Dodaj do ulubionych

Cushman and cośtam

21.02.05, 11:22
www.gcnowiny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20050221/REGION00/50220010/-1/CALYREGION
Proszę! Oto wspaniała firma, która tak spodobała się rzeszowskiej prawicy! Nie to, co francuski imperialistyczny reakcjonizm. Brawo!
Obserwuj wątek
    • Gość: Ziutek Myślenie ma wielką przyszłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 15:05
      Drogi kolego amortyzatorze, jesteś zbyt daleko od sprawy abyś mógł ją
      prawidłowo ocenić. Artykuł pana chłodnickiego to typowe wiadro pomyj wylane na
      zamówienie (podkulskiego). Zwróć uwagę ,że o sprawie pisały wszystkie gazety
      oprócz.... Dnia Rzeszowa. Nie było żadnych powodów aby udziałowca spółki Semako
      określać jako Stanisław K. bo normalnie wszyscy wiedzą ,że nazywa się Kosoń ( w
      artykule lepiej to brzmiało-bardziej kryminalnie). Facet rzeczywiście wyszedł
      za kaucją ,ale znacznie wyższą , a parę miesięcy temu prokuratura oddała mu i
      paszport i kasę. Nota bene w tak zwanym międzyczasie był w stanach i wyobraż
      sobie .....wrócił, ot chytra sztuka. Poseł Tomaka za niego nigdy nie ręczył, a
      Pani Skoczek nigdy nie pracowała w CPNenie czy w Widełce. Zauważyłem
      również ,że proces inwestowania w takie obiekty jest dla większości ludzi zbyt
      trudny do zrozumienia. Firma taka jak Cushman nigdy nie angażuje się w
      inwestycję bezpośrednio, tworzy się w tym celu spółkę celową lub "używa" się
      istniejącego podmiotu gospodarczego- np. Semako. W wypowiedziach Prezesa
      Semako, głównego udziałowca i przedstawicieli Cuschmana tak na prawdę nie ma
      żadnych sprzeczności pomimo, że pan chłodnicki usilnie próbuje je zasugerować.
      Nawiązując do zdania że trudno się doszukać czegoś co Cuschman zbudował podaję
      przykład: Centrum Stary Browar w Poznaniu. Życzę więcej przenikliwości na
      przyszłość i pozdrawiam.
      • macpherson Re: Myślenie ma wielką przyszłość 22.02.05, 23:10
        Nie obchodzi mnie pani Skoczek. Zasadniczą informacją była ta, iż rzeczywisty inwestor, który skupuje działki, to Semako. Udziały w niej posiada osoba oskarżona o przestępstwa gospodarcze w firmie Petrotank w Widełce, ta zaś afera była bardzo poważną. Mnie zainteresowało właśnie to. Małe ma znaczenie to, czy wrócił z USA, kto wybudował Stary Browar... Jeżeli Cushman chce poprzez osoby o takiej opinii inwestować, mało wiarygodną firmą mi się wydaje. Dziękuję jednak za wyjaśnienia.
        • Gość: Ziutek Re: Myślenie ma wielką przyszłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 10:52
          No widzisz wylazł z Ciebie zaściankowy palant. Nie wydaje Ci się, że właśnie to
          iż Cuschman chce inwestować wspólnie z Stanisławem K.-Kosoniem tak naprawdę
          bardziej go uwiarygadnia niż nie poparte niczym oskarżenia prokuratury? Nie
          wiesz o tym ,ale do dzisiaj nie postawiono w tej sprawie żadnych zarzutów? To
          całe zamieszanie było spowodowne walką o władzę nad jedną z najlepiej wtedy
          prosperujących firm podkarpacia ( podkreślam WTEDY)- Orlen-Petrotankiem. Teraz
          żądzą tam namaszczeni przez służby oraz jeden palancik zamontowany osobiście
          przez Ciesielskiego.Załączam Ci kolego parę linków do stron Cuschmana, firmy o
          zasięgu światowym i obrocie 40 mld dolarów. Przeanalizuj sobie te materiały
          zanim znów papełnisz jakąś równie durną wypowiedź na temat ich wiarygodności.
          Pozdrawiam
          Pa.www.cushmanwakefield.com/globhome.html,,http://www.cushmanwakefieldeur
          ope.com/global/en/home.htm,,www.cushmanwakefield.com/us/2004annualreview.
          pdf
          • Gość: Ziutek Re: Myślenie ma wielką przyszłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 10:56
            Sorry coś mi się te linki głupio powklejały!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka