Dodaj do ulubionych

Katodebile w postępowej Franci

20.02.14, 21:08
uczą muzułmanów.Tymczasem polskie ateistyczne dewotki z gorliwościa hunwejbinów zwalczaja wszystko co związane jest z chrześcijaństwem.Do szkół katolickich dzieci sie zapisuje w kolejce,w wieku 3 lat,szkoły te bezapelacyjnie zwyciężają w rankingach najlepszych szkół a postępactwo,gdyby mogło,zamieniliby je,jak kiedyś bolszewicy na magazyny.
wpolityce.pl/artykuly/74763-francuscy-muzulmanie-wysylaja-swoje-dzieci-do-katolickich-szkol-tam-nie-wysmiewa-sie-wiary-i-rodziny-i-nie-wciska-sie-ideologii-gender
Obserwuj wątek
    • wislocki12 "Modlimy się także po posiłkach i przed a także.." 21.02.14, 00:29
      Uczennica szkoły sióstr pijarek pisze:
      "Ja tam chodzę od 7 lat i jestem bardzo zadowolona. Klasę mam świetną i wcale nhie jest jakaś super grzeczna. Wszyscy zachowują się jak w normalnej szkole i nikt by się nie domyślił, że do niej chodzimy. Nie uczą tam tylko zakonnice, ake też nauczyciele. Są oni w większości bardzo wyrozumiali i np. czasami przekładają sprawdziany. Faktem jest, że czasami siostry przeginają jeśli chodzi o satanistyczne znaki, ale to się rzedko zdarza. W pierwsze piątki miesiąca chodzimy do kościoła, ale np. tracimy pierwszą lekcję, a czasami mamy Modlitwy ciągłe czyli chodzimy do kaplicy na Ewangelię i rozważanie jej. Oczywiscie modlimy się także po posiłkach i przed a takze po i przed lekcjami. Podsumywując szkoła jest bardzo fajna i szczególnie ładna."
      PS. "Do szkół katolickich dzieci sie zapisuje w kolejce,w wieku 3 lat." I co, czekają 4 lata? ;-))
    • wislocki12 Oj, Francia, Francia...;-)) 21.02.14, 00:55
      I co z tą Francią?
      • mr.paprykarz Re: Oj, Francia, Francia...;-)) 21.02.14, 11:01
        Fajna jest Francja bo jest laicka i tolerancyjna, to już tradycja w tym kraju, natomiast czuję antypatię do tchórzliwych i zarozumiałych francuzów.
        Pouczają Polaków ,że mają siedzieć cicho a sami nie chcą pamiętać ,że kolaborowali na całego i że uciekali jak króliki przed Niemcami mimo, że mieli więcej czołgów.
        Zarozumiałe typki.
        • to_lerus1 Re: Oj, Francia, Francia...;-)) 21.02.14, 11:45
          mr.paprykarz napisał(a): Fajna jest Francja bo jest laicka i tolerancyjna, to już tradycja w tym kraju.

============
          masz racje tolerancja to u nich tradycja , mieli nawet specjalne narzedzie do robienia tolerancji , nazywało sie gilotyna, tak samo jak bolszewicy podczas rewolucji , tyle tylko że oni nawett nie starali sie wymyślać jakiegokolwiek przyrządu do tolerancji....
          • mr.paprykarz Re: Oj, Francia, Francia...;-)) 21.02.14, 12:21
            To właśnie gilotyna i Wielka Rewolucja Francuska przyczyniły się do największego przewrotu w dziejach ludzkości i dlatego wspomniałem o Francji, kto wie jak by dziś wyglądał świat gdyby nie oświecenie i WRF. Bały się jej dwory w Austrii , Prusach ,Anglii bo zagrażała ustalonemu porządkowi.
            To był początek końca feudalizmu, koniec przywiązania chłopa do ziemi, a 3 kolory na francuskiej fladze symbolizują wolność, równość i braterstwo.
            To w najwyższym stopniu dzięki wolnomularzom znad Sekwany nastąpił koniec ancient regimu.
            • to_lerus1 Re: Oj, Francia, Francia...;-)) 21.02.14, 12:29
              oświecała ta gilotyna , oj oświecała, aż w końcu oświeciła Lenina i zaśpiewano powwstańcie.... itd. itd.

wfr to był pierwowzór wielkiej bolszewickiej rewolucji, zastosowali te same metody co i żabojady i hitler też skożystał z tego oświecenia...
              • mr.paprykarz Re: Oj, Francia, Francia...;-)) 21.02.14, 13:18
                Prawda jest taka mój drogi Kropku, że gdyby nie Wielka Rewolucja Francuska to byłbyś dzisiaj parobkiem i pracował cały dzień u Pana za miskę zupy szczawiowej, że o Prawie Pierwszej Nocy względem córek takich parobków nie wspomnę.
                • przesmiewca-lux Re: Oj, Francia, Francia...;-)) 21.02.14, 13:42
                  mr.paprykarz napisał(a):

> Prawda jest taka mój drogi Kropku,

Jesteś pewny, że to kropek?

;-D
                  • to_lerus1 Re: Oj, Francia, Francia...;-)) 21.02.14, 15:07
                    on jest taki pewny jak pewny jest tego że rewolucja go oświeciła.....
                    tak jak hitlerowcy oświecili cały świat...
                • to_lerus1 Re: Oj, Francia, Francia...;-)) 21.02.14, 15:06
                  prawda jest taka że gdyby nie rewolucja bolszewicka to dzisiaj wynosiłbyś panu nocniki....
                  • rzeszowski15 Re: Oj, Francia, Francia...;-)) 21.02.14, 15:40
                    paprykarz pisze;
                    Prawda jest taka mój drogi Kropku, że gdyby nie Wielka Rewolucja Francuska to byłbyś dzisiaj parobkiem i pracował cały dzień u Pana za miskę zupy szczawiowej, że o Prawie Pierwszej Nocy względem córek takich parobków nie wspomnę.

Wszelkiej maści lewactwo stosuje ta retorykę!.Spocony kiedyś Rakowski tak grzmiał do Wałęsy,takie bon moty słyszałem od przesłuchujących mnie SB-eków.TZw.wielka rewolucja francuska i ti lerus ma racja była wzorem dla rzeźników Lenina a zwłaszcza,powstanie w Wandei,gdzie to ludobójcy od Robespiera wymordowali w okrutny sposób wymordowali ok 40% ludności,czyli ponad 300 tys ludzi.Tylko oszalały lewak może,brać wzór z tych rzeźników!
    • to_lerus1 Re: Katodebile w postępowej Franci 21.02.14, 15:47
      światło rewolucyi francuskiej:

"Zapowiedzią barbarzyństwa były słowa napisane przez republikańskiego generała Westermanna z pola bitwy pod Savenay do władz w Paryżu: "Obywatele republikanie, Wandea już nie istnieje! Dzięki naszej wolnej szabli umarła wraz ze swoimi kobietami i dziećmi. Skończyłem grzebać całe miasto w lasach i bagnach Savenay. Wykorzystując dane mi uprawnienia, dzieci rozdeptałem końmi i wymordowałem kobiety, aby nie mogły dalej płodzić bandytów. Nie żal mi ani jednego więźnia. Zniszczyłem wszystkich. Litość nie jest rewolucyjną sprawą!"

"Charakterystyczna jest ostentacja, z jaką republikańscy generałowie opisują swoje krwawe "osiągnięcia". Nasuwa się analogia z fotografiami robionymi przez wojska hitlerowskie przy dokonywaniu egzekucji, likwidowaniu gett i wieszaniu zakładników. Jest jeszcze jedna analogia: ta zimna, mrożąca krew w żyłach metodyczność w popełnianiu jak najokrutniejszych zbrodni - jakby chodziło o wypełnianie formularzy w urzędzie skarbowym. Tak działali francuscy rewolucjoniści pod koniec XVIII wieku. Tak samo działali Himmler, EichmaruyBeria, Pol-Pot w wieku XX. Wszyscy oni, od XVIII do XX wieku, działali w imię nowej, "rewolucyjnej" moralności, dla dobra nowego człowieka, dla budowy nowego, wspaniałego świata (dla niektórych nazywał się on Republiką Jedną i Niepodzielną, dla drugich Tysiącletnią Rzeszą, dla innych natomiast Światową Ojczyzną Proletariatu). Przypomnijmy co mówił Holderlin: budowa przez człowieka raju na ziemi kończy się zawsze stworzeniem piekła. "

adonai.pl/historia/?id=13
      • mr.paprykarz Re: Katodebile w postępowej Franci 21.02.14, 18:19
        Wandea to sumienie Francji, nawet taki film dok. ostatnio oglądałem :(
        • rzeszowski15 Re: Katodebile w postępowej Franci 21.02.14, 20:45
          ...nawet film oglądałeś!.Czytając Twoje opinie na temat tzw wielkiej rewolucji francuskiej,mam wrażenie,że znasz to wydarzenie z jakiegoś filmiku o dzielnych rewolucjonistach,którzy zburzyli Bastylię,zamienili Sekwanę w krwawą rzekę i tak oto zapanował we Francji Postęp i demokracja
          • wislocki12 Pytanieonasząkondycję 21.02.14, 22:12
            Czy mam rozumieć, że jesteś zwolennikiem porządków społecznych sprzed Rewolucji Francuskiej? I jeszcze jedno drobne pytanko: Jak sobie wyobrażasz swoją kondycję w tej sytuacji, przy założeniu, że twoi rodzice byli tym czym są (lub byli)?
            • lodowy_pl Katokato vs WRF 21.02.14, 22:53
              W społeczno-kulturowym dyskursie o istocie zjawisk kształtujących życie wspólnoty ludzkiej zawsze warto sięgać do źródeł... krusząc kopie o skutki WRF, wypada chyba wpierw zapytać o jej przyczyny, pytanie rzecz prosta czysto retoryczne :))) podobnie jak to dotyczące genezy zasady konstytuującej ucisk pana nad chłopem, usprawiedliwiającej wielowiekowy terror na słabszym i nieludzkie niewolnictwo...

Wiedza na temat tego, co wszelkiej maści schizmatycy robili na przestrzeni wieków (i robią zresztą po dziś dzień) majstrując przy orędziu chrześcijańskim dla utrzymania przywilejów kastowych przeraża mnie w naszym rozwoju społecznym coraz bardziej.
              • to_lerus2 Re: Katokato vs WRF 22.02.14, 09:11
                no i usprawiedliwił ty rzeź kilkdziesięciu milionów ludzi przez bolszewickich rzeźników, wzorujacych si e na francuskiej rzezi...
            • to_lerus2 Re: Pytanieonasząkondycję 22.02.14, 09:09
              a tobie podoba się porządek społecny załozony przez rzeźników?

a co do rodziców, tobie się podoba to czym byli i czm są?
              • lodowy_pl Re: Pytanieonasząkondycję 22.02.14, 12:07
                Nie po to sam zrezygnowałem z anonimowości na tym forum, by wdawać się teraz w pyskówki z klonami.

Co do dokumentu o Wandei to niedawno chyba oglądałem ten sam, co jeden z przedmówców(Planete+ lub TVP Historia). Osobiście polecam "Rozważania o wojnie domowej" - esej Jasienicy poświęcony tym wydarzeniom.
                • rzeszowski15 Re: Pytanieonasząkondycję 23.02.14, 09:06
                  A ja wszelakim piewcom rewolucji,w tym tzw welkiej rewolucji francuskiej polecam to dzieło
                  www.poczytaj.pl/167661
                  • wislocki12 Auto da fe św. Dominika 23.02.14, 20:52
                    Wolę "auto da fe" św. Dominika. ;-))
                  • mr.paprykarz Re: Pytanieonasząkondycję 24.02.14, 12:00
                    Nawet książkę przeczytałeś! Coś takiego!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka