Gość: piast IP: *.rzeszow.mm.pl 30.01.05, 19:32 Jak to ma być spontaniczny protest to jak to się ma do zbiórki przez wójta po 200 osób? I ile pieniędzy wójtowie zaproponują każdemu „niezadowolonemu”? no bo za darmo przecież nic nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Miś Re: Protest przeciwko powiększeniu IP: *.crowley.pl 30.01.05, 20:19 Dajcie sobie spokoj z protestami i tak bedziemy w Rzeszowie!!! bardzo sie z tego ciesze bo cos zalatwic w tyczynie to masakra!!! BIAŁA DO RZESZOWA I KONIEC!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marakesz Re: Protest przeciwko powiększeniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.05, 21:02 poziom dziennikarstwa w naszym pięknym kraju po prostu przeraża ... spontaniczny protest ,a dwa słowa dalej "każdy wójt ma zebrać po 200 osób" ...brawa dla głąba co redagował ten tekst ... nie ma jak zorganizowany spontan :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laki Re: Protest przeciwko powiększeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 21:05 Nasze dzieci niech zostaną na wsi nie pozwólmy im iść na studia niech piją wino pod gs-em. Wivat nasza gmina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J ciemnogród i prywata... IP: *.intertele.pl / *.intertele.pl 30.01.05, 21:18 nie ma to jak posada wójta :-)) folwark prywatny sie zmniejszy , a chłopi zawsze byli przeciw ...wiec i tym razem beda przeciw, przeciw unii tez byli.. ale kasę biorą , ale nadal są przeciw ...bo inaczej nie byliby chłopami polskimi...a ja nie chce mleka ze wsi...buahahahah, chce z miasta !!! Odpowiedz Link Zgłoś
slavres Re: Protest przeciwko powiększeniu 30.01.05, 21:23 Dlaczego wójtowie i starosta nie powiedzą jasno dlaczego tak bronia się przed powiększeniem Rzeszowa. Chodzi im tylko o własne stołki!!! A dlaczego wójt Świlczy lub Krasnego chce wyciągać od swoich mieszkańców po ok. 2 tys zł na kanalizację? Dlaczego nie powiedzą jasno, że ludzie czekają na włączenie do Rzeszowa, aby nie płacić za budowę kanalizacji? A czy też wójtowie nie pomyśleli, że jak nie wyjdzie nic z powiększenia miasta, to może dojść do sytuacji "Rzeszów dla Rzeszowian". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiekt.. A po co powiększać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.05, 23:55 Przecież Rzeszów dolączył do wymierających miast, nie dlugo będzie liczył 30 tyś mniej. więc dla kogo powiększać - wietnamczykom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: A po co powiększać IP: *.kolornet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 09:03 A dlaczego ma wymierać tylko Tyczyn, Przybyszówka czy Malawa.W Polsce Rzeszów uchodzi za najbardziej zacofane i prowincjonalne miasteczko na wschód od Wisły.Na zachód od Wisły można jeszcze spotkać mu podobne typu Chebzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyK Re: Protest przeciwko powiększeniu IP: *.rzeszow.mm.pl 31.01.05, 00:33 Zapominasz o .... "Wszystko Wszystkim, dla Wszystkich" drogi Slavresie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Przyłączmy Rzeszów do Tyczyna! Latarnie uliczne IP: 82.177.97.* 31.01.05, 18:26 będziemy zaświecać o 20.00 i gasić o 21.00 a na zaśnieżone drogi zamiast soli i piasku bedziemy sypać popiół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Przyłączmy Rzeszów do Tyczyna! Latarnie ulicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 20:36 Ciekawe tylko kto poniesie wszystkie koszty zwiazane z przylaczeniem tych terenów, oczywiscie muy podatnicy a nie prezydent miasta, a ja mam to w dupie i tak nic Rzeszów na tym nie zyska, oprócz dodatkowych podatników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja_12 Re: Protest przeciwko powiększeniu IP: *.res.pl / 82.160.26.* 31.01.05, 01:16 dlatego my, mieszkańcy rzeszowa, powinniśmy "spontaniecznie" zorganizować kontrmanifestację ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rotok Re: Protest przeciwko powiększeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 07:25 tak, tak. spontanicznie zbierzmy kibiców... to będzie kontr...masakra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przewodniczący Re: Protest przeciwko powiększeniu IP: *.rzeszow.mm.pl 31.01.05, 07:05 W każdym drzemie mały Lepper. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pingpeng propozycja IP: 62.233.189.* 31.01.05, 07:48 odciac komunikacje miejska od wsi typu boguchwala zwieczyca swilcza po co im to skoro nie chca do rzeszowa bo jak sama nazwa wskazuje jest to miejska komunikacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rohan Re: Protest przeciwko powiększeniu IP: 81.15.189.* 31.01.05, 08:01 Ludzie! Wy wójta się nie bójta! Głupio nie protestujta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Protest przeciwko powiększeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 08:49 Właśnie, niech autobusy przestaną jeździć do tych wsi, niby dlaczego mamy dopłacać do komunikacji, żeby sobie chłopki jeździły. Wypisywać dzieci ze szkół i przedszkoli bo tylko zajmują miejsca tych z miasta, które nie mają gdzie chodzić. I wogóle co to jest żeby mniejszość decydowała za większość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Protest przeciwko powiększeniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 08:58 niech sobie wujt gminy wezmnie swoich pracownikow , i protestuje w obronie wlsnych stolkow bo my chcemy do rzeszowa ---a w gminie chca zostac pracowniki urzedu bo ich jest coraz wiecej a jesli chodzi o zalatwienie czegos to za skarby swiata nie zalatwisz w jeden dzien ---mieszkanka gminy krasne , ktora chce do rzeszowa , a swoja droga to co to bylo za glosowanie jak sie dawalo do soltysa takich kartek to moge tone zalatwic haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krasne-Rzeszow Re: Protest przeciwko powiększeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 09:29 Gmina Krasne jest ZA oddaniu do Rzeszowa Słociny i Załęża!!!! Rzeszów wielki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krasnal Re: Protest przeciwko powiększeniu IP: *.dab.tke.pl 31.01.05, 11:13 Czy to sołtys czy to wójt każdy stołek trzyma. Ze swojego gabinetu nas mieszkańcó gminy DYMA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Protest przeciwko powiększeniu IP: 80.48.236.* 31.01.05, 11:55 Treść artykułu jest tendencyjna.Piszący, nie ma pojęcia czym jest samorząd komu służy. Najprościej można powiedzieć, że są to mieszkańcy żyjący na terenie danej gminy.Oni ze swoich podatów wybudowali wodociągi, drogi, szkoły, przedszkola ,zgazyfikowali i ztelefonizowali miejscowości, zbudowai kanaizację itd. Prezydent Rzeszowa bez ponoszenia nakładów i spłat kredytów zaciągniętych na powyższe inwestycje zamierza przejąć teren i osłabić gminę(y). Szanowny Czytelniku - pomyśl jeśli masz dom lub mieszkanie i przychodzi do Ciebie bogaty sąsiad i mówi; ponieważ uważam,że mam za mało żeby się rozwijać przejmuję połowę Twego domu i zabudowań. Czy oddasz swoją własność tylko dlatego, że ktoś jest silniejszy ekonomicznie! Komentarze zamieszczone pod artykułem obrażają samorządy, wynikają z braku znajomości problemu lub populizmu głoszonego w mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Protest przeciwko powiększeniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 12:11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Protest przeciwko powiększeniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 12:14 Śmieszne tłumaczenie. Przecież nikt nam nie odbierze kanalizacji wodociągów itp. W ten sposób jak Ty to można ludzi było straszyć w średniowieczu ale nie teraz. ha ha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Protest przeciwko powiększeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 12:46 Głupszego tłumaczenia już dawno nie czytałem na forum. Przecież dalej w tych gmianch będzie kanalizacja, czy inne zdobycze cywilizacji. A rozwój miasta, związany m.in. z powiększenim granic, spowoduje że i mieszkańcom tych gmin będzie się żyło lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: Protest przeciwko powiększeniu IP: *.skyware.pl 01.02.05, 08:02 to chyba jakis wójt pisał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Protest przeciwko powiększeniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:46 Tak jestem wojtem wlasnego domu i portfela i nie mysle wykladac kasy na jakies tam powiekszanie granic, ktore gowno da bo moze zbuduja fabryke na terenie domkow jednorodzinnych ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Protest przeciwko powiększeniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:48 I jeszcze jedno wam powiem , mieszkalem w Rzeszowie 28 lat i nie mysle wracac z powrotem bo nie poto sie wyprowadzalem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Protest przeciwko powiększeniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:51 Wlodarze Rzeszowa na swoich smieciach nie potrafia rzadzic takze niech sie nie wpie..ja do innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Protest przeciwko powiększeniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:53 Podkulski na prezydenta to wtedy tylko hipermarkety beda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Protest przeciwko powiększeniu IP: 82.177.97.* 08.02.05, 10:11 ty jesteś populistą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jędrek stołeczek może przepaść IP: *.mofnet.gov.pl 31.01.05, 13:18 stołeczek może przepaść to wysyłamy ludzi na ulicę, norma w tym chorym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Długi Re: Protest przeciwko powiększeniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 13:33 A moze Panu ferencowi chodzi tylko o to azeby wiecej podatków do miasta splywalo, i na tym koniec. Jak narazie to nie wiem co proponuje mieszkancom przejetych terenów, niech sie okresli, co dostaniemy w zamian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Protest przeciwko powiększeniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 14:28 A cóż Ci burmistrz Twojej gminy obiecał ? Przecież doskonale wiadomo że urzędnikom gminnym chodzi o stołki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Re: Protest przeciwko powiększeniu IP: *.crowley.pl 31.01.05, 16:06 Nie wiem gdzie ty mieszkasz ale ja mieszkam w bialej gm tyczyn, otoz ta gmina jest najdrozsza ze wszystkich wokol rzeszowa, wiec juz wole placic wiecej podatku i za media niz teraz i miec przynajmniej swiatlo przez cala noc na ulicy!!! przynajmniej mlodziez nie bedzie bezkarna!!! to tyle w tym temacie BIALA DO RZESZOWA i TYLE!!! A szczepanski niech nie placze burak jeden bo nic mu z tego nie przyjdzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Protest przeciwko powiększeniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 14:42 dostałam właśnie rachunek za kanalizację w gminie Tyczyn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Protest przeciwko powiększeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 16:59 Ciekw jestem jak to miasto ma się rozwijać jak takie debile mieszkają wokół ??? Przecież to jest nieuniknione ??? Jak można protestować przeciwko rozrastaniu miasta, przecież to chyba normalne w rozwijającym się mieście!!! Najbardziej denerwują mnie ludzie którzy pracują w Rzeszowie dzieciaki dostarczają do przedszkoli w mieście (bo na wioskach niebyło lub zamknęli)i jeszcze mają beszczelność protestować przeciw przyłączeniu do miasta!!! LUDZIE OPAMIĘTAJCIE SIĘ jak wam nie pasuję to przenieście się dalej od miasta!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Protest przeciwko powiększeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 22:11 Góra się bije o stołki i o inne wpływy , a jak zwykle wykorzystuje do tego maluczkich. Ludzie nie wierzcie skorumpowanym burmistrzom, oni i tak dla was nic nie zrobią, ich obiecanki to stek kłamstw. Odpowiedz Link Zgłoś