Dodaj do ulubionych

Osiedle Zalesie

22.09.05, 21:42
Mieszkający na Zalesiu, jak oceniacie swoją dzielnicę. Zalety, minusy.
Co stoi za tym by się tam przeprowadzić?
Dziękuje za Wasze opinie.
Obserwuj wątek
    • airlover Re: Osiedle Zalesie 22.09.05, 21:51
      W porządku jest, jedna z lepszych w mieście.
    • milorda Re: Osiedle Zalesie 22.09.05, 21:57
      Jak wygląda kwestia bezpieczeństwa? poziom hałasu? Słyszałam, że podobno po
      uliczkach Zalesia urządzane sa rajady motorów? Prawda?
      • airlover Re: Osiedle Zalesie 22.09.05, 22:07
        Nic mi nie wiadomo o tym, czasem na ul. Sikorskiego są jakieś rajdy ale to
        droga wylotowa z miasta, taka granica Zalesia. Osiedle jest w porządku, a
        polecam też Zimowit i Miłocin.
        • des4 Re: Osiedle Zalesie 23.09.05, 08:31
          Pewien czads temu gó..arze urządzali rajdy motocyklami po Krokusowej i
          Sasanki, po założeniu progów problem znikł. Jest bezpiecznie, duże zagęszczenie
          domów i wąskie uliczki powodują że wszscy znają się ,a obcy od razu rzuca się w
          oczy. Potencjalne niebezpieczeństwo to bandu gowniarzy imprezujące na placu
          zabaw przy Ziemowita (częste demolki np. huśtawek) i na działkach od strony
          Alei AK. Cisza idealna. Brak jakiejś dobrej knajpki gdzie można by wpaść na
          pyfko. Studentom z akademików przy Cwiklińskiej też pewnie tego brakuej. Ceny
          jednak nie powinny być za niskie z racji żulostwa miejscowego (jest kilku
          takich panów) i z Zalesi/Matysówki. Mieszkańcy osiedla są raczej lepiej
          sytuowani więc trochę droższe ceny nie powinny ich odstraszyć. Otwarcie
          cukierni na rogu Łukasiewicza i Sasanki było strzałem w dziesiątkę....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka