claudia.aaa1234 26.05.13, 17:28 Czy w Rzeszowie mozna znaleźć pracę dorywczą dla studentów, np. na weekendy? Ma może ktoś doświadczenie w tej kwestii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gregorianhusky Re: Rzeszów a praca 26.05.13, 21:20 Ja z tym samym pytaniem tylko na cały etat???????????????????? Jak sytuacja wygląda na rzeszowskim rynku pracy. Docelowo chce przeprowadzic sie do Rzeszowa. Pochodze z Tarnowa (gdzie sytuacja na rynku pracy jest dramatyczna). Skonczyłem studia na Politechnice w Rzeszowie a wiec "korzenie" mam w Rzeszowie że tak powiem "zapuszczone" Proszę o pomoc i informacje na w/w temat. Z gory dziękuje Gr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mss Re: Rzeszów a praca IP: *.rzeszow.vectranet.pl 26.05.13, 22:48 jak tu studiowałeś, to realia powinieneś już znać. ja to generalnie wstydziłbym się takie pytania zadawać. na co komu pracownik, który nawet samodzielnie rozglądnąć się (po sieci!) nie potrafi. magistry od 7miu boleści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PO Rębacz Re: Rzeszów a praca IP: *.182.14.130.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.05.13, 01:18 > Skonczyłem studia na Politechnice w Rzeszowie Gratuluję. To Masz teraz z górki, nie? Jak reszta frajerów. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Rzeszów a praca IP: 193.243.154.* 26.05.13, 22:05 tak, ładne i młode dziewczyny mogą dorobić i to nawet nieźle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mss Re: Rzeszów a praca IP: *.rzeszow.vectranet.pl 26.05.13, 22:44 dla studentów praca generalnie jest, ale taka tylko na weekendy, nie wiem. lukaj na rzeszowiak.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PO Rębacz btw: IP: *.182.14.130.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.05.13, 01:21 Spróbuj w ratuszu albo w marszałkowskim: tam nie ważne są kompetencje, studia czy umiejętności. Wystarczą znajomości: np. w psl'u albo innej sekcie. hehehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Rzeszów a praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.13, 08:44 Raczej na więcej niż infolinia czy wykładanie towaru to bym nie liczył, ewentualnie kelnerka czy hostessa. Odpowiedz Link Zgłoś
res-men Re: Rzeszów a praca 27.05.13, 10:11 Karapyta zatrudnia - ale musisz przejsć weryfikację ...no i tam ciągniesz na pełny etat...jesli lubisz Włochy i pracę nocą Odpowiedz Link Zgłoś
claudia.aaa1234 Re: Rzeszów a praca 27.05.13, 20:04 Dobrze wiedzieć, gdyż nie mieszkam tam i przede wszystkim przeszukuję internet. Stronę rzeszowiak, jak i inne znam, lecz chciałam dowiedzieć się "z pierwszej ręki", od kogoś, kto mieszka w Rzeszowie jak jest z pracą. Bo wiem, że są ogłoszenia, ale nie wiem , czy nie ma dużej ilości chętnych, przy czym ciężko o jakąkolwiek pracę dorywczą. Jeśli chodzi o rodzaj, to wszystko jedno, byleby nie call center, gdyż nie mam dobrej dykcji. A czy po studiach, np. zarządzanie i inżynieria produkcji można znaleźć pracę? Werbowałam net w poszukiwaniu ogłoszeń, ale rzadko się trafiały te skierowane do absolwentów, czy studentów tego kierunku... Odpowiedz Link Zgłoś
ineedanemployment Re: Rzeszów a praca 28.05.13, 18:36 Zalozylam podobny watek trochę wcześniej, wygląda na to, ze niektórzy rzeszowiacy sa maloprzyjazni.... nikt ci tu nic nie napisze sensownego,jak widzisz. Już to przerabiałam:) plan mam uderzyć do miasta i sama się rozgladnac za robotą. Rzeszow rozwija się bardziej niż Tarnow, bez watpienia, co za tym idzie powstają miejsca pracy- na logike.... wiec nic tylko się tam wbijac! Ale nikt Ci tu tego nie napisze, bo się sami boja o swoje tylki...... Jestem z Tarnowa i uderzam na Rzeszow, może polaczymy sily? Jakby co to pisać na poczte ineedanemployment@gazeta.pl Pozdrawiam K. Odpowiedz Link Zgłoś
rz2014 Re: Rzeszów a praca 28.04.16, 21:36 Tak, można znaleźć. Najpierw trzeba poszukać. Odpowiedz Link Zgłoś
rz2014 Re: Rzeszów a praca 29.04.16, 15:54 Jak chcesz znaleźć pracę - to znajdziesz Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiek_n1 Re: Rzeszów a praca 21.06.16, 10:24 Tak oczywiście że można znaleźć jak już rzeczywiście taka katastrofa z czasem, to można skorzystać z usług agencji pośredniczych, na przykład Time2work fajnie pomagają ja też swego czasu korzystałem. Pomogli mi więc polecam Odpowiedz Link Zgłoś
ortpol Re: Rzeszów a praca 22.06.16, 05:13 w call center szukaja przez cały czas. Z ich stawką godzinową wcale mnie to nie dziwi :D Odpowiedz Link Zgłoś
abudaba Re: Rzeszów a praca 27.06.16, 12:37 Zależy w jakim - jak znasz języki to sporo zapłacą Ci w Tivronie, co prawda biuro w KRK, ale można też zdalnie ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
rz2014 Re: Rzeszów a praca 22.06.16, 10:05 Rynek pracy w Rzeszowie ma się coraz lepiej z roku na rok. Dość, że teraz już praktycznie sezon wakacyjny to dodatkowo wiele firm (zwłaszcza IT) poszukuje dobrych specjalistów już na studiach. W Rzeszowie i bezpośrednich okolicach "urosło" sporo firm z branży lotniczej, IT czy też produkcyjnych, usługowych. Dla studenta/studentki, który/a ma motywację do znalezienia pracy czy to na weekendy czy na wakacje (albo i na stałe) - taką pracę znajdzie. Ale sama nie przyjdzie. Trzeba poszukać, wykazać się. W Rzeszowie jest ok. 50 tys. studentów, część z nich pozostaje w mieście na wakacje. Ale szanse są i myślę, że dla zmotywowanej osoby - nawet spore. Weekendowa praca - polecam gastronomię, szeroko pojęte usługi, sprzedaż Odpowiedz Link Zgłoś
marta.radek Re: Rzeszów a praca 16.01.18, 12:47 Na pewno łatwiej tu o pracę niż kilka la temu, ale mimo wszystko lekko nie jest jeśli ktoś aspiruje np. ma stanowisko kierownicze. Pracy nie brakuje przede wszystkim dla fachowców typu mechanik czy stolarz a osoby po studiach humanistycznych mogą mieć spore problemy. Tutaj www.podkarpackie-praca.pl/rynek-pracy-na-podkarpaciu/ można znaleźć rzeczowy opis lokalnego rynku pracy. Nic odkrywczego nie napisze, ale dzisiaj liczy się fach w ręku i konkretne umiejętności. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.radek Re: Rzeszów a praca 16.01.18, 12:47 Na pewno łatwiej tu o pracę niż kilka la temu, ale mimo wszystko lekko nie jest jeśli ktoś aspiruje np. ma stanowisko kierownicze. Pracy nie brakuje przede wszystkim dla fachowców typu mechanik czy stolarz a osoby po studiach humanistycznych mogą mieć spore problemy. Tutaj www.podkarpackie-praca.pl/rynek-pracy-na-podkarpaciu/ można znaleźć rzeczowy opis lokalnego rynku pracy. Nic odkrywczego nie napisze, ale dzisiaj liczy się fach w ręku i konkretne umiejętności. Odpowiedz Link Zgłoś