Gość: wodniak IP: *.man.rsk.pl 05.10.04, 20:03 szkoda,że nie będzie aquaparku Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: podkarpacki Re: Radni zawetowali hipermarkety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 20:36 Niech teraz radni złożą sie na te 10 mln. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXI Re: Radni zawetowali hipermarkety IP: *.pul.tke.pl 05.10.04, 21:25 Jak mi teraz podniosą podatki lokalne bo przyjdzie spłacac odszkodowanie to ma nadzieję, że o panu szlachcie szybko zapomnimy. a moze on zapłaci sam ze swoich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Otworzyć w niedziele Urząd Miasta! Otworzyć ZUS! IP: 82.177.97.* 05.10.04, 20:51 Otworzyc Urząd Wojewódzki! Mam mało czasu w tygodniu, pozatym urzędy są otwarte do 15, otworzyć do 20 w zwykłe dni a w niedziele do 18! Niech będzie sprawiedliwość. W tygodniu jestem zajęty! Mam prawo pozałatwiac sprawy w niedziele! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haczyk PIEPRZONA PRAWICA IP: *.pul.tke.pl 05.10.04, 22:47 Może ktoś w końcu powie prawdę - RADNI PRAWICY SĄ NIEUSTANNIE PRZEKUPYWANI PRZEZ KUPCÓW KTÓRZY BOJĄ SIĘ KONKURENCJI ("może" NP. PAN TOKARZ - WŁAŚCICIEL SPECJAŁU) Liga Polskich Rodzin to przykrywka dla dennie głupich ludzi, którym "WISI" Rzeszów - ta banda łapówkarzy myśli tylko o swojej kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
junislaw Re: PIEPRZONA PRAWICA 05.10.04, 23:46 Zgadzam sie jak najbardziej z przedmówcami!! Niestety trzeba wziąść sprawy w swoje ręce i wyslać tych radnych najlepiej na Grenlandię, niech tam rządzą i bronią interesów Eskimosów, bo chyba dzialaja w myśl "im mniejsza grupa spoleczna, tym ma więcej do gadania".Bo ja sam nie wiem kogo oni reprezentują katolików-faszystów,czy może 500 sklepikarzy, bo napewno nie bezrobotnych. Ale tak na marginesie, to że przesunęli te punkty do następnych sesji nie oznacza, że nie zostaną rozpatrzone pozytywnie, dlatego zwracam się z prośbą do redakcji, żeby nie wzniecali poplochu, oraz buntu. No, chyba, że wlaśnie o to chodzi........:) Rozumiem w trosce o dobro ogólu!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Radni zawetowali hipermarkety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 00:01 Debile, tumany, ciemniaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nerwus Re: Radni zawetowali hipermarkety IP: *.boguchwala.sdi.tpnet.pl 06.10.04, 07:20 Ja to bym ten cały LPR do grobu spuścił, jak można blokować inwestycje w Rzeszowie to jakieś nieporozumienie, czyżby nie chcieli żeby sie rozwijał a mówią że dbają o naród, a kto w tym momencie wetuje powstanie nowych miejsc pracy ?? Szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milciu Re: Radni zawetowali hipermarkety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 08:08 Teraz ruch anleży do Podkulskiego. Jak chce swoje 2 hipermarkety to powinien się skrzyknąć z Carefurem i dać debilom z "lpr" (celowo z małej litery anzwa partii bo nei zasługuje na wielką litere) po 10 tyś. PLN i było by po krzyku... Swoją drogą jak ktoś blokuje rozwój miasta i dusi go w zarodku (lpr) to takich ludzi powinno się do więzienia wsadzić i w promocji poczęstować dawką tortur... Swoją drogą to jakby policzyć ile przez ich decyzje ludzi nie dostanie pracy to ciekawe czy ta liczba zmieściła by się w 1000 miejsc pracy stałej? (nie licząc ludzi potrzebnym do budowy i zysku dla firm sektora budowlanego)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Radni zawetowali hipermarkety IP: *.intertele.pl 06.10.04, 08:09 Jak można było zawetować budowę Carrefour! To jest totalna głupota! Teraz pieniądze , które "wpompują" Amerykanie w budowę kompleksu przy Hotelu, władze Rzeszowa będą musiały oddać Francuzom, ponieważ prawica nie ma zamiaru splamić się przed katabasami. Dla Prawicy ważniejszy kler niż Rzeszów , który ma szansę wyjść " na ludzi ". A mówią,że nasz naród jest mądry! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro Re: Radni zawetowali hipermarkety IP: *.enformatic.pl 06.10.04, 08:15 Jeśli miasto przegra to Ci radni którzy głosowali przeciw budowie ,niech zapłacą odszkodowanie z własnej kieszeni i niech załatwią pracę kilkuset osobom u prywaciarzy w sklepach za godne pieniądze i zgodnie z kodeksem pracy. A liga Polskich Rodzin, to jest partia która nie powinna istnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca pamięta Re: Radni zawetowali hipermarkety IP: *.dab.tke.pl 06.10.04, 09:55 Czy ta banda BEZRADYCH pierdząca w stołki na sesjach, za nasze pieniądze nie mogłaby wziąć się za prostowanie bananów. oni tylko to po starannym przyuczeniu potrafiłaby robić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzeszowianka Re: Radni zawetowali hipermarkety IP: 213.77.14.* 06.10.04, 09:58 Brak mi słów na określenie stanowiska rzeszowskich radnych, głupota to najdelikatniejsze z określeń, które przychodzą mi do głowy. Miastu grozi gigantyczne odszkodowanie, a radni zachowują sie co najmniej beztrosko. Skąd miasto weżmie 10 mln zł (a może i więcej)? A nawet, gdyby wzięło (prawdopodobnie wzrosną podatki), to przecież te pieniądze można i warto spożytkować w inny, bardziej racjonalny sposób. Poza tym Carrefour tyle chce zrobić dla miasta (park, aquapark, itp.). Dlaczego nikt nie zapyta mieszkańców o zdanie? Tak się składa, że mieszkam w tej części miasta i jakoś nie przeszkadza mi budowa tutaj nowych sklepów. Uważam, że przebudowa omunikacji dokonana przez Tesco, czy Leclerca usprawniła ruch i jakoś nie zauważam korków (na temat których tak się rozwodzą radni). Jestem zdecydowanie za budową. A co do radnych, to czyżby czekali oni na jakąś gratyfikację pieniężną do swoich kieszeni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merlinmenson Re: Radni zawetowali hipermarkety IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 06.10.04, 10:35 Trudno bylo sie spodziewac innej decyzji po osobnikach posiadajacych cwierc zwoju na mózgu i halnym wiejacym od ucha do ucha (we lbie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poeta pamięta Re: Radni zawetowali hipermarkety IP: 82.177.97.* 06.10.04, 13:38 A kto - wy komentatorzy od siedmiu boleści - zablokował kilka lat temu budowę carrefura? Może trochę pamięć wysilicie i przypomncie sobie dyskusje sprzed 2 lat. Można to wszędzie sprawdzić - zrobiła to - dzisiaj tak UKOCHANA W RZESZOWIE LEWICA!!! To im sie nie spodobała zamiana (że mało dopłaty), a park papieski - był skomentowany jak na tę formację przystało językiem urbana. Teraz płaczą, że prawica fika: taka jest polityka - dziś wy szkodzicie - jutro my szkodzimy. Tylko co to ma wspólnego z dobrem miasta? Krytykuję za głosowanie radnych prawicy, ale przypominam, że tak samo przed 2 laty zachowali sie dzisiejsi polecznicy Ferenca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: res Re: Radni zawetowali hipermarkety IP: 82.177.98.* 06.10.04, 19:07 zgadzam sie z przedmowca carrefoura nie ma do tej pory poniewaz to lewica zablokowala te inwestycje kilka lat temu. dziwi mnie jednak tak rozna postawa szlachty jak mozna tak publicznie manipulowac. wielki zwolennik inwestycji teraz nagle mu wielce nie pasuje. coz polityka taka jest nikt tam nie liczy sie z interesem publicznym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Złodziejska lewica IP: *.enformatic.pl 07.10.04, 00:03 Znowu ktoś pokrzyżował plany złodziejom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Radni zawetowali hipermarkety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 08:45 No i dobrze, że udało się zatrzymać kolejne hiprmarkety. Czemu nie dopuści Ferenc do budowy zakładów pracy, ale sklepów to nam nie żałuje. Co my Polacy mamy z tego, że obcy wyciągnie z naszej kieszeni peniądze. Temu wszystkiemu patronuje Ferenc. Ale i pomoże Dec z Platformy i PiS chociażby Szumny, Kultys czy Strączek, a także Dudek z Solidarności. To są tacy katolicy, że nawet nie poparli ograniczenia handlu w niedzielę, który zgłosiła Dzierżak. Przecież powiedziała w telewizji, że musiała sprawę skierować do komisji, bo zobaczyła, że tzw. prawica boi się zakazać handlować w niedzielę. Nie podnieśli ręki przeciw handlowaniu. Liga została ze swoimi 4 głosami. Tchórze z PiS, PO i od Szlachty. Odpowiedz Link Zgłoś
junislaw Re: Radni zawetowali hipermarkety 08.10.04, 16:44 A co Ty byś poparl zakaz handlowania w niedziele i święta?? Dziwi mnie to, bo to też są miejsca pracy!! A Szlachta jest Skur**Synem, bo pierdoli jedno, a robi drugie, przyklad gremialnej obludy!! I jeszcze jedno, skoro projekt ograniczenia handlu, byl przede wszystkim przeciw zachodnim koncernom, żeby rzeszowcy handlowcy mogli zarobić nieco więcej, to dlaczego zawetowano budowę inwestycji podkulskiego oraz Conresu???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Radni zawetowali hipermarkety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.04, 16:55 junislaw napisał: I jeszcze jedno, skoro projekt > ograniczenia handlu, byl przede wszystkim przeciw zachodnim koncernom, żeby > rzeszowcy handlowcy mogli zarobić nieco więcej, to dlaczego zawetowano budowę > inwestycji podkulskiego oraz Conresu???? czy nie czasem dlatego że za mało zadeklarowali "dobrowolnych" wpłat do kasy miejskiej ??? A państwo szlachta i spólka robią wrażenie psa ogrodnika - wiecie takiego co chociaż sam nie zje to i .... :))) Odpowiedz Link Zgłoś