Dodaj do ulubionych

Paniaga - odpust zupełny

03.05.13, 15:59
To, że na Paniadze kiełbasę z grilla bez piwa sprzedają piszę gdzieś indziej. Ale żeby z okazji patriotycznych wieńców na Rynku polikwidować w ten dzień wszystkie ogródki piwne to już chyba lekka przesada. Co jest patriotyzmem ??? Durne wieńce i flagi na balkonach czy to aby dać ludziom zarobić ??? A kazanie w Farze też poniżej wszelkiej krytyki - o aborcji , Smoleńsku, in Vitro ...etc. KATOLICKI TERROR !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: p... Re: Paniaga - odpust zupełny IP: *.rzeszow.vectranet.pl 03.05.13, 16:17
      Wiadomo, zagłębie ogłupiającego katolicyzmu to tylko u nas.
      • Gość: fofjoo4e0f Re: Paniaga - odpust zupełny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.05.13, 16:32
        was bolszewickie wypierdki już bardziej ogłupić sie nie da, już dawno jesteście poniżej dna...
        • Gość: zaza Re: Paniaga - odpust zupełny IP: *.play-internet.pl 03.05.13, 22:25
          widzę Lechowski że ten pobyt na leczeniu klimatycznym w,,, pogorszył tylko Twoje cenne zdrówko,po jaką cholerę z donaldusiem do tej Nigeri czy tam jakiegoś innego pernambuko leciałeś?.Ale mam też i dobrą wiadomość dla ciebie,zostałeś przyjęty na członka honorowego Podkarpackiego Stowarzyszenia Rozdwojenia Jaźni,a to otwiera ci drogę do wyborów na prezesa Przygłupów Wsiowych.
    • Gość: fjrifjrifrjgfjrfor Re: Paniaga - odpust zupełny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.05.13, 16:31
      a co nie było co wychlać?
      bolszewiki zawsze uważali że picie wódy to prawdziwe święto, więc bolszewiczęta chcieliby chociaż pywka...
      • e_w_a_21 ---------------- 03.05.13, 16:34
        POLSKA DLA POLAKÓW a nie tylko dla polako-katolików !!!!!!!!!!
        • Gość: ozzy Re: ---------------- IP: *.rzeszow.vectranet.pl 03.05.13, 17:14
          Ciekawe ile z tych 6 mld zł, które Kościół dostaje z tacy, pochodzi z Podkarpacia? Ogłupione religijnym wirusem barany sponsorują wygodne życie swoim szamanom i do ich świadomości nie dociera, że są perfidnie oszukiwani istnieniem jakiegoś boga.
          • Gość: Brrrr Re: ---------------- IP: *.rzeszow.vectranet.pl 03.05.13, 17:45
            Już jeden z prominentnych biskupów wieków średnich stwierdził w swojej "głupocie" lub nadzwyczajnej mądrości i być może prawdzie że... "lud boży może sobie wierzyć w co chce,nawet kozła z baranem łącznie,grunt żeby na dziesięcinie nie oszukiwał".Dalszy ciąg można sobie dopisać.Trwa to zresztą do dziś.Oni są bardzo pobożni,gorliwi w wierze i ceremoniach, no i wprost chodząca wyrocznia na pokaz.Tyle,że nie wierzący.Ich Bogiem jest kasa.Współcześni szamani.A co zresztą!>Ludy pierwotne mają swoich czarowników i zaklinaczy uroków,a my mamy być gorsi!?
            • Gość: fvfvjkvrojvrvjvo Re: ---------------- IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.05.13, 18:00
              głupek chce osadzać który biskup jest madry a który nie...

Bolszewiki dbali o to aby lud nie oszukiwał i składki na dom partii dawał.
              więc bolszewiki do bolszewii!
              • Gość: Robotnik Re: ---------------- IP: *.rzeszow.hypnet.pl 04.05.13, 01:00
                Czy to prawda, ż JE Abp JM zapraszał na prywatne obiady marszałka województwa MK. Czy masz informacje, ilu robotników przyjął? A bezdomnych? Ty chyba jesteś tam bywalcem!

"głupek chce osadzać który biskup jest madry a który nie..." JE jest niewątpliwie zachwycony twoją elokwencją, że o znajomości ortografii nie wspomnę! Nagroda tuż. Może awans?
              • Gość: mix Re: ---------------- IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.13, 13:07
                Gość portalu: fvfvjkvrojvrvjvo napisał(a):

> głupek chce osadzać który biskup jest madry a który nie...

To widać, słychać i czuć od samego papieża:
                "Nieuctwo jest matką prawdziwej pobożności" (papież Grzegorz I)
          • Gość: rpfkrpflrpflrpfl Re: ---------------- IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.05.13, 17:58
            a goowno ci do tego, nie bedziesz liczył ile i gdzie ja daje!
            bolszewiki do Moskwy!
        • Gość: gfgfrftrtr Re: ---------------- IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.05.13, 17:57
          POLSKA DA POLAKÓW A NIE dla bolszewii!
          bolszewiki von do Workuty!
          • Gość: Lunapark Re: ---------------- IP: *.rzeszow.hypnet.pl 03.05.13, 23:09
            A księża na Księżyc!
            • reishof Re: ---------------- 04.05.13, 08:47
              Polska dla Polaków , ziemia dla ziemniaków!
            • Gość: efkpfffppd=e Re: ---------------- IP: *.dynamic.lte.plus.pl 04.05.13, 08:50
              a idioci do wariatkowa!
              jeszcze tam nie trafiłeś?
              • reishof Re: ---------------- 04.05.13, 09:13
                odezwał się "normalny" vel lechowski51 vel efpffjhskf - osobnik schizofreniczno- fiksacyjno- bolszwicki.

Okaz zdrowia psychicznego. NORMALNY na 100%
                • Gość: oo9oooo9o9o9yg Re: ---------------- IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.05.13, 22:38
                  no i idiota udaje jasnowidza zgadując kto pod jakim nickiem sie ukrywa
                  bolszewicka idicinko lecz sie na nogi...
              • Gość: Idiota Re: ---------------- IP: *.rzeszow.hypnet.pl 04.05.13, 21:11
                Już trafiłem, po lekturze twoich postów. Pozdrawiam!
                • Gość: htthyy Re: ---------------- IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.05.13, 22:39
                  i jak to idiota nie zrozumiał co normalny człowiek pisze.....
                  • Gość: Idiota Re: ---------------- IP: *.rzeszow.hypnet.pl 04.05.13, 23:00
                    Wprost przeciwnie - wreszcie "zrozumiał, co normalny człowiek pisze...." I... idzie się powiesić! Wreszcie bez błyskotliwych, subtelnych, wyrafinowanych inteletualnie i językowo wywodów lechowskiego wraz z całym stadem jego wcieleń, którymi przepełniony jest Internet od morza do morza...
        • chris1970 Re: ---------------- 04.05.13, 17:21
          W Farze kazanie było dla wiernych.
          Co tam robiłaś wśród nich?
          Obecność była za karę, czy w ramach obowiązków służbowych?
          • Gość: Prześmiewca Re:ku prawdzie IP: *.isp4u.eu 04.05.13, 21:32
            Przestańcie drwić z Lechowskiego jest to wielki przedstawiciel Partii Umiarkowanego Postępu w Granicach Prawa i należy mu się szacunek.Walczy twardo, nie do końca rozumiejąc prawdy tego świata..Lechosiu , polskie popadanie w skrajności bierze się z geopolitycznego położenia kraju i to cała prawda. Jak zapytasz prześmiewcę co to znaczy chętnie odpowiem .
            • Gość: hmjmkjuuiuluiliull Re:ku prawdzie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.05.13, 22:40
              a ty wcale nie rozumiesz co normalni ludzie piszą, ty walczysz o przywileje dla idiotów,,,,
          • ex_lowca Re: ---------------- 04.05.13, 21:40
            chris1970 napisał:

> W Farze kazanie było dla wiernych.
            > Co tam robiłaś wśród nich?

Radio VIA transmitowało. Sam trafiłem w samochodzie i powiem, że kazanie nawet chwilami się kupy trzymało. Tyle, że jak pomyślałem kto go głosił, że czynił to za kasę, a za chwilę pojedzie na ....
            to tradycyjnie miałem odruch wymiotny.
            • Gość: Prześmiewca Re:ku prawdzie IP: *.isp4u.eu 04.05.13, 21:47
              Szanowny kolego nie wymiotuj przejdź do porządku i zacharataj w gałę.
              • ex_lowca Re:ku prawdzie 04.05.13, 22:41
                Gość portalu: Prześmiewca napisał(a):

> Szanowny kolego nie wymiotuj przejdź do porządku i zacharataj w gałę.

Oj nie proszę!
                Zawsze byłem kaleką w tej dziedzinie. Jak w podstawówce nie było ju z żadnej sieroty do wzięcia do drużyny, to brali mnie i to na bramkę ;-)
                Żeglarstwo, Kung-Fu, Aikido, siatka, myślistwo, nurkowanie, lotnictwo OK, ale "gała" to nie dla mnie.
            • Gość: jyjujkuku Re: ---------------- IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.05.13, 22:42
              chilami kupy się trzymało?
              czy raczj chwilami miałeś przebłyski świadomości, pchły tak nie dokuczały?
              • ex_lowca Re: ---------------- 04.05.13, 22:50
                Gość portalu: jyjujkuku napisał(a):

> chilami kupy się trzymało?
                > czy raczj chwilami miałeś przebłyski świadomości, pchły tak nie dokuczały?

Lechowski w edycji alter ego proszę Cię nie kompromituj więcej polskich patriotów.
                Co to za wyraz "chilami" i to rozpoczynający zdanie małą literą?
                Jakiej klasy tępakiem, a nie patriotą trzeba być, by tak nikczemnie kaleczyć język?
                • Gość: Patriotąbyć Re: ---------------- IP: *.rzeszow.hypnet.pl 04.05.13, 23:11
                  I jeszcze kupę do tego miesza, że nie wspomnę o pchłach...
                  Cóż, ten typ tak ma! Po prostu lubi popisy patriotyczno-religijne z eksponowaniem elementów intelektualnych... Wszystko zaś wyrażone nieskazitelną polszczyzną, jak zawsze.
                  • Gość: 4y45y445t4 Re: ---------------- IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.05.13, 23:32
                    no i ex łowca pcheł chce aby wszyscy zapomnieli co łowił...
                    a co do polszczyzny, nie będę do bolszewików pisał po polskiemu, nie zrozumieją...
                    • Gość: Patriotąbyć Re: ---------------- IP: *.rzeszow.hypnet.pl 05.05.13, 00:02
                      A może nie potrafisz posługiwać się w miarę poprawnie językiem polskim?
                      Po polsku mówi się "po polsku", a nie "po polskiemu" Nawet jak mówisz do bolszewików, że o Rosjanach nie wspomnę. Jak mniemam, bolszewikami są wszyscy Rosjanie i pozostała ludność świata, która ma odmienne od Ciebie poglądy. W tym Polacy. Jednego jestem jednak pewien, twojej polszczyzny nikt nie zrozumie! Nawet genetyczni patrioci!
                      Domyślam się też, że twoim zdaniem, ex łowca coś łowi. Dlatego, że wybrał taki nick? A co-kogo łowił? Ciekawe? Czyżby to miała być tak pogardzana szlachetnie przez Ciebie insynuacja?
                      • Gość: jntjtyjtyjjy Re: ---------------- IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.05.13, 02:02
                        aleś ty mundry...
                        Ruskie w wiekszości to bolszewiki tak jak i szkopy to w wiekszości faszysty.. a o tych którzy maja zbrodnicze poglądy to mozna tylko z pogardą...
                        a ja pisze tylko tak aby mnie bolszewiki zrozumieli, a jeśli nawet nie zrozumią to nic nowego, oni majo to w genach
                        nie wiem co łowi w tej chwili ex łowca a le przed tym ex to musiało to być łowienie pcheł. bo takie cóś nic innego złowić nie potrafi...
                • Gość: yhjtyjyjytjty Re: ---------------- IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.05.13, 23:30
                  LECHOWSKI ZNÓW CIE GLUPKI SZUKAJA...

pchły już wszystkie wyłapa że teraz jesteś exx?
                  • ex_lowca Re: ---------------- 05.05.13, 10:42
                    Jestem pod wrażeniem.
                    Siedem postów bełkotania "po polskiemu" sam ze sobą i o sobie, jedynie przełączając się pomiędzy Hyperionem, a Plusem.
                    To już nie jest rozdwojenie osobowości poprzedzone schamieniem resztek umysłu, to schizofrenia hebefreniczna w rozkwicie.

Chory nigdy nie zdaje sobie sprawy z objawów choroby i nie dostrzega: niespójności i absurdalności zachowań (np. wcielanie się w rożne postacie dialogu prowadzonego sam ze sobą), nieadekwatności, a czasami całkowitego braku reakcji emocjonalnych (klepanie swoich prawd w kółko), wzmożoną wrażliwość na bodźce wewnętrzne (w tym wypadku imperatyw katolicko/patriotyczny) przy jednoczesnym osłabieniu reakcji na bodźce zewnętrzne.

Dodając do tego ogólne objawy schizofrenii:
                    - spostrzeżenia urojeniowe (np. pchły)
                    - echo myśli (powtarzanie tych samych treści przez pozornie różne osoby-nicki)
                    - objawy negatywne (np. zaburzenia wypowiedzi) itd. mamy pełny obraz.

Jednak nie martw się. Medycyna poczyniła ogromne postępy. Schizofreników się leczy. Choć nie znamy przypadku całkowitego zwalczenia choroby, jednak prawidłowa terapia pozwala na aktywny powrót do społeczeństwa, a długość życia sięga 85% średniej przeżywalności populacyjnej.
                    • Gość: jjyujyjyu Re: ---------------- IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.05.13, 12:39
                      brakło pcheł i próbujesz filozofować, lepiej wróć do starego fachu i łapaj te pchy.
                      wiecej będzie z tego pożytku, przynajmniej burki będą odpchlone, zapomniałem, Burek należy pisać wielgą literą...
                      • Gość: Purdah Re: ---------------- IP: *.rzeszow.hypnet.pl 05.05.13, 23:48
                        Nie bardzo rozumiem, co miałeś na myśli pisząc o łowienu "pchy" przez ex łowcę. W burce ("rodzaj nieprzezroczystego przykrycia głowy, noszonego dodatkowo oprócz chusty przez muzułmanki przestrzegające purdah", czy Burka?
                        Zastanawiam się, skąd masz tę burkę w garderobie. Nosisz ją i nadal przechowujesz w garderobie? Godne pochwały! Lubię konserwatystów!
                        • ex_lowca Re: ---------------- 06.05.13, 01:53
                          Gość portalu: Purdah napisał(a):

> Nie bardzo rozumiem, co miałeś na myśli pisząc o łowienu "pchy" przez ex łowcę.

To jeden z podstawowych objawów schizofrenii, tzw. spostrzeżenia urojeniowe.
                          • Gość: Helbefrenik Re: ---------------- IP: *.rzeszow.hypnet.pl 06.05.13, 02:13
                            Ale przecież to nie było do Ciebie (drabinka postów) tylko do jjyujyjyu. Nawiasem mówiąc, ładny nick! Odwołuje się jakby do "Trylogii". Mów mi...
                            Chyba ktoś podszywa się pod Ciebie.
                    • Gość: Hebelfrenik Re: ---------------- IP: *.rzeszow.hypnet.pl 06.05.13, 01:51
                      Doktor Jekyll i pan Hyde? Pociągające, śmiałe i efektowne, ale mało odkrywcze! Ma ponadto wadę - nie pasuje do rzeczywistości!
                      Na pociechę, kiedyś niejaki Hegel napisał, mniej więcej, "Jeśli rzeczywistość nie pasuje do idei, to tym gorzej dla rzeczywistości"
                      Dziękuję za pociechę i owe 85%! Wolałbym 70%, ale za to w dobrym zdrowiu. Życzę tyle i tak, jak tego pragniesz! Nawet w klasztorze.
                      Pozdrawiam! Helbefrenicznie!
                      • Gość: Helbefrenik Re: ---------------- IP: *.rzeszow.hypnet.pl 06.05.13, 01:54
                        Oczywiście, nie Hebel..., a Helbefrenik, niestety. Że o Heglu już nie wspomnę!
                      • ex_lowca Re: ---------------- 06.05.13, 02:43
                        Gość portalu: Hebelfrenik napisał(a):

> Doktor Jekyll i pan Hyde? Pociągające, śmiałe i efektowne, ale (...)

Przecież mój tekst nie odnosi się do Ciebie, tylko lechowskiego w kolejnych rozłamach jego osobowości.
                        Toż Ty raczej nie masz imperatywu katolicko - patriotycznego lub pchlich spostrzeżeń urojeniowych.

Poza tym drabinka pokazuje, że odpowiadam na:
                        Autor: Gość: yhjtyjyjytjty IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.05.13, 23:30

LECHOWSKI ZNÓW CIE GLUPKI SZUKAJA...

pchły już wszystkie wyłapa że teraz jesteś exx?

P.S.
                        Hebefreniczna to faktycznie trudne słowo ;-)
            • chris1970 Re: ---------------- 06.05.13, 10:31
              Na terenie Rzeszowa można słuchać kilkunastu rozgłośni.
              Autorka jeszcze mi nie odpowiedziała, w jakich okolicznościach musiała się tak męczyć.
              Akurat w to nie uwierzę, że osoba mająca specyficzne poglądy, nie tolerująca religii i wiary, kościoła, nagle słucha rozgłośni katolickiej z własnej i nieprzymuszonej woli.
              Przypomina mo to Kazię Szczukę, wsłuchującą się w głos Madzi Buczek, tylko po to, żeby ją potem wyśmiać w tv. Tłumaczyć to sobie mogę masochizmem, albo spełnianiem obowiązków służbowych.
              U mnie w bloku mieszkają jeszcze tacy ludzie, których zadaniem w młodości było sprawdzanie, kto z sąsiadów jeździł na msze do podrzeszowskich wsi i wysyłał dzieci do komuni. Moi rodzice się z tego tłumaczyli przed przełożonymi.
              Dziś praktyka religijna zakazana nie jest, ale za to osobniki z tego samego źródła starają się wyśmiać wartości.
              Psychologia mówi, że jak się kogoś skutecznie ośmieszy, tego ludzie (niemyślący) nie będą traktować poważnie.
              To jest odpowiedzią na to, że nie kpi się z pewnych polityków i osób publicznych, choć właściwie są warte wyśmiania.
              • ex_lowca Re: ---------------- 06.05.13, 11:37
                chris1970 napisał:

> Akurat w to nie uwierzę, że osoba mająca specyficzne poglądy, nie tolerująca re
                > ligii i wiary, kościoła, nagle słucha rozgłośni katolickiej z własnej i nieprzy
                > muszonej woli.

Heheheeee.... co racja, to racja... możesz, a nawet powinieneś, nie wierzyć, ale w moim wypadku naprawdę dokładnie tak było. Wymieniali mi sterownik domykania drzwi w samochodzie i zgodnie z zasadami serwisowymi odłączyli akumulator. To skutkuje utratą wszystkich stacji i ustawień w radiu. Gdy nacisnąłem kolejny raz klawisz szukaj... wiesz co było dalej ;-)))

Jedno jest ciekawe od strony psychologicznej.
                Słuchałem z zainteresowaniem, a nawet swoistym rodzajem zdziwienia, że tak otwarcie, mądrze i w wyważony sposób ktoś się wypowiada o polskiej rzeczywistości.
                Aż do momentu, kiedy zorientowałem się, że to ksiądz z Fary, a słucham Radia VIA. W tym momencie natychmiast zmieniło się moje nastawienie, odbiór i postrzeganie treści.

To przykład jak mocne filtry, pryzmaty, a nawet krzywe zwierciadła indukują nasze poglądy, które nie zawsze są nasze. Jak przez nie postrzegamy rzeczywistość. Jakie to daje ogromne możliwości manipulacji całymi społeczeństwami przez media.

Przyznam, że nie było mi miło gdy sobie uświadomiłem, że również ja sam, w jakimś tam stopniu, jestem ofiarą tej indoktrynacji, a od bardzo dawna uważam siebie za człowieka wolnego, w tym na polu myśli.

• Gość: X Re: Paniaga - odpust zupełny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.13, 12:53
      Taki kraj. Wszystkie swieta obchodzimy "na smutno". Swietujemy w rocznice przegranych powstan. Nie potrafimy cieszyc sie zyciem i obchodzic wesolych rocznic.
      • Gość: rtdhhhh Re: Paniaga - odpust zupełny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.05.13, 16:45
        Gość portalu: X napisał(a):

> Taki kraj. Wszystkie swieta obchodzimy "na smutno". Swietujemy w rocznice przeg
        > ranych powstan. Nie potrafimy cieszyc sie zyciem i obchodzic wesolych rocznic.
        ======
        no cóż, pezyszło ci żyć w takim kraju..... dawniej chociaż obchodzono wesołą rocznicę 22 lipca albo szumne obchody wesołego 1 maja.
        No cóż ja wolę żyć w takim kraju , czyli Polsce , chociaż obchodzi takie niewesołe rocznice,
        • Gość: x Re: Paniaga - odpust zupełny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.13, 22:50
          Dlaczego zaraz 1 maja?
          Czy brakuje nam rocznic, gdzie zwyciężyliśmy?
          Dleczego nie mamy wesoło obchodzić np. rocznicy wygranej bitwy pod Grunwaldem?
          Zobacz jak świętuje się święto flagi w USA, a jak w Polsce.
          Zero radości z bycia Polakiem.
          Jesteś patriotą i jesteś dumny z bycia Polakiem, to świętuj to na wesoło.
          Świętowanie na smutno, to tak jakby za karę kazano Ci mieszkać w Polsce.

Ja nie jestem patriotą, ani tym bardziej nie jestem dumny z bycia Polakiem.
          Za to jestem dumny z bycia Eurejczykiem i chętnie na wesoło będę świętował rocznicę wejscia Polski do UE.
          • Gość: etgeyeryruhr Re: Paniaga - odpust zupełny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.05.13, 23:50
            świętować trzeba i te smutne rocznice, dlsa pamięci , po to aby nie powtrzyć tych samych błędów, nie dopuszczać zdrajców do władzy.. a niestety raz po raz jakiś sprzedawczyk dochodzi do władzy i nadal to samo więc mamy się cieszyć?
        • Gość: Pezyszło Re: Paniaga - odpust zupełny IP: *.rzeszow.hypnet.pl 05.05.13, 23:26
          "no cóż, pezyszło ci żyć w takim kraju...!
          Chyba coś takiego JE Abp JM nazywa solą ziemi
          Pyszne! Tak trzymać!
          • Gość: yu4y4y Re: Paniaga - odpust zupełny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.05.13, 23:53
            a ty cieszysz się cukrem ziemi czyli tymi co słodzą życie obywateli obiecując co rusz jak nie II Japonię to II irlandię albo mieszkania?
            • Gość: Cieszsięsoląziemi Re: Paniaga - odpust zupełny IP: *.rzeszow.hypnet.pl 06.05.13, 00:03
              Niestety, JE Abp nic nie pisał o cukrze ziemi... Jego tylko sól interesuje!
              A Japonii II i Irlandia II w ogóle nie słyszał. Może tylko o trzech milionach mieszkań...
              Ciesz się solą ziemi! Memento mori! Cóż, ten typ...
              • Gość: rehreherh Re: Paniaga - odpust zupełny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.05.13, 00:05
                miał pisać o tobie i tobie podobnych?
                • Gość: Cieszsięsolą Re: Paniaga - odpust zupełny IP: *.rzeszow.hypnet.pl 06.05.13, 00:23
                  Niekoniecznie, ale o Tobie i Tobie podobnych to i owszem. Bo jesteście, jak powszechnie wiadomo, solą. I tak Ci dopomóż Bóg! Enter!
                  • Gość: c,mlcdlcd Re: Paniaga - odpust zupełny IP: *.dynamic.lte.plus.pl 06.05.13, 10:39
                    lepiej być solą niż obornikiem....
                    enter
                    • Gość: Niecieszsięsolą Re: Paniaga - odpust zupełny IP: *.rzeszow.hypnet.pl 06.05.13, 20:26
                      A co ma obornik do soli?
                      Sól ponoć negatywnie wływa na ciśnienie! A obornik użyźnia ziemię. Wybieram obornik!
                      • Gość: vgfgbffgbf Re: Paniaga - odpust zupełny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.05.13, 22:25
                        hm.... no to użyźniaj....
    • Gość: ted Re: Paniaga - odpust zupełny IP: *.ip.netia.com.pl 06.05.13, 07:58
      U na s te tematy sa podejmowane na okragło chyba płyta im się zacięła, na mszy z okazji powstania styczniowego było to samo
      • Gość: ergergege Re: Paniaga - odpust zupełny IP: *.dynamic.lte.plus.pl 06.05.13, 10:41
        raczej sumienie boli.
        popierało się czerwonych mokali ?
        popierało si?
        • Gość: Czerwonymokal Re: Paniaga - odpust zupełny IP: *.rzeszow.hypnet.pl 06.05.13, 21:03
          "raczej sumienie boli. popierało się czerwonych mokali ? popierało si?"

A Ciebie sumienie nie boli, że tak poniewierasz język polski, język Reja, Kochanowskiego, Mickiewicza, Słowackiego, Norwida, Herberta, Rymkiewicza (Schulzego)? Język ofiar Katynia, Miednoje, Bykowni, Sybiraków?
          • Gość: odeodeofkeofki Re: Paniaga - odpust zupełny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.13, 10:34
            pisać po polskiemu na forum dla czerwieńców to by było dopiero poniewieranie języka wieszczów. tu co drugie słowo u większości forumkowiczów to k... albo inne uwielbiane przaez bolszewików słowa.
            jakie forum taki ęzyk.
            ty, pewnie chciałbyś aby Polacy uznali język czerwonych za normalność więc pouczasz co poniektórych jak mają pisać

ciebie widać czerwone sumienie boli że was Polacy mają gdzieś...
            • Gość: Czerwonymokal Re: Paniaga - odpust zupełny IP: *.rzeszow.hypnet.pl 07.05.13, 13:21
              No tak, jak z tego wynika, to "język Reja, Kochanowskiego, Mickiewicza, Słowackiego, Norwida, Herberta, Rymkiewicza (Schulzego)? Język ofiar Katynia, Miednoje, Bykowni, Sybiraków" jest językiem czerwonych. Niezwykle trafne i perspektywiczne spostrzeżenie. Powalające!
              • ex_lowca Re: Paniaga - odpust zupełny 07.05.13, 13:29
                Gość portalu: Czerwonymokal napisał(a):

> No tak, jak z tego wynika, to "język Reja, Kochanowskiego, Mickiewicza, Słowack
                > iego, Norwida, Herberta, Rymkiewicza (Schulzego)? Język ofiar Katynia, Miednoje
                > , Bykowni, Sybiraków" jest językiem czerwonych. Niezwykle trafne i perspektywi
                > czne spostrzeżenie. Powalające!

On tego i tak nie zrozumie.
                Przykro mi, ale możliwości intelektualne lechowskiego nie pozwalają na ogarnięcie aż tak skomplikowanej logiki. Niestety, ale choroba i upośledzenie nie wybiera.
                Myślę, że powinni to w końcu zrozumieć wszyscy forumowicze i zastosować coś w rodzaju taryfy ulgowej dla kaleki.
                • Gość: kopkpkpkp Re: Paniaga - odpust zupełny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.13, 13:35
                  ex łowca pcheł rozumie, on z pchłami czystą, literacką polszczyzną rozmawiał...
                  • Gość: Czerwonymokal Re: Paniaga - odpust zupełny IP: *.rzeszow.hypnet.pl 07.05.13, 20:27
                    Pchły się łapie! A łowi się ryby, np. bekalosze.
                    Czystą, literacką polszczyzną zaś tylko Ty potrafisz się posługiwać. Nawet bez pomocy pcheł. Chwała Ci, Nauczycielu!
              • Gość: grfgrggt Re: Paniaga - odpust zupełny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.13, 13:34
                te czerwonawy, nie podszywaj się po normalnych Polaków wasz przedstawiciel wyprawiał harce na grobach ofiar Miednoje, Bykowni itp. itp. późźniej sobie zajął wygodne miejsce w bagażniku i odjechał...
                a Polaków nie musicie uczyć języka , oni umieją,
                • Gość: Czerwonawy Re: Paniaga - odpust zupełny IP: *.rzeszow.hypnet.pl 07.05.13, 20:37
                  A przecież, jeszcze przed chwilą twierdziłeś, ż "język Reya, Kochanowskiego" i jeszcze paru innych jest językie czerwonych. Teraz zaś nauczasz, że Polacy umieją. Co by to nie miało znaczyć. Polak potrafi?
                  A jakie towarzystwo w owym bagażniku miał "wasz przedstawiciel" i skąd pojawiły się te daniele. Najgorszy jest głód, podobno.
                  • Gość: Czerwonawy Re: Paniaga - odpust zupełny IP: *.rzeszow.hypnet.pl 07.05.13, 20:41
                    Przepraszam, zapomniałem o korekcie. Ma być:
                    A przecież, jeszcze przed chwilą twierdziłeś, że "język Reja, Kochanowskiego" i jeszcze paru innych jest językiem czerwonych. Teraz zaś nauczasz, że Polacy umieją, co by to nie miało znaczyć. Polak potrafi?
                    A jakie towarzystwo w owym bagażniku miał "wasz przedstawiciel" i skąd pojawiły się te daniele. Najgorszy jest głód, podobno.
                    • Gość: grgrgrg Re: Paniaga - odpust zupełny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.05.13, 21:20
                      masz jakąś po......oną wyobraźnie,
                      zdaje ci sie że jezdeś straśnie mundry, a wielki z ciebie gupek.
                      u bolszewików to rodzinne.
                      • Gość: Czerwonawy Re: Paniaga - odpust zupełny IP: *.rzeszow.hypnet.pl 07.05.13, 21:35
                        A może zechcesz jeszcze przeprowadzić wnikliwą egzegezę, jak to zwykłeś zawsze czynić, własnych słów, tj. "masz jakąś po......oną wyobraźnie, zdaje ci sie że jezdeś straśnie mundry, a wielki z ciebie gupek. u bolszewików to rodzinne." Myślę, że to pomogłoby mi zrozumieć meandry twoich, jakże złożonych, procesów myślowych.
                        A Tobie nie zdaje się czasem, że "jezdeś straśnie mundry..."? I czy to rodzinne?
                        A zaiste, "wielki z Ciebie głupek,"przeprzszam, "gupek"!
                        grgrgrg!
                        • Gość: fbfhjhjkukuki Re: Paniaga - odpust zupełny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.05.13, 21:41
                          no i czerwoniawy gupek męczy się na próbie zostania folozofem....
                          wyrazy współczucia
                          • Gość: Czerwoniawy Re: Paniaga - odpust zupełny IP: *.rzeszow.hypnet.pl 07.05.13, 21:57
                            Ty nawet nie próbujesz. I wcale się nie dziwię!
                            Wyrazy współczucia!
                            "Gupek to gupek" (koniec cycatu!).
                            • Gość: fvdgdgb Re: Paniaga - odpust zupełny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.05.13, 22:24
                              właśnie gupek to gupek
                              wyrazy współczucia
                              • Gość: Czerwoniawy Re: Paniaga - odpust zupełny IP: *.rzeszow.hypnet.pl 07.05.13, 22:25
                                Nawzajem! Z całym szacunkiem!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka