Dodaj do ulubionych

Leopard ul Wierzbowa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 13:21
Przymierzam się do zakupu mieszkania przy ul Wierzbowej.
Szukam osób które również planują zakup w tej inwestycji lub już wcześniej
kupiły w Leopardzie mieszkanie i mogą podzielić się opinią na temet tej
firmy.
Pozdrawiam Steffan
Obserwuj wątek
    • www101 Re: Leopard ul Wierzbowa 17.01.06, 23:01
      cześc. Wielkim plusem tej firmy sa ciekawe i dobre lokalizacje.Ale to wsztstko
      dobre na ich temat.Z wywiązywaniem sie z umów, słownoscia i innymi sprawami
      jest tam żle. A poza tym moga miec kłopoty( wiadomośc niesprawdzona)
      • Gość: steffan Re: Leopard ul Wierzbowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 09:42
        A można się coś dowiedzieć na temat tych kłopotów ?
        • www101 Re: Leopard ul Wierzbowa 18.01.06, 12:00
          proszę bardzo ale na prywatnego maila.Nie chcę o tym pisać na FORUM
          • Gość: steffan Re: Leopard ul Wierzbowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 12:19
            steffan1@vp.pl
            • Gość: ecd Re: Leopard ul Wierzbowa IP: *.76.classcom.pl 18.01.06, 23:32
              ja tez bardzo bym prosil info na temat leoparda - kupuje na salwatorskiej -
              prosze na priva - ecd@gazeta.pl
          • Gość: d1e Re: Leopard ul Wierzbowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 00:22
            Także proszę o info: d1e@gazeta.pl , z góry dziękuję!
          • listbox Re: Leopard ul Wierzbowa 19.01.06, 12:43
            poproszę o informacje na maila gazetowego.
          • Gość: porkins Re: Leopard ul Wierzbowa IP: *.ghnet.pl 20.01.06, 21:39
            proszę o info na temat kłopotów Leoparda, będę wdzięczny
            porkins@poczta.fm
          • Gość: Iza Wroc Re: Leopard ul Wierzbowa IP: *.pxs.pl / *.pxs.pl 21.01.06, 19:46
            Prosilabym o przeslanie mi informacji na temat Leoparda na maila:
            izawroc@poczta.onet.pl
          • Gość: advip@vp.pl Re: Leopard ul Wierzbowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 13:55
            B.proszę o info na temat inwestycji na ul.Wierzbowej. Zamierzam tam kupić
            mieszkanie ,ale mam pewne wątpliwości... Mój e-mail advip@vp.pl
          • Gość: syriusz Re: Leopard ul Wierzbowa IP: *.net.autocom.pl 02.02.06, 20:36
            Tez bardzo prosze o wiadomosc.Dziekuje. syriusz86@o2.pl
          • Gość: if_mk Re: Leopard ul Wierzbowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 22:29
            Moge prosic o info na if_mk@interia.pl ...
          • Gość: madziaw Re: Leopard ul Wierzbowa IP: 87.206.243.* 15.03.06, 22:39
            Bardzo proszę o informacje na temat kłopotów Leoparda: madziaw@poczta.okay.pl
      • Gość: WG Re: Leopard ul Wierzbowa IP: *.chello.pl 18.01.06, 16:04
        no i dobra architektura...
      • Gość: ania Re: Leopard ul Wierzbowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 17:02
        Prosilabym o przeslanie mi informacji na temat Leoparda na maila:
        ona4@vp.pl
        • 11ss Re: Leopard ul Wierzbowa 19.01.06, 23:14
          ja też proszę o info o Leopardzie na maila 11ss@interia.pl
    • munecakate Re: Leopard ul Wierzbowa 20.01.06, 01:59
      Ja tez sie przymierzam, tzn juz po podpisaniu pierwszych umow. Jak na razie
      same dobre opinie na temat tej firmy, znam ludzi ktorzy mieszkaja w ich
      blokach, chetnie dowiem sie co za informacje posiadasz, tym bardziej, ze jak
      mowisz sa nie sprawdzone.
      • Gość: Steffan Re: Leopard ul Wierzbowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 09:06
        podaj mi mailito steffan1@vp.pl mam kilka pytan na priv.
        • Gość: marcel Re: Leopard ul Wierzbowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 10:10
          hej , ja też przymierzałem sie do kupna tam mieszkania
          wszystko niby ok , i sparawdzałem developera i klientów którzy u niego
          kupili , ale jak dostałem ich umowę do reki to już zmieniłem zdanie
          chwala sie ze podpisuja z kazdym klientem umowe przedwstepna w formie
          notarialnej
          i podkreslaja iż jest to najlepsze zabezpiecza dla klienta :)))
          tylko ze w umowie zastrzegaja sobie brak mozliwości wpisania roszczenia
          w ksiedze wieczystej !!! sorrry .........to jest lokalizajcja na która bardzo
          mi sie podoba ale nie dam prawie 400 000 tys złotych kiedy nie moge sie do
          konca zabezpieczyć , a firma nawet nie jest włascicielem tego terenu
          ani nie ma pozwolenia na budowe :(
          wogóle wydaje mi sie ze to nie jest zgonde z prawe - ale nie wiem bo nie jestem
          prawnikiem
          wydaje mi sie ze po to jest to forum by pisac o róznych nieprawidłowościach
          a nie ukrywać tego !!

marcin
          • Gość: wujo Re: Leopard ul Wierzbowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 10:43
            Jeżeli nie są właścicielem ani użytkownikiem wieczystym terenu to jak chcą
            uzyskać pozwolenie na budowę? Chyba coś pokręciłeś. Jeżeli jest jednak tak jak
            mówisz to trzymałbym się od tej inwestycji z daleka.
            • Gość: marcel Re: Leopard ul Wierzbowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 11:42
              z tego co wiem to nie trzeba być specjalnie własciciele terenu
              zeby takie pozwolenie zdobyć , ale tak naprawde po prostu nie moge sie
              zabezpieczyć na wypadek jakieś wtopy
          • munecakate Re: Leopard ul Wierzbowa 27.01.06, 12:20
            po pierwsze nikt w Leopardzie nie twierdzi, ze wszyscy klienci podpisuja umowe
            przedwstepna w formie notarialnej, takich klientow jest gora 1/3, reszta to
            umowa w tej fazie cywilno prawna. Po drugie gdybys zamiast czytac umowe i
            wynajdywac w niej rzeczy, ktorych jak sam mowisz do konca nie rozumiesz bo nie
            jestes prawnikiem, zajal sie interesowaniem troche glebiej na temat firmy niz
            tylko opiniami znajomych, to doszedl bys do ciekawych wnioskow. Nie wpadles np
            na sprawdzenie w Ksiegach w sadzie kto jest wlascicielem gruntu?? A dokladnie
            kto juz nie jest? Ale oczywiscie rozumiem Twoje obawy o strate pieniedzy (co
            dokladnie masz opisane w umowie, ze zwracaja Ci w momencie wycofania sie
            wartosc nominalna...). Leopard jak na razie nie zawalil zadnej budowy, ma plany
            na kolejna tez na Podwawelskim tylko juz mniej wiecej 2 razy wiecej za metr, a
            ludzie i tak kupia ze wzgledu na lokalizacje:) Pozdrawiam:)
            • Gość: wujo Re: Leopard ul Wierzbowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 12:59
              Dwa razy więcej za metr niż na Wierzbowej? To będzie chyba 10 tys. Prawie
              darmo. Mam mieszkanie na starych Dębnikach i czekam aż w tym owczym pędzie metr
              będzie w tej okolicy kosztował 20 tys;). Czy naprawdę nikt nie widzi, że to już
              jest absurd?
              • munecakate Re: Leopard ul Wierzbowa 27.01.06, 13:12
                oczywiscie ze jest to absurd, ale dokladnie tak bedzie...:)Jest taki boom
                mieszkaniowy w tym momencie, nikt tego nie zmini. Mnie to cieszy, bo kto ma
                mieszkanie w tej lokalizacji wiele zyska jesli bedzie chcial sprzedawac:)
                • Gość: marcel Re: Leopard ul Wierzbowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 15:43
                  nie czytaj tylko miedzy wierszami ,
                  bzdurą jest według mnie chwalenie sie ( a tak robią to w Leopardzie i
                  podkreslaja to ) ze straja sie podpisać umowy przedwstepne w formie
                  notarialnej kiedy nie mozna dokonać wpisu ROSZCZENIE !
                  jak ktoś ma jakiekolwiek pojecie o rynku i kupowaniu mieszkań wie ze to jest
                  jedyne tak naprawde zabezpieczne dla klienta !! powtórze zeby było wyraznie i
                  jedyne

jak Ci firma padnie to bedziesz mogła najwyzej liscie pozamiatać na tej działce
                  wiem ze maja dobra opinie i ze w tym mome3ncie jest wszystko ok - ale to jest
                  tenn moment i to jest budownictwo

oczywiscie ze wziołem WZIZT jak i odpis z księgi wieczystej , ale onie maja
                  tylko umowe przedwstepna warunkową - przynajmniej taka mieli jeszcze 2 tygodnie
                  temu .
            • Gość: marcel Re: Leopard ul Wierzbowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 15:48
              chciałbym kupić ale na uczciwych warunkach - a nie kierować sie tylko owczym
              pedem - to ze inni kupaja jak szaleni to nie znaczy ze trzeba tak samo w ciemno
              robic to z nimi

umowe przeczytałem - i jest jeszcze sporo innych niedociągniec
              ale machnoł bym reka gdymbym tylko mogł podpisać taka umowe jaka chce
              • Gość: niezdzisek Re: Leopard ul Wierzbowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 16:12
                i niestety, jak jest owczy pęd to warunki dyktuje deweloper, a nie klient.
                "Jak się panu nie podoba, to nie podpisuj pan, nie kupuj i nie ryzykuj, jest
                kolejka chętnych i nikt jak pan grymasić nie będzie".

-tak mi się ostatnio obiło o uszy u innego dewelopera, który chciał
                jeszcze "opłatę rezerwacyjną"(!)
          • Gość: piwlo Re: Leopard ul Wierzbowa IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.06, 19:20
            Rozumiem te obawy dotyczace zapisu o KW, sam to przerabialem, ale z tego co
            wiem, to wymagana jest zgoda zarzadu na wpis do ksiegi. Trzeba by sie upewnic
            czy zarzad daje takie zgody, a jesli nie - to dlaczego. Nawiasem mówiac ciekawe
            co by o tym zapisie sadzil UOKIK albo inna instytucja strzegaca praw
            konsumenta, bo moim zdaniem taka klauzula jest niewazna. Przynajmniej w tej
            firmie nie uzyska sie takiej odpowiedzi, jak cytowana, bo obsluga jest mila i
            kompetentna.
            • Gość: mmm Re: Leopard ul Wierzbowa IP: *.ists.pl 29.01.06, 11:29
              Każdemu klientowi po podpisaniu umowy przedwstępnej przysługuje z mocy prawa
              wpis roszczenia do KW (do III działu) czy deweloper chce czy nie. Wystarczy z
              umową iść do Sądu i dokonać wpisu roszczenia - co kosztuje tak samo jak
              wykreślenie później tego wpisu. Oczywiście od marca opłaty te będą niższe.
              Roszczenie jest zasadne do czasu podpisania umowy przyrzeczonej czyli aktu
              notarialnego przenoszącego prawo własności. Deweloper który inaczej twierdzi
              coś kręci albo nie zna prawa. Nie podejmuje się rostrzygnąć dlaczego to robi.
              • Gość: piwlo Re: Leopard ul Wierzbowa IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.06, 20:41
                Problem w tym, ze developer zastrzegl sobie w umowie prawo natychmiastowego
                odstapienia od umowy w przypadku zlozenia takiego wniosku. I to jest punkt,
                ktory zastanawia, mianowicie dlaczego firma tak boi sie skladania wniosku o
                wpis do KW?
                • Gość: mira Re: Leopard ul Wierzbowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 09:15
                  proste ...po prostu najprawdopodobniej chodzi o mozliwośc wziecia kredytu pod
                  tą inwestycje - tak wiec jedynym zabezpieczniem dla klienta jest tak jak ktoś
                  już z forumowiczów sie wypowiedział........... nieposzlakowana opinia
                  developera :)
                  • Gość: J 23 Re: Leopard ul Wierzbowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 09:19
                    Dokładnie chodzi o mozliwość wzięcia kredytu przez Dewelopera, każda wzmianka
                    to praktycznie uniemozliwia
                    Poza tym jak w ksiedze nie ma zadnych wzmianek, również nabywcom mieszkań banki
                    chętniej udzielają kredytów
                    • Gość: nieokratowany Re: Leopard ul Wierzbowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 10:42
                      tyle, że po co kredyt deweloperowi? Bierze przecież kasę od ludzi, którzy
                      podpisując umowę wpłacają 25% wartości mieszkania, co z nawiązką pokrywa
                      wartość działki i wszelkich kosztów projektów, wuzetek itd. Kolejne raty ludzie
                      wpłacają po zakończeniu jakiegoś etapu budowy. Deweloper też rozlicza się z
                      wykonawcą po zakończeniu ustalonych etapów, więc i tutaj z góry nie jest
                      potrzebna żadna kasa! Deweloper też nie kupuje materiałów budowlanych tylko
                      robi to wykonawca. Kredyt może być deweloperowi potrzebny tylko do jednego: do
                      kupienia kolejnej działki. A co się stanie, jeśli na tej kolejnej działce
                      deweloper nie dostanie pozwolenia na budowę?
                      • Gość: mira Re: Leopard ul Wierzbowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 10:24
                        to jak sie skutecznie zabezpieczyć ? ktoś zna jakiś sposób , albo jakieś zapisy
                        które można by było wprowadzić do umowy przez co mogłabym spać spokojniej ?

mira
                        • Gość: wikary Re: Leopard ul Wierzbowa IP: *.ghnet.pl 03.02.06, 09:45
                          idz do adwoakata, kupujesz mueszkanie za kilkaset tysięcy, a na forum pytasz o
                          zapisy do umowy. moją umowe adwokat poprawił, zapłaciłemmu i jest ok
    • Gość: wikary Re: Leopard ul Wierzbowa IP: *.ghnet.pl 02.02.06, 17:03
      nie musza byc wlascicielem gruntu, maja umowe przedwstepna i kupia grunt. nie
      chca wpisów do ksiąg wieczystych, bo utrudni im to uzyskanie kredytu. to jest
      solidna firma, bylem u adwokata, on wie duzo o tej formie i mimo, że mialem
      watpliwości, to jednak wezmę tam mieszaknei, pokazalem wzor umowy prawnikowi,
      on duzo mi poradzil i tyle, a Wy strasznie histeryzujecie
      • munecakate Re: Leopard ul Wierzbowa 03.02.06, 01:07
        bardzo dobrze zrobiles, ja zrobilam dokladnie to samo i spie spokojnie
        • Gość: mira Re: Leopard ul Wierzbowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 09:45
          tu nikt nie panikuje , tylko pisze o stytuacji jaka jest , dobrze jest jak jest
          dobrze
          • Gość: breslauer Re: Leopard ul Wierzbowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 14:18
            a po co im kredyt?
            • Gość: bartek Re: Leopard ul Wierzbowa IP: 80.51.55.* 10.02.06, 18:57
              Czy wiadomo kiedy może być pozwolenie na budowę
              Może ktoś z zainteresowanych ma jakieś wieści
              Pozdrawiam
              • Gość: J 23 Re: Leopard ul Wierzbowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 15:42
                Realny termin to maj 2006
                • Gość: R-D Re: Leopard ul Wierzbowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 22:19
                  Do końca lutego 2006 mają złożyć wniosek o pozwolenie na budowę. Urząd Miasta
                  Krakowa 'Wniosek o pozwolenie na budowę' ma rozpatrzyć do 65 dni od dnia
                  złożenia wniosku (zgodnie z art 35 ust.6 Prawo budowlane). W przypadku nie
                  wydania wniosku: '...organ wyższego stopnia wymierza temu organowi, w drodze
                  postanowienia, na które przysługuje zażalenie, karę w wysokości 500 zł za każdy
                  dzień zwłoki. Wpływy z kar stanowią dochód budżetu państwa.'. Pozwolenie na
                  budowę zostanie wydane na obecnego właściciela działki (czyli nie firmę
                  Leopard), a więc musi zostać jeszcze złożony wniosek - 'Przeniesienie pozwolenia
                  na budowę na rzecz innego inwestora', gdzie niemożliwe jest ustalenie terminu w
                  jakim UMK powinien wniosek rozpatrzyć. Na stronie
                  www.bip.krakow.pl/?dok_id=445&sub=procedura&proc=I-AU-6 jest napisane, że
                  'Termin załatwienia sprawy' jest regulowany przez 'Załatwienie sprawy zgodnie z
                  art. 35 Kodeksu postępowania administracyjnego.' Z którego to artykułu nie
                  wynika dla mnie nic. Dochodzi do tego jeszcze uprawomocnienie się pozwolenia na
                  budowę średnio trwa 2 miesiące. Sumarycznie wychodzi ok. 6 miesięcy. Zakładając,
                  że wniosek zostanie złożony 1 marca 2006, uprawomocnione pozwolenie na budowę
                  (niezbędne np. do uzyskania kredytu) zostanie uzyskane w 1 września 2006.
                  Zakładając, że cykl budowlany trwa ok. 15 miesięcy, jest duża szansa, że 31
                  grudnia 2007 podpiszę umowę sprzedaży mieszkania. Pozdrawiam wszystkich
                  przyszłych współlokatorów osiedla Wierzbowa :).
                  • munecakate Re: Leopard ul Wierzbowa 14.02.06, 15:32
                    Bardzo podoba mi sie Twoja odpowiedz, jest w niej wszystko, jasno i
                    przejrzyscie! Tez slyszalam, ze to mniej wiecej tyle potrwa, ale badzmy dobrej
                    mysli:) Pozdrawiam
                  • Gość: kasia Re: Leopard ul Wierzbowa IP: *.ists.pl 12.03.06, 11:33
                    A słyszałeś że będą zaskarżać decyzje?? I to kilka osób fizycznych a nawet
                    osóby prawne?? To może wydłużyć cały proces o kolejne miesiące a może także
                    skutecznie zablokawać. Wszyscy okoliczni mieszkańcy stracą jak Leopard wybuduje
                    swoje wieżowce.
                    • Gość: Ania Re: Leopard ul Wierzbowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 16:14
                      Z tego co wyczytałam w przedwstępnej umowie notarialnej Prezydent Krakowa wydał
                      decyzję o ustaleniu warunków zabudowy i to było z 2.06.2005 a potem w następnym
                      punkcie stoi napisane, że decyzją Samorządu Kolegium Odwoławczego z 22.08.05
                      decyzja prezydenta została utrzymana w mocy. Z tego wynika, że protesty i
                      odwołania o których mówisz już miały miejsce i nie przyniosły żadnych
                      rezultatów!!
                      • Gość: massud Re: Leopard ul Wierzbowa IP: *.ghnet.pl 16.03.06, 21:27
                        protesty odniosly skutek, taki jaki byl zamierzony.
                        pozdr
                        • Gość: bartek Re: Leopard ul Wierzbowa IP: 80.51.55.* 16.03.06, 21:43
                          O jakie protesty chodzi? Nie jestem z Krakowa i może nie za bardzo w
                          temacie. Czy inwestycja przy Wierzbowej jest zagrożona?
                          Proszę o wyjasnienia - dziękuję i pozdrawiam
                        • Gość: Ania Re: Leopard ul Wierzbowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 13:49
                          Czyli jakie? Czy ta inwestycja rzeczywiście stoi pod znakiem zapytania?? Skąd
                          masz takie info? Dzięki za odopwiedź. Pozdrawiam
                        • Gość: Gajdzia Re: Leopard ul Wierzbowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 14:13
                          A coś Ty taki tajemniczy? Napisz dokładni co masz na myśli a nie pitol jakimiś
                          skrótami!!!! Jaki niby jest ten efekt?? Pewnie guzik wiesz a tylko ciśnienie
                          ludziom podnosisz!! Albo piszesz co i jak albo sie wyteguj z takimi
                          komentarzami!!
    • jolciap Re: Leopard ul Wierzbowa 20.02.06, 22:13
      Kupuje mieszkanie na ul. Senatorskiej u Leoparda. Czy ktos moze mi cos
      powiedziec o firmie?
    • Gość: Marek Re: Leopard ul Wierzbowa IP: *.devs.futuro.pl 06.03.06, 19:29
      No i o co chodzi z tymi umowami ?
      Szykują przekręt czy czysto grają?
      • munecakate Re: Leopard ul Wierzbowa 07.03.06, 23:28
        jak na moje oko graja czysto, trwa to co prawda, no ale nikt nie obiecywal nie
        wiadomo jakich terminow. A co do informacji wszystkich zainteresowanych
        Wierzbowa, to ruszyc ma polowa 2006 wszystko. Obecne sklepiki, kioski itp na
        interesujacym nas terenie juz o tym mowia, ba, nawet jeden sie juz przeniosl w
        zwiazku z przyszla budowa. Wierze, ze przekretu nie bedzie:)
        • Gość: skrzeli Re: Leopard ul Wierzbowa IP: *.magma-net.pl 08.03.06, 22:34
          Witam!
          Rowniez kupujemy mieszkanie na ulicy Wierzbowej.Z umowa bylismy u prawnika
          ,ktory umowe poprawil,przedyskutowalismy z Leopardem zmiany i podpisalismy.
          Co do kredytu to Leopard jest takze firma najprawdopodobniej inwestycyjna i
          kredyt biora po to,aby nie zamrazac w budowie pieniedzy ,ktore dostana od
          nas.Dobrze ulokowane "zarobia" duzo wiecej niz bedzie ich kosztowac splata kredytu.
          A faktu ze zamierzaja wziac kredyt na szczescie ne ukrywaja.
          Pozdrawiam!
          • Gość: J 23 Re: Leopard ul Wierzbowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 15:04
            Jak im bank chce dac kredyt to chyba OK
            • Gość: skrzeli Re: Leopard ul Wierzbowa IP: *.magma-net.pl 09.03.06, 15:17
              Ja mysle ze ok. Ale nie ma sie co oszukiwac-100% pewnosci to chyba nigdy miec
              sie nie bedzie jakaby to firma nie byla:)
              Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka