Dodaj do ulubionych

Będziemy mieć rondo im. abp. Tokarczuka? Zdecyd...

21.10.13, 08:24
Każdy wie, która to ulica Piłsudskiego, ale już nie każdy wie które to rondo Dmowskiego. Nadawanie rondom imion osób, to skazywanie ich na zapomnienie. Proszę nazwać imieniem abp. Tokarczuka jakąś większą nową ulicę. Wiem, że o taką ciężko za rządów Tadeusza Ferenca, ale może któryś z nowych łączników do A4 lub S19 będzie tego godny?
Obserwuj wątek
    • lechowski51 Re: Będziemy mieć rondo im. abp. Tokarczuka? Zdec 21.10.13, 08:36
      Jeżeli ktoś nie wie kto to był Dmowski,to świadczy tylko o jego intelektualnym skarleniu.A abp.Tokarczukowi,jednemu z największych synów Podkarpacia należy sie upamiętnienie,tak jak i pł.Cieplińskiemu zamordowanemu przez ubeckich zbirów.
      • Gość: rom Re: Będziemy mieć rondo im. abp. Tokarczuka? Zdec IP: *.tktelekom.pl 21.10.13, 08:48
        w końcu bardzo dobry pomysł. precz z kouną
      • san5 Re: Będziemy mieć rondo im. abp. Tokarczuka? Zdec 21.10.13, 09:02
        lechowski51 napisał:

> Jeżeli ktoś nie wie kto to był Dmowski,to świadczy tylko o jego intelektualnym
        > skarleniu.A abp.Tokarczukowi,jednemu z największych synów Podkarpacia należy si
        > e upamiętnienie,tak jak i pł.Cieplińskiemu zamordowanemu przez ubeckich zbirów.

Dziadek (white tigger) o niebie, babka (lechowski51) o chlebie. Co ma wspólnego wiedza przechodnia o Dmowskim, z jego wiedzą topograficzną o rondzie imienia Dmowskiego w Rzeszowie? Nie warto się napinać przed zrozumieniem tekstu.
      • Gość: junaku Re: Będziemy mieć rondo im. abp. Tokarczuka? Zdec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.13, 09:03
        @lechowski51

Twój przedmówca nie twierdzi, że ludzie nie wiedzą kim był Dmowski, lecz nie wiedzą które rondo jest jego imienia.

o inteklektualnym skarleniu niech świadczy brak umiejętności czytania ze zrozumieniem.
        • lechowski51 Re: Będziemy mieć rondo im. abp. Tokarczuka? Zdec 21.10.13, 09:16
          Być może źle odczytałem intencje autora postu?.Jeżeli tak-to przepraszam!
        • Gość: zecik Re: Będziemy mieć rondo im. abp. Tokarczuka? Zdec IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.13, 09:42
          proponuje nazwe Rondo Lechowskiego ,tyle sie biedaczek tu na forach udziela nalezy go nagrodzic , kto za ?
      • Gość: dmowski Re: Będziemy mieć rondo im. abp. Tokarczuka? Zdec IP: *.rzeszow.mm.pl 21.10.13, 11:26
        a ja mam go w d,,pie i nie chce wiedziec kto to jest.Wiem kto to oszołom katolicko narodowy i przydupas kościelny ,wśród pollityków pełno takich.
      • Gość: maxxi Re: Będziemy mieć rondo im. abp. Tokarczuka? IP: 173.233.212.* 21.10.13, 22:23
        Dmowski, Dmowski? Czy chodzi o najbardziej znanego polskiego antysemite i wielbiciela Hitlera??
    • res_men Będziemy mieć rondo im. abp. Tokarczuka? Zdecyd... 21.10.13, 09:43
      wspaniale - postawmy tam mauzoleum
    • Gość: Koniecświata Re: Będziemy mieć rondo im. abp. Tokarczuka? Zdec IP: *.rzeszow.hypnet.pl 21.10.13, 12:08
      Biskup przemyski fetowany w Rzeszowie? Koniec świata!
    • gregorianhusky Re: Będziemy mieć rondo im. abp. Tokarczuka? Zdec 21.10.13, 12:09
      Arcybiskupa????????? no bez przesady. Mało jest postaci historycznych. A tu promowanie kleru cd
      • lechowski51 Re: Będziemy mieć rondo im. abp. Tokarczuka? Zdec 21.10.13, 12:14
        Fetowanie Wielkich Polaków mały człowieczku.
        • Gość: Koniecświata Re: Będziemy mieć rondo im. abp. Tokarczuka? Zdec IP: *.rzeszow.hypnet.pl 21.10.13, 12:26
          Wielki? Nawet kardynałem nie był... :-(
          Dziękuję za "komplement".
        • gregorianhusky Re: Będziemy mieć rondo im. abp. Tokarczuka? Zdec 21.10.13, 14:53
          lechowski51 napisał:

> Fetowanie Wielkich Polaków mały człowieczku.

mały czlowieczku?????????? haha chyba nie wiesz co piszesz
        • gregorianhusky Re: Będziemy mieć rondo im. abp. Tokarczuka? Zdec 21.10.13, 15:25
          lechowski51 napisał:

> Fetowanie Wielkich Polaków mały człowieczku.

a kim ty jestes aby takich uzywac epitetow???????
          ja tym razem cie nie obraze czlowieczku
    • dr_psychol Będziemy mieć rondo im. abp. Tokarczuka? Zdecyd... 21.10.13, 14:39
      A ja proponuję aby rondo otrzymało imię: biskupa Józefa Kazimierza Kossakowskiego, herbu Ślepowron (tak jak Jaruzelski). I żeby wyobrażający go manekin wisiał, na środku na latarni.

Jestem przekonany że każdy zainteresuje się co jest grane, a przy okazji dowie się czegoś ciekawego, o historii Polski :)))))
    • maciora74 Będziemy mieć rondo im. abp. Tokarczuka? Zdecyd... 21.10.13, 17:44
      A RONDO BEZ PATRONA W SUKMANIE NIE MOŻE FUNKCJONOWAĆ???WIEM CZYJA TO INICJATYWA:POJ...PiSdzielców!!ONI TYLKO KLECHOM UMIEJĄ DO D....WŁAZIĆ BEZ MYDŁA!!POJ....OD KACZYŃSKIEGO BUFONA!!
      • lechujarek13 Re: Będziemy mieć rondo im. abp. Tokarczuka? Zdec 21.10.13, 18:23
        maciora74 napisał:

> A RONDO BEZ PATRONA W SUKMANIE NIE MOŻE FUNKCJONOWAĆ???WIEM CZYJA TO INICJATYWA
        > :POJ...PiSdzielców!!ONI TYLKO KLECHOM UMIEJĄ DO D....WŁAZIĆ BEZ MYDŁA!!POJ....O
        > D KACZYŃSKIEGO BUFONA!!
        A ty jak dziecko nic nie pojmujesz. Ronda muszą mieć patrona kościołowego ! Co się robi na rondach ? Kręci. Kto najlepiej pasuje na patrona kręcenia ? No. Potem przyjdzie pora na sKRZYŻowania. Tutaj już chyba tłumaczyć nie muszę.
    • dimo333 Będziemy mieć rondo im. abp. Tokarczuka? Zdecyd... 21.10.13, 18:23
      widze ze spor nie ma konca nazwijmy je imieniem sw.Tadeusza Judy wilk bedzie syty i owieczka cala
    • Gość: hijena Re: Będziemy mieć rondo im. abp. Tokarczuka? Zdec IP: *.rzeszow.vectranet.pl 21.10.13, 20:21
      puknij się w glowę,znowu jakiś wikary na patrona ulicy,kiedy co chwila czyta się o pedalstwie i pedofilii w kościele katolickim
    • Gość: PożalsięBoże Re: Będziemy mieć rondo im. abp. Tokarczuka? Zdec IP: *.rzeszow.hypnet.pl 21.10.13, 20:41
      Myślę, że nazywanie tego klombu rondem jest raczej przesadne. Ale prawicę w Rzeszowie mamy taką, jaką mamy. Niestety! Jak to rondo! Rondo abp Tokarczuka? A może bardziej na to rondo zasłużył proboszcz Tokarski? Ale, pożal się Boże, Janowski nigdy tego nie zrozumie! :-(
      • Gość: kierowca Re: Będziemy mieć rondo im. abp. Tokarczuka? Zdec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.13, 21:20
        Może wreszcie ktoś wyprostuje nazwę i nie będzie już "rondo" w nazwie, bo według przepisów ruchu drogowego, to skrzyżowanie nie jest rondem.
        Nazwijcie ten klomb na skrzyżowaniu np. "skwer" kogokolwiek chcecie, ale na litość dość już mieszania ludziom w głowie, bo to powoduje zagrożenie, gdy kierowcy widzą tabliczkę "rondo imienia..." na środku skrzyżowania, które rondem nie jest.
        • Gość: TryndJanowskiego Re: Będziemy mieć rondo im. abp. Tokarczuka? Zdec IP: *.rzeszow.hypnet.pl 21.10.13, 22:02
          No cóż, jeżeli rzeczywistość nie pasuje do idei, to tym gorzej dla rzeczywistości! ;-)
          Ico ma do tego abp Tokarczuk? Takie "tryndy"? A może jednak proboszcz Tokarski, Panie były Prezydencie, Rzeszowa, zresztą? Chyba wstyd!
        • Gość: normalny Re: Będziemy mieć rondo im. abp. Tokarczuka? Zdec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.13, 14:17
          Rondo, o którym pisze gazeta, jest rondem.
          Nie jest rondem "rondo Dmowskiego"...
    • morda_ty_nasza Będziemy mieć rondo im. abp. Tokarczuka? Zdecyd... 22.10.13, 07:00
      I jeszcze zmienić nazwę ulicy Wesołej na ulicę Straszliwej Męki Pańskiej (ZCDCP).
      • lechowski51 Re: Będziemy mieć rondo im. abp. Tokarczuka? Zdec 22.10.13, 08:29
        Raczej w zamku uruchomić wreszcie,pierwsze w Polsce Muzeum Terroru i Zbrodni Komunistycznych.
        • prawdziwy_olo Re: Będziemy mieć rondo im. abp. Tokarczuka? Zdec 22.10.13, 09:34
          A w piwnicach katedry muzeum terroru i zbrodni kościelnych.
        • Gość: 2.trasapodziemna Re: Będziemy mieć rondo im. abp. Tokarczuka? Zdec IP: *.rzeszow.hypnet.pl 22.10.13, 20:49
          "Raczej w zamku uruchomić wreszcie,pierwsze w Polsce Muzeum Terroru i Zbrodni Komunistycznych."

A przy Pomniku w parkingu podziemnym utworzyć muzeum Kołymy. Stąd Trzeba zrobić podziemne przejście do dworca - tam uruchomić muzeum wywiezionym na Wschód. Konieczne będzie przekopanie podziemnych przejść do pomnika Cieplińskiego, a od pomnika Cieplińkiego do ronda abp. Tokarczuka. Następnie, via pomnik ks. Popiełuszki, łatwo będzie przekopać przejście podziemne do Muzeum Terroru i Zbrodni Komunistycznych i również pod ziemią wrócić do Muzeum Kołymy.
          I to będzie 2. rzeszowska trasa podziemna!
    • prawdziwy_olo Re: Będziemy mieć rondo im. abp. Tokarczuka? Zdec 22.10.13, 09:35
      Małe rondo małego człowieczka. Jestem za!
      • Gość: Rądo Re: Będziemy mieć rondo im. abp. Tokarczuka? Zdec IP: *.rzeszow.hypnet.pl 22.10.13, 21:42
        Jaki człowiek, takie... ;-)
        • Gość: aaa Re: Będziemy mieć rondo im. abp. Tokarczuka? Zdec IP: *.rzeszow.vectranet.pl 22.10.13, 22:00
          masz rację , jaki biskup takie rondo :)))
    • e_w_a_21 dziki kraj 24.10.13, 07:13
      Ciekawe czy kolega Michalik też będzie miał swoją ulicę? Zresztą skoro w Polsce są ulice Kubusia Puchatka czy Koziołka Matołka to czemu nie mogą być z tytułem ksiądz i biskup przed nazwiskiem.
      • lechowski51 Re: dziki kraj 24.10.13, 08:20
        Dla takich bolszewików jak Ty,ksiądz czy biskup to obywatel drugiej kategorii.Na szczęście jesteś chorym marginesem.
        • Gość: Klechowski Re: dziki kraj IP: *.rzeszow.hypnet.pl 25.10.13, 00:44
          No tak, taki jak ja to obywatel trzeciej kategorii. Nazywa się go "bolszewikiem" i "chorym marginesem". Ksiądz zaś, że o biskupie nie wspomnę, to, rzecz jasna, najwyższa półka. Dla niego jednego nawet ulicę nie żal wybudować! Bowiem powiedziane było: "Prostujcie ścieżki..."?Tak realizują się Ewangelie w Rzeszowie! Ścieżka już wyprostowana. :-))
      • prawdziwy_olo Re: dziki kraj 25.10.13, 19:59
        Imieniem tak zasłużonych purpuratów proponuję nazywać bramy wjazdowe do stajni/obór lub drogi dojazdowe na pastwiska.
        • lechowski51 Re: dziki kraj 25.10.13, 20:28
          Towarzysz szmaciak nigdy nie zrezygnuje ze swojego knajackiego języka.Smutne.
          • prawdziwy_olo Re: dziki kraj 25.10.13, 20:39
            Ot przykład jak katolicko-prawicowa, kłamliwa menda, rzucając oskarżeniami na prawo i lewo, czepia się języka. Zabawne :-)
          • Gość: Klechowski Re: dziki kraj IP: *.rzeszow.hypnet.pl 25.10.13, 22:14
            "Imieniem tak zasłużonych purpuratów proponuję nazywać bramy wjazdowe do stajni/obór lub drogi dojazdowe na pastwiska."
            I co w tym sformułowaniu jest knajackie (abstrahuję od tzw. ideologii).
            Bardziej knajackie wydaje się mi być inne wyrażenie: "Towarzysz szmaciak nigdy nie zrezygnuje ze swojego knajackiego języka."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka