Dodaj do ulubionych

KONIEC szmatlawca

IP: *.sanok.biz / *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 23:18
Tak sie zastanawiam kiedy bedzie koniec tej szmacianej gazety o nazwie Gazeta
Wyborcza. Widze że DZIENNIK jest teraz nr.1 u klijentow . Wiem wiem ze zaraz
to Franiu zdejmiesz ale ktos to jednak przeczyta.
Obserwuj wątek
    • Gość: JA. Re: KONIEC szmatlawca IP: *.sanok.biz / *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 23:34
      Przesadne angażowanie się prasy w politykę szkodzi. Tezę taką można wysnuć
      przyglądając się działalności dwóch największych lewicowych tytułów w Polsce.
      Chodzi naturalnie o „Gazetę Wyborczą” i „Trybunę”. O ile ta pierwsza jeszcze
      zipie, to tej drugiej pozostało jedynie publikowanie błagalnych odezw do
      czytelników o wsparcie.

Wypadałoby pozwolić spokojnie zdechnąć tym dwóm okrągłostołowym mutantom.
      Niestety, aby słowo stało się ciałem, trzeba jeszcze trochę wycierpieć.
      Oczywiście znikniecie betonowej „Trybuny” będzie miało nikłe znaczenia. Gorzej
      z wyborczą. Ta podryguje i wierzga w śmiertelnej agonii. Co gorsza ostatnio
      pojawił ktoś, kto wzmógł dramatyzm jej cierpień i dołożył katuszy natury
      psychicznej.
      • Gość: mtg Re: KONIEC szmatlawca IP: *.delv.east.verizon.net 23.06.06, 23:41
        Ja mysle, ze "Niczym gruby schudnie to suchy zdechnie".
    • Gość: cdn. Re: KONIEC szmatlawca IP: *.sanok.biz / *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 23:38
      Mowa rzecz jasna o nowym Ministrze Edukacji, Romanie Giertychu. Niemal od
      samego początku objęcia przez niego ministerialnej teki działacze z wyborczej
      produkują mniej lub bardziej zjadliwe paszkwile na jego temat. Zupełnie jakby
      się wściekli. Czynią to w tak ogromnie emocjonalny sposób, iż
      najprawdopodobniej stracili już kontrolę nad własnymi czynnościami
      fizjologicznymi, bo od ich pisaniny aż cuchnie.

W zasadzie nie ma dnia, aby na łamach „Gazety Wyborczej” nie pojawił się jakiś
      tekst krytykujący poczynania nowego ministra mimo, że fizycznie jeszcze nie
      miał czasu, aby wiele zrobić. Można zadać pytanie, co konkretnie krytykują?
      Zaraz dojdziemy jednak do wniosku, że owo pytanie jest całkowicie pozbawione
      sensu. Wyborcza bowiem krytykuje absolutnie wszystko, co może mieć nawet cień
      związku z Romanem Giertychem.

O to na przykład sam zastępca naczelnego GW, Piotr Pacewicz wyskrobał felieton
      pełen połajanek i pretensji pod adresem programu „Warto Rozmawiać.” Nie trzeba
      być Adamem Michnikiem, aby wydedukować, że powodem druzgocącej krytyki była
      obecność w audycji… Romana Giertycha. Co gorsza Pospieszalski nie wyzywał
      ministra od faszystów i homofobów! Mało tego, w programie wyemitowano materiał
      filmowy ukazujący skandaliczne zachowanie uczestników parady równości i
      nielegalnej pikiety po MEN! Na psa urok! Pewnikiem Parlament Europejski miał
      rację potępiając nasz kraj za – mówiąc oględnie – wszechobecny prawicowy
      ekstremizm!

Ale spokojnie. Pacewicz nie puszcza takich bezeceństw płazem. Już w samym
      tytule felietonu gruchnął, że Giertych to kłamca, bo podręcznik do nauczania
      praw człowieka „Kompas” (ciekawe czy w owym podręczniku pod definicją człowiek
      ujęte już zostały szympansy, goryle i orangutany), wcale nie promuje
      homoseksualizmu. To nic, że na kartach wspomnianego opracowania wyczytać można
      zalecenie: „nawiążcie kontakt z organizacją gejowską lub lesbijską w waszym
      kraju. Zaproście jednego z przedstawicieli tej organizacji na spotkanie.”
      Pacewiczowi zapewne chodzi o to, że spotkania te mają mieć charakter swojego
      rodzaju szkolnych galerii osobliwości, bo nie o promocje zachowań gejowskich
      przecież idzie. Ot, jak ktoś nie widział na własne oczy geja bądź lesbijki, to
      na szkolnym spotkaniu może przyjrzeć się eksponatowi z bliska.

Jednak zastępca naczelnego wyborczej nie stępił na tym ostrza swej krytyki.
      Wsparł uczestniczącą w programie panią psycholog, która nie mogła się połapać w
      pomysłach serwowanych przez MEN. No cóż, biorąc pod uwagę, że do tej pory w
      szkolnictwie działo się niewiele bądź nic, więcej pomysłów niż dwa w tej
      materii istotnie może wprowadzić zamęt w głowie.

Nie da się ukryć, że program Pospieszalskiego podniósł ciśnienie Piotra
      Pacewicza. Na szczęście miód na jego serce wlała była wiceminister edukacji i
      działaczka PeDecji, Irena Dzierzgowska. Dama ta wedle publicysty, to uosobienie
      mądrości i przenikliwości, zaś jej udział w audycji był obrazem klasy i
      wyjątkowej finezji. Wszystko co powiedziała – a niewiele miała do powiedzenia –
      było genialne. Jej zaangażowanie w zbieranie podpisów przeciwko Giertychowi to
      szczyt doskonałości organizacyjnej. A jak wspaniale spuentowała dyskusję.
      Pacewicz aż nie mógł się powstrzymać od przytoczenia jej słów: „Ja bym wolała,
      żeby Pan [Roman Giertych - przyp. red.] nic nie robił - z rozbrajającym
      uśmiechem powiedziała Dzieżgowska.” Nie wiadomo kogo uśmiech Dzierzgowskiej
      rozbroił. Jeśli miało to cokolwiek wspólnego ze śmiechem, to raczej „baranim” –
      jak mówią na Podkarpaciu.
      • Gość: marker brawo cdn.! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.06, 12:19
        też nie rozumiem usilnych prób gnojenia Giertycha. Staram sie być obiektywnym
        człowiekiem ale pedalstwo i usilne propagowanie go w imię
        naginanej "poprawności politycznej" jest nieznośne.
        Myślałem do niedawna, że homoseksualizm rozwija się tylko w metropoliach ale
        widząc śliniących się pederastów na przystanku MPK na Lwowskiej lub na
        korytarzach akademików Politechniki zaczynam panikować. Kurna! do czego ten
        świat zmierza?!
      • Gość: gosc Re: KONIEC szmatlawca IP: 82.177.97.* 24.06.06, 16:26
        ciesze sie, ze sa wsrod nas ludzie potrafiacy myslec a nie tylko powtarzac slowo w slowo to co wyborcza powie, pozdrawiam
    • Gość: ja Re: KONIEC szmatlawca IP: *.sanok.biz / *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 23:46
      Oj ten szczupły jest bardziej pewny bo w upale daje sobie rade --a tutaj
      Zalewski zapowiada upały po 38 oC
      • Gość: spr in Re: KONIEC szmatlawca IP: *.range86-128.btcentralplus.com 23.06.06, 23:58
        Giertych nie gorszy od Srody.
      • Gość: mtg Re: KONIEC szmatlawca IP: *.delv.east.verizon.net 24.06.06, 00:05
        No tak! Upal to najgorsza rzecz dla "grubasa".
        • Gość: spr in Re: KONIEC szmatlawca IP: *.range86-128.btcentralplus.com 24.06.06, 00:13
          Co Ktos chce od Sanoka?Ja bylem tam tylko kilka razy.Nic sie nie stalo? Co z
          Toba?
    • Gość: jorge Re: KONIEC szmatlawca IP: *.nat.rsk.pl 23.06.06, 23:58
      Nie brandzluj sie tak sanocki wielonickowcu...
      • Gość: spr in Re: KONIEC szmatlawca IP: *.range86-128.btcentralplus.com 24.06.06, 00:02
        Sanocki ?
    • Gość: ja Re: KONIEC szmatlawca IP: *.res.pl 24.06.06, 13:11
      ech... jakia ulubiona gazeta taka znajomość języka polskiego...
      • Gość: bleee nawijka sanockiej szmaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.06, 13:56
        Znowu ten nadsański lump chce coś powiedzieć - niczym gó.. płynące rzeką
        wrzeszczy "płyniemy"
      • Gość: Marek Re: KONIEC szmatlawca G.W. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 21:19
        Gazeta Wyborcza od lat zmienia się i jest coraz gorsza. Zapewne nie tylko ja tak
        uważam, ale i wiele innych czytelników. Spadek notowań na giełdziw swiadczy ze
        gazeta traci nie tylko czytelników ale i traci wielka kase. Od czasu kiedy
        Michnik nagrał rozmowe z Rywinem gazeta wyborcza jest coraz niżej notowana.
        Popieranie Uni wolnosci a obecnie Platformy Obywatelskiej spowodowało ze zwykli
        zjadacze chleba nie wierza już tej gazecie. Przyjdzie taki czas ze gazeta
        zbanktutuje. Co sie dzieje z redatrorm naczelnym Adamem Michnikiem.
        • Gość: cvxczv Re: KONIEC szmatlawca G.W. IP: *.intertele.pl 26.06.06, 00:45
          Wiem dużo o sprzedaży gazet i wierzcie mi, że z dzienników prócz Nowin (dla
          plebsu gazeta) to Gazeta Wyborcza ma największą sprzedaż. Wspominany wcześniej
          Dziennik niemieckiego wydawcy nie jest zbytnio rozchwytywany i tutaj moja
          opinia o nim - jest za mądry dla czytelników Faktow, Super Expressow i innych
          gazet brukowo regionalnych natomiast dla czytelnikow Wyborczej czy
          Rzeczpospolitej jest dziennikiem bardzo plytkim.
          • Gość: wolf Re: KONIEC szmatlawca G.W. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 01:40
            Ale obiektywnie należy stwierdzić, że najgorszy szmatławiec w Polsce to właśnie
            Gazeta Wyborcza. Nikt nie sieje tak zajadłej antypolskiej propagandy jak GW
            • Gość: xxxxx Wyborcza nie jest zła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 13:05
              Dziennik - to dokładna kopia wyborczej i rzeczywiście nie jest zły !!!
              Wyborcza - moim zdaniem niepotrzebnie włazi w jakieś akcje z filmami czi cd-muza
              retro z lat 60.
              Największy ich bład to zmiana wyglądu dużego formatu, głupota z wydawnictwami
              typu encyklopedia czy przewodniki - których koszt możę odbić się im czkawką.
              Ale ja i moi znajomi kupują wyborczą - trochę z przyzwyczajenia :))
            • adam_west Re: KONIEC szmatlawca G.W. 26.06.06, 13:09
              :lol
              • Gość: Ciemnogród Re: KONIEC szmatlawca G.W. IP: *.rzeszow.mm.pl 26.06.06, 15:49
                Do Frania - cenzora
                Autor: Gość: Ciemnogród IP: *.rzeszow.mm.pl
                Data: 26.06.06, 15:40 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
                Spokojnie czytam tego typu wymiany zdań i muszę powiedzieć, jestem
                zbudowany! Nie cieszy mnie zbytnio zauważalny upadek "Gazety W. Ciotowej",
                gdyż w każdym społeczeństwie musi istnieć taka gadzinowa prasa, aby
                skanalizować uczucia "dużurnych" typu rohan-kdm, abc i innych TW tej
                gazetki...Mam szczerą nadzieję, że "wybiórczą" jednak szybko szlag nie trafi,
                bo puścić tych facetów i innych podobnych, na inne forum, to tak jak by do
                czystej wody wpuścić szambo... W końcu, lepiej też mieć rozszyfrowanego
                wroga, jak udającego obłudnie przyjaciela. A trzeba porzyznać, że "Gazeta W.
                Ciotowa" nigdy nie była obłudna! Ta gazetka ścienna zawsze była po stronie
                wszystkiego co anty polskie, także po stronie gejek i lesbijek, szermując
                hasłami demokracji i bliżej nie określonej wolności. Dla niej każdy Polak to
                antysemita, który nienawiśc do Żydów wyssał z mlekiem matki i dlatego obozy
                koncentracyjne były w Polsce!...Czy porzeczytaliście, jakieś zdecydowany
                protest tej gazety przeciwko tej tezie, lansowanej przez międzynarodowe
                żydowstwo? Każde słowo prawdy pisane w obronie Polski i Polaków, to Ciemngród
                i zacofanie, a nawet faszyzm. Ci, którzy zrucają bomby na niewinnych cywili w
                Palestynie, oczywiście faszystami nie są! Oni są obrońcami demokracji.
                Zabijąc dzieci i kobiety, walczą z ekstremistami i międzynarodowym
                terroryzmem... Tak mniej więcj zbudowana była dotąd linia tematyczna "Gzety
                W. Ciotowej". Kto nie podzielał tej jedynie słusznej linii, był stracony! Był
                bowiem antysemtią i Ciemngordem!!! Żydzi owszem, zawsze mogą wykonać rewoltę
                i zmienić swoją linie programową. Co to za problem dla nich?! To oni
                świętowali we Lwowie i innych miastach, gdy sowieci zajęli nasze wschodnie
                ziemie. To oni byli w aparacie bezpieczeństwa PRL-owskich służb. To oni
                mordowali i wydawali setki niewinnych Polaków, kojarzonych z przedwojenną
                burżuazją. Ale na ten temat, nie powstała żadna książka, jak o Jedwabnem. Bo
                przecież śmierć Polaków, to nie jest to samo, co śmierć bezbronnych i
                niewinnych Żydów. Polacy byli winni, że są Polakami, a nie Żydami. Byli
                winni, że w imię niezrozumiałej dumy narodowej, godnej tylko Ciemnogrodu,
                walczyli z sowieckim okupantem - podczas, gdy oni ŻYDZI, OD RAZU ZROZUMIELI
                NA CZYM POLEGA POSTĘPOWOŚĆ SOCJALIZMU. Kiedy zrozumieli, że czas na zmianę
                ustroju, bo to może im przynieść nowe profity, jakże chętnie przyłączyli się
                do przeciwników socjalizmu... Wcale nie zdzwiłbym się, gdyby teraz, zmienili
                poglądy... Trudno ukryć, że Lew Rywin jest im pokrwewny... Aż dziw, że tego
                finansowego przekrętu nie proponował im Polaczek - goj? - lecz ich
                bratanek... Jaka byłaby to piękna antypolska propaganda, nieprawdaż?...
                Obłuda fałsz, mogą długo trwać, ale wszystko ma swój kres. Prawda Franiu? -
                kreśl i wyrzucaj wszystko, co prawdziwe. Działasz przecież w imieniu tych,
                którzy uwielbiają prawdę, postępowość i demokrację. Mieć inne zdanie, nawet
                udokumentowane jak ten post, to przecież Ciemnogród! A więc Szalem Alejku!
                Coś mi się wydaje, że nie zbudujecie Republioki Żydowskiej w tym porąbanym
                kraju Nad Wisłą, Odrą i Bugiem...
                PS: Franiu! Nie doceniałem Cię. Ty czytasz niektóre posty na bieżące. To
                super!!! Przypomnę Ci to kiedyś... Jesteś... po prostu the best!!! Jak
                zlikwidowałeś okienko wyślij?...

Agora SA informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie
                ingeruje w treść wątków i komentarzy umieszczanych przez użytkowników na
                Forum. Usuwane mogą być jedynie listy o treści reklamowej lub rażąco
                sprzecznej z zasadami Netykiety, zgodnie z Regulaminem Forum.

Franiu: Czy ten tekst jest Nietykiety?..., albo reklamowy?....

--------------------------------------------------------------------------------

• Do Frania - cenzora - Gość: Ciemnogród 26.06.06, 15:40

Copyright © Agora SA˙•˙O nas˙•˙Reklama˙•˙Ochrona prywatności˙•˙Mapa
                serwisuPoleć stronę znajomym | Zgłoś problem lub błąd

• Gość: Jarosławianin Re: KONIEC szmatlawca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 15:52
      Jescze większym szmatławcem jest Gazeta Jarosławska w której żaden artykuł nie
      jest wydrukowany bez zgody staroswtwa jarosławskiego. Oczywiście wszystko cacy,
      jeśli chodzi o działalność tej instytucji; a jakcy tam ludzie zasiadają to aż
      włos się jeży-dyletanci, nieodpowiedzialni i dbający tylko o swój i własnej
      rodziny i znajomych interes.
    • Gość: BACA Re: KONIEC szmatlawca IP: *.sanok.biz / *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 21:54
      No to Ciemnogrodzianie DZIEKI ci za jasne przedstawienie jak to "Gazeta
      Wygranego """ Narodu"" czyt. GWN w kraju nad wisła edukowała i edukuje Polaków
      i to tych w wieku 30 lat. Szechter juz w latach 1980 mówił do klawiszy w
      pierdlu ze jeszce cholernym gojom da popalic .Jak mawiał tak i też zrobił a
      nawet znalazł PAJACY narodowości Polskiej do brudnego opluwania swoich
      przodków .To jest tragedja narodu Polskiego że w tym narodzie i to w kazdym
      pokoleniu jest jakiś procent zdrajców i sługusów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka