Dodaj do ulubionych

MARZE O SWIECIE BEZ ZYDOW !

IP: *.tnt8.chi15.da.uu.net 22.04.02, 00:14

www.POLONICA.net
Obserwuj wątek
    • Gość: zzz Re: MARZE O SWIECIE BEZ ZYDOW ! IP: 213.25.255.* 22.04.02, 14:57
      Najgorsze kłopoty sprawiają Żydzi i antysemici.Reszta jest w porządku...
      • Gość: Hamas Re: MARZE O SWIECIE BEZ ZYDOW ! IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 24.04.02, 01:15
        Powiem tylko jedno PALESTYNA WALCZĄCA NIGDY SIĘ NIE PODDAJĄCA.
      • Gość: POLONICA Re: MARZE O SWIECIE BEZ ZYDOW ! IP: *.tnt9.chi15.da.uu.net 03.05.02, 10:39

Oddajmy głos żydowskiemu poecie Antoniemu Słonimskiemu,
        jego chyba nikt nie może posądzić o antysemityzm.

W roku 1924 tak pisał na łamach filosemickiego pisma" Wiadomości Literackie":

„Prócz wstrętu budzi jeszcze we mnie gniew, fałszywy i nikczemy stosunek Żydów
        do zagadnień narodowych. Naród ten, narzekający na szowinizm innych ludów,
        jest sam najbardziej szowinistycznym narodem świata. Żydzi, którzy skarżą sie
        na brak tolerancji u innych, są najmniej tolerancyjni. Naród, który krzyczy o
        nienawiści, jaką budzi, sam potrafi najsilniej nienawidzieć".

www.POLONICA.net
    • Gość: combo Re: MARZE O SWIECIE BEZ ZYDOW ! IP: *.lancut.sdi.tpnet.pl 22.04.02, 15:04
      Gość portalu: CHROBRY napisał(a):

>
      >
      >
      > www.POLONICA.net

Trudno to skomentowac... bo to po prostu zalosne. Jak ktos nie wie o co chodzi to
      niech sobie dla proby faktycznie zapoda link polecony przez ograniczonego
      przemowce. Zobaczy cala, radykalna strone z mnostwem odniesien do najbardziej
      radykalnych witryn na swiecie - najbardziej radykalnych, bo pisanych przez ludzi
      zywiacych sie nienawiscia... Wsrod nich znajdzicie pajaka (pseudohistoryka),
      rydzyka(bez komentarza), lige polskich rodzin, etc...
      Co wyniknie z przyswojenia sobie tych tekstow od ktorych normalnym i
      tolerancyjnym ludziom robi sie niedobrze? Nic. Tzn. nic dobrego. Bo nacjonalizm,
      prozelityzm, szowinizm, brak tolerancji, narzucanie wlasnego zdania, brak
      dialogu, klamstwo to nie sa cnoty do ktorych warto dazyc w zyciu. I trudno bedzie
      znalezc wzietego filozofa lub poete ktory temu zaprzeczy...
      A podobno marzenia to piekna rzecz... sa jednak wyjatki! Ten ktory wlasnie
      komentuje tylko potwierdza regule...
      • Gość: POLONICA Re: MARZE O SWIECIE BEZ ZYDOW ! IP: *.tnt9.chi15.da.uu.net 03.05.02, 10:40

www.POLONICA.net
    • Gość: ppww Re: MARZE O SWIECIE BEZ ZYDOW ! IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 22.04.02, 16:26
      Nie rozumiem ludzi, którzy nie są tolerancyjni. Ja się wręcz nimi brzydzę.
      Uważam, że to wielka wada tych ludzi. No bo jak można nienawidzieć innego
      człowieka bo jest Żydem czy np. ma czarny kolor skóry...To uważam jedna z
      chorób dzisiejszej cywilizacji.
      • Gość: POLONICA Re: MARZE O SWIECIE BEZ ZYDOW ! IP: *.tnt9.chi15.da.uu.net 03.05.02, 10:42

www.POLONICA.net

dzisiejsza "cywilizacja" jest "cywilizacja" debili, eunuchow i pedalow
    • Gość: JaN Re: MARZE O SWIECIE BEZ ZYDOW ! IP: *.lancut.sdi.tpnet.pl 23.04.02, 11:02
      tfu... i nic wiecej
      • Gość: normalny Re: MARZE O SWIECIE BEZ ZYDOW ! IP: 217.96.44.* 23.04.02, 21:18
        Moi drodzy Semici i Antysemici!
        Oto macie przykład jak "Wyborcza" robi was w konia. Rzuca hasło pod
        tytułem "Marzę o świecie bez Żydów". Czeka teraz na wasze reakcje i będzie się
        rozpisywac, jak to naród polski jest mało tolerancyjny, żydobójczy i w ogóle
        sam chłam. A wy się spieracie, dyskutujecie. To jest tak: Polak może być
        bandytą, bo zabija w Jedwabnem. Przeważnie jest pijakiem, złodziejem, leniem i
        zawsze wierzy w teorie spiskową, bo w Pana Boga to raczej na pokaz. Broń Boże,
        aby to samo powieziec o jakimkolwiek Zydzie, bo zaraz podniesie się krzyk, że
        Poalcy to anty-Semici! Nie wolno wam mówić źle o Polakach, a tylko dobrze o
        Żydach. Wówczas będziecie mądrzy i postępowi, a nie wsteczni i zaściankowi.
        Zanim podejmiecie jakąkolwiek dyskusję na łamach tego Forum "Gazety",
        zastanówcie się kto stoi za pierwszym wywołanym hasłem. Oni nie przyjmuja do
        wiadomości tego, że rasizm, antysemityzm i pogarda do ludzi innego koloru
        skóry, innej rasy czy religii jest rzeczą wstrętną. Oni chcą, abyście jedynie
        narzekali na ŻYdów i marzyli o świecie bez nich. Dopiero wówczas bedą mieli
        tematy na swoje pierwsze strony! Zapytajcie się ich, jak Polacy są traktowani w
        Izraelu?...
        • grog Re: MARZE O SWIECIE BEZ ZYDOW ! 24.04.02, 10:35
          taa, Leszka Bubla też sponsoruje Gazeta, dzielę się z tobą panie Paranormalny tą informacją
          zupełnie za darmo, nie dziękuj, przekaż dalej
          • Gość: normalny Re: MARZE O SWIECIE BEZ ZYDOW ! IP: 217.96.44.* 24.04.02, 14:12
            grog napisał(a):

> taa, Leszka Bubla też sponsoruje Gazeta, dzielę się z tobą panie Paranormalny t
            > ą informacją
            > zupełnie za darmo, nie dziękuj, przekaż dalej
            Jesteś zupełny grog z kapustą. Rozum masz mniej więcej Leszka Bubla, bo sam
            wysyłasz myśli bublowskie. Argumentów zero, więc siądź raz jeszcze w "Wyborczej"
            z kolesiami i pomyśl komu przekazać za darmo swoje "rewelacje". Miało być w
            stylu "Wyborczej": krótko, rzeczowo, dobitnie i dowcipnie. To samo pomieszanie
            pojęć, ile zdołałeś zrozumieć grogu z kapustą to, co ja napisałem. Ale ty być
            może jesteś od szklaneczki grogu, więc najpierw musisz wytrzeźwieć. Bywaj
            parawalnięty chłopaczku...

• Gość: POLONICA Re: MARZE O SWIECIE BEZ ZYDOW ! IP: *.tnt9.chi15.da.uu.net 03.05.02, 10:43

www.POLONICA.net
      • Gość: POLONICA Re: MARZE O SWIECIE BEZ ZYDOW ! IP: *.tnt9.chi15.da.uu.net 03.05.02, 10:42

www.POLONICA.net
    • Gość: trigger Re: MARZE O SWIECIE BEZ ZYDOW ! IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 25.04.02, 08:00
      Podsumowując powyższą wymianę zdań - 1:0 dla groga.
      • Gość: normalny Re: MARZE O SWIECIE BEZ ZYDOW ! IP: 217.96.44.* 25.04.02, 09:26
        A zero dla ciebie za obiektwizm i dziesięć punktów za poparcie czegos o czym
        nie masz zielonego pojecia. Tylko nie kupuj czasami "Wyborczej"...
        • Gość: trigger Re: MARZE O SWIECIE BEZ ZYDOW ! IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 25.04.02, 10:21
          I dodatkowy punkt karny dla "normalnego" za żenujący brak umiejętności do
          uznania własnej przegranej. Kolejny wyznawca jedynie słusznych prawd,
          przekonany o własnej nieomylności..?
          • Gość: PIERRE Re: MARZE O SWIECIE BEZ ZYDOW ! IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 26.04.02, 11:00
            Gość portalu: trigger napisał(a):

> I dodatkowy punkt karny dla "normalnego" za żenujący brak umiejętności do
            > uznania własnej przegranej. Kolejny wyznawca jedynie słusznych prawd,
            > przekonany o własnej nieomylności..?

O przepraszam - jedynym nieomylnym na tym foum jestem JA!!!

• Gość: normalny Re: MARZE O SWIECIE BEZ ZYDOW ! IP: 217.96.44.* 27.04.02, 20:47
              Jak to dobrze mieć poczucie wygranej, co nie? Ja prosiłem parawalniętego o
              argumenty, a ty nie bardzo wiesz o co ci chodzi i ferujesz wyroki kto wygrał, a
              kto nie. Nie wiem kto was upoważnił, aby ferować wyroki. Przecież tu nie chodzi
              o to, aby wygrać cokolwiek i być nieomylnym. Tu chodzi o pewien problem. Dołącz
              więc do parawalniętego i czujcie się wygranymi...
              • Gość: POLONICA Re: MARZE O SWIECIE BEZ ZYDOW ! IP: *.tnt9.chi15.da.uu.net 03.05.02, 10:38

www.POLONICA.net
                • Gość: normalny Re: MARZE O SWIECIE BEZ ZYDOW ! IP: 217.96.44.* 03.05.02, 11:21
                  Brawo Polonica!
                  Tu nie chodzi o semityzm i antysemityzm, ale o to, aby w dyskusji mieć
                  przekonywujace argumenty! Udowodniłeś moim poprzednikom, że bez argumentów nie
                  można ferować wyroków. Ale nie dziw się im, ich wiedza jest komputerowa. To
                  znaczy, że wiedzą tylko o tym, co przeczytają w komputerze. Jak wyłączą
                  komputer, to znowu nic nie wiedzą. Sami w życiu nie siegnęli po jakąkolwiek
                  kisązkę. Ale za to w dyskusji są nieomylni i ferują wyroki. Założę się, że nie
                  bardzo wiedzą, co zawiera gazeta, której tytuł przytoczyłeś...
                  Cześć!
    • Gość: alek2k Re: MARZE O SWIECIE BEZ ZYDOW ! IP: *.intertele.pl / *.intertele.pl 19.05.02, 17:35
      I weź sobie gumowy młotek i wybij te glupoty z swojej głowy
      • Gość: normalny Re: MARZE O SWIECIE BEZ ZYDOW ! IP: 217.96.44.* 20.05.02, 07:56
        Chodzi ci o twoją tempotę?
    • Gość: moris Re: MARZE O SWIECIE BEZ ZYDOW ! IP: STUDENT* / *.combidata.com.pl 07.06.02, 08:38
      a ja marze o siecie bez mieszkancow gujany francuzkiej albo cos w tym stylu. :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka