Dodaj do ulubionych

Obwodnica o rok szybciej

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 20:24
Tylko ta SKANSKA i SKANSKA. Normalnie gdzie nie spojrzeć wszędzie i wszystko
buduje SKANSKA !!! Podobno w Hiszpanii już wykończyli rodzimą konkurencję
zaniżając cenę i teraz "dzielą i rządzą na tamtejszym rynku. Ciekawe kiedy u
nas na rynku pozostanie SKANSKA.A po niej choćby potop !
Obserwuj wątek
    • kmd_rohan Re: Obwodnica o rok szybciej 31.08.05, 20:43
      Proponuję, abyś na znak protestu przykuł się łańcuchem do studzienki
      kanalizacyjnej na nowej obwodnicy. Możesz się również oflagować dla lepszego
      ewfektu.
      Tylko zastanawiam się, po co?
      • Gość: Baltazar Re: Obwodnica o rok szybciej IP: *.rzeszow.mm.pl 31.08.05, 21:46
        Buaaahahaha - obwodnica :-))) Taka jak koło nowego miasta??? to jest obwodnica???
    • Gość: Syreniarz Re: Obwodnica o rok szybciej IP: *.rzeszow.mm.pl 31.08.05, 22:04
      Ten artykuł przypomina mi Kronike Filmową z czasów propagandy sukcesu a buduja
      zwykły most
    • svefn.g.englum Re: Obwodnica o rok szybciej 31.08.05, 22:27
      Wiadukt jest szybko, ale cała obwodnica miała być gotowa do 2010r., to chyba
      nie koniec. Cóż, życzę miastu wszystkiego najlepszego, koniec wakacji nastał,
      opuszczam forum :) Pozdrawiam.
    • Gość: Tom Re: hasło w stylu: "dziesięć betoniarek będzie... IP: 213.77.14.* 01.09.05, 07:54
      dostarczało..." wskazuje że ta pani ze Skanskiej wogóle nie wie o czym mówi i
      co mówi. Betoniarką to se można umieszać zaprawę do murowania domku
      jednorodzinnego. Gratulujemy Skanskiej fachowców...
      • Gość: jojo fajna sprawa :))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 08:51
        Obwodnica już prawie jest ??? No rzeczywiście coś tam już widać !!
        Internauci mają rację- że nazywanie tej drogi tak blisko centrum obwodnicą - to
        trochę przesada.
        Przy dynamice rzeszowa zostanie zapewne wkrótce "wchłonięta" przez zwartą
        zabudowę.
        Ale ...brawo i wielkie dzięki Panie Prezydencie F. za tą drogę.
        Obok mostu zamkowego uważam tą inwestycję drogową jako bardzo ważną :)
    • Gość: Wujek Dobra Rada Re: Obwodnica o rok szybciej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 08:53
      Jaka obwodnica ???? Toż to droga przez osiedla!!! Tak jak stopień na Wisłoku
      "zaporą" :)
    • Gość: Maja Re: Obwodnica o rok szybciej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 10:53
      Nie jestem fachowcem ale widzę,że w całej Eurpie buduje się tego typu mosty czy
      wiadukty z prefabrykowanych elemnentów.Jak chocby we wspomnianej Hiszpani.U nas
      ta metoda nie jest znana.Wylewanie tradycyjną metodą to ogromne koszty choćby
      robót ciesielskich.Ni e wyobrażam sobie budowy taką metodą ostatnio oddanego
      mostu czy widuktu we Fracjii.
    • skydiver_rzeszow Re: Obwodnica o rok szybciej 01.09.05, 11:09
      Dlaczego usunięto mój post, w którym napisałem że pewnie w 2006 roku ogłosi się
      koniec budowy. Jesteście pewni że tak nie będzie?
      • slavres Re: Obwodnica o rok szybciej 04.09.05, 21:47
        skydiver_rzeszow Twoje posty zostały usunięte chyba z wiadomych względów. Na
        forum nie używa się wulgaruzmów!
        • skydiver_rzeszow Re: Obwodnica o rok szybciej 05.09.05, 09:45
          To w takim razie przepraszam :)
    • Gość: luca pacioli Re: Dlaczego Skanska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 13:18
      Bo Skanska dogadała się z Heilitem. Oni wzięli lotnisko a Skanska wszystkie
      drogi w okolicy. I przetargi teraz idą jak po maśle :-)))

• Gość: Frenchman Re: Dlaczego Skanska IP: *.pata.pl 02.09.05, 08:37
        To nie prawda że się dogadali (przynajmniej nie cała). Tłuką się teraz
        regularnie o wykonawstwo nowej drogi łączącej terminal na Jasionce z drogą
        warszawską w okolicach Exbudu. Do zbudowania jest jakieś 4 km, kasiorka też
        jest z UE a oni jak zwykle "odwołania od odwołań" i zamiast ruszyć z inwestycją
        teraz to ruszą za rok o ile wogóle...
    • poland234 Re: Obwodnica o rok szybciej 01.09.05, 13:32
      Prezesem SKANSKA Rzeszów jest niejaki Wiesław Różycki były wiceprezydent
      rzeszowa odpowiedzialny za inwestycje.
      Za rządów Różyckiego wszystkie lukratywniejsze przetargi na inwestycje
      wygrywała Skanska. Po wyrzuceniu Różyckiego z Ratusza dostał lukratywną posadkę
      w Skanska .Odwdzieczyli mu się.
      Za Różyckim i Snaską stoi Platforma Obywatelska. Skanska sponsoruje Platformę.
      Ot taka mała Afera po rzeszowsku ...
      • Gość: fpx Re: Obwodnica o rok szybciej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 20:03
        Myślę, że Różycki nie był wiceprezydentem Rzeszowa a wicewojewodą i
        najprawdopodobniej reprezentował piastując swój "skromny" urząd Unię Wolności.
        Co zaś tyczy się poparcia Skanski przez PO nie wypowiadam się, gdyż nic mi o
        tym nie wiadomo. Ale wydaje mi się, że Wiesław Różycki to raczej polityczny
        trup.
      • Gość: kyny Re: Obwodnica o rok szybciej IP: 82.177.97.* 01.09.05, 20:36
        Różycki nie był nigdy wiceprezydentem tylko wicewojewodą
        • Gość: jojo Re: Obwodnica o rok szybciej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 16:02
          Z przyjemnośicą patrzę na budowę tej drogi i wiaduktu.
          I mnie dokładnie "wisi" kto jest wykonawcą - ważne że budowa idzie ku końcowi.
          Pan Rózycki był bardzo dobrym wice przy wojewodzie sieczkosiu /ten ostatni
          znany głównie z charakterystycznego usmieszku/.
          Dopóki NIK albo RIO nie wykaże naruszeń przepisów o przetargach - nie macie
          prawa pluć na wykonawcę robót .
          • Gość: Walec Drogowy Re: Obwodnica o rok szybciej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 18:13
            Śmieszne te wasze komentarze.
            Jakby to, że RPRD (Rzeszowskie Przedsiębiorstwo Robót Dogowych) zmieniło
            właściciela miało znaczenie dla jakości robót. To dalej jest świetna firma. A
            że pod szyldem SKANSKA... widać tak było dla firmy korzystniej. A te pretensje
            o przetarg na rozbudowę lotniska - jakbyście nie chcieli zrozumieć, że chodziło
            o bardzo łakomy kąsek - wielki przerób w jednym miejscu. SKANSKA walczyła o
            swoją szansę. Wtajemniczeni wiedzą, że bez szans...
            • Gość: Frenchman Re: Obwodnica o rok szybciej IP: *.pata.pl 03.09.05, 19:30
              Skoro była bez szans to po co walczyła? O mały włos a stracilibyśmy przez to
              szansę rozbudowy pasa. Mi jest zupełnie ganz egal kto jest wykonawcą (o ile
              jest solidny), wkurza mnie tylko jeśli inwestycje opóźniają się w
              nieskończoność tylko dlatego że ktoś postanowił się odwoływać do upadłego
              (szczególnie wtedy jeśli odwołuje się wiedząc że i tak nic to nie zmieni)...
              • Gość: Darek Re: Obwodnica o rok szybciej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 19:59
                Obwodnica która kończy sie na ul. Rzecha i co dalej waska ul. Ciepłownicza i
                powrót na ulice miasta. Co to za obwodnica przez srodek osiedla Baranówka.
                Dlaczego Biuro Rozwoju Miasta nie przedstawi projektu budowy obwodnicy od ul.
                Rzecha przez Staromiescie następnie poza MIłocin az do Planowanego węzła z
                drogą S-19 w Przybyszówce.
                • Gość: civitas r. Re: Obwodnica o rok szybciej IP: *.viknet.pl 03.09.05, 20:01
                  To chyba nie koniec obwodnicy, to byłaby jakaś parodia. Mówiono o dalszych
                  etapach. Gdyby włączono Miłocin itd. wszystko byłoby łatwiejsze.
                  • Gość: Syreniarz Re: Obwodnica o rok szybciej IP: *.rzeszow.mm.pl 04.09.05, 16:13
                    Powinna juz ruszać budowa wielkiej obwodnicy miasta nawet kosztem innych spraw
                    bo to jest tylko półśrodek i jakiś żart a nie obwodnica
              • Gość: Walec Drogowy Re: Obwodnica o rok szybciej IP: *.rzeszow.mm.pl 04.09.05, 17:00
                WTAJEMNICZENI wiedzą.
                Widać SKANSKA do nich nie należała. Podobnie jak ja zresztą.
                Tak na marginesie, to dla mnie zawsze warto walczyć, choćby po to, żeby pokazać
                brak zgody na układ.
                • Gość: Frenchman Re: Obwodnica o rok szybciej IP: *.pata.pl 04.09.05, 19:29
                  "Brak zgody na układ" to inna kwestia. Dla mnie tragiczne jest to że gdyby
                  udało im się manifestować ten "brak zgody" jeszcze o miesiąc dłużej to kasa na
                  remont pasa bezpowrotnie by przepadła, a "wtajemniczeni wiedzą" że przy
                  dotychczasowym, fatalnym stanie nawierzchni decyzja LOT-u o zawieszeniu
                  połączeń z Warszawą była tylko kwestią miesięcy. I tak na skutek warcholstwa
                  potencjalnego wykonawcy remontu zamiast połączeń do Warszawy, Londynu i
                  Frankfurtu Rzeszów miałby największe w Polsce lotnisko dla tzw. "lotów
                  szuwarowo bagiennych" czyli lotnictwa turystycznego...
                  • skydiver_rzeszow Re: Obwodnica o rok szybciej 04.09.05, 19:42
                    A ja słyszałem że to odwet firmy Skanska za ustawiczne blokowanie inwestycji
                    przez prawą część rady miasta. W sumie jak piszę prawa część rady to mnie
                    dreszcze przechodzą ze złości i żalu.
                    • skydiver_rzeszow Re: Obwodnica o rok szybciej 04.09.05, 19:47
                      Mniejsza o wykonawcę, mnie bardziej interesuje jakie są dalsze plany związane z
                      tzw. małą obwodnicą?
                      • Gość: Frenchman Re: Obwodnica o rok szybciej IP: *.pata.pl 04.09.05, 20:04
                        Przyszły rok - poszerzenie Rzecha do 4 pasów, przyszłość w miarę bliska -
                        przedłużenie Rzecha i połączenie jej z Lubelską w okolicach PTHW (cztery pasy
                        plus most na Wisłoku), przyszłość bliżej nie określona - przedłużenie tejże
                        nowopowstałej ulicy od PTHW poprzez skrzyżowanie z Warszawską do połączenia jej
                        z Krakowską.
                        • skydiver_rzeszow Re: Obwodnica o rok szybciej 04.09.05, 20:07
                          To dobrze, widzę że na tym nie koniec (a tego się obawiałem:)) Cieszę się, że
                          prace potrwają o rok mniej. Czy wiesz kiedy mniej więcej powstanie nowy most?
                          • Gość: Frenchman Re: Obwodnica o rok szybciej IP: *.pata.pl 04.09.05, 20:11
                            Niestety nie znam żadnych szczegółów na ten temat. Może zagląda tu ktoś z UM i
                            uchyli nam rąbka tajemnicy?
                            • skydiver_rzeszow Re: Obwodnica o rok szybciej 04.09.05, 20:12
                              Ja słyszałem o moście na przedłużeniu ul. Rejtana w roku 2007, tak pisał
                              slavres, ale nie wiem czy mówimy o tym samym :)
                              • Gość: Frenchman Re: Obwodnica o rok szybciej IP: *.pata.pl 04.09.05, 20:31
                                :):):)To zupełnie inna historia - most ukośny o którym mówisz to tylko
                                koncepcja - miałby połączyć Rejtana i Siemieńskiego, znajdowałby się między
                                mostem Lwowskim i Załęskim a więc na południe od tego ostatniego i ułatwiałby
                                dojazd z Tysiiąclecia i Baranówek na Rejtana. Natomiast most na obwodnicy
                                północnej planowany jest jakiś kilometr na północ od mostu Załęskiego w miejscu
                                gdzie na wschodnim brzegu znajduje się oczyszczalnia ścieków a na zachodnim
                                dawne PTHW (obecnie Giełda Rolno-Towarowa czy jakoś tak...).
                                • skydiver_rzeszow Re: Obwodnica o rok szybciej 04.09.05, 20:35
                                  A poza tym słyszałem o jeszcze jednym moście, tym razem na południu miasta :)
                                  Planowana jest droga łącząca ul. Podkarpacką z Sikorskiego, wraz z mostem przez
                                  Wisłok i być może wiaduktem nad torami. Aby budowa mogła ruszyć potrzebne było
                                  włączenie Zwięczycy w obszar miasta, a to już się stało :) Swoją drogą, uważam
                                  że taka ulica i most są bardzo potrzebne, ponieważ infrastruktura drogowa na
                                  południu Rzeszowa jest trochę słabsza.
                                  • Gość: Frenchman Re: Obwodnica o rok szybciej IP: *.pata.pl 04.09.05, 20:41
                                    Żebyśmy tylko przez te wszystkie mosty z rozpędu całego Wisłoka betonem nie
                                    przykryli jak Mikośki:):):) Zostawmy chociaż kawałek...proszę...:)
                                    • Gość: jojo Re: Obwodnica o rok szybciej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 10:08
                                      Gość portalu: Frenchman napisał(a):

> Żebyśmy tylko przez te wszystkie mosty z rozpędu całego Wisłoka betonem nie
                                      > przykryli jak Mikośki:):):) Zostawmy chociaż kawałek...proszę...:)

Dobre :)))))
                                      A najwżniejszy jest fakt - szybkiego zakonczenia tego etapu budowy.
                                      Przedłużenie ul.Rejtana na połnoc w strone kopca konfederatów było zapowiadane
                                      już wiele lat temu.
                                      Byłoby dobrze aby ten pomysł wraz z "mostem ukośnym" doczekał się kiedyś
                                      realizacji - krzyzówka odnogi nowej trasy przed przejazdem kolejowym - jest
                                      taką małą nadzieją na takie rozwiązanie
                                      • Gość: Frenchman Re: Obwodnica o rok szybciej IP: *.pata.pl 06.09.05, 07:30
                                        Obawiam się że ta krzyżówka jest tylko zapowiedzią rychłej likwidacji przejazdu
                                        kolejowego - dzięki jej istnieniu stanie się on zupełnie zbędny. Dobrze by było
                                        przy okazji zmusić kolej aby zaoszczędzone w ten sposób etaty drożników
                                        wykorzystać do uruchomienia całodobowego przejazdu kolejowego w ciągu ulic
                                        Konopnickiej i Rejmonta (Reymonta?)...
                                        • skydiver_rzeszow Re: Obwodnica o rok szybciej 06.09.05, 10:26
                                          Czy ktoś wie jaki jest przebieg drogi S19 w pobliżu Rzeszowa? Słyszałem że nie
                                          pokrywa się to z zachodnią granicą poszerzonego miasta.
                                          • Gość: xxx DROGA S 19 PRZEBIEG W OKOL RZESZOWA IP: *.intertele.pl / *.intertele.pl 12.09.05, 21:56
                                            odpowiadam,
                                            w starych ,nie wiem na ile starych planach
                                            droga S19 w okolicach Rzeszowa miała mieć następujący przebieg :
                                            idąc /jadąc/ od strony Sokołowa tworzyłaby zachodnią obwodnicę Sokołowa i i
                                            kierowała się na południowy zachód , jakby na skos , omijając Styków koło
                                            Głogowa MŁp od północy i przecinając drogę Nr 9 na północ od Głogowa potem w
                                            okolicach Mrowli skręcałaby całkowicie na poludnie mijając od zachodu
                                            Przybyszowkę i łącząc się ze starą droga Nr 9 w okolicaCh Babicy i nowego mostu
                                            na Wisłoku .

Byłoby to bardzo dobre rozwiązanie: taki przebieg drogi gwarantowałby tranzyt z
                                            północy na południe od strony Lublina Białegostoku czy dalej z krajów
                                            bałtyckich na południe w stronę Koszyc i Miszkolca/Budapesztu, co więcej auta
                                            jadące na przykład z warszawy w Bieszczady omijałyby łagodnie Rzeszów od strony
                                            zachodniej . Razem z autostradą A4 Rzeszów mógłby pozbyc się ruchu tranzytowego

obecnie forsowane przez ekipę Kaczora /nie donalda tuska ani kaczora
                                            kaczyńskiego/ lecz naszego Kaczora z GDDKIA Rzeszów oraz znanego z miłości do
                                            świateł i rond co 35 metrów pana Tadka EF /i tak najbardziej drogowego
                                            prezydenta jakiego Rzeszów miał i chwała mu za to/ rozwiazania czyli quazi
                                            obwodnica , która obwodzi co najwyzej przysiółek wsi załęże będący w granicach
                                            Rzeszowa - to niestety mierne rozwiązania -

co więcej jest to duzy błąd gdyz rzeszów moze stracic okazje na spore pieniadze
                                            z Unii Europejskiej ktore predzej czy pozniej na droge S19 i autostrade sie
                                            pojawia

dlaczego straci? [poniewaz kasa ktora moglaby isc na S19 /pomiedzy Sokolowem i
                                            Mrowlą /zostanie wykorzystana na A4 z ktorej zrobi sie jednoczesnie S19
                                            pomiedzy wezlami rzeszow Wschodni i Rzeszow Zachodni - prawdopodobnie
                                            zapychajac ten odcinek w ciagu kilku lat ... bo te 10 km bedzie i obwodnica
                                            zachodnia i wschodnia i polnocną - no takiego cudu to jeszcze nie bylo

zdaję sobie sprawę - ze w tej chwili gadanie o tym jest jak pisanie palcem po
                                            wodzie bo szczytem techniki drogowej w podkarpackim jest zbudowanie 25 wysp na
                                            odcinku 7 km i namalowanie ciaglych linii byle gdzie i byle jak.

jednak kres rond i swiatel nadchodzi i moze warto jednak byc ambitnym ...?
    • Gość: waw Re: Obwodnica o rok szybciej IP: *.intertele.pl / *.intertele.pl 07.09.05, 09:26
      Przecież to nie będzie obwodnica- najbliższa z prawdziwego zdarzenia w Tarnowie
      gdzie są skrzyżowania bezkolizyjne a miasto

"objeżdża się" w pięć minut. Jeżeli Rzeszów ma mieć obwodnicę z prawdziwego
      zdarzenia to powinna się ona zaczynać jeszcze przed

Krasnem- i biec po północnej stronie Załęża i zaraz po południowej
      Trzebowniska a potem łączyć się gdzieś w okolicach planowanego

węzła z S19. Dotychczasowe plany w ogóle nie uwzględniają rozpoczęcia obwodnicy
      przed Krasnem które już dzisiaj jest "wąskim

gardłem". Skrzyżowania na takiej trasie również powinny być bezkolizyjne-
      budowa kolejnej prowizorki z rondami nie ma sensu. Obecne

pchanie ruchu tranzytowego na rondo na Pobitnie które jest zapchane pozostawiam
      bez komentarza a rozpoczynanie obwodnicy pomiędzy Krasnem a granicami Rzeszowa
      jest półśrodkiem choć lepszym niż obecna wersja.
      Jak coś robić to raz a dobrze.
      • Gość: Frenchman Re: Obwodnica o rok szybciej IP: *.pata.pl 07.09.05, 14:11
        Raz a dobrze to będzie autostrada, a to co teraz budują docelowo (po wybudowanu
        A4) służyć będzie dla ruchu miejskiego i lokalnego (np przejazd ze Staromieścia
        czy Baranówki do Krasnego)...Nie ma sensu żebyśmy w 2013 mieli autostradę i
        profesjonalną obwodnicę "typu tarnowskiego" na dodatek obie na północ od
        miasta, prawie równolegle do siebie...
        • Gość: waw Re: Obwodnica o rok szybciej IP: *.intertele.pl / *.intertele.pl 07.09.05, 14:37
          Poniekąd racja, pozostaje więc wykonanie obecnie powstającej obwodnicy małej w

wersji bezkolizyjnej przez istniejące osiedla.Uważam jednak, że nadużyciem i to
          dużym jest traktowanie autostrady jako obwodnicy, z kilku powodów autostarda
          nie będzie obwodziła

miasta tylko będzie miała kierunek wschód-zachód, więc nikt przy zdrowych
          zmysłach nie będzie jechał od Pobitna do węzła

wschodniego czyli w kierunku płn- wsch potem autostradą a potem znów z powrotem
          w kierunku południowym aby sobie dojechać do E4

taka trasa będzie dwa albo trzy razy dłuższa niż na inne sposoby, poza tym
          autostrada bedzie płatna więc tym bardziej nawet

mieszkaniec Trzebowniska nie bedzie jej używał jako obwodnicy. Głównie jednak
          zasygnalizowałem odciążenie ronda na Pobitnie poprzez rozpoczęcie obwodnicy
          przed lub za Krasnym.
          • Gość: Frenchman Re: Obwodnica o rok szybciej IP: *.pata.pl 08.09.05, 19:52
            No jeśli ów mieszkaniec Pobitna będzie chciał dojechać do Przybyszówki to
            rzeczywiście nie będzie wieżdżał na autostradę ale zapewniam Cię że również
            żaden mieszkaniec Tarnowa, mimo imponującej obwodnicy nie będzie z niej
            korzystał jadąc np. z Mościc do sklepu Billa. Obwodnica w postaci autostrady i
            drogi S19 ma służyć ruchowi tranzytowemu i dzięki temu odciążyć Rzeszów z
            pojazdów jadących na trasie Tarnów - Przemyśl, Kraków - Lwów, Berlin - Odessa
            czy nawet Wilno - Ateny (bo i taki tranzyt z pewnością się przez nasze miasto
            niejednokrotnie przetacza). Jeżeli z ulic naszego miasta znikną tysiące tych
            dalekobieżnych zawalidrogów (często są to Tiry) to z pozostałym, lokalnym
            ruchem z powodzeniem poradzą sobie moim zdaniem połączone siły tzw "obwodnicy"
            Południowej i Północnej...Pozdrawiam!
            • skydiver_rzeszow Re: Obwodnica o rok szybciej 09.09.05, 08:29
              Oczywiście że tak będzie. Dla mnie obecna obwodnica to coś jak obwodnica
              śródmiejska, wraz z południową która straciła swą rolę w związku z rozwojem
              przestrzennym miasta. A autostrada i droga S19 będą spełniać swe role. Poza tym
              powstanie nowa droga na południu, przy samej granicy miasta łącząca południowy
              wschód i zachód.
              • Gość: Michael Re: Obwodnica o rok szybciej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 09:55
                Tak mówicie o tej autostradzie akiedy ona ma powstać?? albo nie kiedy maja
                zacząć ją budować??
                • skydiver_rzeszow Re: Obwodnica o rok szybciej 09.09.05, 10:06
                  Podobno do 2010 roku...
                  • Gość: Michael Re: Obwodnica o rok szybciej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 15:05
                    A to jest jakies pewniejsze zrodlo czy tobie sie tak wydaje??
                    • Gość: drogi Re: do Walca Drogowego IP: *.dnet.pl / 80.51.180.* 14.09.05, 14:40
                      Oj Walec,Walec ale sie daleś puscic się w maliny w tej dyskusji.Dzisiaj Wiem
                      tylko tyle że popierasz kapitał skandynawski.A co inny jest gorszy? Obiecuje ze
                      w najbliższym czasie obszernie na ten temat sie wypowiem.Pozdrawiam.
                      • Gość: Walec Drogowy Re: do Walca Drogowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 16:38
                        Rozglądam się dookoła i nie widzębym w malinach siedział...
                        Dwie luźne uwagi to jeszcze nie dyskusja...
                        Jeśli tylko tyle o mnie wiesz, że popieram kapitał skandynawski, to nie wiesz o
                        mnie nic, a spotykamy się tutaj już od dłużego czasu, więc szkoda.

Pozdrawiam i czekam na obszerną wypowiedź- jak zapowiadasz.
                        • Gość: drogi Re: do Walca Drogowego IP: *.dnet.pl / 80.51.180.* 14.09.05, 22:14
                          Witam.Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka