach skrzywdzonych biedaczków i leje im wazelinkę, bo bidulki nic nie mogą, zero skuteczności, więc niech choć pocieszenie mają..."

Powtarzasz się.
              Albo za szybko przerzuciłeś się z Kinder Biovitalu na Geriavit Pharmaton i organizm nie zaskoczył na czas...
              • Gość: ex_lowca Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.static.sl-net.pl 25.01.13, 12:56
                >> bo bidulki nic nie mogą, zero skuteczności, więc niech choć pocieszenie mają...

> Powtarzasz się. Albo za szybko przerzuciłeś się z Kinder Biovitalu na Geriavit Pharmaton
                > i organizm nie zaskoczył na czas...

To ma być argument w dyskusji prowadzonej przez inteligenta, czy unik małego cwaniaczka?

Nie zgadzasz z moją opinią? OK, w takim razie podaj proszę jeden sukces Waszego TWA.
                Tylko proszę nie podawaj zrobienia z tego forum kloaki pełnej nihilistów, bo to jest porażka, a nie sukces.
                Jeden temacik, który ratusz załatwił po Waszej krytyce, ku wielkiej szczęśliwości wszystkich Rzeszowian.

P.S.
                Ja mogę podać jeden pozytyw. Nie sukces, ale taki malutki plusik.
                Zakompleksiony Wojtuś sam się dowartościował i już uważa, że jest na równi, albo ważniejszy od prognozy pogody.
                • shepard102 Re: Pozdrawiam wszystkich. 25.01.13, 13:11
                  "... To ma być argument w dyskusji prowadzonej przez inteligenta, czy unik małego cwaniaczka?..."

ta-Daamm! Rozszyfrowałeś mnie wreszcie.
                  Możesz się odmeldować i odebrać nagrodę.
                  ;-)
                  • Gość: ex_lowca Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.static.sl-net.pl 25.01.13, 13:19
                    shepard102 napisał:

> "... To ma być argument w dyskusji prowadzonej przez inteligenta, czy unik m
                    > ałego cwaniaczka?..."

>
                    > ta-Daamm! Rozszyfrowałeś mnie wreszcie.
                    > Możesz się odmeldować i odebrać nagrodę.
                    > ;-)

Brawo!
                    Postawiony w kącie, pozbawiony manewru, a jeszcze usiłuje warczeć.
                    Podziwiam wolę, gdzie możliwości już nie ma.
                    • shepard102 Re: Pozdrawiam wszystkich. 25.01.13, 13:24
                      "... Brawo!
                      Postawiony w kącie, pozbawiony manewru, a jeszcze usiłuje warczeć.
                      Podziwiam wolę, gdzie możliwości już nie ma..."

Zapomniałeś dodać: z opuszczonymi gaciami, stojący na środku rynku...
                      Tak trzymaj!

• Gość: ex_lowca Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.static.sl-net.pl 25.01.13, 13:49
                        > Zapomniałeś dodać: z opuszczonymi gaciami, stojący na środku rynku...

Oj... naprawdę nie musiałeś ujawniać fantazji seksualnych.
                        Jakiś nowy imperatyw?
    • shepard102 Re: Pozdrawiam wszystkich. 25.01.13, 09:17
      "... Po prostu ciągle się staram zrozumieć dlaczego, za co lub skąd się wzięła u nich taka nienawiść do Ferenca? Jej poziom zakrawa już na poważną chorobę. Zrobił źle. Nie zrobił jeszcze gorzej. Koń wlazł w łajno - pewnie się zapatrzył na Ferenca. No paranoja!... "

Aaaaaa.... TU CIĘ BOLI, Don Pedro... Znaczy się: KAMPANIA SIĘ ZACZĘŁA... Nie za wcześnie?

"... Nie namawiam do agresji lecz uważam, że chamstwo i wszelkie patologie społeczne na każdym kroku należy uświadamiać, piętnować, a nawet karać... "

Nie znam się na przepisach, ale czy nie wygląda to na jakąś - nieudolną, to fakt, ale jak by nie patrzył: próbę publicznego nawoływania do artykułowania agresywnych treści? ;-)

"... Dlaczego w takim razie, ci kulturalni dają się zakrzyczeć prostakom? Dlaczego widać tu jedynie kilka osób, które nie popierają jadoplujstwa, osobistych zemst, cwaniactwa i hipokryzji? Czy naprawdę można nas policzyć tylko na palcach jednej dłoni? ..."

Wzruszyłem się jak stary siennik... Na otarcie łez dedykuję piosenkę zespołu Happy End, pt. "Kiedy Ci będzie źle, nadaj S.O.S."... :-)))))

• Gość: pałą w łeb Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.d-com.pl 25.01.13, 10:09
        Karmienie trolli jest bezprzedmiotowe.
        Łowca jest zwykłym trollem i tego faktu nie zmienia forma jego wpisów. To, że się kreuje na intelektualistę (a może nim jest?) i szlachetnie urodzonego (może tak?) i używa w miarę poprawnej polszczyzny, nie przykryje smutnej prawdy, że sprowokował zwykłą pyskówkę, w miejscu przeznaczonym z definicji na swobodne wypowiedzi i komentarze. To, że w tych pyskówkach identyfikuje konkretne osoby z forum z imienia i nazwiska, samemu ukrywając się pod nickiem, tylko utwierdza mnie w mojej opinii na ten temat.
        Zauważ, że w tym wątku POŻEGNAŁ SIĘ z forum! I co? Pożegnał się? Nie! Sprowokował pyskówkę i trolluje dalej. Dla mnie wystarczy.
        • shepard102 Re: Pozdrawiam wszystkich. 25.01.13, 12:26
          Ależ każdy chyba to rozczytał.
          Jak napisałem wyżej:

"... nie żebym miał coś przeciwko, ale czy czasem nie miał to być Twój temat pożegnalny? Rozumiem, że gawędzimy sobie tak dla podtrzymania rozmowy... i tematu na wierzchu listy?..."

Myślę sobie, że... gospodarzowi tego programu też to pasuje, bo nakręca publiczność, nie? :-) Kto wie? Może nawet niedługo zrobią z tego oficjalny artykuł, jak to już nie raz bywało... ;-)

Pozdr,
          S.

• Gość: ex_lowca Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.static.sl-net.pl 25.01.13, 12:40
            Shep! Plissssss!!!! Odrobina szacunku dla samego siebie! Proszę!!!
            To, że mamy różne poglądy i ostro się okładamy nie oznacza, że w moich oczach jesteś zerem. Wręcz przeciwnie, zawsze staram się szanować adwersarzy. Ale jak zaczynasz szukać sojuszy z troglodytami to ...
            • shepard102 Re: Pozdrawiam wszystkich. 25.01.13, 12:47
              Ty, Don Pedro, zdecyduj się w końcu: żegnasz się czy nie? Bo nie wiem jak ustawić fotel...
              • Gość: ex_lowca Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.static.sl-net.pl 25.01.13, 13:02
                Tu mnie masz. Przyznaję ;-)
                Nudzi mi się okrutnie, a że ekipa z Was śmieszniutka i frajdę sprawiająca, to mam dylemat.
                Z jednej strony to niechlubna, tania rozrywka, a z drugiej dla starego, wrednego satrapy jak ja w sam raz.
                Czas pokaże jak się sytuacja rozwinie.
                By nie uchybić etykiecie, na wszelki wypadek, mówię "dzień dobry". ;-))))
                • shepard102 Re: Pozdrawiam wszystkich. 25.01.13, 13:13
                  "... By nie uchybić etykiecie, na wszelki wypadek, mówię "dzień dobry". ;-)))) ..."

Nie przejmuj się. Dno osiągnąłeś już i tak parę postów wyżej... ;-)
                  • Gość: pałą w łeb Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.d-com.pl 25.01.13, 13:19
                    Etykietowanie, to nie to samo co etykieta.
    • shepard102 Seta!!!! 25.01.13, 13:14
      Bęc!
      Teraz ty - berek...!
      • sennikrzeszowski :) 25.01.13, 13:23
        Drogi Łowco, Ex-Łowco, Intelekcie, Ex-Intelekcie...

Dostarczyłeś mi niebywałej rozrywki swoja elokwencją, która niesie w sobie mega ładunek zabawności a niewiele treści. No, ale cóż. Dziękuję Ci za to, bo już dawno nie udało mi się przeczytać tak wesołej autobiografii z elementami dziejów miasta i jego mieszkańców w tle.
        Zrzucasz innym megalomanię, a sam niestety prezentujesz taką postawę pisząc o sobie jako jedynym bez mała myślącym, znającym tajniki socjologii, psychologii, etykiety i Bóg wie czego jeszcze. Wybacz, ale takich ludzi jak Ty to nie jest jednak tak malutko, że palce u ręki do liczenia wystarczą. Na naszym pięknym łez padole aż mnoży się od podobnych osobników, więc czy jest się tu czym chwalić?
        Uparłeś się na Sheparda z jakieś tam przyczyny i w sumie nie ciekawam z jakiej. Niemniej już ktoś o tym wspomniał, że takie personalne podjazdy nie licują jednak z tym o czym uparcie chcesz tu przekonać, tzn. z Twoją jakże cud urody postawą, pozbawioną wszelkich wad i wręcz nacechowaną boskością.
        Nie udało Ci się zrazić innych do niektórych osób i zarazić swoją wizją świata, więc z lekka pewnie poczułeś się poirytowany. I wyobraź sobie potrafię to nawet zrozumieć. Człowiek tak po prostu ma!
        Jednego tylko nie umiem pojąć. Dlaczego skoro tak pięknie się pożegnałeś, wracasz jak bumerang i dalej brniesz w coś, co niby już zamknąłeś?

Pozdrawiam!

• wielki_walec_drogowy Re: :) 25.01.13, 13:33
          Bardzo popularny ten wątek, chociaż zaczął się od zamykania... W dyskusji padły już wszystkie argumenty. :) Teraz przypomina to przekomarzanie się dzieci, z których każde chce mieć ostatnie słowo, wszystko jedno jakie.
    • Gość: ex_lowca Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.static.sl-net.pl 27.01.13, 01:33
      Witam ponownie :-)
      No to jak tam Shepardzie? Dostałeś kasę od Ferenca na promocję billboardową Rzeszowa w całej Polsce? Czy nie? A może udało się wyciągnąć pieniążki na "bajkową" promocję plakatową?
      Nie odpowiedziałeś wcześniej, to pewnie nie. Uuuuuuu.... a to szkoda. Przykro, że nie udało się skubnąć naszej, wspólnej, rzeszowskiej kasy na te Twoje, unikatowe dzieła światowego marketingu.
      Ale Tadzio Ferenc to jednak .... ehhh ..... na jak mógł? A miało być tak pięknie. Normalna bryczka była w palnie? Kurs fotografii, bo jak długo można udawać profi kalecząc sztukę i szopując do bólu? A może studia zaoczne, bo kończenie edukacji na rzeszowskim plastyku to raczej nie uchodzi inteligentom? No chyba, że w towarzystwie ex policjanta od dobranocek, bo u niego też nie tęgo ze szkołami. Ciekawe jak się starszego aspiranta nawet bez korytarza Akademii Pierwszomajowej dochrapał? Pewnie za wzorową krytykę przełożonych i kolegów ;-))))
      • shepard102 Re: Pozdrawiam wszystkich. 27.01.13, 10:04
        Ojojojojoj…jak widzę, uparłeś jak koza na obierki.
        Powtarzasz się tchórzliwy trollu.
        Ale w sumie miło mi, że tak ci nie daje odejść w spokoju moja skromna osoba.
        Cinżko pogodzić się z porażką... oj, cinżko...
        W końcu nawet Tadek wywali cię na pyszczek, bo jesteś wyjątkowo nieskuteczny.
        Nawijaj dalej… co ci tam google wyrzuci.
        Jak skończą się bazy danych – przerzuć się na stare świerszczyki…

Żegnam ozięble do następnego razu,
        S.
      • Gość: obserwator Re: Pozdrawiam wszystkich. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.13, 11:31
        > No chyba, że w towarzystwie ex policjanta od dobranocek, bo u niego też nie tęgo ze
        > szkołami. Ciekawe jak się starszego aspiranta nawet bez korytarza Akademii
        > Pierwszomajowej dochrapał? Pewnie za wzorową krytykę przełożonych i kolegów ;-))))

jeśli kierownik spółdzielni mieszkaniowej może zostać prezydentem, dziennikarzyna lokalnej gazetki rzecznikiem lub sekretarzem, instruktorka fitness szefem kultury, to nie widzę problemu, żeby wiodło się także mniej wykształconym.
        • Gość: ex_lowca Re: Hipokryzja IP: *.static.sl-net.pl 27.01.13, 13:37
          > jeśli kierownik spółdzielni mieszkaniowej może zostać prezydentem,

Wasza nienawiść oparta o osobiste porażki sięgnęła już zenitu. Czyżby zazdrość o wykształcenie jeszcze się dołączyła? Jego było stać na ukończenie studiów, a Was nie.
          Jeden niezrealizowany plastyk, po liceum, z zerowymi osiągnięciami, a drugi ex chorąży [aspirant] z awansu społecznego obecnie przebywający na bruku z powodu pieniactwa.
          Spec od kukiełek, który nie umie nawet uczyć się na własnych błędach. W krakowskiej policji narozrabiał i chciał rządzić komendą. Efekt - bruk. Zrejterował do Rzeszowa. Tu załapał się na dyrektora Muzeum Dobranocek. Zaczęło się identyczne pieniactwo jak w Krakowie. Efekt - degradacja i w końcu bruk.

> to nie widzę problemu, żeby wiodło się także mniej wykształconym.

Co masz na myśli pisząc "wiodło się"?
          Siedzenie zgorzkniałego emeryta przed kompem i judzenie na forum? Plus bieganie po Rzeszowie i fotografowanie dziur w ścieżkach rowerowych?

A może klepanie marnych chałturek przez mikro firemkę i udawanie dziennikarza/naukowca raz w tygodniu w lokalnym radyjku?

Nasz wspaniały Shepard, co chwilę robi podchody do Ratusza żeby mu się lepiej wiodło,
          czyli po kasę.
          Jednak UM Rzeszów nie wyraża zainteresowania finansowaniem jego marnych lotów pomysłów. Z resztą trudno się dziwić. Nawet od niebędącego orłem absolwenta plastyka można się spodziewać więcej niż taki, żenujący kicz.

dzieło geniuszu

Teraz ideologia dorobiona przez Sheparda do tej chałtury. Jednak uprzedzam, że można mocno się zdziwić.
          Czerwona breja to niby poziomki, a to ponoć symbol miasta na poziomie. Tak nie mylimy się poziomka = poziom = poziom miasta. Oczywiście wg naszego artysty.
          Dziewczyna na poduszce z herbem ma ukazywać "oazę spokoju"
          Najlepszy jest kit nr trzy, który łączy poziomkę z owocem, a że poziomka rośnie tylko w czystym miejscu .... ehhhh ... dobra... koniec tej kompromitacji.

Napracowało się chłopisko nad tym wiekopomnym dziełem. Już pewnie liczyło kasę za oklejenie billboardami całej Polski, a tu trach "kierownik spółdzielni, dziennikarzyna z lokalnej gazetki i instruktorka fitness" nie poznali się na wielkiej sztuce i nie skojarzyli tej czerwonej brei z poziomkami i poziomem miasta. Straszna potwarz.
          Może Shepard powinien z tymi szczytowymi osiągnięciami sztuki współczesnej brylować w światowych, uznanych galeriach?
          Ja co prawda bym się wstydził pokazać to na płocie w Chebzi Dolnej, ale ja jestem artystycznym ignorantem.

Jakby tego było mało, Nasz artysta - nowator marketingu poziomkowego, podlizywał się tedy Ferencowi ile wlezie. Miasto na poziomie, oaza spokoju oraz przyjazna atmosfera, czystość i zieleń to tylko niektóre hasła Sheparda wypowiadane o Rzeszowie. Co się zmieniło? A dokładniej za co Shepard zmienił front? Dlaczego z pupoliza Ferenca zmienił się w nawiedzonego antagonistę?

• Gość: Jędrek Re: Hipokryzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.13, 15:15
            Ale Ci ten Shepard za skórę zalazł. Nie trzeba być mocno zorientowanym z całej historii by zobaczyć jak Cię ten Gość boli! Co raz bardziej opada Twoja niby piękna i kulturalna maseczka. Wyciągasz z cudzego życiorysu jakieś porwane fakty i uważasz, że coś zyskasz? Czytałem Twoje wypowiedzi i był moment, że byłem po Twojej stronie, ale teraz jesteś Pan dla mnie zwykłym zerem, któremu zawiść zalała żółcią ślepia.
            Miotasz się Pan jak sklepikarz po pustym sklepie i udajesz tajemniczego Jamesa. Lepiej było się pożegnać, jak żeś się żegnać zaczął i odejść z jakąś tam ułomnością klasy. I koń by się uśmiał czytając te szpiegowskie wywody na temat Pasterza i Jego pseudo-lizusostwa wobec Ferenca. Wiadomo, że nigdy takiej postawy nie prezentował. Owszem. Podsuwał różne pomysły ale nie na zasadzie uniżoności. Poniosły Cię człowieku nerwy i fantazja.
            • Gość: ex_lowca Re: Hipokryzja IP: *.static.sl-net.pl 27.01.13, 19:37
              > Ale Ci ten Shepard za skórę zalazł. Nie trzeba być mocno zorientowanym z całej
              > historii by zobaczyć jak Cię ten Gość boli!

To zaiste ciekawe. Czym miałby mi niby zaleźć za skórę?
              Ba, spróbuj się postawić na jego miejscu, mieć Jego możliwości i .... no właśnie ... i co? Soli na ogon nasypać? Tu na forum kilka razy warknąć nie na temat? Co jeszcze może?
              Koledze od dobranocek się poskarży, że jakiś niedobry łowca na forum źle o nim pisze? Razem sobie popłaczą?
              Co niby ma mnie boleć? Zastanów się choć minutę zanim takie rewelacje wymyślisz.
              On jest po prostu bezsilny. Nawet gdyby bardzo pragnął mi zaszkodzić, czy jak piszesz "zajść za skórę" to co może mi zrobić?

Co Shepard może już wiemy. A co sobą ten pan reprezentuje?
              Wykształcenie wiemy raczej nieszczególne.
              Zamożność.... hmmm... jako dżentelmeni przemilczmy ;-)))

Jakaś reklamowa firemka, która gdyby nie chłopaki z Didiota pewnie w ogóle by nie istniała, podobnie jak upadła ponad 10 lat temu Artmedia. Fotograf, który owszem kupił dość przyzwoity sprzęt, ale na tym chyba koniec.

Jakiś dorobek artystyczny?
              Nie znam nikogo, kto widział naprawdę dobre Jego zdjęcie. Żadnych sukcesów poważnej rangi, żadnego uznania poważnych fachowców. Jedyna nieco większa praca to dobranockowy album, w którym foty kapią szopem i banałem, zamiast talentem fotografa lub choćby podstawowym warsztatem, do którego bezapelacyjnie należy praca światłem.

Widziałeś w ogóle Jego fotografie? Pokażę Ci kilka, byś zobaczył jak fotografować nie należy.
              Przykład 1. Ślubna chałtura kotleciana.
              kotlet 1
              Gdzie tu jest światło? Szczególnie na twarzy młodego.
              A bliki na czole, maskowane nieudolnie w szopie widzisz? Wielki artysta po rzeszowskim plastyku nie został nauczony, że należy matowym pudrem lekko potraktować czoła i noski modeli? Straszne to. Sam przez bez mała 30 lat też na ten pomysł nie wpadł? Nie zapytaj lub pod podpatrzył fachowca?
              Fotka płaska, szara, bez wyrazu, za to tani chwyt z krawacikiem. Ale bliku od kolczyka świecącego po oczach i i wyolbrzymionego maską wyostrzającą już ekspert nie zauważył i nie poprawił.

Przykład 2. Ślubna chałtura kotleciana.
              kotlet2
              Tu nawet pisać nie ma o czym. Fotka żadna, a miała pokazać ruch. Nie wyszło, więc się poruszyło fragmenty w szopie, skleciło w całość i jest kiczyk odpustowy klasy łowickiej. Ale żeby doświetlić twarze, by zamiast czarnych dziur były oczy zlikwidować okropny blik na skroni modelki, czy poprawić brak światła wyglądający jak brud na brodzie modela to już nie.

Przykład 3 szumnie nazwany "modeling" ;-)))
              modeling1
              Ponownie światło w krzakach powoduje spłaszczenie twarzy i powstanie blików na łuku brwiowym, nosie i barku. Odblask na łuku brwiowym stwarza efekt "spuchnięcia" jak po użądleniu pszczoły. Oczy to ciemne plamy bez głębi i wyrazu. Zero połysku ust. A kępka włosów wystająca zza prawego policzka modelki to już kompletna kompromitacja.

Jeśli pomysły na promocję miasta były na tym samym poziomie, a były, to do kogo ma pretensje, że Ferenc nie dał mu zarobić? Ja bym się wstydził taki billboard w ogóle komukolwiek pokazać, a co dopiero "promować" nim moje miasto.

> ale teraz jesteś Pan dla mnie zwykłym zerem,

Nasz pełne prawo mieć o mnie takie zdanie. Nie obrażam się.

> któremu zawiść zalała żółcią ślepia.

Zawistnym można być o coś. O co mogę być w stosunku do Sheparda? Wymień proszę jedną dziedzinę.
              Wykształcenie mam zdecydowanie lepsze.
              Zawodowych sukcesów, czy pochodzenia nie ma co porównywać.
              Na mikrofon w radiu nigdy parcia nie miałem. Realizuje się gdzie indziej.
              Finansowo jestem całkowicie niezależny i do końca życia już nie muszę pracować.
              Niedługo emigruję do ciepłych krajów i większość czasu będę spędzał na oceanicznej łódce.

Może przyrodzenia mamy sobie porównać? ;-)

Fakt.... mam... jest jedna rzecz, której mu zazdroszczę. Zawsze chciałem umieć grać na jakimś instrumencie i jakoś nie było mi dane, choć słuch mam ponoć niezgorszy.
              No i jest 3 lata młodszy ode mnie ;-))))

> I koń by się uśmiał czytając te szpiegowskie wywody na temat Pasterza
              > i Jego pseudo-lizusostwa wobec Ferenca. Wiadomo, że nigdy takiej postawy
              > nie prezentował.

Skąd wiadomo? Ty wiesz, a może wierzysz lub chcesz wierzyć? Lojalność do kumpla nie pozwala inaczej? Jakieś realne argumenty lub dowody poproszę.

Czytałem, kilka wywiadów i wypowiedzi dla mediów, w których widać taką postawę. Z resztą nie widzę w tym nic złego, a nawet zdrożnego. Każdy wykonawca chce zarobić i nisko się kłania potencjalnemu inwestorowi. To całkowicie naturalne. Niektórzy nawet włażą za przeproszeniem....
              Problem natury moralnej zaczyna się gdy po odrzuceniu propozycji, a tym samym fiasku oczekiwań zarobku nagle Rzeszów z "Miasta na poziomie" i "oazy spokoju" staje się beznadziejnie zarządzanym dnem, w którym wszystko jest źle lub jeszcze gorzej.

• Gość: Ewa Re: Hipokryzja IP: *.30.127.157.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.01.13, 20:06
                Zawodowych sukcesów, czy pochodzenia nie ma co porównywać.
                Na mikrofon w radiu nigdy parcia nie miałem. Realizuje się gdzie indziej.
                Finansowo jestem całkowicie niezależny i do końca życia już nie muszę pracować.
                Niedługo emigruję do ciepłych krajów i większość czasu będę spędzał na oceanicznej łódce.

a ja pozwolę sobie mieć odmienne zdanie. może właśnie przedstaw się: napisz jak się nazywasz, co próbowałeś osiągnąć a co osiągnąłeś. pisać "realizuję się gdzie indziej" także mogę. Gratuluję, że nie musisz do końca życia pracować i cieszę się razem z Tobą, że wypływasz na ocean.
                Ale po cichu - nie wierzę w ani jedno słowo i chyba wielu czytających Twoje bezpardonowe ataki na die osoby, których personalia poznałeś i po chamsku wykorzystujesz informacje, które są i tak jawne w internecie. I powiem Ci jeszcze: jak na dobrze ustawionego w życiu, opływającego w sukcesy zawodowe podejrzane jest właśnie to ogromne zainteresowanie życiorysami dwóch nieudaczników jak ich opisujesz. Obawiam się, że gdybyś przedstawił swoje personalia okazałoby się, że nie masz czego porównywać do p. Jamy i Pasterza. Wątpię żeby ktoś kto naprawdę osiągnął tak wiele jak Ty tak jak to opisujesz postawiłby sobie za punkt honoru aby wypisywać takie bzdury. Zgadzam się z piszącym wyżej, że Jama i Pasterz zaleźli Ci za skórę tak bardzo, że boli okropnie! A że nie przedstawisz się z imienia i nazwiska i nie opiszesz swoich sukcesów jestem pewna; jesteś tchórzliwym, zakompleksionym człowieczkiem ukrywającym się pod internetowym pseudonimem.
                • Gość: ex_lowca Re: Hipokryzja IP: *.static.sl-net.pl 27.01.13, 20:19
                  > a ja pozwolę sobie mieć odmienne zdanie.

Może w końcu się zdecyduj na jeden nick.
                  Umawialiśmy i zgodziłeś się.

> Zgadzam się z piszącym wyżej, że Jama i Pasterz zale
                  > źli Ci za skórę tak bardzo, że boli okropnie!

Chętnie się z tym zgodzę, tylko błagam napisz czym mi niby zaleźli za skórę?
                  W przeciwnym wypadku uznam, że wszedłeś w kolejny etap choroby, która rozpoczęła się i jak widać nadal objawia zwielokrotnieniem jaźni. Naprawdę myślisz, że tak trudno porównać IP, styl pisania, a nawet konkretne zwroty?

• Gość: Ewa Re: Hipokryzja IP: *.30.127.157.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.01.13, 20:26
                    O czym ty człowieku piszesz? Zawiść tak Cię zaślepia czy jest inny powód? Nie potrafisz normalnie odpisać tylko insynuujesz jakieś nie wiadomo co? Prosiłam abyś spróbował wystąpić z poniesioną przyłbicą, ale jak widać nie potrafisz. I to wystarczy, każdemu kto jeszcze traci czas na czytanie tych bzdur na pewno też.
                    • Gość: ex_lowca Re: Hipokryzja IP: *.static.sl-net.pl 27.01.13, 20:43
                      > O czym ty człowieku piszesz?

O IP 121.30.127.157 spod, którego piszesz już pod kolejnym nickiem. Ba, umówiliśmy się, że już nie będziesz popadał w zwielokrotnienia jaźni.

> Zawiść tak Cię zaślepia czy jest inny powód?

Zawistnym można być jedynie o coś? Kolejny raz to piszę i proszę byś mi podał ten niby powód mojej niby zawiści?

> Prosiłam abyś spróbował wystąpić z poniesioną przyłbicą, ale jak widać nie potrafisz.

Myślisz, że ulegnę tak banalnej, wręcz żałosnej manipulacji ;-))))
                      Świetnie się bawię właśnie z takiej pozycji i niech tak pozostanie do momentu kiedy to ja samodzielnie podejmę decyzję zmieniającą status quo.
                      • Gość: Jędrek Re: Hipokryzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.13, 20:57
                        Myślisz, że ulegnę tak banalnej, wręcz żałosnej manipulacji ;-))))
                        > Świetnie się bawię właśnie z takiej pozycji i niech tak pozostanie do momentu k
                        > iedy to ja samodzielnie podejmę decyzję zmieniającą status quo.

Ach, Ach! Jaka potęga i moc!!! I tu właśnie widać jak jesteś NIKIM!
                        Tajemniczy Don Pedro a w efekcie Dupa w lufciku!

• Gość: ex_lowca Re: Hipokryzja IP: *.static.sl-net.pl 27.01.13, 21:35
                          > Ach, Ach! Jaka potęga i moc!!! I tu właśnie widać jak jesteś NIKIM!
                          > Tajemniczy Don Pedro a w efekcie Dupa w lufciku!

Odwody nadciągnęły. TWA to jednak potęga ;-)
                          Tylko prostackość wypowiedzi coraz większa i emocje jakby rosły ;-)))))

• Gość: ewa Re: Hipokryzja IP: *.30.127.157.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.01.13, 20:11
                > dzieło geniuszu

w/g mnie bardzo dobry projekt i pomysł. może wart dopracowania, ale na pewno łatwiejszy do obronienia niż nadęta i droga "stolica innowacji", która kosztowała podatników konkretne pieniądze. I to jest fakt, a nie dyrdymały o pomysłach, których nikt nie chciał.
                btw: o ile się nie mylę, to domeny "stolica innowacji" są cały czas w posiadaniu firmy p. Pasterza, którą wyśmiewasz. To świadczy tylko o tym, że "profesjonalna" firma, która wzięła pieniądze od miasta, czegoś nie dopilnowała.
                • Gość: ex_lowca Re: Hipokryzja IP: *.static.sl-net.pl 27.01.13, 20:35
                  > w/g mnie bardzo dobry projekt i pomysł.

Dziękuję. Ponieważ o gustach się nie dyskutuję zamilknę w rozpaczy nad dżemem poziomkowym. Jednak pamiętaj, że po gustach można poznać z kim ma się do czynienia ;-))))

> btw: o ile się nie mylę, to domeny "stolica innowacji" są cały czas w posiadani
                  > u firmy p. Pasterza,

Tak i to jest jeden z dowodów na to jak bardzo naszemu fotografowi i specowi od dobranocek zależy na mieście Rzeszowie. Gdyby był faktycznie takim wspaniałomyślnym idealistą, to domeny już dawno przekazał by miastu i nikt nie chciałby za nie niezłej górki pieniędzy. Niestety albo jestem pasjonatem i altruistą, albo człowiekiem, który chce się dorobić na błędach innych i własnej wredocie.

> firmy p. Pasterza, którą wyśmiewasz.

Nie wyśmiewam tylko pokazuję jej "potęgę i osiągnięcia".

> To świadczy tylko o tym, że "profesjonal na" firma, która wzięła pieniądze od miasta,
                  > czegoś nie dopilnowała.

Być może, a nawet chyba tak. Tylko cóż to ma wspólnego z tym, o czym tu rozmawiamy?
                  Gdyby tamta firma dopilnował tematu domen, to Shepard nie miałby już żadnej możliwości mszczenia się na Ferencu. Tyle by się zmieniło. A tak Shepard trzyma tam jakieś swoje popierdółki, a Ferenc ma w nosie jakieś drobiazgi.
              • Gość: Jędrek Re: Hipokryzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.13, 20:51
                A ja jestem genialnym konstruktorem robotów, które brały udział w ostatniej wyprawie na Marsa. Skończyłem Oxford, Sorbonę i Harvard. Piszę teksty dla Pani Rowling, dzięki czemu jestem ustawiony nawet na wieczność. W okolicy Nowej Zelandii kołysze się mój jacht dalekomorski a pewien szejk z Emiratów buty mi czyści. Mam 32 lata, jestem oszałamiająco piękny i ostatnio odrzuciłem propozycję Spielberga by zgrać w Jego najnowszym filmie.

I jak napisała Ewa: przedstaw się, napisz coś takiego naprawdę osiągną, jakie to wykształcenie masz genialne. A ta zajadłość na Pawła jest wybitnym przejawem, że coś Cię uwiera. No bo podaj choć jeden powód dlaczego uczepiłeś się właśnie Jego???? Krytyków mości Ferenca jest cała masa, ale tylko Pasterz i Jama są celem. A może dlatego, że potrafią coś zrobić jednak BEZ ratuszowego wsparcia????

I jeszcze coś: jesteś przykładem nadętego małego człowieczka, który udaje, że coś sobą reprezentuje. No, ale jak się nie umie inaczej...
                • Gość: ex_lowca Re: Hipokryzja IP: *.static.sl-net.pl 27.01.13, 22:14
                  Witaj ponownie!
                  Naprawdę możesz występować pod jednym nickiem. Zwielokrotnianie osobowości nic nie daje poza ukazywaniem siebie jako osobę nieszczerą i nieuczciwą.

> A ja jestem genialnym konstruktorem robotów, które brały udział w ostatniej
                  > wyprawie na Marsa. Skończyłem Oxford, Sorbonę i Harvard. (ciach) i ostatnio
                  > odrzuciłem propozycję Spielberga by zgrać w Jego najnowszym filmie.

Halo tu Ziemia!
                  Nie jesteś psychoterapii, a ja nie jestem lekarzem.

> A ta zajadłość na Pawła jest wybitnym przejawem, że coś Cię uwiera.
                  > No bo podaj choć jeden powód dlaczego uczepiłeś się właśnie Jego????
                  > Krytyków mości Ferenca jest cała masa (...)

1. Bo jawił się na początku na sympatycznego normalnego faceta z klasą, ale niestety mnie oszukał.
                  2. Bo od ludzi na jego poziomie (choćby pozornym) można, a nawet trzeba wymagać czegoś więcej niż od bezmózgiego, plebejskiego nasienia.
                  3. Bo dysponuję informacjami i mam możliwość pozyskania nowych, choćby w necie i od wspólnych znajomych oraz ujawnienia Jego hipokryzji. Co jest niemożliwe, nie mówiąc o sensowności, dla jakiegoś tam anonimowego homo bez sapiens.
                  4. Bo stanął po stronie absolutnie skompromitowanego i owładniętego bezwarunkowym, wewnętrznym nakazem zemsty na Ferencu pieniacza pt. stop_n_rz.
                  5. Bo zjawił się w nieodpowiednim czasie w nieodpowiednim miejscu i z nieodpowiednim tekstem.
                  6. Bo gardzę drobnymi cwaniaczkami, którzy nie potrafią obronić swoich postaw, a zamiast argumentów stosują uniki mające ich mniemaniem ośmieszyć adwersarza.
                  7. Bo się świetnie bawię i fajnie zabijam nudę przy okazji piętnując hipokrytów i szkodników manipulujących maluczkimi.

Wystarczy siedem powodów? Przypominam, że chciałeś jeden.

> I jeszcze coś: jesteś przykładem nadętego małego człowieczka, który udaje, że c
                  > oś sobą reprezentuje. No, ale jak się nie umie inaczej...

Może ochłoń i postaraj się sam nazwać ten tekst po imieniu.
                  Mam nadzieję, że się zarumienisz ze wstydu i wyciągniesz wnioski na przyszłość.
                • Gość: ewa Re: Hipokryzja IP: *.204.75.82.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.01.13, 22:44
                  Krytyków mości Ferenca jest cała masa, ale tylko Pasterz i Jama są celem. A może dlatego, że potrafią coś zrobić jednak BEZ ratuszowego wsparcia????

Bo tylko Pasterz i Jama występują tutaj z nieukrytą tożsamością, więc łatwo wpisać ich nazwiska w wyszukiwarkę i chwalić się jakich to tajemnic jest się posiadaczem. A atakująca ich persona, to tak jak określiłeś; nadęty, mały człowieczek, który potrafi tylko poszczekiwać w ukryciu.

• Gość: ex_lowca Re: Hipokryzja IP: *.static.sl-net.pl 27.01.13, 23:02
                    > Bo tylko Pasterz i Jama występują tutaj z nieukrytą tożsamością, więc łatwo (...)

Toż przecież to napisałem w punkcie 3 z 7.
                    "3. Bo dysponuję informacjami i mam możliwość pozyskania nowych, choćby w necie i od wspólnych znajomych oraz ujawnienia Jego hipokryzji. Co jest niemożliwe, nie mówiąc o sensowności, dla jakiegoś tam anonimowego homo bez sapiens. "

Naprawdę pisze tak trudnym językiem? Eeeee... nie wierzę.

> A atakująca ich persona, to tak jak określiłeś; nadęty, mały człowiecze
                    > k, który potrafi tylko poszczekiwać w ukryciu.

Ranisz mą duszę. :D
                    Płonę ze wstydu gdy takie rzeczy pisze osoba, która nie tylko zmienia nicki jak rękawiczki, to jeszcze przebrała teraz postać kobiety.
                    Po prostu Jama z Pasterzem mają za prawdę godnych obrońców. Jestem pod wrażeniem poziomu TWA. ;-)
                    • Gość: ewa Re: Hipokryzja IP: *.204.100.225.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.01.13, 23:33
                      No proszę; już jestem wśród podejrzanego towarzystwa. nie przesadzasz czasem?
                      Niewiele brakowało a sama dałabym się wciągnąć w te idiotyczne gierki, a od dłuższego
                      czasu staram się nie wchodzić w t.p. Jednego w tobie kompletnie nie rozumiem; przecież to tylko jedne słowa przeciw innym, z tego co zauważyłam ani Ty nie przekonasz innych ani atakowani nie przestraszą się Ciebie. co takie postępowanie ma na celu? odreagowanie frustracji? Pokazanie czyja racja na wierzchu? jakiś obłęd. ja oczywiście też pozostaję nieznajoma co w zaistniałej sytuacji jest chyba zrozumiałe. Nie wiem czy masz zranioną dusze, ale mimo butnych zapowiedzi musisz być bardzo samotny i nieszczęśliwy. I Nie obchodzi mnie to czy trafia to do Twojego ucha. Nie ogarniam tego fałszu.
                      • Gość: ex_lowca Re: Hipokryzja IP: *.static.sl-net.pl 28.01.13, 00:19
                        > co takie postępowanie ma na celu?

Jakie postępowanie? Co masz na myśli?
                        Ujawnianie hipokrytów i prawdziwych intencji nimi powodujących?

Poszukaj tu na tym forum jak się zachowywał i wypowiadał Jama kiedy jeszcze UM mu płacił. Gdy wylądował na bruku z własnej winy*, głupoty*, niereformowalności*, pieniactwa*, czy czegoś tam innego, to nagle zmienił front o 180 stopni.
                        Czy to oznacza, że Rzeszów zmienił się z rozkwitającego, wspaniale zarządzanego miasta w zaścianek, który jest ogonem Polski i nic dobrego się w nim nie działo, nie dzieje i nie będzie dziać? A może Ferenc w czasie tego samego czasu zmienił się z super prezydenta w idiotę i nieudacznika?

Z resztą wystarczy przeczytać, co pisał Jama o 3-go Maja jeszcze kilka dni temu i jak nagle mu się postrzeganie rzeczywistości zmieniło gdy Ferenc ogłosił, że chce zrobić kapitalny remont. Wcześniej pluł, że kostka się zapada, że kałuże, deptak tylko imitacja wymagająca kapitalnego remontu. A gdy ratusz zapowiedział remont Jama pluje nadal, tylko argumenty zmienił.
                        Ten facet to chory z nienawiści hipokryta, który wszystko opisze w taki sposób, że nieznający tematu pomyśli, że faktycznie Rzeszów, to jakaś bieszczadzka dziura okupowana, wbrew woli mieszkańców, przez jakiegoś lokalnego, skretyniałego despotę, który urządził sobie prywatny folwark.

> Nie wiem czy masz zranioną dusze, ale mimo butnych zapowiedzi
                        > musisz być bardzo samotny i nieszczęśliwy.

Nic z tych rzeczy. Przeczytaj post z punktami. Tam jest nieco więcej.

> I Nie obchodzi mnie to czy trafia to do Twojego ucha. Nie ogarniam tego fałszu.

Jakiego fałszu? Czy ja gdzieś kłamię? Wskaż to miejsce, a przeproszę i posypię głowę popiołem.
                  • Gość: 100%anonim Re: Hipokryzja IP: *.podkarpacki.net 27.01.13, 23:38

> Bo tylko Pasterz i Jama występują tutaj z nieukrytą tożsamością, więc łatwo wpi
                    > sać ich nazwiska w wyszukiwarkę i chwalić się jakich to tajemnic jest się posia
                    > daczem.

Możesz to udowodnić???? Jeśli nie to bzdur nie pisz, nikt tu na forum krytykując ratusz czy Ferenca nie podpisał się z nazwiska i imienia no może raz czy dwa gdy wcześniej taką osobę ktoś zdemaskował. Czemu stop_n_rz nie podpisuje się: Wojciech Jama??? Korzystał z kilku, kilkunastu nicków ba nawet podpisywał się z prawdziwego imienia i nazwiska ale wtedy kiedy "lizał" rękę która go karmiła, przestała - to gryzie ot taka to rzeczywistość. Napisz jak ja się nazywam bo też tu swojej tożsamości nie ukrywam.
                    Wiesiek W.
                    • stop_n_rz Re: Hipokryzja 28.01.13, 09:28
                      "Boże chroń mnie od przyjaciół, z wrogami sobie poradzę"

Nie mam nic do ukrycia i jeżeli zaistnieje (być może) taka potrzeba jestem w każdej chwili do otwartej wymiany poglądów, z każdą osobą o minimalnej odwadze cywilnej pozwalającej na otwartą dyskusję. Proponowałem to już dwukrotnie i z uwagi na brak reakcji traktuję to obecne forumowe "wściekłe bulgotanie" jako działanie kłamcy i tchórza.

A z kimś takim, w obecnej sytuacji chowania się za pozorną anonimowością nie widzę możliwości jakiejkolwiek dyskusji. Byłbym niezmiernie rad, gdyby moi... obrońcy przestali podpierać się moim nazwiskiem.

• Gość: ex_lowca Re: Hipokryzja IP: *.static.sl-net.pl 28.01.13, 13:35
                        > Nie mam nic do ukrycia

To prawda. Wszystko widać jak na dłoni. Hipokryzja, zajadłość, manipulacja rzeczywistością.

> i jeżeli zaistnieje (być może) taka potrzeba jestem w ka
                        > żdej chwili do otwartej wymiany poglądów,

Rozumiem, że chciałbyś spróbować usprawiedliwić własną hipokryzję i uprawianie non stop zemsty na Ferencu. Dlaczego to robisz, to Twoja sprawa, ale jeśli chcesz możesz się tłumaczyć. Posłucham. Choć nie sądzę byś potrafił być obiektywny. Wręcz domyślam się, że zaczniesz opowiadać banialuki o "dobrze miasta", działaniu na rzecz mieszkańców" i inne takie tam hasełka propagandowe rodem z poprzedniej epoki.

> z każdą osobą o minimalnej odwadze cywilnej pozwalającej na otwartą dyskusję.

Fakt, pozycje mamy nierówne, ale czy to moja wina? Podłożyliście się obaj jak na tacy, to teraz macie problem. Czy życie jest sprawiedliwe? Czy w nim nie wygrywają lepsi, silniejsi i mający lepszą pozycję?

> traktuję to obecne forumowe "wściekłe bulgotanie" jako działanie kłamcy

To się nazywa samousprawiedliwienie i wyparcie. Poza tym mało mnie interesuje, co tam sobie gdzieś "traktujesz". Jednak skoro zarzucasz kłamstwo, to wskaż je proszę konkretnie. Podyskutujemy ;-)))

> A z kimś takim, w obecnej sytuacji chowania się za pozorną anonimowością nie wi
                        > dzę możliwości jakiejkolwiek dyskusji.

Śliczny foszek ;-))) Można i tak. Szczególnie gdy się jest skrzywionym w nienawiści hipokrytą, którego życiowym celem stało się zdeprecjonowanie prezydenta miasta. Pokazanie go jako nieudacznika, despoty i kretyna, który czego się nie dotknie, to jest katastrofa dla miasta. A to wszystko wygląda, że w zemście za osobiste urazy.

> Byłbym niezmiernie rad, gdyby moi obrońcy przestali podpierać się moim nazwiskiem

Przykro mi, ale anonimowy już tu nigdy nie będziesz. Za błędy kiedyś trzeba będzie zapłacić. Takie życie. Zdaje sobie sprawę z faktu, że znacznie łatwiej się ujada, pluje, wylewa pomyje, zniekształca rzeczywistość, manipuluje faktami i odbiorcami jako stop_n_rz niż jako Wojciech Jama. Jednak to się już "ne wrati" i trzeba się liczyć z konsekwencjami.
                      • Gość: dwulicus Re: Hipokryzja IP: *.podkarpacki.net 28.01.13, 19:01
                        Boże, zlituj się nad mymi wrogami, bo ja z pewnością tego nie zrobię!

> Nie mam nic do ukrycia i jeżeli zaistnieje (być może) taka potrzeba jestem
                        > w każdej chwili do otwartej wymiany poglądów

Tak zapraszałeś małolatów na przesłuchania??? Ja się boję, możesz nie wytrzymać presji "prawdy czasu, prawdy ekranu" i w ogóle to mam wstręt do milicji nawet tej pozytywnie zweryfikowanej.
                        Gdyby nie to forum nie wiedział bym że Ty stop_n_rz to Wojciech Jama autor bzdurnej strony były milicjant, były dyrektor muzeum dobranocek zwolniony przez magistrat, założyciel strony z zemsty którą tu promujesz bo przed zwolnieniem Tadziu i Rzeszów był cacy dziur nie było a latarnie w ścieżkach wyrosły później.
                        Też w sumie jesteś anonimem i tego się nie czepiaj u innych, nie podpisujesz się z imienia i nazwiska a to, że ktoś mądry skojarzył pewne fakty i cóż.... pozbawił Cię anonimowości ale nie do końca bo Kowalski który tu zaglądnie raz na ruski rok nie będzie wiedział kim jesteś hipokryto
                • Gość: ex_lowca Re: Hipokryzja IP: *.static.sl-net.pl 27.01.13, 22:51
                  Przepraszam, ale umknął mi ważny temat.

> A może dlatego, że potrafią coś zrobić jednak BEZ ratuszowego wsparcia????

To ciekawe. Co zrobili dla Rzeszowa bez Ratuszowego wsparcia? Wymień proszę.
                  Oczywiście poza zachowaniem typowym drobnego, pazernego cwaniaczka i wykupieniem domen stolicainowacji./com/.pl, by potem nimi rozgrywać swoje, osobiste gierki.
                  • shepard102 Re: Hipokryzja 28.01.13, 08:06
                    "...1. Bo jawił się na początku na sympatycznego normalnego faceta z klasą, ale niestety mnie oszukał.
                    2. Bo od ludzi na jego poziomie (choćby pozornym) można, a nawet trzeba wymagać czegoś więcej niż od bezmózgiego, plebejskiego nasienia.
                    3. Bo dysponuję informacjami i mam możliwość pozyskania nowych, choćby w necie i od wspólnych znajomych oraz ujawnienia Jego hipokryzji. Co jest niemożliwe, nie mówiąc o sensowności, dla jakiegoś tam anonimowego homo bez sapiens.
                    4. Bo stanął po stronie absolutnie skompromitowanego i owładniętego bezwarunkowym, wewnętrznym nakazem zemsty na Ferencu pieniacza pt. stop_n_rz.
                    5. Bo zjawił się w nieodpowiednim czasie w nieodpowiednim miejscu i z nieodpowiednim tekstem.
                    6. Bo gardzę drobnymi cwaniaczkami, którzy nie potrafią obronić swoich postaw, a zamiast argumentów stosują uniki mające ich mniemaniem ośmieszyć adwersarza.
                    7. Bo się świetnie bawię i fajnie zabijam nudę przy okazji piętnując hipokrytów i szkodników manipulujących maluczkimi..."

8. Bo sąsiadka ma nowe futro... ;-)

• mata_kari Re: Hipokryzja 28.01.13, 09:27
                      Jezu, to idiotyczny ten wątek dalej dycha?????? Umówcie sie na wódkę z galaretą i dajcie po gębie. Łowca, jak masz z kimś indywidulane porachunki to załatw to poza forum. Jest taka opopcja przez uaktywnienie profilu.
                      I pamiętajcie" "trocie wiszą na płocie, ślimaki żrą tłuste flaki".
                    • Gość: ex_lowca Re: Hipokryzja IP: *.static.sl-net.pl 28.01.13, 13:01
                      > 8. Bo sąsiadka ma nowe futro... ;-)

• dr_psychol Re: Hipokryzja 28.01.13, 16:06
                        A mój tato jest silniejszy od Twojego :)

• Gość: Londyńczyk Kołomyja IP: *.podkarpacki.net 28.01.13, 17:10
                          Te Anglik z Kołomyi nie podskakuj bo londyńskie haki ostrzą się
                          • dr_psychol Re: Kołomyja 28.01.13, 17:48
                            A co paczka nie przyszła od wujka? Czy jak? :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka