Dodaj do ulubionych

MPK oszukuje!

02.03.06, 03:04
Czy kiedykolwiek zdarzyło się wam zapomnieć legitymacji studenckiej lub innego
dokumentu upoważniającego do zniżki?
Czy dostaliście z to mandat ?
Jeśli tak to możecie być pewni że MPK robi to niezgodnie z Polskim prawem!!!!
Dlaczego?
Już odpowiadam

Za brak legitymacji Studenckiej (miałem bilet semestralny, kupując go należy
okazać legitymacje studencką) podczas kontroli dostałem mandat w wysokości 100
złotych! Jeśli zapłacę w terminie do 7 dni będzie to kwota 15złotych

A teraz wyjaśniam co tu jest nie tak.
Kara za brak legitymacji jest słuszna. Ale jej wysokość już NIE!!!!!

Według Rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 20 stycznia 2005r
-
Obserwuj wątek
    • Gość: Wujek Dobra Rada Re: MPK oszukuje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 07:14
      Jeśli to wszystko prawda to roześlij w/w po urzędach i do mediów!!!! MOże
      Pazerni i Pies Ich Trącał odpuszczą?!
      • letowniak 38 500 zł 02.03.06, 11:17
        byłem z tym u rzecznika praw konsumenta, przyznał racje, dzień później byłem u
        dyrektora MPK stałem około 1,5h w kolejce, Gdy już dane mi było ujrzeć oblicze
        wodza mpk zacząłem przedstawiać mu tą sprawę, Ten mi przerwał i powiedział że
        wszystko wie bo dzwonił do niego ----
        • Gość: Wujek Dobra Rada Re: 38 500 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 17:43
          Zadzwoń do Radia Rzeszów !! Do audycji przedpołudniowej. Iwona Piętak prowadzi i
          wyjaśnij sprawę!!!
          • Gość: klient Re: 38 500 zł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 19:02
            a tu trabia ze malo kasy maja i ciagle straty maja - a slyszeliscie o tym ze
            mpk chce kase z uni na zakupk 100 gazownikow ????
            • Gość: ra Re: 38 500 zł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 20:13
              a ile kasy mają za madaty ogólnie przecież większośc osób dostaje mandat 100zł
              żeby go umożyć do 15 trzeba iść i czekać w kolejce niewiedząc jaki będzie skutek
              a niektórzy płacą jeszcze odsetki bo zwlekali z płaceniem mandatu
    • Gość: koszałek Re: MPK oszukuje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 21:06
      Wywalić Pomianka z MPK i tyle
      • Gość: mimo Re: MPK oszukuje! IP: *.68.79.198.mielec79.tnp.pl 03.03.06, 07:57
        Tylko kto płaci te mandaty??? Znikomy procetn tych którzy je dostają.
        • Gość: raf Re: MPK oszukuje! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 10:30
          masz racje ale to i tak duża grupa ludzi. A jeśli ktoś nie zapłaci to po roku
          siadną mu na konto lub komornik zawita. No chyba że nic się nie ma na siebie to
          mogą mu fiknąć
          • Gość: voy Re: MPK oszukuje! IP: *.osk.enformatic.pl 03.03.06, 12:51
            Do krajowego rejestru dłużników ich i się skończy nie płacenie kar.
            • Gość: aaa Re: MPK oszukuje! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.06, 23:33
              słyszałem ostatnio że miasto ma się zająć mpk i innymi spółkami i prześwietlić
              ich finanse
    • Gość: mimi Re: MPK oszukuje! IP: *.68.79.198.mielec79.tnp.pl 06.03.06, 07:29
      letowniak nie wiem czy wiesz że rozporządzenie które tu przytaczasz dotyczy
      komunikacji zbiorowej, a nie MIEJSKIEJ komunikacji zbiorowej. Ten niepozorny
      przymiotnik zmienia bardzo wiele, ta sprawa była juz roztrząsana w momencie
      pytań dotyczących ulg tzw. samorządowych i tych dla emerytów i rencistów. A co
      do opłaty manipulacyjnej to wg przepisów przewoźnik ma prawo takową sobie
      narzucać. Dyrektor MPK może nie do końca zna wszystkie przepisy ale w końcu od
      tych spraw to ma prawników.
      • Gość: raf Re: MPK oszukuje! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 11:40
        to rzecznik praw konsumenta też by się mylił?? wątpie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka