Dodaj do ulubionych

Specjalny dekret

26.02.14, 22:08
"Od 2016 roku dzieci z diecezji rzeszowskiej będą przystępować do pierwszej komunii w trzeciej klasie. Specjalny dekret w tej sprawie wydał biskup rzeszowski Jan Wątroba."

Czy ktoś pamięta do której klasy uczęszczał Jezus gdy został ochrzczony przez św. Jana?

Cały tekst: rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,15526697,Komunia_w_trzeciej_klasie__Jest_decyzja_rzeszowskiego.html#LokRzeTxt#ixzz2uSqdsRuh
Obserwuj wątek
    • mr.paprykarz Re: Specjalny dekret 26.02.14, 23:00
      Pierwsza komunia, drugie śniadanie, trzecia Rzeczpospolita
      :-(
      • wislocki12 W momencie poczęcia 27.02.14, 01:16
        A może, skoro człowiek jest człowiekiem od momentu poczęcia, to może właśnie w tym momencie, momencie poczęcia, należałoby udzielić mu sakramentu chrztu?
        • majdan_ma_jdan Re: W momencie poczęcia 27.02.14, 11:00
          no to może pamiętasz kiedy cie ojciec robił?
          • ares19 dekret wątroby 27.02.14, 15:56
            biedni ci rodzice - jakiś tam klecha z parkowego pałacu kiwa im paluszkiem - to tak, tam tak ,,,,
            ale mają przykład z góry - Tadziu w trosce o zbawienie duszy zafundowała górnemu park na łąkach zalesiańskich, potem dla kiełbasy (czy innej wątroby) kawał drogi wsadził w park by namiestnik mitycznego żyda miał bliżej...Co mają robić - alby szyć i czekać na wezwanie :)
          • ouimet W momencie poczęcia...hi,hi,hi... 27.02.14, 15:57
            majdan_ma_jdan napisał:
            no to może pamiętasz kiedy cie ojciec robił?
            ojciec go nie dopchal i skutki widac do dzisiaj:)
            • wislocki12 Znowu nawalił... 27.02.14, 19:30
              "ojciec go nie dopchal i skutki widac do dzisiaj:)"
              A może to nie ojca wina, tylko Pan B. znowu nawalił i zapomniał wyposażyć Cię w mózg? ;-))
              • ouimet Znowu nawalił... 27.02.14, 20:32
                wislocki12 napisała:

> "ojciec go nie dopchal i skutki widac do dzisiaj:)"
                > A może to nie ojca wina, tylko Pan B. znowu nawalił i zapomniał wyposażyć Cię w
                > mózg? ;-))
                Czytajac Twoje tzw.odszczekiwanie przypomnial mi sie taki zarcik:

Dwoch gosci sie licytuje typu:ty jestes ch..em.Drugi odpowiada:Ty to nawet ch..em nie jestes.
                Pierwszy:Co,ja nie jestem ch..em?
                Twoj poziom...:)))wymiany pogladow:)
                • wislocki12 O niebo... 27.02.14, 20:43
                  Jak widzę, twój poziom wymiany poglądów jest o niebo (nomen omen!) wyższy! ;-))
    • wislocki12 Pikieta 27.02.14, 20:50
      No cóż, restauratorzy, kamerzyści, krawcy, fryzjerzy, kosmetyczki, branża upominkowa (kamery, rowery, quady itd. idzie niż! :-(( Współczuję i zapraszam na pikietę (ul. 17 Pułku - kiedyś Browarna, skrzyżowanie z ul. Wątroby).
      • rzeszowski15 Re: Pikieta 27.02.14, 21:10
        Znowu jakies zwidy?!
        • wislocki12 Re: Pikieta 27.02.14, 21:22
          No tak, znowu jakieś zwidy: ;-))

"Od 2016 roku dzieci z diecezji rzeszowskiej będą przystępować do pierwszej komunii w trzeciej klasie. Specjalny dekret w tej sprawie wydał biskup rzeszowski Jan Wątroba."

Cały tekst: rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,15526697,Komunia_w_trzeciej_klasie__Jest_decyzja_rzeszowskiego.html#LokRzeTxt#ixzz2uSqdsRuh
          • rzeszowski15 Re: Pikieta 27.02.14, 21:34
            Co za pikiete biedaku urzadzasz?.Palikot bedzie?
            • wislocki12 Będzie się działo! 27.02.14, 21:44
              Grodzkiej też nie będzie! Może Korwin-Mikke? Ewentualnie senator Jaworski, Kazimierz, zresztą! ;-))
            • wislocki12 Kolejna fobia? 28.02.14, 23:48
              Myślę, że przeceniasz Palikota! A może to kolejna fobia? ;-))
              • rzeszowski15 Re: Kolejna fobia? 01.03.14, 01:15
                W czym przeceniam czlowieka ze sztucznym penisem?
                • wislocki12 Człowiek ze sztucznym penisem 02.03.14, 01:14
                  Myślę, że przesadnie często piszesz o owym człowieku! Mam również nadzieję, że nie jest to przejawem jakiejś perwersji! ;-))
                  Zwróć uwagę, ja np. wcale o nim nie piszę!
                  • rzeszowski15 Re: Człowiek ze sztucznym penisem 02.03.14, 01:38
                    Nie piszesz ale myslisz?
                    • wislocki12 Taki fenomen! 02.03.14, 22:37
                      No widzisz, taki fenomen! ;-))
    • wislocki12 Idzie nowe? 02.03.14, 22:31
      Idzie nowe?
      "Franciszek powiedział w piątek, że nie można potępiać tych, których małżeństwa się rozpadły. "Należy im towarzyszyć" i okazać bliskość - podkreślił papież w kazaniu wygłoszonym w piątek w Domu świętej Marty.
      Punktem wyjścia do papieskich rozważań był fragment Ewangelii świętego Mateusza, w którym faryzeusze chcą pozbawić Jezusa autorytetu moralnego, poruszając kwestię rozwodu: "Czy można wyrzec się swojej żony?".

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75248,15545254,Papiez__nie_mozna_potepiac_tych__ktorych_malzenstwa.html#ixzz2uqL1fIb2

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka