Dodaj do ulubionych

Nowe trasy z Jasionki

27.04.16, 00:08
Od 4 czerwca Rzeszów - Paryż sieciowym przewoźnikiem 2 razy w tygodniu, w cenie 23kg bagażu rejestrowanego i 8kg podręcznego. Loty będzie wykonywała ADRIA

Od 2 września 3 razy w tygodniu polecimy do Berlina. Loty w poniedziałki, środy i piątki. Przewoźnikiem jest Ryanair Fajna trasa, Ryanair ma mnóstwo ciekawych kierunków z Berlina, można sobie złożyć tanio kilkudniowy wypad do Hiszpanii czy do Włoch. Polecam.
Obserwuj wątek
    • rz2014 Re: Nowe trasy z Jasionki 28.04.16, 21:31
      "Każdy człowiek musi sobie co jakiś czas polatać..."
      • rz2014 Re: Nowe trasy z Jasionki 30.04.16, 13:34
        Dokładny cytat: "Człowiek musi sobie od czasu do czasu polatać".
        Cytat pochodzi z filmu "Wniebowzięci" - 1973 w reżyserii Andrzeja Kondratiuka.
        Autorami scenariusza są Jan Himilsbach i Andrzej Kondratiuk
    • ortpol Re: Nowe trasy z Jasionki 02.05.16, 20:31
      Korfu też wystartowalo.
    • chris1970 Re: Nowe trasy z Jasionki 04.05.16, 13:51
      A Czesi mieli złoty róg... nie wykorzystali szansy i zamiast do Aberdeen mogli postawić na Paryż i Rzym. Tym bardziej, że w tych miastach mają swoich partnerów z sojuszu. Do takiego Paryża można by było polecieć CSA i stamtąd na jednym bilecie Air France za Ocean Atlantycki. Na pewno byłaby to konkurencja dla Lufthansy. Zamiast osób pracujących w Szkocji, mieli by na pokładzie oprócz pracowników z Paryża turystów oraz pasażerów przesiadkowych na rejsy atlantyckie. Tylko, że takie myślenie jest po naszej, pasażerskiej stronie, a pracownicy linii lotniczych mają inne myślenie. CSA najwyraźniej szukało rynku dla siebie, jak dla mnie źle zrobili research przed uruchomieniem lotów.
    • ortpol Re: Nowe trasy z Jasionki 11.05.16, 16:59
      Chris1970, CSA nie latali do Aberdeen tylko do Edynburga. Ja myślę, że to nie wina Czechów tak do końca, bardziej wina podkarpackiego klienta, podkarpackiego rynku przyzwyczajonego do Ryanaira. Nie wiem czy w historii lotniska było połaczenie intensywniej reklamowane niz EDI a jednak nie wypaliło. W świadomosci tamtejszej Polonii jak i podkarpackiego rynku istnieje tylko Ryanair niestety. I to nic, że bagaż był w cenie, samolot wygodniejszy. Niestety dla Czechów i dla nas to połączenie się nie utrzymało.

I z Paryżem też mogło być podobnie jakby Ryanair lądował bliżej niż 100km od Paryża. Kliknij na linka ADRIA w pierwszym poście, na początku było oburzenie jaka ta Adria droga, że lepiej tanimi liniami z Krakowa och i ach...
      • chris1970 Re: Nowe trasy z Jasionki 11.05.16, 20:20
        Tak, to był Edynburg. Dzięki za sprostowanie.
        Co do kierunku UK, masz rację, ten klient zna tylko Ryana i zapłaci za przelot do domu na święta 3000 złotych, mimo, że LOT oferuje w tym czasie bilet za 1500 złotych.
        Kierunek Paryż czy Rzym daje szansę na inną klientelę, tę o której pisałem wyżej. Tu już pasażer będzie szukał dogodnego połączenia i sprawdzał cenę u różnych przewoźników.
    • ortpol Re: Nowe trasy z Jasionki 11.05.16, 21:07
      Chris1970. Rzym nie wróci. To był samograj, który okazał się niewypałem. I nikt nie wie dlaczego. Miało być tak pięknie, a bilety się nie sprzedawały. Ja przed otwarciem połączenia postawiłbym każdą kasę na to, że Rzym będzie sie lepiej sprzedawał niż Paryż, w końcu jest od nas bardzo dużo emigracji do Włoch. Nie wypaliło i nikt nie wie dlaczego. Ja sam postawiłbym każde pieniądze na to, że Rzym będzie się dużo lepiej sprzedawał niż Paryż.

Śmieszne jest, że teraz na facebookowym profilu portu ludzie pytają co chwilę a kiedy Rzym, kiedy Włochy, a jak były loty, to nie było komu latać...

Ja czekam na Madryt. Najprawdopodobniej się nie doczekam :D
      • chris1970 Re: Nowe trasy z Jasionki 11.05.16, 23:25
        Na FB ludzie zawsze pytają o te kierunki, których nie uruchomiono i szanse marne na uruchomienie nawet z większych portów - kiedy Neapol. A kiedy Piza...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka