Gość: MARTA POZNAŃ DZIĘKUJE - CHODŹCIE Z NAMI IP: *.tinet / *.profinet.wlkp.pl 23.11.05, 23:58 Marsz Równości idzie dalej w całej Polsce. Walczymy o wolność i demokrację. Przyłączcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BACA. Re: Marsz równości - Brawo Poznań! IP: 80.48.248.* 24.11.05, 00:08 No to prosze LEWACTWO robi szum .Ale na te manify to przyjdzie ok 20 osób ale za to kutasy z GW TVN itp.lewackie mediory bedą to nagłasniać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pr Re: Marsz równości - Brawo Poznań! IP: *.osk.enformatic.pl 24.11.05, 18:04 wez sie chlopie lecz. wez lepiej trasparent i idz robic szum przeciwko prawu do wolnosci zgromadzen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zarazek Re: Marsz równości - Brawo Poznań! IP: *.d4.club-internet.fr 24.11.05, 08:02 tylko uwazj zakladaj trzy prezerwatywy na 4 litery bo mozekCIE addidas zalapac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: Marsz równości - Brawo Poznań! IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 24.11.05, 13:43 czytalem przedruk w DZ (Chicago),na jakie choroby zapadaja geje i jak biseksualisci przenosza je na hetero (miedzy innymi przeniesli aids).Mysle, ze kazdy hetero powinien wiedziec , czy jego partner nie ma kontaktow z homosiami. "Homos Homos roznosi zarazki , Homos Homos wylegarnia chorob ". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Marsz równości - Brawo Poznań! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 19:18 jak nie ufasz swojej partnerce to faktycznie to jest problemem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Marsz równości - Brawo Poznań! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.05, 19:43 TAk tak.... tylko po co???? Powiedzcie mi moi drodzy co zmieni taki marsz????? Co?? Że niby nagle ludzie zaczna kochac i szanować homoseksualistów???? Większej bzdury i kretyństwa dawno nie słyszałem. Z drugiej strony wydaje mi sie że homoseksualiści sami sobie robią krzywde gdyż ludzie o normalnej opcji seksualnej zwyczajnie moga sobie nie zyczyć takich parad, które nic nie dają, no może prócz poczucia obrzydzenia....... Ludzie, pozostawcie sprawy waszej orientacji w czterech ścianach Waszych sypialni a problem rozwiąże sie sam. Natomiast obnoszenie sie i afiszowanie ze swą odmiennością uważam za swoisty rodzaj ekschibicjonizmu moralnego. Wolność i równość???? W tym kraju za łóżko nikt nikogo nie zamknął do więzienia, a że zniewieściały facet zachowujący sie troszke dziwnie jest obiektem drwin osób nietolerancyjnych??? -tacy ludzie zawsze bedą sie z kogoś śmiać i komuś dokuczać, jeśli nie komuś homo to np szczerbatemu, rudemu lub komuś z odstajacymi uszami, lecz gdy ci wszyscy pokrzywdzenie zorganizują sobie marsz to nic to nie zmieni......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gej jak się patrzy Re: Marsz równości - Brawo Poznań! IP: 81.15.189.* 24.11.05, 19:55 I tłumacz takiemu. Każdy MA PRAWO do manifestowania, nawet jeśli to nie zmieni nic. ludzie o normalnej opcji > seksualnej zwyczajnie moga sobie nie zyczyć takich parad, które nic nie dają, >no no :) A ja - normalny, szczupły człowiek - sobie nie życzę grubasów na ulicy, nie chcę żeby się mi obnosili z tą obrzydliwa tuszą, niech się gorsetami ściskają czy jak. Bo ja jestem tolerancyjny, AALLEEE... :) Śmieszni jesteście z tymi uprzedzeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Marsz równości - Brawo Poznań! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.05, 19:58 Facet, ja nie mam uprzedzeń tej natury. Wali mnie to dokumentnie co kto w łóżku robi chyba że zacznie sie z tym obnosić na ulicy, wtedy bede współczuł z powodu bezsensu, bezradności i głupoty.. Wiesz jakoś nie pamiętam marszu równości grubasów...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gej jak się patrzy Re: Marsz równości - Brawo Poznań! IP: 81.15.189.* 25.11.05, 16:52 A ja nie pamiętam, żeby się ktoś obnażał na ulicy!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.L.King Re: Marsz równości - Brawo Poznań! IP: *.chello.pl 24.11.05, 20:00 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=32489955 Odpowiedz Link Zgłoś
abc12323 biskup Jędraszewski obsobacza "homików" 24.11.05, 22:47 serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3011749.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista 9 cech prawdziwego chrzescijanina IP: *.osk.enformatic.pl 27.11.05, 11:23 9. Stanowczo odrzucasz istnienie tysięcy bogów czczonych przez inne religie, ale czujesz się oburzony, gdy ktoś odrzuca istnienie twojego boga. 8. Czujesz się obrażony i odczłowieczony, gdy naukowcy stwierdzają, że człowiek pochodzi od zwierząt, ale nie masz problemu z biblijnym twierdzeniem, że zostaliśmy stworzeni z prochu. 7. Śmieszą cię politeiści, ale wierzysz w Boga w trzech osobach. 6. Pąsowiejesz słysząc o okrucieństwach przypisywanych Allachowi, ale nawet okiem nie mrugniesz słysząc o tym, jak to Bóg zabił wszystkie dzieci w Egipcie w "Księdze Wyjścia" i zarządził wycięcie w pień całych grup etnicznych w "Księdze Jozuego", włącznie z kobietami, dziećmi i drzewami! 5. Śmieszą cię hinduizm, w którym ludzie mogą być bogami, i mity greckie, w których bogowie spali z kobietami, ale wierzysz, że Duch Święty zapłodnił Maryję, która potem urodziła człowieka-boga, który potem został zabity, zmartwychwstał i wstąpił w niebiosa. 4. Gotów jesteś spędzić całe życie szukając małych dziur w naukowych twierdzeniach na temat wieku Ziemi (kilka miliardów lat), ale wierzysz na słowo w daty zapisane przez kilku gości z epoki brązu, co sobie siedzieli w namiocie i wymyślili, że ziemia ma pewnie dopiero ze sto albo dwieście lat. 3. Wierzysz niezbicie, że cała populacja tej planety, za wyjątkiej tych, którzy wierzą w to samo, co ty - ale tylko katolików - będzie smażyć się w piekle po wieki. Mimo to, uważasz, że twoja religia jest "tolerancyjna" i "miłosierna". 2. 0,01% wysłuchanych modlitw to dla ciebie wielka opatrzność boża. Uważasz, że modlitwy skutkują. Natomiast pozostałe 99,99% niespełnionych próśb to dla ciebie ot, wolka boża. 1. Wiesz o biblii, chrześcijaństwie i historii kościoła mniej niż agnostycy czy ateiści - a mimo to nadal nazywasz się chrześcijaninem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nascit Re: 9 cech prawdziwego chrzescijanina IP: *.rzeszow.mm.pl 27.11.05, 12:33 komu ty cos wmawiasz?? nudzi ci sie?? ignorancie? nie pisz o czyms o czym nie masz pojecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Resovii BRAWO IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 27.11.05, 13:45 Brawo !!!! Nareszcie moze my sie ujawnic kim jestesmy. Cala kryta popiera marsz. Wszyscy z barwami na marsz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata Re: Marsz równości - Brawo Poznań! IP: *.244.157.53.ip4.tnp.pl 27.11.05, 13:58 Jeśli katolicy mogą urządzać swoje procesje dlaczego inni w ten sam sposób nie moga wyrażać swoich poglądów? Oni nam niczego nie narzucają. Odpowiedz Link Zgłoś
emsih Re: Marsz równości - Brawo Poznań! 27.11.05, 13:58 Dokładnie, zgadzam się w 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Resovii co robic IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 27.11.05, 14:08 ale jak sie ujawnimi cala Polska bedzie miec z nas polewe co robic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nascit Re: Marsz równości - Brawo Poznań! IP: *.rzeszow.mm.pl 27.11.05, 14:51 tylko zauwaz ze podczas tych procesji nikt nie promuje zboczen i wynaturzen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pr Re: Marsz równości - Brawo Poznań! IP: *.osk.enformatic.pl 30.11.05, 12:18 i tu jest wlasnie problem - niektorzy uwazaja ze jak ktos to robie bez slubu to od razu jest zboczeniec. a jak ktos spozywa cialo ukrzyzowanego to juz jest ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcinek Re: Marsz równości - Brawo Poznań! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.05, 17:35 Ja też się zgadzam. Jak mogą chodzić procesje katolickie to dlaczego nie mogą chodzić marsze domagające się legalizacji związków zoofilskich. Poprośmy organizacje lewicowe aby takie zorganizowały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata Re: Marsz równości - Brawo Poznań! IP: *.244.157.151.ip4.tnp.pl 27.11.05, 17:41 O właśnie... nasz problem polega jednak na tym, że nie znamy umiaru. Zawsze wybieramy skrajności, bo tak łatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: Marsz równości - Brawo Poznań! IP: *.res.pl 27.11.05, 18:24 A cotoza różnica czy katolicy czy wyznawcy ołówka z gumka? Każdy człowiek ma prowo dowiary w to co chce...choc i tak Ci debile niezrozumieją przenośni "ołówek z gumką" hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata Re: Marsz równości - Brawo Poznań! IP: *.244.157.151.ip4.tnp.pl 27.11.05, 17:08 A na marszach równość promuje? Przecież oni walczą tylko o prawo do istnienia. O prawo do wspólnoty majątkowej, do wspólnego konta w banku i możności podjęcia decyzji w sprawie leczenia partnera. Nie walczą o prawo uprawiania seksu na ulicy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcinek Re: Marsz równości - Brawo Poznań! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.05, 17:39 TAK! Masz rację RENATA. Zorganizujmy jutro marsz przeciwko dyskryminowaniu Aborygenów w Polsce. Jak można ich tak dyskryminować, przecież oni nie są nigdzie zatrudniani. Czy widziałaś kiedyś w Polsce pracującego Aborygena. Ach ci przedsiębiorcy to są imperialiści i kapitaliści (i faszyści też!). PRECZ Z DYSKRYMINACJĄ ABORYGENÓW! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata Re: Marsz równości - Brawo Poznań! IP: *.244.157.151.ip4.tnp.pl 27.11.05, 17:48 Na szczęście nie mamy problemu z Aborygenami, ale być może będziemy mieć. Na tym polega rozwój i postęp. Wiesz moja babcia opowiadała jak po wojnie zaczęto zakładać elektryczność w ich wsi. Początkowo ludzie też protestowali przeciko temu jako przeciwko złu i dziwactwu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcinek Re: Marsz równości - Brawo Poznań! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.05, 17:53 Co?, nie ma problemu dyskryminacji Aborygenów? Jak możesz RENATA Ty jesteś faszystką, nie chcę z Tobą rozmawiać idę stąd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Marsz równości - Brawo Poznań! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 19:42 Ojjj Renatko, Ty moja droga chyba nie wiesz o czym piszesz. Wspólne konto banku?? A cóż to za problem??? Wystarczy upoważnienie!!! Dziedziczenie??????? TESTAMENT!!!! itd...... Jeśli ja chce być alpinistą to nie czekam aż mi góry usypią i nie mam o to pretensji tylko sam jade w góry!!! Jeśli ktoś chce być homoseksualistą to tęż niech ruszy szanowne 4 litery i poustawia sobie świat a nie czeka że inni zrobią to za niego!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jwm1 Re: Marsz równości - Brawo Poznań! 27.11.05, 22:19 Brawo Rzeszów. Kocham Was!!!!! Heteroseksualny, ojciec troga dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nascit Re: Marsz równości - Brawo Poznań! IP: *.rzeszow.mm.pl 28.11.05, 17:46 No cóz znam Pawał P.-jednego z organizatorów tego smutnego i nikomu niepotrzebnego marszu jak i Piotra P. jego brata. Niejednokrotnie z panem Piotrem dyskutowałem na rózne tematy min. dotyczace polityki jak i szeroko pojetej wolności. Zawsze te poglady wydawały mi się smieszne a pan Piotr oprócz paru sloganów oraz szyderstw pod adresem katolików nie był w stanie nic sensownego powiedziec. Panie Piotrze na "prawie" panu nie wyszło z historia wcale lepiej nie jest wiec proponuje skupic sie na nauce aby nie zasilil pan pozniej szeregu bezrobotnych oskarzajacych państwo o całe zło które spada na osobę pozostajacą bez pracy. A co do marszu... Co takiego robicie dla osób niepełnosprawnych przeciwko dyskryminowaniu których min. wczoraj protestowaliscie?? A w ogóle mysle ze zdecydowana wiekszosc niepełnosprawnych nie chce byc przyrównywana do gejostwa i temu podobnych chorób. Gdy czytałem wypowiedz pana Pawła P. na temat homofobii zacząłem sie zastanawiac czy ten pan ma jakiekolwiek pojecia na temat tego zjawiska. Nie dziwie sie mlodym ludziom którzy tak zaciekle atakowali w sposób werbalny uczestników tego marszu. Po pierwsze korzystaja z wolnosci słowa o która tak walczą srodowiska lewicowo gejowskie a po drugie prawda jest ze lizanie odbytu przejawem mysli oswieceniowej nie jest. A w ogóle dlaczego małe dzieci wracajace z rodzicami z koscioła bądź to spacerujacych po deptaku były narazone na szok jakim niewątpliwie był dla nich hasła ze miłość ma swoje spełnienie w tym miejscu przez które zazwyczaj wydalają przetrawiony pokarm. W Polsce nie ma homofobii. Jest tylko w pełni uzasadniona niechęć do zwyrodnienia. a teraz troche faktów na temat homoseksualizmu - 90% homoseksualistów zażywa narkotyki - homoseksualiści częściej niż inni ludzie interesują się ostrymi zboczeniami - przeciętny homoseksualista ma rocznie od 20 do 106 partnerów - geje i lesbijki są nosicielami wielu chorób płciowych - homoseksualiści żyją krócej, średnio: geje: 40 lat, lesbijki: 45 lat (według raportu Paula Camerona oraz Encyklopedii Białych Plam) - 1/4 wszystkich przenoszących AIDS to homoseksualiści - 33-50% homoseksualistów jest odpowiedzialnych za pedofilię i molestowanie dzieci - jedną z głównych przyczyn które według badaczy wpływają na zainteresowanie skłonnościami homoseksualnymi u dzieci są problemy z identyfikacją płci u rodziców Encyklopedyczny Słownik Psychiatrii: "Homoseksualizm ma uwarunkowania w nieprawidłowym rozwoju osobowości, przy czym czynniki środowiska odgrywają tu zasadniczą rolę." a kolejna kwestia to leczenie osób juz zarazpnych w wyniku kontaktów homoseksualnych. Myślę ze powinni w 100 % pokrywac koszty tego leczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Marsz równości - Brawo Poznań! IP: *.res.pl 28.11.05, 17:56 a w XV wieku ziemia była plaska a kto twierdził inaczej tego na stos.... btw. słownik ten wydano w czasach gdy wszelkie autorytety medyczne twierdziły że AIDS nigdy do Polski nie dotrze, Sojusz Polsko - Radziecki trwał będzie wiecznie, a w Afryce Południowej twierdzono że murzyni to ludzie gorszej kategori... zauważ jak bardzo się mylili... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Marsz równości - Brawo Poznań! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 20:37 Jeśli twierdzisz, że wszystko co współczesne też jest nierozsądne to tym samym tego typu marsze też są głupotą, bo za kilka lat może się okazać, że homoseksualizm jest chorobą w 100% wyleczalną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blanka Re: Marsz równości - Brawo Poznań! IP: *.pl / *.skyware.pl 29.11.05, 08:22 dlaczego homoseksualisci tak bardzo lubią robić szum swoją postawą,oni chyba tylko lubią paradować,bp już chyba tylko to im zostało Odpowiedz Link Zgłoś
adam_west Re: Marsz równości - Brawo Poznań! 29.11.05, 08:53 albo okaże się że poziom IQ jest wprost proporcjonalny do długości włosów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pr Re: Marsz równości - Brawo Poznań! IP: *.osk.enformatic.pl 04.12.05, 07:46 a te tzw fakty to uslyszales w tv trwam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrish Re: Marsz równości - Brawo Poznań! IP: 62.93.43.* 29.11.05, 10:00 Ludzie opamiętajcie się. Jaki to ma związek z wolnością? Wolnością swych lędźwii?????? Nie mieszajcie wielkiej sprawy walki o wolność z lat 80-tych z tymi ekshibicjonistycznymi ruchawkami grupki osób opetanych kultem swego przyrodzenia !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hoodah Re: Marsz równości - Brawo Poznań! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 23:34 No, no!! Kulty falliczne byly znane już w świecie starożytnym, a zapewne i wczesniej - w kulturach megalitycznych. W tej kwestii była wtedy wolność demonstracji. Do XX stulecia wiele się zmieniło. Np. w Rzeszowie za komuny był kult waginiczny. Funkcję świętego dolmenu pełnił do dziś stojący strzelisty pomnik w kształcie tego co zdaniem niektórych (szowinistów!!) w kobiecie najlepsze. Sam pamietam jak na Pierwszego Maja trzeba bylo skladac pod nim kwiaty. I nikt sie nie oburzał, że to nieprzyzwoite, albo coś. Raczej jak się jakiś młody człowiek próbował urwać z capstrzyku to było oburzenie. Przywołując w pamięci tamte czasy, wspominam, ze cześć tej Wielkiej Pani oddawały, składając bujne kwiecie również nauczycielki (?czyżby lesby opętane kultem "własnego przyrodzenia"?) oraz małoletnie uczennice (a więc było to jakby lesbijstwo z pedofilią w jednym, ło zgrozo!!, na katolickim Podkarpaciu). Może więc Marsz Równości (którego większość uczestników to zresztą nie były "pedały" ani "lesby") jest powrotem do pierwotnego kultu fallusa po czasach czci dla wielkiej waginy narzuconej przez opresywną komunę. Tak! Czytając Twój post utwierdzam się w tym, że może tak być. A więc Marsz Równości jest Marszem Wolności i ma jednak wiele wspólnego z tzw. ideałami sierpnia. Problem w tym, ze proletaryusze [wszystkich krajów łączcie się] ze stoczni i fabryk oraz bogoojczyzniani "intelektualiści", którzy wtedy walczyli o własną wolność, teraz niechętnie chcą ją przyznać też innym (niż oni). Na marginesie: Przykro mi, ze pod Marsz rzekomych "Pedałów" podłączyło różne lewactwo (SdPl itp.). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeszowianin nie solidaryzuję się z gejami IP: *.osk.enformatic.pl 30.11.05, 16:53 wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8106135&rfbawp=1133295468.455 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasrazwiak Re: Marsz równości - Brawo Poznań! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 14:55 Pod rekoryką wolnościową (prawa człowieka, tolerancja, demokracja, te rzeczy) ukrywa się próba popularyzacji stylu życia b. wysokiego ryzyka. Przeciętny seksulanie aktywny gej dożywa "sędziewgo" wieku 45 lat. I to nie tylko z powodu AIDS. Kto nie wierzy, niech sprawdzi wyniki badań naukowych w Internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hoodah Re: Marsz równości - Brawo Poznań! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 22:16 Gość portalu: wasrazwiak napisał(a): > Pod rekoryką wolnościową (prawa człowieka, tolerancja, demokracja, te rzeczy) > ukrywa się próba popularyzacji stylu życia b. wysokiego ryzyka. Przeciętny > seksulanie aktywny gej dożywa "sędziewgo" wieku 45 lat. I to nie tylko z powodu > > AIDS. Kto nie wierzy, niech sprawdzi wyniki badań naukowych w Internecie. Pewien teksański nafciarz zwykł mawiać: "Życie bez ryzyka jest jak burdel bez dziwek". I ja bym to w sumie poparł. Nie wiem jakie ryzyka niesie ze sobą żywot geja (?skopanie na śmierć przez dresiarzy?) i nie wiem na ile są one rzeczywiste (nie twierdzę, że nie są), ale jeśli ktoś sobie chce być gejem i te [rozliczne] ryzyka ponosić to jego sprawa, a mnie i innym nic do tego. Życie żużlowca, albo wspinacza wysokogórskiego też jest ryzykowne jak sam sk....syn, a nikt się nie oburza, że o żużlu, wspinaczce, a nawet o wyścigach Formuły 1 mówi się w mediach. Wódka, szlugi i niezdrowa żywność też są wszędzie i co z tego. Niech gej sobie będzie gejem (na swoje ryzyko) i niech nikt mu z tego powodu nie bruździ. Niech ma zalegalizowany związek z drugim takim jak on, żeby mógł w razie czego po nim dziedziczyć, albo odwiedzić go w szpitalu. Oto moim zdaniem poszanowanie demokracji i drugiego człowieka. Pozdrawiam w chrześcijańskim duchu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarnateczka Re: Marsz równości - Brawo Poznań! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 23:05 Oprucz tych marszy powinnybyć strajki -bo faktem jest ze geje są bardzo dyskryminowan iw Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LEWAK Re: Marsz równości - Brawo Poznań! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 18:03 TAK STRAJKI MÓSZOM BYĆ PRZYNAJMNIEJ RAZ W TYGODNIÓ BO FASZYSTY SIE ROZPLENIOM I POTEM BENDZIE ZA PUŹNO, I WSZYSTKICH GEJUW ZAGAZUJOM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otto Re: Marsz równości - Brawo Poznań! IP: *.univ.rzeszow.pl / *.univ.rzeszow.pl 09.12.05, 10:01 troche sie spoznilem z ta demaskacja lewaczka, bo to przeciez maryjniak jak sie patrzy, a jego poza lewaka wydaje mi sie bardzo na miejscu. bo widocznie jego psychiczna sfera nieswiadomosci nie radzi sobie z nazizmem w srodku, co skutkuje takim a nie innym nickiem. Odpowiedz Link Zgłoś