regionalista 01.11.04, 20:11 Najwyższy czas. Oby tylko drogowcy potrafili zorganizować sprawny ruch wahadłowy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kierowca Re: Remont zapory na Wisłoku IP: *.man.rsk.pl 01.11.04, 20:44 Ale jak zamkną część jezdni na zaporze, to będziemy jeździć przez Podwisłocze. Tylko że tam muszą być światła ułatwiające wyjazd w lewo na al. Powstańców Warszawskich w kierunku na Tesco. Bo dziś ten wyjazd to makabra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waclaw Re: Remont zapory na Wisłoku IP: 81.15.189.* 01.11.04, 22:36 Dobrze. Wolałbym jednak żeby roboty wykonywał np. RPRD a nie firma z Łodzi. Już jeden z Łodzi odbija się nam czkawką i tu może być tak samo. Coś to dziwnie wygląda , że od wielu lat wszystkie poważniejsze roboty drogowo-mostowe wygrywa ta sama firma. Geniusze czy co? Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wuj Dobra Rada ZAPORY CZY STOPNIA ?? mnie w szkole uczono, że to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 09:01 STOPIEŃ a nie ZAPORA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: ZAPORY CZY STOPNIA IP: 195.128.29.* 02.11.04, 11:57 W Rzeszowie się mówi: zapora. Ale faktycznie na tablicy informacyjnej jest napisane: stopień. Fachowcy wyjaśniliby to lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miles davis Re: ZAPORY CZY STOPNIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 13:24 oh yes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: res Re: ZAPORY CZY STOPNIA IP: 82.177.98.* 02.11.04, 13:50 a moze po prostu most Karpacki, i mamy jazy,zapore, stopien ..... z glowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Re: Organizacja ruchu IP: *.man.rsk.pl 02.11.04, 18:31 Dla mnie najważniejsza jest sprawna organizacja ruchu, inaczej beda kilometrowe korki zwłaszcza w godzinach szczytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podkarpacki Re: Remont zapory na Wisłoku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 18:32 Znów ta Łódź :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drogi Re: do Wacława IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 02.11.04, 21:03 Wacławie RPRD już nie istnieje.Zostało tylko logo.Dzisiaj się nazywa Skańska,która jest firmą zagraniczą.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drogi Re: Remont zapory na Wisłoku IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 02.11.04, 21:08 A swoją drogą ciekawe jest czy byli inni konkurenci.I jeszcze jedno cczy projekt tego remontu robił znów Promost Rzeszów i czy ta firma będzie prowadziła nadzór nad remontem.A jezeli tak czy były ogłoszone przetargi? Przecież Ustrobiński Dyrektor był pracownikiem tejże firmy a Kosiorowski ma powiązania z właścicielem Promostu chociażby poprzez rzeszowski NOT.Ach co ja znowu wymyślam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Re: Remont zapory na Wisłoku IP: 195.128.29.* 03.11.04, 09:30 Przedsmak tego co się może dziać na al. Powstańców Warszawskich przy skrzyżowaniu z ul. Podwisłocze mieliśmy dziś, kiedy jakiś głupek wyłączył sygnalizację świetlną. Groza i chaos w ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Ktoś przekręcił słowa Zbyszka Wolana... IP: 213.77.14.* 03.11.04, 10:42 ...on na pewno nie mówił o "uzbrajaniu podłoża" - nie ma takiego określenia technicznego. Można albo zbroić elementy żelbetowe, albo robić uzbrojenie terenu (w instalacje). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samochodziarz Re: Dlaczego tak długo IP: *.man.rsk.pl 03.11.04, 18:50 Druga połowa przyszłego roku. Czyli remont będzie trwał prawie rok. Strasznie długo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: Dlaczego tak długo IP: 195.128.29.* 05.11.04, 13:23 W tym samym czasie ma być otwarty na Rejtana kolejny dom handlowy. Ruch na alejach musi wzrosnąć. Władze Rzeszowa powinny lepiej oznakować możliwość przejazdów do centrów handlowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: res Re: Dlaczego tak długo IP: 82.177.98.* 05.11.04, 13:58 przynajmniej do polowy grudnia bedzie czynny caly most, na razie nie beda zamykac polowy jezdni, poniewaz prace od poniedzialku beda prowadzone pod mostem, pod jego plyta, tak wiec na razie nie bedzie wiekszych korkow niz zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: Dlaczego tak długo IP: 195.128.29.* 06.11.04, 10:27 Dzieki za wiadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inżynier Re: Dlaczego tak długo IP: *.man.rsk.pl 07.11.04, 09:39 W Rzeszowie ostatnio większość przetargów wygrywa Skanska a mostowych - Łódź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldi Re: Dlaczego tak długo IP: 195.128.29.* 10.11.04, 09:26 A co z tirami? Przecież to głównie one blokują szybki przejazd aleją Powstańców Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: res Re: Dlaczego tak długo IP: 82.177.98.* 10.11.04, 11:06 jak to co dalej beda jezdzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inżynier Re: Dlaczego tak długo IP: *.man.rsk.pl 10.11.04, 12:22 Obie firmy mają świetne układy przez swoje dyrekcje w Rzeszowie, w Skanskiej dyrektorem ds/marketingu jest były wicewojewoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młody Re: Dlaczego tak długo IP: 62.93.43.* 10.11.04, 14:57 Niech chociaż przejazd przez zwężone odcinki reguluja światła. Inaczej będzie przepychanka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WalecDrogowy Do Młodego IP: *.rzeszow.mm.pl 10.11.04, 18:35 Będzie po jednym pasie w każdym kierunku, to po jakiego ci światła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drogi Re: Do Młodego IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 10.11.04, 22:06 Witam WalcaDrogowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baran Re: Do Młodego IP: *.man.rsk.pl 11.11.04, 15:22 Dojeżdżam do pracy z Baranówki przez zaporę. Ciarki mnie przechodzą jak czytam, że ruch będzie po jenym pasie w każdą strone. Teraz są dwa pasy i przed 8.00 i po 15.00 potworne korki. Odpowiedz Link Zgłoś
spectator1 Re: Utrudnienia na stopniu wodnym 11.11.04, 21:43 Remont jest konieczny. Lepiej ścierpieć utrudnienia w ruchu, niż czekać na jego zamknięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baran Re: Utrudnienia na stopniu wodnym IP: *.man.rsk.pl 12.11.04, 07:37 Tylko nie róbcie przejść dla pieszych przez jezdnie po obu stronach zapory. Ledwie człowiek ruszy spod świateł, już musi hamować. Odpowiedz Link Zgłoś
regionalista Re: Utrudnienia na stopniu wodnym 12.11.04, 20:14 Padło wiele ciekawych propozycji. Myślę, że władze miasta wezmą je pod uwagę. Właściwa organizacja ruchu powinna złagodzić czas ograniczeń związanych z remontem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szofer Re: Utrudnienia na stopniu wodnym IP: 195.128.29.* 13.11.04, 13:43 Trzeba bedzie jeździć przez Most Zamkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drogi Re: Utrudnienia na stopniu wodnym IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 13.11.04, 16:01 Którego szerokości paów budzą poważne wątpliwości(naturalnie,Mostu Zamkowego).Juz tam widzę czery autobusy które trącają się lusterkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samochodziarz Re: Utrudnienia na stopniu wodnym IP: *.man.rsk.pl 13.11.04, 16:40 Jechałem właśnie przez zaporę. Jak już będą kłaść nową nawierzchnię, to niech zrobią bardziej szorstką, bo ta obecna jest strasznie śliska. Odpowiedz Link Zgłoś
regionalista Re: Utrudnienia na stopniu wodnym 10.01.05, 08:10 Remont się zaczął i stało sie dokładnie tak, jak obawiali się kierowcy. Zwężenie jezdni z 4 pasów do dwóch spowodowało w spiątek i sobote gigantyczne korki. Żeby przejechać przez zaporę trzeba było stać w korku ponad pół godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przedstawiciel han Re: Utrudnienia na stopniu wodnym IP: *.man.rsk.pl 10.01.05, 09:28 Powinni ustawić choćby tablice informacyjne. Kiedy człowiek się spieszy, to szlag go trafia jak musi tkwić w korku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bloody Jim Re: Utrudnienia na stopniu wodnym IP: 82.177.97.* 10.01.05, 13:04 To nie lepiej zostawic samochod w domu i pojezdzic rowerem? W tej sytuacji szybciej, ekonomiczniej, zdrowiej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młody Re: Utrudnienia na stopniu wodnym IP: 62.93.43.* 10.01.05, 15:08 Nie każdy może, bo musi jeszcze wozić książki na zajęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samochodziarz Re: Utrudnienia na stopniu wodnym IP: *.man.rsk.pl 10.01.05, 16:14 Wróciłem do domu jadąc przez zaporę. Horror. Ludzie nie wiedzą, że pasów ruchu jest mniej , więc jadą na zaporę, a potem nie ma jak się wycofać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: res Re: Utrudnienia na stopniu wodnym IP: 82.177.98.* 10.01.05, 17:05 Po to jest MPK by w takich sytuacjach z niego zrobic uzytek. Dziwi mnie to wielkie zdziwienie ludzi ze koorki sa, toz to nie pierwszy generalny remont, tak bylo w przypadku Mostu Lwowskiego czy Wiaduktu Śląskiego wydaje mi sie iz dobrze ze wkoncu wszystkie obekty mostowe w miescie beda po generalnym remoncie!!!!!! Wiec cierpliwości i przesiadamy sie do autobusów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drogi Re: Utrudnienia na stopniu wodnym IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 10.01.05, 21:12 Remont jest konieczny.Tylko można rozważyc wariant objazdowy szczególnie ruchu tranzytowego.Zaznaczam że nie zauwazyłem tablic objazdowych tylko tablice informujące o utrudnieniu.Takie polowiczne wyjście.Mówiono nam szczególnie za Pana Prezydenta Szlachty że ruch skieruje się na Most Zamkowy szczególnie ten ciężarowy.Juz to widzę!Jak czery tiry mijają sie na tym moście.Zwracam uwage że szerokości pasów na to nie pozwalają.Wypowiadalem się na tym forum na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samochodziarz Re: Utrudnienia na stopniu wodnym IP: *.man.rsk.pl 11.01.05, 23:08 Odpowiednie znaki informacyjne naprawdę by sie przydały. Juz dziś wiele osob jechało przez most Zamkowy. Nie widzę, podobie jak "drogi", żeby tam mogły jeździć tiry.Im zresztą wygodniej i krócej przez zaporę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: Utrudnienia na stopniu wodnym IP: 62.93.43.* 12.01.05, 18:29 Można bardzo łatwo ominąć zaporę, nadkładając drogi na most Zamkowy. Ale przyjezdni tego nie wiedzą i jadąc do Tesco i Leclerca ładują się na zaporę.Powinien być znak objazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszczuch Re: Utrudnienia na stopniu wodnym IP: *.man.rsk.pl 12.01.05, 21:02 Jeszcze sie taki nie urodził, żeby wszystkim dogodził. Alternatywa było zamknięcie zapory na czas remontu, ale wtedy dojechać do Nowego Miasta byłoby naprawdę trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: Utrudnienia na stopniu wodnym IP: 62.93.43.* 17.01.05, 16:35 Problem w tym, że tych remontów naraz jest tak wiele, że utrudniają normalny ruch. Gdyby policja kierowała ruchem w szczycie, nie byłoby tylu korków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szofer Re: Znaki poziome IP: *.man.rsk.pl 18.01.05, 21:40 Przy światłach obok stadionu i przy światłach za skrzyżowaniem z Podwisłoczem powinny być znaki poziome, żeby ustawiać się na jednym pasie.Uniknęłoby się wpychania na jeden pas przez kierowców spoza Rzeszowa, którzy nie wiedzą o zwężeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szofer Re: Znaki poziome IP: *.man.rsk.pl 22.01.05, 22:20 Oznakowanie jak było kiepskie, tak jest. Teraz jeszcze znaki zakrywa śnieg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drogi Re: Znaki poziome IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 23.01.05, 07:43 zgadza się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: Znaki poziome IP: 62.93.43.* 23.01.05, 12:20 Przez te korki na zaporze spóźniłem sie na zajęcia. A mogłem jechać na most Zamkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Re: Piekło na zaporze IP: *.man.rsk.pl 31.05.05, 07:52 Kierowcy określają to co się tam dzieje jako "piekło". A ono potrwa do października. Odpowiedz Link Zgłoś
morse Re: Piekło na zaporze 31.05.05, 09:20 Nio mi tez troche przeszkadza. Szczegolnie po godzinie 7.00. Masakra jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: Piekło na zaporze IP: 81.15.173.* 31.05.05, 10:09 Rzeczywiście rano jest piekło, zwłaszcza jak sie tiry wpychają z sąsiedniego pasa jezdni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Re: Piekło na zaporze IP: *.man.rsk.pl 31.05.05, 22:31 Sytuacje by uporządkowała obecność policji przynajmniej z jednej strony zapory w godzinach szczytu. Odpowiedz Link Zgłoś
morse Re: Piekło na zaporze 31.05.05, 22:45 Udział policji jako organizatora ruchu ma plusy i minusy. Rzeczywiscie sprawnie pokierowaliby ruchem, Sa jednak kierowcy ktorzy widzac policjanta kierujacego ruchem traca glowe. Jakby zapomnieli jak sie samochodem jezdzi. tak sie zaczynaja denerwowac, ze dostaja furii. Raz bylem swiadkim zdarzenia jak kierowali ruchem przy okazji jakiegos konkursu w policji i jechal sobie jakis gosc okolo 50-tki, jak zobaczyl policjanta zapomnial jak sie jezdzi. Dojechal do niego i najpierw wlaczyl wsteczny, potem zgasl mu silnik, cos tam probowal robic. Wreszcie wyszedl z samochodu i wposcil syna za kierownice. Byl caly czerwony. Trwalo to jakies dwie minuty. Mnie kur.. wziela bo stalem na prawo od niego i nie moglem sie dostac na jego pas. I tak czekalem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rege Re: Piekło na zaporze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 09:41 Nie tylko Tiry się wpychają i nie tylko kierowcy zmiejscowi. Co "cwańsi" rzeszowiacy już wiedza, że łatwiej przejechać z ZAMKNIĘTEGO PASA. Wczoraj jechaliśmy w stronę Nowego Miasta lewym pasem CZYLI TYM, KTÓRYM TEORETYCZNIE POWINNIŚMY JECHAĆ PŁYNNIE. Na skrzyżowaniu z Hetmańską zatrzymały nas światła. Po zmianie świateł z naszego pasa przejechało skrzyżowanie ok 5 samochodów, a prawym pasem ok 20. Tak jest za każdym razem kiedy tamtędy przejeżdżam. Wkurza mnie to, że musze przepuszczać wpychających się na chama cwaniaków, a sama spędzam w tym korku dwa razy więcej czasu. Czy macie takie same obserwacje? A może ja się czepiam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Piekło na zaporze IP: *.tehnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 09:47 Namawiam gorąco na omijanie zapory samochodami osobowymi- tylko most zamkowy albo kładka na warzywnej. W obecnej sytuacji ruch tranzytowy m.in. autokarów i Tirów na zaporze powinien byc całkowicie wstrzymany i puszczony przez Pobitno albo Krasne w stronę mostu na Ciepłowniczej !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: Piekło na zaporze IP: 81.15.173.* 01.06.05, 11:54 Gdyby wyeliminować tiry, to faktycznie szybciej by się tamtędy przejeżdżało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walec Drogowy Re: Piekło na zaporze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 11:52 Korzstaj kochanie z prawego pasa... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Re: Piekło na zaporze IP: *.man.rsk.pl 01.06.05, 20:34 Właśnie to robię, ale to kierowcy z lewego wpychają sie "na stłuczkę". Odpowiedz Link Zgłoś
hugon2 Re: Znaki poziome 09.06.05, 23:27 Masz przedsmak życia w duuuuuuużym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
hugon2 Re: Znaki poziome 09.06.05, 23:28 Kierowałem ten post do Studenta, który się skarżył na korki na zaporze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Re: Piekło na zaporze IP: *.man.rsk.pl 10.06.05, 06:49 W godzinach szczytu tamtędy lepiej nie jechać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szofer Re: Piekło na zaporze IP: *.man.rsk.pl 16.06.05, 16:33 Obiecują, że niedługo. Ale teraz idą wakacje, więc przejazd będzie jeszcze trudniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WalecDrogowy Re: Remont zapory na Wisłoku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 17:15 Żeby chociaż ktoś pomyslał o przeprogramowaniu sygnalizacji na skrzyżowaniu z Hetmańską... eh! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: Remont zapory na Wisłoku IP: 81.15.173.* 17.06.05, 14:51 Ktoś w mieście bierze pieniądze i odpowiada za inżynierię ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walec Drogowy Re: Remont zapory na Wisłoku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 16:17 Widać Ferenc słabo płaci :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konik Re: Remont zapory na Wisłoku IP: *.rzeszow.mm.pl 17.06.05, 17:11 za to tu, się z Tobą zgadzam w 100% To jest przykład idealnej bezmyślności i olewania wszystkiego i wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: Remont zapory na Wisłoku IP: *.man.rsk.pl 18.06.05, 06:51 Z obserwacji widać, że ruch w tym miejscu dałoby się usprawnić, zwiekszajc szybkość przejazdu. Ale pojazdy się blokują przy skrętach w Hetmańską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walec Drogowy Re: Remont zapory na Wisłoku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.05, 18:54 Szybkośc przejazdu proponuję zwiększyć przez otwarcie zapory :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maluch Re: Remont zapory na Wisłoku IP: 62.93.43.* 20.06.05, 10:40 A w niedzielę jak w socjalizmie Panowie sobie odpoczywali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wafel Re: Remont zapory na Wisłoku IP: 195.117.241.* 20.06.05, 10:43 Najbardziej spowalniają ruch ci wszyscy wpychający się na chama. Troszeczkę kultury cwaniaczki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeszowianin Re: Warszawskie cwaniaczki IP: *.man.rsk.pl 20.06.05, 14:34 To tylko dezorganizuje ruch, ale cwaniaczki mają zwykle warszawskie rejestracje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wafel Re: Warszawskie cwaniaczki IP: 195.117.241.* 20.06.05, 14:48 Wg mnie większośc stanowią rzeszowscy piraci, którzy wiedzą jak się ustawić aby nie stać w kolejce. Oj nieładnie, nieładnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "warszawiaczek" Re: Warszawskie cwaniaczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 11:18 Mam warszawskie numery ale nie jestem z wawy. I nie jestem cwaniaczkiem, tylko używam zwyczajnie mózgu. Zasadą przy zamkniętych pasach ruchu powinno być dojeżdżanie do końca pasa i włączanie "na zamek błyskawiczny" - jeden na jeden. Wtedy obydwa pasy są wykorzystane na całej długości. W przeciwnym razie kolejka jest pojedyncza, czyli dłuższa, czyli zatyka się skrzyżowanie z Hetmańską. cbdu. Tu nie tylko kultura jest potrzebna, ale też doświadczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doświadczony Re: "Zamek błyskawiczny" IP: 81.15.173.* 21.06.05, 15:00 Tak właśnie powinno być. Ale do tego potrzeba kulturalnych kierowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spieszący się Re: "Zamek błyskawiczny" IP: *.man.rsk.pl 21.06.05, 15:50 W mojej pracy muszę się spieszyć i często irytuje mnie styl jazdy rzeszowskich kierowców: jedynka dopiero po zapaleniu zielonego światła, ruszanie jak w kondukcie pogrzebowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: "Zamek błyskawiczny" IP: 62.93.43.* 25.06.05, 09:21 Idą wakacje, będzie luźniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeszowianin Re: Jedna strona gotowa IP: *.man.rsk.pl 03.08.05, 07:28 Jedna strona jezdni na zaporze wyremontowana. Może faktycznie skończą w październiku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Jedna strona gotowa IP: *.man.rsk.pl 05.08.05, 06:05 A ja jeżdżę przez Most Zamkowy i nie pcham się do tego bałaganu na zaporze. Odpowiedz Link Zgłoś