milorda 22.09.05, 21:42 Mieszkający na Zalesiu, jak oceniacie swoją dzielnicę. Zalety, minusy. Co stoi za tym by się tam przeprowadzić? Dziękuje za Wasze opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
airlover Re: Osiedle Zalesie 22.09.05, 21:51 W porządku jest, jedna z lepszych w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
milorda Re: Osiedle Zalesie 22.09.05, 21:57 Jak wygląda kwestia bezpieczeństwa? poziom hałasu? Słyszałam, że podobno po uliczkach Zalesia urządzane sa rajady motorów? Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
airlover Re: Osiedle Zalesie 22.09.05, 22:07 Nic mi nie wiadomo o tym, czasem na ul. Sikorskiego są jakieś rajdy ale to droga wylotowa z miasta, taka granica Zalesia. Osiedle jest w porządku, a polecam też Zimowit i Miłocin. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Osiedle Zalesie 23.09.05, 08:31 Pewien czads temu gó..arze urządzali rajdy motocyklami po Krokusowej i Sasanki, po założeniu progów problem znikł. Jest bezpiecznie, duże zagęszczenie domów i wąskie uliczki powodują że wszscy znają się ,a obcy od razu rzuca się w oczy. Potencjalne niebezpieczeństwo to bandu gowniarzy imprezujące na placu zabaw przy Ziemowita (częste demolki np. huśtawek) i na działkach od strony Alei AK. Cisza idealna. Brak jakiejś dobrej knajpki gdzie można by wpaść na pyfko. Studentom z akademików przy Cwiklińskiej też pewnie tego brakuej. Ceny jednak nie powinny być za niskie z racji żulostwa miejscowego (jest kilku takich panów) i z Zalesi/Matysówki. Mieszkańcy osiedla są raczej lepiej sytuowani więc trochę droższe ceny nie powinny ich odstraszyć. Otwarcie cukierni na rogu Łukasiewicza i Sasanki było strzałem w dziesiątkę.... Odpowiedz Link Zgłoś